صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اردیبهشت ۲۸، ۱۳۹۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

آمار مربوط به ویروس کرونا یا کووید-19 در کانادا تا روز یکشنبه 17 مه 2020:  
77,002 مبتلا به کوید 19 
5,782 جان باخته
بیشترین آمار فوت شدگان با 3,562 تن، در ایالت کبک کانادا می باشند.
دکتر مایک رایان، مدیر امور اضطراری سازمان بهداشت جهانی،
در کنفرانسی در روز چهارشنبه 13 مه= 24 اردیبهشت علیه هر گونه پیش‌بینی در مورد زمان ناپدید شدن ویروس کرونا هشدار داد و گفت: مهم است این موضوع را مطرح کنیم: این ویروس ممکن است تبدیل به یک همه‌گیر بومی (اندمی) در جوامع ما شود و هرگز ناپدید نشود. اچ آی وی ناپدید نشده اما ما آموخته‌ایم چگونه با آن کنار بیاییم. وی سپس افزود: باور ندارد که "کسی می‌تواند زمان ناپدید شدن این بیماری را پیش‌بینی کند." دکتر رایان افزود: "حتی اگر واکسنی برای این ویروس کشف شود، کنترل آن نیازمند یک "تلاش عظیم" خواهد بود". بر اساس گزارشهای مختلف تقریباً ۳۰۰هزار نفر در در اثر عوارض ابتلا به این ویروس فوت کرده و بیش از چهار میلیون و ۳۰۰هزار نفر هم به آن مبتلا شده‌اند. البته آمار مربوط به ایران که آمار دولتی می باشند، قابل اعتماد نیستند. 
دکتر تدروس گبریسوس مدیر سازمان بهداشت جهانی هم تأکید کرد که کنترل این ویروس در صورت تلاش کافی ممکن است. دکتر تدروس هم‌چنین اخطار داد که هیچ راه تضمین شده‌ای برای کاهش محدودیتها بدون دامن زدن به موج دوم ابتلا وجود ندارد. وی گفت: "بسیاری کشورها مایل به لغو تدابیر مختلف هستند. اما توصیه ما هنوز این است که هوشیاری در هر کشور هم‌چنان باید در بالاترین سطح ممکن باشد." ماریا ون کرکوف اپیدمی‌شناس سازمان بهداشت جهانی هم گفت: "باید از نظر ذهنی قبول کنیم که خارج شدن از این همه‌گیری زمان می‌برد." در پایان دکتر رایان افزود: "یک تفکر وجود دارد دایر بر این‌که مقررات منع تردد جادو کرده و تصور می‌شود که حالا با برداشتن آنها همه چیز به‌خوبی پیش خواهد رفت. هر دو تفکر پر از خطر است."
سازمان مجاهدین خلق ایران بعداز ظهر یکشنبه ۲۸اردیبهشت اعلام کرد آمار جانگداز جان‌باختگان کرونا در ۳۱۹شهر ایران بیش از ۴۲۴۰۰نفر می باشد. کیانوش جهانپور سخنگوی وزیر بهداشت رژیم ایران هشدار داد که اگر روند فعلی در خراسان شمالی ادامه پیدا کند ممکن است به وضعیت خوزستان دچار شود. وضعیت ویروس کرونا در خوزستان اضطراری می باشد.
هم اینک توجه شما را به گزارش این هفته دکتر حسین جهانسوز درباره ویروس کرونا در ایران و جهان جلب می کنم. 
گزارش دکتر جهانسوز در رابطه با ویروس کرونا در ایران و جهان را اینجا و در دقیقه 3:58 بشنوید.


******
8000تن از همراهان و ماموران نظام آخوندها تحت عنوان خانواده های اعضای مجاهدین در آلبانی از این کشور تقاضای ویزا کردند. سوءاستفاده از  عواطف خانواگی برای دور کردن مجاهدین از مبارزه و متلاشی کردن مقاومت، امر تازه ای نیست. در اواخر دهه نود شمسی، رژیم با اعزام برخی افراد با عنوان خانواده اعضای مجاهدین به عراق، در جلوی درب شهر اشرف، با 320 بلندگو، وقتی که اعضای مجاهدین حاضر به دیدار با ماموران رژیم نشدند، با نعره های وحشتزا، آنها را تهدید به مرگ با طناب دار و آتش زدن می کردند. سخنگوی مجاهدین اخیرا نسبت به درخواست 8000 تن برای ورود به آلبانی گفته است: "درخواست ویزا از آلبانی برای ۸۰۰۰ بسیجی مهربان و اطلاعاتی خانواده دوست در بحبوحه کرونا و تشبثات مزدوران برون‌مرزی نیروی تروریستی قدس برای دیدار با خویشاوندان در آلبانی، آن روی سکه دستگیری و شکنجه دانشجویان و جوانان دلیر و شورشگر است". "فاصله همه‌جانبه کرونایی، اجتماعی و سیاسی خود را با مجاهدین حفظ کنید والا به‌قول امام تان خمینی سیلی خواهید خورد! سیلی مجاهدین و کانون‌های شورشی البته آتشین است!"

******
روز سه‌شنبه ۲۳اردیبهشت یک کولبر 32 ساله به نام کامران مولانیا بر اثر شلیک مستقیم پاسداران به قتل رسید. کامران مولانیا همراه با جمعی از کولبران در منطقه مرزی سردشت بدون اخطار قبلی مورد شلیک مستقیم قرار گرفت. وی متأهل و دارای یک فرزند بود.


******
فاکس‌ نیوز روز چهارشنبه 13 مه= ۲۴اردیبهشت‌ با نشان‌دادن تصاویر ماهواره‌یی و تحلیل‌های ناشی از آن گزارش داد که رژیم ایران در حال ساخت یک تونل جدید در پایگاه نظامی امام علی در منطقه ابوکمال، در شرق سوریه، است. به گفته فاکس نیوز این تونل‌ها دارای قابلیت انبار کردن سیستمهای پیشرفته نظامی هستند. در خبری دیگر، روزنامهٔ الشرق‌الأوسط(لندن) روز پنجشنبه14 مه= ۲۵اردیبهشت با عنوان: اقدام سه جانبه در شرق سوریه برای بستن مسیر "تهران- بیروت" نوشت: آمریکا، روسیه و اسراییل در تلاش هستند تا مسیر استراتژیک بین تهران و بیروت را که از بغداد و دمشق عبور می‌کند ببندند. رژیم ایران از این مسیر برای انتقال مهمات و اسلحه به‌متحدان خود به‌ویژه حزب‌الله استفاده می‌کند. مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه در گفتگو با شبکه تلویزیونی کان-۱۱ گفت: رژیم ایران باید هر چه سریع‌تر از سوریه خارج شود. مردم ایران نیز می‌دانند که هدر دادن منابع و پول و تلف شدن جان ایرانیان در سوریه، به‌ویژه در زمانی که اقتصاد ایران از پایین بودن قیمت نفت و ویروس کرونا رنج می‌برد، روش مناسبی برای استفاده از منابع [مالی] نیست. پمپئو افزود: ما بر این باوریم کاری که با برنامه‌مان، یعنی کارزار فشار حداکثری، انجام داده‌ایم در محروم کردن رژیم ایران از دستیابی به منابع لازم برای گسترش تروریسم در سرتاسر جهان مؤثر بوده است. وی افزود:  ما امیدواریم رژیم ایران با اتخاذ تصمیمی عاقلانه از سوریه خارج شود و کارزار تروریسم خود، که نتیجه‌اش بی‌خانمانی شش میلیون نفر و مرگ دهها هزار انسان بوده است، را متوقف کند. ما امیدواریم رژیم ایران تصمیمی متفاوت بگیرد و هر چه زودتر از سوریه خارج شود.

******
وزارت‌خارجه آمریکا چهارشنبه ۲۴اردیبهشت پنج کشور از جمله رژیم ایران را به عدم همکاری با ایالات متحده در مبارزه با تروریسم متهم کرده است. به‌گفته وزیر خارجه آمریکا، رژیم ایران به‌رغم بحران کرونا همچنان "از تروریسم پشتیبانی می‌کند". مایک پمپئو تصریح کرد که رژیم ایران "به‌رغم درگیری با مشکل کرونا در ایران به فعالیت‌های تروریستی خود و حمایت از تروریسم ادامه می‌دهد". وی در ادامه گفت "رژیم آخوندها به جای آنکه پول و امکانات مالی را برای مقابله با بحران کرونا صرف کنند، پول کشور را به حمایت از تروریسم در جهان اختصاص می‌دهند".

******
فدراسیون حقوق‌بشر ایتالیا روز سه شنبه 12 مه= ۲۳اردیبهشت طی نامه‌یی با عنوان «فراخوان برای حق حیات و آزادی زندانیان سیاسی در ایران»، خطاب به میشل باشله کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل نوشت: «ما در فدراسیون حقوق‌بشر ایتالیا با نگرانی عمیق از دستگیری دو دانشجوی برجسته دانشگاه صنعتی شریف (علی یونسی و امیرحسین مرادی) مطلع شدیم. این فدراسیون در این نامه که توسط آنتونیو استانگو رئیس این فدراسیون امضا شده است، خواستار مداخله فوری نهادهای حقوق‌بشری بین‌المللی برای نجات جان دستگیر‌شدگان و اعزام هیأتهای سازمان ملل به ایران برای تحقیق در مورد وضعیت زندانیان شد و تأکید کرد: «رژیم ایران هر ساله صدها مجازات اعدام را اجرا می‌کند و چندین مورد از زندانیانی که تحت شکنجه به‌قتل رسیده‌اند، گزارش‌شده است».

******

روزنامه وال استریت ژورنال13 مه= ۲۴اردیبهشت، به‌نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد: «هکرهای رژیم ایران به‌صورتی مهاجم در حال هدف قرار دادن دانشگاهها، داروسازی‌ها و دیگر مؤسسات درمانی آمریکا برای سرقت تحقیقات در مورد واکسن کرونا هستند که ممکن است در تحقیقات مانع ایجاد کند. در میان اهداف اخیر رژیم ایران شرکت داروسازی گیلید ساینسز بوده که داروی ضدویروس رمدسیویر remdesivir را تولید کرده است» .
این منبع افزود: یکی از تکنیک‌های مطلوب رژیم ایران اسپری‌کردن کلمهٔ عبور نامیده می‌شود؛ یک تکنیک بالنسبه ساده هک که در آن با حدس زدن سریع کلمات رمز وارد یک سازمان می‌شوند...
لازم به یادآوری است که خامنه‌ای روز ۲۱اردیبهشت ماه جاری ابراز امیدواری کرده بود :‌در زمینه «پیدا کردن واکسن و داروی مقابله با کرونا...جوانان دانشمند میهن بتوانند هر چه زودتر افتخار بیافرینند»! روز ۱۹اردیبهشت رویترز اعلام کرد هکرهای رژیم ایران در هفته‌های اخیر کوشیده‌اند تا به حساب‌های کارکنان شرکت داروسازی آمریکایی گیلید که در زمینه تولید داروهای مؤثر در مبتلایان به کرونا فعال است رخنه کنند. رویترز قبلاً در ۱۴فروردین نیز از تلاش هکرهای رژیم برای وارد شدن به ایمیلهای سازمان بهداشت جهانی خبر داده بود.

******
بدنبال منفجر کردن ناوچه کُنارک، در یک ویدئوی منتشره توسط ارتش رژیم آمده است: «نقص فنی در موشک تولید شده، علت اصلی تشخیص اشتباه بوده است اما احتمال جنگ الکترونیک از سوی دشمن نیز وجود دارد». رسانه حکومتی عصر ایران ۲۴اردیبهشت نیز در مطلبی تحت عنوان « چه کسی کنارک را زد: جماران، جنگ الکترونیک یا موشک آمریکایی؟!»، نوشت: «۱۷روز قبل از این واقعه، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا تهدید کرده بود که به شناورهای ایرانی حمله خواهد شد... کمتر از سه هفته بعد، یک ناوچه ایرانی در دریای عمان به طرز عجیبی منهدم شد و ارتش نیز احتمال جنگ الکترونیک از سوی "دشمن" را محتمل می داند». در جریان موشک پرانی اشتباهی حکومت، دهها تن جان باخته و مجروح شدند.

******
آنتونیو گوترز دبیرکل سازمان ملل متحد، در جلسه ۲۴اردیبهشت شورای امنیت از دولت و ارتش لبنان خواستار تمهیدات لازم برای خلع ‌سلاح حزب‌الله لبنان شد. دبیرکل سازمان ملل نسبت به خطر فعالیتهای نظامی شبه‌نظامیان حزب‌الله لبنان در سوریه، از دولت لبنان خواستار خلع‌ سلاح حزب‌الله شد.
به گزارش المانیتور، آنتونیو گوترز پیشاپیش در جلسه‌یی که در شورای امنیت و پشت درهای بسته برگزار شد، گفت: «ادامه دخالت حزب‌الله در سوریه، خطر وارد شدن لبنان به مناقشه‌های منطقه‌یی را افزایش داده و ثبات لبنان و منطقه را به خطر می‌اندازد». شورای امنیت قرار است در جلسه خود، اجرای قطعنامه ۱۵۵۹ را بررسی کند. این قطعنامه خواستار احترام به تمامیت ارضی لبنان و انحلال و خلع‌سلاح تمامی شبه‌نظامیان لبنانی و غیرلبنانی است.
-
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز ۲۵اردیبهشت در نقض قطعنامه توافق هسته‌یی رژیم ایران نوشت: ایالات متحده روز چهارشنبه ۲۴اردیبهشت، رژیم ایران را به نقض قطعنامه سازمان ملل در توافق‌نامه هسته‌یی ۲۰۱۵، با پرتاب ماهواره ماه گذشته متهم و همچنین ادعا کرد که این رژیم همچنان به نقض تحریم تسلیحاتی سازمان ملل ادامه می‌دهد. آسوشیتدپرس افزود: به‌نظر می‌رسد طرح این موضوع توسط آمریکا در جلسه غیر رسمی کارشناسان کمیته شورای امنیت که نظارت بر اجرای قطعنامه را برعهده‌ دارد، گامی دیگر در کارزار فشار بر رژیم ایران برای توقف مداخله در منطقه و دنبال کردن تسلیحات هسته‌یی است، که تهران آن را انکار می‌کند، می‌باشد. این خبرگزاری نوشت این جلسه پس از سفر مایک پمپئو، به اسراییل و پس از گفتگوی تلفنی وی با وزیر امور خارجه استونی، اروما رینسالو، که کشورش ریاست شورای امنیت را در این ماه برعهده‌ دارد، برگزار شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، مورگان اورتگاس گفت آنها در مورد "تلاشهای جمعی" در شورا "با هدف جلوگیری از درگیری و ترویج صلح در سراسر جهان" بحث کرده‌اند.
در بیانیه‌یی از نمایندگی آمریکا آمده است در جلسه روز چهارشنبه، آمریکا موضوع پرتاب ماهواره ۲۲آوریل توسط سپاه پاسداران را مطرح کرده است. در این بیانیه آمده است که این اقدام قطعنامه سال ۲۰۱۵ را، که از رژیم ایران می‌خواهد که هیچ فعالیتی در رابطه با موشکهای بالستیک که قادر به حمل سلاحهای هسته‌یی هستند، را انجام ندهد، نقض کرده است.
این بیانیه سپاه پاسداران را "یک سازمان تروریستی" خوانده است و می‌گوید: "نقش اصلی آن در برنامه فضایی رژیم ایران باعث باطل شدن ادعاهای پوچ رژیم می‌شود که ادعا می‌کند برنامه فضایی آن صرفاً غیرنظامی است. اما غیرنظامی نیست". . . .
در این جلسه، نماینده ایالات متحده گفت: این عمل هم‌چنین نقض تحریم تسلیحاتی رژیم ایران را نشان می‌دهد، " به اعضای شورا یادآوری می‌شود که ایران هم‌چنان به ارسال سلاح به نیروهای نیابتی در جاهایی مانند یمن، لبنان، سوریه، عراق و بحرین ادامه می‌دهد."...

******
- روز پنجشنبه 25 اردیبهشت، 3500 تن از کارگران شرکت معادن
زغال سنگ کرمان به اعتصاب . خود ادامه دادند.
این دومین اعتصاب کارگران شرکت زغال‌سنگ کرمان در یک ماه اخیر است که از ۹روز پیش آغاز شده است. در سالهای گذشته نیز کارگران این شرکت چندین بار تجمع کرده‌ا‌ند.
- روز چهارشنبه جمعی از کادر درمانی و پرستاران که به صورت قراردادی کار می کنند در تهران در مقابل ساختمان وزارت بهداشت نسبت به حقوق معوقه و عدم استخدام رسمی، تجمع اعتراضی برگزار کردند.


اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛
******
به نقل از سایت حکومتی ناجا 24 اردیبهشت، همزمان با روز جهانی پرستار 12 مه، یکی از پرستاران
به نام زهرا (بهناز) مستعدی پرستار بخش آی سی یو در سن ۴۲سالگی در بیمارستان لبافی نژاد تهران در اثر شدت فشار کار دچار ایست قلبی شد و درگذشت. در استان خوزستان نیز یکی از پرستاران به نام زهرا آبسالان که مسئول آزمایشگاه شهر حمیدیه بود در اثر خستگی بیش از حد درحالیکه روزه بود بیهوش شد و بر روی زمین افتاد.

******
آیدا یونسی خواهر علی یونسی دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف و برنده طلای المپیاد جهانی نجوم که
در زندان بسر می برد، از سوی مقامات امنیتی رژیم تهدید جنسی و جانی شده است. آیدا یونسی روز ۲۲اردیبهشت در صفحه توییتر شخصی خود در این باره نوشت، «وحشیانه زدید و بردید. تحمل ۲ دقیقه ویدئو پاسخگویی به اتهام زنی‌های بی ‌اساس سخنگوی قوه قضاییه را نداشتید و با فحش‌ و تهدید ناموسی و جانی پاسخ دادید. در مملکت اسلامی بی‌قانون، جایی برای شکایت ازتان ندارم. اما زیر سایه قانون، تهدید‌هایتان را نزد پلیس انگلستان ثبت کردم.» علی یونسی برادر آیدا همزمان با امیرحسین مرادی از دانشجویان نخبه ایران، جمعه ۲۲فروردین از سوی مأموران امنیتی سپاه پاسداران و با ضرب و شتم بازداشت شدند.
-
از این پس زنان متاهل در ایران برای آزمون دستیاری دندانپزشکی ملزم به اخذ رضایت شوهر هستند.
این موضوع به صورت تعهدنامه در آزمون وارد شده و اجرای آن الزامی است. وبسایت روزنامه حکومتی اعتماد روز ۲۲ اردیبهشت در گزارشی نوشت، بر اساس این تعهدنامه شوهر رضایت می دهد همسرش پس از پایان دوره آموزشی، در هر محلی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین کرد، خدمتش را بگذراند.
اعتماد آنلاین تأکید کرد، «این تعهد و الزامی شدن رضایت شوهر موضوعی است که ضمن ایجاد خلل برای برخی از زنان متقاضی این رشته،‌ یادآور نابرابری حقوق زن و مرد در قوانین کشور است.»
یک فعال حقوق زنان در این رابطه گفت، «وقتی زن موظف به تمکین عام و خاص از شوهر است و همه زندگی اش تحت نظر و رضایت و اجازه اوست، باید در انتظار چنین مسائلی باشیم.»
پیشتر اجازه همسر زنان متاهل و اجازه ولی زنان مجرد و زیر ۲۰سال برای شرکت در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی الزامی اعلام شده بود. (خبرگزاری رسمی ایرنا- ۲۲آبان ۹۷)
زن ستیزی در قوانین رژیم ملایان نهادینه شده است. قانون مدنی رژیم در بندهای مختلف خود، زنان را عملاً به عنوان اسیر و برده جنسی مرد تعریف می کند.
بر اساس قانون رژیم، زن باید هر جا شوهر از او می خواهد زندگی کند و بدون اجازه او حق خروج از خانه، کار یا سفر را ندارد. در ماده ۱۱۰۵ قانون مدنی رژیم آمده است: «ریاست خانواده از آن شوهر است و زن بدون اجازه‌ی شوهر نمی‌تواند از خانه خارج شود.» در ماده ۱۱۱۷ قانون مدنی نیز آمده، «شوهر می تواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند.»
-
یک دختربچه کار در خیابانهای شهر اصفهان توسط چند زورگیر مورد تهاجم قرار گرفت و با بنزین سوزانده شد. شامگاه ۱۳اردیبهشت در محدوده میدان انقلاب در شهر اصفهان، چند مرد برای یک دختربچه کار مزاحمت ایجاد کرده و تلاش کردند که پولهای حاصل از کار یک روز او را به سرقت ببرند که با مقاومت این دختربچه روبه رو می شوند. زورگیران در نهایت بر روی دختربچه بنزین می ریزند و او را آتش می زنند اما با کمک مردم آتش به موقع خاموش می شود و سوختگی شدیدی رخ نمی دهد.
کودکان کار و به طور خاص دختربچه های کار کودکانی هستند که به دلیل وجود فقر بیش از حد در جامعه ساعاتی از عمر خود را شبانه روز به کار کردن در کارخانه ها، کارگاه ها، ساختمان ها، خیابان ها  و منازل مردم برای کارگری می گذرانند. بسیاری از آنها کمک خرج خانواده و برخی دیگر خود به تنهایی عهده دار مخارج خانواده هستند. (سایت حکومتی عصر ایران – ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹)
کودکان کار واقعیت تلخ جامعه ایران هستند و دیدن آن ها سر چهارراه ها  وجدان هر انسانی را به درد می آورد. این کودکان در معرض انواع آسیب های اجتماعی هستند.
به گفته خبرگزاری حکومتی تسنیم 5 مهر 98، جمعیت کودکان کار در ایران به بیش از هفت میلیون بالغ می شود. حداقل نیمی از این کودکان را دختربچه ها تشکیل می دهند.
مسئله کودکان کار بیش از سالهای گذشته حاد شده است. هر چند که رژیم ایران امضاکننده کنوانسیون حقوق کودکان ملل متحد است اما از تعهدات خود در قبال کودکان از جمله در رابطه با ممنوعیت کار کودکان پیروی نمی کند.
در سال ۹۸، ایران شاهد گسترش و وخامت وضعیت کودکان کار و به طور خاص وضعیت دختربچه ها در شهرهای سراسر ایران بود.
دختر بچه های کوچک برای در آوردن مقدار اندکی پول مجبور به کار کردن در خیابان هستند. مأموران شهرداری این دختر بچه ها را مورد آزار و اذیت جنسی و جسمی قرار می دهند.