صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، خرداد ۰۴، ۱۳۹۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 4 خرداد 99= 24 مه 2020

آمار مربوط به ویروس کرونا یا کووید-19 تا روز یکشنبه 24 مه 2020:  
84,081 مبتلا به کوید 19 و
6,380 جان باخته اعلام شده است. 
نتیجه مطالعات کلینیکی واکسن کمپانی Moderna که آزمایش بر روی انسانها را در ۱۶ مارس ۲۰۲۰ شروع کرده، رضایت بخش گزارش شده است. بدن تعداد ۸ نفر از کسانی که تحت آزمایش هستند و واکسن به آنها تزریق شده، آنتی بادی درست کرده و مقدار آن از آنتی بادی کسانی که به ویروس کوید ۱۹ مبتلا شده و بهبود یافته اند، بیشتر می باشد.

******
سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر یکشنبه 4 خرداد اعلام کرد، آمار جانباختگان کرونا در ۳۲۰شهر ایران به بیش از ۴۳۸۰۰ نفر رسیده است. این درحالیست که حسن روحانی رئیس جمهور رژیم آخوندها می گوید: کرونا و مشکلاتی از قبیل اینها هم نمی‌توانند تولید ما را متوقف بکند... ما به تولیدمان ادامه می‌دهیم. وی افزود: اماکن مقدس از فردا(4 خرداد) باز می‌شوند. همهٔ کارمندان از ۱۰خرداد سرکار حاضر می‌شوند. به گفته معاون استانداری رژیم در لرستان این استان، در شرایط حاد قرار دارد. سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز گفت: کلان شهر اصفهان در وضعیت قرمز بیماری کرونا قرار دارد. به گفته منابع حکومتی روز یکشنبه ۴خرداد شهرهای قوچان، شیروان، بجنورد و مشهد در استان خراسان رضوی در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند. بندر ترکمن در استان گلستان نیز قرمز است. در نیمه شمالی کشور، وضعیت شهرستان سوادکوه و آستارا قرمز بوده و در استان تهران نیز وضعیت شمیرانات قرمز گزارش‌شده است. در غرب ایران، شهرهای اهر، خوی و ارومیه قرمز است، شهرهای مهاباد، سردشت جوانرود، قصر شیرین، ثلاث باباجانی و هرسین نیز قرمز است. از سوی دیگر، وضعیت شهرهای رومشکان و خرم‌آباد در استان لرستان و شهرستان دزفول، رامهرمز کوهرنگ و شوشتر نیز قرمز گزارش‌شده است. وضعیت شهرستان بندرعباس در نیمه جنوبی قرمز است، در استان سیستان و بلوچستان نیز وضعیت شهرهای چابهار و ایرانشهر قرمز است. یک زندانی دیگر به نام شیراحمد سارانی 30 ساله در زندان زاهدان بر اثر کرونا درگذشت.

******
اوکراین پرونده سرنگون ساختن هواپیمای مسافری این کشور توسط رژیم آخوندها را به دادگاه عدالت بین‌المللی ارجاع می‌دهد. سایت اوکرینفورم پنجشنبه 21 مه = اول خرداد نوشت: معاون وزیر امور خارجه اوکراین یوین ینین در مصاحبه با رادیو اروپای آزاد گفت: اگر مذاکرت با رژیم ایران در مورد هواپیمای مسافری سرنگون شده به بن‌بست برسد ما مجبوریم به دادگاههای داوری بین‌المللی از جمله دادگاه عدالت بین‌المللی بازگردیم. در صورت ارجاع این پرونده به دادگاه لاهه کشورهای کانادا، انگلستان، سوئد و افغانستان، اوکراین را همراهی خواهند کرد. از سوی دیگر رئیس پزشکی قانونی اوکراین گفته است: اجساد مسافران پرواز تهران-کیف بدون صندلی پیدا شده و این یعنی مسافران کمربند ایمنی را باز کرده و از جای خود بلند شده بودند. وی این را نشانه وجود وحشت در کابین پیش از برخورد موشک می‌داند.

******
وزارت خزانه داری آمریکا 9 مقام سپاه پاسداران و نیروی انتظامی رژیم و ۳نهاد را تحریم کرد. رحمانی فضلی به‌خاطر نقض حقوق‌بشر و صدور دستور شلیک به قیام‌کنندگان، حسین اشتری فرد، فرمانده نیروی انتظامی، ایوب سلیمانی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی، (معاون طرح و برنامه ستاد کل نیروهای مسلح رژیم) و محمدعلی نوری نژاد، معاون هماهنگ‌ کننده نیروی انتظامی در شمار تحریم شدگان هستند.


******
روزنامه حکومتی وطن امروز، ۳خرداد در مطلبی با عنوان «دلار روی دست بورس زد» نوشت: قیمت دلار برای اولین بار در سال۹۹ به مرز ۱۸هزار تومان رسید؛ شرایطی که همتی رئیس‌کل بانک مرکزی آن را غیرعادی دانست. همتی گفت: «نرخهای فعلی بازار طبیعی نیست. از اسفندماه تاکنون ۳ اتفاق رخ داد، اول تحریمها و فشار حداکثری و تحت تأثیر قرار دادن راههای ورود پول و فروش نفت ایران بود اما ۲ اتفاق مهم دیگر یعنی شیوع کرونا و سقوط شدید قیمت نفت در اسفند و فروردین‌ ماه موجب این وضعیت شد». محمود بهمنی، رئیس کل سابق بانک مرکزی گفت: «عامل اصلی‌ای که صعود قیمت ارز به هنگام سقوط بورس نقش دارد، نقدینگی است. در ۲ماه گذشته حدود ۴۰۰هزار میلیارد افزایش داشته و از حدود ۲۰۰۰هزار میلیارد تومان در حوالی عید نوروز به ۲۴۰۰هزار میلیارد تومان رسیده است».

******
روز پنجشنبه 21 مه= اول خرداد، اتحادیه عرب با انتشار بیانیه ای دخالتهای رژیم ایران در امور کشورهای عربی را محکوم کرد. در این بیانیه آمده است: رژیم ایران با رفتارهای خصمانه و تحریک‌آمیز و به ‌کارگیری شبه‌نظامیان و گروههای مسلح و حمایت و تأمین مالی آنها به این دخالتها ادامه می‌دهد. اتحادیه عرب از رژیم ایران می‌خواهد استفاده از زور و تهدید به هر شکلی را متوقف کند و با رفتار تحریک‌آمیزش امنیت و ثبات منطقه را به‌ هم نزند.

******
دویچه وله آلمان روز جمعه دوم خرداد خبر داد: یک "فرمانده طالبان سوار بر خودرو سپاه پاسداران بازداشت شد". ریاست امنیت ملی هرات طی اطلاعیه‌یی با اعلام این خبر افزود: «مولوی شفیع، مسئول نظامی طالبان و عضو رهبری این گروه هنگامی که از خودرو سپاه پاسداران رژیم ایران پایین آمده و قصد رفتن به منطقه دیگری را داشت دستگیر شد. هدف وی تشدید حملات تروریستی و ناامن ساختن شاهراههای هرات بود».

******
سخنرانی روز جمعه خامنه ای از روی یک متن مکتوب، توجه ناظران و رسانه‌ها را جلب کرده است، تصریحات وی در مورد تأمین تسلیحاتی نیروهای نیابتی و عوامل رژیم در منطقه، محکومیت‌های بین‌المللی را به‌دنبال داشت. رویتر روز ۲خرداد نوشت: «به‌رغم این‌که سران گروههای شبه‌نظامی از جمله حماس و جهاد اسلامی از حمایت مالی و نظامی رژیم ایران تعریف کرده بودند، ولی خود خامنه‌ای پیش از این تأمین تسلیحات آنها را به‌طور علنی تأیید نکرده بود». این منبع افزود: اظهارات خامنه‌ای مبنی بر تأمین تسلیحاتی این گروهها و حذف اسراییل محکومیتهای سریع از طرف آمریکا، اتحادیه اروپا را برانگیخت. وزیر خارجه آمریکا، این اظهارات را «سخنانی انزجار‌آور و نفرت‌انگیز» و برخلاف سنت بردباری مردم ایران توصیف کرد و جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت این سخنان «مطلقا غیرقابل قبول و موجب نگرانی عمیق اروپاست».

******
خانواده شهدای قیام آبان از جمله خانواده های شبنم دیانی، آزاده ضربی و فرزاد انصاری فر از طرف مقامات رژیم تهدید شده اند که در مقابل شهادت فرزندان خود به دست نیروهای امنیتی سکوت کرده و علت شهادت را تصادف و مرگ عادی جلوه دهند. مقامات رژیم با مراجعه به بسیاری از خانواده شهدای قیام آبان از آنها خواستند تا در ازای پرداخت پول بپذیرند خانواده شهید هستند و درباره شهادت فرزندانشان سکوت کنند. شبنم دیانی، آزاده ضربی و ف
رزاد انصاری فر  3 تن از 1500 شهید قیام آبان 98 می باشند که خانواده هایشان تهدید به سکوت شده اند.
شبنم دیانی یکی از زنان شهید در قیام آبان ۹۸ بود که به همراه ۱۲تن  دیگر در درگیریهای شیراز توسط خودروی بسیج زیرگرفته شد. بسیجیان سپس همه مجروحین را به رگبار بستند. رژیم خانواده شبنم دیانی را تحت فشار قرار داده و تهدید کردند که علت مرگ را تصادف عنوان کنند و در برابر شهادت فجیع دخترشان به دست نیروهای امنیتی سکوت کنند. خانواده آزاده ضربی روزهای پس از شهادت آزاده را اینطور بیان کردند،«روز اول در بیمارستان که جلوی چشم خودمان بود و ما نیمه‌های شب به خانه رفتیم. فردای آن روز گفتند جنازه را به پزشکی قانونی تهران تحویل داده‌اند. دو روز کلا منکر شدند و گفتند چنین کسی نداریم. بعد ما را فرستادند پزشکی قانونی کهریزک باز هم گفتند چنین شخصی اینجا نیست. از آنجا ما را به پزشکی قانونی قلعه حسن‌خان فرستادند اما آنجا هم گفتند چنین کسی نیست. دست ‌آخر یک آشنا در پزشکی قانونی پیدا کردیم که گفت جنازه به پزشکی قانونی شهریار منتقل شده.» خانواده آزاده ضربی تاکید می‌کنند که به خاطر همین آشنایی که پیدا کردند پول تیر از آن‌ها نگرفتند ولی برای تحویل گیری جنازه مجبور شدند نامه‌نگاری زیادی بکنند و تعهد بدهند: «تعهد دادیم شلوغ نکنیم، مراسم عزاداری نگیریم، با خانواده دیگر متوفیان و رسانه‌ها ارتباط نگیریم. بعد از این تعهدات اجازه دادند که شش هفت نفر در مراسم تدفین شرکت کنیم اما قبرستان را خودشان در دورترین نقطه کمال شهر انتخاب کرده بودند و قطعه را هم خودشان انتخاب کردند. در زمان مراسم تدفین و مراسم ختم لباس شخصی‌ها حضور داشتند و مدام تذکر می‌دادند که خودتان را کنترل کنید. حتی موقع تحویل جنازه دم در غسالخانه دو مامور خانم آمدند کنار مادر آزاده نشستند و اجازه نمی‌دادند حرفی بزند و کسی با او حرف بزند.» خانواده آزاده ضربی برای شکایت به کلانتری هم مراجعه کردند اما در کلانتری به آن‌ها گفتند شلیک از طرف عوامل آن‌‌ها نبوده است: «نگفتند ما نزدیم، گفتند کسی که شلیک کرده از عوامل ما نبوده. تعهد گرفتند حتی‌الامکان با کسی در این مورد حرف نزنیم.» فرزانه انصاری فر نیز از تهدید خودش برای سکوت در قبال شهادت برادرش در جریان قیام آبان ۹۸ خبر داد. خانواده شهدای قیام آبان۹۸ به سکوت در برابر خون آنها تهدید می شوند. فرزانه انصاری فر در این رابطه گفت، «بعد از چهلم فرزاد در حالی که هنوز اعلامیه فوت روی دیوار بود شبانه افراد ناشناس خانه و ماشینم را آتش زدند.» فرزاد انصاری فر با کار و زحمت خودش تکیه گاهی برای خانواده بود. او می گفت «زحمت می کشم تا بالاخره به آرزوهایم برسم.» مادر فرزاد از زمان شهادت او هر شب را در قبرستان در کنار مزار فرزندش سپری می کند.

******
رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات(فتا) گفت: «در رابطه با کشف حجاب در فضای مجازی باید گفت به علت اینکه در مجموعه ناهنجاریها قرار می گیرد، تخلف محسوب می شود… قطعا با آن برخورد خواهد شد و پلیس در این رابطه با جدیت عمل می کند.» پیشتر نیز تورج کاظمی رئیس پلیس فتا در رابطه با رعایت حجاب اجباری زنان تصریح کرده بود، انتشار تصاویر شخصی با پوشش نامناسب در فضای مجازی جرم است. (سایت حکومتی عصر پویا – ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹) رئیس پلیس فتا در تهران در پاسخ به اینکه آیا انتشار تصاویر شخصی با پوشش نامناسب (بدحجاب و بی حجاب) در فضای مجازی جرم است یا خیر؟ گفته بود: «تشخیص جرم بودن یا نبودن این اقدام بر عهده مرجع قضایی است، لذا پلیس بر اساس وظیفه خود مستندات را به مقام قضایی ارائه می کند و سپس بر اساس آن در صورت تلقی شدن جرم با مجرمان برخورد خواهد شد.»
ولی فقیه آخوندها علی خامنه ای در سخنانی در تاریخ ۲۰اردیبهشت ۹۵ گفته بود، «بحث های انحرافی همانند اینکه حجاب الزامی یا اختیاری است، در جمهوری اسلامی جا ندارد.»
در ادامه سرکوب و محرومیت های باز هم بیشتر بر زنان ایران رحیمی رئیس نیروی انتظامی تهران بزرگ بار دیگر بر ممنوعیت اجازه صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان تأکید کرد.
رحیمی در این مورد گفت، در رابطه با خانم ها ما برای این موضوع تصمیم گیری نمی کنیم و صدور گواهی نامه موتور برای بانوان در اختیار پلیس نیست. قانون فعلا اجازه نمی دهد این مسئله اجرایی شود. (سایت حکومتی عصر ایران- ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹) خامنه ای، ولی فقیه رژیم در یک فتوا در سال 95 شمسی، «دوچرخه ‌سواری بانوان در مجامع عمومی و در منظر نامحرم» را نیز ممنوع اعلام کرد. وی گفت: دوچرخه سواری غالبا موجب جلب نظر مردان و در معرض فتنه و به فساد کشیده شدن اجتماع و منافی با عفت بانوان است و لازم است ترک شود.» (سایت حکومتی باشگاه خبرنگاران جوان – ۲۰ شهریور ۱۳۹۵) از این پیشتر دوچرخه سواری هم برای زنان در ایران ممنوع بوده و یوسف طباطبایی نژاد نماینده خامنه ای در اصفهان دوچرخه سواری زنان را در شمار شرارت ها و مواد مخدر، ناقض امنیت دانست. (سایت حکومتی آفتاب- ۲۵اردیبهشت ۱۳۹۵)
-
در شرایطی که روز به روز بر تعداد قربانیان کرونا افزوده شده و جان زندانیان در زندانها نیز بیش از گذشته در خطر ابتلا به کرونا قرار دارد روز 30 اردیبهشت فعالان مدنی مژگان کاوسی نویسنده و محقق کرد، برای اجرای حکم 3 سال زندان، و شورا فکری فعال دانشجویی برای اجرای حکم 5 سال زندان تعزیری، برای اجرای حکم حبس روانه زندان شدند. حکم یک سال حبس برای فرزانه جلالی، فعال مدنی نیز تأیید شده است.
-
زندانی سیاسی سکینه پروانه روز شنبه ۲۷اردیبهشت پس از انتقال به بازداشتگاه اطلاعات سپاه (بند ۲الف زندان اوین) و یک هفته بازجویی به زندان قرچک ورامین بازگردانیده شد. این زندانی سیاسی روز  20 اردیبهشت از بند خارج و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه منتقل شده بود. او در دوران بازجویی، توسط مأموران امنیتی مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفته است. وی که در بهمن 98 دستگیر شده بود، به دلیل شعارنویسی در زندان اوین، مورد ضرب و شتم قرار گرفته و با دستبند و پابند به زندان قرچک ورامین منتقل شد. بازپرس این زندانی سیاسی کرد، پس از پایان مراحل بازجویی،‌ برای آزادی او قرار وثیقه ۵۰میلیون تومانی صادر کرده بود. ولی به دلیل عدم استطاعت خانواده وی در پرداخت میزان وثیقه مورد نظر، همچنان در حبس باقی مانده است.
زندانی سیاسی گلرخ ابراهیمی ایرایی محبوس در زندان قرچک ورامین در تاریخ ۹ اردیبهشت طی نامه ای به وضعیت سکینه پروانه اشاره کرد و نوشت: «انتقال سکینه به زندان قرچک ورامین که در ماههای اخیر فشارهای زیادی را متحمل شده،‌ برای اعمال فشار بیشتر بوده است. سکینه پروانه از زمان انتقال به قرچک برای اعمال فشار بیشتر بارها به بیمارستان روانی درمانی امین آباد منتقل و مورد ضرب و جرح قرار گرفته است. و باید گفت اینها همه گویای نقض حقوق انسان است.»

کانونهای شورشی؛
******
کانونهای شورشی در چند نقطه از تهران، اصفهان، گرگان، رشت، بندر دیلم، اردبیل، ماهشهر، رفسنجان، خرم آباد، بابلسر و قم با تراکت و شعار نویسی در سالگرد شهادت بنیانگذاران سازمان مجاهدین خلق ایران، در و دیوار شهرهای خود را مزین کردند.


اعتراضات؛
******
- روز شنبه 3 خرداد، کارگران شرکت آریا ماهان در فازهای ۲۲و۲۳و۲۴ نسبت به کاهش حقوق و نصف شدن مزدروزهای جمعه، ساکنان مسکن مهر شهرستان بردسکن در استان خراسان رضوی، برای دومین روز نسبت به نبود امکانات اولیه رفاهی و خدماتی در این شهرک و وعده‌های تو خالی 
- روز جمعه ۲خرداد، کارگران بخش خدمات شهری بندر خمینی نسبت به عدم دریافت ۵ماه حقوق معوقه در مقابل فرمانداری رژیم در ماهشهر،
- روز پنجشنبه اول خرداد، پرستاران اصفهانی نسبت به تبعیض در نظام پرداختی وزارت بهداشت درمان، و عدم اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، که بیش از ۱۳سال از تصویب آن می‌گذرد، کارگران شهرداری اهواز نسبت به جایگزین کردن کارگران جدید با کارگران سابق و درگیر شدن با یگان ویژه، کارگران سازمان پسماند شهرداری بجنورد نسبت به قراردادهای یکساله، مقابل ساختمان شهرداری و شورای شهر بجنورد، کارگران شهرداری اهواز نسبت به عدم پرداخت مطالبات حقوقی‌شان و جمعی از کارگران خدمات شهرداری شاهین شهر، برای دومین روز متوالی نسبت به تعویض پیمانکار و کم بودن میزان حقوق دریافتی خود در مقابل ساختمان شهرداری این شهر دست به تجمعات اعتراضی زدند.

******
به نقل از خبرگزاریهای سپاه پاسداران و حکومتی، عصر سه شنبه 30 اردیبهشت در ارتفاعات کانی گویز واقع در بین روستاهای «رشه ده» و «دویسه» از توابع شهرستان مریوان در استان کردستان میان نیروهای کرد و ماموران سپاه پاسداران درگیری نظامی روی داد. سپاه پاسداران پس از درگیری منطقه را مورد حملات توپخانه ای قرار داد. در روز 16 اردیبهشت نیز یک درگیری در منطقه «چلچمه» رویداد که در جریان آن، سه عضو سپاه از جمله یکی ازسرکردگان آن (سرکرده پیشین سپاه مریوان) پاسدار شکیبا سلیمی، معاون عملیات قرارگاه استانی شهرامفر، جعفر نظامپور و محمد شکری کشته شدند.