صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اردیبهشت ۲۱، ۱۳۹۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 21 اردیبهشت 99= 10 مه 2020


آمار مربوط به ویروس کرونا یا کووید-19 در کانادا تا روز یکشنبه 10مه 2020:  
67,996 مبتلا به کوید 19 و
4,728 جان باخته
گفتنی است که بیشترین آمار فوت شدگان با 2,786 تن، در ایالت کبک کانادا می باشند.




******
پنجشنبه شب بوقت تهران، و بنا به گزارش رسانه‌های حکومتی زلزله‌ای با قدرت ۵.۱ دهم ریشتر دماوند و تهران را لرزاند که دست کم یک تن کشته و دهها تن دیگر مجروح شده‌اند. بنا به اظهارات رییس اداره زمین شناسی سازمان نقشه‌برداری رژیم، گسل مُشا به طول ۲۰۰ کیلومتر، از سمت فیروزکوه به سمت شمال تهران و کرج امتداد دارد و زلزله تهران، به دلیل حرکت این گسل بوده است. بر اساس گزارش مدیر مرکز کنترل عملیات هلال احمر رژیم، کانون زلزله روستای زیارت بود. زلزله باعث ریزش کوه در جاده هراز نیز شد. روز یکشنبه ۲۱اردیبهشت خبرگزاری حکومتی مهر گزارش داد: رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، از وقوع بیش از ۱۰۰ پس لرزه بعد از زلزله پنج و یک دهم ریشتری در تهران خبر داد و گفت: بررسی پس لرزه‌ها نشان می‌دهد که حدود ۱۶ پس لرزه بزرگ‌تر از ۲.۵ ریشتر رخ داده است. با احتساب پس لرزه‌های کوچک‌تر از ۲.۵ ریشتر، تعداد پس لرزه‌های زلزله پنج و یک دهم ریشتری تهران به بیش از ۱۰۰ پس لرزه رسیده است.
وی افزود: انتظار می‌رود پس لرزه‌ها تا چندین روز ادامه یابد.

******

سازمان مجاهدین خلق ایران بعدازظهر یکشنبه ۲۱ اردیبهشت اعلام کرد که آمار جان‌باختگان کرونا در ۳۱۵شهر ایران از ۴۰هزار و ۵۰۰نفر فراتر رفته است. این درحالیست که آمار جان باختگان کرونا در کشورهای دیگر در حال پایین آمدن است. به نوشته انتخاب 18 اردیبهشت: سخنگوی وزارت بهداشت رژیم، گفت: «در استان خوزستان در حال حاضر با وضعیت شکننده و طغیانی مواجه هستیم». رئیس بیمارستان رازی اهواز نیز گفت: «کرونا به‌شدت در حال رخنه کردن در خوزستان است، وضع به قدری خراب است که از هر دو مراجعه‌کننده باید یک نفر بستری شود. حدود ۶۰بیمار با زجر تنفسی در ICU مستقر هستند و وضعیت این بیماران به‌شدت اسف‌بار است... این بیماری، بسیار وحشتناک و وحشی است... پیش از این تا این حد، مراجعه‌کننده نداشتیم اما چند روزی است که مراجعات زیادی داریم. اوضاع خوزستان در حال بحرانی شدن است. روزنامه حکومتی جهان صنعت امروز هشدار داد: «اگر دولت در سیاستهایش بازنگری نکند، مردم همانند آتشفشانی در حال فوران هستند». روزنامه آرمان ملی نیز در همین رابطه نوشت: «همگی باید توجه داشته باشیم که مبادا مقابل شورش گرسنگان غافلگیر شویم».
روزنامه حکومتی آرمان ۱۸اردیبهشت در گزارشی از روند صعودی مبتلایان به کرونا، بازگشت محدودیتها و موج دوم کرونا در ایران نوشت: شمار مبتلایان به کرونا در کشور ما از مرز ۱۰۰‌هزار نفر گذشت. با اعلام رسمی وزارت بهداشت و درمان مشخص شد که از سه‌شنبه (۱۶اردیبهشت) تا چهارشنبه (۱۷اردیبهشت) 1680 مورد ابتلای جدید در کشور شناسایی شده است. سخنگوی وزارت بهداشت هشدار داد که روند شمار مبتلایان در ایران مجدداً در چند روز گذشته سیر صعودی داشته است.
یک پزشک ایرانی که خواست نامش فاش نشود در مصاحبه با تلویزیون فرانس ۲۴روز چهارشنبه ۱۷اردیبهشت گفت: واکنش مقامات رژیم ایران به ویروس کرونا یکی از بدترین واکنش‌ها بود. ما یکی از اندک کشورهایی بودیم که پروازهای مستقیم به چین را همچنان و تا آخرین لحظات ادامه دادیم. از طرف دیگر، آماری که اعلام می‌شد خیلی کمتر از آن چیزی بود که با آن مواجه بودیم. تجربه‌ای که من داشتم این بود که این آمار ۴ تا ۵برابر بیش از آن چیزی بود که اعلام می‌شد.
حسن روحانی، رئیس جمهور نظام آخوندها روز 14 اردیبهشت در جمع مسئولین دولتی گفت: «امروز هم باز اگر ما در قبال کرونا و در مقابله با کرونا موفق هستیم به‌طور نسبی و قابل‌قبول با مقایسه با همه جهان چون در کرونا دیگه ما خودمان را می‌توانیم مقایسه کنیم با همه کشورها با حتی با کشورهای پیشرفته می‌توانیم مقایسه کنیم این‌که ما توانستیم موفقیت نسبی خوبی را به‌دست بیاوریم باز هم کار مردم هست این‌که ما امروز در اولین جلسه دولت بحث کردیم و وزیر بهداشت و درمان ما گفتند بخشی از ونتیلاتورها می‌تواند صادر بشود بخشی از آن ۹۴ ها می‌تواند صادر بشود بخشی از عرض کنم که ماسکهای سه لایه می‌تواند صادر بشود حتی سی تی اسکن ما در یک مقطعی می‌توانیم صادر بکنیم این نشانه شرکت‌های دانش‌بنیان ما نشان مردم ما نشان مهندسان ما نشان ایثار ملت ما ست که ما در یک وسط میدان جنگ که داریم می‌جنگیم با یک دشمن خطرناک وسط میدان جنگ داریم سلاح و تجهیزات هم به دنیا صادر می‌کنیم».
خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت برای دوران گذار، گفت: وضعیت در خوزستان حاصل سیاستهای جنایتکارانه و چپاولگرانه خامنه‌ای و روحانی است. آنها به جای تأمین موقت حقوق و دستمزدها از اموال عمومی که تحت تصرف خامنه‌ای و سپاه پاسداران است، مردم را بدون برخورداری از پشتوانه و امکانات پزشکی به سرکار و در واقع به قربانگاه کرونا فرستادند. اکنون باز هم مردم و مخصوصاً جوانان از خود گذشته باید آستین بالا بزنند و با رعایت ضوابط بهداشتی به کمک بیماران و محرومان بشتابند.
در خبری دیگر بیش از 50 زن زندانی در زندان سپیدار اهواز به ویروس کرونا مبتلا شده اند. در این شرایط پزشک زندان نیز بیمار است و کسی برای مداوای این ۵۰زن زندانی وجود ندارد. زندانیان دسترسی به دارو ندارند و با وجود اینکه خانواده ها دارو تهیه کرده اند، اما داروهای مورد نیاز زندانیان از آنها تحویل گرفته نمی شود. بندی که این زنان مبتلا به کرونا در آن قرنطینه هستند، فقط با چند میله از بند زندانیان دیگر جدا شده است.
در زندان قرچک ورامین نیز شرایط بسیار وخیم است و حدود ۲۰زن دیگر به قرنطینه زندان منتقل شده و در شرایط اسفباری به سر می برند.
یک زن زندانی آزاد شده نیز روز شنبه ۱۳اردیبهشت نوشته بود حداقل ۱۰۰نفر از زنان در زندان قرچک ورامین به ویروس کرونا مبتلا شده اند. بر اساس این گزارش این زنان در «باشگاه زندان» در قرنطینه قرار گرفته اند.

******

به دنبال قتل عام و ضرب و جرج دهها تن از مهاجران افغان، توسط ماموران سپاه پاسداران، که برای پیدا کردن کار به ایران سفر کرده بودند، وزیر خارجه آمریکا گفت: بسیار انزجار‌آور بود پاسداران رژیم ایران در مرز افغانستان در استان هرات مهاجران افغان را مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار دادند و غرق کردند. مقامات افغانستان در اینباره دست به تحقیقات کامل زده و به‌دنبال حسابرسی از افرادی هستند که مسئول این کار بوده‌اند. وی خاطرنشان کرد رژیم تروریستی حاکم بر ایران از اسد که جان صدها هزار نفر را وحشیانه گرفته و میلیونها مردم سوریه را مجبور به فرار کرده، حمایت می‌کند و رژیم ایران به همان میزان رژیم سوریه مسئول این اعمال است. اتحادیه اروپا نیز خواستار تحقیقات کامل و شفاف در رابطه با کشتار مهاجران افغانستان توسط حکومت ایران شد. مردم و فعالان اجتماعی افغانستان در اعتراض به قتل‌ عام مهاجران افغان توسط سپاه پاسداران در مقابل استانداری هرات تجمع کردند. سایت نشانه نیوز ۱۶اردیبهشت نوشت: آنها خواستار محکوم کردن این جنایت وحشیانه و تشکیل هیأت تحقیق برای بررسی آن شدند. معترضان همچنین خواستار مجازات عاملان کشتار فجیع ۲۳تن از هموطنانشان گردیدند. به گفته شاهدان، قربانیان که برای پیدا کردن کار به ایران سفر کرده بودند پس از دستگیری توسط پاسداران شکنجه شده و سپس به رودخانه هریرود انداخته شدند. خبرگزاری رویتر اما خبر داد: دست کم ۷۰ افغانی توسط مرزبانان ایران به رودخانه هریرود انداخته شدند. 

******
روز ۱۵اردیبهشت مجلس رژیم، لایحه حذف چهار صفر و تبدیل پول ملی ایران از ریال به تومان را تصویب کرد. یک هموطن: «اونی که ۳میلیون می‌گیره ۳هزار تومن بهش میدن یعنی میگن شما ۳هزار تومن رو... حالا برو زندگیتو اداره کن... از همون سبزی که مثال زدم فرض کنید کیلویی ۳هزار تومن. باید ۳تومن بده چه میشه ۳تومن رو اگه ۳تومن و ۲ریال کنه؟ یعنی ۳۲ریال کنه یعنی ۲هزار تومن تورم رو گذاشته روش و این به‌راحتی انجام میشه». روزنامه آفتاب یزد 16 اردیبهشت نوشت: «در شرایط حاضر چیزی شبیه تجویز جراحی زیبایی برای بیمار مبتلا به سرطان است... این فعالیت یک کار غیرضروری و نمایشی است که هیچ اثر و ارزش واقعی در اقتصاد کشور ندارد. روحانی ۱۷اردیبهشت گفت: «تسهیل کردیم در محاسبات... هی صفر صفر صفر بغل هم اصلاً جا نمی‌گرفت دیگر کاغذ، این‌قدر صفر بغل هم بود». روزنامه ستاره صبح ۱۷اردیبهشت نیز نوشت: «حذف چهار صفر هیچ ضرورت اقتصادی‌ای ندارد جز این‌که تورم را تشدید می‌کند. این تصمیم مانند این است که شما اتاقی با ابعاد مشخص داشته باشید، و طول و عرض آن را با متر، سانتیمتر، یا هر واحد دیگری اندازه بگیرید».

کانونهای شورشی؛
******

کانونهای شورشی در شیراز، آستانه اشرفیه، کرمان، کاشان، تهران، امیدیه، بهبهان، با نصب عکسهای مریم و مسعود رجوی، آتش زدن پوسترهای پاسدار کودک  کش، قاسم سلیمانی، خمینی و خامنه ای، و شعار نویسی از جمله زندانی سیاسی آزاد باید گردد، حضور خود را اعلام کردند.  

اعتراضات؛
******
روز یکشنبه 21 اردیبهشت، مالباختگان مجتمع آفتاب ری، جمعی از باشگاه داران استان سیستان و بلوچستان در مقابل ساختمان استانداری، کارگران شرکت امین یار فاریاب در سومین روز برای پیگیری مطالبات خود، کارکنان شاغل دفاتر سهام عدالت، کارگران شرکت کویر واگن، تعدادی از کارگران شهرداری عمارت در تبریز نسبت به مشکلات صنفی خود، 
روز شنبه 20 اردیبهشت، بازنشستگان فولاد کرمان نسبت به نداشتن بیمه، کشاورزان منوجان با بستن جاده چاه حسن به کهنوج نسبت به افت شدید محصولات کشاورزی خود، دست به اعتراض و تحصن زدند. 


خبری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

******
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران روز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت،
در اطلاعیه ای اسامی و تصاویر ۲۰تن از انبوه دستگیرشدگان را منتشر کرد که در میان آنان، ۶زن به نامهای ناهید فتحعلیان، پرستو معینی، زهرا صفایی، فروغ تقی پور، مرضیه فارسی و سمیه بیدی، و دو تن از دانشجویان نخبه دانشگاه صنعتی شریف یعنی علی یونسی و امیرحسین مرادی به چشم می خورند. دو دانشجوی ذکر شده روز ۲۲ فروردین توسط مأموران امنیتی رژیم دستگیر و به زیر شکنجه برده شدند. علی مدال طلای دوازدهمین المپیاد جهانی نجوم را که در سال ۱۳۹۷ در چین برگزار شد کسب کرد و قبل از آن مدالهای نقره و طلای المپیاد کشوری نجوم را در سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ بدست آورد. امیر حسین نیز برنده مدال نقره المپیاد در سال ۱۳۹۶ می باشد. غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قضائیه رژیم،  روز ۱۶ اردیبهشت به دستگیری امیرحسین مرادی و علی یونسی اذعان کرد و گفت آنها به مجاهدین وصل شده بودند. اسماعیلی برای پرونده سازی افزود که آنها «اقدامات ایذایی» انجام داده و «بدنبال انجام اقدامات خرابکارانه» بودند. علاوه بر این «در بازرسی از منازل آنها اقلام انفجاری کشف شده که در اقدامات خرابکارانه مورد استفاده قرار می گرفت». از سوی دیگر آیدا یونسی خواهر دانشجوی بازداشت شده علی یونسی روز سه شنبه ۱۶اردیبهشت، در ویدئویی که در توییتر منتشر کرد گفت: «قوه قضائیه با شکنجه روحی و جسمی اقدام به گرفتن اعتراف اجباری می کند. هیچکس از شما انتظار صداقت ندارد. همان شب مأموران شما گفتند هیچ نکته مشکوکی در خانه ما نبوده و بازپرس پرونده بارها تأکید کرد در پرونده علی هیچ مشکلی نیست. به درستی گفتید که شما به حرفه و تحصیلات کسی کاری ندارید، این را ما هم می دانیم که شما برای دانشجویان ارزشی قائل نیستید و تنها چیزی که به آن اعتقاد ندارید حقوق شهروندی است. اگر نه این همه نخبه از کشور فرار نمی کردند. شما هیچ مدرک جرمی از علی نداشتید و اگر داشتید صدبار جار زده بودید.»


اخبار منطقه و جهان؛
******

قیام‌کنندگان عراقی در بغداد،کوت، ناصریه، نجف، کربلا، بصره، دیوانیه و سایر شهرها و استانها تظاهرات گسترده‌ای برپا کردند و علیه حاکمان و دست‌نشاندگان ولایت فقیه شعار دادند. فعالان انقلاب عراق از این تظاهرات به‌عنوان انقلاب گرسنگان نام بردند. در بغداد جوانان تمامی خاکریزهای پل جمهوری و نزدیک به منطقه سبز را به کنترل خود درآوردند. قیام‌کنندگان عراقی در نجف و دیوانیه با آتش زدن لاستیک جاده‌ها را مسدود کردند. چند روز پیش مصطفی کاظمی رئیس مخابرات (اداره اطلاعات) عراق از مجلس این کشور رأی اعتماد گرفت. انقلابیون مخالفت خود را با الکاظمی اعلام کردند. سفارت آمریکا تبریک گفته و برخی ناظران سیاسی می‌گویند از نظر آمریکا این یک گام دورشدن از رژیم ایران است که می‌خواست سایرین را به ادامه نخست‌وزیری مهره خودش عادل عبدالمهدی ناگزیر سازد.
در حالیکه مالکی و کتائب حزب‌الله با نخست‌وزیری مصطفی کاظمی مخالف بوده و او را به دادن اطلاعات به آمریکا در کشتن قاسم سلیمانی متهم کرده‌اند، وزارت‌خارجه رژیم و برخی از جناحهای وابسته به آخوندها با انتصاب کاظمی موافقت کرده و تبریک می‌گویند.
از سوی دیگر کمیته سازماندهنده تظاهرات انقلاب اکتبر عراق روز 7 مه= ۱۸ اردیبهشت با صدور بیانیه‌یی با عنوان «انقلابیون حکومت کاظمی را قاطعانه رد می‌کنند»، اعلام کرد: ای مردم عراق، اکنون آخرین فرصت برای رهایی از باندهای جنایتکاری است که دستوراتشان را از قم و تهران می‌گیرند. کمیته برگزارکننده تظاهرات انقلاب اکتبر و همه قیام‌کنندگان در میدان تحریر و همه میدانهای اعتصاب در استانهای به پاخاسته، حکومت کاظمی را از بالا پایین مردود می‌دانند چرا که احزاب و جریانهای سراپا غرق در مزدوری و فساد را نمایندگی می‌کند.
قیام‌کنندگان عراقی در استانهای بغداد، ذی‌قار و بصره با برگزاری تظاهرات شبانه علیه مصطفی کاظمی و کابینه او شعار دادند و بر استمرار انقلاب تا سرنگونی تام و تمام احزاب و باندهای فاسد حاکم و دست‌نشاندگان ولایت فقیه در عراق تأکید کردند.