صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، دی ۲۲، ۱۳۹۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 22 دی 98= 12 ژانویه 2019


روز یکشنبه 22 دی مردم در دومین روز اعتراضات خود در میدان آزادی با شعار توپ تانک فشفشه، آخوند باید گم بشه، ننگ ما ننگ ما رهبر الدنگ، خواستار سرنگونی رژیم شدند. ظهر یکشنبه دانشجویان خواجه نصیر طوسی در تهران، دانشجویان دانشگاه پردیس کرج، دانشجویان دانشگاه اراک، دانشگاه علامه و دانشگاه بهشتی، نیز به اعتراض خود نسبت به هواپیمای اوکرایینی که شب 18 دی= 8 ژانویه توسط موشک زمین به هوای رژیم آخوندها سرنگون شد و تمامی سرنشینان آن یعنی 176 تن کشته شدند، ادامه دادند. گفتنی است که 147 تن از این قربانیان ایرانی و 57 کانادایی ایرانی تبار بودند. روز جمعه نخست وزیر کانادا جاستن ترودو در دومین کنفرانس خبری خود اعلام کرد که با استناد به گزارشهای اطلاعاتی و جمعبندی مقامات آمریکایی یک موشک زمین به هوای رژیم ایران جت مسافربری اوکراین را سرنگون کرده است. ترودو همچنین خواستار ادامه تحقیقات شد و به رژیم ایران گفت که جهان نظاره گر است. 


خانم رجوی در توییتی نوشت: "دانشجویان بپاخاسته، خواست عموم مردم برای سرنگونی دیكتاتوری دینی و استقرار دمكراسی و حاكمیت مردم را به نمایش گذاشتند". "زمان آن فرا رسیده است كه جامعه جهانی به این حقیقت اذعان كند كه فاشیسم دینی حاكم، مردم #ایران را نمایندگی نمی‌كند و خواست ملی برای سرنگونی این رژیم را برسمیت بشناسد. #قیام_تا_پیروزی #اعتراضات_سراسری

 روز گذشته شنبه ۲۱دی، مردم تهران و دانشجویان دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، امیرکبیر و علامه در اعتراض به سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط سپاه پاسداران، دست به تجمع زده و شعارهای «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر این حکومت آدم کش»، «به ما نگو فتنه‌گر، فتنه تویی، ستمگر»، «مرگ بر این ولایت، این همه سال جنایت»، «کشته ندادیم که سازش کنیم، رهبرقاتل را ستایش کنیم»، «خامنه‌ای حیا کن، مملکتو رها کن»، «سپاهی حیا کن، مملکتو رها کن»، »مرگ بر ستمگر چه شاه باشه چه رهبر«، »سلیمانی قاتله رهبرش هم قاتله«، »دیکتاتور سپاهی داعش ما شمایی«، «نترسید، نترسید، ما همه با هم هستیم» و «فرمانده کل قوا، استعفا استعفا» خواستار سرنگونی حکومت خامنه‌ای شدند. نیروهای حکومتی به معترضان یورش برده و در برخی نقاط به شلیک گاز اشک‌آور پرداختند.
خانم رجوی به‌خاطر کشته شدن مسافران هواپیما بر اثر شلیک رژیم، روز جمعه را عزای عمومی اعلام کرد. به همین دلیل ایرانیان در شهرهای مختلف جهان از جمله در اتاوا در مقابل پارلمان کانادا گرد آمده و یاد کشته شدگان هواپیمای اوکرایینی را گرامی داشتند. گزارشگر سی بی سی نیز در محل به تهیه فیلم و گزارش پرداخت. در تورنتو نیز جلسه ای به همین منظور برگزار شد که در رسانه های این شهر انعکاس یافت.
خبرگزاری سپاه تروریستی پاسداران مدعی شد: خامنه‌ای ظهر جمعه یعنی بیش از ۴۸ساعت پس از سقوط از «خطای فاجعه‌بار صورت‌گرفته» مطلع شده و به‌محض اطلاع، دستور تشکیل فوری جلسه شورای عالی امنیت را صادر کرده است. اما انتشار اینگونه اخبار، نمک پاشیدن روی زخم مردم بود که به تظاهرات وسیع دانشجویان و مردم در شهرهای مختلف منجر شد. گفتگوی رادیو ایرآوا با آقای حسن داعی دراینباره را اینجا بشنوید.

******
روز جمعه 10 ژانویه= 20 دی، در کنفرانس مطبوعاتی مایک پمپئو وزیر خارجه و استیو منوچین وزیر خزانه داری آمریکا، ۸ مقام ارشد رژیم ایران که فعالیت‌های بی‌ثبات کننده رژیم را هدایت کرده و در حمله بالستیکی روز سه‌شنبه شرکت داشتند، تحریم شدند. اسامی این ۸تن عبارتند از: 
پاسدار محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام
آخوند علی اصغر حجازی از دفتر خامنه‌ای
پاسدار محمدرضا نقدی معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران
پاسدار علی عبداللهی هماهنگ‌کننده ستاد کل نیروهای مسلح
پاسدار محمدرضا آشتیانی جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح
محسن قمی معاون ارتباطات بین‌المللی دفتر خامنه‌ای
پاسدار شمخانی دبیر شورای عالی امنیت رژیم
غلامرضا سلیمانی سرکرده بسیج به‌خاطر مشارکت در قتل‌عام ۱۵۰۰تن از قیام‌کنندگان تحریم شدند.
همچنین دولت آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه ۱۷شرکت که در سرکوب و تروریسم و جنگ‌افروزی رژیم دست داشتند اعمال کرد. اسامی شرکتهای تحریم شده عبارتند از: آلومینیوم المهدی، شرکت آهن و استیل افرا، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، شرکت استیل، شرکت فولاد مبارکه، شرکت فولاد اصفهان، شرکت صنعتی معدنی گلگهر، شرکت دریایی هنگیاون چین، شرکت فولاد هرمزگان، شرکت فولاد آلیاژی ایران، شرکت آلومینیوم ایران، شرکت فولاد و آهن غدیر، شرکت خلاق تدبیر پارس.

******
آقای ایلیر متا رئیس جمور آلبانی به خامنه‌ای و دعاوی او علیه این کشور به‌ خاطر حضور مجاهدین که آلبانی را یک کشور شیطانی خوانده بود، گفت: آلبانی کشوری شیطانی نیست بلکه کشوری دموکراتیک است که از یک دیکتاتوری شیطانی رنج برده و از این رو حقوق‌بشر را مقدس می‌داند. آلبانی همچنان در تعهدات خود در کنار ایالات متحده و کشورهای ناتو در مبارزه با تروریسم بین‌المللی و هر عملی که ثبات و صلح جهانی را به‌خطر بیاندازد،‌ قاطع است.
آقای ادی راما نخست‌وزیر آلبانی، نیز گفت: ما عملی را انجام داده‌ایم که باعث افتخار آلبانی و هم‌سو با سنت آلبانی است در یک توافق غیرقابل بحث با آمریکا برای استقبال و باز کردن درها به سوی گروهی از مردم که جانشان در خطر است. ما در دیکتاتوری زندگی کرده‌ایم و خیلی خوب می‌دانیم که دیکتاتورها چگونه عمل می‌کنند و چگونه همه چیز را کنترل می‌کنند تا هر مخالفی را در سرتاسر جهان نابود کنند. پاندلی مایکو نخست‌وزیر پیشین و وزیر دولت نیز گفت: با حضور سه هزار عضو اپوزیسیون ایران در آلبانی هیچ خطری برای کشور ما وجود ندارد.

******
به گزارش سی.ان.ان، سخنگوی فیس‌بوک، روز جمعه 10 ژانویه= ۲۰ دی در بیانیه‌یی اعلام کرد، اینستاگرام و شرکت مادر آن فیس‌بوک، برای رعایت تحریم‌های ایالات متحده آمریکا، پستهایی را که از قاسم سلیمانی، سرکرده کشته‌ شده رژیم ایران، حمایت می‌کند را حذف می‌کنند. اینستاگرام در ماه آوریل گذشته حساب شخصی قاسم سلیمانی را، پس از اینکه دولت آمریکا سپاه پاسداران را به‌عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کرد، بست. سخنگوی فیس‌بوک در این بیانیه گفت: «ما تحت قوانین تحریمهای ایالات متحده، از جمله تحریم‌های مربوط به سپاه پاسداران و رهبری آن عمل می‌کنیم.» سخنگوی فیس‌بوک گفت به‌عنوان پیروی از قوانین ایالات متحده آمریکا، این کمپانی حساب‌هایی را که به‌وسیله افراد یا سازمانهای تحریم شده اداره می‌شود را حذف می‌کند.

******
رویتر روز جمعه 10 ژانویه= ۲۰ دی درخواست عراق برای کسب آمادگی جهت خروج نیروهایش، در بحبوحه افزایش تنشها بین رژیم ایران و آمریکا به‌دنبال کشته شدن فرمانده ایرانی در بغداد را رد کرد و گفت امکان گسترش حضور ناتو در آنجا را در دست بررسی دارد.