صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آذر ۱۰، ۱۳۹۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 10 آذر 98= 1 دسامبر 2019

اخبار؛
مهمترین نکات قیام:
تعداد شهرهای قیام کننده:‌۱۸۴شهر
تعداد شهیدان: ۴۵۰شهید
تعداد مجروحان:‌ بیش از ۴۰۰۰تن
تعداد دستگیر شدگان: بیش از ۱۰۰۰۰تن
معاون سیاسی سپاه: ابعاد خیزش اخیر از فتنه ۸۸و ۹۶گسترده‌تر بود، اصفهان ۱۱۰نقطه درگیری بود
سران و مقامات نظامی و سیاسی رژیم همچنان از قیام 98 با هراسی فوق العاده می گویند. از جمله پاسدار باقری سرکرده ستاد کل نیروهای مسلح رژیم گفت: این‌که اعتراض به یک تصمیم به‌سرعت به یک رفتار فوق‌العاده خشونت‌آمیز منجر و باعث بر هم خوردن امنیت کشور می‌شود، موضوعی عادی نیست. علی ربیعی سخنگوی دولت روحانی نیز گفت: اگر بر همین سیاق سال ۹۸ را ادامه دهیم چشم‌انداز روشنی در پیش نخواهیم داشت و بروز تحرکات اجتماعی و ناآرامی‌های فیزیکی را کاملاً متصورم. از سوی دیگر قیام مردم در آبانماه باعث بالا رفتن بحران درونی رژیم شده است و برخی از اعضای مجلس را به واکنش واداشته است. از جمله پروانه سلحشوری عضو مجلس رژیم می گوید: مردم صدای اعتراضشان را رساندند اما با گلوله و بازداشت، جواب کوچک و بزرگ را دادند. عده‌یی در کنار مردمی که فقط به وضع معیشت خویش معترض بودند، قرار داده شدند. قلع و قمع مردم، با جنگ‌جهانی و کربلای۴مقایسه شد. به نام دین، دستور ذبح و شکنجه مردم در سیمای غیرملی صادر شد.
اما قیام مردم همچنان ادامه دارد. روز شنبه ۹آذر کسبه منطقه تجاری خلیج شماره دو واقع در انتهای خیابان تهرانسر در اعتراض به سرکوب مردم دست به اعتصاب زده و مغازه‌های خودشان را باز نکردند. در همین روز بازار بزرگ طلا و جواهرفروشان، سرای امیر و سرای قائم که عمده فروش پارچه و قماش هستند، کسبه و بازاریان چهارراه سیروس و گلوبندک و مولوی تهران در اعتراض به سرکوب مردم، مغازه های خود را باز نکردند. منطقه تجاری خلیج در خیابان تهرانسرا نیز دست به اعتصاب زدند. 
در همین روز در جلسه ای که وزیر بهداشت رژیم برای پاسخگویی مشکلات دانجشویان برگزار کرده بود، با وجودیکه نمایندگان تشکلهای دانشجویی شرکت کرده بودند، اما هیچ کدام حاضر به نشستن در این جلسه نشدند. 
یکی از دانشجویان به وزیر بهداشت دولت روحانی گفت: « ۹ماه قبل ما درخواست این جلسه را دادیم، الآن در آستانه ۱۶آذر برگزار می‌کنید که ما را ساکت کنید؟ فکر می‌کنید جنبش دانشجویی فریب این وعده‌های پوشالی شما را می‌خورد وقتی هر روز عملکرد شما را در صحن دانشگاه می‌بینیم؟ از احضار و..... به حراست تا اطلاعات برای کمترین فعالیت‌های دانشجویی؟ آن هم بعد از عملکرد شما در حوادث اخیر؟ ما به اعتراض این جلسه را به‌رسمیت نشناخته و ترک می‌کنیم و تا ظهر در صحن وزارت‌خانه به تحصن می‌نشینیم...». سپس دانشجویان در صحن وزارت کشور رژیم تا ظهر در تحصن بودند.
بنا‌ به گزارشهای دریافتی مقاومت ایران، چهارشنبه و پنجشنبه‌ شب جوانان در بیرجند با شعار مرگ بر دیکتاتور، زنده باد آزادی، تظاهرات شبانه برگزار کردند. 

******
روز پنجشنبه ۷ آذر، بار دیگر زمین لرزه یی به قدرت ۵ و ۱دهم ریشتر آلبانی را لرزاند. این زلزله در کشورهای مجاور آلبانی نیز احساس شد. در پی زلزله شش و چهار دهم ریشتری بامداد سه شنبه، که کشورهای ایتالیا، یونان، مقدونیه، صربستان، بوسنی هرزه گوئین و بلغارستان را هم در بر گرفت، آلبانی و دیگر کشورهای بالکان، شاهد سلسله ای از پس لرزه ها و زلزله های خفیف تر بین ۳ تا ۵ دهم ریشتر بودند. ایلیر متا، رئیس جمهور آلبانی پس از زلزله روز سه شنبه اعلام کرد اوضاع در منطقه تومانه بسیار «بحرانی» است. ادی راما نخست‌وزیر آلبانی از مناطق زلزله زده دیدن کرد و طی پیامی گفت: “این یک لحظه دراماتیک است که باید آرامش خود را حفظ کنیم و در کنار یکدیگر باشیم تا این شوک را از سر بگذرانیم.”
روز چهارشنبه در آلبانی عزای ملی اعلام شد و پرچمها در ساختمانهای دولتی و سراسر این کشور بحالت نیمه‌ افراشته درآمد. زلزله در آلبانی تا روز پنجشنبه ۴۲ کشته و بیش از ۷۰۰ مجروح برجای گذاشته است. گزارش شده است که زلزله در مقر اعضای سازمان مجاهدین خلق در اشرف ۳خسارت جانی نداشته اما صدمات جسمی برجای گذاشته و همچنین خسارتهایی به اماکن، تأسیسات، تجهیزات و وسایل گوناگون وارد کرده است.


******

مردم معترض عراق، توانستند قبر محمد باقر حکیم مامور شناخته شده رژیم آخوندها در نجف را آتش بزنند. آنها همچنین با آتش زدن کنسولگری رژیم ایران در این شهر، به پیروزی دیگری دست یافتند. از روز پنجشنبه ۷آذر مردم نجف این ساختمان را محاصره کرده بودند. لباس‌شخصیها و تک تیراندازهای وابسته به رژیم ایران با شلیک مستقیم به مردم و جوانان مانع از نزدیک شدن مردم می‌شدند. به گزارش منابع مقاومت ایران، سه عراقی در نجف در اثر شلیک تک تیراندازها به شهادت رسیدند. بنا به گزارش رسیده از دیوانیه - شهر حمزه شرقی، مردم و جوانان انقلابی در این شهر تابلو بزرگ باقر حکیم را پایین کشیدند و از بین بردند.
قیام مردم عراق با استعفای نخست وزیر این کشور عادل عبدالمهدی، اوج جدیدی گرفته است. استعفای عبدالمهدی که خامنه‌ای از آن جلوگیری می کرد و از طریق قاسم سلیمانی آن را خط قرمز رژیم اعلام کرده بود، در پی تأکید آیت‌الله سیستانی بر سلب اعتماد از عادل عبدالمهدی صورت گرفت، و پس از اعلام استعفای وی، پارلمان این کشور نیز رسما اعلام کرد که اسعفانامه نخست وزیر عراق را دریافت کرده است. گزارشها حاکیست که روز شنبه درگیریها در چهار شهر نجف، ناصریه، دیوانیه و کوت میان تظاهرات‌کنندگان و نیروهای امنیتی ادامه داشت. در نجف ۵نفر در درگیریهای روز شنبه کشته شدند. گفتنی است که قیام مردم عراق گسترش یافته و به شهرهای سنی‌نشین رسیده است. مردم صلاح‌الدین، الآنبار، کرکوک و دیالی طی بیانیه‌هایی به اعتصاب عمومی برای روز یکشنبه و در همبستگی با قیام مردم جنوب عراق فراخوان دادند. بسیاری از مردم در استان کرکوک عراق در پی اعلام استعفای اجباری عادل عبدالمهدی راهپیمایی کردند و جشن گرفتند. آنها با حمل پرچم‌ عراق و تصاویر قربانیان قیام بغداد، علیه حکومت شعار دادند.
تلویزیون فرانس ۲۴ در گزارشی درباره استعفای نخست‌وزیر عراق گفت: استعفای عادل عبدالمهدی برای فرو نشاندن اعتراضات کافی نیست و معترضان خواهان تغییرات بنیادین هستند. 

اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

روز پنجشنبه ۷ آذر، رئیس پلیس استان البرز، عباسعلی محمدیان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری نیروی تروریستی قدس، تسنیم، در رابطه با دستگیری سه زن در کرج گفت، «پس از اعلام سهمیه بندی سوخت ۳ نفر در منطقه محمدشهر کرج با خاموش کردن خودروی خود در خیابان نسبت به این موضوع اعتراض و اقدام به سر دادن شعارهای هنجارشکنانه کردند.» وی افزود: «این افراد هسته اولیه اغتشاش و آسیب به اموال دولتی در منطقه محمدشهر کرج بودند.»

******
رها عسکری زاده روزنامه نگار، عکاس و فعال حوزه زنان روز پنجشنبه ۷ آذر، هنگام خروج از ایران در فرودگاه تهران بازداشت شد. وی در تماس تلفنی به خانواده اش خبر داد که به زندان اوین منتقل شده است.
همچنین در اهواز، لیلا شاوردی روز دوشنبه ۴ آذر، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. علت بازداشت این زن فعالیتهای رسانه ای برادرش ناصر شاوردی در خارج از کشور مطرح شد. اداره اطلاعات اهواز لیلا شاوردی را به گروگان گرفته و شرط آزادی او را دست کشیدن برادر وی از فعالیت های تبلیغی قرار داده اند.

******
مژگان کاوسی یک نویسنده و محقق اهل کلاردشت نیز روز دوشنبه ۲۷ آبان، توسط وزارت اطلاعات کلاردشت در استان مازندران بازداشت شد و از سرنوشت او اطلاعی در دست نیست. مژگان کاوسی با انتشار تصاویری از جانباختگان مریوان و جوانرود در اعتراضات اخیر از هشتگ «سکوت خیانت است» استفاده کرده بود.



******
اسم یک زن دیگر در میان شهدای قیام به تأیید رسید. مهناز مهدیزاده نادر ۱۶مین زنی است که نام او مشخص شده است. مهناز مهدیزاده نادر در جریان قیام آبان ۹۸در کرج، با شلیک سه گلوله از سوی نیروهای یکان ویژه به شهادت رسید. عوامل حکومتی پس از تحویل جسد مهناز مهدیزاده اجازه هیچگونه مصاحبه و رسانه ای کردن این خبر را به خانواده او ندادند.


تا کنون اسامی ۱۶ زن در میان شهدای قیام تأیید شده است:

مهناز مهدیزاده نادر – کرج
آذر، پرستار و مادر ۴فرزند – کرج
نیکتا اسفندانی، ۱۴ساله – تهران
آمنه شهبازی فرد، ۳۴ ساله و مادر ۳فرزند – کرج
یک دختر دانشجو اهل سقز – سنندج
یک خانم – رشت
مینا شیخی – تهران
گلناز صمصامی، مادر یک پسر ۷ساله – شهریار
آزاده ضربی، ۲۸ ساله – شهریار
فاطمه حبیبی – تهران، بهارستان
شبنم دیانی – بهبهان
خانم عتقی – ماهشهر
یک زن – ماهشهر
شلیر دادوند – بوکان
یک دختر دانش آموز – شیراز
یک خانم – ساوه
آمار شهیدان در قیام سراسری به بیش از ۴۵۰نفر رسیده است که تا کنون اسامی ۱۷۹تن از شهدای قیام سراسری توسط سازمان مجاهدین خلق ایران اعلام شده است.

******
مقامات زندان های رژیم به بهانه امنیتی بودن فضا و شلوغی بیمارستانها در جریان قیام ایران، از درمان زندانیان سیاسی جلوگیری می کنند. ممانعت از درمان یکی از رایج ترین شیوه های شکنجه در زندانهای رژیم ایران برای وارد کردن فشار مضاعف بر زندانیان سیاسی می باشد. با سرد شدن هوا، از اوایل هفته گذشته بیماری آنفولانزا در زندان خوی شیوع پیدا کرده است و حداقل ۱۵ زن زندانی از جمله زندانی سیاسی کرد، زینب جلالیان، به این بیماری مبتلا شده اند.
زینب جلالیان که از بیماری های متعدد رنج می برد و وضعیت جسمی وخیمی دارد، در اثر ابتلا به آنفولانزا دچار ضعف شدید و تشنج شد و به اعزام فوری به بیمارستان نیاز داشت. اما مقامات زندان به بهانه امنیتی بودن فضا از اعزام وی به بیمارستان جلوگیری کردند. ۴۰ زندانی زن در بند زنان خوی تنها در یک سالن نگهداری می شوند. به دلیل بسته بودن بند و امکانات محدود درمانی، روز به روز بر تعداد بیماران مبتلا به آنفولانزا افزوده می شود. بعضی از زنان به حدی بیمار شده اند که توان حرکتی خود را از دست داده اند ولی تنها با داروهایی که خانواده هایشان به زندان تحویل داده اند در حال درمان هستند. پیگیری های زندانیان برای رسیدگی های پزشکی تا کنون بی نتیجه مانده است.
در زندان اوین نیز، مقامات زندان به بهانه شلوغی بیمارستان ها پس از قیام سراسری آبان ماه، از انتقال زندانی سیاسی آتنا دائمی به بیمارستان جلوگیری کرده اند. آتنا دائمی از ماه گذشته قرار سونوگرافی و معاینه توسط پزشک متخصص داشت و باید به بیمارستان اعزام می شد. اما مقامات زندان از این کار جلوگیری کرده اند.
زینب جلالیان زندانی سیاسی زن کرد از بیماری های مختلف از جمله ناخنک چشم، تب برفکی و عفونت شدید رنج می برد. وی همچنین از بیماری قلبی و روده رنج می برد و دچار افت و خیزهای شدید فشار خون می باشد. مسئولین زندان با ممانعت از درمان زینب در بیرون زندان می خواهند او را مجبور به اعترافات دروغین علیه خود کنند.

******
دادگاه تجدیدنظر بوشهر روز اول آذر ۹۸ احکام سه سال حبس تعزیری برای ۴ زن
بهایی را تأیید کرد. مینو ریاضتی، احترام شیخی، فریده جابری و پونه ناشری در ۱۵ اردیبهشت، بر اساس حکم دادگاه بوشهر به دلیل اعتقادات مذهبی شان، هر کدام به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند. پیش از این، شهروندان بهایی کیانا رضوانی و کیمیا مصطفوی، در کرمان، و ۹ شهروند بهایی از جمله ۴ زن به نامهای مریم مختاری، رفعت طالبی فرد، شیدا عابدی و سیمین محمدی، در بیرجند هر کدام به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.


******
دو زن فعال محیط زیست پس از ۲۲ماه بازداشت و بلاتکلیفی، به حبسهای طولانی مدت محکوم شدند. دادگاه انقلاب رژیم در تهران به جرم جاسوسی، نیلوفر بیانی را به ۱۰ سال و سپیده کاشانی را به ۶ سال حبس تعزیری محکوم کرده است.
این احکام ناعادلانه‌ در تاریخ ۲۹ آبان ۹۸ در بحبوحه اعتراضات سراسری به افزایش قیمت بنزین و در حالی که خطوط اینترنت قطع بود، در پشت درهای بسته بدون حضور وکلا صادر شد و با واکنش های شدید بین المللی همراه بود.
نیلوفر بیانی فارغ التحصیل رشته زیست شناسی دانشگاه مگ گیل و کارمند سابق سازمان ملل در ژنو می باشد. طبق حکم صادره، علاوه بر ده سال زندان، او به «رد مال حاصل از شش سال کار در سازمان ملل» معادل ۳۶۰هزار دلار محکوم شده است. نیلوفر بیانی و سپیده کاشانی در مرداد ماه ۹۸، به دلیل ادامه بازداشت و عدم رسیدگی به پرونده فعالان محیط زیست در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده بودند. آنها به صورت غیرقانونی در بند ۲ الف زندان اوین به سر برده و تحت شرایط روحی نامناسبی نگهداری می شدند.


 اخبار علمی؛

کشف سیاه چاله غول پیکر، تعجب دانشمندان را برانگیخته است. بر اساس خبری در سایت مجاهدین خلق، بزرگی سیاه چاله غول‌پیکری که توسط دانشمندان چینی کشف گردید، موجب تعجب و شگفتی دانشمندان شده است. بر اساس گزارش سی.ان.ان، این سیاه‌چاله ستاره‌وار - یعنی نوعی سیاه‌چاله که پس از نابود شدن و فروریزی ستارگان به‌وجود می‌آید - به قدری بزرگ است که وجود آن ناقض تئوریهای موجود محسوب می‌شود. پژوهشگران پیش‌تر بر این باور بودند که حد و اندازه سیاه‌چاله نمی‌تواند بیشتر از ۲۰برابر بزرگ‌تر از جرم خورشید باشد؛ چون با مرگ ستارگان، بیشتر جرم آنها در اثر انفجار از بین می‌رود.، اما با کشف سیاه‌چاله «ال‌بی- ۱» این تئوری رد شده است. نشریه مطبوعاتی آکادمی علوم چین بر این باور است که این سیاه‌چاله در فاصله حدود ۱۵هزار سال نوری از زمین قرار دارد و جرم آن ۷۰برابر بزرگتر از خورشید است.