صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آذر ۱۷، ۱۳۹۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

روز شنبه 16 آذر، ایرانیان هوادار مقاومت ایران در آکسیون هفتگی خود در روز دانشجوی 16 آذر، از دولت کانادا خواستند تا رژیم ایران را بخاطر کشتن 1000 تن و زخمی کردن 4000 تن در قیام آبان، به شدت محکوم کند. خانم جودی اسگرو نماینده پارلمان از حزب لیبرال در پیامی ویدویی حمایت خود از قیام مردم ایران را اعلام کرد.





******

به نقل از اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران 16 آذر، به‌رغم اقدامات سرکوبگرانه رژیم، از جمله استقرار نیروهای اطلاعاتی، انتظامی و لباس‌شخصی در اطراف دانشگاه تهران و دانشگاه پلی‌تکنیک شمار کثیری از دانشجویان این دانشگاهها در بزرگداشت ۱۶آذر روز دانشجو در محوطه دانشگاه دست به تجمع زده و شعارهایی در حمایت از قیام سراسری مردم ایران، همبستگی با قیام کنندگان و شهیدان و علیه رژیم سر دادند. در دانشگاه تهران، دانشجویان ضمن فراخوان به آزادی زندانیان سیاسی و دستگیرشدگان قیام، شعار می‌دادند: «خیابونا خونی شد آزادی قربانی شد،»، «زندان تفنگ و باتون نمی‌نیشنیم ما آروم»، «میکشم می‌کشم آن که برادرم کشت» «سرکوب آخر راه نیست مبارزه رهایی‌ست»، «سرکوبتون کاری نیست مقاومت زندگی است»، «حراست دانشگاه شعبه اطلاعات»، «کلاس درس خالیه دانشجو زندانیه»، «جواب ما تفنگ نیست این همه کشته کم نیست»، «دانشجو می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد»، «برادر شهیدم راهت ادامه دارد». این درحالیست که ابراهیم رئیسی رئیس دستگاه قضاییه رژیم قرار بود برای دانشجویان سخنرانی کند. آنها شعار می دادند: «قضاییه جلادان مقدمتان خون‌باران». نیروهای حکومتی رئیسی را مخفیانه وارد دانشگاه کردند و از ورود دانشجویان، به سالن محل سخنرانی وی جلوگیری نمودند. شماری از افراد مورد اعتماد را به‌صورت دستچین شده با چند اتوبوس از خارج دانشگاه به این سالن بردند.

******
سازمان مجاهدین خلق ایران اسامی ۳۰تن دیگر از شهدای قیام آبانماه را اعلام کرد. تاکنون اسامی ۳۸۰تن در جریان قیام که ۱۸۹شهر کشور را در برگرفت، منتشر شده است. شمار شهیدان قیام بیش از ۱۰۰۰تن است. شمار زیادی از کودکان و نوجوانان زیر ۱۸سال نیز در میان شهیدان به چشم می‌خورند. خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران برای دوران گذار، شورای امنیت ملل ‌متحد را به محکوم کردن این کشتار فراخواند و گفت: اقدام فوری برای توقف جنایت علیه بشریت در ایران جزیی از فلسفه وجودی ملل ‌متحد و شورای امنیت است. بی‌عملی در مقابل این قتل‌عام بی‌سابقه غیرقابل توجیه است و از سوی رژیم ایران به‌مثابه چراغ سبزی برای ادامه و تشدید جنایت تلقی می‌شود و زخمی عمیق بر وجدان بشریت باقی می‌گذارد.
اسامی ۳۰تن دیگر از شهیدان به شرح زیر اعلام شد:
۱- خرمشهر محسن محمد پور
۲- خرمشهر محسن نجل علی منیعات
۳- میناب حسین ترکمانی
۴- میناب محمد جلالی
۵- اهواز رضاداراب پور
۶- اهواز معصومه داراب پور
۷- شیراز کیانوش قرداشی
۸- شیراز کامبیز قرداشی
۹- شیراز مجید ریحانی
۱۰- شیراز حمید ریحانی
۱۱- شیراز هاشم زارع
۱۲- شیراز وحید ترابی
۱۳- شیراز فرشاد میری
۱۴- کرمانشاه غلام تابزر
۱۵- کرمانشاه مسعود مرادی
۱۶- کرمانشاه منوچهر فتحی
۱۷- کرمانشاه علی القاسی
۱۸- کرمانشاه وحید فتحی
۱۹- کرمانشاه محمد نادری
۲۰-کرمانشاه هوشنگ کریمی
۲۱- کرمانشاه سعید امیری
۲۲- کرمانشاه رضا محمودی
۲۳- کرمانشاه سعید بیژ
۲۴- کرمانشاه حشمت مرادی
۲۵- کرمانشاه خسرو کریمی
۲۶- کرمانشاه محمود رضایی
۲۷- کرج فرخ غفاری
۲۸- اندیمشک شفیع بازتاب
۲۹- اندیمشک علی اسفندیاری
۳۰- اراک فرهاد میری

******
روز جمعه 15 آذر= 6 دسامبر، میشل باشله، کمیسر ارشد حقوق‌بشر سازمان ملل با نگرانی از نامعلوم بودن وضعیت زندانیان اعتراض های اخیر در ایران گفت: من بسیار نگران برخورد فیزیکی با این افراد و پایمال شدن حق آنان برای برخورداری از یک دادگاه منصفانه هستم و نیز (نگران آن هستم) که شمار قابل‌ توجهی از آنها برای جرائمی دادگاهی شوند که مجازاتش اعدام باشد. وی که در نشست خبری شرکت کرده بود همچنین درباره شمار بالای دستگیرشدگان اعتراضهای اخیر در ایران گفت که بازداشتها همچنان ادامه دارد. برایان هوک نیز در همین روز از کشته شدن بیش از هزار نفر در تظاهرات گسترده و سراسری در آبان ماه در ایران خبر داد. نماینده ویژه وزارت‌خارجه آمریکا در امور ایران خبر از مجازاتهای بیشتری علیه متجاوزان به حقوق‌بشر داد.

******
کمیسیون آزادی مذاهب بین‌المللی آمریکا روز جمعه ۱۵آذر= 6 دسامبر دستگیری گسترده بهاییان در ایران را محکوم کرد. گری بائر کمیسر این کمیسیون گفت: «تا زمانی که رژیم ایران به سرکوب، آزار و اذیت و بازداشت بهائیان و سایر اقلیتهای مذهبی پایان ندهد، وزارت خزانه‌داری آمریکا باید به مجازات مقامها مانند محمد گلپایگانی که در آزار و شکنجه منظم جوامع مذهبی همدست هستند ادامه دهد».



******
روز چهارشنبه ۱۳ آذر کنفرانسی در سنای ایالات متحده تحت عنوان «قیام مردم ایران برای آزادی» در حمایت از قیام سراسری مردم ایران برگزار شد. در این کنفرانس سناتور مارتا مک سلی عضو کمیته نیروهای مسلح سنا، ژنرال جیمز جونز، اولین مشاور امنیت ملی اوباما، فرماندار تام ریچ، اولین وزیر امنیت ملی آمریکا و سفیر لینکلن بلومفیلد معاون سابق وزیر خارجه در امور سیاسی، سخنرانی کردند. این کنفرانس از سوی سازمان جوامع ایرانیان مقیم آمریکا، اویاک برگزار شده بود. 
در شروع این کنفرانس، مهدی قائمی از سوی سازمان جوامع ایرانیان مقیم امریکا ضمن خوشآمدگویی به حاضران گزارشی از بالا گرفتن قیام مردم ایران درسراسر کشور و نقش کانونهای شورشی و درمقابل واکنشها و سرکوب و کشتار وحشیانه دیکتاتوری آخوندها ارائه کرد.
وی با یادآوری حمایت اعضای برجسته مجلس نمایندگان و سنای امریکا از هردو حزب از قیام مردم ایران خواستار برسمیت شناختن حق مردم ایران برای سرنگونی نظام آخوندی توسط کنگره امریکا شد.
سناتور مارتا مک سلی طی سخنانی در این گردهمایی، با اشاره به این که در مأموریتهایی در خاورمیانه از نزدیک شاهد نقش و اقدامات رژیم ایران به عنوان «بزگترین حامی تروریسم در جهان» بوده است، گفت: «من هرگز از به اصطلاح توافق اتمی با رژیم ایران حمایت نکردم. من فکر کردم این یک معامله ناخوشایند است و همانطور که همه شما می دانید، سرازیر شدن همه درآمدهایی که ناشی از آن معامله بسیار بد بود به آنها اجازه می دهد تا هم‌چنان به تأمین مالی تروریسم و سرکوب مردم ایران ادامه دهند. بنابراین، من به طور کامل از تصمیم پرزیدنت ترامپ برای بیرون کشیدن از آن توافق و کارزار فشار حداکثری حمایت کردم. این فشار باید ادامه یافته و افزایش یابد. و شرکای اروپایی ما باید قدم به جلو بردارند و در کارزار فشار حداکثر علیه رژیم ایران به ما بپیوندند.
سناتور مک سلی با حمایت از قیام ایران و اشاره به کسانی که در آرزوی بدست آوردن آزادی، زندگی خود را به خطر می‌اندازند، افزود: «ما در مبارزه آنها برای آزادی در کنار آنها ایستاده ایم. ما کماکان این رژیم را به خاطر اقداماتی که علیه مردم ایران انجام می دهد، از جمله قتل عام آنها، و همچنین کشتار مردم کشورهای منطقه و حمایت از فعالیت های تروریستی افشا خواهیم کرد. ما باید فشار خود را بر رژیم ادامه دهیم تا سرانجام مردم ایران آزاد شوند».

ژنزال جیمز جونز، اولین مشاور امنیت ملی رئیس جمهور قبلی آمریکا، در سخنرانی خود در این کنفرانس گفت: «ده سال پیش خشمگین شدم وقتی که اولین بار از وجود مکانی به نام قرارگاه اشرف و وجود سازمانی به نام مجاهدین مطلع شدم. من نمی دانم چرا چیزی در مورد آن نمی دانستم، حتی وقتی مشاور امنیت ملی بودم هرگز این موضوع مورد توجه من قرار نگرفت. و واقعاً این اتفاق نیفتاد تا اینکه من در سال ۲۰۱۰ از کاخ سفید خارج شدم و از حمله ارتش یونیفرم پوشهای عراقی به اشرف در روزی که وزیر دفاع ما به عراق سفر کرده بود، آگاه شدم. و آن فیلم ها، آن نوارهایی که من هنوز هم دارم، از وحشیانه ترین کارهایی هستند که فکر می کنم تاکنون در زندگی ام دیده ام.
بعد از آن وضع بدتر هم شد، زیرا من در مورد تاریخچه قرارگاه اشرف و مجاهدین خلق و ساکنان اشرف آموختم و فهمیدم که ایالات متحده در ازای یک برگه کاغذ،۴۰۰۰ تن از ساکنان این قرارگاه را خلع سلاح کرد و تضمین کرد که ایالات متحده قصد دارد امنیت ساکنان اشرف را تامین کند. تا رسیدیم به جایی که در آخر کار رئیس جمهور خروج نیروهای آمریکایی را اعلام کرد و در قبال سؤال کسانی از ما که برای اشرف چه اتفاقی خواهد افتاد ؟ گفتند "خوب، ما با دولت مالکی صحبت کردیم. آنها می خواهند از آنها مراقبت کنند. اما آنها با حملات وحشیانه، انسانهای بیگناه و غیرمسلح را کشتند و این کابوس برای چندین سال ادامه داشت. افرادی مانند فرماندار تام ریج و سفیر بلومفیلد و وزرای خارجه سابق آمریکا، اعضا و مدیران سابق FBI، رئیس سابق ستاد مشترک، احتمالاً ۷۵ یا ۸۰ نفر در خشمشان علیه این کار همصدا شدند. و با این حال، آمریکا همچنان مجاهدین را به عنوان یک سازمان تروریستی در لیست گذاشته بود. حتی هنگامی که یک دادگاه ایالات متحده به وزارت امور خارجه دستور داد که آنها را از لیست حذف کند یا اینکه ادله خود را برای تداوم این کار نشان دهد، باز هم تعلل می کردند. و این موضوع مدت زیادی به همین منوال ادامه داشت، اما سرانجام، با وجود وعده های عمل نشده در مورد نقل مکان به کمپ لیبرتی و تعلل برای جابجایی ساکنان اشرف به آلبانی، سرانجام پیروز شدیم. اما به قیمت از دست دادن جانهای بسیار و هزینه هایی هولناک.
ژنران جیمز جونز افزود: «در مورد تاریخ اشرف و تاریخچه افراد در آن قرارگاه، من این را شکست در انجام کار درست می دانم. شکست دولت قبلی، شکست افرادی که، از نظر من، از ساکنان اشرف به عنوان گروگان استفاده می کردند، جایی که می خواستند به دفعات و در دوران ریاست جمهوری مختلف، سعی کنند رژیم را سر به راه کنند در حالیکه رژیم أصلا قصد سر به راه شدن نداشت.
و بنابراین، ده سال بعد از آن، من هنوز اینجا هستم و آن شوک را به خاطر می آورم، چیزهایی مانند آن را به خاطر می آورم. من هنوز اینجا هستم، زیرا برای اولین بار امیدواریم. ما امیدواریم که در آینده ای نه چندان دور که رژیم ایران سقوط کند، دموکراسی به ایران خواهد رسید و مردم ایران برای دیدن یک روز روشن تر زندگی می کنند.
ژنرال جیمز جونز در ادامه با اشاره به‌اشتباهات دولتهای قبلی آمریکا در حمله به‌عراق و پیامدهای آن حمله گفت: «ما وقتی به عراق حمله کردیم آن اشتباه را انجام دادیم بدون اینکه برنامه ای برای آینده داشته باشیم. ما نباید در ایران مرتکب همان اشتباه شویم. شورای ملی مقاومت ایران ائتلافی است که به طور دموکراتیک رهبر خود را انتخاب کرده است. آنها اصول دموکراتیک توماس جفرسون را دارند»
ژنرال جیمز جونز در پایان گفت: «به نظر من این برنامه ها باید پخش شوند. فکر می کنم باید برای مردم ایران پخش شود. روز بعد از سقوط رژیم چه خواهد شد؟ فکر می کنم رژیم دوست دارد این را بداند. اما من می دانم که مردم انگیزه زیادی برای ادامه مبارزات پیدا خواهند کرد و ما باید آن برنامه را در سراسر کشورهای دموکراتیک که از شورای ملی مقاومت ایران و رهبر منتخب دموکراتیک آن پشتیبانی می کنند، پخش کنیم. خوب، بله، بعد از بیش از ده سال، امید بزرگ جایگزین خشم شد، و من امیدوارم که یکی از همین روزها همراه شما در تهران باشم».

******
رسانه‌های حکومتی از کشته شدن سه تن از مأموران انتظامی در بندر لنگه توسط یک سرباز خبر دادند. سایت متعلق به پاسدار محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشت: به‌دنبال تیراندازی یک سرباز وظیفه به سمت پرسنل ناجا در پاسگاه دریایی "برکه سُفلین" در بندر لنگه  ۳نفر از پرسنل نیروی انتظامی کشته شدند. این منبع حکومتی افزود: ضارب که سرباز وظیفه است دستگیر و در بازداشت به‌سر می‌برد.


اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

روز پنجشنبه ۷ آذر، یک زن ۸۰ ساله به نام سلبی مرندی به دفتر اجرای احکام دادگستری شهر خوی احضار و پس از اجرای حکم ۷۰ ضربه شلاق به بند زنان زندان خوی منتقل شد. این مادر پیر پس از اجرای حکم شلاق دچار وضعیت جسمی بسیار وخیمی شد و در حالی که توانایی حرکت خود را از دست داده بود به دلیل اینکه به ۸ ماه حبس نیز محکوم شده بود به بند زنان زندان شهر خوی منتقل شد. سلبی مرندی مادر بهروز زینال نژاد است. بهروز از زندانیان جرائم عادی بود که در دیماه سال گذشته به دلیل عدم تمدید مرخصی اش لب های خود را دوخته و دست به اعتصاب غذا زد و در پنجمین روز اعتصاب خود به طرز مشکوکی فوت کرد. مسئولین زندان علت فوت وی را خودکشی عنوان کرده بودند. خانواده این زندانی پس از رؤیت جنازه پسرشان این موضوع را رد و به دفتر زندان مراجعه کردند. اما رفتار نامناسب رئیس زندان و قاضی با این خانواده معترض منجر به بروز درگیری شد. رئیس زندان و قاضی از این خانواده شکایت کرده و دادگاه عمومی خوی سلبی مرندی مادر این خانواده و عاطفه دختر خانواده را هر کدام به ۷۰ ضربه شلاق و ۸ ماه حبس محکوم کرد. عاطفه تاکنون از معرفی خود به دادگاه خودداری کرده است.

******
فعال کارگری ندا ناجی به اتهام شرکت در تجمع مسالمت آمیز روز جهانی کارگر در تهران به ۵ سال و ۶ماه حبس محکوم شد. جمال عاملی، همسر ندا ناجی در توییتر شخصی خود نوشت، حکم ندا ناجی بعد از ۲۱۸ روز بازداشت، روز ۱۳ آذر ۱۳۹۸،‌ صادر شد. این فعال کارگری روز ۱۱ اردیبهشت سال جاری به دلیل شرکت در تظاهرات روز جهانی کارگر در تهران بازداشت و در وضعیت بلاتکلیف در زندان زنان قرچک محبوس بود. وی حداقل دو بار به تحریک مسئولین زندان مورد ضرب و شتم جدی قرار گرفت.

همچنین دو زن فعال مدنی رها احمدی و لیلا میرغفاری، روز ۱۳ آذر، در دادگاه انقلاب رژیم در تهران به ریاست قاضی شرع صلواتی هر کدام به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
فعال محیط زیست سپیده کاشانی ، پس از گذشت ۶۵۰ روز حبس در بند امنیتی ۲۰۹،‌ در هفته اول آذرماه به بند زنان زندان اوین منتقل شد. دادگاه انقلاب تهران سپیده کاشانی را پس از ۲۲ ماه بازداشت و بلاتکلیفی به اتهام جاسوسی به ۶ سال حبس تعزیری محکوم نمود.
زهرا زارع سراجی، زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین، به دلیل اعتراض به عدم رعایت اصل تفکیک جرائم و کمبود امکانات به خصوص عدم وجود آب سالم قابل نوشیدن در زندان قرچک از روز سوم آذر ۹۸‌ دست به اعتصاب غذا زده بود ولی روز یکشنبه ۱۰ آذر به دلیل وضعیت نامناسب جسمانی به بهداری زندان منتقل شد. خانم زارع دچار بیماری صرع می باشد. وی در سال ۹۷ در دادگاه تجدید نظر به دو سال حبس تعزیری محکوم گردید.
روزنامه نگار زن،مولود حاجی زاده در تاریخ ۱۲ آذر، در دادگاه تهران به دو سال حبس و پرداخت ۴ میلیون جریمه نقدی محکوم شد.
در تحولی دیگر روز ۱۱ آذر، شهناز اکملی مادر مصطفی کریم بیگی از شهدای قیام سال ۸۸، جهت اجرای حکم یک سال حبس خود به واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد.

******
رژیم صبح چهارشنبه ۱۳ آذر، سمیه شهبازی جهرویی را در زندان سپیدار اهواز اعدام کرد. سمیه شهبازی جهرویی، ۳۳ ساله، پیش از این ۶ سال را در زندان سپری کرده بود. بنا به گفته خویشاوندان وی، او کسی که قصد تجاوز به او را داشت کشته بود. سمیه شهبازی جهرویی ۹۸مین زنی است که در دوران ریاست جمهوری روحانی به دار آویخته می شود. 
ایران رکورددار اعدام زنان در جهان می باشد. از ابتدای سال ۲۰۱۹ تاکنون، همگام با افزایش سرکوب و اعدام، ۱۱زن در ایران اعدام شده اند. این در حالی است که آمار اعدام زنان ۹ تن در کل سال ۲۰۱۶، ۱۰ تن در سال ۲۰۱۷، و ۶تن در سال ۲۰۱۸ بوده است.
عدم درجه بندی برای قتل عمد در ایران باعث می‌شود هر نوع قتلی فارغ از انگیزه متهم، منجر به صدور حکم اعدام شود. در بسیاری از موارد در ایران زنان قربانی خشونت بوده و در دفاع از خود مرتکب قتل می شوند. محاکمه ها و احکام صادره به شدت ناعادلانه می باشند. در ایامی که سراسر جهان مشغول آگاهی رسانی درباره خشونت علیه زنان و رفع این پدیده شوم می باشد، رژیم ملایان به اعدام زنان قربانی خشونت ادامه می دهد و هم زمان معترضان از جمله تعداد قابل توجهی از زنان را به گلوله بسته و یا در زیر شکنجه به قتل می رساند. رژیم ایران دارای بالاترین رکورد اعدام در جهان به نسبت جمعیت می باشد. این رژیم از اعدام به عنوان ابزاری برای حفظ قدرت و خاموش کردن جامعه ناراضی که اکثریت شان در زیر خط فقر زندگی می کنند استفاده می کند. تاکنون بیش از ۴۰۰۰ نفر در دوران ریاست جمهوری روحانی در ایران اعدام شده اند. شمار واقعی اعدام شدگان در ایران را باید بسیار بالاتر از این در نظر گرفت چرا که عمده اعدام ها در خفاء و دور از چشم مردم صورت می گیرد. مقاومت ایران خواستار لغو حکم اعدام می باشد.