صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آبان ۰۵، ۱۳۹۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 5 آبان 98= 27 اکتبر 2019

در حالیکه قیام و شورش مردم لبنان همچنان در شهرهای مختلف جریان دارد، اعتراضات مردمی در عراق، از روز جمعه شدت بیشتری گرفته است. خبرگزاری رویتر، ۲۵ اکتبر خبر داد که در بغداد حداقل ۴۰ اعتراض کننده در روز جمعه در عراق کشته شدند. صبح یکشنبه اعضای شبه‌نظامیان سازمان بدر تحت حمایت رژیم ایران به روی تظاهرکنندگان در شهر حله آتش گشودند. بنا ‌به گزارش منابع پلیس و بهداری؛ حداقل هفت اعتراض کننده کشته و ۳۸نفر مجروح شدند. خبرگزاری رویتر، ۲۷اکتبر، از بغداد گزارش داد که صدها معترض عراقی در مقابله با سرکوب خونینی که طی روزهای گذشته دهها کشته بر جای گذاشت، روز یکشنبه در میدان مرکزی تحریر بغداد باقی ماندند... در دومین موج از اعتراضات علیه دولت عادل عبدالمهدی در این ماه، طی روزهای جمعه و شنبه در درگیری میان معترضان با نیروهای امنیتی و گروه‌های شبه‌نظامی، حداقل ۶۷عراقی کشته و صدها تن مجروح شدند که این تعداد، شمار کل کشته‌شدگان در ماه اکتبر را به ۲۲۴تن رساند... خبرگزاری رویتر به‌ نقل از دو منبع امنیتی عراق خبر داد:‌ عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر عراق به نیروهای ویژه ضدتروریست دستور اعزام به خیابانهای بغداد و استفاده از هر وسیله‌ای را برای پایان دادن به تظاهرات ضددولتی داده است. این منابع امنیتی این خبر را از روی یادداشتی دادند که از سوی عادل عبد المهدی به فرماندهی سرویس ویژه ضدتروریسم عراق ارسال شده است. این خبرگزاری افزود: دولت عراق فعالیت‌های دو ایستگاه تلویزیونی العربیه و الحدث در عراق را به‌حالت تعلیق در آورده. تلویزیون العربیه نیز گزارش داد:‌ شنبه شب تظاهر کنندگان خشمگین پرچم رژیم ایران را از ساختمان کنسولگری ‌این رژیم در استان کربلا پایین کشیده و پرچم عراق را به‌جای آن برافراشتند.

تظاهرات و اعتصاب عمومی میلیونی مردم لبنان نیز در حالی ادامه می یابد که اصلاحات اعلام شده، مردم را راضی نکرده و
آنها خواستار حذف کامل نظام سیاسی در لبنان هستند. آنها با شعار همه، یعنی همه، علیه مداخلات رژیم ایران در کشورشان و حمایت حزب الله لبنان، قیام کرده اند. اشرف ربیعی، وزیر سابق دادگستری لبنان می گوید: می خواهیم لبنان را از چنگ رژیم ایران آزاد کنیم. لازم به ذکر است که ارتش لبنان، مانع حمله حدود 200 موتورسوار حزب الله به سمت تظاهرکنندگان را متواری کرد. جمعه شب 25 اکتبر= 3 آبان، قیام کنندگان هرچند مورد حمله عناصر لباس شخصی حزب الله در مرکز بیروت قرار گرفتند، اما در میدان اصلی شهر چادر زده و خیابانها را ترک نمی کنند. دکتر ولید فارس گفت: ۲میلیون شهروند لبنانی در بیروت و بسیاری از شهرها علیه فساد عمیق در دولت خود و تهدید تروریسم حزب‌الله اعتراض کردند. آنها می‌خواهند دوباره لبنان را آزاد کنند! به گزارش خبرگزاری رویترز تظاهر کنندگان خواستار پایان ‌دادن به سیستم سیاسی هستند. آنها نظام فرقه‌گرایی را رد می‌کنند و می‌گویند گرفتن هر شغلی به داشتن آشنا، و به مذهب و فرقه‌یی که به آن تعلق داری بستگی دارد. 
 گفتگوی رادیو ایرآوا با آقای حسن داعی را اینجا بشنوید. 

******
روزنامه السیاسه کویت گزارش داد: در پارلمان اروپا در استراسبورگ نشستی تحت عنوان "ایران: سرکوب و جنگ. باید جنایتکاران تحت پیگرد قانونی قرار بگیرند" برگزار شد. در این نشست که برای بررسی وضعیت ایران تشکیل شده بود شخصیتهای سیاسی و اعضای پارلمان اروپا شرکت داشتند. این نشست زمانی برگزار شد که رژیم ایران به‌طور مستمر تلاش می‌کند از اختلاف‌نظرهای بین‌المللی و منطقه‌ای سوء‌استفاده کرده و از آن برای بقای خود و تداوم وضعیت منفی‌ای که در ایران و منطقه وجود دارد بهره‌برداری کند. مریم رجوی رئیس‌جمهور منتخب شورای ملی مقاومت برای دوران گذار نیز در این نشست سخنرانی کرد. وی در رابطه با کتاب فهرست نام مجاهدین قتل عام شده در سال ۱۹۸۸ و اعدام ۳۰هزار زندانی توسط این رژیم سخنانی ایراد کرد. این نشست، روز چهارشنبه 23 اکتبر= 1 آبان برگزار شد. 

******
معاون وزیر کشور آلبانی  از آژانسهای امنیتی این کشور به خاطر خنثی کردن حمله تروریستی رژیم آخوندها علیه مجاهدین در این کشور قدردانی کرد. خانم رومینا کُوکُ معاون وزیر کشور آلبانی گفت: «آژانسهای امنیتی آلبانی با موفقیت یک حمله علیه مجاهدین خلق حاضر در آلبانی را که توسط نیروی قدس شاخه غیرقانونی سپاه پاسداران، برنامه ریزی شده بود خنثی کردند، نیروی قدس مسئول ارتکاب حملات کشنده علیه مخالفان رژیم در کشورهای خارجی است. به آژانس‌های امنیتی و همکاری ثمربخش آنها که منجر به درهم شکستن چنین حمله‌یی شد افتخار می‌کنیم. از همه شما بخاطر اینکه کشور ما را مکانی امن می‌کنید متشکریم.»
روز چهارشنبه اول آبان کمیسیون امنیت و ضدتروریسم شورای ملی مقاومت ایران در اطلاعیه‌یی با عنوان "رئیس پلیس آلبانی شبکه تروریستی آخوندها علیه مجاهدین را افشا می‌کند" در رابطه با خنثی شدن توطئه تروریستی علیه مجاهدین در آلبانی نوشت: مدیر کل پلیس آلبانی از کشف یک شبکه تروریستی رژیم آخوندی در آلبانی خبر داد که هدف آن انجام حملات بر روی جنبش اپوزیسیون ایران (مجاهدین خلق) بود. این شبکه تروریستی اخیراً توسط نهادهای امنیتی آلبانی کشف شده است. این شبکه علاوه بر سایر اقدامات جاسوسی و تروریستی، در مارس ۲۰۱۸ دست‌اندرکار طرح حمله تروریستی به گردهمایی مجاهدین در جشن نوروز ۱۳۹۷ بوده است. حمله‌یی که در آخرین مراحل عملیاتی کشف و خنثی شد و مدیر کل پلیس در این کنفرانس جزییات جدیدی از آن ارائه کرد. این حمله از داخل ایران توسط یکی از سرکردگان نیروی قدس با نام مستعار پیمان هدایت می‌شد. وی افزود علیرضا نقاش زاده متولد ۱۹۷۴ با یک پاسپورت اطریشی به‌نام اروین آرام که خود را از «اعضای سابق مجاهدین» معرفی می‌کرد در این عملیات تروریستی دست داشته است. 
لازم به ذکر است که اسدالله اسدی دیپلمات-تروریست بمب‌گذار که در جریان توطئه حمله تروریستی به گردهمایی ایرانیان در پاریس در ژوئن ۲۰۱۸ دستگیر شد، دبیر سوم سفارت رژیم در اطریش بود که ۱۶ماه است در زندان به‌سر می‌برد.
به گفته مدیر پلیس آلبانی، نیروی تروریستی قدس علاوه بر عوامل ایرانی خود، باندهای جنایات سازمان‌یافته در ترکیه را برای اقدامات تروریستی علیه مجاهدین به‌خدمت می‌گیرد. در همین رابطه عبدالخالق ملک‌زاده (با نام مستعار فرهاد) یک مأمور عملیاتی نیروی قدس به‌طور مداوم با عبدالسلام تورگوت یک جنایتکار حرفه‌یی شناخته شده در ترکیه در تماس بود.
عبدالخالق ملک‌زاده اهل سراوان، مدیرعامل اخراجی شرکت تعاونی قیر سبز در چابهار از مأموران وزارت اطلاعات مأمور به خدمت در مالزی و سپس مسقط و بعد از آن ترکیه در پوشش شرکت پتروپارس است.
شایان یادآوری است که در ماه مارس ۲۰۱۸ دو تروریست رژیم آخوندی برای بمب‌گذاری و ایجاد انفجار در مراسم نوروزی مجاهدین در پوش خبرنگار از ترکیه به آلبانی رفتند اما در حال عکس برداشتن از محل دستگیر شدند.
به موازات اعزام مأموران رژیم ایران و بریده مزدورانی مانند علیرضا نقاش زاده، چند تن از افراد باند عبدالسلام تورگوت نیز برای اجرای عملیات تروریستی به آلبانی اعزام شدند.
به گفته مدیر پلیس آلبانی، عبدالسلام تورگوت در سال ۲۰۱۱در آلبانی به اتهام قاچاق یک تن هروئین به زندان افتاده بود، اما توانست با یک پاسپورت قلابی فرار کند. وی به‌خاطر قاچاق مواد مخدر در آذربایجان و ترکیه نیز به زندان افتاده است.
از سوی دیگر رژیم آخوندی ناتوان از مقابله با خیزشهای مردمی و فعالیت‌های فزاینده جوانان و کانون‌های شورشی،با گسیل مزدورانش به سفارتهای آلبانی در کشورهای مختلف، بیهوده و احمقانه بر طبل شیطان‌سازی می‌کوبد. اینجا دیگر آه و اشک و ناله و بر سر و رو کوبیدن به‌خاطر عملیات مجاهدین و ارتش آزادیبخش ملی ایران، جایگزین قدرت‌نمایی پوشالی سپاه و اطلاعات آخوندها می‌شود.
در هر حال و با هر ترفندی، هدف اصلی اطلاعات و سپاه تروریستی از شیطان‌سازی و جاسوسی و تروریسم هم‌چنانکه سرویسهای امنیتی از جمله در آلمان و هلند بارها اعلام کرده‌اند، سازمان مجاهدین و شورای ملی مقاومت ایران است.
کمیسیون امنیت و ضدتروریسم شورا از عموم هموطنان در کشورهای اروپایی می‌خواهد هر گونه اطلاعات درباره مزدوران رژیم را به اطلاع پلیس برسانند.
در بیانیه ۲۹آوریل ۱۹۹۷ اتحادیه اروپا تصریح شده است که «کادر اطلاعاتی» رژیم باید از اروپا اخراج گردد و تضمین شود که «ویزا برای ایرانیان مرتبط با دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی صادر نمی‌شود.
کمیسیون امنیت و ضدتروریسم بار دیگر تأکید می‌کند:
-مأموران و مزدوران اطلاعات و سپاه و نیروی تروریستی قدس باید محاکمه و مجازات و از خاک اروپا اخراج شوند.
-وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران باید در لیست تروریستی اتحادیه اروپا قرار گیرند.
- سفارتها و نمایندگیهای این رژیم که مراکز ترور و جاسوسی هستند باید تعطیل شوند.

******
در اجلاس کمیته سوم مجمع عمومی ملل ‌متحد که روز چهارشنبه 23 اکتبر = 1 آبان برگزار شد، به موضوع حقوق‌بشر اختصاص داشت و در این نشست، نمایندگان کانادا، آلمان، انگلستان و نروژ از نقض حقوق‌بشر و گسترش اعدامها به‌خصوص اعدام نوجوانان در ایران تحت حاکمیت آخوندها ابراز نگرانی کردند.
نماینده دولت کانادا ضمن حمایت از گزارش جاوید رحمان گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران گفت: دستگیریهای گسترده و بازداشت خودسرانه، تبعیض مستمر علیه زنان و اقلیتهای قومی و مذهبی در ایران مورد نگرانی جدی ماست.. ما هم‌چنین نگرانی شدیدی از نقض حق آزادی نظر و بیان و آزادی تجمع مسالمت‌آمیز داریم به‌ویژه علیه مدافعان حقوق کارگران و حقوق زنان ما هم‌چنین از اعدام افرادی که در زمان ارتکاب جرم زیر ۱۸سال بودند، و اعدام دو جوان ۱۷ساله در آوریل ۲۰۱۹نگرانیم.
نماینده آلمان در کمیته سوم مجمع عمومی ملل ‌متحد گفت: آلمان از استفاده مستمر از حکم اعدام در ایران عمیقاً نگران است. ما حکم اعدام را نقض حق حیات و کرامت بشری محسوب می‌کنیم و با استفاده از حکم اعدام در تمام زمانها و در همه شرایط مخالفیم. به‌ویژه احکامی علیه افرادی که در زمان ارتکاب جرم زیر ۱۸سال بودند و اجرای آن اعدام عمیقاً آزار دهنده است. این نقض آشکار کنوانسیون حقوق کودک و معیارهای بین‌المللی حقوق‌بشر است. ما از رژیم ایران مصرانه می‌خواهیم همه احکام اعدام علیه افراد زیر ۱۸سال را لغو کند، مضافا بر این ما به رژیم ایران تعهدات بین‌المللی‌اش در مورد حقوق بازداشت‌ شدگان را یادآوری می‌کنیم، ما هم‌چنین از وضعیت زنان در ایران به‌شدت نگرانیم به‌ویژه مدافعان حقوق زنان و حقوق‌بشر و به مقام‌های رژیم ایران فراخوان می‌دهیم که به آزادی انجمن و تجمع احترام بگذارند.
نماینده انگلستان در کمیته سوم مجمع عمومی ضمن حمایت از گزارش جاوید رحمان و مأموریت وی برای نظارت بر حقوق‌بشر در ایران گفت: نماینده رژیم ایران باید تلاش کند که تعامل سازنده‌ای با توصیه‌های سازنده گزارش جاوید رحمان داشته باشد به جای این‌که توضیحات بی‌ربطی بدهد آنطور که ما در سخنان وی شنیدیم. گزارشگر ویژه توسط شورای حقوق‌بشر تعیین شده است و شایسته احترام این کمیته است و هم‌چنین احترام رژیم ایران است.. انگلستان از رژیم ایران می‌خواهد که به جاوید رحمان و سایر گزارشگران ویژه اجازه دسترسی بدهد تا آنها بتوانند بازدیدها برای نظارت بر حقوق‌بشر انجام دهند و با مردم ایران در مورد مسائلی که مطرح می‌کنند تعامل کنند.
نماینده نروژ در کمیته سوم مجمع عمومی از نقض حقوق اقلیتها و افزایش اعدامها در ایران تحت حاکمیت آخوندها ابراز نگرانی کرد و گفت:‌ ما به‌طور مشخص از ادامه استفاده از حکم اعدام علیه افرادی که در زمان جرم ادعایی زیر ۱۸سال هستند، ابراز تأسف می‌کنیم.
نروژ از محدودیتهای رو به افزایش علیه آزادی بیان در ایران ابراز انزجار می‌کند. از جمله زندانی کردن اعضای سندیکاها و کارگران که برای به‌دست آوردن حقوقشان اعتراض می‌کنند. تهدیدها و دستگیری مدافعان حقوق‌بشر شامل مدافعان حقوق زنان و حقوق‌بشر بیشترین نگرانی را ایجاد می‌کند.
جاوید رحمان گزارشگر ویژه ملل متحد درباره نقض حقوق بشر در ایران در گزارش خود گفته بود: «من عمیقا از ادامه استفاده از مجازات اعدام درجمهوری اسلامی ایران نگران هستم. نرخ اعدام همچنان یکی از بالاترین نرخها در دنیا است. اعدام مجرمان نابالغ ادامه یافته و در سال ۲۰۱۹ تاکنون ۲ فرد ۱۷ ساله اعدام شده اند».
در اجلاس کمیته سوم مجمع عمومی ملل ‌متحد، نماینده رژیم به نام محمد حسنی نژاد، گفت: «ترورسیتها از جمله آنهایی که تا همین اواخر در لیست تروریستی کشورهای غربی بودند تبدیل به هم‌پیمان نورچشمی در این کارزار شیطانی علیه ایران شده‌اند. فاجعه، هر چند در بطن خود به مکانیزمهای ملل ‌متحد برمی‌گردد و ناقص می‌باشد، تجلیل از جنایتکارانی که دستشان به خون... آغشته است، انزجارآور است».

******
وزارت دادگستری آمریکا یک دلال ایرانی 64 ساله و ساکن کلمبوس به نام بهروز بهروزیان  را به جرم قاچاق غیرقانونی کالا به رژیم ایران به ۲۰سال زندان محکوم کرد. وی از یک شرکت پوششی برای قاچاق قطعات صنعت نفت استفاده می‌کرده است.
وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد بهروز بهروزیان ۶۴ساله از کلمبوس در تلاش برای مخفی کردن این حقیقت که وی به‌طور غیرقانونی و در نقض قانون اختیارات اقتصادی اضطراری، تجهیزات صنعتی برای ایران تهیه می‌کرد، از یک کمپانی رابط به‌نام تجهیزات صنعتی سومار استفاده می‌کرد. وی لوله‌های چند شاخه، شیر فلکه و رابطه‌یی که برای لوله‌های صنعتی در خطوط پالایش صنعتی نفت و گاز استفاده می‌شوند را از طریق سومار به ایران می‌فرستاد و بابت آن ۳۵۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰دلار در سال سود می‌برد. این کار تحریم اقتصادی و بازرگانی که از مه ۱۹۹۵ توسط آمریکا بر رژیم ایران اعمال شده را نقض کرده است...
بنجامین گلسمن، دادستان آمریکا گفت «بهروزیان با تقویت اقتصاد یکی از مشهورترین حامیان دولتی تروریسم در جهان به‌لحاظ مالی سود برده است. این قطعات که توسط بهروزیان به‌دست آمده به صنعت گاز و پتروشیمی ایران کمک کرده است. جرایم بهروزیان نه تنها تاثیر تحریمات تجاری آمریکا را از بین برده بلکه امنیت ملی ایالات متحده را نیز تضعیف کرده است.
جوزف دیترز، کفیل مأمور ویژه اف.بی.آی در سینسیناتی گفت: بهروز بهروزیان، با ارسال کالاهایی با استفاده دوگانه به ایران و تقویت قابلیتهای نظامی و اقتصادی آن، به‌طور عامدانه قوانین کنترل صادرات را نقض کرده است.

******
سازمان عفو بین‌الملل قطع دست یک زندانی در ساری را محکوم کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه عفو ​​بین‌الملل مستقر در لندن طی بیانیه‌یی گفت: "از کار انداختن و نقص‌عضو عمدی افراد، عدالت نیست. این یک تجاوز هولناک علیه کرامت انسانی است". "اصلاحات در قانون مجازات رژیم ایران که باعث پایان‌ دادن به این عمل ظالمانه می‌شود، بسیار دیر کرد دارد". بر اساس قوانین شریعت در ایران، قطع عضو برای جرایمی مانند سرقت مجاز است. این درحالیست که جهانگیری معاون رئیس جمهور آخوندها، روز چهارشنبه گفت که ۲۲میلیارد دلار پول را از کشور خارج کرده و به ترکیه بردند و برنگرداندند. 


اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

وزارت اطلاعات از اعطای مرخصی جهت درمان زندانی سیاسی کرد زینب جلالیان به رغم تأمین وثیقه از سوی خانواده جلوگیری می کند. زینب جلالیان علاوه بر از دست دادن بینایی خود، دچار بیماری روده و مرض قلبی نیز می باشد. خانواده جلالیان به رغم دشواری بسیار یک میلیون تومان سند برای وثیقه او تأمین کرده است. اما پرونده زینب جلالیان دست وزارت اطلاعات است و آنها قبول نمی کنند که به وی مرخصی بدهند. آقای جلالیان گفت دخترش ۱۲ سال در زندان است و پیگیری های آنها برای گرفتن مرخصی و درمان زینب جلالیان نتیجه ای نداشته است. حتی در هفته های اخیر به خاطر فوت برادر زینب جلالیان به او مرخصی ندادند تا در مراسم خاکسپاری برادرش شرکت کند. ممانعت از درمان یکی از رایج ترین شیوه های رژیم برای وارد کردن فشار مضاعف بر زندانیان سیاسی می باشد. عفو بین الملل در یک فراخوان اقدام فوری مورخ ۲۵ خرداد۹۷  اعلام کرد زینب جلالیان از طریق محروم کردن از دسترسی به مراقبت های پزشکی در معرض شکنجه قرار دارد. زندانی سیاسی کرد، زینب جلالیان در سال ۸۶، در سن ۲۵سالگی در کرمانشاه بازداشت شد. وی به اتهام «محاربه»‌و «عضویت در گروههای سیاسی»‌ ابتدا به اعدام محکوم گردید، که بعداً به حبس ابد تقلیل یافت. این سنگین ترین محکومیت در میان زندانیان سیاسی زن می باشد. زینب جلالیان زندانی سیاسی زن کرد که در زندان خوی به سر می برد مدتهاست از بیماری های مختلف از جمله ناخنک چشم، تب برفکی و عفونت شدید رنج می برد. وی همچنین از بیماری قلبی و روده رنج می برد و دچار افت و خیزهای شدید فشار خون می باشد. زینب‌ در زندان از دسترسی به پزشک و معالجات محروم است و به رغم پیشروی بیماری هایش مسئولین زندان اجازه درمان در بیرون زندان و تحت نظر پزشک متخصص را نمی دهند تا او را مجبور به اعترافات دروغین علیه خود کنند.

******
زندانی سیاسی سپیده قلیان روز یکشنبه ۲۸ مهر، در اعتراض به افزایش فشارهای امنیتی بر خانواده خود و همچنین رفتار نامناسب مقامات زندان با زندانیان در زندان قرچک ورامین دست به اعتصاب غذا زد. وی روز شنبه موقتا و به قید وثیقه از زندان قرچک بیرون آمد. خانم قلیان از سوی مقامات زندان تهدید شده است که پرونده جدیدی برایش تشکیل می دهند. یکی از اتهامات سپیده قلیان برای تشکیل پرونده جدید شعار نویسی بر روی دیوارهای زندان عنوان شد. وی همچنین بر سر وضعیت غیربهداشتی غذای زندان که حشرات در آن هست با عوامل زندان درگیری لفظی داشته است. فعال مدنی سپیده قلیان در جریان اعتراضات کارگران نیشکر هفت تپه در زمستان گذشته بازداشت و به ۱۸ سال زندان محکوم گردید. سمانه قلیان، خواهر سپیده نیز روز ۲۹ مهر ۱۳۹۸، در اهواز بازداشت و تحت بازجویی قرار گرفت و پس از یک روز آزاد شد.


******
عاطفه رنگریز، دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی و فعال کارگری به اعتصاب غذای خود در روز اول آبان، پایان داد. وی روز شنبه با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی بطور موقت از زندان اوین بیرون آمد. مرضیه امیری، امیرحسین محمدی فرد و همسرش ساناز الهیاری نیز با تودیع وثیقه از زندان اوین بیرون آمدند. زندانهای رژیم با استفاده از آزادیهای موقت با قرار وثیقه، اینگونه از خانواده ها اخاذی و از آنجا که رژیم در شکست اقتصادی می باشد، اینگونه مشکلات مالی خود را حل و فصل می کنند. مسئولین زندان همچنین از اتحاد میان زندانیان وحشت دارند. 


******
 روز سه شنبه ۳۰ مهر، دانشجویان دانشگاه تهران در حمایت از سُها مرتضایی یک تجمع اعتراضی برپا کردند. فعال دانشجویی سها مرتضایی که در دیماه ۹۶ دستگیر شد، خواستار رفع ممنوعیت از خود برای تحصیل در مقطع دکتری می باشد. وی ۱۰ روز است که در مقابل کتابخانه دانشگاه تهران دست به تحصن زده است ولی هیچ پاسخی از جانب مقامات حکومتی دریافت نکرده است.





******
انسیه دائمی در حساب توییتر شخصی خود از ممنوعیت ملاقات حضوری خانواده با خواهرش، آتنا دائمی، خبر داد.
انسیه دائمی روز ۲۸ مهر در حساب توییتر خود نوشت، «در سالن ملاقات مثل همیشه که برای ملاقات حضوری می رفتیم به دستمان مهر زدند و راهی سالن ملاقات حضوری شدیم که ناگهان با آمدن یک نامه از طرف رئیس زندان و بدون ذکر دلیل از ملاقات حضوری با آتنا محروم شدیم. شوک شدیم و پرس و جو کردیم و به نتیجه نرسیدیم و به ملاقات کابینی رفتیم. آتنا هم از همه جا بی خبر نهار درست کرده بود، حتی به آتنا هم هیچ جوابی نداده بودند و با هم صحبت کردیم و به هیچ نتیجه برای این ممنوعیت نرسیدیم جز اینکه آتنا خاری شده در چشمشان.» آتنا دائمی، فعال مدنی و فعال حقوق کودکان، در ۲۹ مهر ۱۳۹۳ بازداشت شد. در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ در دادگاهی به ریاست قاضی شرع مقیسه، به دلیل فعالیت‌های مدنی مسالمت‌آمیز، به اتهام تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی‌، توهین به خامنه ای، اختفای ادله جرم به ۱۴ سال زندان محکوم شد. آتنا دائمی پس از شانزده ماه بازداشت در تاریخ ۲۶ بهمن‌ ۹۴ از بند زنان زندان اوین آزاد شد. سپس حکم14 سال زندان او به ۷ سال تقلیل یافت. روز۶ آذر ۹۵، او را با خشونت و تهدید برای تحمل ۷ سال حبس، بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند. در تیر ۹۸، وی به دلیل اعتراض به اعدام فعالان کرد، به سه سال و هفت ماه حبس تعزیری و دو سال محرومیت از عضویت در گروهها محکوم شد.

******
در روز ۲۳ مهر ۱۳۹۸، ژاکا اسماعیل پور به همراه همسرش و دو مرد دیگر در بوکان یکی از توابع استان آذربایجان غربی بازداشت شد. وی توسط نیروهای امنیتی به شهرستان ارومیه منتقل شد.

******
یک زن مسیحی به نام رخساره قنبری، ۶۱ ساله که به نام ماهرخ شناخته می شود روز ۲۴ مهر ۱۳۹۸، برای اجرای حکم یک سال زندان خود را به زندان کچویی شهر کرج معرفی کرد. 

******
فعال حقوق زنان و عکاس خبری، عالیه مطلب زاده، در دادگاه تجدید نظر به سه سال زندان محکوم شد. عالیه مطلب زاده، نایب رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات و فعال حقوق زنان می باشد.





******
۱۷تن از زنان زندانی سیاسی در زندان اوین در اعتراض به برخورد رژیم با مادران دادخواه با انتشار بیانیه ای نوشتند: دیر زمانیست که استبداد و استثمار توامان جز چتر خفقان و گرسنگی و فقدان بر سر مردم این سرزمین نگسترده است. این کشاکش و نبرد به صریح ترین شکل در مواجهه حاکمیت با مادران و مادرانگی طی سالها نمایان شده است.
جایی که حکومت به رغم‌ تأکید بر مادر بودن زنان برای پابند کردنشان به خانه، مادرانگی زنان معترض را تاب نمی آورد. زنان‌ بسیاری فرزندان خود را در زندان به دنیا آورده و بزرگ کرده اند، مادرانی‌ حتی از دیدن جسد و محل دفن فرزندان خود محروم شده اند، مادرانی به جرم‌خونخواهی فرزند خود یا درخواست آزادی فرزندشان به زندان روانه شده اند، یا مجبور به ترک فرزند چند ماهه خود شده اند و سالها بدون‌حتی یک روز مرخصی در هجران فرزندان خود در زندان گذرانده اند. مادرانی که حتی از ملاقات و دیدن فرزندانشان در سالن های ملاقات زندان ها محروم مانده اند، و مادران بی قراری هم ‌پشت درهای زندان ساعت ها در انتظار بدیهی ترین حق خود و در آغوش کشیدن فرزندشان رنجی مشابه را متحمل می شوند.
در تمام این سال ها جدال حاکمیتی زن ستیز با زنان و مادرانی که برای آزادی و عدالت برخاسته اند، ادامه داشته است. تداوم این جدال البته خود نشانی از آگاهی افزون و گسترش مبارزه و اعتراضات زنان است. نمونه ها بسیارند. 
نمونه فشارها بر روی مادران دادخواه
تنها در چند ماه گذشته فرنگیس مظلومی‌ به رغم بیماری به جرم دفاع از پسرش، سهیل عربی، بازداشت شد. مادر علیرضا شیرمحمدی به دلیل نداشتن ۸۰ میلیون‌تومان وثیقه، فرزند خود را در زندان از دست داد. راحله اصل احمدی به جرم خواست آزادی فرزندش، صبا کرد افشاری، بازداشت شد …
کلام پایانی
ما امضا کنندگان این بیانیه که برخی مان خود سالیان دراز رنج‌ هجران فرزندانمان را تجربه کرده ایم، بار دیگر اعتراض خود را به ستم بر زنان، رفتارهای غیرانسانی و بی عدالتی اعلام می کنیم. تداوم فشارها و فراق ها بر زنان طی سالهای اخیر را نه عامل شکستن مقاومت که گواه ثابت قدم تر شدن در مبارزه و اراده معطوف به آن می دانیم. ما زنان این مرز و بوم در این سو یا آن سوی دیوار زندان بر این باوریم که وجدان بیدار جامعه، تاب این‌ستم ها را نخواهد آورد و نه دیر هنگام، بلکه در سپیده دمی نزدیک، با عمل و اراده و هر لحظه، رهایی مادران رنج کشیده این سرزمین را فراهم خواهد ساخت. دست در دست هم به امید روزهای روشن، صدای مادران در بند باشیم که این عمل سر فصل رهایی وجدان دردآلود جامعه بشری است.
یاسمن آریانی / مریم اکبری منفرد / سیما انتصاری / ارس امیری / مرضیه امیری قهفرخی/ لیلا حسین زاده / نازنین زاغری / زهرا زهتابچی / آتنا دائمی / فاطمه ضیایی / منیره عربشاهی / نگین قدمیان / صبا کردافشاری / ندا ناجی / نرگس محمدی / فرشته محمدی / سپیده مرادی
زندان اوین – مهر ۱۳۹۸

اخبار اعتراضی؛
روز شنبه 4 آبان، کشاورزان خوراسگان در اصفهان علیه طرح انتقال آب زاینده رود به کارخانه فولاد و ذوب آهن با ورود به محوطه پروژه فولاد و تخریب دفتر آن، 
کارگران اعتصابی مجتمع پتروشیمی فارابی در بندر ماهشهر نسبت به عدم دریافت حقوق و مطلبات معوقه در دومین روز.
- و روز دوشنبه، ۲۹ مهر، کارگران اعتصابی کارخانه آذرآب اراک برای 13مین روز متوالی و با خواسته آزادی کارگران دستگیر شده روز یکشنبه، 
تجمعات اعتراضی برپا کردند.



 اخبار زندان؛
******
رژیم دو زندانی را در زندان عادل‌آباد شیراز اعدام کرد. اسامی این دو زندانی عبارتند از: مجتبی روشنگر امام، ۳۳ساله و حیدر مهرشات، ۴۰ساله. حیدر مهرشات، متأهل بوده و از ۵سال پیش در حبس به‌سر می‌برد. این درحالیست که جاوید رحمان گزارشگر ویژه حقوق‌بشر سازمان ملل ‌متحد در امور ایران روز سه‌شنبه هفته گذشته در گزارش خود اعلام کرد که نقض حقوق‌بشر و از جمله اعدامها به‌ویژه اعدام کودکان و سرکوب در ایران همچنان ادامه دارد.



 اخبار علمی؛
به گزارش خبرگزاری رویتر کمپانی آلفابت گوگل اعلام کرد به یک پیشرفت مهم در تحقیقات کامپیوتری با استفاده از کامپیوتر کوانتوم برای حل مسائل پیچیده دست یافته است. مسائل پیچیده‌ای که حتی سوپر کامپیوترهای قدرتمند امروزی هزاران سال برای رسیدن به جواب، زمان نیاز دارند. پژوهشگران گوگل پیش‌بینی می‌کنند که کامپیوترها کوانتومی طی چند سال سوخت رسان پیشرفتهایی در پهنه هوش مصنوعی، علم مصالح، و شیمی خواهند بود. این کمپانی برای این‌که در تجارت این تکنولوژی جلودار باشد در حال رقابت با شرکت آی بی‌ام و شرکت ماکروسافت است. جان مارتینیز، رئیس کمپانی دانشمند در سخت افزار کوانتوم به خبرنگاران گفت، ما امیدواریم که مردم استفاده از کامپیوتر کوانتوم را شروع کنند. آنها از آنچه گوگل در اختیارشان قرار می‌دهد به هیجان خواهند آمد...