صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، شهریور ۱۰، ۱۳۹۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 10 شهریور 98= 1 سپتامبر 2019

آمریکا رشید تاوان، یک دلال رژیم ایران که تبعه ترکیه است را به ۲۸ماه زندان
محکوم کرد. وی، موتورهای کشتی و دیگر تجهیزات دریایی ساخت آمریکا را به رژیم ایران قاچاق می‌کرد. تاوان در ژوئن ۲۰۱۷بر اساس یک حکم تعقیب بین‌المللی که توسط دادگاه ویسکانسن صادر شده بود در کشور رومانی دستگیر شد و در اواخر سال ۲۰۱۷به ویسکانسن آمریکا منتقل گردید و ‌مدت ۲۰ماه را در زندان سپری کرده است... در خبری دیگر وزارت دادگستری آمریکا روز پنجشنبه ۷شهریور با صدور بیانیه‌یی اعلام کرد بهزاد پورقناد «مجرم بودنش در زمینه مشارکت در توطئه‌یی برای قاچاق فیبر کربن از آمریکا به ایران طی سال‌های ۲۰۰۸تا ۲۰۱۳» را پذیرفت. این دلال رژیم سوم مه ۲۰۱۷در آلمان دستگیر شد، و تیرماه گذشته جهت محاکمه به مقامهای آمریکایی در نیویورک تحویل داده شد. فیبر کربن در صنایع موشکی، مهندسی فضا، و سانتریفوژهای غنی‌سازی اورانیوم کاربرد دارد.

******
واشنگتن فری بیکن درباره سرکوب اینترنتی در ایران نوشت:‌ ظریف، در حساب اینستاگرامش مردم ایران را به دیدن مصاحبه‌اش با برنامه تد تالک (TED talk) -که روی یوتیوب گذاشته است - دعوت کرد‌. او فراموش کرده است این دو رسانه اجتماعی در ایران ممنوع هستند. با اظهار تأسف برای ظریف، مردم ایران نمی‌توانند این گفتگو را مشاهده کنند؛ زیرا هم اینستاگرام و هم یوتیوب در بین بسیاری‌ از وبسایتهایی هستند که بر اساس انتخاب رژیم سرکوبگر ایران ممنوع شده‌اند. رژیم ایران مشغول ساختن یک اینترنت بسته یا اینین(ININ) برای داخل کشور است که شبکه اطلاع‌رسانی ملی ایران خوانده می‌شود. دهها هزار وبسایت در ایران توسط رژیم مسدود شده‌اند که توئیتر و فیس‌بوک و حدود نیمی از محبوبترین سایتهای اینترنت را شامل می‌شوند.

******
فدراسیون جهانی جودو ضمن تأیید خبر پناهندگی سعید ملایی به کشور آلمان، از او اعلام حمایت کرده است. ملایی می‌گوید مجبورش کرده‌اند جلوی نماینده اسراییل بازی نکند و حتی خانواده‌اش تحت فشار قرار گرفته است. فدراسیون جهانی جودو قصد دارد سعید ملایی را به ‌عنوان عضو تیم پناهندگان، به المپیک ۲۰۲۰توکیو بفرستد.




******
پاسدار حسین رحیمی سرکرده انتظامی تهران بزرگ در وحشت از اعتراضات اجتماعی گفت: در حال برنامه‌ریزی مفصل برای ایام محرم و صفر هستیم و برنامه‌ریزیهای لازم انتظامی، ترافیکی و امنیتی ویژه‌یی را برای تمام هیئت‌ها، تکایا و مساجدی که مراسمهای ایام سوگواری برگزار می‌کنند، در نظر گرفته‌ایم. مخصوصاً در دهه اول محرم و به‌ویژه در ایام تاسوعا و عاشورا آماده‌باش هستیم. و در صورت مشاهده اقدامات خارج از ضابطه، تذکرات لازم را خواهیم داد.


******
دادگاه شرع رژیم در تهران رسول طالب مقدم، راننده بی.آر.تی و از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه را به دو سال حبس تعزیری، ۷۴ضربه شلاق و دو سال تبعید به خراسان جنوبی و ممنوعیت استفاده از تلفن همراه محکوم کرد. وی همزمان با روز جهانی کارگر، به همراه دهها تن از شرکت‌کنندگان در تجمع اعتراضی مقابل مجلس بازداشت و پس از چند روز با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بود. در خبری دیگر، سعید عمرانی، معاون دادستان کل رژیم، کارگران معترض نیشکر هفت‌تپه را آشوبگر خواند و گفت: «عوامل و عناصری» در جریان اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه «پول گرفته‌ بودند و می‌خواستند به هر طریق که شده آنجا را به آشوب بکشند. این افراد از سوی «مقامات قضایی، انتظامی و امنیتی» شناسایی شده‌اند. وی مدعی شد مشکل کارخانه هفت‌تپه و کارگرانش برطرف شده است.

******
اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛
در گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز که در 26 اوت= 4 شهریورماه منتشر شد، آمده است هم اکنون دست کم ۱۰ روزنامه نگار و شهروندخبرنگار زن در ایران زندانی هستند. این سازمان با اشاره به موج تازه ای از احضار و بازداشت روزنامه نگاران و خبرنگاران زن اعلام کرده است ایران که تا پیش از این یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای روزنامه نگاران بود امروز به بزرگ ترین زندان جهان برای فعالان رسانه ای زن تبدیل شده است. در این گزارش اسامی ده زن روزنامه نگار و شهروندخبرنگار زن ذکر شده که بازداشت و یا زندانی هستند به شرح زیر ذکر شده است: «مرضیه امیری، فرنگیس مظلومی، نوشین جعفری، عسل محمدی، ساناز الله‌یاری، نرگس محمدی، هنگامه شهیدی، سپیده مرادی، آویشا جلال‌الدین و شیما انتصاری». مسئول دفتر ایران و افغانستان در این سازمان،‌ جاوید رحمان گزارشگر ویژه سازمان ملل در حقوق بشر ایران را فراخوانده است تا به فوریت برای آزادی این زندانیان و وضعیت فاجعه بار آزادی رسانه ها در ایران اقدام کند. در رده بندی جهانی آزادی رسانه ها در سال ۲۰۱۹ که سازمان گزارشگران بدون مرز منتشر کرده، ایران از میان ۱۸۰ کشور جهان در رتبه ۱۷۰ قرار دارد. سازمان گزارشگران بدون مرز یک سازمان بین المللی و غیرانتفاعی است که در زمینه آزادی بیان و دفاع از روزنامه نگاران در سراسر جهان فعالیت می کند. پیشتر نیز در تاریخ ۲۰ تیرماه ۱۳۹۸، این سازمان در پی اعتصاب غذای ساناز الهیاری و همسرش از وضعیت سلامت روزنامه نگاران در زندان ابراز نگرانی کرد. در این بیانیه با اشاره به اینکه خبرنگاران ناعادلانه به احکام سنگین محکوم شده اند، تأکید کرد که آنها از نظر روانی و جسمی به شدت آسیب دیدند. زندانیان عقیدتی و روزنامه نگاران زندانی در ایران برای اعتراض به وضعیت غیرانسانی بازداشت خود چاره ای جز اعتصاب غذا ندارند.

******
عاطفه رنگریز فعال کارگری محبوس در زندان قرچک ورامین، روز 14 مرداد در

دادگاه شرع رژیم بریاست قاضی شرع مقیسه،  به ۱۱ سال و شش ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. عاطفه رنگریز روز ۱۱ اردیبهشت، همزمان با روز جهانی کارگر به همراه تعدادی از زنان فعال کارگری بازداشت شد. صبا کردافشاری به خاطر اعتراض به حجاب اجباری و عدم همکاری با رژیم به ۲۴سال زندان محکوم شده است. پروین محمدی، نایب رئیس اتحادیه آزاد کارگران ایران، نیز به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است. 




******
به گفته جانشین فرمانده پلیس، ایوب سلیمانی، طرح ناظر2 که این هفته اجرایی خواهد شد، برای فشار حداکثری بر روی زنان برنامه ریزی شده است. به موجب این طرح، پلیس در مکانهای عمومی، فروشگاههای بزرگ و سواحل دریا حضور پیدا می کند تا به زنانی که بر اساس شاخصهای حکومتی بدحجاب هستند تذکر دهد. سلیمانی در مورد ناظر یک گفت، «میزان موفقیت پلیس در این طرح در عمده استانهای کشور بیش از ۸۰ درصد و در تهران بین ۴۰ تا ۵۰ درصد بوده است.» سلیمانی همچنین با تأکید بر حجاب اجباری برای زنان و برای تأکید بیشتر روی اجرای طرح ناظر ۲ از قول خامنه ای گفت، حجاب یک امر شرعی است و مدیران دستور دهند در محیطهای دولتی این مهم رعایت شود. (خبرگزاری رسمی ایرنا – ۶ شهریور ۱۳۹۸)

******
فعال مدنی، زهرا جمالی شنبه شب دوم شهریور در منزل خواهر خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. مأموران امنیتی هنگام دستگیری خانم زهرا جمالی وسایل شخصی از جمله گوشی موبایل و لپ تاپ وی را نیز ضبط کردند.
روز ۲۸ مرداد، خانم گیتی پورفاضل وکیل بازنشسته دادگستری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و از سرنوشت او اطلاعی در دست نیست. گیتی فاضل پور پیشتر در آبان سال ۹۳ در جریان یک تجمع در اعتراض به اسیدپاشی دستگیر و سپس آزاد شده بود.

- پس از گذشت یک ماه از بازداشت خانم زهرا اکبری نژاد، همسر زندانی سیاسی ابوالقاسم فولادوند، هنوز از سرنوشت وی اطلاعی در دست نیست. 
- با وجود گذشت سه ماه از بازداشت خودسرانه زهرا احمدی رئیس انجمن فرهنگی اجتماعی نوژین در سنندج هیچ خبری از سرنوشت وی در دست نیست.

به چند خبر اعتراضی توجه بفرمایید؛
*****
صبح یکشنبه ده شهریور، جمعی از معلمان حق‌التدریسی نسبت به وضعیت شغلی خود، مقابل مجلس رژیم، کارگران فاز ۱۲پارس جنوبی (پالایشگاه نهم) نسبت به پرداخت نشدن حقوق عقب‌افتاده سالهای ۹۶و ۹۷در محوطه پالایشگاه، جمعی از کارگران کارخانه «کنتور سازی» قزوین نسبت به اخراج و بلاتکلیفی شغلی، در مقابل استانداری رژیم در این شهر، جمعی از شهروندان ساکن شهرستان ایوان، نسبت به صدور مجوز بهره‌برداری از یک معدن و از بین بردن طبیعت منطقه، مقابل استانداری رژیم در ایلام،
روز سه‌شنبه ۵شهریور، جمعی از کارگران متحصن هپکو اراک در ادامه اعتصاب خود نسبت به عدم پرداخت حقوق معوقه روی ریل راه‌آهن شمال – جنوب، جمعی از بازنشستگان مخابرات آذربایجان شرقی، جمعی از بازنشستگان فرهنگی برای دومین روز متوالی نسبت به تبعیض و پایین بودن سطح دستمزدها و زندانی کردن معلمان در مقابل نهاد ریاست‌جمهوری ساختمان کوثر، جمعی از اعضای تعاونی مسکن کارگران برق تهران، و جمعی از کارگران شرکت پتروشیمی فارابی، تجمعات اعتراضی برپا کردند.


 اخبار زندان؛
رژیم روز چهارشنبه ۶ شهریور، حمیدرضا درخشنده را که امام جمعه کازرون را کشته بود، اعدام کرد. همزمان دستگاه قضاییه رژیم، محمدعلی نجفی وزیر قاتل را با وثیقه‌ ۱میلیارد تومانی آزاد کرد. محمدعلی نجفی شهردار پیشین تهران، یکی از معاونین حسن روحانی در سال ۹۲، رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت محمد خاتمی، وزیر آموزش و پرورش در زمان رفسنجانی و وزیر علوم در دولت میرحسین موسوی، همسر خود را در منزل با شلیک گلوله به قتل رسانده بود. 

******
صبح یکشنبه ۳ شهریور، یک زن در زندان مرکزی مشهد اعدام شد. این ۹۴مین زنی است که در دوران ریاست جمهوری روحانی اعدام می شود. طی شش سال ریاست جمهوری روحانی بیش از ۳۷۰۰ تن در ایران اعدام شده اند. 





******
روز ۶شهریور، رژیم 8 زندانی را به‌طور جمعی در زندان گوهردشت در کرج به چوبه اعدام سپرد.