صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، شهریور ۰۳، ۱۳۹۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 3 شهریور 98= 25 اوت 2019


خبری از کانادا؛
به‌نوشته وال استریت آنلاین، روز سه‌شنبه دادگاهی در ونکوور جزئیات جدیدی درباره پرونده تحریمهای آمریکا علیه شرکت هوآوی از جمله معاملات آن با رژیمهای ایران، سوریه و سودان را منتشر کرد. در این پرونده‌ها نقش بانکهایی هم‌چون سیتی گروپ اینکورپوریشنCitiGroup Incorporaton و بی‌ان پی پاریباPNP Paribas فاش شده است. وال استریت آنلاین افزود: صدها صفحه سند دادگاه وجه جدیدی از پرونده علیه هوآوی و رئیس مالی آن منگ وانژو MengWanzhou را ارائه می‌دهد. وانژو در بهمن‌ ماه به دستور آمریکا در کانادا دستگیر شد و در حال حاضر در تلاش است که از استرداد به آمریکا جلوگیری کند.
اخبار؛
از روز سه شنبه 20 اوت که جواد ظریف، وزیر خارجه رژیم آخوندها وارد اروپا شد، ایرانیان آزادیخواه و هواداران مقاومت ایران، در کشورهای مختلف شمال اروپا و فرانسه با اعتراضات بسیار به استقبال ظریف رفتند. اوج این اعتراضات در سوئد بود که به درگیری پلیس با معترضین انجامید و چندین نفر مورد ضرب و جرح قرار گرفته و دستگیر شدند. در میان دستگیرشدگان خانم گیسو شاکری، شاعر، خواننده و فعال سیاسی دیده می شد که با خشونت پلیس مواجه گشت. ظريف اما در کنفرانسی در استكهلم در روز چهارشنبه 21 اوت، که از تلویزیون حکومتی پرس تی وی بطور زنده پخش شد، ماهیت واقعی خود را نشان داد و ايرانيان تظاهر كننده را تهديد به قتل كرد. وی گفت: «همین آدمها که در بیرون ایستاده اند از هر کدامشان بخواهید تا در هر یک از جلسات ایرانی شرکت کنند و ببینید اگر زنده ماندند؟ آنها یک دقیقه زنده نمی مانند»، «آنها حتی در عراق هم نمی توانند کار کنند زیرا مردم عراق آنها را زنده می خورند». ظریف در نروژ نیز با تخم مرغ و گوجه فرنگی مورد استقبال قرار گرفت و در فرانسه از ورود خبرنگار رادیو تلویزیون رژیم به کاخ الیزیه خودداری شد. تظاهرات ایرانیان علیه حضور ظریف در اروپا بحدی بالا گرفت که وزیر خارجه سوئد اعلام کرد که از ظریف دعوتی بعمل نیامده و ظریف خود بنا به خواهش و تمنای خودش به سوئد رفته است.  گفتگوی رادیو ایرآوا با خانم گیسو شاکری یکی از معترضین دستگیرشده توسط پلیس در حضور جواد ظریف در سوئد را اینجا بشنوید.

******
روزنامهٔ واشینگتن تایمز یک ویژه‌نامهٔ ۳۶صفحه‌یی را به گردهمایی مقاومت در آلبانی یا اشرف ۳اختصاص داد. واشینگتن‌تایمز روز ۲۵ژوئیه این ویژه‌نامه را منتشر کرد و در صفحه اول خود زیر تیتر: بخش ویژه: ایران: قدرت آلترناتیو، آن را اعلام کرد. این ویژه‌نامه علاوه بر نسخهٔ چاپی، در پایگاه اینترنتی واشینگتن‌تایمز نیز منتشر شده و شامل منتخبی از سخنرانی خانم رجوی رئیس‌جمهور برگزیدهٔ شورای ملی مقاومت برای دوران گذار و گزارشها، تصاویر، متون گزیده از سخنرانی شخصیت‌ها، پیامهای همبستگی اعضای سنا و مجلس نمایندگان آمریکا و بیانیهٔ شخصیت‌های برجستهٔ آمریکایی و همچنین تصاویری از فعالیتهای کانونهای شورشی و اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف ایران می باشد.

******
امیر توحید فاضل، دبیر سیاسی خبرگزاری موج، در جریان سفر ظریف به نروژ، درخواست پناهندگی کرد و با هیئت خبرنگاران وزیر خارجه به ایران بازنگشت. فاضل همچنین با خبرگزاری ایرنا و برخی روزنامه‌ها مانند شهروند همکاری می‌کرده است. این خبرنگار درباره پناهندگی اش در سوئد در توییتر خود نوشت: هر کسی حق دارد برای زندگی خود تصمیم بگیرد. هیچ کس از آینده خبر ندارد. تنها کوته مغزانند که بدون اطلاع حرف می‌زنند.


اخباری از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

مرضیه امیری، روزنامه نگار و فعال دانشجویی و از بازداشت شدگان روز جهانی
کارگر، روز 22 مرداد توسط قاضی شرع، مقیسه، به ۱۰سال و شش ماه حبس و ۱۴۸ضربه شلاق محکوم شد. مرضیه امیری مبتلا به بیماری صرع می باشد و در دوران بازجویی یک بار دچار حمله صرع شده است. اما مقیسه با تبدیل قرار بازداشت او به وثیقه و آزادی موقت جهت رسیدگیهای درمانی مخالفت کرده است.
پیش از این، خانم نسرین جوادی از فعالان کارگری که او نیز در روز جهانی کارگر بازداشت شده بود، به ۷ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. خانم جوادی کارگر سابق شرکت پخش تجهیزات پزشکی و بازنشسته تأمین اجتماعی، عضو هیأت مؤسس شورای کارگری بازنشستگان تأمین اجتماعی و از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران است. علاوه بر مرضیه امیری و نسرین جوادی، سایر زنان فعال کارگری که بعد از دستگیری در روز جهانی کارگر هم اکنون در زندان به سر می برند عبارتند از ندا ناجی، عاطفه رنگریز، آنیشا اسداللهی، ساناز اللهیاری، سپیده قلیان و عسل محمدی.

از سوی دیگر، جلسه رسیدگی به اتهامات پروین محمدی، نائب رئیس اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز شنبه ۲ شهریور ۹۸، در دادگاه کرج برگزار شد. خانم محمدی روز ۶ اردیبهشت ۹۸ در یک تجمع به مناسبت روز جهانی کارگر در پارک جهان نما واقع در اتوبان تهران – کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. اتهام وارده به پروین محمدی تبلیغ علیه نظام مطرح شده است.
بازداشت شهلا انتصاری در باغ شخصی اش 
همچنین روز پنج شنبه ۳۱ مرداد ماه ۱۳۹۸، خانم شهلا انتصاری از فعالین حقوق زنان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. مأموران وزارت اطلاعات خانم انتصاری را در باغ شخصی او در شهر رشت دستگیر کردند. از محل نگهداری این فعال حقوق زنان تا لحظه تنظیم این گزارش اطلاعی در دست نیست. خانم انتصاری پیشتر در روز جهانی زن در سال ۹۶ مدتی بازداشت و سپس آزاد شده بود.



******
خانم فرنگیس مظلوم مادر زندانی سیاسی سهیل عربی، از روز ۲۵ مرداد، دست به اعتصاب غذا زده است. وی که سابقه بیماری قلبی دارد، در یک سلول انفرادی در بازداشتگاه وزارت اطلاعات در بند ۲۰۹ زندان اوین در وضعیت جسمی نامناسبی به سر می برد. هفته گذشته مسئولان زندان اوین بدون هیچ توضیحی ملاقات خانم فرنگیس مظلوم با خانواده اش را که با هماهنگی نهاد بازداشت کننده وی ترتیب داده شده بود، لغو کردند. مسئولان زندان همچنین برای آزادی وی وثیقه سنگین ۳۰۰ میلیون تومانی صادر کرده اند که این خانواده قادر به تهیه آن نمی باشند.

******

خانم شهلا جهانبین همسر عباس واحدیان شاهرودی و نویسنده و فعال مدنی ساکن مشهد، روز ۳۰ مرداد،‌ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. ۵ تن از مأمورین وزارت اطلاعات برای بازداشت شهلا جهانبین به منزل ‌آنها رفته و ضمن بازرسی خانه دو دستگاه تلفن همراه متعلق به خانم جهانبین را با خود بردند. عباس واحدیان شاهرودی روز یکشنبه ۲۷ مرداد،‌ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. علت بازداشت خانم شهلا جهانبین نامشخص می باشد. عباس واحدیان شاهرودی ۴۹ ساله، مهر ماه سال گذشته در منزل شخصی خود توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد و نهایتا با فعالیتهای دخترش آزاد شد.


اخبار اعتراضی؛ 



روز شنبه 2 شهریور، کارگران هپکوی اراک نسبت به بلاتکلیفی وضعیت سهامداری و مدیریت شرکت و حقوق عقب‌افتاده و مشکلات بیمه‌ای، معلولان کشور مقابل دفتر روحانی در خیابان پاستور نسبت به اجرایی نشدن قانون حمایت از معلولان، و جمعی از غارت‌شدگان مجتمع آدینه رشت مقابل مصلای این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. 


******
روز دوشنبه 28 مرداد، حامیان حقوق حیوانات با تجمع در برابر شهرداری تهران، نسبت به سگ کشی ماموران شهرداری که با تزریق اسید به قلب سگها، آنها را نابود می کرد، تجمع کردند. ماموران حکومتی با باتوم و گاز اشک آور به مردم حمله کرده و عده ای را کتک زده، مجروح و عده ای را نیز دستگیر کردند.