صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، تیر ۰۲، ۱۳۹۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته- 2 تیر 98= 23 ژوئن 2019


هشتمین دوره از مسابقات جام جهانی فوتبال زنان در سال 2019 که از 7 ماه ژوئن شروع شده تا 7 ماه ژوئیه ادامه دارد. این مسابقات به صورت دوره‌ای و هر چهار سال یکبار و بین تیم‌های ملی فوتبال زنان که عضو فدراسیون جهانی فوتبال فیفا هستند انجام می‌شود. در مارس ۲۰۱۵ کشور فرانسه حق میزبانی این مسابقات را از آن خود کرد. این برای اولین بار در این کشور و سومین بار در اروپا خواهد بود که این مسابقات برگزار می‌شود. مدافع عنوان قهرمانی این رقابت‌ها تیم آمریکا است.







******
روز جمعه 31 خرداد = 21 ژوئن هزاران تن از ایرانیان در شهر واشینگتن در آمریکا در مقابل کاخ سفید گرد آمده تا همبستگی خود از قیام مردم و مقاومت ایران را به نمایش بگذارند. آنها همچنین از آلترناتیو شورای ملی مقاومت بعنوان جایگزین رژیم آخوندها، حمایت کردند. در این تظاهرات سخنرانانی از جمله خانم صونا صمصامی، نماینده شورای ملی مقاومت در آمریکا، امیر عمادی که پدرش توسط ماموران عراقی در کمپ اشرف کشته شد، سناتور توریسلی، بیل ریچاردسون، ژنرال جک کین، برد شرمن، مک مکلینتاک،  کولین آلرد، کنی مک کارتی، لی زلدین، لوئیز گومرت، سناتور باب منندز، سناتور جان کورنین، شیلا جکسون لی، ون تیلور تاس و ون سان گنزالس که با حضور در تظاهرات و یا از طریق ویدیو، در این تظاهرات شرکت کرده بودند، بر نقض حقوق بشر توسط رژیم ایران، ماجراجوییهای تروریستی، جنگ افروزی در منطقه، برنامه های موشکی و اتمی را محکوم و از شورای ملی مقاومت بعنوان جانشین دمکراتیک این رژیم حمایت کردند. خانم رجوی رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت برای دوران گذار نیز در سخنرانی ویدویی خود از جمله گفت: هر قدر به پایان این رژیم نزدیک می‌شویم قطب‌بندی بین رژیم و ضد رژیم برجسته‌تر می‌شود. محافل طرفدار رژیم و کسانی که در رژیم منفعت دارند جامعه جهانی را از هر گونه قاطعیت برحذر می‌دارند و استمالت از قاتلان حاکم بر ایران را تبلیغ می‌کنند. قربانیان اصلی مردم ایران هستند؛ تجربه ۴۰سال گذشته نشان می‌دهد رژیم ولایت‌فقیه فاقد هر گونه ظرفیت رفرم و تغییر رفتار است. خبرگزاریهای آسوشیتدپرس، روزنامه نیویورک تایمز، واشنگتن پست، آژانس عکس اروپا، خبرگزاری رویتر، العربیه، اسکای نیوز، تلویزیون ای بی‌سی، تلویزیون اخبار الآن(دبی)، روزنامه لشرق‌الأوسط(لندن)، الوطن کویت، و خبرگزاری عکس بین‌المللی گتی ایمیج، از جمله رسانه هایی بودند که این تظاهرات را انعکاس دادند. 

******
مأموران نیروی انتظامی یک جوان از اهالی لشکرآباد اهواز به نام حمزه سعدونی را روز شنبه ۱تیر به بهانه توجه نکردن به ایست نیروی انتظامی با شلیک گلوله به‌ سر، به‌قتل رساندند. 





 ******
وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، بامداد جمعه ۳۰خرداد کروکی و مختصات مسیر پرواز پهپاد آمریکایی سرنگون شده توسط رژیم ایران را منتشر کرد. یک مقام نظامی آمریکا تأکید کرد که پهپاد آمریکایی به هیچ‌وجه حریم هوایی ایران را نقض نکرده بود. این پهپاد در حال انجام مأموریت شناسایی در نزدیکی تنگه هرمز و در حریم هوایی بین‌المللی بود. او همچنین توضیح داد که پهپاد شناسایی آمریکا در ۳۴کیلومتری دور از ساحل ایران در مقابل سواحل ایران در حال پرواز بود. صبح پنجشنبه 29 خرداد، سپاه پاسداران از حمله به یک پهپاد آمریکایی و ساقط کردن آن خبر داده بود. سپاه پاسداران اعلام کرد یک فروند پهپاد آمریکایی را ساعت ۴صبح پنجشنبه ۳۰خرداد۹۸، هدف قرار داده و ساقط کرده است. اما ادعا کرد که پهپاد آمریکایی در فضای سرزمینی جمهوری اسلامی در سواحل کوه مبارک در استان هرمزگان هدف قرار گرفته است. فرماندهی مرکزی آمریکا سنتکام اعلام کرد پهپاد شناسایی حین پرواز در آسمان بین‌المللی، بر فراز تنگه هرمز هدف یک موشک رژیم ایران قرار گرفته و ادعای این‌که پهپاد در آسمان ایران در پرواز بوده دروغ است. در بیانیه سنتکام تصریح شده است این یک حمله تحریک نشده به ادوات شناسایی آمریکا در حریم هوایی بین‌المللی بود. دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در موضع‌گیری خود خاطرنشان کرد ر‍ژیم ایران اشتباه خیلی بزرگی مرتکب شد.

******
روزنامه واشینگتن پست در گزارشی با عنوان «با تأیید ترامپ، پنتاگون دست به حملات سایبری علیه رژیم ایران زد» نوشت: ترامپ یک حمله سایبری برای از کار انداختن سیستم کامپیوتری رژیم ایران که برای کنترل و شلیک راکت و موشک بکار می‌رود را مورد تأیید قرار داد. بنا‌ به گزارش این روزنامه‌ این حمله پنجشنبه‌ شب (۳۰خرداد) توسط پرسنل فرماندهی سایبری آمریکا صورت گرفت و وزارت دفاع هفته‌ها اگر نه ماه‌ها در حال آماده‌سازی برای آن بوده است. واشنگتن پست نوشت: «به‌دنبال حمله به دو نفتکش در دریای عمان در اوایل ماه ژوئن که رژیم ایران متهم به انجام است، پنتاگون پیشنهاد این حملات را داده بود. حمله به سپاه پاسداران با سنتکام هماهنگ شد.

******

اف ای تی اف بار دیگر تایید کرد که به نظارت بر طرح اقدام رژیم ایران ادامه خواهد داد و هشدار داد که اگر تا اکتبر ۲۰۱۹، (مهر و آبان سال جاری) رژیم ایران کنوانسیون های پالرمو و تامین مالی تروریسم را در راستای استانداردهای اف ای تی اف تصویب نکند، اف ای تی اف مجددا اقدامات مشخص و تلافی جویانه بیشتری را بر رژیم اعمال خواهد کرد. در اجلاس اف ای تی اف در فلوریدا که به ریاست دوره ای آمریکا برگزار شد؛ استیون منوچین وزیر خزانه داری ایالات متحده گفت: اف ای تی اف به شکست عامدانه رژیم ایران در حل و فصل کمبودهایش در زمینه پولشوییٍ سیستماتیک و تامین مالی تروریسم واکنش نشان داد و افزایش نظارت بر شاخه ها و شعبه های نهادهای مالی مستقر در ایران را مقرر نمود. با شروع اجلاس اف.ای.تی.اف در روز یکشنبه هفته گذشته، شماری از اعضای مجلس رژیم و سپاه پاسداران فاش کردند که روحانی به دستگاههای حکومتی لایحه پالرمو و لایحه الحاق به ماده شش قانون مبارزه با پولشویی را برای اجرا ابلاغ کرده است. جواد ابطحی در جلسه علنی روز سه‌شنبه هفته گذشته مجلس رژیم گفت: درحالیکه هنوز درباره لایحه الحاق (نظام) به کنوانسیون پالرمو در مجلس و مجمع تصمیم گرفته نشده، دولت به طور چراغ خاموش، بخشنامه‌یی برای اجرای این لوایح ارائه می‌کند.

اخبار سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

******
خانم آنیشا اسداللهی فعال کارگری سه شنبه شب ۲۸ خرداد، در خیابان توسط ۱۲ تن از نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی پس از دستگیری در تظاهرات روز جهانی کارگر به تازگی با تودیع قرار وثیقه از زندان آزاد شده بود. سه تن دیگر از فعالان کارگری زن به نامهای مرضیه امیری، ندا ناجی و عاطفه رنگریز از روز دستگیری در ۱۱ اردیبهشت همچنان در زندان به سر می برند. خانم امیری در بند زنان اوین و ندا ناجی و عاطفه رنگریز در زندان قرچک ورامین به سر می برند.


******
سه زن فعال حقوق زنان، مریم محمدی، اسرین دِرکاله و نرگس خرمی به دادسرای
اوین احضار شدند. این سه فعال از اعضای انجمن ندای زنان ایران هستند. پیشتر اکرم نصیریان و ناهید شقاقی از دیگر اعضای این گروه دستگیر شده بودند. خانم ناهید شقاقی همچنان در اسارت به سر می برد.
دو زن بهایی به نامهای مونیکا علیزاده و شبنم عیسی خانی به اتهام عضویت در تشکیلات غیرقانونی بهایی، روز ۲۵ خرداد، بر اساس حکم صادر شده توسط شعبه اول دادگاه تبریز به ریاست قاضی شرع، حمل بر،‌ به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شدند.



 اخبار اعتراضی؛
- روز یکشنبه 2 تیر، حدود 200 تن از معلمین خرید خدمتی از استانهای قزوین، اصفهان و سیستان و بلوچستان در مقابل مجلس رژیم در تهران، جمعی از رانندگان مینی بوس در تهران، کارگران اعتصابی شهرداری کرمانشاه، جمعی از مردم خاش نسبت به وضعیت جایگاههای سوخت و مصادره سوخت توسط ایادی رژیم، جمعی از مستأجرین متشکل از زنان سرپرست خانوار و خانواده های کم‌درآمد در مقابل فرمانداری رژیم در کرمانشاه، دانشجویان مجتمع آموزش عالی اسفراین واقع در خراسان شمالی، 
- روز شنبه 1 تیر، جمعی از کشاورزان برنجکار در حمیدیه در استان خوزستان، کارگران اخراج شده شرکت ماهی کارون در شوشتر، تاکسی رانان تهران نسبت به گسترده شدن فعالیت تاکسی های آنلاین، 
- روز جمعه ۳۱خرداد جمعی از کارگران کاشی نیلوفر بیرجند 
- روز سه شنبه 28 خرداد، جمعی زیادی از بازنشستگان کشوری در مقابل مجلس رژیم، پرستاران بیمارستان کرج نسبت به مطالبات به تعویق افتاده، تعدادی از دانش آموختگان حقوق نسبت به اعمال ظرفیت در آزمون وکالت و تأخیر مجلس در بررسی طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت، 
-  دوشنبه ۲۷ خرداد،‌ مردم رشت نسبت به برخورد خشن مأموران انتظامی با یک زن عابر، در بلوار گیلان – رشت به تجمعات اعتراضی دست زدند. 


 اخبار زندان؛

******

رژیم سه زندانی را در زندان گوهردشت کرج اعدام کرد. دو تن از این زندانیان که
روز چهارشنبه ۲۹خرداد اعدام شدند زن بودند که جهت اجرای حکم از زندان قرچک ورامین به زندان گوهردشت کرج منتقل شده بودند. نام یکی از این قربانیان فاطمه نصیری عنوان شده است. فاطمه نصیری 11 سال در زندان بسر برد و جرمش این بود که برای نجات جان پسرش، قتلی که او مرتکب شده بود را بر عهده گرفته بود. فاطمه نصیری 89مین زنی است که در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی اعدام می شود. رژیم همچنین صبح چهارشنبه ۲۹خرداد، سه زندانی را در زندان مرکزی بندرعباس اعدام کرد. هفته پیش از آن نیز ۴زندانی را در زندانهای گوهردشت کرج، گرگان و اردبیل بدار آویخت.


******
سازمان عفو بین‌الملل با انتشار فراخوانی، خواهان اقدام فوری در خصوص وضعیت «دانیال زین‌العابدینی»، نوجوان زندانی در معرض خطر اعدام شد. این نهاد حقوق‌بشری از مردم و مدافعان حقوق‌بشر در سراسر دنیا خواست با نوشتن نامه به رژیم فشار بیاورند تا اعدام این زندانی نوجوان را متوقف کند. به گزارش عفو بین‌الملل دانیال زین‌العابدینی به‌دلیل جرم در سن۱۷سالگی، در معرض خطر اعدام در زندان مهاباد قرار دارد.