صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، تیر ۰۹، ۱۳۹۸

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 9 تیر 98= 30 ژوئن 2019

به دنبال قتل یک جوان عرب به نام بنیامین آلبوغبیش در زیر شکنجه، در اداره
اطلاعات اهواز، عفو بین‌الملل خواستار محاکمه عاملان این جنایت شد. وی پیش از عید فطر در ماه خرداد، به همراه برادرش دستگیر شده بود و در اطلاعات اهواز، روز چهارشنبه ۵تیر، خبر جان باختن وی را به خانواده‌اش دادند. عفو بین‌الملل در این‌باره اعلام کرد: با توجه به به‌کارگیری مکرر و مداوم شکنجه در بازداشتگاه‌های رژیم ایران، مرگ این شهروند جوان که هیچ سابقه مشخص پزشکی از وی در دست نیست، این نگرانی جدی را به وجود آورده که وی در زمان بازداشت تحت شکنجه و بدرفتاری قرار گرفته و همین امر موجب مرگ وی شده است. سازمان عفو بین‌الملل همچنین روز چهارشنبه ۵تیر در بیانیه‌یی به‌ مناسبت «روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه» اعلام کرد: ‌برخوردهای بیرحمانه رژیم ایران با خانواده‌های قربانیان کشتار ۶۷ نقض ممنوعیت شکنجه است. به گزارش عفو بین‌الملل با گذشت سه دهه از اعدام و ناپدید شدن زندانیان، مقامهای رژیم ایران هم‌چنان به زجر و عذاب دادن بستگان قربانیان ادامه می‌دهند و از افشای این حقایق امتناع می‌کنند. مدیر عفو بین‌الملل گفت:‌ ‌مقامهای رژیم ایران هم‌چنان از اقرار رسمی و علنی به کشتارهای سال۶۷ و اطلاع‌رسانی به خانواده‌های قربانیان درباره سرنوشت و محل دفن اجساد عزیزانشان امتناع می‌کنند. 
لازم به ذکر است که یکی از خانواده های قربانیان قتل عام 67، خانم مریم اکبری منفرد است که تنها به خاطر اینکه خواهان اعلام محل دفن برادران و خواهر اعدام شده اش در سال 67 می باشد، به 15 زندان محکوم شده است. وی هم اینک ده سال است که حتی بدون یک روز مرخصی در زندان بسر می برد و دختران او بدون مادر مانده اند. 

******
مایک پمپئو از نامگذاری حزب‌الله به‌عنوان یک سازمان تروریستی توسط کشور کوزوو استقبال کرد و گفت:‌ آمریکا از نامگذاری حزب‌الله به‌عنوان یک سازمان تروریستی توسط کوزوو استقبال می‌کند. وزیر امور خارجه آمریکا گفت: حزب‌الله با حمایت رژیم ایران به برنامه‌ریزی حملات در اروپا و سراسر جهان ادامه می‌دهد. ما از دیگران می‌خواهیم تا به کوزوو بپیوندند و این گروه تروریستی را در تأمین مالی عملیاتهای خونینش متوقف کند.


******
روز جمعه ۷تیر نشست کمیسیون برجام در وین پس از 4 ساعت  بحث و گفتگو، بدون هیچ پیشرفتی به پایان رسید. نماینده چین در این نشست به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت:‌ رژیم ایران پیامی روشن را منتقل کرد که ما در توافق برجام می‌مانیم.
خبرگزاری اینترفکس نیز گفت: هم‌زمان با نشست وین، مقامهای اروپایی به رژیم ایران هشدار دادند از محدودیت‌های در نظر گرفته شده در برجام عبور نکند.
این کمیسیون با حضور نمایندگان ‌آلمان،‌ انگلستان، چین،‌ فرانسه و روسیه تشکیل جلسه داد تا آخرین وضعیت توافق اتمی را بررسی کند. اروپاییها گفتند سازوکار اینس‌تکس اجرایی شده است اما جزییات بیشتری ارائه ندادند.
عباس عراقچی معاون وزارت‌خارجه رژیم که در نشست وین شرکت داشت از مواضع اروپایی‌ها ابراز نارضایتی کرد.
خبرگزاری رویترز گفت: ‌ رژیم ایران می‌گوید پیشرفت در گفتگوهای برجام برای تغییر مسیر کافی نیست، زیرا کشورهای اروپایی نفت ایران را نمی‌خرند که خواست اصلی است تا در برجام باقی بماند

*****
استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد: ایالات متحده در تلاش است تحریم‌ها علیه رژیم ایران را از ۸۰درصد به ۱۰۰درصد برساند. تحریم‌های فعلی جواب داده است، و ما با قدرت، تحریم‌های اعلام شده را به اجرا می‌گذاریم. وی تأکید کرد: خدمات بشردوستانه از تحریمها معاف هستند چرا که مسأله ما رفتار شرورانه رژیم حاکم بر ایران است نه مردم ایران. این رژیم از تروریسم، در سراسر منطقه حمایت می‌کند و ما این را تحمل نمی‌کنیم. منوچین افزود: ما به اعمال قویترین تحریم‌هایی که تابحال وجود داشته، علیه رژیم ایران ادامه می‌دهیم. این هفته ترامپ یک فرمان اجرایی امضا کرده که به وزارت خزانه‌داری اجازه بیشتری را داد که تحریم‌هایی را در مورد دستگاه ولی‌فقیه رژیم ایران و سرمایه‌هایی که تحت کنترل او قرار دارد، اعمال کنیم. این هفته تحریم‌هایی را در قبال افرادی که مسئول حرکات شرورانه هستند، اعلام کردم. تحریم‌های اقتصادی کارساز بوده‌اند. وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره واکنش‌های رژیم گفت: اگر سران رژیم در مورد تحریمها به هم ریخته‌اند معنی‌اش این است که تحریمها کارآ بوده‌اند. من می‌خواهم مجدداً این را روشن کنم که ما با مردم ایران مشکلی نداریم. مشکل ما رفتار واقعاً شرارت بار رژیم است. آنها تروریسم را در تمام منطقه تأمین مالی و پشتیبانی می‌کنند، در منطقه بی‌ثباتی ایجاد می‌کنند و برای ما و متحدانمان ایجاد خطر می‌کنند و ما این را تحمل نمی‌کنیم. به گفته شبکه سی.ان.بی.سی، آمریکا حدود ۱۰۰۰نهاد وابسته به رژیم ایران از جمله بانکها، اشخاص و کشتی‌های وابسته به بخش حمل‌ و نقل و انرژی را مورد تحریم قرار داده است. پس از بخش خبر در همین رابطه با میهمان امروز ایرآوا گفتگو خواهم داشت.

اخبار سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛
******
ریچارد رتکلیف همسر نازنین زاغری که زندان و در اعتصاب غذا بسر می برد، بیش از دو هفته است که در همبستگی با همسرش، نازنین، در مقابل سفارت رژیم ایران در لندن در اعتصاب غذاست. در همین رابطه کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت، در اطلاعیه ای روز 7 تیر اعلام کرد که گروگانگیری و آدم‌ربایی از روز اول یک ابزار اصلی رژیم برای پیشبرد سیاست‌هایش بوده است. کمیسون زنان شورای ملی مقاومت بار دیگر شورا و کمیسر حقوق بشر ملل متحد و دیگر مدافعان حقوق بشر و حقوق زنان را به محکوم کردن قاطع آدم ربایی و گروگانگیری توسط رژیم فرا خواند و خواهان اقدام فوری برای آزادی خانم نازنین زاغری شد. نازنین زاغری شهروند دو تابعیتی ایرانی – انگلیسی در سومین هفته اعتصاب غذای خود می باشد. وی بعد از گذشت ۳ سال همچنان در زندان به سر می برد. نازنین زاغری راتکلیف، کارمند بنیاد خیریه تامسون رویترز، در فروردین ۱۳۹۵، هنگام بازگشت از ایران در فرودگاه بازداشت و به تلاش برای براندازی رژیم ایران متهم شد. دستگاه قضایی رژیم او را به پنج سال حبس محکوم کرد. وی پس از دستگیری از حق دسترسی به وکیل محروم بود و پس از دستگیری به کرمان منتقل شد و به گفته همسرش در زندان انفرادی محبوس بود. اما پس از مدتی در تیرماه همان سال بنا به اعلام دادستانی عمومی تهران جعفری دولت آبادی، به تهران منتقل شد. همسرش در آن زمان اعلام کرد که در هفته های اول که در انفرادی به سر می برد تحت فشار مجبور به امضای اعترافاتی شده است. رژیم ایران با هدف فشار دیپلماتیک بر دولت انگلیس، خانم زاغری را به گروگان گرفته است. لازم به ذکر است که دختر خردسال نازنین و ریچارد نیز اجازه خروج از کشور را ندارد و تحت سرپرستی خانواده نازنین زاغری در ایران می باشد.

******
روز 3 تیر، حکم اعدام صغری خلیلی که در زندان مرکزی سنندج محبوس می باشد، مورد تأیید قرار گرفت. صغری خلیلی متولد ۱۳۶۲، اهل روستای بیساران از توابع شهرستان سرو‌آباد، به اتهام قتل عمدی که در تاریخ ۱۶ خرداد ۱۳۹۱ صورت گرفته، زیر حکم اعدام به سر برده است. امید بدری، همسر صغری، در مورد این موضوع گفت، «در سال ۹۴ حکم اعدام تأیید شد، اما قتلی که خانم من مرتکب شد به خاطر مسئله ناموسی و کسی که مزاحم همسرم می شد و او را اذیت می کرد، بود. مردم اهالی روستا اطلاع دارند که مقتول چندین خانواده دیگر را هم به همین شیوه اذیت می کرد و به زن مردم فشار می آورد. علی دست از سر همسرم بر نمی داشت در حالیکه همسر من یک زن شوهردار بود و نهایتاً صبر همسرم لبریز شد و ناچار او را با ضربات چاقو به قتل رساند.» آقای بدری در مورد فرزندش گفت، «الان در طول ۷سالی که همسرم زندان بوده یک فرزند ۴ساله هم دارد و در زندان همزمان با او زندگی می کند… همچنین یک فرزند دیگر دارم که  الان ۱۴سال سن دارد. الان دو ماه مانده به اجرای حکم اگر ما نتوانیم پول دیه را  تهیه کنیم صغری اعدام خواهد شد. ما به کمک خیرین نیاز داریم.» با توجه به طبیعت و نقش مادری زنان، قوانین مختلف بین المللی حتی در رابطه با جرایم اجتماعی اصل را بر عدم صدور حکم زندان و اعدام می گذارند. در ماده ۶۱ قانون بین المللی آمده است، «با توجه به مسئولیت های مادری و زمینه های طبیعی، دادگاهها به هنگام صدور حکم برای محکومین زن این اختیار را دارند که عوامل کاهش دهنده حکم مانند عدم وجود سابقه کیفری و تخفیف های مرتبط با آن و طبیعت عمل مجرمانه آنان را لحاظ کنند.»
تاکنون در دوران ریاست جمهوری روحانی ۸۹ زن به چوبه های دار سپرده شده اند. فاطمه نصیری آخرین زنی بود که در تاریخ چهارشنبه ۲۹ خرداد سال جاری،‌ به همراه یک مرد در زندان گوهردشت کرج اعدام شد.

******
برخورد خشن مأموران لباس شخصی با یک زن جوان در تهران موج انزجار عمومی را برانگیخت. روز شنبه اول تیرماه ۱۳۹۸، مأموران لباس شخصی نیروی انتظامی اقدام به بازداشت ۵ دختر و پسر در پارک تهرانپارس کردند که در آنجا مشغول «آب بازی»‌ بودند. بر اساس کلیپ های ویدئویی از این حادثه، یک مأمور لباس شخصی مرد، زن جوانی را در حالی که او فریاد می زند و مقاومت می کند، با خشونت و به زور به سمت خودروی پلیس کشانده و روی صندلی عقب پرتاب می کند. راننده خودروی پلیس و سایر مأموران در صحنه لباس شخصی به تن دارند. (خبرگزاری حکومتی فارس- ۳ تیر ۱۳۹۸)
به گفته شاهدان عینی این جوانان مشغول «آب بازی» بودند.
روز دوشنبه ۳ تیرماه ۹۸، حسین رحیمی، رئیس نیروی انتظامی تهران، در رابطه با این ۵ نفر اعلام کرد، «جرم آنها خودداری از عمل به دستور پلیس، هنجارشکنی و درگیری با مأمور و نیز کشف حجاب است و همچنان نیز در اختیار پلیس هستند.»
برخورد خشن مأموران لباس شخصی نیروی انتظامی موج انزجار در سطح جامعه برانگیخت. یک خبرگزاری حکومتی از قول یک آسیب شناس جامعه شناس نوشت، «این نوع رفتار نه رفتار تربیتی است، نه انسانی و اسلامی. ما قانون داریم، قانون این نیست که هرکس هرجور که دلش خواست رفتار کند. همچنین پلیس زن هم داریم. باید در این مواقع و در خصوص زنان نیز پلیس زن وارد عمل شود و صحبت کند.» فرمانده انتظامی تهران که در واکنش به برانگیختگی عمومی از این برخورد خشن پلیس، ساعاتی پس از پخش خبر دستور بازداشت و عزل دو مأمور در ارتباط با برخورد خشن آنها داده بود، روز سه شنبه ۴ تیر این حکم را تا «پایان تحقیقات» متوقف کرد.
بر اساس کلیپهای منتشر شده در فضای مجازی، یک زن جوان دیگر نیز طی روزهای اخیر در یک ایستگاه مترو در تهران مورد ضرب و شتم نیروی های انتظامی قرار گرفت. کلیپ منتشر شده این زن جوان را نشان می دهد که در حال گریه توضیح می دهد مأموران او را کتک زده و روی زمین هل دادند. رژیم همچنین قصد دارد طی روزهای آینده گشت هایی را تحت عنوان تذکر لسانی برای نظارت بر حجاب اجباری زنان در مناطق تفریحی به راه بیندازد. (خبرگزاری حکومتی ایسنا – ۴ تیر ۱۳۹۸)

******
لیلا حسین زاده فعال دانشجویی دانشگاه تهران به سه سال و ۶ماه حبس تعزیری و ۲سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. لیلا حسین زاده دبیر شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران در جریان قیام سراسری دی ۹۶، دستگیر و بعد از مدتی به قید وثیقه آزاد شد. روز دوشنبه ۳ تیرماه ۱۳۹۸،‌ رأی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به وی ابلاغ شد. لیلا حسین زاده از جمله به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی با تخفیف در مجازات به ۳۰ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. این فعال دانشجویی در ۱۶ اسفندماه ۹۶، توسط شعبه ۲۶ دادگاه تهران به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری و به عنوان مجازات تکمیلی ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود. اولین جلسه دادگاه لیلا حسین زاده در تاریخ ۳۰ مهرماه ۹۷ و جلسه دادگاه تجدید نظر وی در تاریخ ۲۴اردیبهشت ۹۸، برگزار شدند. بنا به آمار گردآوری شده از سوی کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت حداقل ۵۰۰ زن از جمله تعداد زیادی از دختران دانشجو در جریان اعتراضات سراسری در دی ماه ۹۶ بازداشت شدند.

اخبار اعتراضی؛
- روز یکشنبه 9تیر، جمعی از رانندگان وانت بار در تهران، دستفروشان تبریزی در محوطه بازار تاریخی تبریز، 
- روز شنبه 8 تیر، غارت‌شدگان شرکت آذین-خودرو در کرج،  
- روز پنجشنبه ۶تیر، کارگران اعتصابی شرکت پالایشگاه بید بلند ۲بهبهان، کارگران فضای سبز شهرداری شاهین شهر، پزشکان کلینیک تخصصی درمانی والفجر گچساران برای سومین روز متوالی، جمعی از مردم شهر فیروزآباد در استان فارس نسبت به فعالیت و احداث شرکت سنگ شکن و شن و ماسه واقع در تنگ مهرک این شهرستان و از بین بردن اثر ملی طبیعی و تاریخی مهرک 
- روز چهارشنبه 5 تیر، مردم سروان نسبت به رفتار مأموران نیروی انتظامی که با تعقیب و گریز یک خودرو سوخت، سبب سوختن یک خانواده سه نفری شدند در مقابل فرمانداری رژیم، دانشجویان دانشگاه علم و صنعت نسبت به تفکیک جنسیتی اعمال شده توسط ایادی رژیم در سلف و کتابخانه‌ها و سایر نقاط این دانشگاه، جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، پرسنل شرکت خارادژ، پروژه احداث کانال انتقال آب به دریاچه ارومیه برای چندمین بار نسبت به پرداخت نشدن چهار ماه حقوق، کشاورزان شهرستان لِنجان در استان اصفهان نسبت به بستن آب رودخانه زاینده رود در مقابل فرمانداری رژیم، کارمندان اخراجی دانشگاه بُناب در استان آذربایجان شرقی، جمع زیادی از کارگران شهرداری باقرشهر در شهر ری تجمعات اعتراضی برپا کردند.

 اخبار زندان؛
رژیم در یک اعدام جمعی ۵زندانی را سحرگاه چهارشنبه ۵تیر در زندان گوهردشت کرج بدار آویخت. مجید حسن زاده، حنیف مطهری نژاد، قربان محمد سلیمانی و هدی بوربور روزهای دوشنبه و سه شنبه به سلولهای انفرادی منتقل شده بودند. قربان محمد سلیمانی ۵۰سال سن داشت و از ۱۰سال پیش در زندان به‌سر می‌برد.