صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آذر ۱۱، ۱۳۹۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 11 آذر 97= 2 دسامبر 2018


******
28مین روز اعتصاب کارگران نیشکر هفت‌تپه، روز یکشنبه 11 آذر، با تجمع مقابل درب شرکت نیشکر برگزار شد. کارگران به غیر از پرداخت حقوق عقب مانده خود، خواهان رسیدگی به بحران مدیریتی شرکت نیشکر هفت تپه می باشند.  روز یکشنبه 11 آذر، همچنین 23مین روز اعتصاب کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز و هفدهمین روز تجمع در مقابل استانداری خوزستان با شعار "تورم گرانی پاسخ بده روحانی" در حالیکه جمعی از زنان به کارگران می پیوستند، برگزار گردید. آنها از جمله شعار می دادند: بی غیرت ها نشستن زن ها به ما پیوستن. دانشجویان هنر نیز در حمایت از کارگران فولاد و هفت تپه، با شعارهایی چون، سوریه را رها کن فکری به حال ما کن، ننگ ما صدا و سیمای ما، من کاوه آهنگرم تاب ستم نیاورم، همشهری باغیرت حمایت، کارگر زندانی آزاد باید گردد دست به تجمع زدند.
بنا به اطلاعیه 8 آذر شورای ملی مقاومت، رژیم، سحرگاه پنجشنبه ۸ آذر، آقای علی نجاتی، رئیس سابق سندیکای کارگران نیشکر هفته تپه، را به همراه پسرش دستگیر و به محل نامعلومی منتقل کرد. این درحالی بود که نیروهای حکومتی آقای علی نجاتی را که از بیماری قلبی رنج می برد مورد ضرب و شتم قرار می دادند. از سوی دیگر فرماندار و نماینده مجلس رژیم و سرکرده سپاه پاسداران در منطقه به محل تجمع کارگران رفته تا با دادن وعده‌، کارگران را وادار به خاتمه اعتصاب کنند. اما با پاسخ منفی کارگران روبه‌رو شدند. کارگران با سر دادن شعار، سخنرانی عضو مجلس رژیم را بر هم زدند. مقاومت ایران، کمیسر عالی حقوق‌بشر ملل متحد، سازمان بین‌المللی کار و سندیکاها و اتحادیه‌های کارگری در سراسر جهان را به اقدام فوری برای آزادی علی نجاتی و سایر کارگران دستگیر شده و حمایت از کارگران اعتصابی فرا‌‌خواند.

******
به نقل از وال استریت ژورنال ۲۹نوامبر ، روز پنجشنبه بر اساس یک اعلام جرم، ۳مدیر سابق مرتبط با یکی از بزرگترین مقاطعه‌کاران زمان جنگ آمریکا به توطئه برای کلاهبرداری از پنتاگون و ورود به تجارت غیرقانونی با رژیم ایران متهم شدند. عبدالهدی فاروقی، مدیرکل سابق آنهام اف.زی.سی.اُ، در میان کسانی است که در ارتباط با یک قرارداد ۱/۸میلیارد دلاری تدارکاتی ارتش آمریکا برای تأمین آب و غذا برای سربازان آمریکایی در افغانستان متهم شده استافراد دیگری که متهم شده‌اند، برادر جوانتر عبدالهدی به‌نام مازن فاروقی است که صاحب یک شرکت لجستیک مرتبط با آنهام است. صلاح معروف متهم دیگری است که پشتیبانی از آنهام را مدیریت می‌کرده است. تحقیق حول این موضوع به‌دنبال مقاله وال استریت ژورنال در سال ۲۰۱۳صورت گرفت که فاش ساخت شرکت آنهام تجهیزات و مواد برای یک قرارداد ارتش آمریکا را از طریق ایران خریداری کرده است. این قرار داد می‌تواند نقض تحریم‌ها باشد. افراد یاد شده که همه بالای ۷۰سال سن دارند در مقابل دادگاه فدرال در منطقه کلمبیا حاضر شده و اعلام بیگناهی کردند.
وزارت دادگستری آمریکا روز پنجشنبه ۱۷آبان ۹۷در وب‌سایت خود اعلام کرد روز چهارشنبه دادگاه فدرال منطقه‌یی کلمبیا، ایالت واشنگتن یک شهروند ایرانی را به اتهام «دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران» مجرم شناخته استاین دادگاه که نام دلال رژیم ایران را آرش سپهری اعلام کرده، تأکید می‌کند وی و همدستانش تصمیم به قاچاق کالاها و فناوریهایی به ایران داشتند که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارندمایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا می‌گوید هدف از این تحریمها وادار کردن رژیم ایران به انجام کاری است که به نفع مردم ایران است. او از جمله می‌گوید: تلاشهای آمریکا برای این نیست که مردم ایران را تنبیه کند، در واقع کاملا برعکس، هدف از تحریمها وادار کردن رژیم ایران به تغییر سیاست توسعه‌طلبانه‌ای است که سالها در کشورهای منطقه در پیش گرفته و مدعی است که چهار پایتخت عربی را در کنترل خود دارد. همچنین اموال مردم ایران را صرف حمایت از شبه‌نظامیان تروریستی می‌کند تا به بی‌ثباتی در کشورهای همجوار بی‌ثباتی ایجاد کند در نتیجه باید رژیم ایران را وادار کنیم به این نتیجه برسد که به نفع خودشان نیست این‌طور رفتار کنند. آنها باید مسیرشان را تغییر دهند.

******
روزنامه انگلیسی دیلی‌تلگراف گزارش کرد: قاسم سلیمانی، سرکرده نیروی تروریستی قدس سپاه پاسداران رژیم ایران، برای ساکت کردن منتقدان این رژیم در عراق، تیم‌های ترور از مامورانش را مستقر کرده است. این روزنامه گزارشی از اقدامات رژیم برای ترور نزدیکان آیت‌الله سیستانی، مقتدی صدر و حیدرالعبادی منتشر کرد. این منبع افزود: «تیم‌های ترور رژیم ایران در ماه اوت نیز سعی کردند راضی الطایی، چهره نزدیک به آیت الله سیستانی، مرجع تقلید شیعیان عراق را ترور کنند ولی در این کار ناکام ماندند. راضی الطایی خواستار منع نفوذ رژیم ایران در دولت جدید عراق شده بود.»به گزارش دیلی تلگراف برخی دیگر از مهم‌ترین قربانیان این تیم‌های ترور، عادل شاکر التمیمی، هم‌پیمان نزدیک حیدرالعبادی نخست‌وزیر سابق عراق و شوقی الحداد که در ماه ژوئیه به قتل رسید، از شخصیت‌های نزدیک به مقتدی صدر هستند.
بنا به این گزارش تیم‌های ترور رژیم ایران پس از انتخابات ماه مه ۲۰۱۸ عراق و پس از ناکامی کاندایداهای مورد حمایت رژیم ایران و شکست این رژیم در بسط سیطره خود در تشکیل دولت جدید عراق، در این کشور مستقر شدنددیلی‌تلگراف به‌نقل از مسئولان امنیتی بریتانیا که مسئولیت حمایت و آموزش نیروهای نظامی عراق را برعهده‌ دارند، گزارش کرد رژیم ایران تعدادی از گروه‌های ترور سپاه قدس را به عراق فرستاده تا صداهای مخالفان را خفه کند. این تیم‌ها توانستند مخالفان ایران در جریانهای سیاسی عراق را مورد هدف قرار دهندهمچنین یک مسئول امنیتی عالیرتبه در بریتانیا گزارش کرد: «ایران با به کارگیری تیم‌های ترور تلاش خود برای ساکت کردن منتقدان، سعی کرد دولت عراق را بترساند. این یک تلاش بی‌شرمانه برای ناکام کردن تلاش‌های دولت جدید عراق در زمینه کاهش مداخله ایران در عراق است.»

******
خبرگزاری رویتر روز شنبه اول دسامبر= ۱۰ آذر نوشت: در میان تنشها بین واشنگتن و رژیم ایران در رابطه با موشک‌های بالستیک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، طی بیانیه‌یی که در توییتر او منتشر شد هشدار داد که رژیم ایران آزمایش و تکثیر موشکی را افزایش می‌دهد. وی در توییت خود گفت: "رژیم ایران هم اینک یک موشک میان‌برد بالستیک شلیک کرده است که قادر به حمل کلاهک جنگی متعدد می‌باشد. وی افزود این آزمایش قطعنامه ۲۲۳۱شورای امنیت را نقض می‌کند. وی با اشاره به تأیید شورای امنیت در مورد توافق‌نامه بین‌المللی هسته‌یی افزود”ما این عمل را محکوم می‌کنیم". قطعنامه ۲۲۳۱شورای امنیت سازمان ملل، رژیم ایران را از هر گونه فعالیت مرتبط با موشکهایی که با قابلیت حمل کلاهک هسته‌یی طراحی شده‌اند منع می‌کند؛ از جمله فعالیت پرتاب موشک با استفاده از فناوری موشکی بالستیک. وی هشدار داده است که اگر قابلیت بازدارندگی را نتوانیم برقرار کنیم، خطر تشدید سریع و جدی شدن شرایط در منطقه بالا می‌رود. جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز با اشاره به آزمایش موشکی رژیم ایران، در توییتر نوشت: این رفتار تحریک‌آمیز را نمی‌توان تحمل کرد.

******
رویتر 30 آبان در یک گزارش تحقیقی تحت عنوان «چه‌طور (رژیم) ایران اطلاعات غلط را به سراسر جهان گسترش می‌دهد»، درباره کارزار دروغپراکنی حکومت آخوندها در شبکه‌های اجتماعی و سایتها نوشت: خبرگزاری مستقر در تهران اخبار دروغین را از طریق دست‌کم ۷۰سایت از کشورهای مختلف منتشر می‌کنداین خبرگزاری افزود: یکی از این سایتها «نیل نت آنلاین» نام دارد که نقشهٔ محل آن به جای ساختمان، وسط خیابان را نشان می‌دهد و افراد محلی می‌گویند هرگز دربارهٔ این سایت چیزی نشنیده‌اند. علت این است که «نیل نت آنلاین» بخشی از عملیات نفوذی است که در تهران مستقر است... این یکی از بیش از ۷۰وب‌سایتی است که رویترز دریافته، پروپاگاندای (رژیم) ایران را به ۱۵کشور گسترش می‌دهند». رویتر نوشت: «برخی از این سایت‌های عملیات (رژیم) ایران، نخست در ماه اوت توسط شرکتهایی شامل فیس‌بوک، توئیتر و آلفابت شرکت مادر گوگل افشا شد... شرکتهای شبکهٔ اجتماعی صدها حسابی را که این سایتها را تبلیغ می‌کردند یا پیام‌های (رژیم) ایران را به‌پیش می‌بردند، بسته‌اند. فیس‌بوک ماه گذشته (میلادی) گفت که ۸۲صفحه، گروه و حساب مرتبط با کارزار (رژیم) ایران را بسته است... سایتهایی که توسط رویترز کشف شد، ابعاد بسیار گسترده‌تری دارند. آنها (مطالبشان) را به ۱۶زبان مختلف... منتشر کرده‌اند»...رویتر در بخش دیگری از گزارش خود نوشت که شرکت توئیتر کمی بعد از این‌که این خبرگزاری با آن تماس برقرار کرد، حسابهای دو مورد از این سایتها به نام‌های «نیل نت آنلاین» و «سودان تودی» را بست... گوگل نیز گفت که ۹۹حساب مرتبط با مطبوعات حکومت ایران را پیدا کرده و بسته استهمچنین سخنگوی فیس‌بوک، گفت: «طی چند ماه اخیر، ما صدها صفحه، گروه و حساب مرتبط با عوامل ایرانی را که رفتار همآهنگ و غیرقابل اعتمادی دارند، حذف کرده‌ایم».

******
زیر کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در امور خاورمیانه و شمال آفریقا بعد ازظهر پنجشنبه ۸ آذر= 29  نوامبر با حضور جیمز جفری نماینده آمریکا در امور سوریه بریاست ایلیانا رزلهتینن، تشکیل جلسه داد. رزلهتینن گفت:‌ دو هفته پیش سفیر جیمز جفری آخرین طرحها و اهداف دولت را در مورد سوریه ارائه کرد. اول شکست دادن شبه‌نظامیان داعش بود و کاهش تنشها در رابطه با جنگ و (دوم) اخراج نیروهای رژیم ایران و سوم روند سیاسی در چارچوب قطعنامه۲۲۵۴ شورای امنیت. جیمز جفری نماینده ویژه برای سوریه نیز گفت:‌ آمریکا با تمامی عناصر قدرتش متعهد به اخراج تمامی نیروهای تحت فرمان رژیم ایران از کل خاک سوریه است. ما نمی‌توانیم به شکست نظامی داعش بسنده کنیم... ما باید دنبال ریشه‌های مشکل باشیم و سیاست ما این را هدف قرار می‌دهد. ما برای روسیه مشخص کرده‌ایم که تا زمانی که نیروهای رژیم ایران در سوریه باقی بمانند، راه‌حلی برای سوریه وجود ندارد. این نقش رژیم ایران است که بازوان خود را دور جهان سنی عرب گسترده است. این یک نیروی خارجی است که اگر ما به‌ عنوان جامعهٔ بین‌المللی به‌صورت درستی به آن پاسخ ندهیم، ضد خود را تولید می‌کند که خود بدخیم است. ما در تجاوز ورود ایران به این مناطق به‌طور درستی پاسخ ندادیم و لذا مردم این مناطق قربانی ادعاهای دروغین داعش و دیگر گروههای تروریستی شدند. ما برای روسیه مشخص کرده‌ایم که تا زمانی که نیروهای ایران در سوریه باقی بمانند، راه‌حلی برای سوریه وجود ندارد.

******
روز سه شنبه 6 آذر، 27 نوامبر، آقای احمد زارچی 66 ساله، عضو سازمان مجاهدین خلق ایران که از سال ۱۳۶۸ به مجاهدین و ارتش آزادیبخش ملی ایران پیوسته بود بدلیل بیماری در بیمارستانی در آلبانی فوت کرد. آقای زارچی در ۱۵شهریور ۱۳۳۱ در خانواده‌ای متوسط در خرم‌آباد لرستان بدنیا آمد و تحصیلات خود را در خرم‌آباد به پایان رساند. در تظاهرات انقلاب ضدسلطنتی فعال بود و پس از انقلاب با مجاهدین آشنا شد و در سال ۱۳۵۸ فرماندهی گارد شرکت نفت را که به او پیشنهاد شده بود رد کرد و به هواداری از مجاهدین پرداخت. وی در عملیات مروارید ارتش آزادیبخش نیز شرکت داشت و زخمی شد و همچنین در بین مجاهدین ساکن کمپهای اشرف و لیبرتی بود. رژیم همواره تلاش داشت که آقای زارچی را از مجاهدین کنار کشیده و به آغوش نظام برگرداند، برای همین چندین بار با اعزام برخی از افراد خانواده اش او را زیر فشار می گذاشت.

اخبار سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

- الهیار ملکشاهی، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس رژیم، در یک گفتگو روز ۵ آذر با خبرگزاری حکومتی فارس گفت: « افزایش سن قانونی ازدواج، مخالف سیاستهای کلی نظام است.» ملکشاهی ضمن خاطرنشان اینکه تنها «چند نفر از نمایندگان مجلس که عمدتاً از میان نمایندگان زن هستند به دنبال افزایش سن قانونی ازدواج هستند.» افزود: «آمار ازدواج در سنین پایین قابل توجه نیست.» یحیی کمالی‌پور، نائب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی، نیز در رابطه با افزایش سن قانونی ازدواج تأکید کرد، «موضوع کودک همسری از مسائل مهم کشور نیست و افرادی که مشمول این قانون می‌شوند تعدادشان به‌اندازه‌ای نیست که ما نیازمند اصلاح قانون در کشور باشیم». نوروزی، سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، نیز گفت، «کسانی که اسم این ازدواج‌ها را کودک همسری می‌گذارند، اجحاف و افراط کرده‌اند. تصویب یک فوریت این تغییر در قانون مدنی یک کار هیجانی است». دهقانی، یک عضو دیگر این کمیسیون، گفت: «ازدواج یکی از خصوصی‌ترین مسائل زندگی افراد است و قوانین نباید در مسائل خانوادگی افراد دخالت نابجا داشته باشند. سن ازدواج بیشتر از اینکه یک مسئله‌ی قانونی باشد موضوعی فرهنگی و اعتقادی است. اینکه بخواهیم نسخه‌ واحدی را برای ممنوعیت ازدواج برای همه در نظر بگیریم منطقی نیست.» این درحالیست که ازدواج دختربچه ها با تعیین سن ۱۳سال در قانون رژیم ایران نهادینه شده است. بنا به اعتراف کارگزاران و مقامات خود رژیم، هر سال در ایران ۱۸۰هزار دختربچه زیر ۱۸سال در ایران ازدواج می کنند. تنها در سال ۹۶، ازدواج حداقل ۳۷هزار دختر ۱۰-۱۴ساله در ایران به ثبت رسیده است. همچنین گزارش شده است که در ایران ۲۴هزار بیوه زیر ۱۸سال وجود دارد که ۱۵هزار تن از آنها زیر ۱۵ سال سن دارند.

- سه تن از زنان درویش زندانی، خانمها شکوفه یداللهی، الهام احمدی و سپیده مرادی روز دوشنبه ۵ آذر به دستور رئیس زندان قرچک ورامین، بدلیل درخواست بازپس گرفتن وسایل شخصی شان که از روز 23 خرداد توسط مسئولین زندان ضبط شده، مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. در مرداد ماه نیز به دلیل تماس تلفنی یکی از این زنان درویش خانم الهام احمدی با دختر کوچکش، زنان درویش زندانی توسط مأموران حراست زندان به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. این حمله به دنبال انتشار یک فایل صوتی و رسانه ای کردن فجایع پزشکی زندان قرچک ورامین، توسط الهام احمدی صورت گرفت. بعد از هجوم گارد حراست زندان، حق ملاقات حضوری و حق تماس تلفنی از زنان درویش سلب شد. الهام احمدی و سپیده مرادی هم اینک در اعتصاب غذای خشک بسر می برند. این گروه از زنان درویش در جریان حمله شب ۳۰ بهمن ۹۶ به تجمع دراویش گنابادی در تهران دستگیر و بعد از ضرب و شتم به زندان قرچک ورامین (شهر ری) منتقل شدند. ایران تنها کشوری در جهان است که در آن هزاران زن به‌خاطر مخالفت با رژیم، اعدام شده یا در زیر شکنجه به قتل رسیده اند. فقط طی سال گذشته، قریب به هزار زن به‌خاطر شرکت در اعتراضات ضدحکومتی دستگیر و در حبس، مورد خشونت قرار گرفتند.

-
روز پنجشنبه 29 نوامبر= 8 آذر، پنج گزارشگر و کارشناس حقوق بشری سازمان ملل متحد در مورد تضمین حقوق مدافعان و وکلای حقوق بشر و حقوق زنان در ایران که در ارتباط با اعتراض به حجاب اجباری بازداشت شدند بیانیه ای صادر کردند. این گزارشگران عبارتند از میشل فورست forst، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد شرایط مدافعان حقوق بشر؛ دیگو کارسیا سایان، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور استقلال قضات و وکلا؛ سئونگ فیل هونگ، رئیس گروه کاری سازمان ملل متحد درباره بازداشت‌های خودسرانه؛‌ ایوانا راجیج، مدیر گروه کاری سازمان ملل درباره تبعیض علیه زنان، و  جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشری سازمان ملل در امور ایران. آنها در بیانیه خود تصریح کردند، ما از حکومت ایران می خواهیم کسانی که به دلیل حمایت و دفاع از حقوق زنان بازداشت شده‌اند را فوراً آزاد کند.

اخبار اعتراضی؛

روز یکشنبه 11 آذر، کارگران قطار شهری اهواز برای دومین روز متوالی نسبت به پرداخت نشدن ۱۸ماه حقوق عقب‌افتاده، با پهن کردن سفره خالی مقابل ساختمان سازمان قطار شهری اهواز
- روز شنبه 10 آذر، بیش از 300 تن از کارکنان بیمارستان خمینی کرج نسبت به عدم پرداخت یکسال دستمزد پرسنل، جمعی از کارگران پروژه ساخت قطار شهری اهواز، نسبت به ‌عملی نشدن وعده کارفرما مبنی بر پرداخت مطالبات معوقه 18 ماهه، کارگران فاز ۲پالایشگاه آبادان مقابل دفتر مرکزی شرکت نسبت به عدم پرداخت حقوق از مرداد ماه، کارگران اعتصابی شهرداری بیجار نسبت به پرداخت نشدن حقوق چند ماهه‌شان، پرسنل شهرداری آبژدان نسبت به عدم پرداخت حقوق و مزایای خود، کارگران شهرداری سربندر نسبت به پرداخت نشدن حقوقشان، جمعی از معترضان به آزمون سر دفتری در مقابل مجلس رژیم، کارکنان کارخانه قند و شکر تصفیه اهواز، جمعی از دانشجویان دانشگاه یزد با گذاشتن سینی های غذای خود وسط سلف بر زمین، کارگران شهرداری اندیمشک نستب به پرداخت نشدن ماهها حقوق، گروهی از کارگران اعتصابی در کارخانه صنایع مفتولی تاکستان نسبت به پرداخت نشدن دست‌کم ۶ماه معوقات مزدی و بیمه‌ای، و روز جمعه 9 آذر، اهالی محله کوجووار تبریز نسبت به گسترش بوی مواد شیمیایی در مقابل در پتروشیمی تبریز، و متقاضیان خودرو در تهران نسبت به گرانی و تحویل ندادن خودروهایشان در مقابل وزارت صنعت رژیم، تجمعات اعتراضی برگزار کردند.


 اخبار زندان؛

-
زندانیان سیاسی پیام شکیبا، آرش صادقی و مجید اسدی که در زندان گوهردشت کرج محبوس هستند طی پیامی به‌ مناسبت ۱۶آذر روز دانشجو، در فراخوان برای برپایی و بزرگداشت این روز از جمله اعلام کردند: "از ۱۶ آذر ۳۲، زمانی که آن سه قطره خون خروشان بر صحن دانشگاه جاری شد، در سنت مبارزه بی‌وقفه علیه استبداد، دانشجویان نقشی پیشتاز و پیش برنده در جامعه داشته‌اند. دانشگاه، به‌رغم گرایش ذاتی استبداد به محو و سرکوب فریادهای آزادی خواهی، با فدیه خونهای پاکش در سرفصل‌های گوناگون، از دهه ۶۰، خیزش تیرماه ۷۸ تا قیام ۸۸ و دیماه ۹۶، به سمبلی از مقاومت و مبارزه برای آزادی در متن جامعه بدل شده استناگفته پیداست که این میراث زنده و ماندگار، مرهون قدر و قیمتی است که جوانان دانشجو نسل در نسل به پای آرمان آزادی ریخته‌اند. روزگاری شعار ما این بود که دانشگاه سنگر آزادی است، چرا که دانشجویان می‌بایست با مرزبندی قاطع با همه دسته‌ها و باندهای حکومتی، آرمان آزادی را با ایستادن در پیشانی صف پیکاری اجتماعی در برابر استبداد جستجو کنندحال در شرایطی که اقشار مختلف جامعه، از کارگران هفت‌تپه و فولاد، معلمان، کامیونداران، کشاورزان و غارت‌شدگان مؤسسات مالی- رانتی تا دیگر اصناف، اقشار و مردم به جان آمده از فقر و ستم مضاعف، فریاد حق‌طلبی و آزادیخواهی سر می‌دهند، تعهد مبرم و تاریخی دانشجویان اقتضای آن دارد تا متشکل‌تر و فعال‌تر از گذشته پا به میدان نهند و بخشی از مسئولیت این قیام را خلاقانه بر دوش گیرند. به باور ما، پولی‌سازی آموزش و تحصیل به‌عنوان پدیده‌یی فراگیر، آن روی دیگر سکه غارت و چپاول اصناف و اقشار تحت ستم جامعه و باز تولید سیاسی دستگاهی است که موجودیتش، تنها در سایه سرکوب، اعدام و جنگ‌افروزی معنا می‌یابد. از این رو، هم سرنوشتی دانشگاه با دیگر مردم ستم زده، تعهد دانشجویان را در شعله‌ور ساختن اعتراضات و خیزش‌ها و در پیوند و همگام با دیگر اقشار جامعه برای محو مناسبات ستمگرانه موجود و نبرد با چنین تقدیر و سرنوشتی کور، بیش‌ از‌پیش آشکارتر و ضروری‌تر می‌سازد.
برپایی مراسم ۱۶آذر به‌مثابه پاسداشت و زنده نگه‌داشتن یک سنت و آیین تاریخی اعتراض و عصیان علیه استبداد، کارزاری است که عزم و اراده دانشجویان را در اتحاد و همبستگی با اعتراضات و اعتصابات دیگر اقشار ستم دیده اعتلا می‌بخشد. از این رو،همه دانشجویان سرافراز و آگاه را فرا می‌خوانیم تا برای بزرگداشت این روز در هر دانشکده و دانشگاه متشکل و هم صدا به‌ پا خیزند.