صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آذر ۰۴، ۱۳۹۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته- 4 آذر 97= 25 نوامبر 2018

خبری از کانادا؛
روز گذشته شنبه 24 نوامبر 2018= 3 آذر 97، ایرانیان آزادیخواه اتاوا در جریان آکسیون هفتگی خود در برابر پارلمان فدرال و روبروی دفتر نخست وزیر کانادا، حمایت خود را از کارگران هفت تپه و فولاد اهواز، در هوایی سرد، اعلام کردند. آنها همچنین خواهان آزادی تمامی زندانیان سیاسی شدند.





اخبار؛

******
خبر فوری،

بر اساس گزارش موسسه زلزله نگاری آمریکا، شامگاه یکشنبه 4 آذر، زلزله شدیدی با قدرت 6.3 دهم ریشتر، مناطق غربی ایران از جمله کرمانشاه را لرزاند. این زمین لرزه در عمق ۱۰ کیلومتری زمین به وقوع پیوسته است. مرکز لرزه نگاری ایران بزرگی این زمین لرزه را "۶.۴" اعلام کرده و مرکز آن را حوالی سرپل ذهاب عنوان کرده است. به گفته خبرگزاری حکومتی ایرنا این زمین لرزه در بیشتر شهرهای استان‌های کرمانشاه، ایلام و لرستان و همچنین شهرهای تبریز، ارومیه و بغداد، پایتخت عراق، احساس شده و موجب وحشت ساکنان این مناطق شده است. بنا به آخرین گزارش ها از تعداد مصدومین حادثه زلزله، به ۱۳۶ مصدوم اشاره شده است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اعلام کرد که قصرشیرین  ۵۰ مصدوم که ۴ نفر به اسلام آباد اعزام شدند، گیلانغرب ۳۵ مصدوم که ۲ نفر به اسلام آباد اعزام شدند، و سرپل ذهاب ۵۱ مصدوم داشته است. 


******
کشاورزان معترض روستای قارنه در شهر زیار اصفهان روز یکشنبه ۴آذر در کنار ایستگاه پمپاژ آب یزد تجمع کردند. کشاورزان تجهیزات و تعدادی لودر به این محل آورده و عملیات تخریب پمپاژ را آغاز کردند. آنان اعلام کرده‌ بودند در صورتی که به خواسته آنها در مورد حقابه پاسخ داده نشود، ایستگاه پمپاژ آب را تخریب خواهند کرد. نیروی انتظامی با کشاورزان معترض روستای قارنه درگیر شدند.




******
روز یکشنبه ۴آذر در 21مین روز اعتصاب، کاگران کارخانه نیشکر هفت تپه، تظاهرات خود را از میدان هفت تیر به سمت میدان بسیج شروع کرده و در مقابل فرمانداری شهر شوش تحصن کردند. آنان پلاکارهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: کارگر  زندانی آزاد باید گردد. کارگران خواستار پاسخگویی به مطالباتشان از جمله آزادی کلیه بازداشتی‌ها، پرداخت حقوق و دولتی شدن شرکت هستند. کارگران شعار می دادند: فولاد، هفت تپه  پیوندتان مبارک/کارگر  زندانی آزاد باید گردد/ نه رستمی نه بیگی شرکت  بشه دولتی/ این کشور بیچاره مسئول خوب نداره / همشهری بگوش باش  ما کارگریم  نه اوباش/ مرگ بر ستمگر درود بر کارگر.
بر اساس اطلاعیه 3 آذر شورای ملی مقاومت، روز شنبه سوم آذر =۲۴نوامبر، کارگران فولاد اهواز در بیستمین روز اعتصاب و تحصن خود، که در مقابل استانداری رژیم دست به تظاهرات ‌زده و به سمت پل سفید حرکت می کردند با یورش نیروی انتظامی روبرو شدند. نیروی انتظامی کارگران را مورد ضرب و شتم قرار داد. ماموران حکومتی قصد جلوگیری از ادامه تظاهرات را داشتند که با شعار هیهات من الذله کارگران و جوانان شهر، وادار به عقب نشینی شده بودند. همزمان کارگران نیشکر هفت‌تپه با تجمع در مقابل فرمانداری رژیم در شهر شوش، برای بیستمین روز به اعتصاب خود ادامه دادند. این تجمع بعد از آن صورت گرفت که یاوری، معاون وزیر کار رژیم، به دروغ مدعی شد که حقوق کارگران پرداخت شده و اعتراضات آنان پایان یافته و آنها به سر کار خود باز گشته اند. کارگران شعار می‌دادند: حتی اگر بمیریم، حقمان را می‌گیریم؛ و کارگر می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد. همچنین بر روی دست نوشته‌های کارگران نوشته شده بود: کارگر زندانی آزاد باید گردد.
گفتنی است که جمعی از زندانیان زندان مرکزی ارومیه، با انتشار بیانیه ای، از کارگران اعتصابی نیشکر هفت تپه و فولاد اهواز حمایت کردند.

******

۱۵۰ نماینده پارلمان اروپا،شامل ۴ نایب رئیس پارلمان و ۱۴ رئیس کمیسیون و رئیس هیات‌های پارلمان اروپا و شماری از نایب‌رئیسان کمیسیون‌ها و هیات‌ها و گروههای پارلمانی و ۹ وزیر پیشین کشورهای اروپایی در محکومیت توطئه‌های تروریستی رژیم ایران در اروپا بیانیه ای صادر کردند. در این بیانیه از جمله آمده است :ما بسیار نگران وضعیت رو به وخامت حقوق بشر و سرکوب زنان در ایران هستیم. طی ریاست حسن روحانی به اصطلاح « مدره»، ایران بیشترین تعداد اعدامها در سرتاسر جهان را نسبت به جمعیت خود داشته است. طبق گزارش جهانی عفو بین الملل درباره حکم اعدام، بیش از نیمی از اعدامهای ثبت شده در سال ۲۰۱۷ در ایران صورت گرفته است. رژیم ایران همچنین رتبه اول در اعدام متهمان زیر سن قانونی را دارد. زنان اغلب به دلیل نحوه پوشش، توسط پلیس اخلاق مورد آزار و اذیت قرار می گیرند و صدها زن هر روز به بهانه «بد حجابی» دستگیر می شوند. ژرار دوپره رئیس گروه دوستان ایران آزاد گفت امضا کنندگان بیانیه ۱۵۰ نماینده پارلمان اروپا از شش گروه اصلی سیاسی در پارلمان اروپا هستند و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا را نمایندگی می‌کنند.
در خبری دیگر آندرس ویستیسن نماینده پارلمان اروپا و معاون اول کمیته روابط خارجی و هماهنگ‌کننده کمیته ویژه ضدتروریسم در نامه‌یی شدیداللحن به فدریکا موگرینی مسؤل سیاست خارجی اتحادیه اروپا نسبت به بی‌عملیهای اتحادیه در مقابل تروریسم رژیم ایران هشدار داد. وی در توئیت خود نوشت: حمله خنثی شده در دانمارک در ماه گذشته تنها جدیدترین تهاجم از سلسله توطئه‌های تروریستی امسال رژیم ایران در اروپا است. ما سکوت فدریکا موگرینی را محکوم کرده و خواستار توضیحات هستیم. امیدواریم بسیاری از همکارانمان به ما در این ابتکار عمل بپیوندند تا بتوانیم رئیس و معاون پارلمان را خلال مناظره پارلمان اروپا مورد حسابرسی قرار دهیم.  

اخبار زنان از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

 شهرزاد نظیفی، قهرمان موتورکراس زنان در ایران، روز یکشنبه ۲۷ آبان به دلیل بهایی بودن توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. ماموران امنیتی سپس به خانه این قهرمان موتورکراس رفته و پس از حدود ۵ ساعت بازرسی منزل و ضبط تعدادی از وسایل شخصی از جمله کتب، تلفن همراه، و لپتاپ او را همراه خود بردند. نیروهای امنیتی رژیم همچنین روز سه شنبه ۲۹ آبان نیز، 3 شهروند بهایی دیگر به نام سپیده کشاورز، مهوش عدالتی (زائری) را در تهران و شبنم عیسی خانی ساکن تبریز را بازداشت کردند. پنج زن بهایی دیگر به نامهای مونیکا علیزاده(اقدسی) در تبریز، نسرین خواجه، مژگان خوشحال در اصفهان، می خلوصی و دخترش ساقی فدایی در مشهد، بازداشت و یا راهی زندان شدند.

اخبار اعتراضی؛

- روز شنبه سوم آذر، کارگران روغن نباتی زنجان، کشاورزان شرق اصفهان در روستای قارنه و کارکنان بیمارستان خمینی کرج ،
- روز جمعه 2 آذر، کشاورزان شرق اصفهان نسبت به نداشتن آب برای کشاورزی در بخش زیار با پوشیدن کفن،
 - و روز پنجشنبه اول آذر، کشاورزان خوراسگان در اصفهان در شصت و پنجمین روز تحصن خود روبروی میدان تره بار مرکزی، کشاورزان بخش اصفهانک در شرق اصفهان برای به‌دست آوردن حقابه‌شان با پوشیدن کفن، کشاورزان غرب اصفهان از کوشک، گلدشت و جوزدان از توابع شهر نجف آباد برای به‌دست آوردن حقابه قانونی‌ خود، دست به تحصن و اعتراض زدند.

 اخبار زندان؛
-
 بامداد چهارشنبه 30 آبان، سه زندانی به نامهای سیامک اسلامی نیا، کوروش قلی زاده و فواد غوانی به اتهام محاربه در میدان پیام شیراز و در ملاء عام اعدام شدند. سیامک اسلامی نیا، متهم به قتل یک مامور نیروی انتظامی بود. بامداد چهارشنبه ۲۳آبان نیز، سه زندانی به نامهای رضا واعظ تهرانی، امید رستمی و حسن مغانلو، در زندان گوهردشت کرج اعدام شدند.


-
رژیم همچنان فشار بر زندانی سیاسی آرش صادقی که در زندان گوهردشت کرج زندانی می باشد، را شدت بخشیده و به‌رغم بیماری سرطان از حداقل امکانات محروم می‌کند که باعث وخیمتر شدن وضعیت جسمی این زندانی سیاسی شده است.
آرش صادقی که به 19 سال حبس محکوم می باشد از سال 1395 در زندان است. پس از عمل جراحی که روی دست این زندانی سیاسی انجام گرفت، تعدادی از اعصاب حرکتی و حسی دستش از کار افتاده و عملاً فاقد فعالیت است، به نحوی که تنها می‌تواند انگشتانش را کمی باز و بسته کند. پزشکان معالج درخواست حداقل ۲۵تا ۳۰روز بستری بعد از عمل در بیمارستان را برای انجام شیمی درمانی کرده بودند که دادستانی رژیم و اطلاعات سپاه با این توصیه پزشک مخالفت کرده و وی را دو روز پس از عمل به زندان برگرداندند. شیمی درمانی که جهت جلوگیری از پیشرفت بیماری و سرایت به قسمتهای دیگر بدن مثل سینه و... لازم بود به‌دلیل همین مخالفتها انجام نشد. آرش صادقی علاوه بر سرطان مغز استخوان، از مشکل حاد گوارشی نیز رنج می‌برد و حتی قادر به خوردن غذاهای معمولی نیست و همین امر باعث ضعیف شدن تدریجی و دائمی وی شده است. آرش صادقی در بندی محبوس می باشد که آب گرم و وسایل گرمایشی مناسب و مکفی ندارد و به‌دلیل پوشاندن پنجره‌ها و منافذ، حتی هوای کافی برای تنفس وجود ندارد. آرش صادقی به‌دلیل فعالیتهای حقوق‌بشری صلح‌آمیز از قبیل ارتباط با سازمان عفو بین‌الملل و اطلاع‌رسانی به این نهاد و دیگر گروههای حقوق‌بشری درباره وضعیت حقوق‌بشر در ایران توسط دادگاههای رژیم، محکوم شناخته شده است.

-
 زندانی سیاسی سهیل عربی در پیامی بمناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان در زندان تهران بزرگ نوشت:
از مبارزه با خشونت علیه زنان بگو!
از مبارزه‌ات علیه ظلم،علیه تبعیض و علیه خشونت در جامعه بر زنان،
از خشونت در اوین تا قرچک ورامین از اعتصاب غذاها،
از فحش و تهدیدهای بازجو که بر زنان روا شد،
از چشمان و دستان گریان در ملاقاتها،
مبارزه با خشونت علیه زنان بی‌شک یکی از مهم‌ترین نیاز های حرکت آزادیخواهی همه ما در راستای مقابله با تبعیض جنسیتی بوده و هست.
تبعیضی که سیستم‌ها به ما آموختند که زنان ملک مرد، و و سیله‌ای در خدمت اویند.
این تفکر بود که شرم را از سکوت بر من روا داشت.
سکوت در مقابل دیدن خشونت خیانت است.
برخیز و فریاد بزن.
فریاد که مادرم لایق خشونت نیست.
خواهرم لایق تبعیض و من لایق برتری نیستم.
برخیز و بشکن حصارهای تحجر را، ای مبارز.
سر تعظیم فرود می‌آورم بر همه آنانی که علیه تفکر تبعیض جنسیتی و هر گونه خشونت به‌خصوص خشونت علیه زنان ایستاده و تاوان ایستادگیشان را در سلول‌های سرد و نمناک زندان، پای چوبه‌دار و با خوردن شلاقها دادند.
سر تعظیم فرو می‌آورم در مقابل مادرانی که مبارزان آزادی را زاده و تربیت کردند؛ همانانی که خشونت دیدند و مقابلش ایستادند.
خشونت واژه ایست لایق محو گشتن و تلاش برای حذف آن نیاز یک جامعه انسانی.
اکنون زمان ایستادن در مقابل مشتهای گره کرده علیه زنان و آزادی‌بخشان است
پس من هم با زنان بزرگ آزادی‌بخش، ایستاده فریاد می‌زنم نه به خشونت علیه زنان
نه به حجاب اجباری
و نه به سکوت در برابر خشونت
برخیز که به فرزندانمان بیاموزیم انسانیت لایق بهترین هاست.
سهیل عربی
آذر ۹۷
زندان تهران بزرگ


اخبار منطقه و جهان؛
آمریکا برای دستگیری یک دلال رژیم، احمد لاریجانی 55 ساله، به‌دلیل قاچاق صادرات غیرقانونی سه میلیون دلار جایزه تعیین کرده است. دفتر محلی پلیس فدرال آمریکا در ایالت مینه سوتا، با صدور اطلاعیه‌یی روز سه شنبه 29 آبان اعلام کرد بابت دریافت هرگونه اطلاعاتی که منجر به دستگیری یا محکومیت حسین احمد لاریجانی شود، تا حداکثر 3 میلیون دلار جایزه خواهد داد. حسین لاریجانی متهم به فریب دادن آمریکا از طریق تقلب، قاچاق، صادرات غیرقانونی، و ممانعت از اجرای عدالت اضطراری بین‌المللی است و گمان می‌رود در ایران باشد. وی این نقشه را از طریق یک شرکت وابسته به رژیم ایران، سه شرکت در سنگاپور و همچنین چهار همدست در سنگاپور اجرا کرد. حسین احمد لاریجانی از سوی اف.بی.آی، وزارت امنیت ملی و وزارت بازرگانی آمریکا به اتهام دست داشتن در تامین غیرقانونی فناوری که در آمریکا آغاز شد و بعدها در دستگاههای انفجاری دست سازی به کار گرفته شد که نیروهای آمریکایی و ائتلاف را بین سال‌های ٢٠٠٨ و ٢٠١٠ در عراق هدف قرار داد، تحت تعقیب است. حکم بازداشت فدرال برای لاریجانی در ۱۵ سپتامبر ۲۰۱۰ در دادگاه منطقه‌ای ایالات متحده در ناحیه کلمبیا در واشنگتن دی.سی صادر شد.