صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آبان ۲۷، ۱۳۹۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

ایرانیان آزادیخواه اتاوا روز شنبه 26 آبان= 17 نوامبر، در حمایت از اعتصاب و تحصن معلمان و کارگران نیشکر هفت تپه و فولاد اهواز، در برابر پارلمان فدرال و دفتر نخست وزیر کانادا گرد آمدند.  آنها خواهان پایان دادن به سرکوب معلمان و کارگران ایران شدند.






******
روز پنجشنبه ۲۴آبان ۹۷شصت و پنجمین قطعنامه محکومیت رژیم ایران به‌خاطر نقض حقوق بشر در اجلاس کمیتهٴ سوم مجمع عمومی ملل ‌متحد در نیویورک تصویب شد. این قطعنامه نقض حقوق اولیه و آزادیهای اساسی و شمار بالای اعدامها و به‌ ویژه اعدام نوجوانان و همچنین شکنجه و رفتار بیرحمانه در زندانها توسط رژیم آخوندها را محکوم کرده است. در قطعنامه کمیته سوم ملل ‌متحد لزوم از بین‌ بردن تمامی اشکال تبعیض و سایر نقض‌های حقوق‌بشر علیه زنان و دختران ایران و افراد متعلق به اقلیتها مورد تأکید قرار گرفته است. مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت، ضمن استقبال از تصویب این قطعنامه گفت: این قطعنامه که در محکومیت نقض سیستماتیک و وخیم حقوق‌بشر توسط فاشیسم دینی حاکم بر ایران است، بار دیگر نشان می‌دهد که این رژیم حقوق بنیادین مردم را در همه وجوه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به‌صورت فاحشی لگدکوب می‌کند. رژیمی که هیچ سنخیتی با قرن بیست و یکم ندارد و باید از جامعه جهانی طرد شود. همچنین خانم کریستیا فریلند، وزیر خارجه کانادا ضمن استقبال از 65مین قطعنامه ملل متحد در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران، گفت: تصویب این قطعنامه سازمان ملل ‌متحد توسط کشورها از هر منطقه‌ای از جهان پیامی قوی برای رژیم ایران می‌فرستد که باید به حقوق‌بشر احترام بگذارد. این قطعنامه همچنین حمایت کانادا و جامعه بین‌المللی از مردم ایران در مبارزه خود برای بهره‌گیری از حقوق و آزادی‌هایی که حق‌شان است را اراٰئه می‌کند. کانادا از رژیم ایران خواسته است که به نگرانیهای جدی حقوق‌بشر که در این قطعنامه اشاره شده است، رسیدگی کند.

******
روز چهارشنبه 14 نوامبر= ۲۳ آبان، زیرکمیتهٴ تروریسم، منع تکثیر و تجارت آمریکا، بریاست قاضی تد پو، هماهنگ‌کنندهٔ امور ضدتروریسم در وزارت‌خارجهٔ آمریکا و نمایندگان هر دو حزب، رژیم ایران را حکومت اصلی حامی تروریسم در جهان نامیدند و بر مقابله با آن تاکید کردند. در این جلسه برد اشنایدر Brad Schneider از حزب دموکرات، درباره رژیم گفت: «(رژیم) ایران، حکومت شماره یک حامی تروریسم و یک تهدید نه فقط در منطقه، بلکه در سراسر جهان به‌شمار می‌رود».

******
کارگران نیشکر هفت تپه روز یکشنبه۲۷آبان چهاردهمین روز اعتصاب و تجمع خود را در شرایطی آغاز کردند که نیروهای یگان ویژه قصد ممانعت از این تجمع را داشتند. اما کارگران وارد شهر شوش شده و مقابل فرمانداری رژیم در این شهر تجمع کردند. کارگران شعار دادند: نه زندان نه تهدید دیگه فایده نداره ، نترسید نترسید ما همه با هم هستیم. سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه خبر داده است که نمایندگان کارگران اسماعیل بخشی و مسلم آرمند توسط نیروهای حکومتی دستگیر شدند. آنها کارگران را مورد ضرب و شتم قرار دادند. با این وجود تظاهرات کارگران در تمام سطح شهر شوش ادامه پیدا کرد. کسبه، معلمان و سایر اقشار معترض در شهر شوش به کارگران هفت تپه پیوستند. اسماعیل بخشی در بخشی از سخنرانی خود برای کارگران بعنوان تتها وصیت خود گفت: «اگر اسماعیل بخشی به هر دلیلی مرد، کسی حق ندارد جنازه اش را خاک کند. تابوتش را بیاورید در اعتصابات. مرده من هم فریاد می زند».
بامداد شنبه ۲۶ آبان ۹۷ نیز هزاران کارگر شرکت نیشکر هفت تپه در میدان اصلی شهر شوش تجمع کردند. خانواده و فرزندان کارگران نیز در این تظاهرات شرکت داشتند. آنها از جمله شعار می دادند:
مرگ بر  ستمگر  درود بر کارگر
کارگر میمیرد  ذلت نمیپذیرد
ما صدقه  نمیخواهیم ما  حق خودمان  را میخواهیم
این تظاهرات با حمایت بازاریان، دانشجویان و مردم شهر شوش، روبرو شد. رژیم در وحشت از گسترش این حرکت  اعتراضی نیروهای یگان ویژه را از اهواز  به شوش اعزام کرده بود. جعفر عظیم زاده دبیر هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران به مردم شوش، نهادها و سازمانهای داخلی و بین المللی کارگری و کارگران شرکت نفت در خوزستان برای حمایت از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه فراخوان داد.
کارگران نیشکر هفت تپه علاوه بر راهپیمایی، با بر هم زدن بساط نمایش جمعه، در جریان اعتراضات خود که از سیزده روز پیش شروع شده شعار می دادند: نترسید نترسید ما همه با هم هستیم  و هیهات مناالذله. از سوی دیگر روز یکشنبه 26 آبان، کارگران فولاد ملی اهواز در نهمین روز اعتصاب خود در مقابل استانداری رژیم در این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.  روز شنبه کارگران شعار می دادند، فولاد، هفت تپه، پیوندتان مبارک.
فولاد، هفت تپه، اتحاد، اتحاد
نه تهدید، نه زندان، دیگه فایده نداره
 نصر من‌الله و فتحا قریب مرگ بر این دولت مردم فریب
دشمن ما همینجاست دروغ میگن آمریکاست
"این همه لشکر آمده طاقتشون سر آمده"
کارگران مجتمع فولاد اهواز در هشتمین روز اعتراض خود در برابر فرمانداری اهواز شعار دادند:
فرماندار فرماندار از مافیا دست بردار
کشور ما دزد خونست، توی جهان نمونست
در جریان این تحصن نیز نیروهای حکومتی برای سرکوب کارگران در اطراف فرمانداری اهواز حضور داشتند. رئیس‌جمهور برگزیده شورای مقاومت ایران در مورد اعتصابات و اعتراضات اقشار مختلف در روز سه‌شنبه ۲۲آبان گفت: تحصن معلمان، اعتصاب رانندگان و تظاهرات غارت‌شدگان در چهارگوشه میهن طنین‌انداز است.کارگران خشم خود را با راهپیمایی در خیابانها فریاد کردند. این صدای ملتی بپا خاسته است که در طنین شعارهای کارگران هفت‌تپه به گوش می‌رسد:«ما همه با هم هستیم، ملت بی‌شکستیم». این قیامی است تا پیروزی. این درحالیست که اعتصاب کامیونداران و رانندگان کامیون و اعتصاب بازاریان تبریز، بازار میوه و سبزی در اعتراض به گرانی و کمبود جنس و نبود مشتری، بازاریان شهرهای همدان، آستارا، سنندج و مراغه در جریان است.

******
روز سه‌شنبه ۲۲ آبان = 13 نوامبر 2018، دومین دور اعتصاب سراسری معلمان ایران در سال تحصیلی جاری آغاز شد. در تحصن و اعتصاب سراسری معلمان، زنان و مردان و مربیان همدوش یک‌دیگر در این حرکت ملی شرکت داشتند. در اعتصابات قبلی، شماری از معلمان توسط پاسداران و وزارت اطلاعات، بازداشت شدند تا بدین تریتب معلمان را از پیگیری خواسته‌های برحقشان باز دارند. از مهمترین خواستهای معلمین: تأمین و تضمین بودجه عادلانه برای اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و رفع تبعیض علیه فرهنگیان شاغل و بازنشسته و اجرای اصل ۳۰قانون اساسی، آموزش رایگان و  توقف روند پرونده‌سازی و سرکوب معلمان و آزادی معلمان دربند عنوان شده است. گفتگوی رادیو ایرآوا با خانم سهیلا دشتی را اینجا بشنوید.



چند خبر از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

-
علیرغم تلاش فعالین کارگری و اجتماعی و مخالفان حکم اعدام، خانم شراره الماسی 27 ساله پس از 5 سال حبس، روز سه شنبه ۲۲ آبان در زندان مرکزی سنندج به دار آویخته شد. شراره به اتهام قتل همسرش کاوه غلام ویسی در یک نزاع خانوادگی، دستگیر شده بود. شراره الماسی ۸۵مین زنی است که در دوران حکومت روحانی اعدام می شود. در ماه اکتبر 2018 نیز یک زن جوان به نام زینب سکانوند در زندان مرکزی ارومیه حلق آویز شد. میشل باشله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه ای که به تاریخ ۱۳ مهر ۱۳۹۷ در محکومیت اعدام زینب سکانوند صادر شد، تأکید کرد که سازمان ملل متحد با استفاده از مجازات مرگ در هر شرایطی مخالف است زیرا هیچ سیستم قضایی در جهان عاری از خطا نیست.
مجازات اعدام بنیادی ترین حقوق انسان یعنی حق حیات و حق آزادی از شکنجه و رفتار بیرحمانه و غیرانسانی و مجازات تحقیرآمیز را نقض می کند. اعدام وسیله ای است که به ملایان کمک می کند قدرت را حفظ کنند. بیش از ۳۶۰۰ نفر طی پنج سال گذشته در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی اعدام شده اند. در همین مدت، ۸۵ زن اعدام شده اند.
ایران کشوری است که در آن بیشترین اعدام به اجرا در می آید. ایران همچنین رکوردار اعدام زنان و جوانان زیر ۱۸سال است. از جمله دلایلی که منجر به اعدام زنان می شود ازدواج اجباری زودهنگام، محرومیت از حق طلاق، خشونت خانگی علیه زنان و فقر می باشد.

-
خبرگزاری رسمی رژیم ایرنا روز سه شنبه ۲۲ آبان خبر داد که یک بخشنامه از سوی هیات کوهنوردی خراسان رضوی در روز 13 آبان به باشگاه های کوهنوردی این استان ابلاغ شده که می گوید: «گسترش روزافزون فعالیتهای به اصلاح ورزشی با عناوین تورهای طبیعت گردی، کوه پیمایی و ... به صورت مختلط که با برنامه های هدفمند یا کسب درآمد نامشروع نسبت به ترویج بی بند و باری اخلاقی، کشف حجاب بانوان و رواج بی حیایی و بی قیدی و ... صورت می گیرد، منجر به ارتباطات غیراخلاقی و نامشروع مردان و زنان گردیده و فرهنگ و ریشه اصیل ایران، اسلامی و بنیان خانواده ها را هدف قرار داده است». «در جهت رعایت ماده 1105 قانون مدنی و نیز فتاوای علمای دین، برای صیانت از بنیان و اساس خانواده ها، اجازه همسر برای شرکت خانم های متأهل و اجازه ولی قهری برای خانمهای مجرد و نوجوانان تا سن 20 سال الزامی است.» گفتنی است به موجب ماده ۱۱۰۵ قانون مدنی رژیم آخوندها «ریاست خانواده از آن شوهر است و زن بدون اجازه‌ی شوهر نمی‌تواند از خانه خارج شود.»


 اخبار زندان؛
رژیم روز چهارشنبه 23 آبان = 14 نوامبر، وحید مظلومین معروف به سلطان سکه و همدستش محمداسماعیل قاسمی، را اعدام کرد. آنها در تیرماه سال جاری دستگیر و دو ماه و نیم پیش از سوی دادگاه رژیم به جرم افساد فی‌الارض از طریق تشکیل شبکه فساد اخلال در نظام اقتصادی و ارزی و پولی کشور با انجام معاملات غیرقانونی و غیرمجاز و قاچاق عمده و کلان ارز و سکه به اعدام محکوم شده بودند. غلامحسین محسنی ‌اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه رژیم از صدور حکم اعدام برای سه تن از جمله فردی به نام باقری درمنی و صدور حکم زندان برای ۳۰ تن دیگر در این خصوص خبر داده بود. برخی اعتقاد دارند اعدام سریع این دو نفر، برای پنهان ماندن نقش برخی سران حکومتی و دولتی در دزدیها و قاچاق ارز و سکه و پولشویی ها می باشد.