صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، مهر ۱۵، ۱۳۹۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته- 15 مهر 97= 7 اکتبر 2018

اخباری از کانادا؛

روز شنبه 14 مهر= 6 اکتبر، ایرانیان آزادیخواه و هوادران سازمان مجاهدین خلق، در اتاوا روبروی پارلمان کانادا و دفتر نخست وزیر این کشور، از اعتصاب کامیونداران ایران حمایت کردند. آنها همچنین خواستار آزادی معلمان زندانی شدند و حمایت خود را از مقاومت آنها در زندانها ابراز داشتند. این آکسیون همراه بود با ترانه جاده، با صدای روزبه، که به کامیونداران اعتصابی تقدیم شده است.




- جایزه نوبل فیزیک 2018 به طور مشترک به یک فیزیکدان کانادایی- خانم دانا  استریکلند 59 ساله، و آقایان آرتور اشکین 96 ساله از آمریکا و آقای ژرار مورو 74 ساله از فرانسه رسید. خانم دانا استریکلند، سومین زنی است که طی 55 سال گذشته توانسته این جایزه را ببرد. پیش از او، مری کوری در سال 1903، و ماریا مایر از آمریکا در سال 1963، جوایز نوبل فیزیک را از آن خود کرده بودند. خانم دانا استریکلند استاد دانشگاه لوریه در واترلو در استان انتاریو کاناداست.

اخبار؛
-  اعتصاب رانندگان کامیون که از اول مهر ماه تاکنون به بیش از 310 شهر از 31 استان ایران کشیده شده است، روز یکشنبه وارد پانزدهمین روز خود شد. بر اساس آمارهای اعلام شده، رژیم حدود ۲۵۰نفر را دستگیر کرده است. به‌دلیل اعتصاب سراسری کامیون‌داران در انبار صنایع فولاد اهواز، بارها در پایانه بار روی زمین مانده است. خانم مریم رجوی، رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت، عموم مردم را به کمک به کامیونداران اعتصابی و ارگانهای بین المللی و مدافع حقوق بشر را نیز به اقدام فوری برای آزادی رانندگان دستگیر شده فرا خواند.


- روز پنجشنبه 12 مهر= 4 اکتبر، خامنه‌ای، در هراس از اجرایی شدن مرحله دوم تحریمها به‌ ویژه تحریم نفتی، برای نیروهای بسیج و سپاه سرخورده، در استادویم آزادی، سخنرانی کرد. این نمایش "رزمآیش اقتدار" نام داشت. وی به سپاه و بسیج گفت هر کجا لازم باشد، آتش به اختیار باشند. کانال اینستاگرام بگونه، با درج عکس خامنه ای، و دو عکس دیگر از هیتلر در سخنرانی اش در استادیوم برلین در آلمان 82 سال پیش و محمدرضا پهلوی در استادیوم آزادی 42 سال پیش، نوشت: دیکتاتورهایی که پیش از خامنه ای به استادیوم پناه بردند. هیچ دیکتاتوری را از سرنوشت محتوم سرنگونی گریزی نیست.



- به نقل از سایت وزارت خزانه داری آمریکا، روز چهارم اکتبر= 12 مهر، رئیس‌جمهور آمریکا و شورای امنیت ملی، استراتژی ملی جدید برای مبارزه با تروریسم دولت را اعلام کردند. در بیانیه وزیر خزانه‌داری استیون منوچین در مورد استراتژی جدید آمده است: "استراتژی ملی جدید مقابله با تروریسم رئیس‌جمهور ترامپ، سیستم مالی آمریکا را علیه تهدیدات تروریستی سختگیرانه‌تر خواهد کرد و همکاری با متحدان برای مقابله با شبکه‌های بین‌المللی تامین مالی تروریسم را ارتقاء خواهد داد.


-  پاتریک کندی نماینده پیشین کنگره آمریکا طی مقاله‌ای در دیلی کالر نوشت:" رفتار رژیم ایران یادآور رفتار ارتشبد ازهاری در حکومت پهلوی است که مخالفت گسترده مردم را تکذیب کرده و نوار ضبط صوت توصیف می‌کرد." وی نوشت:" محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه رژیم ایران، اخیرا در توئیتی خطاب به «جک دورسی» مدیر توئیتر، گلایه کرد که اگر ‌چه توئیتر از حسابهای کاربری وابسته به رژیم ایران پاکسازی شده است، اما باتهای واقعی در آلبانی مستقر هستند که بیش از ۲هزار عضو سازمان مجاهدین خلق را شامل می‌شوند. ظریف می‌خواهد رهبران غرب باور کنند فعالیت جمعیت کثیری در رسانه‌های اجتماعی در حمایت از آزادی و تغییر رژیم واقعا کار تعداد انگشت‌شماری مخالف(مجاهدین) است که معادل امروزی نوار ضبط صوت را با بلندگو به کار گرفته‌اند."


- تلویزیون العربیه ۱۳مهر= 5 اکتبر خبر داد: روز پنجشنبه کنفرانسی در بروکسل تحت عنوان «موج جدید‌ تروریسم رژیم ایران ـ واکنش اروپا و آمریکا» برگزار شد. این کنفرانس توسط کمیته بین‌المللی در جستجوی عدالت بریاست آلخو ویدال کوادراس ترتیب داده بود. شرکت‌ کنندگان جامعه جهانی را به پایان دادن به سکوت در برابر تروریسم رژیم ایران در غرب و حمایت از اعتراضات مردمی علیه رژیم دیکتاتوری ایران فراخواندند. این کنفرانس در پی تعطیلی برخی مراکز رژیم ایران توسط فرانسه و مسدود شدن حسابهای وزارت اطلاعات ایران به‌دلیل دست داشتن تهران در تلاش برای انفجار در گردهمایی اپوزیسیون ایران در پاریس در اواخر ژوئن گذشته، برپا شده بود.

- خبرگزاری بلومبرگ 12 مهر= 4 اکتبر، در رابطه با فعالیتهای وزارت‌خارجه آمریکا برای هدف قرار دادن مرحله دوم تحریمها علیه رژیم ایران که از روز ۱۳آبان شروع می‌شود نوشت: در حالی که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، و جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، رهبران ایران و اتحادیه اروپا را برای حفظ توافق هسته‌یی مورد انتقاد شدید قرار می‌دهند، شماری از پرسنل وزارت‌خارجه و وزارت دارایی آمریکا پایتختها و مقر شرکتهای بزرگ جهان را زیر پا می‌گذارند تا دولتهای خارجی و شرکتها را به دست کشیدن از رابطه با رژیم ایران مجاب کنند. انتخابی که آنها پیش رو می‌گذارند، ساده است: "با آمریکا تجارت کنید یا با ایران تجارت کرده و با تحریمها و محرومیت از نظام مالی آمریکا روبه‌رو شوید". این خبرگزاری افزود: اعضای «گروه اقدام ایران» به بیش از ۳۰کشور سفر کرده و با مقامات ارشد و نمایندگان شرکتها ملاقات کرده‌اند. هدف اصلی آنها انتقال این پیام است که تا چه حد در مجازات متخلفان از تحریمهای ثانویه و شرکتهای طرف تجارت با ایران جدیت وجود دارد. تاکنون گروهی متشکل از ۸۰شرکت بزرگ شامل «توتال»، «کی ال ام» و «مزدا موتور» طی چند ماه اخیر ایران را ترک کرده‌اند. صادرات نفتی ایران هم حدود ۴۰درصد افت کرده است.


- به نقل از سایت دادگستری آمریکا 5 اکتبر= 13 مهر، جسی ک. لیو و شان م. کاکس، دادستان آمریکایی، نماینده ویژه اف.بی.آی در اسپرینگ فیلد در ایالت ایلینوی، گفت: به‌دنبال قضاوت در یک پرونده مدنی مرتبط با شرکت رویال پرلز جنرال تریدینگ (Royal Pearls General Trading)  مستقر در امارات متحده عربی که گفته شده درگیر معاملات تجاری غیرقانونی با یک شرکت ایرانی بوده، و مدیر عامل آن یک ایرانی است، مبلغ ۳۹۶هزار و ۵۸۹ هزار دلار جریمه تعیین کرده است. در این شکایت، ایالات متحده ادعا کرده است که شرکت رویال پرلز جنرال تریدینگ و همپیمانانش با طرح غیرقانونی برای صدور فرآورده‌های ویژه نفتی که خریداران نهایی آنها در ایران هستند در مغایرت با قوانین ایالات متحده همکاری کرده است. مدیر اجرایی و ایرانی شرکت رویال پرلز، مدیر عامل شرکت ایرانی ام.کی.اس اینترنشنال گروپ(MKS International Group) نیز می‌باشد.

- مجلس رژیم بالاخره پس از چهار ماه تاخیر، لایحه پیوستن به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم یا CFT را تصویب کرد. این لایحه روز یکشنبه در مجلس رژیم با چند تبصره با 143 رای موافق، 120 رای مخالف و 5 ممتنع، تصویب شد. خبرگزاری رویتر گزارش داد:‌ تغییرات تصویب شده قبل از این‌که تبدیل به قانون گردد باید به تایید شورای نگهبان برسد. رژیم ایران برای خروج  از لیست FATF (کارگروه اقدام مالی)، باید در کنوانسیون CFT عضو شود.


- باران و صاعقه روز شنبه 14 مهر در مناطق شمالی ایران، به سیلاب تبدیل شد. بنا‌ به گزارشها دست‌کم هشت نفر در استانهای گیلان و مازندران و خراسان شمالی جان باختند. دو نفر از قربانیان بر اثر صاعقه جان خود را از دست دادند. شهرها و روستاهای بسیاری در استانهای گیلان، مازندران، گلستان و خراسان شمالی در محاصره سیل هستند. فرماندار رژیم در صومعه‌سرا گفت ۷۰۰هکتار از زمینهای کشاورزی آن شهرستان آسیب دیده و فرماندار تالش خسارت‌های سیل به زیرساخت‌های شهر را بیش از ۱۲۰میلیارد تومان برآورد کرده است.


-  دنیس موک‌وگه و نادیا مراد روز جمعه، ۱۳ مهر= 5 اکتبر، به طور مشترک به عنوان برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۱۸ معرفی شدند. نادیا مراد، یک زن ایزدی ۲۵ ساله از سنجار عراق، پس از ملاله یوسف‌زی جوان‌ترین برنده جایزه صلح نوبل به شمار می‌رود. وی هفدهمین زنی است که برنده جایزه صلح نوبل می شود. به گفته آکادمی نوبل، دنیس موک‌وگه اهل کنگو «زندگی خود را وقف دفاع از قربانیان خشونت جنسی در جنگ کرده است» و نادیا مراد خود شاهد این نوع خشونت بوده و از خشونت و آزاری گفته است که بر خود او و زنان دیگر به دست داعش رفته است.

- همزمان با اجلاس جاری شورای حقوق‌بشر ملل ‌متحد که از ۱۰سپتامبر شروع شد و تا ۲۸سپتامبر به مدت سه هفته در ژنو ادامه داشت، ۶سازمان غیر دولتی دارای رتبه مشورتی سازمان ملل بیانیه مشترکی را با عنوان «پس از ۳۰سال، زمان آن فرا رسیده است که سازمان ملل ‌متحد درباره قتل‌عام سال ۱۹۸۸در ایران تحقیق کند» به ثبت رساندند. این بیانیه به‌صورت سند رسمی اجلاس از سوی دبیرخانه شورای حقوق‌بشر منتشر شده است. سازمانهای دارای رتبه مشورتی ملل ‌متحد که این بیانیه را صادر کردند، عبارتند از: فرانس‌لیبرته بنیاد دانیل میتران، حزب رادیکال فراملیتی، مراپ (جنبش علیه نژادپرستی و برای دوستی میان خلق‌ها)، انجمن بین‌المللی ادموند رایس سنتر، انجمن بین‌المللی حقوق‌بشر زنان و انجمن بین‌المللی توسعه آموزش. این بیانیه همچنین توسط انجمنهای به قابیل دست نزنید، کمیته دفاع از حقوق‌بشر در ایران و انجمن زنان ایرانی در فرانسه به امضا رسیده است.


چند خبر از سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران؛

- ندا یوسفی در میان بازداشت شدگان در اعتراضات سراسری دی ماه 96 در شهرستان شازند، در دادگاه تجدیدنظر در تاریخ ۱۱مهر، به یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق با احتساب ایام بازداشتی قبلی، محکوم شد. ندا یوسفی زندانی زن بازداشت شده در میان ۱۱ تن بود. هر یک از بازداشت شدگان به اتهام «اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی» به یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق با احتساب ایام بازداشتی قبلی، محکوم شدند.

- فرنگیس مظلومی، مادر سهیل عربی، زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ، طی یک پیام صوتی که روز ۱۱مهر منتشر شد از کلیه ارگانهای بین المللی مدافع حقوق بشر برای نجات جان فرزندش استمداد طلبید. در این پیام صوتی، مادر سهیل عربی سابقه زندان و احکام جدیدی که برای پسرش صادر شده است را به طور کامل شرح می دهد. سهیل عربی، ۳۲ ساله، متاهل و صاحب یک دختر، به خاطر گذاشتن پستهای فیسبوک علیه هعلی خامنه ای چهار سال و نیم را در اوین گذرانده و از بهمن ۹۶ به زندان تهران بزرگ (فشافویه) منتقل شده است. او در حال حاضر در شرایط وحشتناک در حبس انفرادی در زندان فشافویه محبوس و ممنوع الملاقات می باشد. سهیل عربی طی این سالیان تحت انواع شکنجه های روحی و جسمی قرار گرفته است.


- مدیر مجموعه آوای ماندگار که محل اشتغال 40 زن سرپرست خانوار بود، از تعطیل شدن این مجتمع به خاطر ناتوانی در پرداخت پول آب خبر داد. علی اکبر اسماعیل پور، مدیر مجموعه آوای ماندگار واقع در محله دروازه غار تهران، گفت، چهل زن سرپرست خانوار و در معرض آسیب، در کارگاههای این انجمن مدنی مشغول به کار بودند. کودکان این زنان نیز در همین مجموعه به پیش دبستانی و مهد کودک می رفتند. به دلیل قطع آب کارگاههای ماندگار، حرفه آموزی 40 زن سرپرست خانوار تعطیل شد و کلاس بچه های ۶ ساله پیش دبستانی نیز تعطیل شده و به خانه رفتندبه گفته اسماعیل پور این ملک متعلق به شهرداری است که در اختیار مدیریت آنجا قرار گرفته و کلیه فعالیتهای این محل با اجازه شهرداری صورت می گیرد. اما سازمان آب و فاضلاب با احتساب تجاری بودن این مجموعه قبض آب ۴.۵ میلیون تومانی برای آن صادر کرده است که پرداخت آن در توان این نهاد مدنی نیست و تنها ضرر کننده اصلی در این میان ۴۰ زن سرپرست خانوار هستندبه گفته خبرگزاری حکومتی ایرنا اول آذر 1394، حداقل ۳.۵ میلیون زن سرپرست خانوار در ایران وجود دارند که ۸۲ درصد آنها بیکار هستند و زیر خط فقر زندگی می کنند.


 اخبار زندان؛
- رژیم سحرگاه سه‌شنبه ۱۰مهر، حکم اعدام سه زندانی کرد از جمله یک زن زندانی را در زندان مرکزی ارومیه(دریا) اجرا کردند. این زندانیان، زینب سکانوند ـ چنگیز ایرانی و موسی جاجیلو نام داشتند.  زینب سکانوند ٢٤ساله که در حین ارتکاب جرم انتصابی تنها ١٧سال سن داشت، به مدت ٧سال در انتظار اجرای حکم اعدام در زندان محبوس بود. فیلیپ لوتر، از مدیران بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بین‌الملل طی بیانیه‌یی از رژیم خواسته بود فورا اجرای حکم اعدام زینب سکانوند را متوقف کند. از سوی دیگر میشل باشله کمیسرعالی حقوق‌بشر سازمان ملل روز جمعه۱۳مهر= 5 اکتبر طی بیانیه‌یی اعدام زینب سکانوند توسط رژیم را محکوم کرد و مصرانه خواستار توقف اعدام نوجوانان در ایران شد. جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور نقض حقوق‌بشر در ایران نیز در نخستین گزارش خود از نقض حقوق‌بشر در ایران ابراز نگرانی کرد و خواستار آزادی زندانیان سیاسی و دستگیر شدگان تظاهرات اخیر و همچنین خواهان تحقیق در مورد قتل‌عام سال ۶۷و مرگ مشکوک زندانیان در ماههای اخیر شد.
وی در گزارش خود به نقض حق حیات (اعدام‌ها)، اعدام نوجوانان، شکنجه، نقض حق آزادی تجمع، نقض آزادی بیان و عقیده، نقض حقوق زنان، نقض حقوق پیروان ادیان و عقاید مختلف مذهبی توسط حکومت آخوندها پرداخت.