صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، خرداد ۲۷، ۱۳۹۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


روز سه شنبه 12 ژوئن برابر با 22 خرداد، پارلمان فدرال کانادا قطعنامه نامگذاری تروریستی سپاه پاسداران را با اکثریت قاطع، یعنی 248 رای، به تصویب رساند. نخست وزیر و حزب لیبرال کانادا همگی به این قطعنامه حزب محافظه کار کانادا که از سوی آقای گارنت جنس، در پارلمان فدرال مطرح شده بود، رای مثبت دادند. این مصوبه همچنین خواهان توقف هرگونه رابطه با رژیم آخوندهاست. گفتنی است لابی رژیم در کانادا تلاش بسیاری برای رد شدن این قطعنامه کرده بودند. در قطعنامه مصوب پارلمان کانادا، آمده است: « رژیم حاکم بر ایران را به ‌خاطر حمایت آن از تروریسم در سراسر جهان » محکوم کرده و «دولت (کانادا) را فرا می‌خواند که هر گونه مذاکره یا گفتگو با جمهوری اسلامی... را به‌منظور برقراری مجدد روابط دیپلوماتیک متوقف کند». این قطعنامه همچنین به آزادی تمامی شهروندان کانادایی در ایران فراخوان داده و می‌افزاید: «(پارلمان، دولت را فرا می‌خواند که) فوراً سپاه پاسداران را به‌ عنوان یک نهاد در فهرست تروریستی تحت قانون جنایی کانادا لیست‌گذاری کند و در کنار مردم ایران قرار بگیرد و این امر را به ‌رسمیت بشناسد که آنها مثل تمامی خلق‌ها، از حق بنیادین آزادی وجدان و مذهب، آزادی فکر، عقیده و بیان از جمله آزادی مطبوعات و تمامی دیگر انواع ارتباطات، آزادی تجمع صلح‌آمیز و آزادی اجتماع، برخوردارند». گفتنی است که دو نماینده ایرانی در پارلمان فدرال که به رابطه داشتن با رژیم آخوندها، معروفند، قبل از رای گیری، مجلس را ترک کرده و هیچ اثری از آنان پیدا نبود. گفتگوی رادیو ایرآوا با آقای شهرام گلستانه درباره تصویب نامگذاری تروریستی سپاه پاسداران توسط پارلمان فدرال کانادا را اینجا بشنوید.

******
جمعه شب 25 خرداد، چندین مامور که برای انتقال زندانی سیاسی رامین حسین پناهی، به بند زندان مرکزی سنندج مراجعه کرده بودند با مقاومت این زندانی سیاسی روبرو شده که اعتراض دیگر زندانیان را به دنبال داشت. زندانیان زندان مرکزی سنندج با درگیر شدن با گارد زندان، مانع انتقال رامین حسین پناهی از بند شدند. در جریان این درگیری حداقل ۲۰زندانی مجروح شدند. با بالا گرفتن مقاومت زندانیان، مسئولین زندان تقاضای نیروی کمکی و مسلح کردند. با ورود این نیروها درگیری تا صبح روز شنبه ادامه داشت و حالت فوق‌العاده در زندان مرکزی سنندج حاکم شده بود. دیوان عالی رژیم حکم اعدام زندانی سیاسی رامین حسین پناهی را تأیید کرده و آن را برای اجرا به استان کردستان فرستاده است.
در خبری دیگر به خانواده محمد ثلاث از دروایش گنابادی که در اسفندماه به اتهام حمله به ماموران حکومتی با اتوبوس، زندانی است، گفته اند که آخرین ملاقات را با او انجام دهند. رژیم برای آقای ثلاث حکم اعدام صادر کرده است. محمد ثلاث بارها گفته که او راننده نبوده و اصولا در آن زمان در جای دیگری حضور داشته. روز یکشنبه خانواده ثلاث مقابل زندان گوهردشت اعلام تحصن کرده و از همه در خواست کردند برای نجات یک بی گناه به آنها در مقابل زندان بپیوندند. 

******
به نقل از اطلاعیه شورای ملی مقاومت 26 خرداد، یک پناهنده ایرانی 26 ساله به نام فریبرز کرمی، در استرالیا، خودکشی کرده و جان باخت. مقاومت ایران ضمن محکوم کردن رفتار با پناهجویان ایرانی در جزیره نائور در پاپوآ گینه نو، خاطرنشان ساخت که مسئولیت کرامت و جان این پناهندگان برعهده دولت استرالیا است. این پناهجویان که با مشقات بسیار از جهنم آخوندها گریخته‌اند با نقض استانداردهای به ‌رسمیت شناخته شده پناهندگی در اردوگاه جزیره نائور در شرایط غیرانسانی و غیرقابل تحمل به‌سر می‌برند. فریبرز کرمی بارها با مراجعه و نوشتن نامه به ارگانهای ذیربط مصائب و مشکلات خود و مادر بیمارش را مطرح ساخته و چاره‌جویی کرده بود. پیش از این نیز شمار دیگری از پناهجویان ایرانی در استرالیا در اعتراض به فشارهای اعمال شده دست به خودکشی زده و تعدادی نیز در حوادثی مشکوک توسط باندهای مافیایی به‌قتل رسیده‌اند. مقاومت ایران همچنین از کمیساریای عالی پناهندگان ملل ‌متحد، اتحادیه اروپا و کشورهای عضو خواست بدرفتاری با پناهجویان در استرالیا را محکوم نموده و با اعطای حق پناهندگی به این پناهجویان، اجازه ندهند آنان در خارج از حاکمیت رژیم آخوندی نیز با ناامنی و فقر و مرگ مواجه باشند. 


اخبار زنان؛


- روز چهارشنبه 23 خرداد، گارد زندان قرچک ورامین، بطور غافلگیرانه و به بهانه‌ آرام کردن جو زندان، زنان درویش را به‌صورت انفرادی به بندهای مختلف زندان انتقال و با باتون و شوکر مورد ضرب ‌و شتم قرار دادند. خانواده‌های زنان درویش حال برخی از این زنان را وخیم گزارش کرده‌اند. زنان درویش زندانی پیش‌تر نیز در هنگام دستگیری شکنجه شده بودند که به وضعیت جسمی آنان رسیدگی نشده است و از کمترین امکانات درمانی نیز محرومند. در خبری دیگر اعتصاب غذای 10 تن از دراویش گنابادی در زندان تهران بزرگ هم‌چنان ادامه دارد.  هشت تن از اعتصابیون عبارتند از: ظفرعلی مقیمی، محسن عزیزی، محمدباقر مقیمی، علی جمشیدی، حسین فهیمی، مصطفی شیرازیان و محمدعلی کریمی.

******
نسرین ستوده وکیل زندانیان سیاسی و عقیدتی بار دیگر روز چهارشنبه ۲۳ خرداد،‌ در منزلش در تهران بازداشت و به دادسرای اوین منتقل شد. وی به علت دفاع از معترضین به حجاب اجباری دستگیر شده است. کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران طی اطلاعیه ای دستگیری خانم نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر، را محکوم و خواستار آزادی بی قید و شرط وی از زندان شد و از سازمانهای مدافع حقوق بشر و حقوق زنان خواست در این رابطه اقدام فوری به عمل آورند. خانم ستوده برنده جوایز متعدد بین المللی است. این اولین بار نیست که نسرین ستوده، حقوقدان و برنده جایزه حقوق‌بشر «سازمان حقوق‌بشر بین‌الملل» دستگیر می شود. وی به خاطر وکالت تعدادی از دستگیرشدگان قیام 88، فعالان حقوق‌بشر، فعالان حقوق زنان و کودکان در معرض اعدام، اولین بار در شهریور ۱۳۸۹ بازداشت شد که در دادگاه بدوی رژیم به ۱۱ سال حبس، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم گردید اما دادگاه تجدید نظر حکم او را به ۶ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از وکالت و ممنوعیت خروج از کشور کاهش داد. نسرین ستوده وکیل زندانیان سیاسی و عقیدتی طی سالیان فعالیت خود تعدادی از جوایز معتبر بین المللی را به خود اختصاص داده است. جوایز «زنان بال دارند» در سال 2016، جایزه «حقوق بشر بین المللی» در سال 2008 و جايزه «آزادی اندیشه ساخاروف» سال 2012 و جایزه «قلم» 2011 از جمله جوایز او می باشند. 


- بازیکن شطرنج زنان هند به دلیل حجاب اجباری از سفر به ایران و شرکت در مسابقات آسیایی خودداری کرد. خانم سومیا سوامینتان  بازیکن شطرنج  عضو تیم ملی هندوستان روز 12 ژوئن= ۲۳ خرداد، از حضور در تورنومنت آسیایی در همدان انصراف داد. وی در صفحه فیس بوک خود نوشت نمی‌خواهد با قانون کس دیگری بازی کند. من نمی‌خواهم به زور روسری یا برقع بپوشم. به نظر می رسد تحت قوانین کنونی تنها راه حفظ حقوقم عدم سفر به ایران است. او از اینکه نمی‌تواند تیم ملی هند را همراهی کند معذرت خواهی کرده و گفت: برای من افتخار بزرگی است همواره نماینده هند از سوی تیم ملی هستم. از اینکه نمی‌توانم در این مسابقات مهم شرکت کنم عذر خواهی می‌کنم. در حالی‌ که ما ورزشکاران همیشه وزرش را اولویت اصلی زندگی خود می‌دانیم اما برخی مسایل قابل اغماض نیست. گفتنی است که پیشتر، زنان شطرنج باز از جمله ایرینا کراش و نازی پایکیدزه، شطرنج بازان آمریکایی و ماریا موزیچوک از اوکراین به دلیل اجباری بودن حجاب برای بازیکنان زن از شرکت در بازیهایی که در ایران برگزار می شد، خودداری کردند. 


- شورای تامین اشنویه، اداره اطلاعات و سپاه، به دنبال برگزاری جشنواره گیلاس روز 21 خرداد، هشدار دادند که ورود شهروندان با لباس کردی در جشنواره گیلاس و اماکن عمومی ممنوع است. همچنین اطلاعات و سپاه به فرمانداری اشنویه اعلام کرد که در محافل عمومی از تکلم به زبان کردی خودداری کنند. جشن گیلاس یکی از جشنهای محلی مردم این ناحیه است که هر ساله به منظور فرآوری محصولات باغی در این شهرستان برگزار می شود و مردان و زنان با لباسهای محلی خود در این جشن شرکت می کردند که امسال از این کار جلوگیری شده است.


- ‌یگانه یاقوت پور، یکی از اعضای تیم قایقرانی زنان ایران، روز 20 خرداد، در مصاحبه به خبرگزاری حکومتی ایسنا گفت: شرایط تیم قایقرانی زنان ایران در بندرعباس بسیار بد است و محلی که برای تمرین در نظر گرفته شده است، اصلاً مناسب نیست. در نتیجه «ورزشکاران این رشته در فاضلاب به تمرین می‌پردازند و تغییری برای بهبود این اوضاع صورت نمی‌گیرد». وی گفت برای تمرین قایق گروهی، قایقی به تیم قایقرانی زنان ایران داده شده که 10 سال پیش در تهران مورد استفاده قرار می‌گرفته و بارها تعمیر شده است. این قایق وزنی بالغ‌بر 200 کیلوگرم دارد و هیچ‌ چرخی برای حمل ندارد و اعضای تیم قایقرانی زنان ایران خود این قایق را تا پیست تمرین حمل می‌کنند. در چنین شرایطی تیم زنان قایقرانی ایران، در مسابقات قایقرانی بین‌قاره‌ای اسپانیا در رده سنی آزاد رشته دراگون بوت در مسافت 200 متر بین 12تیم شرکت کننده، توانستند مقام دوم را کسب کنند. 

******
مراسم بزرگداشت کیانوش آسا شهید قیام سال ۱۳۸۸ بر مزار وی در باغ فردوس کرمانشاه توسط جمعی از دانشجویان و دوستانش برگزار شد. این مراسم تحت کنترلهای شدید امنیتی برگزار شد. شرکت کنندگان که اکثراًً از یاران کیانوش بودند یاد این شهید راه آزادی را گرامی داشتند. کیانوش آسا دانشجوی نخبه مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت تهران بود که در تظاهرات ۲۵خرداد۱۳۸۸ روبه‌روی پایگاه بسیج در حوالی میدان آزادی مورد اصابت گلوله پاسداران رژیم قرار گرفت سپس به دست عوامل اطلاعاتی رژیم ربوده و سه روز بعد جسد بی‌جانش در پزشکی قانونی پیدا شد.



اخبار اعتراضی؛


- روز یکشنبه 27 خرداد، صدها تن از کارگران شهرداری بروجرد نسبت به عدم
پرداخت حقوق عقب‌افتاده برای چندمین روز در مقابل شهرداری رژیم، دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران نسبت به احکام سنگین قضایی علیه دانشجویان، دانشجویان دانشکده فنی مهندسی رازی در اسلام‌آباد غرب که از 26 روز پیش در اعتصاب به‌سر می‌برند، جمعی از جوانان روستاهای دیل و آرو در استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به استخدامهای غیرقانونی برای ساختن تویل دیل،  

- روز جمعه 25 خرداد، کارگران گروه ملی فولاد اهواز به همراه خانواده‌های 10 کارگر زندانی جهت پیگیری آزادی همکارانشان در مقابل دادگستری رژیم، جوانان در برخی نقاط تهران در جریان جشن پیروزی تیم فوتبال ایران بر مراکش در جام جهانی فوتبال،  
 - روز چهارشنبه 23 خرداد، یک زن با تکرار شعار مرگ بر خامنه ای در میدان مهران، نسبت به احکام اعدام زندانیان سیاسی، کشتار جوانان و بخصوص حکم اعدام رامین حسین پناهی فعال کرد، کشاورزان گرمسار و آرادان نسبت به قطع و وصل کردن آب سد نمرود و ایجاد مشکل برای زمینهای کشاورزی، جمعی از راه سازان پروژه قزوین – کلاچای، کارکنان بیمارستان خمینی در کرج برای دومین روز متوالی، جمعی از مهندسان، مقابل وزارت راه و شهرسازی در تهران، که مورد حمله نیروی انتظامی قرار گرفت، 
روز سه‌شنبه 22 خرداد، داوطلبان و دانشجویان دانشگاه صدا و سیما نسبت به حذف چند رشته‌ این دانشگاه از دفترچه‌ کارشناسی ارشد، جمعی از مهندسان ناظر ساختمانی در تهران، مهدی الماسی یک شهروند زلزله زده در بنیاد مسکن رژیم، در سرپل ذهاب که توسط ایادی رژیم مورد ضرب و شتم قرار گرفت، 
روز دوشنبه 21 خرداد، پزشکان خانواده در شیراز نسبت به پرداخت نشدن ماهها حقوق، مردم برازجان در استان بوشهر، نسبت به قطعی و افت فشار آب، دست به اعتراض و تجمع زدند.


اخبار زندان؛



- روز پنجشنبه 24 خرداد شماری از هموطنان عرب ساکن کوی مندلی و کوی عزیزیه اهواز توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. مأموران وزارت اطلاعات روز چهارشنبه ۲۳خرداد، نیز اقدام به دستگیری حداقل 17 تن از شهروندان عرب در اهواز کرده بودند. مامورین حکومتی با یورش به منازل ساکنین کوی علوی و ملاشیه، آنها را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. این درحالیست که روز 15 خرداد نیز جمعی دیگر از ساکنان روستاهای حاشیه شهر سوسنگرد، دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شده بودند.  


اخبار منطقه و جهان؛

- رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ برای ادامه عملیات امدادرسانی گروه معروف به کلاه سفیدها در سوریه، مجوز یک کمک ۶.۶میلیون دلاری صادر کرد. وزارت‌خارجه ایالات متحده آمریکا در بیانیه‌یی اعلام کرد، واشنگتن از فعالیتهای قهرمانانه این افراد که تاکنون توانسته‌اند جان بیش از صدهزار تن از مردم کشورشان به‌ ویژه قربانیان حملات شیمیایی را نجات دهند شدیداً قدردانی می‌کند. حدود ۳۰۰۰ داوطلب در این گروه فعالیت می‌کنند که به نوعی وظایف آتش‌نشانی و هلال احمر سوریه را بر عهده‌ دارند. بیانیه وزارت‌خارجه می‌افزاید، بخشی از کمک ۶.۶میلیون دلاری فوق به گروه تحقیقاتی آی آی آی ام یا تریپل آی.ام تعلق خواهد گرفت. کار تریپل آی. ام تحقیق درباره جرایم جنگی است. 

- وزارت‌خارجه آمریکا از تشکیل اجلاس مشترک نیروهای انتظامی آمریکا و اروپا برای هماهنگی در مقابله با فعالیت تروریست‌های حزب‌الله در کیتو پایتخت اکوادور خبر می‌دهد. تمرکز مذاکرات این اجلاس بر قاره آمریکا متمرکز بود، که حزب‌الله فعالانه مشغول ایجاد زیربناهایی برای حمایت از فعالیتهای تروریستی و جنایتکارانه است. شرکت کنندگان در این اجلاس دانسته‌های خود را درباره فعالیتهای حزب‌الله در مناطق خود به اشتراک گذاشتند و در مورد چگونگی تقویت همکاری هایشان در مقابله با این گروه خطرناک مذاکره کردند. اجلاس هماهنگی نیروهای انتظامی در اواخر سال جاری میلادی با حضور مقامات بیش از سی کشور از خاور میانه، آسیا، اروپا، آفریقا، و آمریکای شمالی و جنوبی، همراه با مقامات اینترپل و یوروپُل، با موضوع مقابله با حزب‌الله برگزار خواهد شد.


- به گزارش العربیه ارتش ملی یمن روز شنبه ۲۶خرداد، اعلام کرد فرودگاه بین‌المللی حُدِیده را آزاد کرده است. نیروهای ارتش که توسط رزمندگان مقاومت و ائتلاف عربی برای حمایت از دولت قانونی در یمن پشتیبانی می‌شوند فرودگاه بین‌المللی حدیده را از کنترل شبه‌‌نظامیان حوثی خارج کردند. همزمان تیمهای مهندسی رزمی شروع به پاکسازی فرودگاه و اطراف آن از مینها و بسته‌های انفجاری کاشته شده توسط شبه‌‌نظامیان حوثی کردند.