صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، تیر ۰۳، ۱۳۹۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته- 3 تیر 97


رادیو ایرآوا بدینوسیله فوت همکار نادیده، خانم عاطفه، مجری و تهیه کننده پرکار رادیو چَکاوک در شهر استکهلم در سوئد را به دوستان و خانواده ایشون و همچنین به شنوندگان رادیو چکاوک، تسلیت میگه و براشون صبر و بردباری آرزو دارد. روحشون شاد.   






کانادا؛

روز گذشته شنبه 2 تیر 97= 23 ژوئن، ایرانیان آزادیخواه اتاوا و هواداران مقاومت ایران، در برابر پارلمان فدرال و روبروی دفتر نخست وزیر کانادا، مثل هر هفته، گرد آمده و خواستار آزادی زندانیان سیاسی بخصوص، رامین حسین پناهی که در معرض خطر اعدام قرار دارد، شدند. آنها همچنین از گردهمایی سالانه مقاومت ایران در پاریس در 30 ژوئن= 9 تیر، حمایت کردند. 





اخبار؛ 

- رئیس شرکت نفتی توتال گفت: با وجود خطر وضع تحریمهای ثانویه توسط آمریکا، این شرکت نمی‌تواند ریسک ادامه کار در ایران را بپذیرد. پاتریک پویانه رئیس شرکت نفتی توتال که با تلویزیون ام.اس.ان.بی.سی مصاحبه می‌کرد گفت: من می‌دانم که حرفهایم ممکن است به مذاق بعضی رهبران اروپایی خوش نیاید اما شما باید با واقعیت روبرو شوید و واقعیت این است که سرمایه جهان امروز در دست آمریکاست. «وقتی بازاری بسته می‌شود ما هم باید دست از آن بکشیم. من نمی‌توانم توتال را در معرض تحریمهای ثانویه قرار دهم. این غیرممکن است. از سوی دیگر زنگنه که در اجلاس سران نفتی اوپک در وین به‌سر می‌برد، در خصوص راهکارهای رژیم ایران برای مقابله با تحریم‌های نقتی که از ماه نوامبر به اجرا در خواهند آمد، گفت: «درباره راههای جایگزین برای ادامه فروش نفت و دریافت پول آن از طریق بانکهای منطقه‌یی نمی‌توانم چیزی بگویم چرا که اگر آمریکا بفهمد جلوی ما را خواهد گرفت».

اخبار زنان؛

ده روز از اعتصاب غذای زنان درویش در اعتراض به بدرفتاری مأموران زندان قرچک ورامین گذشت. این اعتصاب غذا از روز  دوشنبه 21 خرداد، با شرکت شش تن از زنان درویش شروع شد. به گفته صدیقه خلیلی، مادر سپیده مرادی یکی از زنان درویش اعتصابی، روز 21 خرداد، وقتی که این زندانیان در بیرون بند زندان قرچک بودند، درب بند توسط یکی از ماموران زندان، بسته می شود و این زندانیان به مدت 3 روز و 3 شب در سالن باریکی بین بند و حیاط باقی ماندند. وقتی پس از سه روز اجازه بازگشت به بند به آنها  داده شد، بلافاصله چند نفر از زندانیان پرخطر به تحریک ماموران بند برای درگیری ورود داده شدند و زنان درویش با یا علی گفتن، اعتراض خود را نشان دادند که گارد ویژه وارد بند شده و با شوکر و باتوم زنان درویش را مورد ضرب و شتم قرار داد. بنا به گفته مقامات قضایی و انتظامی و منابع دراویش گنابادی بیش از ۳۰۰ تن از دراویش در جریان سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز آنها دستگیر و زندانی می باشند که تاکنون برای حدود ۱۵۰ تن از آنها احکام حبس کوتاه و طولانی مدت صادر شده است. 


مهناز عموری 36 ساله، متاهل و دارای یک پسر 8 ساله، به دلیل همکاری با خواهرزاده اش، مائده شعبانی نژاد، در زندان سپیدار اهواز از روز 5 بهمن 96، همچنان در بازداشت بسر می برد و مسئولین قضایی اهواز مانع آزادی او شدند. وی به دلیل پناه دادن به خواهر زاده اش مائده شعبانی نژاد که تنها ۱۵ سال دارد، در بازداشت است. مائده شعبانی نژاد (عموری) متولد ۱۳۸۱ دانش آموز سال اول دبيرستان دخترانه ريحانه و يكی از دانش آموزان نمونه شهر آبادان است که شعرهای ملی و حماسی به زبان عربی می سراید و در شبکه های اجتماعی فعالیت داشته است. وی به همین دلیل در بهمن ۱۳۹۶ دستگیر و به همراه جمعی از اعضای خانواده اش به زندان سپیدار اهواز منتقل گردید. 
   
قربانیان تجاوز ایرانشهر جزییات جدیدی از نقش مأموران نظامی و انتظامی رژیم آخوندها  را برملا کردند. تعدادی از 41 دختر و زن قربانی گفته‌اند توسط افرادی که لباس نیروی انتظامی و یا نظامی بر تن داشتند و به ‌زور اسلحه ربوده شده‌اند، مورد تجاوز قرار گرفتند. روز دوشنبه ۲۸خرداد طیبه سیاوشی، عضو مجلس رژیم اظهارات امام جمعه ایرانشهر درباره تجاوز به گروهی از دختران این شهر را تأیید کرد و به خبرگزاری رسمی رژیم گفت پیگیریهای او از «منابع غیر رسمی»، نشان می‌دهد فرد بازداشت‌شده در این پرونده «از پایگاه قدرت و مالی برخوردار است». شماری از مردم ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان ایران در اعتراض به "تجاوز گروهی" به زنان این شهر در مقابل فرمانداری رژیم تجمع کردند. رژیم به جای پاسخ به خواسته معترضان آنان را مورد حمله قرار داد و تعدادی را دستگیر کرد. کاربران ایرانی با استفاده از هشتگ #دختران_ایرانشهر خواستار حمایت از قربانیان شده‌اند. در همین رابطه زندانیان سیاسی اهل سنت در زندان گوهردشت کرج طی بیانیه‌یی در اعتراض به تجاوز به ۴۱دختر اهل سنت در شهرستان ایرانشهر سه روز اعلام اعتصاب غذا کردند.

******
سازمان مجاهدین خلق ایران، طی اطلاعیه ای اعلام کرد که یکی از مجاهدان ساکن آلبانی به نام آقای مالک شراعی به‌خاطر نجات جان یکی از همرزمانش در دریاچه روتول در منطقه دُورِس آلبانی به‌شهادت رسید. این اطلاعیه افزود: روز سه‌شنبه ۲۹خرداد، وقتی مالک متوجه شد که یکی از همرزمانش در داخل رودخانه، دچار انقباض عضله شده است، با لباس وارد رودخانه شد و وی را نجات داد اما لحظاتی بعد خودش در آب فرو رفت و نتوانست بیرون بیاید. تجسس پلیس و غواصان زبده دولت آلبانی بجایی نرسید و آقای شراعی تا روز جمعه مفقودالاثر است. مالک شراعی متولد ۱۳۴۹، اهل خرمشهر، ۲۱سال پیش به ارتش آزادیبخش ملی ایران پیوسته بود. او یکی از شاهدان قتل‌عام ده شهریور ۱۳۹۲در کمپ اشرف بود که طی آن ۵۲تن از مجاهدین در حمله نیروهای مالکی و ماموران نیروی تروریستی قدس به‌ شهادت رسیدند. 

******
خبرگزاری آسوشیتدپرس اول تیر اعلام کرد: یک کیفرخواست فدرال یک تاجر ۵۶ساله ایرانی را به تلاش برای قاچاق لوازم مورد استفاده در صنعت موشک‌سازی که تحت قوانین عدم تکثیر سلاحهای هسته‌یی ممنوع شده است، از ایلینوی آمریکا به ایران متهم می‌کند. دادستان فدرال آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد سعید ولدباقی در سال ۲۰۱۱ برای صادرات غیرقانونی لوله‌های آلومینیوم که هم در موشک‌سازی و هم صنایع هوافضا مورد استفاده قرار می‌گیرند، از ایلینوی به ایران از طریق بلژیک و مالزی توطئه کرده‌ است. این کیفرخواست هشت مرتبه‌ای در سال ۲۰۱۶ برگردانده شد اما تنها در این هفته بود که پرونده آن گشوده شد. ولدباقی به‌عنوان فراری از سوی مقامات آمریکایی شناخته می‌شود. اتهامات علیه ولدباقی شامل کلاهبرداری و تلاش برای نقض قانون قدرتهای اقتصادی اضطراری بین‌المللی است. تنها یک اتهام کلاهبرداری که در کیفرخواست آمده است، حداکثر ۲۰سال زندان دارد. 

اخابر اعتراضی؛

- روز شنبه 2تیر، جمعی از معلمان در پارک لاله تهران، نسبت به ادامه بازداشت
معلمان زندانی، نیروهای حفاظتی فاز ۱۹ پارس جنوبی (شهرستان کنگان) در استان بوشهر نسبت به اخراج خود با مسدود کردن دروازه ورودی فاز ۱۹، کارگران شرکت پارس میل‌لنگ تاکستان نسبت به پرداخت نشدن ۴ماه حقوق عقب افتاده، جمعیت بزرگی از مردم آبادان نسبت به کمبود آب و جیره بندی آن در مقابل فرمانداری با شعار بی غیرت گمشو از آبادان، دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی نسبت به احکام سنگین قضایی صادر شده برای دانشجویان دستگیر شده در قیام دیماه، رانندگان شرکت واحد عضو پروژه مسکن سپیدار 2 و 3 در تهران، کارگران فضای سبز منطقه 11 کرج، کارگران بخش نگهبانی و حفاظت فاز 19 پارس جنوبی در کنگان برای چهارمین روز متوالی، مردم عسلویه نسبت به برخاستن بوی گاز، مردم دشتستان در استان بوشهر نسبت به نداشتن 55 روز آب با مسدود کردن سه راه وحدتیه این شهرستان، متقاضیان مسکن مهر شهر جدید پردیس در استان تهران، نسبت به واگذار نشدن خانه هایشان پس از 6 سال، کارگران شهرداری اشتهارد در استان البرز، نسبت به اخراج خود، کارگران کارخانه کاشی الماس کویر رفسنجان نسبت به عدم پرداخت 8 ماه حقوق، جمعی از مردم آبادان طبق فراخوان قبلی در مقابل اداره آب و فاضلاب نسبت به نداشتن آب شیرین،
- روز چهارشنبه 30 خرداد، مردم تاکستان نسبت به نداشتن ترمینال در مقابل شهرداری رژیم، رانندگان اعتصابی تاکسی لاهیجان، کارگران شهرداری منطقه 4 تبریز نسبت به پرداخت نشدن حق بیمه مقابل شهرداری،  رانندگان پایه یک اعتصابی خودروهای سنگین در شهرهای اهواز، شوش و دیگر مناطق استان خوزستان برای چهارمین روز، جمعی از بازنشستگان بانک سپه در تهران، کسبه اعتصابی بازار اطلس در مشهد، جمعی از مالکین زمینهای کوثر یک در هشتگرد، جمعی از کشاورزان منطقه سادات حسینی دهدِز در ایذه، غارت شدگان موسسه کاسپین در تهران، غارت شدگان موسسه نهال البرزنشان در تهران، جمعی از خریداران کرمان خودرو در تهران، کارکنان و کارگران شرکت مپنا بویلر در نیروگاه برق فردوسی مشهد نسبت به 5 ماه حقوق عقب افتاده، خریداران خودروی رنو در اهواز، مردم اهواز با کشف و تخریب خط لوله آب انتقالی این استان به عراق 
- روز سه شنبه 29 خرداد، جمعی از مالکین واحدهای مسکونی مهر در شهر سهند در استان آذربایجان شرقی، یک مادر دستفروش در کِلاچای رشت، نسبت به شکستن تخم مرغهایش بدست مامورین انتظامی و شهرداری رژیم، مالباختگان موسسه کاسپین در رشت، فرهنگیان بازنشسته طبق فراخوان قبلی در تهران، کارکنان تعاونی سهام عدالت در تهران نسبت به پرداخت نشدن 39 ماه حقوق عقب افتاده، غارت شدگان موسسه کاسپین خراسان در مشهد، کارکنان تعاونیهای سهام عدالت، کسبه اعتصابی بازار تاناکورا در مهاباد، جمعی از رانندگان خودروهای سنگین مقابل شرکت سایپا دیزل در تهران، 
روز دوشنبه 28 خرداد، بازاریان و کسبه باغ سپهسالار تهران از جمله کفاشان و کارگران با شعار دشمن ما همنیجاست دروغ میگن آمریکاست، نسبت به بکار گرفته شدن کارگر از کشورهای دیگر و ورشکستگی صدها واحد تولیدی، و بازنشستگان فرهنگی سال 96، از استانهای مختلف از جمله خراسان شمالی نسبت به عدم پرداخت سنوات خود در تهران،
دست به تظاهرات و تجمعات اعتراضی زدند.   
         
- در خبری دیگر مجتمع پتروشیمی آبادان به علت شوری بالای آب فعالیتهای خود را متوقف کرد. یکی از گردانندگان مجتمع پتروشیمی آبادان گفت: به‌دلیل شوری بیش از حد آب در آبادان، تمام لوله‌های مجتمع دچار مشکل شده بودند و به ‌رغم این‌که چند روزی این وضعیت ادامه داشت اما در نهایت مسئولان شرکت تصمیم به تعطیلی تمامی واحدها گرفتند و به این ترتیب مجتمع تعطیل شد. همچنین کارخانه تولیدی نوشابه ایران کولا واقع در شهرک صنعتی ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان تعطیل و بیش از ۲۰۰کارگر آن بیکار شدند. 

- بدنبال ایستادگی و اعتراضات کارگران گروه ملی فولاد اهواز، رژیم مجبور به عقب‌نشینی شد و بقیه کارگران بازداشت شده را آزاد کرد. پس از تجمع چندین روزه کارگران و خانواده‌ها در مقابل دادگستری رژیم، نهایتاً ساعت ۱۱ و پانزده دقیقه ۳۱خرداد ۹۷ مسئولین در دادگستری اهواز، نامه آزادی پنج تن از آخرین کارگران زندانی فولاد اهواز را امضا کردند. ﻓﻮﻻﺩ اهواز با ۵۴سال سابقه، از تولیدکنندگان بزرگ محصولات نوردی با ظرفیت سه هزار نیروی کار متخصص است. این مجتمع عظیم صنعتی در سال ۱۳۸۸ زیر عنوان خصوصی‌سازی به عوامل حکومتی واگذار شد و دو سال بعد به‌دنبال افشای یک اختلاس ۳۰۰۰میلیارد تومانی در ازای انبوه بدهی‌هایش، به بانک ملی واگذار شد. بانک ملی نیز پس از اختلاس ۴۰۰میلیون تومان از اموال این مجتمع، آن را در اسفند ۹۵ به حراج گذاشت.  

اخبار زندان؛

پس از گذشت نزدیک به سه ماه از آخرین پیام زندانی سیاسی، ارژنگ داوودی از سرنوشت این زندانی سیاسی سالخورده اطلاعی در دست نیست. خانواده این زندانی سیاسی تهدید شده و در فشار قرار دارند. تنها اطلاع از این زندانی سیاسی تحت فشار و شکنجه بودن وی در قرنطینه زندان مرکزی زاهدان است. زندانی سیاسی ارژنگ داوودی از ۱۲اسفند سال ۱۳۹۶ در قرنطینه زندان زاهدان در اعتصاب غذا بود و درباره علت اعتصاب‌غذایش گفته بود: «اعتصاب‌غذای اینجانب صرفاً برای برخورداری از کمی هوا و کمی آفتاب است که به طرزی غیرانسانی از تاریخ ۴مرداد ۹۶تاکنون در زندانهای زابل و زاهدان از من سلب گردیده است».

در گزارش سازمان ملل که روز سه‌شنبه ۲۹خرداد منتشر شد کارشناسان این سازمان بین‌المللی از رژیم ایران درخواست کردند که از اعدام غیرقانونی مجرمان نوجوان و به‌طور خاص محمد کلهری خودداری کند. آنها در حال ارائه درخواست فوری به مقامات رژیم ایران جهت متوقف‌ساختن حکم اعدام محمد کلهری هستند که در سن ۱۵سالگی مرتکب جرم شده است. 



اخبار منطقه و جهان؛
مردم ترکیه امروز یکشنبه برای انتخاب رئیس جمهور بعدی این کشور پای صندوقهای رای رفتند. هر چند قرار بود انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر 2019 برگزار شود ولی اردوغان خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام شد. رئیس جمهور کنونی ترکیه رجب طیب اردوغان از 15 سال پیش تاکنون رئیس جمهور ترکیه بوده است. در پی کودتای ۲۰۱۶، اردوغان در ترکیه وضعیت اضطراری اعلام کرده بود که این وضعیت در ترکیه همچنان برقرار است. در انتخابات پارلمانی، حزب حاکم عدالت و توسعه امیدوار به حفظ اکثریت در مجلس ترکیه است اما ائتلافی از مخالفان خواهان پایان دادن به اکثریت هستند. اردوغان در سال ۲۰۰۳ نخست‌وزیر ترکیه شد و از سال ۲۰۱۴ رئیس‌جمهور این کشور بوده است. به گفته رسانه های بین المللی از جمله رویترز این انتخابات، مهمترین چالش ارودغان و حزب "عدالت و توسعه " از زمان روی کار آمدن او و تشکل سیاسی‌اش است. اردوغان و «عدالت و توسعه» 15 سال است که رهبری دولت ترکیه را در دست دارند. محرم اینجه از حزب جمهوریخواه خلق، صلاح الدین دمیرتاش سیاستمدار کرد از حزب دمکراتیک خلقها، که هم اکنون زندانی است و مارال آکشنر- وزیر پیشین ترکیه، و تنها نامزد زن این انتخابات، رقبای انتخاباتی اردوغان می باشند. انتخابات ترکیه نزدیک به 60 میلیون شهروند واجد شرایط رای دارد.