صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اردیبهشت ۰۲، ۱۳۹۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 2 اردیبهشت 97

خیزش مردم کازرون در استان فارس پس از یک هفته شدت می گیرد. روز یکشنبه 2 اردیبهشت نیروهای انتظامی در سمت بازار میدان شهدای شهر کازرون مستقر شدند تا مانع از شکل گیری تجمعات اعتراضی شوند. اعتراض مردم کازرون به طرح تقسیمات کشوری شروع شد که برغم عقب نشینی موضعی رژیم، همچنان ادامه دارد. روز چهارشنبه 29 فروردین برخی کارگزاران محلی اعلام کردند که این طرح متوقف شده است اما مردم که به حکومت اعتمادی ندارند به وعده های آنها اعتنا نکرده و خواستار پاسخگویی استاندار شده اند. مردم کازرون با برهم زدن  نمایش جمعه در مصلای این شهر، شعار می دادند: دشمن ما همینجاست، همش میگن آمریکاست. و در خیابانهای این شهر، همچنین شعار می دادند: وای به روزی که مسلح شویم. حضور زنان در اعتراضات گسترده مردم کازرون، چشمگیر است. از دیگر شعارهای مردم کازرون می توان به : نترسید، نترسید، ما همه با هم هستیم. قسم به خون شهدا، هر روز میدان شهدا؛ ما انقلاب کردیم ذلت نمی‌پذیریم؛ دشمن ما همین جاست، همه‌اش می‌گن آمریکاست؛ ما زن و مرد جنگیم با تجزیه می‌جنگیم... اشاره کرد. خیزش مردم کازرون در حالی در جریان است که وزارت اطلاعات با ارسال پیامک، به مردم اخطار می دهد تا از این طریق مانع گسترش تظاهرات شود. 
در خبری دیگر، نیروهای اطلاعاتی و امنیتی رژیم هفت تن از بازاریان و کسبه شهرهای مختلف غرب کشور را به‌دنبال اعتصاب و اعتراض در این شهرها دستگیر کردند. روز سه‌شنبه 28فروردین رضا اسدی، محسن علیزاده و رزگار رفاهی در شهر بانه به اتهام شرکت در تجمعات اعتراضی بازاریان دستگیر شدند. همچنین مأموران امنیتی قادر محمدنژاد و جمیل عثمانی را در شهر بانه، امیر زاهد را در شهر مریوان و ابوبکر محمدی را در جوانرود دستگیر کردند. تجمعات و اعتصاب بازاریان شهرهای مختلف غرب کشور در اعتراض به مسدود شدن گذرگاههای مرزی و افزایش تعرفه‌های گمرکی توسط کارگزاران رژیم آغاز شد. در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۲۹و ۳۰فروردین اعتصاب بازاریان و کسبه در شهرهای مناطق مرزی استانهای کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی در ابعادی گسترده‌تر از روزهای قبل ادامه یافت و علاوه بر شهرهای جوانرود، بانه، مریوان و سقز، بازاریان شهرهای سردشت، مهاباد، بوکان و پیرانشهر نیز به اعتصابیون پیوستند. 
گفتنی است روز شنبه اول اردیبهشت = 21 آوریل، ایرانیان آزادیخواه اتاوا و هواداران مقاومت ایران، در جریان آکسیون هفتگی خود در حمایت از مردم کازرون، و سایر شهرهای دیگر روبروی پارلمان فدرال و دفتر نخست وزیر کانادا گرد آمدند. 







******

کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت روز پنجشنبه 30 فروردین= 19 آوریل، حمله یک زن گشت ارشاد به یک دختر به بهانه بدحجابی را محکوم کرد و عموم مراجع مدافع حقوق بشر و زنان را به محکوم کردن آن فراخواند. کمیسیون زنان شورا افزود که روز چهارشنبه نيروی «گشت ارشاد»، یک زن جوان را به‌رغم تأکیدات اطرافیانش در مورد ابتلای او به بیماری قلبی، به بهانه بدحجابی وحشیانه مورد حمله و ضرب و شتم قرار دادند به نحوی که بر اثر آن زن جوان بیهوش بر زمین افتاد. خانم مريم رجوی، رئیس جمهور برگزيده مقاومت، گفت اين رفتار وحشيانه با يك دختر بيمار بار ديگر چهره كريه ضد انسانی و ضد اسلامی آخوندهای زن ستيز حاكم را به نمايش گذاشت. وی از جوانان خواست با هتك حرمت و تعرض پاسداران و مأموران رژيم به زنان مقابله كنند و اجازه ندهند خواهرانشان مورد شكنجه، سركوب و اهانت ماموران حکومتی قرار گيرند.

******
سعید مرتضوی دادستان سابق رژیم در تهران و قاتل زهرا کاظمی- عکاس-خبرنگار ایرانی-کانادایی، در شمال کشور بازداشت شد. خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران روز یکشنبه دوم اردیبهشت نوشت: «برخی منابع از بازداشت سعید مرتضوی دادستان سابق تهران خبر دادند. مرتضوی در منطقه‌ای در شمال کشور بوده است که برای تحمل حبس بازداشت شده است». سعید مرتضوی دادستان رژیم در تهران و عامل اصلی کشتار جوانان قیام 88 و بازداشتگاه کهریزک بود که به‌ صورت مشخص در قتل شهدای قیام از جمله  امیر جوادی‌فر، محمد کامرانی و محسن روح‌الامینی مشارکت داشت. دستگاه قضاییه او را از همه این جنایات تبرئه کرد و تنها دو سال به وی حبس داده شد. در حال حاضر هم مشخص نیست که این حکم نمایشی به‌طور کامل اجرا شود

******
یک دختر بچه سه ساله در میان سرنشینان خودرویی بود که در دلگان  در استان سیستان و بلوچستان، هدف شلیک نیروی انتظامی قرار گرفتند. چهار سرنشین یک خودرو روز پنجشنبه ۲۳ فروردین، هدف رگبار ماموران نیروی انتظامی قرار گرفته و همه کشته شدند. مسلم بامری، ۲۷ ساله، برادر، دوست و خواهر زاده سه ساله اش به اسم حسنا بامری دریک پمپ بنزین بودند که نیروی انتظامی به روی آنها آتش گشود. مسلم بامری به دلیل پرتاب سنگ به سمت پاسگاه نیروی انتظامی در بهمن ۹۶ و «اخلال در امنیت»‌ تحت تعقیب قرار داشت. 


******
نیروهای حکومتی با حمله به خانه‌های کشاورزان ورزنه اصفهان به تخریب وسایل و در و پنجره خانه‌های آنها پرداختند. کشاورزان ورزنه اصفهان، به دلیل ندادن حق آبه از قبل از نوروز 97، دست به اعتراضات گسترده و درگیری با ماموران حکومتی زده بودند. 


اخبار زنان؛

- مسئولین حکومتی به گلرخ ایرایی وعده دادند تا چنانچه اعتصاب غذایش را بشکند، به اوین بازگشت داده خواهد شد. گلرخ ایرایی در 77 مین روز اعتصاب غذای خود که در وضعیت وخیم و تحت تدابیر شدید امنیتی در بیمارستان بستری است، آنرا وعده ای دروغ خواند. وی در پی درخواست 1000 تن از فعالان حقوق مدنی و مادران شهدا و زندانیان سیاسی، از روز سه شنبه ۲۸ فروردین اجازه داد به او سرم وصل شود، اما از خوردن داروی تقویتی و شکستن اعتصاب غذای خود سرباز می زند. گلرخ ابراهیمی ایرایی، نویسنده و مدافع حقوق بشر، به جرم نوشتن یک داستان منتشر نشده علیه مجازات سنگسار به ۶ سال زندان محکوم می باشد. گلرخ به همراه زندانی سیاسی همبندش آتنا دائمی، روز ۴ بهمن 96 پس از ضرب و شتم از بند زنان اوین به زندان قرچک در شهر ری تبعید شد.

- روز  یکشنبه ۲۶ فروردین وزیر کشور به نیروی انتظامی دستور داد که با متخلفان حوزه عفاف و حجاب برخورد شود. رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: کسانی که به صورت تشکیلاتی و سازماندهی شده با اقدامات مخرب در حوزه عفاف و حجاب مرتکب تخلف می‌شوند، باید نیروی انتظامی با آنها برخورد کند. رحمانی گفت زنانی که در داخل خودرو اقدام به کشف حجاب کنند طبق قانون متخلف به شمار می‌روند، و باید به طور مناسب این موارد تخلف به آنها تفهیم شده و طبق قانون برخورد شود. 



- از وضعیت دو زن دستگیر شده در جریان اعتراضات اهواز در ماه جاری هنوز هیچ اطلاعی در دست نیست. خانواده عایشه نیسی، دانشجوی رشته زبان انگلیسی در دانشگاه پیام نور، هنوز موفق به تماس با او نشده و اطلاعی از او در دست ندارند. گفته می شود که او احتمالاً در زندان سپیدار اهواز می باشد.
خانم نیسی در جریان اعتراضات هموطنان عرب اهوازی به پخش یک برنامه توهین آمیز به هموطنان عرب از صدا وسیمای حکومتی دستگیر شد.



- روز دوشنبه ۲۷ فروردین ۹۷، خانواده های بازداشت شدگان اعتراضات اخیر اهواز در سه نقطه شهر تجمع و خواستار روشن شدن وضعیت بازداشت شدگان و آزادی آنها شدند. تظاهرکنندگان که عده زیادی از زنان اهواز در میان آنها بودند در مقابل استانداری و دفاتر دو تن از نمایندگان مجلس دست به اعتراض زدند. 

- زنان غارت شده در تهران،‌ رشت و اهواز روز دوشنبه ۲۷ فروردین به اعتراضات خود ادامه دادند. اعتراضات زنان و مردان مالباخته مؤسسات مختلف در شهرهای سراسر ایران از سال گذشته ادامه دارد ولی تا به حال به هیچ کدام از خواسته های آنها پاسخی داده نشده است. 





- به نقل از سایت حکومتی سلامت نیوز 26 فروردین، نیسان حامل زنان کارگر در شمال کشور واژگون شد و ۷ زن مجروح و به بیمارستان منتقل شدند. صبح یکشنبه ۲۶ فروردین، خودروی نیسان در محله لاک پل جاده قائمشهر به بابل واژگون شد که بر اثر این سانحه ۷ زن کارگر مجروح و به بیمارستان منتقل شدند. سخنگوی اورژانس حکومتی گفت علت واژگون شدن خودرو نامعلوم است اما همه مجروحین به بیمارستان  منتقل شدند. 




اخبار اعتراضی؛

روز یکشنبه 2 اردیبهشت، کارکنان اخراج شده شهرداری تهران با حمل بنر: نان آوران دیروز شهرداری، بیکاران امروز تهران، بیش از 200 تن از کارگران کارخانه فولاد قزوین در شهرستان تاکستان، نسبت به اخراج نیمی از همکاران خود، خریداران خودروهای اروندی توقیف شده در گمرک اهواز، جمعی از کارکنان شرکت اطلس پود تبریز، بازنشستگان معترض بانک ملی، رانندگان نفت کش اراک، غارت شدگان موسسه آرمان وحدت در خرم آباد با پرتاب آشغال و تخم مرغهای گندیده، جمعی از کارگران شهرداری حمیدیه در استان خوزستان، مردم روستای ناصرآباد از توابع شهرستان سیب و سوران در استان سیستان و بلوچستان نسبت به نداشتن آب آشامیدنی مقابل فرمانداری رژیم، زنان مالباخته موسسه کاسپین و موسسه آرمان وحدت در اهواز      
- روز شنبه 1 اردیبهشت، دانشجویان پیام نور مریوان در حمایت از اعتصابات سراسری بازاریان و کسبه شهرهای استان کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی،    
روز پنجشنبه 30 فروردین، کارشناسان و کاردانهای علوم پزشکی تهران، کارگران پالایشگاه گاز ایلام نسبت به اخراج همکاران خود، جمعی از کسبه معترض بازارچه آنزان در شهرستان ایذه در حاشیه کلنگ زنی انتقال آب،   
- روز سه شنبه 28 فروردین، کارگران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز، کشاورزان منطقه کوه ارگشت اصفهان نسبت به ندادن حق آبه، غارت شدگان موسسات حکومتی کاسپین، ثامن الحجج و افضل توس در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه، غارت شدگان موسسه توسعه البرز در تهران، غارت شدگان موسسه آرمان وحدت در گچساران، جمعی از رانندگان آژانس تهران نسبت به افزایش نرخ طرح ترافیک، دانشجویان تربیت مدرس برای چهارمین روز متوالی مقابل دفتر مرکزی دانشگاه در تهران، 
- و روز دوشنبه 27 فروردین کارگران راه آهن شاهرود، کشاورزان بخش چنارود (از شهرستان چادگان- در  استان اصفهان) نسبت به کمبود آب و آبیاری در مقابل بخشداری رژیم، و رانندگان تریلرهای حمل بار سنگ آهن در سیرجان، دست به اعتصاب و اعتراض زدند. 
در خبری دیگر ظهر روز چهار شنبه ۲۹فروردین یک جوان معترض، با میل گرد به خودروی یک عضو مجلس رژیم از سبزوار که مقابل مجلس پارک شده بود حمله کرد و شیشه‌های خودرو را شکست. رمضانعلی سبحانی‌فر عضو مجلس رژیم با تأیید این حمله گفت: پس از پایان جلسه علنی مجلس، جوان معترضی به خودروی من که مقابل مجلس پارک بود حمله کرد و به آن آسیب رساند که در اثر این حمله شیشه‌های جلوی خودرو شکست. وی افزود: این جوان توسط نیروی انتظامی بازداشت شد.

  
- روز چهارشنبه نیز اعتصاب‌غذای داوود رفیعی کارگر اخراجی پارس خودرو در مقابل وزارت کار رژیم ادامه داشت. وی از دوشنبه۲۷فروردین در اعتراض به اخراج خود دست به  اعتصاب غذا زده است. 





اخبار زندان؛

- مأموران وزارت اطلاعات در بندرعباس روز سه شنبه 28 فروردین، یک طلبه اهل سنت بلوچ اهل شهرستان جاسک را به نام حبیب الله پناهنده ملاحی، در منزل شخصی اش در روستای گتا در جاسک، دستگیر کردند. 





- رژيم صبح چهارشنبه۲۹ فروردین بهمن ورمزیار، يك مربی ورزش و آرایشگر را در زندان مرکزی همدان حلق آويز كرد. در پرونده وی كه به سرقت مسلحانه از یک طلافروشی متهم شده بود، هیچ شاكی خصوصی وجود نداشت. بهمن با بازگردانیدن اموال سرقت شده به صاحب آن، خود را به پلیس معرفی کرده بود. یک روز قبل از اعدام بهمن، به خانواده ورمزیار گفته بودند که پسرشان مورد عفو خامنه ای قرار گرفته و اعدام نمی شود.

- یک زندانی به نام حسین طلعتی که 31 ساله بود، روز سه شنبه 28 فروردین در زندان تبریز، اعدام شد. وی از شش سال پیش در زندان به‌سر میبرد. یک زندانی بلوچ به نام عبدالمالک بلوچی از زندانیان زندان مرکزی زاهدان پس از تحمل شش سال و نیم حبس، در روز ۲۴ فروردین برای اجرای حکم اعدام به سلولهای انفرادی این زندان منتقل شده و در آستانه اعدام است. 



اخبار منطقه و جهان؛

- ساعت 10صبح یکشنبه دوم اردیبهشت بر اثر انفجار تروریستی، در غرب کابل، در افغانستان دهها تن کشته و مجروح شدند.  به گفته سخنگوی وزارت کشور افغانستان این حمله تروریستی توسط یک شخص و در مرکز توزیع شناسنامه انجام شد.  





- روز جمعه 13آوریل= 24 فروردین، در جلسه‌یی در آمفی‌تئاتر دانشگاه رم، با حضور معاون وزیر فرهنگ ایتالیا و رئیس و اعضای هیأت‌ رئیسه خانه هنرمندان در این کشور، مدال طلای بین‌المللی هنرمندان به آقای رضا اولیا مجسمه‌ساز و هنرمند عضو شورای ملی مقاومت اهدا شد. استاد اولیا لوح تقدیر را به زندانیان سیاسی ایران تقدیم کرد. در این جلسه که شماری از شخصیت‌های فرهنگی، شامل خبرنگاران، کارگردانان و هنرمندان ایتالیا در آن حضور داشتند، از طرف خانه هنرمندان ایتالیا در قدردانی از آقای رضا اولیا، به‌خاطر نقاشی‌ها و مجسمه‌هایی که از مبارزات زنان ایران علیه دیکتاتوری مذهبی حاکم بر ایران خلق کرده، مدال طلای امسال به او تعلق گرفت. استاد اولیا هنگام دریافت لوح تقدیر و مدال طلای خانه هنرمندان طی سخنان کوتاهی گفت: از زمانی که دانشجو بودم و در دانشکده هنرهای دراماتیک رم مشغول به تحصیل شدم، به‌دنبال آن بودم که با آثارم بتوانم صدای مردم تحت ستم کشورم باشم. در کشور من ایران متأسفانه یک رژیم ضدهنر و ضدفرهنگ حاکم است و طی این سالها با از بین ‌بردن تمامی آثار هنری و فرهنگی مانع پیشرفت کشور من شده است؛ همان‌طور که می‌دانید بسیاری از آثار هنری من به مردم کشورم ایران اختصاص داده شده و تلاش کرده‌ام با نشان ‌دادن درد و رنج و فداکاریهایی که طی این سالیان متحمل شده‌اند خواسته آنان را برای صلح و آزادی برجسته کنم. رضا اولیاء گفت: قطعاً که این جایزه، مشوق من در ادامه کارهای هنری و اجتماعی‌ام می‌باشد بخصوص در ارائه فرهنگ کشورم یعنی ایران که متأسفانه سالهاست توسط یک رژیم ضدفرهنگ که نافی هر گونه فعالیت فرهنگی و هنری است به نابودی کشیده شده است. در پایان می‌خواستم این لوح تقدیر و مدال طلا را به زندانیان سیاسی کشورم ایران تقدیم کنم. 


- نشان لژیون دونور دیکتاتور سوریه پس از اقدامات لازم که از دو روز پس از حمله آمریکا، انگلیس و فرانسه به پایگاههای شیمیایی اسد آغاز شده بود به فرانسه بازگشت. این جایزه از طریق سفارت رومانی در دمشق که حافظ منافع پاریس در سوریه است، به فرانسه بازگردانده شد. این اقدام چهار روز پس از آن انجام شد که پاریس از آغاز یک «روند انضباطی» برای پس گرفتن این نشان خبر داد. بشار اسد در سال ۲۰۰۱ میلادی «صلیب بزرگ» که بالاترین مرتبه نشان لژیون دونور فرانسه است را از ژاک شیراک، رئیس جمهور وقت فرانسه دریافت کرده بود.