صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، فروردین ۱۲، ۱۳۹۷

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته- 12 فروردین 97

روز شنبه 11فروردین، مردم  و جوانان اهواز برای چندمین روز متوالی در اعتراض به توهین تلویزیون آخوندها علیه هموطنان عرب، دست به تظاهرات در خیابانهای این شهر زدند. اعتراض مردم عرب اهوازی از روز چهارشنبه 8 فروردین و بدنبال اهانت و توهین صدا و سیمای آخوندها علیه هموطنان عرب شروع شد. معترضین با پوشیدن لباس عربی و سردادن شعارهایی به زبانهای عربی و فارسی، خواستار استعفای رئیس صدا و سیما در خوزستان، عذرخواهی مدیران این شبکه و توبیخ عوامل برنامه اهانت آمیز تلویزیون رسمی آخوندها شدند. در برنامه کودک، کلاه قرمزی، عروسکهایی با لباسهای قومیت های ایرانی بر روی نقشه ایران، در مناطق مختلف، توسط مجری، قرار گرفت ولی وقتی که به جنوب ایران رسید، و روی نقطه اهواز به جای عروسک نماد مردم عرب، عروسک دیگری چسبانیده شد. شنبه شب ۱۱فروردین، ‌جوانان در  اهواز در چهارمین روز اعتراض خود، موتور یک مامور لباس‌شخصی را آتش زدند. این اعتراض تا بامداد یکشنبه به وقت ایران ادامه داشت. روز جمعه 10 فروردين، هزاران زن و مرد خوزستانی به اعتراضات خود علیه اهانتهای صدا و سيمای رژیم به اعراب ایران ادامه دادند. گفته می شود حداقل 40 تن در این اعتراضات دستگیر شده و خدیجه و عایشه نیسی، در میان دستگیرشدگان شناسایی شده اند. اين اعتراضات در مناطق و شهرهای مختلف از جمله ماهشهر، شادگان و اهواز به طور مسالمت آميز برپا شد اما رژیم با گسیل نیروی انتظامی و گارد ضدشورش و با استفاده از گاز اشک آور و اسلحه گرم، با مردم برخورد می کند که تا بحال شماری از مردم، مجروح شده اند. روز جمعه نیروی انتظامی و گارد ویژه ضدشورش بسوی تظاهرکنندگان در شهر کوت عبدالله، آتش گشودند که منجر به درگیری مسلحانه بین مردم و نیروهای حکومتی شد و تا ساعتها ادامه داشت. همان شب، تظاهرات اعتراضی به برخی از شهرهای دیگر مانند آبادان، ماهشهر، حمیدیه و شیبان کشیده شد. 
روز شنبه 31 مارس، ایرانیان آزادیخواه اتاوا در جریان آکسیون هفتگی خود در برابر پارلمان فدرال و روبروی دفتر نخست وزیر کانادا، حمایت خود از تظاهرات هموطنان عرب را اعلام کردند. آنها همچنین از زندانی اعتصابی، گلرخ ابراهیمی ایرایی حمایت کردند و خواستار آزادی همه زندانیان سیاسی و عقیدتی از جمله آتنا دائمی، آرش صادقی و سهیل عربی شدند.


******
رژیم روز یکشنبه 12فروردین شماری از کارگران احضار شده نیشکر هفت تپه را بازداشت کرد. ساعت 13روز شنبه 11فروردین نیز مأموران انتظامی به همراه نیروهای امنیتی به شرکت نیشکر هفت تپه حمله و تعدادی از کارگران احضار شده را بازداشت کردند. سعید منصوری و حبیب چنانی در میان دستگیر شدگان هستند. برادر فواد حجازی را هم به جای وی دستگیر کرده‌اند. مأموران حکومتی جهت دستگیری بقیه کارگران، به منازل آنان هجوم می‌برند. این دستگیریها در هفت تپه و شهرک‌های مسکونی کارگران همچنان ادامه دارد.



******
روز دوشنبه ۶فروردین=26 مارس، علی سواری 50 ساله و از اهالی کوی سپیدار اهواز از زندانیان زندان شیبان اهواز در زیر شکنجه جان باخت. تصاویر منتشر شده از پیکر این زندانی که مملو از پارگی، کبودی و سوختگی ناشی از شلاق و شوک الکتریکی و وجود حفره هایی بر سر و سینه اوست نشانگر شدت شکنجه های اعمال شده بر این زندانی است. همزمان کاظم سواری یک زندانی دیگر زندان شیبان بر اثر شدت شکنجه هر دو پایش شکست اما از انتقال او به بیمارستان جلوگیری شده و او را به بند قرنطینه زندان منتقل کردند. در روز چهارشنبه ۸ فروردین بستگان و دوستان این دو زندانی در مقابل زندان اهواز دست به تجمع زده و خواستار معرفی و مجازات قاتل علی سواری شدند اما مورد حمله ماموران حکومتی قرار گرفته و بیش از 30 تن از معترضین دستگیر شدند. 

******
 وضعیت گلرخ ایرایی پس از 55 روز اعتصاب غذا به شدت نگران کننده گزارش شده است. گلرخ از روز 14 بهمن ماه سالی که گذشت، در اعتراض به انتقال غیرقانونی خود و آتنا دائمی فعال حقوق کودکان، از زندان اوین به زندان قرچک ورامین در اعتصاب غذا به سر می برد. وی بیش از ۲۰ کیلوگرم وزن کم کرده و دچار افت شدید فشار خون، خشکی زبان و تورم پا می باشد و توان راه رفتن ندارد. با این حال از زدن سرم امتناع کرده و خواهان بازگشت به زندان اوین می باشد. گلرخ به خاطر داستان منتشر نشده اش درباره سنگسار به 6 سال حبس، زندانی شده است. 


******
مأموران نیروی انتظامی در قصر قند در استان سیستان و بلوچستان روز چهارشنبه 8  فروردین یک جوان بلوچ به نام عبدالواحد رئیسی را که چند کیسه برنج به همراه داشت با تیراندازی مستقیم به سمت پاهایش، مجروح کردند. وی به ‌خاطر خونریزی شدید در بخش آی.سی.یو بیمارستان نیکشهر بستری است.



******
علی صدر هاشمی‌نژاد یکی دیگر از دلالان رژیم ایران در دادگاهی در نیویورک به اتهام دور زدن تحریم‌ها و نقل و انتقال میلیونها دلار به ایران مورد محاکمه قرار گرفت. دادگاه نیویورک درخواست وی برای آزادی در قبال وثیقه را بخاطر ثروت او و تماسهایش در اطراف جهان که خطر فرار را بالا می برد، رد کرده است. دادگاه اعلام کرد علی صدر هاشمی نژاد، به نیابت از رژیم ایران در ونزوئلا پروژه‌های ساخت و  ساز را پیش می‌برد. این دلال رژیم ایران که دوشنبه هفته گذشته در ویرجینیا دستگیر شد از طریق نهادهایی در سوئیس، ترکیه و بریتیش ویرجین آیلند بیش از ۱۱۵میلیون دلار وارد نظام مالی آمریکا کرد تا روابطش را با  رژیم ایران پنهان کند. بر اساس گزارش یورونیوز، خانواده صدرهاشمی در ایران مالک شرکت استراتوس هستند که توسط پدر علی صدرهاشمی نژاد تاسیس شده است و در دهه هفتاد میلادی یکی از شرکتهای مورد تقدیر محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق رژیم، قرار گرفته بود. علی صدر هاشمی نژاد متهم به توطئه برای فریب ایالات متحده است. گفته می شود اتهامات علیه صدرهاشمی نژاد می تواند او را مادام العمر محکوم به زندان کند. 

اخبار زنان؛
- شتاو فاروقی اهل مریوان، روز شنبه ۴ فروردین، پس از ۲۰ روز بازداشت در اداره‌ی اطلاعات سنندج به زندان مرکزی سنندج منتقل شد. خانم فاروقی روز ۱۲ اسفند سال گذشته، هنگام بازگشت از دیدار با همسرش در ترکیه، در فرودگاه تبریز توسط مأموران اطلاعات بازداشت و به همراه دو فرزندش که 5 و 12 ساله هستند، به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج برده شده بود. بارزان فاروقی، همسر شتاو، یک فعال عقیدتی اهل سنت می باشد که بر اثر فشارها و تهدیدات نهادهای امنیتی دو سال پیش ناگزیر از ترک کشور و به ترکیه پناهنده شد. 


- مریم شریعتمداری 32 ساله، دانشجوی رشته کامپیوتر و همان کسی که در روز 4 اسفند، در حال اعتراض به حجاب اجباری توسط مامور نیروی انتظامی از بالای جعبه برق به پایین پرتاب شد و از ناحیه زانو آسیب دید، به اتهام «تشویق به فساد از طریق کشف حجاب» به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است. در خبری دیگر رویا صغیری 24 ساله به همراه 7 تن دیگر از شرکت کنندگان در اعتراضات دیماه 96، به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به رهبری به 23 ماه، حبس تعزیری محکوم شد. وی به "ظاهر شدن در انظار عمومی بدون حجاب شرعی از طریق برداشتن روسری خود در خیابان، متهم می باشد. کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران، هر دو مورد علیه این دو زن را محکوم و خواستار آزادی همه زنانی شد که به خاطر بی حجابی یا بدحجابی و مخالفت با حجاب اجباری دستگیر و زندانی می شوند. در همین رابطه ناصر مکارم شیرازی از آخوندهای حکومتی، اعلام کرد که "برخورد با عده ای که با حجاب مبارزه طلبی می کنند باید با دیگر افراد متفاوت باشد. وی گفت: اگر برخورد با این موضوع سست شود، ضربه ای به اسلامیت نظام وارد و اسلامیت نظام جمهوری اسلامی متزلزل می شود و کشور تبدیل به جمهوری منهای اسلام خواهد شد. وی برای حل مشکل رژیم در سرکوب کسانی که مخالف با تحمیل اجباری حجاب هستند، گفت:‌بحث اجباری بودن حجاب که مفهومی منفی دارد باید حذف و تبدیل به الزام قانونی شود. 

- عفو بین الملل با صدور یک اطلاعیه اقدام فوری، در تاریخ ۹ فروردین، به بازداشت
خودسرانه و رفتار بیرحمانه و غیرانسانی با ۱۱ زن از دراویش گنابادی که در روز 30 بهمن، در خیابان گلستان تهران مورد حمله نیروهای حکومتی قرار گرفتند، اعتراض کرد. گفتنی است که پرونده‌سازی و گرفتن اعترافات اجباری علیه دارویش زندانی و اذیت و آزار آنها همچنان در جریان است. بنا‌به گزارشهای دریافتی منابع خبری مقاومت ایران، مسئولین زندان در روز پنجشنبه ۹ فروردین، عباس دهقان از دراویش بازداشت شده را تهدید کردند که در صورت همکاری نکردن و اقرار، به همسر باردارش در جلوی چشمانش تجاوز خواهند کرد. تاکنون مرگ دست‌کم یکی از دراویش به نام محمد راجی در هنگام بازداشت تأیید شده است. در این بیانیه آمده است:‌ دست کم ۱۱ زن از اقلیت مذهبی دراویش گنابادی در ایران از ابتدای ماه اسفند در زندان شهر ری با شرایط غیرانسانی و بدون دسترسی به وکیل نگهداری می شوند. بازداشت آنها به دنبال پراکنده کردن خشونت آمیز تظاهرات دراویش در تهران صورت گرفت. برخی از زنان نیاز به مراقبتهای پزشکی فوری برای جراحات ناشی از ضرب و شتم در زمان دستگیری دارند. چند صد تن از زنان و مردان دراویش گنابادی، در روز ۳۰ بهمن در خارج از محل اقامت رهبر معنوی خود، نورعلی تابنده، در خیابانی در تهران به نام «گلستان هفتم» در اعتراض به آزار و اذیتهای فزاینده علیه جامعه دراویش و برای جلوگیری از دستگیری احتمالی رهبر معنویشان تجمع کردند. تجمع کنندگان گزارش داده اند که نیروی انتظامی و نیروهای لباس شخصی بسیج به ضرب و شتم جمعیت با باتون، شوکر و اشیای تیز و استفاده از گاز اشک آور، ماشینهای آبپاش و تیراندازی برای پراکنده کردن جمعیت پرداخته و بیش از ۳۰۰ نفر از جمله ۶۰ زن را بازداشت کردند. 

- روز چهارشنبه ۸ فروردین فاطمه دانشور، یک فعال حقوق کودکان، در رابطه با پایین بودن سن ازدواج دختر بچه ها گفت: در خصوص ازدواج کودکان با مشکلات قانونی بسیاری روبرو هستیم. تاکنون نتواسته‌ایم سن ازدواج را افزایش دهیم. سن پایین ازدواج دختران زیر 13 سال مشروط به گرفتن حکم قاضی است؛ یعنی کودک زیر 13 می‌تواند ازدواج کند که باز هم امکان ازدواج فراهم است. فعالان اجتماعی به دنبال این هستند که موضوع ازدواج زیر 13 سال را به صورت کامل از قانون حذف کنند. در خصوص ازدواج کودکان منع صد در صدی در قانون نداریم بلکه مشروط به صدور حکم رشد از جانب قاضی است که در آن هنگام والدین می‌توانند کودک را مجبور به ازدواج کنند. برای مثال در سن 7 سالگی هم ازدواج کودک را  داشته‌ایم که این موضوع به هیچ وجه اخلاقی و صحیح نیست. وی در ادامه در مورد فروش نوزادان توسط مادران معتاد نیز گفت: شنیدن خبر فروش نوزاد به قیمت 50 هزارتومان! دردناک است. بی گمان در حوزه کودکان با ضعف قوانین مواجه هستیم. عمدتاً مادران معتاد، نوزادان خود را به فروش می‌رسانند. قوانین موجود به صورت کاملاً شفاف و صریح، مادران معتاد را از نگهداری ‌ نوزاد منع نکرده‌اند. (سایت حکومتی برنا نیوز – ۸ فروردین ۱۳۹۷)

اخبار اعتراضی؛

روز پنجشنبه 9 فروردین، کسبه و دستفروشان بازار اهواز، کاگران اعتصابی نیشکر هفت تپه، مردم روستای جودانه در استان سمنان، کشاورزان زیار و لنجان اصفهان، مردم شهرستان فال در جنوب استان فارس برای سومین بار، مردم محله زویه در اهواز برای دومین روز نسبت به تخریب خانه هایشان،      
روز چهارشنبه 8 فروردین، کارگران اعتصابی نیشکر هفت تپه، معلمان مناطق مختلف استان اردبیل با ترک محل کار،   
روز سه شنبه 7 فروردین، کارکنان اخراجی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، 
در خبری دیگر، اتحادیه های کارگرای در سراسر کشور برای برگزاری تجمع اعتراضی مقابل مجلس رژیم، در روز 20 فروردین فراخوان دادند. همچنین جمعی از فرهنگیان شاغل و بازنشسته مناطق زرینشهر، فولادشهر و نواحی 3 و 4 اصفهان نسبت به پرداخت نشدن حق‌التدریس، اعلام کردند از ۱۴ فروردین از حضور در کلاسهای درس خودداری خواهند کرد. 


اخبار منطقه و جهان؛
 به نقل از خبرگزاری رویتر، در جریان تیراندازی روز شنبه سربازان اسرائیلی به گروهی از جوانان فلسطینی که در مرز نوار غزه با اسراییل تجمع کرده بودند ۱۳نفر مجروح شدند. همزمان با تجمع روز شنبه هزاران نفر از ساکنان غزه در مراسم تشییع شهدای تظاهرات روز جمعه شرکت کردند. به گفته مقامات فلسطینی، در پی تظاهرات روز جمعه فلسطینیها حداقل ۱۷نفر کشته و بیش از  1700تن دیگر زخمی شده‌اند. این یکی از بزرگترین تظاهرات فلسطینیها در سالهای اخیر و در نوار غزه و مرز این کشور با اسراییل است. این اعتراضها برای شش هفته برنامه‌ریزی شده و در جریان این تظاهرات دهها هزار فلسطینی خواستار اعطای حق بازگشت به زادگاه به پناهجویان محصور در اردوگاه مستقر در نوار مرزی ۶۵کیلومتری دو کشور شده‌اند. اعتراض های این روزهای نوار غزه به ‌عنوان «ماه مارس بازگشت به زادگاه» نامگذاری شده است و این عنوان بر روی برخی از چادرهای پناهجویان مستقر در نوار غزه به زبانهای عربی و عبری نوشته شده است. از زمان شکست مذاکرات صلح میان فلسطین و اسراییل در سال 2014 تاکنون اعتراضات کوچک در مناطق اشغالی کرانه باختری ادامه داشته است و در جریان آنها تاکنون حدود ۶۵فلسطینی زخمی شده‌اند.  محمود عباس رئیس دولت فلسطین در بیانیه‌ای اسرائیل را «مسئول کامل» عواقب «تهاجم و تجاوز» دانست و تاکید کرد که «جامعه جهانی موظف است دخالت کرده و از ملت فلسطین مراقبت کند». شورای ملی مقاومت ایران حمله روز جمعه ۳۰مارس به تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم فلسطین و به ‌قتل رساندن و مجروح کردن شمار زیادی از شهروندان بی‌دفاع و بی‌سلاح را محکوم کرد.