صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اسفند ۰۶، ۱۳۹۶

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته 6 اسفند 96


شب دوم فوریه = 13 بهمن 96، آقای جاگمیت سینگ، رهبر حزب نیودمکرات- ان دی پی، در جلسه ای شبانه یا گلا که بدعوت گروه لابی رژیم ایران یا کنگره ایرانیان کانادا" برگزار شده بود شرکت کرد و خواستار بازگشایی سفارت رژیم آخوندها در اتاوا شد. جاگمیت سینگ در رابطه با از سر گیری روابط دیپلماتیک با رژیم آخوندها از جمله گفت: ... من معتقدم که باید سفارت بازگشایی شود تا روابط دیپلماتیک داشته باشیم. تا برای پیشبرد ارزش‌های حقوق بشر و صلح با ایرانیان کار کنیم. این مساله برای من بسیار اهمیت دارد و مایلم بدانید که به آن پایبندم». ایرانیان آزادیخواه در کانادا، پس از اطلاع از برگزاری چنین برنامه ای و سخنرانی آقای سینگ، با نوشتن نامه، مقاله و در شبکه های اجتماعی به آقای سینگ اعتراض کرده و از او خواسته اند تا از اینکه در کنار رژیم ایران ایستاده است، معذرت خواهی کرده و از تظاهرات مردم برای تغییر رژیم حمایت کند. 





******

روز شنبه 5 اسفند= 24 فوریه ایرانیان آزادیخواه اتاوا در مقابل پارلمان فدرال و روبروی دفتر نخست وزیر کانادا گرد آمدند و خواستار حمایت نخست وزیر از اعتراضات مردم شدند. آنها همچنین خواهان آزادی تمامی زندانیان سیاسی، بویژه آرش صادقی، آتنا دائمی، گلرخ ایرایی، سهیل عربی و دروایش زندانی شدند.







******
در خبری دیگر از کانادا، کمیته کانادایی دوستان ایران دموکراتیک در اطلاعیه‌یی در اعتراض به سفر محتمل علیرضا آوایی که به قاتل سال ۶۷معروف است به ژنو اعلام کرد: پذیرش وزیر دادگستری رژیم ایران، یک ناقض فاحش حقوق‌بشر، به‌ عنوان سخنران در شورای حقوق‌بشر سازمان ملل در ژنو، کاملاً غیرقابل قبول است. علیرضا آوایی یکی از آمران و عاملان کشتار جمعی زندانیان سیاسی در ایران در سال 1988، عضو کمیسیون مرگ در استان خوزستان، و به گفته بسیاری از شاهدان عینی شخصا در شکنجه زندانیان سیاسی در ایران شرکت داشته است. این شواهد غیرقابل انکار و نقش او به‌ عنوان یک ناقض فاحش حقوق‌بشر، او را در لیست سیاه ناقضین حقوق‌بشر اتحادیه اروپا و انگلستان قرار داد. ما از شورای حقوق‌بشر سازمان ملل می‌خواهیم سفر او را لغو کند و از دولت کانادا  مصرانه می‌خواهیم به جامعه بین‌المللی فشار بیاورد که فرهنگ مصونیت از مجازات را خاتمه دهد و بخواهد که علیرضا آوایی به‌خاطر جنایاتش علیه بشریت به دست عدالت سپرده شود. کمیته سوئیسی برای دموکراسی و جدایی دین و دولت در ایران، نیز در اطلاعیه ای حضور محتمل آوایی در شورای حقوق بشر را محکوم کرد و خواستار لغو آن شد. 


******
به گزارش آسوشیتدپرس روز  شنبه 24 فوریه= 5 اسفند، هیاتی از نمایندگان کنگره آمریکا، آقایان دینا روهرا باکر و قاضی تد پو، در پاریس در دیدار خود با خانم مریم رجوی، به تحریمهای همه جانبه علیه رژیم ایران و اخراج سپاه پاسداران از منطقه فراخوان دادند. ای یو ریپورت نیز در گزارش خود نوشت: قانونگذاران ارشد آمریکا، رژیم ایران را به‌دلیل سرکوب بی‌رحمانه تظاهر کنندگان محکوم و تأکید کردند که جامعه بین‌المللی باید سکوت و بی‌عملی خود را در برابر جنایاتی که رژیم علیه شهروندان خود مرتکب شده است، بشکند. آنها همچنین از دولت آمریکا خواستار اعمال تحریمهای جامع از جمله مالی و تحریمهای بانکی علیه مقامات و نهادهای رژیم ایران شدند به‌ویژه کسانی که در سرکوب تظاهر کنندگان شرکت داشتند. 



******
دوشنبه شب 30 بهمن، ماموران امنیتی و لباس شخصیها، با حمله به محل سکونت
رهبر دروایش گنابادی در محله گلستان هفتم با مقاومت دراویش روبرو شدند. دراویش گنابادی روز  30 بهمن در برابر ایستگاه پلیس، تجمع مسالمت آمیزی برگزار کرده و خواستار آزادی یکی از  درویشان دستگیر شده بودند که با حضور نیروهای امنیتی، به درگیری تبدیل شد. روز سه شنبه اول اسفند، در جریان درگیریهای گلستان هفتم، خانه ای که برای جاسوسی علیه دروایش استفاده می شد، تخریب شد. در جریان این درگیری که از دوشنبه شب تا بامداد سه شنبه اول اسفند ادامه یافت، یک اتوبوس که گفته می شود متعلق به سپاه پاسداران است، توسط فرد ناشناسی به حرکت درآمد و از روی چندتن از ماموران حکومتی رد شد. یک ماشین سواری دیگر نیز به همین ترتیب از روی چند مامور مسلح دیگر عبور کرد. این اقدامات منجر به کشته شدن حداقل سه تن از ماموران حکومتی شد. گفته می شود بیش از 300 تن از دراویش گنابادی و حامیانشان که اکثرا مجروح نیز شده بودند، به زندان تهران بزرگ و نقاط نامعلوم دیگری منتقل شدند. 70 تن از زنان درویش نیز با ضرب و شتم به قرنطینه بند 3 زندان قرچک ورامین منتقل شدند. اسامی برخی از آنان عبارت است از: نفیسه مرادی، آویشا جلال الدین، شکوفه یداللهی، نازیلا نوری، شیما انتصاری، سیما انتصاری، مریم فریسانی، معصومه باراکوهی و الهام احمدی. لیلی نایب زاده که باردار می باشد نیز در میان زنان دستگیر شده است و در زندان تحت بازجویی و شکنجه قرار دارد. 


******
بنیاد دفاع از دموکراسیها در واشینگتن گزارش داد:‌ بزرگترین حزب نئونازی آلمان ان.پی.دی در یک جلسه مناظره پارلمان اروپا در استراسبورگ اعلام کرد به‌طور کامل از رژیم ایران حمایت می‌کند. این حزب خواهان لغو همه تحریمها علیه رژیم در تهران شد... به گفته این منبع نئونازیها در تظاهرات سالانه روز قدس رژیم ایران در برلین نیز شرکت کردند.   




******
یک کولبر از اهالی شهرستان سردشت  به نام “ابوبکر عبرانی” متاهل و پدر 3 فررند، در اثر سقوط از ارتفاعات مرزی سردشت جان خود را از دست داد. مجموعاً 12 کولبر طی بهمن‌ماه سال جاری در مناطق مرزی زخمی یا کشته شدند که  چهار تن در اثر شلیک ماموران نیروی انتظامی به قتل رسیدند. لازم به ذکر است که قشر وسیعی از جوانان بیکار و در بسیاری مواقع، دارای تحصیلات عالی، برای امرار معاش خود و خانواده، اقدام به کولبری می کنند. 


******
آسوشیتدپرس درباره هواپیمای خط هوایی آسمان که یکشنبه گذشته در سمیرم سقوط کرد و 66 سرنشین آن کشته شدند، گزارش داد که این هواپیما بمدت هفت سال زمین گیر بوده و تنها چند ماه قبل مجددا وارد خط پرواز شده بود. آسوشیتدپرس خاطر نشان کرد، هواپیمای سقوط کرده متعلق به خطوط هوائی آسمان از نوع ای.تی.آر 72 بوده است. این هواپیما یک هواپیمای دو موتوره توربینی است که برای فواصل کوتاه مورد استفاده قرار می گیرد. آسوشیتدپرس افزود: هواپیماهای خطوط هوائی آسمان دارای سابقه سانحه های جدی بوده اند از جمله سقوط هواپیمای دو موتوره فاکر-اف- 28 1000 که در اکتبر 1994 در نزدیکی نطنز سقوط کرد و تمام سرنشینان آن کشته شدند. یکی از خانواده های قربانیان هواپیمای مذبور در یک ویدیو می گوید که بعد از سقوط هواپیما سرنشینان آن زنده بودند و گفتند که ما زنده هستیم. وی افزود: من گفتم یک هلیکوپتر بفرستید آنها زنده هستند. ولی آنها زنده بگور شدند.   



******
خبرگزاری رویتر گزارش داد:‌ عباس عراقچی معاون وزیر خارجه رژیم ایران روز پنجشنبه گفت ایران از توافق اتمی سال 2015 اگر که منافع اقتصادی نداشته باشد و بانکهای بزرگ به اجتناب از جمهوری اسلامی ادامه دهند، بیرون می‌کشد. رویتر افزود: با این وجود ‌بانکهای بزرگ از ترس درگیرشدن با تحریمهای آمریکا، با رژیم ایران همکاری نمی‌کنند. 





اخبار زنان؛


به نقل از خبرگزاری حکومتی ایلنا 4 اسفند، نیروی انتظامی رژیم اعلام کرده است که تردد و حاضر شدن در معابر و انظار عمومی بدون حجاب شرعی مشمول تبصره ماده ۶۳۸ قانون تعزیرات است که تا دو ماه حبس داشته و قابل تبدیل به مجازات جایگزین حبس بوده و حبس اعمال نمی گردد. لکن تشویق مردم به نداشتن حجاب مشمول بند دوم ماده ۶۳۹ خواهد بود که یک تا ده سال حبس دارد و قابل تبدیل به مجازات جایگزین حبس نیست. مقاومت ایران و کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت خواستار لغو حجاب اجباری است و سرکوب زنان به بهانه حجاب را قویا محکوم می کنند.


 یک زن نویسنده آبادانی به دلیل ارتباط با دراویش به زندان محکوم شد. خانم مریم دلباری به دلیل ارتباط با دراویش قادری در کردستان به ۱۸ ماه حبس تعزیری و دو سال خدمت اجباری در حوزه علمیه بوشهر محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر نیز تأیید شده است. خانم دلباری در یک مصاحبه گفت:‌ «چند بار اداره اطلاعات من را احضار کرد و چند بار مأمورین به منزل من ریختند و وسایل شخصی‌ام از جمله کتاب‌های علمی و ادبی که ربطی به طریقت قادری نداشت را ضبط کردند». 



 سازمان عفو بین الملل در گزارش سال ۲۰۱۷ خود که روز ۲۲ فوریه ۲۰۱۸ =۳ اسفند ۹۶منتشر شد، از جمله به وضعیت حقوق بشر در ایران پرداخت. این گزارش علاوه بر اینکه ایران را در زمره کشورهایی برمی شمارد که بیشترین استفاده را از مجازات مرگ می کند، در بخشی به وضعیت زنان از جمله حقوق نقض شده آنها در خانواده، خشونتهای خانوادگی و ازدواجهای زودهنگام و اجباری، عدم داشتن حق برای کاندید ریاست جمهوری، حجاب اجباری و سرکوب انواع و اقسام نیروهای سرکوبگر در این رابطه، محروم ماندن از حق انتقال تابعیت ایرانی به فرزند حاصل از ازدواج با مرد غیرایرانی، منع ورود زنان به استادیوم های ورزشی، عدم احیای بودجه برنامه های تنظیم خانواده، ممنوعیت سفر بدون اجازه پدر یا شوهر، پرداخت.  
      

سپاه پاسداران از کرایه سالن برای برگزاری مراسم سوگواری به خانواده زنی که به همراه دو پسرش در جریان سقوط هواپیمای تهران-یاسوج روز یکشنبه ۲۹ بهمن جان باخت، جلوگیری کرد. نرگس خوبانی نوه آقای محمدتقی خوبانی، از رهبران جنبش جنوب و هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران بود كه توسط رژیم در سال ۶۱ اعدام شد و تاکنون از محل دفن وی اطلاعی در دست نیست. همسر خانم خوبانی، دکتر هادی دانشی فوق تخصص جراحی مغز و اعصاب و یکی از فعالین عرصه  خدمت رسانی به مناطق محروم است که از گرفتن سالن برای برگزاری مراسم سوگواری همسر و فرزندانش محروم گردید. 


پدر آتنا دائمی روز پنجشنبه 3 اسفند در صفحه توییتر خود نوشت: حال دخترم آتنا و گلرخ ایرایی که هنوز در اعتصاب غذا به سر می برد هیچ خوب نیست. از روز اول اسفند به بهانه ورود زنان دراویش به زندان قرچک و بند قرنطینه، آتنا و گلرخ از امکان تماس تلفنی و هواخوری نیز محروم شده اند. آنها اجازه خرید از فروشگاه زندان را هم ندارند و شرایطشان مثل سلولهای انفرادی است. آنها همواره زیر نظر و کنترل سه زندانی قرار دارند. زندانی سیاسی سهیل عربی، به زندان «تهران بزرگ» که به زندان فشافویه نیز شهرت دارد تبعید شده است. وی پس از ۲۹روز اعتصاب غذا، در وضعیت وخيمی قرار دارد. حاجی مرادی دادیار اوین، اعلام کرده است که اگر سهیل عربی بمیرد هم به بیمارستان اعزام نخواهد شد.



اخبار اعتراضی؛
- روز یکشنبه 6 اسفند، کارگران و پیمانکاران خط سه مترو تهران، رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در یک حرکت اعتراضی با چراغهای روشن در روز، کارگران اعتصابی گروه ملی فولاد اهواز برای دومین روز متوالی، کارکنان پالایشگاه گاز در ایلام،  کارگران شرکت فولاد قزوین و پارس آرمان شفق، غارت‌شدگان مؤسسه بدر توس در مشهد، بازاریان و مغازه‌داران در شهر بانه و پیرانشهردر دومین روز اعتصاب عمومی خود، کارگران سامان کاشی بروجرد، غارت شدگان موسسات البرز ایرانیان و کاسپین در مقابل مجلس رژیم،
- روز شنبه 5 اسفند، مهندسین کارشناسی ناپیوسته در تهران، کارگران شرکت کشتی سازی بوت سرویس ایران در جزیره کیش، 
- روز جمعه 4 اسفند، کارگران بخش تجهیزات نیشکر هفت‌تپه نسبت به بازگشت مدیران برکناره شده کارخانه به سر کارهایشان، کارگران گروه ملی فولاد اهواز،  
- روز پنجشنبه 3 اسفند، جمعی از غارت شدگان موسسه کاسپین در کرمان، 
- روز چهارشنبه 2 اسفند، ۶۰ تن از پرسنل اخراجی حراست بوستان بهشت مادران در منطقه 3 تهران، دبیران سه مدرسه متوسطه در بندر ماهشهر در خوزستان، زنان و مردان غارت شده کاسپین، آرمان وحدت اهواز و افضل توس، همراه با چندصد تن از کارگران و بازنشستگان لشکری و کشوری و تأمین اجتماعی در مقابل مجلس رژیم، غارت‌شدگان کاسپین در رشت و مشهد، پرسنل و کارگران گروه ملی فولاد اهواز نسبت به عدم پرداخت 3 ماه حقوق،    
- حدود 150 تن از رانندگان پیکان و مینی بوس در اهواز، جوانان جویای کار در روستاهای اطراف اهواز، کارگران در ارومیه، خریداران مجتمع آدینه در رشت، مردم یک روستا در ترکمن صحرا در گرگان با جلوگیری کردن از بریده شدن درختان چنار این روستا، و روز یکشنبه 29 بهمن، معلمان اخراجی سالهای 58، 59 و 60 در سنندج، حدود ۱۰۰ تن از مدیران مهدکودک ها در تهران، دانشجویان دانشگاه هنر تهران، کارکنان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، جمعی از نمایندگان بیش از 500 واحد مسکونی فاز 3 مسکن مهر در کرمان، و اهالی روستای عامری در خوزستان، دست به اعتصاب و تجمعات اعتراض زدند. 



******
وال استریت ژورنال نوشت:‌ مأموران تحقیق فدرال در یک گزارش گفتند یک خط هوایی رژیم ایران که به‌دلیل انتقال مکرر سلاح و نیرو به سوریه تحت تحریم آمریکا قرار دارد، طی چند سال گذشته از طریق شرکتهای پوششی ترک، موتورهای جت و قطعات آمریکایی خریداری کرده است. بنا‌ به این گزارش آخرین خرید در ماه دسامبر 2017 صورت گرفته  است. تحلیلگران می‌گویند که ماهان به‌شدت نیازمند موتورهای جدید و قطعات برای هواپیماهای قدیمی خود می باشد. به نوشته وال استریت ژورنال آمریکا می‌گوید یک زن ترک به نام گلنهال یگانه در این تلاش نقش برجسته‌ای داشته و یک سری شرکتهای پوششی ترکی درست کرده تا تجهیزات مورد نیاز ماهان را از تامین‌کنندگان آمریکایی خریداری کند.



اخبار زندان؛
  دادگاه رژیم در زاهدان به ریاست قاضی شرع، بامری زندانی سیاسی بلوچ، عبدالله قنبرزهی ۲۵ساله را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به ۵سال حبس محکوم  کرد. بنا‌ به گزارشهای منتشر شده عبدالله قنبرزهی به‌دلیل تماس با عموی فراری خود، متهم به همکاری و اقدام علیه امنیت رژیم شده است. عبدالله قنبرزهی چهار ماه پیش بازداشت شده و بعد از بازداشت یک ماه زیر شکنجه‌های مأموران وزارت اطلاعات بود. وی هم‌اکنون در بند ۳زندان مرکزی زاهدان محبوس می باشد. 



 اداره اطلاعات رژیم در اهواز خبر اعدام دو جوان عرب اهل سنت اهوازی را به خانواده  این دو زندانی داده است. این دو قربانی سید حبیب رحمانی30 ساله و دارای 3 فرزند که از خرداد 96 ناپدید شده بود و مهدی حردانی معرفی شده اند. سید حبیب رحمانی (موسوی) پیش از این دو بار به‌دلیل فعالیتهای سیاسی بازداشت شده بود. 





ماموران حکومتی با زدن تابلویی مانع از نصب عکس زنان بر سر مزار آنها شدند. روز پنجشنبه ۲۶ بهمن تابلوی جدیدی در امام زاده حسن سبزوار توسط ماموران حکومتی نصب شد که بر روی آن نوشته شده است: افرادی که سنگ مزار عزیزانشان عکس خانم است در اسرع وقت نسبت به برداشتن عکس اقدام نمایند در غیر این صورت سنگ مزار آنها برداشته می شود».





اخبار منطقه و جهان؛
- گرت کاپیلار مدیر خاورمیانه یونیسف به سی.ان.ان گفت: جامعه بین‌المللی تا به امروز نتوانسته‌است حتی یک اینچ در مورد حفاظت از کودکان کاری انجام بدهد. این (وضعیت) فقط به‌خاطر یک منطق نظامی یا منطق سیاسی است و متأسفانه منطقی است که روزانه مردم رنج می‌کشند و تا کنون نزدیک به سه میلیون بچه سوری هیچ فرصتی برای آن که روزانه به مدرسه بروند ندارند. از سوی دیگر رویتر 20 فوریه= اول اسفند گزارش داد: یونیسف صندوق کودکان ملل‌متحد در یک اقدام نمادین در اعتراض به وضعیت وخامت‌بار کودکان یک بیانیه سفید صادر کرد و در بالای آن نوشت: «هیچ کلمه‌یی عدالت را برای کودکان کشته‌شده، برای مادران و پدران و عزیزانشان، برقرار نخواهد کرد... یونیسف این بیانیه سفید را صادر می‌کند؛ (چرا که) ما دیگر کلمه‌یی برای توصیف درد و رنج کودکان و خشم خودمان نمی‌یابیم. آیا کسانی که این درد و رنج‌ها را تحمیل می‌کنند، هم‌چنان از کلمات لازم برای توجیه اعمال وحشیانه شان برخوردارند؟



 پیش‌نویس یک آتش‌بس ۳۰روزه‌ که روز گذشته شنبه 24 فوریه در شورای امنیت به
تصویب رسیده بود، شکسته شد و هواپیماهای جنگنده، غوطه شرقی را هدف قرار دادند. دیده‌بان حقوق‌بشر که در لندن مستقر است گفت هواپیماها شهر شیفونیه در منطقه تحت کنترل رزمندگان سوری را مورد حمله قرار دادند. به گفته دیدبان حقوق‌بشر سوریه حداقل ۴۱نفر، از جمله هشت کودک، طی حملات روز شنبه پنجم اسفند در غوطه شرقی کشته شدند. غوطه شرقی که آخرین منطقه تحت کنترل رزمندگان سوریه قرار دارد، از سال ۲۰۱۳ از طرف نیروهای رژیم اسد محاصره شده است. در این منطقه حدود ۴۰۰هزار غیرنظامی در محاصره قرار گرفته‌اند. غیرنظامیان این منطقه گرسنگی می‌کشند و به ‌خاطر بیمارستانهای ویران شده، از رسیدگیهای بهداشتی برخوردار نیستند. خانم کریستیا فریلند، وزیر خارجه کانادا در بیانیه‌یی اعلام کرد: حملات شدید رژیم اسد علیه غیرنظامیان بی‌گناه، مسئولان کمکهای بشردوستانه، پزشکان و تیم اورژانس در غوطه شرقی را محکوم می‌کنیم.