صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آبان ۲۸، ۱۳۹۶

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

اخباری از کانادا؛

روزنامه تورنتو سان چاپ کانادا، روز پنجشنبه 25 آبان، 16 نوامبر در مقاله‌یی با
عنوان؛ سناتور لیندا فرام در برابر کسانی که رژیم ایران را سفید سازی می‌کنند سربلند ایستاده است، نوشت:‌ «جمهوری اسلامی بدون شک یک رژیم یاغی است. اگر فکر می‌کنید که این یک حرف مبالغه آمیز است، به فاکتهای زیر توجه نمایید. رژیم ایران اصلی‌ترین حامی تروریسم دولتی در جهان است و به‌طور مستقیم سازمانهایی مانند حزب‌الله و طالبان را به‌طور مستقیم حمایت مالی می‌کند. نویسنده این مقاله خانم کندیس مک کالم، می افزاید: یکی از رکورد مشکل آفرینی رژیم ایران نیز این است که چرا سناتورهای مخالف رژیم ایران، لایحه اس-219، قانون تحریمهای غیر هسته ای علیه رژیم ایران را پیشنهاد دادند. رژیم ایران برای ساختن عناصر زرادخانه هسته‌یی غیرقانونی خود مورد تحریم قرار گرفته است. این لایحه پیشنهاد می‌کند که تحریمها برای جلوگیری از سوء رفتارهای دیگر ایران، یعنی حمایت از تروریسم و پیشینه آن در حقوق‌بشر، حفظ شود. سناتور محافظه‌کار لیندا فرام، یکی از قهرمانان خستگی‌ناپذیر پارلمان در موضوع حقوق‌بشر و کرامت انسانی، با بیانیه‌یی از این لایحه حمایت کرد و رژیم ایران را به ‌عنوان یک «کشور مخرب» معرفی کرد. سپس فرام با یک حملات رگباری از طرف نمایندگان لیبرال مجلس که در ایران متولد شده‌اند، و یک گروه لابیگری طرفدار رژیم ایران، آی سی سی یعنی کنگره کانادایی ایرانی، ملاقات کرد. اظهارات فرام رژیم ایران را مورد هدف قرار می‌دهد، و نه مردم ایران را - که بیشتر آنها مخالف ملاهایی که کشورشان را خراب کرده‌اند می‌باشد -اما برای آی سی سی، مهم نیست که حرفهای او چیست، بلکه برای تفرقه افکنی ساخته و پرداخته می‌شود. لازم به ذکر است که کنگره ایرانیان کانادا یا آی سی سی، و دو نماینده ایرانی مجلس فدرال کانادا، برای بازگشایی روابط کانادا با رژیم آخوندها تلاش می کنند. آنها بطور آشکار از لایحه اس- 219  که پیشنهاد می کند کانادا، رژیم ایران را به‌ خاطر حمایت از تروریسم و نقض حقوق‌بشر مورد تحریم قرار دهد، مخالفت می کنند. همچنین باید گفت که در صفحه توییتر خانم سناتور لیندا فرام، ایرانیان مخالف رژیم، بر این نکته تاکید ورزیده اند که آی سی سی لابی رژیم ایران است و ایرانیان کانادایی را نمایندگی نمی کند.


- روز گذشته، شنبه 27 آبان ایرانیان آزادیخواه در هوایی سرد، در مقابل پارلمان کانادا و روبروی دفتر نخست وزیر این کشور، آکسیونی برگزار کردند و ضمن محکومیت رژیم حاکم بر ایران، همبستگی خود را با مردم زلزله ابراز داشتند. آنها شعار می دادند: "رژیم بی کفایت، پولها را کردی غارت، ننگت باد به غایت!"






******
با گذشت یک هفته از زلزله هفت و سه دهم ریشتری در غرب کشور، مردم این منطقه همچنان با نبود چادر و وسایل گرم کننده، دارو و غذا روبرو هستند. کمکهای مردمی که از سراسر کشور به سوی این منطقه بطور مستقل سرازیر شده نیز، توسط نیروهای حکومتی که به این مناطق اعزام شده اند، مصادره می شود. تعداد قابل توجهی فیلم از سوی مردم به سیمای آزادی تلویزیون ملی ایران ارسال شده است که عمق فاجعه زلزله را نشان می دهد. برخی از این کلیپها، نیروهای حکومتی را نشان می دهند که به جان مردمی که برای دریافت کمک جمع شده اند، افتاده و آنها را کتک می زنند. رژیم از سوی دیگر ارقام واقعی کشته شدگان را اعلام نمی کند و در هراس از اعتراضات مردم در عدم رسیدگی این آمار را پایین اعلام کرده است. روزنامه حکومتی جامعه فردا در رابطه با ابعاد فاجعه نوشته است که «خط اول دستور العملهای دستگاههای روابط عمومی، کاهش درجه بحران در اطلاع رسانی است، ما در پنهان کردن نتیجه خشم طبیعت نیز به همان روشی عمل می‌کنیم که در منحرف کردن افکار عمومی از نارسایی‌های سیاسی». چند روز پس از زلزله، حسن روحانی رئیس جمهور رژیم آخوندها به یکی از مکانهای زلزله زده رفت و از داخل اتومبیل برای مردم سخنرانی کرد. به محض اینکه وی اعلام کرد سپاه پاسداران به منطقه اعزام شده، مردم اعتراض و او را هو کردند.
کشورهای مختلف از جمله کانادا، برای ارسال کمکهای انساندوستانه، آمادگی خود را اعلام کرده اند، اما جواد ظریف وزیر خارجه آخوندها، 23 آبان، این کمکها را رد کرد و گفت: رژیمش توانایی مدیریت بحران زلزله کرمانشاه را با منابع داخلی دارد. زلزله غرب کشور در شرایطی روی می دهد که رژیم در راستای سیاستهای جنگ طلبانه اش، همچنان به ارسال نیرو، مواد غذایی و دیگر اقلام، به سایر کشورها مشغول است. کمتر از دو ماه پیش نیز ساخت بیمارستانی در یوگاندا توسط جواد ظریف افتتاح شد. از سوی دیگر در حالیکه مردم باید با سرما و کمبود آب و غذا دست و پنجه نرم کنند، مقامات رژیم ایران یکدیگر را برای ساخت ساختمانهایی از قبیل مسکن مهر، متهم می کنند. رادیو سی بی سی کانادا دراینباره از ترکیه گزارش داد که دولت روحانی قول داده است تا خرابیهای ناشی از زلزله را بازسازی کند، اما مردم این منطقه، قبلا نیز از این قولها شنیده اند. ساختمانهایی که کمتر از ده سال پیش در غرب کشور ساخته شده بودند، توسط دولت ساخته شده است. مردم سنندج طبق فراخوان از قبل اعلام شده، علیه بی‌عملی رژیم در کمک رسانی به زلزله‌زدگان تظاهرات کرده و تظاهرکنندگان یاد یکی از هموطنان خود به نام ابوبکر معروفی را که در جریان کمک به زلزله‌زدگان جان باخت، گرامی داشتند.
 ساعت 9 و 49دقیقه یکشنبه 28 آبان زمین‌لرزه‌یی به قدرت چهار و دو دهم ریشتر «سروآباد» در استان کردستان را لرزاند. این زمین‌لرزه در عمق 9کیلومتری زمین به‌وقوع پیوست. ساعت 4 و سی و هفت دقیقه بامداد یکشنبه همچنین زمین‌لرزه‌یی به قدرت چهار و سه دهم ریشتر سرپل‌ ذهاب در استان کرمانشاه را تکان داد.
گفتگوی رادیو ایرآوا با دکتر حمیدرضا طاهرزاده را اینجا بشنوید

******
روز سه شنبه 23 آبان= 14 نوامبر، 64مین قطعنامه محکومیت رژیم ایران از سوی ارگانهای ملل‌متحد به‌خاطر نقض سیستماتیک حقوق‌بشر در ایران، در اجلاس رسمی کمیته سوم مجمع عمومی ملل‌متحد در نیویورک با ۸۳رای موافق به تصویب رسید. قطعنامه مصوب کمیته سوم مجمع عمومی، که توسط کانادا و با حمایت 40کشور دیگر ارائه و تصویب شد، «نگرانی جدی جامعه جهانی را نسبت به «آمار بالا و متعدد اعمال و اجرای مجازات اعدام... از جمله اعمال حکم اعدام علیه نوجوانان، ابراز می‌کند و رژیم ایران را «به لغو اعدامها در ملأ عام، هم در قانون و هم در عمل» فرا می‌خواند. این قطعنامه هم‌چنین از رژیم ایران می‌خواهد «چه در قانون و چه در عمل، هیچ کس مورد شکنجه یا سایر رفتارهای بیرحمانه، غیرانسانی یا اهانت آمیز... .. قرار نگیرد» و «استفاده گسترده و سیستماتیک از بازداشت خودسرانه، از جمله استفاده از شیوه‌هایی برای هدف قرار دادن افراد دو تابعیتی و شهروندان خارجی و پایبندی به تضمینهای پروسدوری در قانون و در عمل، برای اطمینان از استانداردهای محاکمه عادلانه» را متوقف کند. این قطعنامه همچنین رژیم را «به رسیدگی به شرایط بد زندانها، به از بین بردن محرومیت دسترسی به درمان پزشکی مکفی و خطر مرگ که زندانیان با آن مواجه هستند» به پایان بخشیدن به «اعمال محدودیتهای گسترده و جدی علیه حق آزادی بیان، عقیده، اجتماع و تجمع صلح آمیز» و پایان دادن به «تمامی اشکال تبعیض و نقض حقوق‌بشر علیه زنان و دختران» و «افراد متعلق به اقلیتها»، فرامی‌خواند. خانم رجوی رئیس جمهور برگزیده شورای مقاومت ایران، از این قطعنامه استقبال کرد و خواستار تشکیل یک کمیته تحقیق توسط ملل متحد در رابطه با قتل عام زندانیان سیاسی سال 67 شد. در جریان رای گیری کمیته سوم مجمع عمومی ملل متحد، نماینده رژیم ایران، کانادا و سایر کشورها را به‌خاطر ارائه قطعنامه محکومیت رژیم به‌شدت مورد حمله قرار داد و آنرا قطعنامه‌یی با «انگیزه‌های سیاسی» دانست و خواهان رأی منفی هیأت‌های نمایندگی به آن شد.


برخی از  اقدامات آمریکا علیه رژیم ایران؛


- کاخ سفید اعلام کرد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و امانوئل مکرون،
رئیس‌جمهور فرانسه، در یک تماس تلفنی در خصوص مقابله با "فعالیت‌های منطقه‌یی بی‌ثبات کننده" رژیم ایران و حزب‌الله لبنان توافق کرده‌اند. بنا بر بیانیه کاخ سفید، دونالد ترامپ و امانوئل مکرون روز شنبه 18 نوامبر= 27 آبان درباره اوضاع سوریه و لبنان گفتگو و "هر دو رئیس‌جمهور درباره ضرورت همکاری با متحدان برای مقابله با فعالیتهای بی‌ثبات کننده حزب‌الله و رژیم ایران در منطقه" توافق کردند.

- کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا، لایحه 4324 که تحت عنوان "قانون تقویت نظارت بر دسترسی رژیم ایران بر تامین مالی ارائه، و برای تقویت نظارت بر فروش هواپیماهای تجاری به رژیم ایران تحت برجام مجاز شده است، را به تصویب رساند. این لایحه از وزیر خزانه‌داری آمریکا می‌خواهد به کنگره درباره صادرات هواپیما به رژیم گزارش بدهد و هم‌چنین تأیید کند که چنین معاملاتی، به‌سود اقدامات رژیم برای انتقال تسلیحات از طریق هواپیماهای تجاری نینجامد. آمریکا همچنین در تلاش است تا صادرات نفت رژیم ایران را نیز کاهش دهد.  

- کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا، لایحه شماره 1638 را برای شناسایی سرمایه‌ها و دارایی‌های بالاترین سردمداران رژیم ایران، از جمله خامنه ای، رئیس‌جمهور و سرکردگان سپاه پاسداران را به تصویب رساند. این لایحه که اکنون باید توسط مجلس نمایندگان و سنا به‌تصویب برسد، بعد از تبدیل‌شدن به قانون، دولت آمریکا را موظف خواهد کرد، ظرف 90روز مشخص کند که هر کدام از سران اصلی رژیم، چه میزان پول و سرمایه در خارج از ایران دارند و به چه نحوی این سرمایه‌ها را به خارج منتقل کرده‌اند. لایحه مذکور در سپتامبر سال گذشته میلادی، در مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت آرا به‌تصویب رسیده بود؛ اما دولت اوباما تهدید به وتو آن کرد و از این‌رو مراحل قانونی‌شدن آن طی نشد. 

******
 سابین رایمر سخنگوی بافین، اداره نظارت مالی فدرال آلمان، روز جمعه 26آبان= 17 نوامبر گفت این اداره بانک سپه رژیم ایران را مورد ممنوعیت اعتباری قرار داده است، زیرا این بانک قانون اعتباری کشور را نقض کرده است. سازمان ملل، آمریکا و اتحادیه اروپا قبلاً بانک سپه را به ‌خاطر نقشی که در فعالیتهای تهیه و خرید موشکی داشته است، تحریم کرده بود. این تحریمها در سال 2016 که علیه بانک سپه بود در کادر تحریمهای اتمی لغو شدند. وزیر سابق خزانه‌داری آمریکا گفته بود بانک سپه در شبکه تهیه و تولید موشکی نقش مالی محوری داشته است. 


اخبار زنان؛
- نازنین دیهیمی، نویسنده و مترجم و زندانی سیاسی سابق  در آستانه ۳۰ سالگی به دلیل حمله آسم درگذشت. نازنین دیهیمی از ۲۵ بهمن ۱۳۹۰ به اتهام اخلال در نظم عمومی و اقدام علیه امنیت ملی به مدت 16 ماه در زندان اوین زندانی بود. او چند روز پیش از آزادی‌اش اقدام به بازنویسی و کارگردانی نمایشنامه «دوشیزه و مرگ» در بند زنان زندان اوین نمود که توسط زندانیان سیاسی زن اجرا شد. وی در این نمایشنامه نوشته بود: روز‌های خوبی نیست بچه‌ها. خبر‌ها، خبر‌های خوشی نیست. دیوار به دیوار ما "ستاری" می‌میرد و ما هاج و واج به بلندی دیوار نگاه می‌کنیم و به هم که: چه کنیم؟ و با نگاه به هم جواب می‌دهیم: یک نفس بده تو، یک نفس بیرون. من با تو‌ام و تو با من و ما می‌توانیم. 


- گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین از ۵ هفته پیش، از ملاقات با همسر زندانی خود آرش صادقی محروم می باشد. محروم کردن این زوج زندانی از دیدار با یکدیگر در حالی است که ملاقات بین خانواده های زندانی حتی در قانون خود رژیم به رسمیت شناخته شده است. آغاز این محرومیت همزمان است با ۲۶ مهرماه ۹۶ که آرش صادقی از بند ۳۵۰ زندان اوین به دستور چهارمحالی، رئیس زندان به صورت تنبیهی به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد. 




اخبار اعتراضی؛
روز یکشنبه 28 آبان، خانواده‌های کارگران مجتمع معدنی فسفات بافق در مقابل ساختمان فرمانداری رژیم در این شهر، 
روز شنبه 27 آبان، جمعی از صیادان هامون شهر در استان سیستان و بلوچستان نسبت به رهاسازی نشدن گسترده بچه ماهی در چاه نیمه چهارم و بیکاری صیادان، جمعی از غارت‌شدگان بانک آینده در مقابل بنیاد شهید در مشهد،
روز جمعه۲۶ آبان، صدها تن از مالباختگان و غارت‌شدگان کاسپین در نمایشگاه بین المللی رسانه‌های دیجیتال با شعار «مرگ بر سیف» و درگیری با ماموارن نمایشگاه،  
روز پنجشنبه ۲۵آبان، مردم روستاهای رامسر برای سومین روز متوالی نسبت به احداث تصفیه خانه فاضلاب شهری در منطقه مسکونی در مقابل فرمانداری این شهر 
-روز چهارشنبه 24 آبان، غارت شدگان مؤسسسه مالی آرمان وحدت در مقابل مجلس با پیوستن مالباختگان مؤسسات البرز ایرانیان، افضل توس و مالباختگان آرمان اهواز با شعار مرگ بر خائن، دانشجویان دانشگاه بروجرد در اعتراض به کیفیت بد غذا،  و روز دوشنبه ۲۲آبان، بازنشستگان از استانهای کرمانشاه، لرستان، استان تهران و البرز، طبق اعلام قبلی در مقابل دفتر حسن روحانی، غارت‌شدگان کاسپین متعلق به سپاه پاسداران در تهران و گرگان،غارت‌شدگان مؤسسه مالی ولیعصر در برابر وزارت کشاورزی رژیم در تهران، غارت‌شدگان بدر توس برای سومین روز در شعبه منتخب برای گرفتن سپرده‌هایشان، کارکنان پیمانکار شرکت برق منطقه‌یی خوزستان، و رانندگان تاکسی در تنکابن دست به تجمع و اعتراض زدند. در خبری دیگر غارت‌شدگان مؤسسه البرز ایرانیان (آرمان) برای تجمع اعتراضی در تهران در روز دوشنبه 29 آبان 10 بامداد، در مقابل دادگستری رژیم و سه شنبه 30 آبان در مقابل ساختمان مرکزی تجارت تهران، فراخوان دادند.


اخبار زندان؛
- رژیم صبح یکشنبه 21آبان یک زندانی به نام مدد علیزاده را در زندان مرکزی اردبیل اعدام کرد. روز دوشنبه 15آبان نیز پنج زندانی در زندان مرکزی مشهد و چهار زندانی در زندان تایباد اعدام شدند. اسامی 4تن از این قربانیان در مشهد عبارتند از حسین یعقوبی، حسین حاجی‌آبادی، شاهرضا حسن‌زاده‌ و یوسف باغبان. 
رژیم پس از وقوع زلزله غرب کشور و کشته شدن شمار زیادی، صبح دوشنبه 22آبان چهار زندانی را در زندان ارومیه بدار آویخت. اسامی اعدام شدگان که همگی اهل میاندوآب بودند: قباد مرادی، مرتضی قلی پور، مهدی حاجی‌زاده و رامین عشقی اعلام شده است.


اخبار منطقه و جهان؛
- به گزارش رسانه‌های حکومتی تقی‌پور از آخوندهای حوزه و عضو گردان 102و
عضو لشکر افغانی فاطمیون در سوریه کشته شد. به نقل از رسانه‌های حکومتی وی مسئول گروه جهادی طراوت ماندگار بود که در سال 94 تشکیل شد. خبرگزاری نیروی تروریستی قدس ـ تسنیم ـ نیز روز شنبه 27آبان از کشته شدن یکی از سرکردگان سپاه پاسداران به نام خیرالله صمدی در سوریه خبر داد. برخی رسانه‌های خبری عکس این پاسدار را با قاسم سلیمانی سرکرده نیروی تروریستی قدس درج کردند.


- هزاران نفر از مردم حراره پایتخت زیمبابوه جمعه 17 نوامبر در تظاهراتی با ابراز شادمانی از دخالت ارتش در کنترل دولت، خواهان استعفای رابرت موگابه شدند. خبرگزاریهای بین‌المللی شمار تظاهرکنندگان را دهها هزار نفر برآورد کرده و گزارش داده‌اند آنها پرچم زیمبابوه را در دست داشتند و شعارهایی مانند «موگابه باید برود» سرمی‌دادند. ارتش زیمبابوه از روز چهارشنبه قدرت را در این کشور در دست گرفته است. ارتش زیمبابوه با اعلام دستگیری برخی از نزدیکان موگابه، گفته است «پیشرفت مهمی» در گفتگوهای مربوط به کناره‌گیری موگابه از قدرت حاصل شده است. برخی از نمایندگان حزب حاکم نیز از رأی عدم اعتماد به او گفته‌اند. زیمباوه در دهه ۸۰میلادی در یک مسیر خونین به استقلال رسید و موگابه از همان زمان قدرت را در دست گرفت. موگابه بخاطر نقض حقوق بشر، تقلب در  انتخابات و تصمیمات خودکامه، مورد تحریم کشورهای غربی قرار گرفته بود. لازم به ذکر است که موگابه با رژیم ایران نیز روابط حسنه ای داشت. آخرین سفر موگابه به ایران برای مراسم تحلیف حسن روحانی در سال جاری بود.