صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آبان ۲۱، ۱۳۹۶

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

به نقل از سایت سازمان مجاهدین خلق، ۳۴نهاد مدافع غیردولتی حقوق‌بشر، در بیانیه‌یی مشترک از کمیته سوم سازمان ملل ‌متحد خواستار تصویب قطعنامه‌یی درباره وضعیت حقوق‌بشر در ایران و پایبند ماندن رژیم آخوندها به تعهدات خود شدند. این منبع افزود: رأی‌گیری برای قطعنامه درباره وضعیت حقوق‌بشر در ایران قرار است طی روزهای آینده در کمیته سوم سازمان ملل صورت گیرد و در صورت تصویب در مجمع عمومی سازمان ملل نیز به رأی گذاشته خواهد شد.


******
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس 19آبان، ریاست وزیر پیشین فرهنگ فرانسه در اجلاس عمومی یونسکو با حضور 195 نماینده از کشورهای عضو یونسکو، در پاریس تایید شد و ریاست خانم آدری آزولای 45 ساله را تایید کردند. خانم آزولای پس از پنج بار رأی‌گیری توانست بر رقیب قطری خود پیروز شود.




******
 رویتر 18آبان به‌ نقل از پلیس هلند گزارش داد که  احمد مولا نیسی 52ساله مؤسس یک گروه عرب که خواهان جدایی استانهای نفت خیز بود شامگاه چهارشنبه 8 نوامبر در مقابل منزل خود در لاهه به ضرب 3 گلوله به سر و سینه ترور شد که قبل از رسیدن به بیمارستان درگذشت. گفته می شود احمد مولا توسط گروهی به نام "دستان خائن" ترور شده است و خانواده مولا رژیم ایران را متهم به این ترور کرده اند. افراد این گروه از ماموران و عناصر نفوذی اطلاعات رژیم ایران می باشند. گفتنی است مقاومت ایران پیوسته خواهان اخراج مأموران رژیم از کشورهای اروپایی طبق مصوبه آوریل 1997شورای اتحادیه اروپا و محاکمه و مجازات عاملان و آمران ترورهای سپاه پاسداران، نیروی تروریستی قدس و وزارت اطلاعات رژیم ایران بوده است.

******
روز پنجشنبه 18آبان نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل‌متحد با یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار و تاکید کرد که دسترسی کامل و شفاف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر تمامی فعالیتهای رژیم ایران باید تضمین شود و تحقیقات قاطع از این فعالیتها باید صورت بگیرد. 13تن از سناتورهای آمریکایی از نیکی هیلی خواسته بودند در دیدار با آمانو بر تحقیقات کامل از فعالیتهای اتمی رژیم ایران و تبعیت کامل این رژیم تأکید کند. گشودن اماکن نظامی به روی بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در قلب شروط آمریکا برای ماندن در برجام است. آمانو اذعان کرده است نگرانی‌هایی در مورد توانایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تأیید برخی از فعالیتهای اتمی گذشته رژیم ایران دارد. برای اطمینان از تاییدیه، آمانو می‌خواهد رژیم ایران از توافقنامه موسوم به «پروتکل الحاقی» تبعیت نماید. رژیم ایران این توافقنامه را امضا کرده ولی باید آن را تصویب کند. 

******

 به گزارش العربیه، سپاه پاسداران، گروه‌های شبه‌نظامی جدیدی را در سوریه با القاب مذهبی به ‌منظور تحریک ساکنان منطقه ایجاد کرده است. از جمله تیپ 313 که در درعا موجودیت آن اعلام شده، توسط سپاه پاسداران رژیم ایران آموزش داده شده‌ و تأمین مالی شده‌اند. العربیه افزود: به گفته نیروهای رزمنده سوریه مأموریت این گروه‌های شبه‌نظامی تخریب توافق کاهش تنش در جنوب سوریه می باشد.
بی.بی.سی جهانی نیز به‌نقل از یک منبع اطلاعات غربی گزارش داد، رژیم ایران در حال ساختن یک پایگاه نظامی دائمی در سوریه است. گفته می‌شود این رژیم مجموعه‌یی را در یک تأسیسات استفاده‌ شده توسط ارتش سوریه در 14کیلومتری جنوب دمشق برقرار کرده است... تصاویر ماهواره‌یی... نشان‌دهنده فعالیت ساخت و ساز در این تأسیسات است... در ماه‌های اخیر ساختمانهای بیشتری به این تأسیسات اضافه شده است.

******
 امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه روز 18 آبان، طی یک نشست رسانه‌یی گفت: «اما محرز است که موشک پرتاب شده از سوی شبه‌نظامیان حوثی به ریاض، متعلق به رژیم ایران است و این موضوع، نشان‌دهنده آن است که توافق هسته‌یی رژیم ایران باید متوقف شود». رئیس‌جمهور فرانسه که روز چهارشنبه به امارات متحده عربی سفر کرده بود در مراسم افتتاحیه موزه لوور شرکت کرد. وی هم‌چنین در دیدار با محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و معاون ستاد کل ارتش به بررسی روابط دوجانبه و تحولات منطقه پرداخت. 

******
 فدریکا موگرینی، هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از بازگشت از آمریکا نسبت به برنامه موشکی رژیم ایران و سیاستهای این رژیم در خاورمیانه ابراز نگرانی کرد. وی روز پنجشنبه ۱۸آبان در بدو ورودش به اجلاس وزرای دفاع کشورهای اتحادیه اروپا عضو پیمان ناتو در بروکسل گفت با آمریکاییها درباره نگرانی از برنامه موشکی رژیم ایران موافق است. وی افزود: «ما در اتحادیه نگرانیهای شدیدی نسبت به برنامه‌های موشکی و برخی از سیاستهای رژیم ایران در منطقه به‌ویژه آنچه مربوط به جنگ در یمن و سوریه می‌شود داریم. فدریکا موگرینی گفت:‌ «اتحادیه اروپا، به اجرای تحریمهایی که ربطی به برنامه اتمی رژیم ایران ندارد، مانند مقابله با تروریسم و نقض حقوق‌بشر ادامه می‌دهد». وی افزود: «اتحادیه اروپا آمادگی دارد که خارج از برجام با آمریکا برای مقابله با رفتارهای مخرب رژیم ایران همکاری کند».
گفتگوی رادیو ایرآوا با آقای عزیزالله پاکنژاد عضو شورای ملی مقاومت را اینجا بشنوید.

******
یک عامل حکومتی 18 آبان در گفتگو با خبرگزاری تسنیم متعلق به سپاه تروریستی پاسداران، در هواشناسی اصفهان به کاهش ذخایر آب‌های زیرزمینی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تاکنون بارش نداشتیم شاهد کاهش ذخایر آب‌های زیرزمینی در اصفهان هستیم و خشکسالی همچنان ادامه دارد. وی افزود: با توجه به این‌که از نظر هواشناسی بارشی نداشتیم عموماً میزان مصرفی هم از آب‌های زیرزمینی تأمین می‌شود... امسال پاییز خوبی از نظر بارشی نداریم». 
سرکوب؛
 بدنبال اعتراضات مردم در جریان تعدی به یک دختر بچه دانش آموز 12 ساله در مدرسه راه شهدا در ارومیه، شهروندان کُرد بازداشت شده در شهرک اسلام‌آباد ارومیه در بازداشتگاه وزارت اطلاعات مورد ضرب ‌و شتم قرار گرفته و هر کدام به پرداخت ٢٥میلیون وجه نقد جریمه محکوم شدند. چند تن از این زندانیان همچنین بر اثر جراحات شدید ناشی از ضرب ‌و شتم نیروهای اطلاعاتی برای معالجه پزشکی در مراکز درمانی بستری شده‌اند. مردم در جریان اعتراضات خود، یک پایگاه بسیج را هم آتش زدند. 

- به نقل از خبرگزاری رویتر، طی 2سال گذشته، سپاه پاسداران حداقل 30تن از شهروندان ایرانی دو تابعیتی را دستگیر کرده که دو برابر میزانی است که قبلاً توسط رسانه‌های محلی یا بین‌المللی گزارش شده بود. رویتر افزود: این تعداد دستگیری از شهروندان دوتابعیتی، نشان می‌دهد که از سال 2015 میزان دستگیری، افزایش قابل توجهی یافته است، در حالیکه با امضای توافق اتمی، بسیاری انتظار داشتند که از میزان مخاصمات با کشورهای غربی توسط رژیم ایران کاسته شود. 

اخبار زنان؛
- مأموران وزارت اطلاعات یک زن کرد به نام چینی آخرخوب شهروند سقز که رور 4 مهر بازداشت شده بود، را برای گرفتن اعتراف تلویزیونی تحت شکنجه و فشار قرار داده‌اند. مأموران ادارە اطلاعات به این زن زندانی گفته اند،‌ تنها در صورتی وی را آزاد خواهند کرد که در مقابل دوربین، علیه احزاب کرد سخن بگوید. لازم به ذکر است که صدها شهروند کرد، به دلیل شادی از نتایج همه پرسی در اقلیم کردستان عراق، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدند که حداقل ١٠ نفر از آنها زن بودند. رژیم آزادی دستگیرشدگان را به مصاحبه تلویزیونی مشروط کرده است. 


- یک زن باردار اهل سنندج به نام سارا فرهادی، در اثر فشار ناشی از حمله مأموران وزارت اطلاعات به خانه اش دچار سقط جنین شد. همسر سارا فرهادی، عرفان کریمی، در پی اتهامات وارد شده مبنی بر همکاری با احزاب کرد چهار ماه است که ناپدید شده است. فشار نیروهای اطلاعاتی بر این خانواده برای معرفی فرزندشان به اداره اطلاعات کماکان ادامه دارد. 




- به نقل از خبرگزاری حکومتی ایسنا 14 آبان، زینب کریمی بازیکن تیم فوتبال زنان خیبر خرم آباد درباره رفتار غیرانسانی ناظر مسابقه نسبت خود افشاگری کرد. وی در مصاحبه ای درباره آسیب‌دیدگی‌ خود در هفته‌ سوم لیگ برتر فوتبال بانوان، بیان‌ کرد: در ‌دقیقه 20 بازی بود که دچار آسیب‌دیدگی‌ شدم. تا پایان نیمه نخست که داور سوت بازی را زد، کنار زمین درد می کشیدم اما ناظر مسابقه حتی یک نگاه هم به من نکرد. حتی راننده آمبولانس نزد من آمد اما در جواب من که از او خواستم هرچه زودتر مرا به بیمارستان برساند، گفت، ‌«ناظر بازی این اجازه را نمی‌دهد و گفته چون خونریزی ندارید، اجازه انتقال به بیمارستان را نداریم.» من پس از مدتی با یک پراید شخصی به بیمارستان رفتم. وی سپس به واکنش سرپرست باشگاه خوزستان اشاره کرد که گفته بود «مشکل جدی وجود نداشته» و اظهار کرد: آیا در رفتگی کتف مشکل جدی نیست؟ این بازیکن همچنین گلایه کرد: از ساعت یازده که به بیمارستان امام خمینی انتقال پیدا کردم تا ساعت چهار به کار من رسیدگی نشد، چرا که من را با آمبولانس به بیمارستان منتقل نکرده بودند. حتی یک صندلی هم به من داده نشد. 

- روز سه‌شنبه یک مرد میانسال با پرتاب کردن خود به روی ریل قطار در اراک جان خود را از دست داد. روز سه‌شنبه نیز، یک جوان ۱۵ساله در شهر آشخانه در استان خراسان شمالی خود را حلق‌آویز کرد و به زندگی خود پایان داد. هم‌چنین یک زن 43ساله به‌همراه کودک 14ماهه‌اش روز 11آبان در اعتراض به فقر و گرسنگی، خود و فرزندش را از بالای یک ساختمان نیمه‌کاره در شهر کرد به پایین پرتاب کرد. او و کودکش در دم جان باختند. خودکشی زنان طی 5سال گذشته در ایران تحت حاکمیت آخوندها، 66درصد افزایش یافته است.

- مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران در پی اعلام نتایج یک پژوهش درباره ۴۰۰ کودک کار اظهار کرد: ثابت می کنیم که به 90 درصد کودکان کار تجاوز می شود. سایت حکومتی سلامت نیوز به نقل از روزنامه حکومتی ایران، گزارشی منتشر کرد که طی آن به چند نمونه از تجاوز به دختربچه ها و کودکان اشاره کرده است. همین گزارش توسط پایگاه اطلاع رسانی رکنا نیز منعکس شده است. این گزارش همچنین به نقل از الهام فخاری، عضو شورای شهر تهران نوشته است که «سوءاستفاده جنسی بزرگ‌ترین آسیب برای بچه‌های زباله‌گرد است». این گزارش به روایت خشونت جنسی علیه دختربچه هایی می پردازد که به دلیل فقر و اعتیاد پدر و مادر از سنین کم مورد تعدی و تجاوز قرار می گیرند. این گزارش همچنین به نقل از الهام فخاری، عضو شورای شهر تهران نوشته است که «سوءاستفاده جنسی بزرگ‌ترین آسیب برای بچه‌های زباله‌گرد است.» یکی از سوژه های این گزارش دختر ۱۹ ساله ای به نام رعناست که از ۱۱ سالگی به کارهای زیان آوری چون قطعه سازی خودرو و کار با اسید مشغول بوده است. پدر رعنا معتاد است و به ۴دختر خود تعرض می کرده است. این دختربچه ها طعمه سایر مردان دستفروش و ... در محل هم بوده اند. (سایت حکومتی سلامت نیوز – ۱۷ آبان ۱۳۹۶) بنا به اعتراف مقامات حکومتی، حداقل ۴۲ میلیون نفر از جمعیت ۸۰میلیونی ایران زیر خط فقر زندگی می کنند و ۳۰ میلیون گرسنه هستند. ۸۰درصد مزدبگیران زیر خط فقر زندگی می کنند.



- پرستاران ایرانی که بسیاری از آنها را زنان تشکیل می دهند با فشار کاری طاقت فرسایی دست به گریبانند که حتی منجر به مرگ آنها می شود اما رژیم ایران هیچ رسیدگی واقعی به این معضل نمی کند. علیرضا آذرپناه رئیس نظام پرستاری شهرستان دورود در خصوص مخاطرات شغلی پرستاران، گفت: استرس های کاری یکی از مخاطراتی است که سبب فرسودگی پرستاران می شود. اضافه کاری های اجباری، حضور در شیفت های کمپلکس و خستگی ناشی از آن و اجبار پرستاران به انجام امور خارج از حیطه شغلی، سبب بروز آسیب های روحی و روانی و جسمی می شوند. وی راه حل این فشارها را اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور در مورد پرستاران دانست که با نوعی بازنشستگی پیش از موعد از فرسودگی افراد در حرفه پرستاری بکاهد. (سایت حکومتی خانه پرستار – ۱۵ آبان ۱۳۹۶) دیوان عالی اداری رژیم در تاریخ ۱۶ آبان ۱۳۹۶ اعلام نمود که قانون بازنشستگی با سابقه ۲۰ سال کار شامل پرستاران خواهد شد. اما واقعیت این است که با وجود کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در کشور و وجود ۱۱ هزار پرستار بیکار اعمال این قانون هم به جای اینکه از فشار بر پرستاران ایران بکاهد به فشار بر آنها خواهد افزود. (خبرگزاری رسمی ایرنا – ۱۶ آبان 1396)


اخبار اعتراضی؛
روز یکشنبه 21 آبان، بیش از ۳۰۰تن از کارگران کارخانه پوپلین رشت، کارکنان مجتمع فولاد خوزستان در مسجد ارشاد اهواز، 150تن از کارکنان کارخانه قطران در  زرند کرمان،  روز شنبه 20آبان، کارکنان شهرداری اندیمشک در مقابل شهرداری این شهر، طلافروشان قزوین نسبت به مالیات سنگین و ارزش افزوده با بستن مغازه های خود، غارت شدگان موسسه آرمان خرم آباد مقابل موسسه ملل، غارت شدگان آرمان البرز ایرانیان در مقابل این موسسه با شعار " مفسد اقتصادی اعدام باید گردد"، جمعی از کارکنان سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری آبادان،کارگران امور شهری ناحیه دو قوشاچای در میاندوآب، مردم روستاهای غرب شهرستان رامسر، خانواده‌های بیماران متابولیک در مقابل سازمان غذا و دارو نسبت به نبود داروهای ویژه و پاسخگو نبودن کارگزاران رژیم، بیش از 300تن از کارگران سهامدار کارخانه ایران پوپلین رشت، جمعه شب 19 آبان، غارت‌شدگان مؤسسه آرمان وحدت در اهواز در مقابل منزل آخوند جزایری با شعار دادن علیه سران رژیم،  روز پنجشنبه 16 آبان، مالباختگان موسسه ولیعصر در مقابل وزرات جهاد کشاورزی در تهران با شعار «ای رهبر آزاده  دزدی مگه آزاده؟»»  و روز چهارشنبه 17 آبان، دانشجویان دانشگاه تهران با شعار دانشگاه پادگانه، تدبیر و امید چاخانه، غارت‌شدگان مؤسسه ملل (آرمان) در گچساران، غارت‌شدگان مؤسسه ولی عصر در مقابل وزارت کشاورزی با شعار ولی عصر دزدی کرده، دولت حمایت کرده و نسبت به پرتاب گاز اشک آور توسط نیروی انتظامی و ضرب و شتم زنان و کودکان، غارت شدگان موسسه آرمان در اهواز مقابل ساختمان دادگستری، دست به اعتراض، اعتصاب و تجمع زدند. 
همچنین بازنشستگان و پیشکسوتان فرهنگی ایران، برای اعتراض روز دوشنبه در مقابل دفتر حسن روحانی فراخوان دادند. آنها اعلام کرده‌اند در اعتراض به بی‌حرمتی حاکمان تهران و بی‌عملی و پاسخگو نبودن به خواسته‌هایشان، با شعار «تا حق خود نگیریم -از پای نمی‌نشینیم» تصمیم به تجمع گرفته‌اند. 

اخبار زندان؛
- تعدادی از زندانیان سیاسی بند 8 زندان اوین در اعتراض به احکام زندان و عدم آزادی خود و نیز در اعتراض به نارسایی‌های بهداشتی و غذایی زندان در هواخوری دست به تحص زدند و حاضر به رفتن به بند خود نبودند. این زندانیان که تعدادی از آنان احکام زندانشان تمام شده است خواستار رسیدگی به پرونده خود می باشند.




- زندانی سیاسی سهیل عربی برنده جایزه سالانه گزارشگران بدون مرز معرفی شد. وی در واکنش به این جایزه طی نامه‌یی گفت:‌ «هیچ جایزه‌ای نمی‌تواند من را خوشحال کند مگر این‌که دست به دست هم داده و ظلم را ریشه کن کرده و ظالمین را براندازیم». در قسمتی از نامه‌این زندانی سیاسی که هم‌اکنون در بند 8 زندان اوین زندانی است آمده است: «وقتی اکثر رسانه‌ها در اختیار دو حزب بود که در سانسورگری و محافظه کاری با یکدیگر رقابت داشتند. وقتی عده‌یی مزد می‌گرفتند تا بی‌سوادی و خرافات را ترویج دهند و فریبمان دهند، تصمیم گرفتم یک شهروند خبرنگار مستقل باشم تا بتوانم تمام حقیقت را بدون روتوش و سانسور انعکاس دهم. حاکم‌باشی و دربارش اما از این‌که ما حقایق را بفهمیم و بفهمانیم هراس بیش از حد تصوری داشتند. آنها ما را با افسانه‌ها و خرافات سرگرم می‌کنند و خوش دارند که در خواب باشیم تا با خاطری آسوده مال و سرزمینمان را غارت کنند. آری، بیداری به‌مثابه رهایی از شر مستبدین است، لذا به طرز وحشیانه‌ای شهروند خبرنگاران را سرکوب می‌کنند». وی افزود:‌ «باری از شما دوستان خوبم در آنسوی مرزها که مرا لایق این جایزه ارزشمند دانستید بسیار سپاسگزارم. این عنوان به من انگیزه دو چندان می‌دهد تا به وظیفه شهروند خبرنگاری‌ام حتی پشت میله‌های زندان ادامه دهم و صدای زندانیان عقیدتی و سیاسی ایران را به گوش تمام مردم جهان برسانم و امیدوارم هم‌چنان من را در این امر یاری نمائید». در قسمت دیگری از این نامه آمده است:‌ «در کنار من جوانهای بسیاری محکوم به حبس شدند از جمله دهها زندانی سیاسی و عقیدتی دیگر در سراسر ایران که از حمایتهای کافی برخوردار نیستند. اردوگاه کار اجباری در زندان اوین بند هفت و هشت، کار کشیدن بدون مزد از زندانیان به جای پرسنل انتظامات، بهداری و آشپزخانه که برخلاف آیین‌نامه زندانها می‌باشد. کف خوابی، فروش اجناس چند برابر قیمت تعیین شده، بازرسیهای همراه با خشونت و دهها مورد تخلف و نقض حقوق‌بشر که در زندانهای جمهوری اسلامی رخ می‌دهد و دردا که ما را فریاد رسی نیست»

- سه جوان بهایی که پیش از این به خاطر مذهبشان از تحصیل محروم شده بودند به خاطر پیگیری موضوع محرومیتشان هر کدام به ۵ سال زندان محکوم شدند. روحیه صفاجو، تارا هوشمند ۲۱ ساله و سرمد شادابی ۲۲ ساله در سال ۹۳ پس از قبولی در کنکور به دلیل بهایی بودن از تحصیل محروم شدند. هر سه در اسفند سال ۹۴ به دلیل پیگیری قانونی محرومیت خود و به دلیل بیان وضعیتشان در رسانه های اجتماعی بازداشت و در فروردین ۹۵ با قید وثیقه آزاد شدند. آنها بعد از احضار و دادگاه های مکرر، در تاریخ ۴ مهر۹۶ در دادگاهی به ریاست قاضی شرع مقیسه محاکمه شدند و در آبان ۹۶ به آنها اعلام شد که به ۵سال حبس به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق بهائیت» محکوم شدند. 

اخبار منطقه و جهان؛

- مردم لبنان علیه دخالتهای رژیم ایران در کشورشان تظاهراتی در بیروت برگزار کردند. این تظاهرات توسط طرفداران اشرف ریفی وزیر دادگستری سابق لبنان و حزب ملی‌گرایان آزاده علیه رژیم ایران در لبنان برپا شد. تظاهرکنندگان در شعارهایشان خواهان خلع ‌سلاح شبه‌نظامیان حزب‌الله شدند که نهادهای دولتی را قبضه کرده و مانع تصمیم‌گیریهای دولت لبنان می‌شود. 


- ساعت 10 بامداد شنبه 20آبان انفجار تروریستی که توسط یک موتور پر از مواد منفجره در منطقه حوزه سوم امنیتی شهر 'لشکرگاه' در استان هلمند افغانستان انجام گرفت، یک پلیس کشته و 7 تن دیگر مجروح بر جای گذاشت. شبه‌نظامیان طالبان مسئولیت این حمله را برعهده گرفته‌اند. مقامات امنیتی بلخ در شمال افغانستان همچنین روز پنجشنبه 18آبان از یک حمله تروریستی در شهر مزارشریف مرکز این استان خبر دادند که از قول مسئول امنیت فرماندهی پلیس بلخ، هدف حمله تروریستی، حاجی عبدالغنی از بزرگان قوم در ولایت بلخ بوده که در این رویداد کشته شده است. پلیس کشته شدن دست‌کم یک نفر از محافظان او و زخمی شدن سه تن دیگر را نیز تأیید کرده است. 

- حدود 600 پناهجو که آرزویشان رسیدن به استرالیاست، سال‌هاست که بدون هیچ‌گونه رسیدگی و خارج از هر گونه چهارچوب قضایی در بازداشتگاهی واقع در جزیره مانوس زندانی شده‌اند. این جزیره بخشی از خاک گینه نو در اقیانوس آرام است و بازداشتگاه آن به‌ طور رسمی در نهم آبان گذشته بسته شده است، اما افراد ساکن در آن از ترس خشونت بومیان جزیره حاضر به ترک آن محل نیستند. استرالیا هیچ قایقی را که حامل مهاجران باشد نمی‌پذیرد، حتی اگر شرایط پذیرش را داشته باشند. جولی بیشاپ، سرپرست نخست‌وزیری استرالیا می‌گوید: «کسانی که پناهنده نیستند و هیچ حقی ندارند باید به خانه‌شان برگردند. سازمانهای حقوق‌بشری از این سیاست استرالیا به‌شدت خشمگینند و آن را برای دولت این کشور شرم‌آور می‌خوانند. دولت پاپوآ آب و برق بازداشتگاه را قطع کرده و تنها یک روز به ساکنان آن فرصت داده تا محل را ترک کنند. آنها یا باید به یک مرکز ترانزیت در جزیره بروند یا با قبول تمام خطرات به کشورشان بازگردند. لازم به ذکر است که در میان پناهجویان مانوس افرادی از ملیتهای مختلف از جمله ایرانی و افغان نیز دیده می‌شوند. در ژوئیه 2013، پلیس محلی پاپوآ به همراهی تعدادی افراد بومی به بازداشتگاه حمله برد و تعدادی از پناهجویان را در درگیری مجروح ساخت. رضا براتی، پناهجوی 23 ساله ایرانی در این حمله جان خود را از دست داد. 

- به‌ مناسبت نود و نهمین سالگرد پایان جنگ جهانی اول، مراسم بزرگداشت قربانیان
این جنگ، در کشورهای مختلف برگزار شد. در فرانسه این مراسم در پاریس، با حضور امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور این کشور برگزار شد. در لندن نیز ساعت بیگ بن که به‌دلیل تعمیرات از ماه اوت متوقف شده بود، به‌طور استثنایی به ‌صدا درآمد. در کانادا نیز این مراسم در شهر اتاوا بدون حضور نخست وزیر برگزار شد. جاستن ترودو برای شرکت در اجلاس ایپک در ویتنام بود. ای پک یا مجمع همکاری‌های اقتصادی آسیا اقیانوس آرام برای دومین بار است که در دانانگ ویتنام برگزار می شود. ای پک اهمیت زیادی در مسائل اقتصادی و اجتماعی دارد. اولین اجلاس سران اَی پک در سال ۱۹۹۳ در آمریکا برپا شد. روز 11نوامبر مصادف است با پایان جنگ جهانی اول در سال 1918 و پیروزی متفقین بر آلمان.