صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آبان ۰۷، ۱۳۹۶

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

ایرانیان آزادیخواه در شهر اتاوا روز گذشته شنبه 6 آبان= 28 اکتبر در مقابل پارلمان فدرال و روبروی دفتر نخست وزیر کانادا گرد آمده و یاد شهدای اعضای مقاومت ایران درکمپ لیبرتی در عراق را که سال 2015 در همین روز بدست نیروهای قدس سپاه پاسداران کشته شدند را گرامی داشتند. آنها همچنین خواهان آزادی تمامی زندانیان سیاسی و بطور مشخص آقای محمد نظری شدند که 24 سال است در زندان بسر می برد و حدود 90 روز است که در اعتصاب غذاست. گفتنی است که آکسیونهای مشابهی روزهای شنبه و یکشنبه در شهرهای مونترال، تورنتو و ونکوور برگزار شد.



- به نقل از خبرگزاری فرانسه وزارت دفاع کانادا اعلام کرد نیروهای ویژه این کشور به‌طور موقت کمکهای نظامی خود به نیروهای عراقی را به‌دلیل تنشهای بین ارتش این کشور و نیروهای کرد به‌حالت تعلیق در می آورد. سخنگوی وزیر دفاع کانادا روز شنبه 28 اکتبر گفت: تنها هنگامی که روابط داخلی نیروهای امنیتی عراقی و ماموریتهایی که در حال انجام است شفافیت بیشتری داشته باشد همکاریها از سر گرفته خواهند شد. خبرگزاری فرانسه خاطرنشان کرد:‌ کانادا که بخشی از ائتلاف بین‌المللی در جنگ علیه گروه داعش است گفت در حالیکه نیروهای ویژه این کشور مأموریت خود برای آموزش و کمک‌رسانی به نیروهای عراقی در شمال کشور را به‌ حالت تعلیق در می‌آورد، همکاریش در دیگر زمینه‌ها ادامه خواهد یافت. این زمینه‌ها شامل پشتیبانی از ائتلاف در هوانوردی تاکتیکی، اطلاعاتی، هدف گیری، فرماندهی و کنترل و در زمینه تسهیلات پزشکی است. کانادا تعداد نیروهای ویژه خود در عراق را در فوریه 2016 سه برابر کرده بود و به 210 نیرو رسانیده بود.

******
بنا به اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران، 7 آبان، رژیم در وحشت از تظاهرات و تجمع بزرگ مردمی در پاسارگاد در سالروز تولد کوروش کبیر به مانورهای نظامی و اقدامات گسترده سرکوبگرانه در شهرهای مختلف استان فارس به ‌خصوص شهرها و مناطق اطراف پاسارگاد مبادرت کرده است. این اطلاعیه افزود: پاسداران و نیروی انتظامی در پاسارگاد و شهرهای اطراف به‌طور عملی حکومت نظامی برقرار کرده و همه جاده‌ها و راههای اصلی و فرعی منتهی به پاسارگاد، حتی جاده‌های روستایی را بسته و از حرکت خودروها به سمت پاسارگاد جلوگیری کرده و آنها را بر می‌گردانند. نیروهای حکومتی از خودروهایی که قصد رفتن از شیراز به تهران یا اصفهان را دارند نیز می‌خواهند تا از راه قدیمی به سفر خود ادامه دهند. پاسداران به کلیه خودروها و مردمی که پیاده به سمت پاسارگاد حرکت می‌کنند ابلاغیه‌یی می دادند که در آن نوشته شده بود: «تجمع غیرقانونی در پاسارگاد در روز جعلی ۷آبان توسط جریان معاند و ضد نظام خارج نشین برنامه‌ریزی شده است و حضور در این برنامه مصداق ماده ۶۱۰قانون مجازات اسلامی تلقی شده و با خاطیان برخورد قانونی و قضایی صورت می‌گیرد». استاندار رژیم در استان فارس در وحشت از تجمع مردم در پاسارگاد نیز طی ابلاغیه‌یی خطاب به تمامی مدیران کل ادارات استان، مرخصی کارمندان دولت در روز یکشنبه در این استان را لغو کرد. این اطلاعیه در پایان ادامه داد: به‌رغم همه این اقدامات و تمهیدات مردم در گروه‌های بزرگ به‌صورت سواره و پیاده و از جاده‌های اطراف در پی رساندن خود به پاسارگاد هستند و ترافیک شدیدی همه این مناطق را فراگرفته است. دروازه قرآن شیراز و پارکهای اطراف آن پر از جمعیتی است که می‌خواهند به پاسارگاد بروند. نیروی انتظامی تلاش می‌کند از جمع شدن مردم جلوگیری به‌عمل بیاورد. 

******
مجلس نمایندگان آمریکا در یک اقدام دو حزبی در جلسه روز پنجشنبه 26 اکتبر خود، لایحه گسترش تحریم‌های رژیم ایران علیه برنامه غیرقانونی موشکی را با بیش از ۴۲۰رای موافق و تنها ۲رای مخالف تصویب کرد. این لایحه با شماره 1698تحت عنوان «قانون برنامه موشکهای بالیستیک رژیم ایران و اجرای تحریمهای بین‌المللی» توسط اد رویس رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان ارائه شده و از حمایت323 عضو دیگر مجلس نمایندگان از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه برخوردار بود. در خبری دیگر، شب 3 آبان ماه= 25 اکتبر، قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را که خواستار تحریم حزب‌الله لبنان به‌خاطر «استفاده از غیرنظامیان به‌عنوان سپر انسانی» است به تصویب رساندند. طرح ۳۳۴۲ که توسط «مایک گالاگر»، نماینده جمهوریخواه ارائه شده، خواستار اعمال تحریم علیه شبه‌نظامیان حزب‌الله وابسته به رژیم ایران شده بود. این طرح رئیس‌جمهور آمریکا را موظف می‌کند ظرف حداکثر ۱۲۰روز پس از تبدیل شدن آن به قانون، گزارشی شامل نفراتی از حزب‌الله که از غیرنظامیان به‌ عنوان سپر انسانی استفاده کرده‌اند تقدیم کنگره کند. 

******
خبرگزاری رویتر از تاثیر اقدامات شبه نظامیان و پاسداران رژیم ایران در ایجاد فضای رعب و وحشت در مناطق کردنشین عراق گزارش داد: مهندسان و کارگران تأسیسات نفتی شمال عراق گفتند: در شرایطی که اخبار مربوط به شبه‌نظامیان مورد حمایت رژیم ایران و قاسم سلیمانی به سرعت در میان مردم انتشار می‌یافت، مردم ضمن تخلیه این محل، به ترس و نگرانی خود از قاسم سلیمانی فرمانده عملیات خارج کشوری نیروهای ویژه سپاه پاسداران اشاره می‌کردند. از سوی دیگر خامنه‌ای در دیدار با حیدر عبادی نخست وزیر عراق از شبه‌نظامیان نیروی تروریستی قدس به ‌عنوان «نیروهای مردمی و جوانان عراقی» نام برد و آنها را رمز پیروزی توصیف کرد و ضمن هشدار به عبادی گفت: باید مراقب مکر آمریکایی‌ها باشید و هرگز به آنها اعتماد نکنید. 

******
رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه 24 اکتبر = 2 آبان، در جریان سفر اخیر به عربستان گفت سیاست دونالد ترامپ چیدن بال و پر رژیم ایران در منطقه است که در منطقه تنش آفرینی می‌کنند. وی تأکید کرد آمریکا به قطعنامه اجلاس مشترک آمریکا و عربستان سعودی ملتزم خواهد بود. تیلرسون در کنفرانس مشترک مطبوعاتی با همتای سعودی خود عادل الجبیر گفت واشینگتن سیاست مجازات علیه رژیم ایران را ادامه خواهد داد و نقش بی‌ثبات کننده این رژیم را محکوم می‌کند. این رژیم در کشورهای عرب مانند یمن و سوریه آشوب به پا می کند.  

******
خانم عاصمه جهانگیر گزارشگر ویژه حقوق‌بشر ملل‌متحد در امور ایران طی سخنانی در کمیته سوم مجمع عمومی در نیویورک به انجام تحقیقات جامع و مستقل در مورد قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال 67 فراخوان داد و گفت: برای حرکت رو به جلو من علاقمندم که پیشنهاد کنم به عقب بنگریم، در این رابطه تعداد قابل توجهی از دادخواستها، ارتباطات و مدارک مربوط به گزارشات اعدام قابل توجهی از هزاران زندانی سیاسی، مرد، زن و نوجوانان در سال 1988 است. این موضوع از دردی عمیق حکایت دارد که باید مطمئناً به آن پرداخته شود، این قتلها توسط بعضی از مقامات بلندپایه رژیم ایران مورد تأیید قرار گرفته است. تقریباً به‌طور روزانه من نامه‌های عمیق و صمیمانه‌یی از اعضای خانواده آنانی که کشته شده‌اند دریافت می‌کنم آنها خواهان جوابگویی هستند، خانواده قربانیان حق دریافت غرامت و دانستن حقایق در مورد سرنوشت بستگانشان را بدون ریسک تلافی و انتقام از آنان دارند.
خبرگزاری سپاه پاسداران در واکنش به گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت وخیم حقوق‌بشر در ایران که در آن موضوع قتل‌عام سال 67 مطرح شده، نوشت: این گزارش مانند گزارش قبلی ایشان و یازده گزارش قبلی احمد شهید، حق قصاص را مساوی با اعدام پنداشته است و این در حالیست که قصاص، حقی برای اولیای دم است و حداقل انتظار از خانم گزارشگر که مسلمان می‌باشند این بود که این موضوع را در گزارش خود لحاظ می‌کردند. خانم عاصمه جهانگیر اشکال کرده‌اند که چرا برخی مجازاتها مثل شلاق زدن یا قصاص عضو در ایران اسلامی اجرا می‌شود!؟ پس از بخش خبر با میهمان رادیو ایرآوا در باره فراخوان عاصمه جهانگیر به تحقیق پیرامون قتل عام 67 می پردازیم.

******
 بنا به گزارش رسانه های حکومتی در طول هفته ای که گذشت، تنها طی 4 روز، 7 کولبر کرد در شهرهای سردشت، ارومیه و ماکو کشته و زخمی شده‌اند که ٥مورد از آن با شلیک مستقیم و دو مورد نیز به‌دلیل تعقیب و گریز توسط نیروهای رژیم یا سقوط از ارتفاع بوده است. این گزارشها حاکیست، روز چهارشنبه در مرز چالدران در استان آذربایجان غربی یک کولبر دیگر در اثر شلیک مستقیم مأموران رژیم جان خود را از دست داد و کولبری دیگر به‌نام «مجید دلایی میلان» به‌شدت زخمی شد. 


******
روز دوشنبه اول آبان طبق اعلام بانک مرکزی در یک سال منتهی به 28مهر، نرخ لبنیات ۹/۷درصد، تخم مرغ ۲۵/۶درصد، برنج یک درصد، حبوب ۱۰/۷درصد، میوه‌های تازه ۱۳/۵درصد، سبزیهای تازه ۲۵/۲درصد، گوشت قرمز ۱۴/۴درصد، چای ۲۱/۷درصد و روغن نباتی ۲/۸درصد رشد داشته است. هم‌چنین بانک مرکزی در ﮔﺰارش ﻣﺘﻮﺳﻂ ﻗﻴﻤﺖ ﺧﺮدهﻓﺮوﺷﻲ ﻣﻮاد ﺧﻮراﻛﻲ برای هفته منتهی به ۲۸مهرماه ۹۶ اعلام کرد که نرخ پنج گروه مواد خوراکی افزایش داشته است. بر همین اساس نرخ تخم مرغ ۱/۷درصد، حبوب ۰/۱درصد، سبزیهای تازه ۱/۳درصد، گوشت قرمز ۰/۱و چای ۰/۱افزایش داشته است.

اخبار زنان؛

روز چهارشنبه سوم آبان، تجمع جمعیت قابل توجهی از زنان غارت شده «۵۰۵۴» ایران خودرو، مقابل «وزارت صنعت و معدن» در خیابان سمیه تهران، پرستاران و کارمندان بیمارستان ولایت در رشت، دختران خوابگاه دانشگاه هنر اصفهان 28 مهر، نسبت به توزیع فرم "رضایت‌نامه‌ی والدین درباره‌ی ارتباطات دانشجو با دیگران" در خوابگاه دختران، دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی تهران 28 مهر، صدها تن از پرسنل بیمارستان خمینی فلاورجان روز شنبه 29 مهر، دست به اعتراض زدند. 


   
- به نقل از سایت حکومتی آفتاب، 2 آبان، فرمانده نیروی انتظامی دزفول اعلام کرد که دو دختر که تصویر آنها در حال موتوسواری در فضای مجازی پخش شده، شناسایی و با آنها برخورد شد. منظور وی از برخورد، دستگیری می باشد.  






- خبرگزاری حکومتی ایسنا 3 آبان از قول علی محمدی، رئیس پلیس امنیت عمومی استان سیستان و بلوچستان نوشت: یک خانم متصدی یک آرایشگاه زنانه، با استخدام دو خانم دیگر به عنوان مدل، در شبکه های اجتماعی مشتریان را به واحد خود دعوت می کند. مأموران به محل مورد نظر مراجعه و سه متهم را دستگیر کردند و واحد صنفی نیز پلمب شد. 
- صبح شنبه 29 مهر، خانم شیدا عابدی 26 ساله و بهایی در منزلش در بیرجند توسط ماموران وزارت اطلاعات دستگیر و منزلش تفتیش شد. طی هفته اخیر ده شهروند بهایی دیگر نیز در کرمانشاه و رشت توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند.

- پس از قرار گرفتن سپاه پاسداران در لیست تروریستی آمریکا و در واکنش به اظهارات وزیر خارجه رژیم، محمدجواد ظریف، زندانی سیاسی آتنا دائمی در نامه سرگشاده ای که از زندان اوین بیرون فرستاد، گفت: «اعلام می دارم من به عنوان یک ایرانی نه تنها سپاهی نیستم بلکه به دلیل جنایت های سپاه در زندان به سرمی برم». 
آتنا دائمی پس از عمل کیسه صفرا باید به دلیل وجود سنگ های بزرگ عمل کلیه نیز انجام می داد اما بهداری زندان از انجام عمل ممانعت کرده است.



- به نقل از خبرگزاری حکومتی ایسنا 29 مهر، تیم بسکتبال دختران ایران که برای نخستین بار پس از 37 سال قرار بود در یک رویداد رسمی حضور داشته باشد به علت 325هزار دلار بدهی فدراسیون به فیبا، از برنامه بازی های زیر ۱۶ سال آسیا کنار گذاشته شد. محمود مشحون رئیس فدراسیون بسکتبال گفت: در جلسه حضور دارم و به دنبال حل مشکل هستم. 




- مژگان صیامی، نویسنده و مدیرمسئول مجله سارای در اردبیل، روز یکشنبه 30 مهر بدلایل نامشخص توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شد. منزل وی نیز تفتیش شده است.  







- خبرگزاری حکومتی رکنا 4 آبان خبر داد که در جریان مسابقه فوتبال استقلال و پرسپولیس، نیروی انتظامی چند زن جوان که با پوشیدن لباس مردانه قصد ورود به ورزشگاه را داشتند، شناسایی و بیرون کرد. لازم به ذکر است که به نقل از سایت حکومتی انتخاب 3 آبان، شهیندخت مولاوردی دستیار حسن روحانی در امور حقوق شهروندی درباره حضور زنان در ورزشگاهها تاکید کرده است که درباره فوتبال، امکان حضور زنان فراهم نیست.



- صبح ۲۸ مهر، زن و مرد جوانی به جرم رابطه خارج از ازدواج در شعبه پنجم دادگاه کیفری استان تهران تحت محاکمه قرار گرفتند. زن جوان به صدضربه شلاق و یکسال بیگاری در بیمارستان روانی امین آباد و مرد نیز به دو سال تبعید به یکی از روستاهای دورافتاده جنوب کشور محکوم گردیدند. گفتنی است این اتهام بر اساس بازرسی تلفن همراه زن جوان و بررسی پیامهای تلگرامی اش توسط کارآگاهان پلیس فتا وارد شده است.

اخبار اعتراضی؛

روز یکشنبه 7 آبان صدها تن از غارت شدگان کاسپین در مقابل کاخ دادگستری رژیم، غارت شدگان 5054 ایران خودرو با درگیری با ماموران حکومتی که آنان را مورد ضرب و شتم قرار داده بودند،  
روز شنبه 6 آبان، غارت شدگان کاسپین در اردبیل، دانشجویان دانشگاه تهران و خواجه نصیر با شعارهای دانشگاه پولکی جریمه زورکی، وزیر انتصابی نمی خوایم وزیر بی کفایت نمی خوایم نسبت به معرفی وزیر علوم توسط حسن روحانی، 
روز پنجشنبه 4 آبان، مردم جاده آغاجاری به امیدیه خوزستان با بستن این مسیر نسبت به تصادفات مرگبار، کارگران پروژه مقاوم‌سازی‌ پل‌های راه‌آهن محور میانه ـ مراغه، کارگران شرکت لاستیک پارس در شهر صنعتی ساوه در دومین هفته خود، بیش از 300 تن از کارگران راه آهن اردکان برای دومین روز متوالی در مقابل فرمانداری رژیم، کارگران شرکت حمل و نقل خلیج‌فارس، کارگران فضای سبز منطقه ۳قم،         
چهارشنبه شب 3 آبان، مردم با حمله به کلانتری 16 نیروی انتظامی در زاهدان که منجر به مجروح شدن ستوان سوم علی اکبر مسروری شد، رانندگان تاکسی در شهر ایذه در استان خوزستان، غارت‌شدگان عصر نوین مقابل پاستور در تهران، غارت شدگان آرمان در اهواز با شعارهای: اون دخترش جاسوسه چرا دلش بسوزه ، لاریجانی قاضیه با دزدا همبازیه، و ما بچه های جنگیم بجنگ تا بجنگیم،  غارت‌شدگان واحد اعتباری ولیعصر،کارکنان هتل پنج ستاره بین‌المللی هرمز بندرعباس، مردم محله صیاد شیرازی منطقه ۲شهرداری کرمان، رانندگان نفتکش در اراک، کارگران پروژه مقاوم‌سازی‌ پل‌های راه ‌آهن محور میانه–مراغه، کارگران «کیش چوب»، کارگران شرکت حمل و نقل خلیج‌فارس در تهران، 
روز سه شنبه 2 آبان، غارت شدگان موسسه افضل توس مقابل سرپرستی بانک آینده در مشهد،
 صبح دوشنبه اول آبان، نزدیک به دوهزار تن از غارت شدگان موسسات مختلف رژیم در مقابل مجلس آخوندها با شعارهای توپ تانک مسلسل دیگر اثر ندارد، مرگ بر خائنین و یا حجت بن الحسن ریشه ظلمو بکن با پرتاب سنگ به سوی ماموران حکومتی، مردم ارومیه نسبت به تعرض به یک دانش آموز 12 ساله مدرسه دخترانه راه شهدا با حمله به دو مدرسه دیگر و وارد آوردن خسارات به آنها، غارت شدگان پدیده و آرمان در تهران، مشهد و کرمان مقابل مجلس رژیم، جمعی از کارکنان شرکت بانک صادرات،
روز یکشنبه 30 مهر، جمعی از رانندگان تاکسی در بهشهر، دست به اعتصاب و اعتراض زدند. 
       
- منابع خبری مقاومت ایران گزارش دادند که صبح چهارشنبه 3 آبان، حوالی باغ
دلگشا در شیراز، یک آخوند بر اثر اصابت گلوله به‌ قتل رسید. بنا‌ به این گزارش مهاجم پس از تیراندازی محل را ترک کرد. بعد از ظهر سه‌شنبه 2آبان نیز در خروجی مترو خمینی در تهران یک آخوند مورد ضرب ‌و شتم قرار گرفت و به‌شدت مجروح و سپس کشته شد. این خبر توسط خبرگزاری حکومتی مهر تایید شده است. رسانه‌های حکومتی همچنین روز سه‌شنبه خبر دادند که آخوندی با نام  اختصاری م. س توسط افرادی کتک خورده و در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام حسین بستری شده است. در خبری دیگر شعبه موسسه ملل در خیابان سی متری اهواز با تمام تجهیزات و وسایلش توسط مردم در آتش سوخت.

اخبار زندان؛

- روز شنبه 6 آبان محمود صالحی از مدافعان سرشناس حقوق کارگران کرد بعد از انجام دیالیز و خارج شدن از بیمارستان توسط مأموران وزارت اطلاعات دستگیر و به زندان منتقل گردید. پس از ابلاغ حکم محکومیت 1 سال حبس تعزیری به صالحی، وی را جهت سپری کردن دوران محکومیت به زندان مرکزی شهر سقز منتقل کردند. محمود صالحی رئیس سابق اتحادیه کارگران نانوای سقز و عضو بنیانگذار کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری در ایران پیشتر نیز چندین بار دستگیر و احضار شده بود. 
روز پنجشنبه 4 آبان نیروهای وزارت اطلاعات در شهر اشنویه یک شهروند کرد به نام محمد امین شیلا آبادی را به اتهام همکاری با یکی از احزاب کرد ایرانی دستگیر کردند. 

- به گزارش دریافتی مقاومت ایران، روز دوشنبه اول آبان زندانی محکوم به اعدام محمدرضا حدادی که به‌دلیل مشکلات داخلی در بیمارستان نمازی شیراز مورد عمل جراحی قرار گرفته بود به بهانه اینکه ممکن است فرار کند بدون تکمیل روند مداوا از بیمارستان به زندان برگردانیده شد. آنها سرم را از دست محمدرضا حدادی بیرون آورده و او را به زندان منتقل کردند. حتی خانواده این زندانی که برای ملاقات وی به بیمارستان مراجعه کرده بودند با ممانعت ماموران مواجه شدند. گفتنی است که محمدرضا حدادی 14 سال است در زندان بسر می برد.  


- قضاییه رژیم، در شهرستان خوی صبح پنجشنبه 4 آبان یک زندانی را که نامش اعلام نشده را در ملأعام بدار آویخت. صبح چهارشنبه 3 آبان نیز در یک اعدام جمعی 7 زندانی در زندان گوهردشت کرج به دار آویخته شدند. زندانیانی که به سلول انفرادی منتقل شده بودند 14 تن بودند. صبح چهارشنبه همچنین یک زندانی در جهان آباد فَهرَج کرمان در ملاءعام اعدام شد. 


- روز سه‌شنبه 2 آبان مأموران گارد امنیتی زندان اوین به قرنطینه بند چهار که در حال حاضر محل نگهداری شماری از زندانیان سیاسی است، یورش برده و ضمن شکستن شیشه ها با زندانیان سیاسی درگیر شدند. بر اساس گزارشات منتشر شده، زندانیان سیاسی محمود بهشتی لنگرودی، محسن دانشور، عبدالفتاح سلطانی، علی زاهد، حسن سی‌سختی، احمد دانشپور، جمال‌الدین خانجانی و اسماعیل عبدی، از جمله زندانیان سیاسی می باشند که در این بند محبوسند. گفتنی است بند 4زندان اوین به سیستم شنود و دوربین جهت اعمال فشار بر زندانیان سیاسی مجهز است.


- سازمان عفو بین‌الملل روز سه‌شنبه دوم آبان از رژیم ایران خواست که فوراً حکم اعدام احمدرضا جلالی پژوهشگر ایرانی مقیم سوئد را لغو کند. جلالی پژوهشگر «انستیتو کارولینسکا» در سوئد از بهار سال گذشته در زندان به‌سر می‌برد. این پژوهشگر پس از سفر به ایران برای شرکت در یک کنفرانس علمی به "جاسوسی برای دولت متخاصم و محاربه با خدا" متهم و بازداشت شد. به گزارش رسانه‌ها، احمدرضا جلالی که تابعیت ایران و اقامت سوئد را داراست درباره راههای بهبود واکنشهای اضطراری بیمارستانها به حمله‌های تروریستی و تهدیدهای رادیولوژیک، بیولوژیک و شیمیایی تحقیق می‌کرد. 

اخبار منطقه و جهان؛

- به گزارش سایت تلویزیون کردستان 24، دیندار زیباری، رئیس کمیته ارزیابی و پاسخ گویی به پرونده‌های بین‌المللی در اقلیم کردستان عراق، گفت: حشدالشعبی در کرکوک و طوز خورماتو 400نفر را کشته، 200نفر را دستگیر کرده و 1200منزل کردها را به آتش کشیده است. این گزارش می‌افزاید: حشدالشعبی بر اساس سیستم سپاه پاسداران اداره می‌شود و آنها گرایش خود را به رژیم ایران و سیستم ولایت‌فقیه شیعه در جهان و ایران به‌طور خاص، پنهان نکرده‌اند. قاسم سلیمانی مستقیماً آنها را فرماندهی می‌کند و اکثر فرماندهان آن، اسرای عراقی شیعه هستند که در مدت هشت سال جنگ ایران و عراق به دست ایران افتاده‌اند و مورد مغزشویی قرار گرفته‌اند که برجسته‌ترین آنها هادی عامری است. از سوی دیگر  العربیه گزارش داد، روز دوشنبه مردم اربیل و بخشی‌های دیگر کردستان در اعتراض به حضور «حشدالشعبی» در کرکوک، تظاهرات کردند. در اربیل مردم با حمل پرچم کردستان و پلاکاردهایی در حمایت از کردهای کرکوک، در برابر دفتر سازمان ملل و کنسولگری آمریکا در اقلیم کردستان به تظاهرات پرداختند. هزاران تن از کردهای شهر زاخو در استان دهوک در اقلیم کردستان نیز در اعتراض به ورود نیروهای عراقی و شبه‌نظامیان حشد شعبی وابسته به رژیم ایران به کرکوک و مناطق مورد اختلاف، دست به تظاهرات زده و خواستار دخالت جامعه بین‌المللی شدند. 

- به گزارش خبرگزاری حکومتی ایرنا نجیب محمدی و صمد جمشیدی از اعضای تیپ فاطمیون که در سوریه کشته شده اند روز پنجشنبه ۴آبان در شهر ری دفن شدند. رسانه های حکومتی همچنین خبر دادند که هشت تن دیگر از ماموران افغان و پاکستانی نیروی تروریستی قدس در سوریه وابسته به تیپهای فاطمیون و زینبیون کشته شدند.  




- روسیه روز سه شنبه 2 آبان، پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل به منظور ادامه ماموریت کمیته تحقیقات برای یکسال دیگر درباره استفاده رژیم اسد از سلاحهای شیمیایی در سوریه را وتو کرد. این نهمین باری است که روسیه با استفاده از حق وتو در شورای امنیت مانع تصویب قطعنامه‌ای علیه بشار اسد می‌شود. 





- علی اشرف درویشیان، داستان‌نویس و پژوهشگر روز پنجشنبه 4 آبان در سن 76 سالگی در ایران درگذشت. علی‌اشرف درویشیان، متولد سوم شهریور 1320 در کرمانشاه، پس از پایان تحصيلات متوسطه به عنوان معلم در روستاهای کردستان به تدريس پرداخت. سپس برای ادامه تحصيل به دانشگاه تهران و همزمان به دانشسرای عالی تهران رفت و فوق ليسانس روانشناسی را از دانشگاه تهران و مشاور تربيتی و راهنمايی را از دانشسرای عالی تهران گرفت. او به دلیل فعاليتهای سياسی از کار اخراج شد و از سال 1350 تا 1357 را در زندان به سر برد. اولين نوشته‌اش به نام «صمد جاودانه می شود»، در سال 1349 در مجله جهان نو و بعد به صورت کتاب به چاپ رسيد. درويشيان حدود 30 عنوان کتاب چاپ شده دارد که فرهنگ ۱۹ جلدی «افسانه های مردم ايران» (با همکاری رضا خندان مهابادی) از یکی از مهمترین آثارش به حساب می آید. از ديگر آثار او، مجموعه ۱۰ جلدی «داستان های محبوب من» می باشد. کتابهای بیستون، آبشوران، فصل نان، همراه آهنگهای بابام، گل طلا و کلاش قرمز، ابر سیاه هزارچشم، روزنامه دیواری مدرسه ما، رنگینه، کی برمی‌گردی داداش جان، آتش در کتابخانه بچه‌ها و سی و دو سال مقاومت در زندانهای شاه  از دیگر آثار درویشیان می باشند. داستان‌های کوتاه او به زبانهای انگليسی، آلمانی، فرانسوی، ترکی، عربی، کردی، ارمنی، نروژی و فنلاندی نیز ترجمه شده اند. کتابهای علی اشرف درويشيان هم قبل و هم بعد از انقلاب با سانسور مواجه بودند. درویشیان درسال 2006 جايزه «هلمن همت» سازمان ديده بان حقوق بشر را دریافت کرد که به نویسندگانی تعلق می گيرد که در رژيمهای مختلف، آثارشان سانسور و خود مورد سرکوب واقع شده اند.