صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اسفند ۲۲، ۱۳۹۵

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

روز گذشته شنبه 11 مارس، ایرانیان آزادیخواه اتاوا در هوای بسیار سرد منهای 30 درجه سانتیگراد، در همبستگی با معلمان ایران و علیه نقض حقوق بشر، در مقابل پارلمان و روبروی دفتر نخست وزیر کانادا گرد آمدند.



******
به نقل از سایت مجاهدین خلق، در آستانه مراسم چهارشنبه‌سوری حدود 1000نفر از نیروهای گارد ضدشورش وارد شهر ممسنی در استان فارس شده و روز شنبه 21اسفند مانور برگزار کردند. به گزارش رسانه‌های حکومتی، مکارم شیرازی از آخوندهای جناح خامنه‌ای در قم گفت: "خرید و فروش مواد محترقه قطعاً حرام است اما گوش شنوایی نیست". رژیم به دستگیری فروشندگان مواد محترقه و ضبط اموال آنها در استانهای کشور مبادرت کرده است. یکی از اقدامات دیگر رژیم در هراس از جشن ملی چهارشنبه سوری، براه انداختن کارزار «نه به چهارشنبه سوری» است که دانش آموزان را وادار می کنند با امضای یک تومار تعهد دهند که در روز چهارشنبه سوری آتش بازی! نکنند. پاسدار حسین اشتری، سرکرده نیروی انتظامی، نیز گفت: «به هنجارشکنان و اراذل و اوباش اجازه جولان نخواهیم داد» خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران، 7 اسفند از قول او نوشت: «کارگروهی در شورای عالی امنیت برای افراد آسیب‌زا تشکیل شده که از قبل کنترل می‌شوند. اگر برخورد نکنیم، دچار مشکل می‌شویم... برخورد باید باشد» . پاسدار ساجدی نیا، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، نیز ضمن اعلام «ممنوعیت اجرای مراسم چهارشنبه سوری در خیابانهای اصلی» از  استقرار نیروهای پلیس در معابر اصلی تهران و «گشتهای محسوس و نامحسوس پلیس در سطح شهر» خبر داد و گفت: «مأموران پلیس با کسانی که هنجارشکنی کنند ...برخورد کرده و قطعاً تا پایان تعطیلات مهمان پلیس خواهند شد». از سوی دیگر اما ستاد اجتماعی مجاهدین در داخل کشور، با صدور بیانیه ای عموم مردم بویژه جوانان را به اعتراض و قیام برای آزادی در جشن چهارشنبه سوری فراخوانده است.

******
دادگاه لوکزامبورگ، یک میلیارد و 600 میلیون دلار داراییهای بانک مرکزی رژیم را مسدود کرد. حسین قاضی زاده عضو هیات رئیسه مجلس رژیم در واکنش به این اقدام گفت:  دولت باید 1،6 میلیارد دلار از داراییهای لوکزامبورگ را مصادره کند. شمار دیگری از رسانه‌های حکومتی نیز با تیتر «شیطنت آمریکایی و توقیفی غیرقانونی» از جمله نوشتند: «دادگاه آمریکا نیز به‌صورت یک طرفه و تنها با آنچه درخواست شماری از خانواده‌های قربانیان 11سپتامبر عنوان شده است کشورمان را محکوم و حکم صادر کرد».
در خبری دیگر و به نقل از خبرگزاری رویتر، شرکت نفتی داچ شل هلند طی سال گذشته میلادی تنها سه محموله نفت از رژیم ایران خریداری کرده و نسبت به خرید نفت از این رژیم تمایلی نشان نمی‌دهد. یک مقام شرکت نفتی داچ شل گفت: تحریمهای مربوط به تروریسم و حقوق‌بشر علیه رژیم ایران، تجارت با آن را به یک میدان مین حقوقی تبدیل کرده است. رویتر یادآوری کرد: دولت ترامپ تحریمهای جدیدی پس از آزمایش موشکی بالستیک در ماه گذشته علیه رژیم ایران وضع کرد. 


******
روز سه‌شنبه مقاومت ايران، طی يك كنفرانس مطبوعاتی در پارلمان انگلستان جزيياتی را از فعاليت‌های سپاه پاسداران برای قاچاق تسليحات و مهمات از طريق بنادر جنوبی ايران به كشورهای منطقه خليج فارس را فاش كرد. در اين كنفرانس مطبوعاتی كه با حضور خبرنگاران رسانه‌های بين‌المللی و عربی از جمله تلويزيون فاكس‌نيوز، تلويزيون العربيه، الاخباريه، الغد، واشينگتن اگزمينر و روزنامه العرب چاپ لندن برگزار شد، دكتر متيو آفورد نماينده پارلمان انگلستان، استرون استیونسون رئيس بنياد اروپايی آزادی عراق و حسين عابدينی عضو كميسيون خارجی شورای ملی مقاومت سخنرانی و بر لزوم ليست‌گذاری تروريستی سپاه پاسداران به‌عنوان يك گام عملی و ضروری در مبارزه با كانون بنيادگرايی و تروريسم در منطقه، تأكيد كردند.

اخبار زنان؛

- یک دختر ده ساله به نام شادی.م، 8 اسفند در تَکاب (در استان اروميه، شمال غرب ايران) با حلق‌آویز کردن خود به دلیل مشکلات خانوادگی اقدام به خودکشی کرد. 

- به نقل از خبرگزاری حکومتی فارس 19 اسفند، طی یک هفته، دو زن در پارک
پتروشیمی شهرستان ماهشهرِ خوزستان قربانی اسیدپاشی شدند. یکی از این دو زن باردار بود. اسیدپاشی‌ به روی زنان در ايران، در مهرماه سال ۹۳ و  بعد از تصویب طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در مجلس رژیم شدت گرفت. 

- سازمان عفو بین‌الملل و ۱۹ سازمان غیردولتی و گروه مدافع حقوق بشر، با انتشار بیانیه مشترکی روز ۱۸ اسفند = ۸ مارس ۲۰۱۷ از مقامات رژیم ايران خواستند تا «آزار و اذیت، تهدید و تعقیب قضایی مدافعان حقوق بشر را که به دنبال حقیقت و عدالت از جانب اعدام‌شدگان و ناپدیدشدگان قهری دهه‌ ۶۰ و خانواده‌های آن‌ها هستند، پایان دهند». «در طول چند ماه گذشته، چندین مدافع حقوق بشر، از جمله منصوره بهکیش، مریم اکبری منفرد و راحله راحمی پور، مورد آزار و اذیت، اقدامات تلافی جویانه و یا پیگرد قانونی به اتهامات مبهم مربوط به امنیت ملی به خاطر تلاش های صلح آمیزشان برای تعیین سرنوشت و محل نگهداری عزیزانشان قرار گرفته اند. این آزار و اذیت بیانگر تجدید تلاشهای مقامات برای سرکوب مبارزه ای است که بیش از سه دهه برای فاش کردن حقیقت در مورد نقض فاحش حقوق بشر که توسط مقامات ایرانی در دهه 1980 مرتکب شده، از جمله اعدام های فراقضایی چند هزار نفر در سال 1988 و دفن آنها در گورهای جمعی، ادامه داشته است». 

اخبار اعتراضی؛

روز یکشنبه 22اسفند، ده هزار تن از معلمان و بازنشستگان کشوری و لشگری در مقابل دفتر روحانی در تهران و در مشهد، تبریز و ارومیه در مقابل اداره آموزش و پرورش رژیم، کارگران شرکت پیمانکاری فاز 13 عسلویه،    
روز شنبه 21 اسفند، جمعی از هتل آپارتمان داران مشهد، کارگران کنتورسازی و کارگران کلاچ در قزوین، مال باختگان موسسه اعتباری کاسپین در سیرجان، دانشجویان دانشگاه ملایر، چندصد تن از کارگران شهرداری بروجرد، مال باختگان موسسه کاسپین در تهران، جمعی از دانشجویان دانشگاه نوشیروانی در بابل، کارگران رسمی پارسیلون خرم آباد به همراه خانواده های خود، کارگران شرکت خطوط انتقال پایندان پلدختر در استان لرستان،
روز جمعه 20 اسفند، کارگران شرکت پلی اکریل، با بیرون کردن مدیر این شرکت از محل کار، کارگران کارخانه پارسیلون در خرم آباد، 
روز پنجشنبه 19 اسفند، طبق فراخوان از پیش اعلام شده، صدها تن از فرهنگیان به همراه فرزندان خود و خانواده های زندانیان سیاسی در مقابل مجلس رژیم در تهران، فرهنگیان در 28 شهر، از جمله شيراز، مازندران، زنجان، بوشهر، اردبیل، مریوان، سقز، اهواز، الیگودرز، کنگان، لردگان، کرمانشاه، بجنورد، فردوس، تربیت حیدریه، دهگلان، قُروه، مشهد، رشت، قزوين، تبريز، اصفهان، اهواز، سنندج و شاهرود، جمعی از جوانان اهالی روستاهای اطراف شرکت نیشکر میان آب شوش، 
روز سه شنبه 17 اسفند، کارگران شهرداری هویزه، کارگران پیمانی آب منطقه ای هندیجان در خوزستان، بیش از 400 تن از کارگران شرکت پایندان در فاز 13 عسلویه در بوشهر، دستفروشان همدان در مقابل فرمانداری شهر، 800 تن از کارگران شاغل در کارخانه ماشین سازی تبریز،  
روز دوشنبه 16 اسفند، بیش از یکصد تن از تاکسی داران پایانه درون استانی آبادان، دانشجویان دانشگاه تهران طبق قرار قبلی، 
 تجمعات اعتراضی برپا کردند.

اخبار زندان؛

- یک زندانی افغان به نام محمد نبی علی زهی 35ساله روز پنجشنبه 19 اسفند پس از نزدیک به 24ساعت شکنجه در زندان زابل اعدام شد. این زندانی که از شش سال پیش در زندان بود صبح چهارشنبه 18اسفند از بند خارج و در راهرو نگهبانی زندان در هوای سرد زمستانی با دست بند و پابند به یک ستون آهنی بسته شد و تا صبح پنجشنبه که اعدام گردید از آب و غذا و استراحت محروم بود. یک زندانی دیگر به نام مراد سیفی 39 ساله در مراغه روز 15 اسفند اعدام شد. روز 19 اسفند نیز یک زندانی در زندان مرکزی یزد و دو زندانی دیگر به نامهای گل محمد کیازهی و مهرداد وظیفه، در زاهدان روز سه شنبه 17 اسفند بدار آویخته شدند. 

- معصومه ضیاء، زندانی مدنی محبوس در اوين، پس از گذشت دو ماه از بازداشت خود، همچنان در سلول انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین، به‌صورت بلاتکلیف نگهداری می‌شود. معصومه ضياء، 17ديماه در فرودگاه و پس از بازگشت به كشور، از سوی ماموران اطلاعات بازداشت گرديد. 

- صبح شنبه 14اسفند، دو زن در زندان مركزی رشت اعدام شدند. از هويت و اتهام
آنها، خبري منتشر نشده است اما با اعدام اين دو تن، آمار زنان اعدام شده در دوره روحانی، به 75 تن می رسد.

- گارد ویژه قاضی صلواتی در ساعات ده و نیم صبح و ۴ بعد از ظهر سه‌شنبه 17 اسفند برای چندمین بار به زندانیان بند ۴ سالن ۱۱ زندان گوهردشت کرج یورش برده و با باتون و گاز اشک‌آور و شوکر زندانیان را بقدری زده که بدنشان سیاه و کبود شد.
پنج تن از زندانیان این سالن به نامهای رضا ساکی -افشین کیانی-سید ایمان موسوی-و مهدی سرایی بر اثر شکنجه خون ادرار ‌کردند. رئیس بند محمدی خود با باتون به دستان زندانیان زده و انگشتان آنها را شکسته و دست و صورت آنان را خون آلود کرد. زندانیان بند ۴ سالن ۱۱ در وضعیت فجیعی بسر می برند چنانکه در یک ماه اخیر، سه نفر از جمله ایمان موسوی و مهدی سرابی اقدام به خودکشی کرده‌اند. این زندانیان با هر اعتراضی مورد ضرب ‌و شتم شدید قرار می‌گیرند. زندانیان سیاسی سالن ۱۲ گوهردشت از مجامع حقوق‌بشری درخواست کمک کرده اند.


******
اهالی شهرهای دوما و مسرابا در حومه دمشق در سوریه به خیابانها آمده و با برگزاری تظاهراتی خواستار سرنگونی رژیم اسد شدند. تظاهر کنندگان از تشکلهای رزمنده خواستند که به یاری محله‌های شرقی دمشق بشتابند. تظاهرات بزرگی در شهر اعزاز در شمال حلب با شعار سرنگونی رژیم اسد و داعش برگزار شد. تظاهر کنندگان خواستار اتحاد یکانهای ارتش آزادی سوریه شدند. مردم شهر معرت نعمان در حومه ادلب نیز با برگزاری تظاهراتی خواستار حفاظت از اصول انقلاب و اتحاد یکانهای رزمنده علیه رژیم اسد شدند.