صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آذر ۲۱، ۱۳۹۵

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

رویدادهایی از کانادا؛

- بانک مرکزی کانادا در سال 2018 و برای اولین بار عکس یک زن کانادایی سیاهپوست به نام ویولا دزموند را بر روی اسکناسهای 10 دلاری چاپ خواهد کرد. خانم دزموند تاجر و متخصص زیبایی در ایالت نواسکوشا در سال 1946، 9 سال قبل از رزا پارکس، فعال جنبش حقوق مدنی آمریکا، تبعیض نژادی را در این ایالت به چالش کشید. ویولا با آنکه بلیط طبقه بالای سالن سینمای رزلند در شهر نیو گلازگو را خریداری کرده بود ولی در طبقه پایین سالن که مخصوص سفیدپوستان بود نشست و در حین تماشای فیلم، دستگیر و سپس به بهانه نقض مالیات محکوم گردید. در سال 2010، اتهام دزموند، از طرف ایالت نواسکوشا بخشیده شد و این ایالت بطور رسمی از وی معذرت خواهی کرد. دزموند در هفتم فوریه 1965 درگذشت. نام ویولا از بین لیست پنج نفره؛ ویولا دزموند، ای. پولین جانسون، شاعر و هنرمند از مادری انگلیسی و پدربومی کانادایی، الیزابت مک گیل، اولین زن مهندس کانادایی و اولین زن طراح هواپیما در دنیا، فانی روزنفلد، ورزشکار و نویسنده ی ورزشی در گلوب اند میل، اولین زنی که توانست در رشته ی ورزشی دومیدانی صاحب مدال طلا و نقره شود، آیدولا سنت-جین خبرنگار و طرفدار حقوق زنان، استاد دانشگاه مک گیل و فعال حقوق زنان انتخاب شده است. لیست کاندیدها شامل 12 نفر بود که در نهایت به این ۵ تن ختم گردید. چاپ عکس ویولا دزموند بر روی اسکناسهای 10 دلاری کانادا، از سال 2018 آغاز می شود. جانشین اسکناس 5 دلاری هنوز انتخاب نشده است.

- به نقل از سایت همبستگی ملی، روز سه شنبه 6 دسامبر در آستانه روز جهانی حقوق‌بشر، به دعوت انجمن ایران دموکراتیک نمایشگاهی در مورد شرایط حقوق‌بشر در ایران، جنبش دادخواهی و قتل‌ عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷، با عنوان "ایران، حقوق‌بشر به زنجیر کشیده شده" در سالن کامن ولت یا مشترک المنافع پارلمان کانادا در شهر اتاوا برگزار شد. این نمایشگاه مورد استقبال گسترده نمایندگان پارلمان از احزاب مختلف و مشاوران نمایندگان قرار گرفت. این منبع افزود: بسیاری از نمایندگان شرکت‌کننده در این نمایشگاه که نمایندگان جدید الورود به پارلمان کانادا بودند ضمن ابراز تأسف از شرایط وخیم حقوق‌بشر در ایران خواستار همکاریهای گسترده‌تر برای افشای هر چه بیشتر موارد نقض حقوق‌بشر و آزادی زندانیان سیاسی شدند. 

روز شنبه 10 دسامبر به مناسبت روز جهانی حقوق بشر ایرانیان آزادیخواه اتاوا در جریان آکسیون هفتگی خود در مقابل پارلمان کانادا و روبروی دفتر نخست وزیر این کشور، خواهان آزادی تمامی زندانیان سیاسی، بهایی، سنی و غیره شدند. آنان خواهان آزادی علی معزی، نرگس محمدی، محمدعلی طاهری، آرش صادقی، ارژنگ داوودی و مریم  اکبری منفرد شدند.

-  به گزارش رسانه‌های بین‌المللی روز جمعه 19 آذر، مجمع عمومی ملل‌متحد به سود طرح کانادا برای حمایت از حلب و آتش‌بس در سوریه رای داد. بنا‌ به این گزارش 122کشور به این طرح رای مثبت و 13 کشور رأی منفی دادند. این طرح، خواستار توقف فوری درگیریها در سوریه می باشد.




******
به گفته خبرگزاری نیروی تروریستی قدس، تسنیم حدود ساعت 6 صبح یکشنبه 21 آذر در پی انفجار یک تله انفجاری در منطقه 'کوهک' سراوان 2 نفر از نیروهای مهندسی سپاه پاسداران مجروح شدند. حال یکی از مجروحان وخیم گزارش شده است.




 *******
سازمان گزارشگران بدون مرز طی اطلاعيه ای به مناسبت هجدهمين سالگرد قتل‌های زنجيره‌ای در ايران خواهان تعقيب قضائی
شماری از سرکردگان قضائيه رژیم شد. در اين اطلاعيه آمده است: «با آنکه دخالت مقامهای عاليرتبه رژيم ايران در کشتار‌ معلوم شده است، اما هيج اراده ای برای تعقيب قضايی آنها وجود ندارد. سه تن از اين افراد مصطفی پور محمدی وزير دادگستری کنونی، غلامحسين محسنی اژه‌ای سخنگوی کنونی دستگاه قضايی و قربانعلی دری نجف‌آبادی، وزير وقت اطلاعات و سپس دادستان کل کشور هيچگاه از تعقيب قضايی خود نگران نشدند. عاملان کشتار نيز که به حبس‌های از سه تا پانزده سال محکوم شده بودند، امروز همگی آزاد شده‌اند».
سازمان گزارشگران بدون مرز در اطلاعیه خود خاطرنشان کرد دادخواهی و حسابرسی از جنایتکاران نه جدول زمان‌بندی می‌پذيرد كه بتوان به بعدها موكولش كرد و نه در سير حوادث از حقانيت آن كاسته می شود. 


******
برغم آماده باش رژیم و بسیج گسترده نیروهای اطلاعاتی و امنیتی و ماموران حراست، دانشجویان در دانشگاههای مختلف تهران و سایر شهرها، به مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو تجمعات اعتراضی برگزار کردند و با سردادن شعارهای ضدحکومتی خواستار آزادی زندانیان سیاسی شدند. در دانشگاه تهران، دانشجویان، مراسم روز دانشجو را به صحنه یی برای اعتراض علیه سیاستهای رژیم تبدیل کردند که همزمان بود با حضور حسن روحانی رئیس جمهور نظام. دانشجویان که از ورود آنها به سالن اجتماعات جلوگیری می شد در دانشگاه دست به راهپیمایی زدند. آنها در طول راهپیمایی سرود «یار دبستانی» را خواندند و از جمله شعار می دادند: «زندانی سیاسی آزاد باید گردد»، «دانشجو می میرد ذلت نمی پذیرد»، «دانشجوی باغیرت حمایت حمایت»، «دانشجوی زندانی آزاد باید گردد»، «امنیت دانشگاه ملغی باید گردد». آنها همچنین به قانون پولی بودن دانشگاهها و قانون سنوات که به منظور اخاذی از دانشجویان وضع شده و اجرا می شود، اعتراض کردند. آنها تراکتهایی توزیع کردند که بر روی آن نوشته شده بود: «دانشگاه پادگان نیست»، «جای دانشجو زندان نیست» و «۶۷ چرا»؟ اقدامهای ماموران بسیجی برای پراکنده ساختن دانشجویان به درگیری کشیده شد و دانشجویان موفق شدند بسیجیان را وادار به فرار کنند. دانشجویان، در دانشگاه تربیت مدرس تهران بارها سخنرانی معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط ‌زیست کابینه روحانی را قطع کرده و شعار «زندانی سیاسی آزاد باید گردد» سر دادند. پس از بخش خبر در همین رابطه با میهمان امروز ایرآوا گفتگو خواهم داشت. 

******
کمیسیون امنیت شورای ملی مقاومت ایران 15 آذر= 5 دسامبر در اطلاعیه ای اعلام کرد، بر اساس گزارشهای رسیده از درون سپاه پاسداران، مقر اصلی فرماندهی و استقرار پاسداران در حلب در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی حلب (۵ کیلومتری جنوب شهر السفیره) در پادگانی بنام «بِحوث» واقع شده که آن را «پادگان حضرت رقیه» می نامند. این پادگان تحت نظر پاسدار سرتیپ سید جواد غفاری سرکرده پاسداران در حلب است. پاسدار جواد غفاری، از فرماندهان جنگ ایران و عراق، از ۳ سال پیش فرماندهی نظامی حلب و جبهه شمالی سوریه را بعهده داشته و اخیرا به فرماندهی میدانی کل نیروهای سپاه در سوریه منصوب شده است. بنا به این اطلاعیه، در داخل این پادگان دو مرکز فرماندهی وجود دارد که یکی به سیستم فرماندهی سپاه اختصاص دارد و دیگری علاوه بر پاسداران، سرکردگان حزب الله نیز حضور دارند و محل طراحی عملیاتی است. عده ای از افسران و فرماندهان ارتش سوریه نیز در این پادگان حضور داشته و با سپاه هماهنگی عملیاتی میکنند. فرمانده فاطمیون که متشکل از ماموران افغانی سپاه است، در پادگان بحوث، پاسدار سرتیپ امیرپور می باشد. محل استقرار فاطمیون در ۵۰۰ متری محل استقرار پاسداران است. پادگان بحوث درجنوب شهر السفیره و نزدیک دریاچه نمک جبول قرار دارد و پیش از این از مهمترین مراکز کارخانجات تولید مواد شیمیایی و مهمات و موشک برای سلاحهای کشتار جمعی رژیم اسد بوده است. ارتش اسد این پادگان را با کد ۳۵۰ نامگذاری کرده است. پادگان بحوث و مراکز مرتبط با آن در جنوب السفیره محل ساخت موشکهای سپاه را نیز تشکیل میدهد. 

اخبار اعتراضی؛

روز یکشنبه 14 آذر، جمعی از مهندسین در شیراز، کارگران کارخانه فولاد بویرصنعت یاسوج، نزدیک به 200تن از آبداران آب و فاضلاب روستایی یاسوج، بازنشستگان فولاد بهارستان در مقابل مجلس رژیم، بیش از 250 تن از مالباختگان وزارت کشاورزی مقابل مجلس رژیم، جمعی از غارت شدگان مؤسسه پدیده در مقابل کاخ دادگستری رژیم،     
از روز جمعه کارگران مجمتع کشت و صنعت مهاباد، 
روز دوشنبه 15آذر کارگران پیمانکار سایت۳ پتروشیمی در عسلویه، جمعی از خریداران خانه‌های بنیاد مسکن تفت در استان یزد، رانندگان اتوبوسرانی شرکت واحد در تهران 
روز سه شنبه 16 آذر، جمعی از غارت شدگان مؤسسه پدیده مقابل مجلس رژیم،  
گروهی از کارکنان بیمه کشاورزی مقابل مجلس رژیم،
روز پنجشنبه 18 آذر، بیش از هزار تن از اقشار مختلف مردم اهواز در ساحل غربی رودخانه کارون، جمعی ازکارگران پروژه مرمت ارگ بم، ساکنان مجموعه ساختمانهای خدماتی بیهقی در تهران، متقاضیان مسکن مهر پردیس،  جمعی ازمالباختگان و غارت شدگان پدیده مقابل استانداری رژیم در مشهد، رانندگان ماشین‌آلات بخش خدمات شهری شهرداری و  رانندگان ماشینهای شخصی شهرداری نیشابور، جمعی از مردم اهواز در حمایت از کارون و عدم انتقال آب آن به زاینده رود، زنجیره انسانی "من قربانی آینده هستم" توسط شهروندان پیرانشهر، در اعتراض به افزایش آمار قربانیان تصادفات جاده ای،   
روز شنبه 20 آذر، بیش از 100 تن از باغداران کردکوی در مقابل فرمانداری رژیم در این شهر، و بیش از 500 تن از کارگران معدن ذغال‌سنگ طرزه در مقابل ساختمان اداری این معدن در شاهرود، دست به اعتصاب، تجمع و اعتراض زدند.

******
روز سه شنبه 16 آذر ماموران حکومتی در اهواز با حمله به بساط دست فروشان این شهر با شوکر برقی یک زن دست فروش 70 ساله را مضروب کردند. در پی این حادثه و در هراس از تبعات اجتماعی این حملات، شهردار رژیم وعده داد مامور خاطی را مورد پیگرد قرار دهد. این خانم مسن، همچنان تحت مداوای پزشکی قرار دارد. گفتنی است هفته گذشته نیز یک دستفروش در شیراز به‌دلیل فقر و در اعتراض به جمع کردن بساطش، توسط مأموران نیروی انتظامی در مقابل چشم مردم خودسوزی کرد. 

******
منا هوشمند، دانشجوی بهايی، به دليل عقايدش از دانشگاه اخراج شد. اين دختر دانشجو، ورودی سال 95 می باشد و حدود يك ماه پس از تحصيل در رشته مهندسی معماری دانشگاه هنر و معماری بجنورد از این دانشگاه اخراج گردید. 





******
به نقل از خبرگزاری حکومتی ایسنا 17 آذر، محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فن‌آوری رِژیم، یک روز پس از روز دانشجو اعلام کرد که برگزاری اردوهای مختلط در همه دانشگاه‌های کشور ممنوع می شود. وی روز 17آذر در مجلس تصريح كرد كه از اين پس در صورت برگزاری اين اردوها، با آنها برخورد خواهد شد. 





******
منابع خبری مقاومت ایران خبر دادند که آقای تقی صوفی، متولد شهر اَملَش در استان گیلان، از اعضای ارتش آزادیبخش ملی، با ۳۸ سال سابقه مبارزاتی دوشنبه شب ۱۵ آذر براثر ایست قلبی در شهر برلین در آلمان درگذشت. وی در مهرماه ۱۳۹۲ برای معالجه از کمپ لیبرتی به آلمان اعزام شده بود. وی از خرداد 1360 تا 64 در زندانهای رودسر، لاهیجان، قزلحصار و اوین در اسارت بود و به بیماریهای مختلف مبتلا گردیده بود. او سالیان با یک کلیه زندگی می کرد و بطور هفتگی دیالیز می شد. آقای صوفی در عملیاتهای آفتاب، چلچراغ، فروغ جاویدان و مروارید شرکت کرده بود.  





اخبار زندان؛

- رژیم سحرگاه یکشنبه 21 آذر 10 زندانی را که روز گذشته به زندان گوهردشت منتقل کرده بود، به‌طور جمعی به دار آویخت. یکی از اعدام شدگان عبدالله غفاری نام داشت.



- زندانی سياسی شهلا محمديانی، 28ساله، طی 67روز حبس در سلول های انفرادی اطلاعات مهاباد تحت بازجويی و شكنجه قرار داشته است. هيمن، برادر اين زندانی گفته است، خواهرش به حدی شكنجه شده كه قدرت كتف چپش را از دست داده است. 
اتهام شهلا، عضويت در يكی از احزاب كردی و تبليغ عليه نظام عنوان شده است. ولی برادر این زندانی، آنها را تکذیب کرده و می گوید این اتهامات صرفا جهت پرونده سازی علیه او مطرح گردیده اند. شهلا محمدیانی به 4 سال حبس تعزیری محکوم شده است.

- به گزارش وب سایت حکومتی رکنا 16 آذر، فرمانده سپاه ناحیه چناران از دستگيری 9 زن و 14 مرد جوان،در يك ميهمانی خصوصی در یکی از باغ ویلاهای روستای کاهو، خبرداد.

- لیلا میر غفاری، فعال مدنی، روز 16آذر جهت بازجویی در خصوص فعالیت‌های
خود، به اداره اطلاعات در تهران احضار شد. وی، در 30آبان 94، در جريان يك تجمع اعتراضی در مقابل زندان اوين بازداشت و به زندان قرچك ورامين منتقل شده بود. خانم میرغفاری در 7آذر 94 بدنبال پرداخت وثيقه 50ميليون تومانی آزاد گرديده بود.


- قضاييه رژيم در شيراز، دوازده فرد مرتبط با پرونده مانكن ها و مدل های لباس در شیراز را جمعا به ۳۷۹ ماه حبس، ممنوعیت خروج از کشور و اشتغال محکوم کرد. 
محمود طراوت روی، وكيل متهمان گفت که هشت تن از محکومان زن و چهار تن، مرد هستند. اين افراد علاوه بر احكام حبس، به ممنوعيت از فعاليت شغلی و نيز برگزاری نمايشگاه نيز محكوم شده اند.  (خبرگزاری حكومتی ايلنا – 15آذر 1395




- زندانی سیاسی افسانه بایزیدی در پی دفاع از حقوق دیگر زندانیان، از سوی ماموران زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفت. اعتراض زندانیان سیاسی به قطع دو هفته ای آب گرم حمام در زندان کرمان، و شعارهای مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر جمهوری اسلامی خانم بایزیدی منجر به ضرب و شتم او از طرف ماموران زندان شد. افسانه بایزیدی در 18 شهریور سال جاری به اتهام تبلیغ علیه نظام به 4 سال حبس و تبعید به زندان کرمان محکوم شد.


- در پی مخالفت دستگاه قضایی با اعطای آزادی مشروط به زندانی مسیحی مریم نقاش زرگران، وی روز ۱۶ آذر به زندان اوین بازگشت. خانم ‌زرگران، 35ساله به منظور رسیدگی پزشکی به انواع بیماری ها از جمله بیماری قلبی در مرخصی استعلاجی به سر می برد. بیماریهای او بر اثر شرایط نامناسب زندان و فشارهای وارده، تشدید شده است. وی از ۲۴ تیر ۹۲ در بند زنان زندان اوین محبوس می باشد.




- سازمان عفو بين الملل در يك كارزار بين المللی در آستانه روز جهانی حقوق بشر خواستار امضای یک طومار برای آزادی شماری از فعالين حقوق بشری مطرح جهان از جمله زن ایرانی کرد، زینب جلالیان 34 ساله شد که از درمان وضعیت بینایی اش محروم می باشد. عفو بین الملل در این باره نوشت: زينب  در سال 2008 به اتهام ارتباط با بال نظامی يك گروه مخالف كرد زندانی شد. محاکمه او غير عادلانه بود. این محاکمه نه تنها فقط چند دقیقه به طول انجاميد بلکه حکم او بر اساس «اعترافاتی» صادر شدکه او می گوید بعد از تحمل ماهها شکنجه از او گرفته شده بود. همچنین هیچ شواهدی برای مرتبط ساختن او با فعالیتهای مسلحانه وجود نداشت. به او اجازه داده نشد باوکیل خود ارتباط داشته باشد. قبل از محاکمه، او را ۸ ماه در سلول انفرادی محبوس کردند. به گفته زینب، در این مدت کف پای او را شلاق زدند و سرش را بارها به دیوار کوبیدند که منجر به شکستگی جمجمه و خونریزی مغزی شد. اکنون زينب از  وضعیت وخیم چشمان رنج می برد و به طور مبرم نیازمند عمل جراحی تخصصی می باشد.  اما مقامات چنین اجازه ای به او نداده اند. او به کمک ما نیاز دارد. مقامات ايرانی آزادی را از او سلب كرده اند. ما نبايد اجازه بدهیم بينايی اش را نيز از او بگیرند.

- دستگاه قضاییه رژیم یک بازیگر جوان تئاتر به نام پیام را به 99 ضربه شلاق محکوم کرد. این حکم روز جمعه توسط دیوان عالی رژیم تأیید شد. 







- در پی ممانعت مسئولین زندان اوین از ملاقات زندانی سیاسی گلرخ ابراهیمی ایرایی با همسرش آرش صادقی تعدادی از زندانیان سیاسی زن در اوین در اعتراض به این ممانعت تحصن کردند. به‌دنبال این حرکت اعتراضی ماموران مجبور به عقب‌نشینی شده و به این دو زوج زندانی سیاسی ملاقات دادند. 




- ماموران زندان قزلحصار کرج روز یکشنبه 14 آذر دو زندانی به نامهای ایمان دور امامی و اسفندیار گراوند را برای اجرای حکم اعدام به زندان خورین ورامین منتقل کردند. 




- زندانی سیاسی بهنام موسیوند با نوشتن نامه‌یی ضمن حمایت از اعتصاب‌غذای زندانی سیاسی آرش صادقی اعلام کرد از روز شنبه 13 در همبستگی با وی و تا رسیدن به خواسته‌های او در اعتصاب‌غذا خواهد بود. 




- زندانی سیاسی مولوی نورالدین کاشانی، روحانی اهل سنت که هفته گذشته از زندان زاهدان به دادگاه ویژه روحانیت در مشهد منتقل شده بود پس از آزار و اذیت و ضرب ‌و شتم در زندان وکیل آباد به زاهدان بازگردانده شد. وی در طول این یک هفته در بند 101 زندان وکیل آباد مشهد نگهداری می‌شد و مورد آزار پاسداران قرار داشت. پاسداران، ریش وی را تراشیده و اجازه پوشیدن لباس بلوچی و اجازه اقامه نماز و شعائر مذهبی به وی را نمی‌دادند. آقای کاشانی در مرداد 92 دستگیر شد.  
به گفته این روحانی اهل سنت در مدتی که وی در زندان وکیل آباد مشهد بود ”فقط ۶ نفر از بند ۱۰۱ زندان وکیل آباد اعدام شدند که ۵ نفر آنها اهل سنت بودند. و هر هفته در این زندان امنیتی ۶۰ نفر اعدام می‌شود بدون آن که این موضوع به رسانه‌ها درز کند“. خاطر نشان می‌شود که مولوی نورالدین کاشانی فرزند خداداد اهل زاهدان و مدرس قرآن روستای شندک است که در مرداد ماه ۱۳۹۲ دستگیر شده است. به گفته وی در زندان برای اخذ اعتراف تحت شکنجه‌های شدید قرار گرفته و همین اظهارات مبنای اتهام و صدور رأی علیه وی قرار گرفته‌اند.

******
ماموران امنيتی روز جمعه 19آذر در جریان مسابقه فوتبال بین استقلال و تراکتورسازی مانع از ورود یک دختر ۷ ساله به ورزشگاه آزادی شدند. این دختربچه به همراه پدرش از شبستر به تهران آمده بود تا مسابقه فوتبال را از نزدیک تماشا کند. 
فدراسیون بین‌المللی فوتبال تا به‌حال بارها به رژیم ایران درباره ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاهها هشدار داده است. (خبرگزاری حکومتی آنلاین – ۲۰ آذر 
۱۳۹۵)


******
شانزده دانش‌آموز خوابگاه دبیرستان دخترانه کاردانش رضوان در منطقه مارگون از
توابع استان کهگیلویه و بویراحمد، روز 19 آذر، به علت گازگرفتگی روانه بیمارستان شدند. رئیس آموزش و پرورش منطقه مارگون علت گازگرفتگی را فرسودگی دودکش شوفاژ خوابگاه عنوان کرد. 
(خبرگزاري حكومتي تسنيم – 20آذر 1395




******
وبسایت حکومتی خانه ملت 12 آذر نوشت: سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس رژيم از دو برابر شدن جمعيت زندانيان زن مرتکب جرايم غيرعمد خبرداد و گفت: «تعداد قابل توجهی از زنان در سایه بی‌تدبیری‌ها و ناهنجاری‌های مطرح و مشکلات خانوادگی در شرایط خاصی از زندگی گرفتار شده اند كه گروهی از آنان به دلیل عدم توانایی پرداختن تعهداتشان راهی زندان می شوند».