صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آذر ۰۷، ۱۳۹۵

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

به گزارش تلویزیون العربیه شنبه 7 آذر، در اجلاس روز شنبه در پاریس، شخصیتهای
سیاسی و سازمانهای حقوقی خواهان ارجاع پرونده اعدامهای افزایش یابنده در ایران به دادگاههای بین‌المللی و پیگرد شخصیتهای رژیم ایران شدند که مرتکب کشتار و اعدامهای دسته‌جمعی شده‌اند. کمیته فرانسوی ایران دموکراتیک و کمیته حمایت از حقوق‌بشر در ایران در اجلاسی که در پاریس برگزار شد از جامعه جهانی خواست تا از بسیج جهانی برای محاکمه و پیگرد رژیم ایران که هزاران نفر از مردم ایران را اعدام کرده است حمایت کند. العربیه افزود: مریم رجوی پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران گفت هیچ راه‌حلی بجز سرنگونی رژیم کنونی حاکم بر ایران وجود ندارد. او بر حمایت مردم ایران از مقاومت مردم سوریه در حلب تأکید کرد. شخصیتهای سیاسی و پارلمانی اتحادیه اروپا، اپوزیسیون سوریه و سازمانهای حقوقی ایرانی و بین‌المللی شرکت‌کننده در این اجلاس خواهان ارجاع پرونده رژیم ایران به دادگاه بین‌المللی لاهه شدند. در این اجلاس شبنم مددزاده زندانی سیاسی سابق که 5 سال از جوانی خود را در زندان گذرانید و بتازگی از ایران خارج شده است نیز حضور داشت و سخنرانی کرد. وی گفت: «من در این‌جا هستم که صدای مردم ایران و صدای مادران بی‌سرپرستی را منتقل کنم که شاهد اعدام جگر گوشه‌هایشان توسط افراد رژیم ایران بودند. 
لازم به ذکر است که برادر او زندانی سیاسی سابق، فرزاد مددزاده نیز چند ماه پیش پس از خروج از ایران در گردهمایی مقاومت ایران در پاریس شرکت کرد. دو خواهر و برادر دیگرش مهدیه و اکبر در سال 1390 در کمپ اشرف توسط نیروهای عراقی به قتل رسیدند. این اجلاس توسط خبرگزاریهای عربی و بین المللی انعکاس یافته است.
به گزارش العربیه، در این اجلاس شخصیتهای سیاسی شرکت‌کننده بر ضرورت بازنگری سیاست آمریکا نسبت به ایران تمرکز داشت که باعث تخریب در عراق و سوریه و یمن و دیگر کشورهای منطقه شده است. این شخصیتهای سیاسی و سازمانهای حقوقی خواهان ارجاع پرونده اعدامهای افزایش یابنده در ایران به دادگاههای بین‌المللی و اجرای تحقیقات مستقل در مورد نقض حقوق‌بشر در ایران و پایان دادن به مصونیت آخوندهای ایرانی هستند که در این اعدامهای دسته‌جمعی دست داشته‌اند و جنگ را به کشورهای همجوار گسترش داده‌اند».

******
به گزارش الشرق‌الأوسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به کشورهای خلیج‌فارس در مورد به سرقت رفتن یک «دستگاه مولد رادیو اکتیو از نیروگاه بوشهر» هشدار داد. در این هشدار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی 10روز پیش به کشورهای حوزه خلیج‌فارس اطلاع داد یک خودروی وابسته به نیروگاه اتمی بوشهر که حاوی دستگاه مولد تشعشعات رادیو اکتیو بوده، به سرقت رفته است. این خودرو 2روز بعد پیدا شده اما دستگاه مولد رادیو اکتیو در خودرو نبوده است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این هشدار اضافه کرده است با مواد به سرقت رفته می‌شود یک بمب اتمی «خطرناک» تولید کرد. رژیم پس از 10روز از هشدار آژانس این خبر را تکذیب نکرده است.

******
به گزارش خبرگزاری رویتر اول آذر، احمد شیخ زاده، مشاور اسبق دفتر نمایندگی رژیم ایران در سازمان ملل‌متحد روز دوشنبه اتهامات یک دادگاه فدرال در بروکلین نیویورک در مورد همکاری برای نقض تحریم‌های آمریکا علیه این رژیم را پذیرفته است. به گفته استیو زیسو، وکیل احمد شیخ زاده، وی در توافقی با دادستانی پذیرفته است تا در خصوص حکم حداکثر ۵ سال و ۳ ماه زندان درخواست تجدید نظر نخواهد کرد. به گزارش رویتر شیخ زاده همچنین پذیرفته است که بیش از ۱۴۷ هزار دلار بپردازد. قرار است که حکم وی ۳۰ مارس صادر شود. 
احمد شیخ زاده در ۲۵ مارس سال جاری (پنجم فروردین) با ضمانت نقدی سه میلیون دلاری موقتاً از زندان بروکلین آزاد شد و به دستور مراجع قضایی با دستگاههای الکترونیکی مخصوص متهمان تحت کنترل بود. در اعلام جرم تأکید شده است که احمد شیخ‌زاده روابط تجاری خود با رژیم ایران را به وزارت خزانه‌داری آمریکا اطلاع نداده و بنابراین مقررات مربوط به کنترل و اعمال محدودیت بر روابط اقتصادی بین دو کشور را نقض کرده است. بر اساس مدارک دادستانی، او از سال ۲۰۰۸بعنوان مشاور هیأت نمایندگی رژیم ایران از این نهاد به‌صورت نقدی و ماهانه حقوق می‌گرفته و در «سیتی بانک» این پول‌ها را پس‌انداز می‌کرده است. دادستانها همچنین گفته‌اند، احمد شیخ زاده از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ میزان در آمد خود را کمتر از میزان واقعی به اداره مالیات آمریکا اعلام کرده بود. 


******
پنجشنبه‌شب 4آذر ماموران شهرداری تبریز به بساط یک فروشنده لبو در میدان ولی عصر یورش برده و بساط این دستفروش را تخریب کردند. بنا‌ به این گزارش مردمی که شاهد این صحنه بودند به مأموران اعتراض کردند. ماموران شهرداری بطور سیستماتیک در شهرهای ایران، به دستفروشان حمله کرده و ضمن تخریب وسایلشان، اجناس آنها را ضبط می کنند. 


******
با نزدیک شدن به فصل زمستان، ۷۹ هزار کلاس درس در ایران وجود دارند که از استاندارد لازم برخوردار نبوده و با بخاریهای گازی گرم می‌شوند. مرتضی رئیسی معاون عمرانی رژیم در مدارس با بیان این مطلب دلیل این امر را کمبود بودجه در وزارت آموزش و پرورش رژیم اعلام کرد. وی بدون اشاره‌ به کلاسهای کپری در نقاط مختلف کشور از جمله در سیستان و بلوچستان و کلاسهایی که حتی از سر پناهی به نام کپر نیز محروم هستند و در فضای باز در سرما و گرما و بدون هیچ صندلی یا نیمکتی برگزار می‌شوند مدعی شد "امیدوار هستیم با دریافت منابع مالی دیگر بتوانیم برای راحتی دانش‌آموزان فعالیتهای بیشتری را انجام دهیم".

******
خبرگزاری نیروی تروریستی قدس، تسنیم روز شنبه 6 آذر نسبت به موج تازه فرار مغزها از ایران نوشت: «گزارشهای رسمی از «افزایش ۲.۲برابری» دانشجویان ایرانی در آمریکا در سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ خبر می‌دهد. این شرایط نگرانیها در خصوص فرار مغزها و شرایط نخبگان جوان کشور در دولت یازدهم را افزایش داده است». 
این منبع با حمله به حسن روحانی افزود: «پیش از این از سقوط رتبه علمی ایران در منطقه، به رده یازدهم پرده‌برداری شد؛ در حالی که معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در آماری اشتباه و با اتکا به شاخصهایی نادرست، رتبه ایران را در منطقه سوم اعلام کرده بود». 

اخبار اعتراضی؛

- بازداشت‌شدگان روز دوم آذر در مقابل مجلس رژیم که در اعتراض به ادامه بازداشت و محاکمه ناعادلانه زندانی سیاسی محمدعلی طاهری تجمع کرده بودند، از همان روز دستگیری اعتصاب‌غذا کردند. آنان توسط مأموران حکومتی به‌شدت مورد ضرب ‌و شتم قرار گرفتند. گزارش دریافتی منابع مقاومت ایران در اینباره، حاکی است که چهل نفر از این دستگیر‌شدگان در اعتراض به این رفتار وارد اعتصاب‌غذا شده‌اند. خانواده‌های این زندانیان گفته‌اند تعدادی از اعتصاب‌کنندگان در اعتصاب‌غذای خشک به‌سر می‌برند و حال آنها وخیم است. تعدادی از این زندانیان در زندان زنان قرچک محبوس هستند و تعدادی نیز در اوین.
از سرنوشت احسان لطیفی و مروارید فرتومی که پس از بازداشت به خانه‌های امن سپاه پاسداران منتقل شده‌اند اطلاعی در دست نیست.

روز شنبه 6 آذر، رزیدنتهای تعداد زیادی از بیمارستانهای تهران، کارگران شهرداری بجنورد در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق عقب‌افتاده در مقابل شورای این شهر 

روز پنجشنبه 4 آذر، اهالی روستای عظیم شوشتر در اعتراض به قطع خدمات آب و برق مقابل فرمانداری رژیم 

- جمعی از کارگران پارس خودرو در اعتراض به پایین بودن دستمزدها 

روز دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه اول، دوم و سوم آذر دهها تن در مقابل مجلس رژیم،میدان شهرداری تهران و دفتر سازمان ملل، در اعتراض به ادامه بازداشت زندانی سیاسی محمدعلی طاهری که شصت روز از اعتصاب غذایش می گذرد،

روز دوشنبه و سه شنبه اول و دوم آذر، جمعی از مالباختگان پدیده شاندیز در استان خراسان رضوی،  

دست به تجمع و اعتراض زدند. 

******
به نقل از خبرگزاری حکومتی فارس اول آذر، وزارت ورزش و جوانان رژیم، زنان
ورزشکاری که در رقابتهای بسکتبال در ترکمنستان شرکت کرده و در یکی از رشته ها برنده شده بودند، را تهدید به احضار و برخورد قانونی کرد. یک تیم از ورزشکاران زن بدون کمک و نظارت فدراسیون و با هزینه شخصی راهی ترکمنستان شد و دلارام وکیلی با پشت سر گذاشتن رقیب روسی در مسابقه شوت سه امتیازی قهرمان شد.
پس از بازگشت این تیم و پخش خبر شرکت آنها در مسابقات ترکمنستان، فدراسیون بسکتبال رژیم، ورزشکارانی را که در این مسابقات شرکت کرده بودند تهدید به برخورد کرد. 
علی توفیق دبیر کنفدراسیون بسکتبال گفت: «ما از کجا باید بفهمیم که واقعاً بازیکنان حجاب داشتند؟ به هر حال این اعزام بدون مجوز فدراسیون و شورای برون مرزی انجام گرفته است و ما هم برخوردهای لازم را با آنها انجام خواهیم داد». 
پس از رسانه ای شدن تهدید دبیر کنفدراسیون بسکتبال رژیم، وزارت ورزش و جوانان اقدام به عقب نشینی کرد. مازیار ناظمی، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ورزش و جوانان،گفت: احضار بانوان بسکتبالیست به کمیته انضباطی مدنظر این وزارت خانه نبوده و نیست
در خبری دیگر و به نقل از خبرگزاری حکومتی ایسنا 3 آذر، مدیر عامل باشگاه استقلال از انحلال کامل تیم فوتبال زنان استقلال خبر داد. رضا افتخاری علت این اقدام را مشکلات مالی عنوان کرد. معصومه غلامی سرپرست تیم فوتبال زنان قطعیت این تصمیم را تایید کرد و گفت، متاسفانه انحلال تیم‌ها همیشه یکی از مشکلات ورزش بانوان بوده است. بانوان همواره در نقطه آخر قرار دارند و مشکلات دست به دست هم می دهند تا تیم زنان منحل اعلام شود. 

******
رژیم ایران در ازای آزادی تبعه دو ملیتی، نازنین زاغری رتکلیف، خواستار ۶۵۰میلیون پوند شده است. خانم زاغری فروردین سال جاری هنگام بازگشت به انگلیس در فرودگاه تهران بازداشت و به کرمان منتقل شد. سپاه کرمان در اطلاعیه‌ای او را به مشارکت در «براندازی نرم» و همکاری با «موسسات معاند» متهم کرد و به ۵ سال حبس محکوم شد. به گفته ریچارد رتکلیف، همسرش نازنین زاغری بعنوان «یک برگ معامله» در عوض دریافت بدهی از دولت انگلیس برای یک وام تسلیحاتی باقیمانده از ۴۰ سال پیش نگهداشته شده است. خانم زاغری پنج روز در اعتصاب غذا بوده و وضعیت نامطلوبی دارد. 


******
تیراندازی مستقیم مأموران انتظامی به موتورسوار حامل دو گالن بنزین در6آذر باعث مجروح شدن وی شد. امیر آزاد ساکن روستای مرزی کلپورگان سراوان دو گالن بنزین روی موتور خود حمل کرده بود که مأموران به وی ایست دادند و به‌رغم این‌که از بار نامبرده مطلع بودند، اما به سمت وی تیراندازی کرده و او را از ناحیه کتف مجروح کردند. سالانه دهها بلوچ در اثر تیراندازیهای بی‌ضابطه ماموران در بلوچستان جان خود را از دست می‌دهند. 

اخبار زندان؛

- عالیه مطلب‌زاده روز شنبه 6 آذر در پی احضار به وزارت اطلاعات دستگیر و به زندان منتقل شد. حدود یک ماه پیش عالیه مطلب‌زاده مورد بازجویی قرار گرفته بود و برخی از لوازم شخصی‌ او را نیز توقیف شده بودند. عالیه مطلب‌زاده به‌دلیل دفاع از حقوق زنان پیشتر نیز بارها احضار و بازداشت شده است. 



- سلیمان پیروتی زندانی اهل سنت که هفته گذشته به‌خاطر دومین سکته قلبی به بیمارستان خارج از زندان منتقل شده بود و بدون درمان به زندان برگردانده شده بود در وضعیت وخیمی از لحاظ جسمی به‌سر می‌برد. وی در هفته گذشته در حالیکه در حالت نیمه بیهوشی و ناتوان از تکلم بود، توسط پاسداران مورد ضرب ‌و شتم قرار گرفت. 


- بامداد روز 7 آذر سایت خبری منتظری خبر داد احمد منتظری پسر وی به زندان و خلع لباس محکوم شده است. احمد منتظری، در دادگاه ویژه روحانیت به‌دلیل انتشار فایل صوتی پدرش در مورد قتل‌عامهای سال 1367 به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی، انتشار اسناد سری و تبلیغ علیه نظام» به ۲۱ سال حبس تعزیری و خلع لباس محکوم شده است. به نوشته این منبع شش سال از این حبس درباره او اجرا خواهد شد. 
قضاییه رژیم همچنین احمد منتظری را به خلع لباس محکوم کرده ولی "با توجه به انتساب به خانواده شهید"، خلع لباس وی به مدت ٣ سال تعلیق می‌گردد.
این حکم در دادگاه ویژه روحانیت قابل تجدیدنظر است. از زمان انتشار فایل صوتی حسین علی منتظری درباره قتل عام تابستان 67، که در تابستان سال جاری، منتشر شد، پایه های نظام آخوندها به لرزه در آمده است. 

- آتنا دائمی ۲۹ ساله فعال مدنی و حقوق كودك که صبح شنبه 6 آذر جهت اجرای حکم حبس «با خشونت و تهدید» بازداشت شده بود، به بند نسوان (زنان) منتقل شده است. حكمي كه ارائه شد تاريخ هشتم آذرماه (28 نوامبر) را داشته است. 
روز شنبه چند مامور مرد و زن كه خود را از "قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران" معرفي كردند با نشان دادن حكمی كه در آن نوشته شده بود "به مخفيگاه متهم حمله كنند" آتنا دائمی را با خود بردند. اين در حالي است كه مكان ذكر شده منزل پدری آتنا بوده است. ماموران بطور مکرر آتنا را تهدید می‌کردند که دیگر کارت تمام است. می‌بریمت و دیگر باز نمی‌گردی. آتنا دائمی در 29 مهر ۹۳ بازداشت و ۸۶ روز در سلول انفرادی بند دو الف تحت بازجویی بود. وی در تاریخ ۲۸ دی‌ ۱۳۹۳ پس از پایان بازجویی ها به بند زنان زندان اوین منتقل گردید. 


- عفو بین‌الملل با صدور یک اعلامیه اقدام فوری در تاریخ ۴ آذر در مورد خطر دستگیری و بازداشت مدافع حقوق بشر منصوره بهکیش هشدار داد. در این بیانیه آمده است، منصوره بهکیش به خاطر دفاع مسالمت آمیز از حق حقیقت جویی و عدالت خواهی در رابطه با کشتارهای جمعی زندانیان سیاسی در ایران در دهه ۶۰ از جمله خواهر و برادران و دامادشان، با اتهامات ساختگی امنیت ملی مواجه می باشد. در صورت حبس، وی یک زندانی عقیدتی محسوب می شود. 


- سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌یی دیگر برای اقدام فوری نسبت به اعدام هیمن اورامی‌نژاد هشدار داد. به گفته این سازمان، حکم
اعدام هیمن اورامی‌نژاد 22ساله توسط رئیس قوه قضاییه تأیید شده است. هیمن از سال 2012 به‌خاطر جرمی که در 17سالگی و طی یک دعوا مرتکب شد، توسط دادگاه رژیم ایران در استان کردستان به اعدام محکوم شد. عفو بین‌الملل گفت: هیمن اورامی‌نژاد بعد از یک محاکمه ناعادلانه که مبتنی بر اطلاعات زیر شکنجه بوده محکوم به اعدام شده است. 

- رژیم روز چهارشنبه 3آذر، یک زندانی به نام حسین بیگی را بعد از تحمل ۱۸ سال حبس در زندان خمین بدار آویخت. وی در سال 77 به اتهام قتل دستگیر شده بود. 
رژیم همچنین بامداد پنجشنبه 4آذر، یک زندانی به نام جمشید تهامی اهل سردشت متاهل و دارای سه فرزند را در زندان مرکزی مهاباد بدار آویخت. دو زندانی دیگر در همین روز در گیلان اعدام شدند و 4 زندانی بطور جمعی در زندان مرکزی کرج اعدام شدند. روز چهارشنبه نیز 4 زندانی در ملاءعام در قشم بدار آویخته شدند. 

- مردانی رئیس زندان گوهردشت با ممانعت از اعزام زندانی بهایی آقای پیام مرکزی، به بیمارستان برای درمان بیماری قلبی وی، این زندانی را به بند زندان بازگرداند. پیام مرکزی شهروند بهایی روز 6 آذر، از پوشیدن لباسهای آلوده و کثیف زندان و دست بند و پا بند برای انتقال به بیمارستان امتناع کرده بود و این امر باعث شد مردانی رئیس زندان مانع از اعزام وی به بیمارستان شود. پیام مرکزی در ۲۸ آبان سال ۹۱ دستگیر و توسط قاضی شرع، مقیسه به ۵ سال زندان محکوم شد. پدر آقای مرکزی، «امیر هوشنگ (شاپور) مرکزی» در مهر ۶۳ در زندان اوین اعدام شد و مادر وی نیز «پریچهر آزاده» در همان سال‌ها به مدت ۵ سال در اوین زندانی بود. قضاییه رژیم از دادن مرخصی به وی برای شرکت در مراسم ازدواج دخترش و همچنین بیماری مادرش خودداری می کند. 


- چهار تن از شهروندان بوکانی به نامهای عبدالغفور آسوار، یعقوب نوره، کمال علی اقدم و هژار فارقی که در تاریخ 15 مهر، دستگیر شده بودند، پس از گذشت بیش از چندین هفته همچنان در زندان اطلاعات سپاه در شرایط غیرانسانی و در زیر شکنجه به‌سر می‌برند. به گفته یکی از نزدیکان خانواده عبدالغفور آسوار، که دو هفته قبل به ملاقات رفته بودند، اجازه حرف زدن به آنها نداده بودند. در ضمن در حضور دو مأمور ملاقات انجام شده بود. وی می گوید: عبدالغفور بسیار ضعیف شده بود و آثار شکنجه روحی و جسمی نیز نمایان بود.

- زندانی سیاسی مرتضی مرادپور فشار مسئولین زندان گوهردشت کرج، برای شکستن اعتصاب‌غذای خود را رد کرد. گفته می شود مرادپور در پاسخ زندانبانان که با اصرار از او خواسته‌اند تا به اعتصاب‌غذای خود خاتمه دهد، گفته است: یا آزاد به خانه خواهم رفت یا در اعتصاب‌غذا خواهم مرد. زندانی سیاسی مرتضی مرادپور روز جمعه پنجم آذر 95 سی و دومین روز اعتصاب‌غذای خود را در زندان گوهردشت کرج پشت سر گذاشت. وی در اعتراض به عدم آزادی‌اش، از روز سه‌شنبه چهارم آبان اعتصاب‌غذای خود را شروع کرد.
رژیم به‌منظور فشار به این زندانی سیاسی وی را از زندان تبریز به گوهردشت کرج تبعید کرده است. مرتضی مرادپور در سال ۱۳۸۸ در دادگاه رژیم در تبریز به اتهام اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. وی به همراه برادر خود فردین مرادپور و چندین نفر دیگر از فعالان آذربایجانی در جریان راهپیمایی ۱ خرداد ۸۸ در پارک ائل گولی تبریز بازداشت و پس از نزدیک به شش ماه بازداشت به قید وثیقه آزاد شد. 

- ایوب شهبازی نوجوان کرد که از شانزده سالگی در زندان به‌سر می‌برد در انتظار اجرای حکم اعدام می باشد. وی متولد 1377 است و در تیر 1393 به اتهام قتل دستگیر و در شعبه 3 دادگاه سنندج به اعدام محکوم شد. 




- در طول هفته ای که گذشت، نیروهای وزارت اطلاعات شماری از شهروندان عرب را در مناطق مختلف اهواز دستگیر و به زندان منتقل کرده‌اند که همچنان در بازداشت بسر می‌برند. اسامی برخی از دستگیرشدگان عبارتند از: محمد سواری ۲۲ ساله، محمد محمدی ۲۰ ساله، علی سواری ۲۵ ساله، و حکیم مروانی.



- وضعیت زندانی سیاسی آرش صادقی در بیست و چهارمین روز اعتصاب‌غذا وخیم
گزارش شده است. این زندانی سیاسی در اعتراض به نقض مکرر قانون در پرونده خود و همسرش، گلرخ ایرایی، از روز دوشنبه سوم آبان، اقدام به اعتصاب‌غذا کرده است. وی طی مدت اعتصاب‌غذا با افت فشار شدید و کاهش وزن مواجه شده و حالش وخیم و دچار بیهوشی شده است. آرش صادقی در 2 اسفند 94 به 19 سال حبس محکوم شده بود. پیش از این تاریخ در دادگاه بدوی به وی 15 سال حبس داده بودند. 
سازمان عفو بین‌الملل در همان تاریخ با انتشار بیانیه‌یی محاکمه زندانی سیاسی «آرش صادقی» و همسرش «گلرخ ابراهیمی» را ناعادلانه دانست و صدور حکم زندان آنها را محکوم کرد. گفتنی است گلرخ ابراهیمی ایرایی نیز به شش سال حبس محکوم شده و هم‌اکنون در زند‌ان به‌سر می‌برد. 

- بنا‌ به گزارشهای منتشر شده مسئولین زندان بندرعباس برغم سکته مغزی یک زندانی به نام رضا حسین علیزاده بازرگان از شهر ماکو ، از درمان وی ممانعت به‌عمل می‌آورند. وی در تاریخ ۹ شهریور سال جاری در تهران دستگیر شد و به زندان بندرعباس منتقل گردید. این زندانی پیش از این نیز عمل جراحی باز قلب انجام داده بود. 


فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کوبا روز جمعه 25 نوامبر، در 90 سالگی درگذشت
قرار است خاکستر پیکر کاسترو روز ۴ دسامبر طی مراسمی در گورستان جانباختگان جنگ استقلال کوبا در دومین شهر این کشور به خاک سپرده شود. قرار است خاکستر او از مسیری که فیدل کاسترو و رزمندگان همراهش در جریان انقلاب کوبا‌ طی کردند، که به کاروان آزادی مشهور است، عبور کند. فیدل کاسترو تا سال ۲۰۰۸ در قدرت بود و پس از کناره‌گیری او، برادرش رائول کاسترو رئیس‌جمهور کوبا شد.
انقلاب کوبا در سال ۱۹۵۹پیروز شد و فیدل کاسترو و انقلابیون همراهش که یک مبارزه چریکی را در کوه سازماندهی کرده بودند، روز دوم ژانویه وارد هاوانا شدند و کاسترو رهبری دولتی را به دست گرفت که ارنستو چه گوارا نیز در آن عضویت داشت، و یک نظام سوسیالیستی را در کوبا برقرار کرد که هدف آن استقرار عدالت اجتماعی و دموکراسی و برنامه‌ریزی اقتصادی برای تأمین حقوق زحمتشکان و محرومان اعلام شد. اهدافی که هنوز عملی نشده اند. فیدل کاسترو در اردیبهشت 1380 به ایران سفر کرد و پس از دیدار با علی خامنه ای، سر قبر خمینی گل گذاشت.