صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آبان ۰۹، ۱۳۹۵

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

روز جمعه 28 اکتبر، ساعت 7:30 شب بوقت محلی، گروهی از ایرانیان شهر تورنتو در واکنش به جلسه محرمانه دو تن از نمایندگان حزب لیبرال مجید جوهری و علی احساسی که از وزیر خارجه کانادا استفان دیون دعوت به عمل آورده بودند تا در وست این هتل درباره بازگشایی سفارت رژیم گفتگو کنند، دست به تجمع اعتراضی زدند. آنها با حمل پلاکارد و عکسهایی، جنایات رژیم را به نمایش گذاشته و هنگام ورود لابیهای این جلسه، شعار می دادند.






-
صبح جمعه ۷ آبان، دهها هزارتن از مردم شهرهای مختلف در سالروز تولد کوروش در آرامگاه وی در پاسارگاد دست به تظاهرات زدند. تظاهر کنندگان شعار می‌دادند: «آزادی اندیشه با ریش و پشم نمی‌شه»، «ایران وطن ماست، کورش پدر ماست»، «حکومت آخوندی فقط ظلم، فقط جنگ»، «نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران»، «سردار بی‌مروت ایران را کرده غارت« و «سوریه را رها کن فکری به‌حال ما کن».
رژیم از روزها قبل دست به اقداماتی زده بود تا از تجمع مردم در پاسارگاد جلوگیری کند. از جمله این اقدامات، لغو تورهای مسافرتی به پاسارگاد و ایجاد موانع و محدودیت در مسیر تردد خودروها و همچنین شایعه پراکنی در فضای اینترنت که پاسارگاد بسته است، را می توان نام برد. رژیم همچنین از روز 6 آبان، به ساکنان اطراف مقبره اعلام کرده بود که هیچکس حق دادن خانه به میهمانان را ندارد. از صبح جمعه، کلیه راههای منتهی به پاسارگاد بسته شده بود و شمار زیادی از عوامل اطلاعاتی رژیم و لباس‌شخصیها در محل آرامگاه و خیابانهای اطراف آن تلاش داشتند که مانع تجمع مردم شوند. جمعیت كثیرى از شب گذشته در محل پاسارگاد تجمع كرده بودند. خبرگزاری دویچه وله آلمان نیز روز جمعه 7 آبان گزارشی از تجمع مردم مخابره کرد. گفتنی است برخی از مردم پرچمهای سه رنگ شیر و خورشید نشان با خود حمل می کردند.

******
احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل‌متحد در امور حقوق‌بشر ایران در آخرین گزارش خود بار دیگر نسبت به افزایش اعدامها در ایران تحت حاکمیت آخوندها اعتراض کرد و در گزارش خود اعلام نمود در فاصله اول ژانویه تا پایان هفته سوم ژوئیه، رژیم ایران بین ۲۴۱ تا ۲۵۳ مورد حکم اعدام در ایران به اجرا گذاشته است. احمد شهید تا پایان سال میلادی جاری جای خود را به عاصمه جهانگیر، فعال مدافع حقوق‌بشر پاکستانی خواهد داد.

******
طی روزهای اخیر ایادی رژیم در دانشگاه علوم پزشکی تهران با ابلاغ یک بخشنامه به عموم دانشجویان، دور جدیدی از طرح تفکیک جنسیتی را در دانشگاه اعلام کردند. بر اساس این طرح ابلاغی، تفکیک جنسیتی در بوفه دانشگاه، نیمکتهای نشستن دانشجویان در محوطه دانشگاه، صندلیهای اماکن عمومی دانشگاه و همچنین نحوه پوشش دانشجویان دختر و پسر اعمال می‌شود. 


******
به نقل از خبرگزاری حکومتی مهر 5 آّبان، مدیر بازرسی و نظارت اصناف رژیم در اصفهان گفت که طی بازرسی‌های انجام شده از سطح پوشاک فروشی‌ها، ۵۸۰ مانتو «جلوباز» به ارزش ۳۰ میلیون تومان جمع آوری شده است. جواد محمدی فشارکی افزود، پلیس اماکن ۵۸۰ نوع مانتو جلو باز با حروف انگلیسی و ضد فرهنگی به ارزش ۳۰۰ میلیون ریال و دو هزار نوع پوشاک خارجی قاچاق، به ارزش ۷۰ میلیون ریال را کشف و جمع آوری کرده است. محمدی افزود: «متخلفان برای انجام سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شدند». 

 روز پنجشنبه ۶ آبان، نیروهای امنیتی از برگزاری تجمع اعتراضی زنان و جوانان در مقابل بیمارستان بقیه الله تهران جلوگیری کردند. آنها خواستار آزادی زندانی عقیدتی محمدعلی طاهری بودند. به گفته شاهدان عینی، دهها دستگاه خودرو ون نیروی انتظامی، تعداد زیادی موتور یگان ویژه و صدها تن از مأموران ضدشورش و لباس‌شخصی در خیابان ملاصدرا آرایش گرفته بودند. به منظور مقابله با زنان و دختران، نیروهای لباس‌شخصی زن نیز به کار گرفته شده بودند. 



اخبار اعتراضی؛

در فراخوان به تظاهرات فرهنگیان کشور در روز 12 آبان، اعلام شده است: خط فقر 4 ملیون و معلم بازنشسته به‌طور متوسط یک تا یک و دویست ملیون تومان دریافت می‌کند کجای آن عدالت اسلامی حاکمان است؟ سرمایه‌های ملی نه تنها در ایران که در سرتاسر خاورمیانه و جهان به بهای تنگ دستی مردم زحمتکش ما حیف و میل می‌شود. در همین رابطه هاشم خواستار، نماینده‌ معلمان در کانون صنفی فرهنگیان خراسان اعلام کرده است: بازنشستگان فرهنگی در روز 12آبان در سرتاسر ایران در جلو ادارات کل تجمع خواهند کرد. فرهنگیان تهران در جلو مجلس رژیم تجمع می‌کنند.   

- روز یکشنبه 9 آبان،  بیش از دو هزار تن از کارگران شرکت مخابرات از سراسر کشور در مقابل مجلس رژیم، کارگران پروژه مرمت مجموعه ارگ قدیم بم، کارکنان شرکت هواپیمایی هما، جمعی از کارکنان شرکت اتوبوسرانی در زابل، کارگران بازخرید شده مجتمع کشت و صنعت لرستان،   
روز شنبه 8 آبان رانندگان خودروی حمل آب شیرین در زاهدان،
روز جمعه 7 آبان تعداد زیادی از مردم شهرستان زرند پس از زلزله 4 و 7 دهم ریشتری، 
روز پنجشنبه 6 آبان، جمعی از مربیان پیش دبستانی از شهرهای مختلف در مقابل استانداری مازندران، دانشجویان دانشگاه جامع گرمسار، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جمعی از مالباختگان پدیده مقابل صدا و سیمای رژیم،     
 روز چهارشنبه 5 آبان، اقشار مختلف مردم در شهرهای ماهشهر، اهواز، خرم‌آباد و مشهد، عده‌یی از مغازه‌داران بوشهری، جمعی از کشاورزان ورزنه اصفهان برای چندمین بار،
روز سه شنبه 4 آبان، جمعی از مردم بافق   
روز دوشنبه سوم آبان، تجمع اعتراضی زنان و مدافعان دکتر محمدعلی طاهری در مقابل بیمارستان بقیه الله، جمعی از بازنشستگان فولاد مبارکه مقابل استانداری اصفهان،  صدها تن از شهروندان پیرانشهربا تشکیل یک زنجیره انسانی به چند برابر بودن آمار قربانیان تصادفات جاده ای این شهر و دانشجویان دانشگاه سمنان، دست به اعتراض و اعتصاب زدند.        


اخبار زندان؛

- اعتصاب غذای زندانی سیاسی رسول رضوی و مرتضی مرادپور در زندان تبریز که در اعتراض به وضعیت خود دست به اعتصاب‌غذا زده‌اند، هم‌چنان ادامه دارد.






- بر اساس اطلاعیه شورای ملی مقاومت، رژیم طی روزهای 2 تا 4 آّبان، 12 زندانی را در زندانهای مرکزی کرج، شیراز،
سپیدار اهواز و سلماس بدار آویخته است. یکی از پنج زندانی که بامداد سه‌شنبه ۴ آبان (۲۵ اکتبر) به‌طور جمعی در زندان مرکزی کرج بدار آویخته شدند، یک جوان 25ساله به نام سعید پور حسن بود. در روز پیش از آن سه زندانی در شیراز و دو برادر جوان آبادانی به نامهای حسن و محسن در زندان سپیدار اهواز بدار آویخته شدند. میلاد بیگدلو(قاضی) و مهرشاد کلهری از دیگر اعدام شدگان می باشند. 

******
-ماموران حکومتی در اواخر مهرماه سال جاری، شب هنگام و با بولدوزر 50 درصد قبرستان سنیها در اهواز را که در محوطه اطراف بهشت آباد واقع شده است، تخریب کردند. 




******
 روز یکشنبه ۲آبان، جسد یک دختر دانشجوی کٌرد به نام پریسا ارشادفر دانشجوی سال سوم رشته مهندسی برق و مخابرات، در دانشگاه ارومیه کشف شد. مدیریت دانشگاه ارومیه در اطلاعیه‌ای، علت مرگ این دانشجو را مصرف داروهای مسموم اعلام کرده در حالی که دوستان پریسا گفته اند، مرگ او هیچ ارتباطی به دارو و یا خودکشی نداشته است. دانشجویان نسبت به مرگ مشکوک همکلاسی خود معترض می باشند. 


******
دو زن ایزدی که در اسارت شبه‌نظامیان داعش بودند، برنده جایزه ساخاروف یکی از معتبرترین جوایز حقوق‌بشر اروپا شدند. نادیا مراد باسه و لامیا اج بشر، دو زنی هستند که به همراه هزاران دختر و زن ایزدی در سال ۲۰۱۴ به‌عنوان برده جنسی به اسارت شبه‌نظامیان داعش در آمدند. این دو در حال حاضر از جامعه ایزدی حمایت و برای احقاق حقوق آنها تلاش می‌کنند. این جایزه برای یادبود از آندری ساخاروف، از مخالفان مشهور حکومت اتحاد جماهیر شوروی به این نام خوانده می‌شود. 

******

روسیه در جریان رای گیری روز جمعه 18 اکتبر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد جهت عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل شکست خورد. شورای حقوق‌بشر سازمان ملل‌متحد دارای ۴۷ کرسی است که یک‌سوم آن باید هر سال مجدداً انتخاب شوند. از سال ۲۰۰۶ که شورای حقوق‌بشر تأسیس شد، این نخستین باریست که روسیه کرسی خود در این شورا را از دست می‌دهد. علت اخراج روسیه، نقش این کشور در جنگ سوریه و قتل عام مردم این کشور می باشد. در جلسه مجمع عمومی ملل‌متحد عربستان با ۱۵۲ رأی به عضویت شورا در آمد برزیل، بریتانیا، ژاپن، ‌آفریقای جنوبی، تونس و آمریکا نیز از آرای لازم برای عضویت مجدد برخوردار شدند.  کرواسی، عراق و رواندا برای نخستین بار به عضویت این شورا در آمده‌اند.