صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، شهریور ۱۴، ۱۳۹۵

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


کمیته کانادایی دوستان ایران دموکراتیک طی بیانیه‌یی با اشاره به فایل صوتی سخنان منتظری با هیأت مرگ قتل‌عام سال 67 اعلام کرد:" قتل‌عام 30000 زندانی سیاسی صرفا به‌خاطر عقایدشان و بر اساس فتوای یک به‌اصطلاح رهبر مذهبی، نمی‌تواند چیزی کمتر از نسل‌کشی نامیده شود. باید قاطعانه و علنا توسط همه کشورهای ملل‌متحد همراه با نسل‌کشی سربرنیتسا محکوم شود. عدالت باید اجرا شود". 
در بیانیه این کمیته بریاست آقای دیوید کیلگور وزیر پیشین کانادا، آمده است: در 5ژوئن 2013، پارلمان کانادا یک لایحه به اتفاق آرای تمام اعضا به تصویب رساند که می‌گوید: 
"این مجلس قتل‌عام زندانیان سیاسی در ایران در تابستان سال 1988 را به‌عنوان جنایت علیه بشریت محکوم می‌کند، خاطره قربانیان مدفون شده در گورهای دسته‌جمعی در گورستان خاوران و مکانهای دیگر در ایران را گرامی می‌دارد، و اول سپتامبر را به‌عنوان روز همبستگی با زندانیان سیاسی در ایران تعیین می‌کند". این بیانیه ضمن ابراز همبستگی با خانواده های قربانیان قتل عام 67 از دولت کانادا خواست لایحه مصوبه ژوئن 2013 را پیگیری کرده و اقدامات لازم را بعنوان یک کشور عضو سازمان ملل‌متحد در زمینه تحقیق در مورد این جنایت علیه بشریت انجام دهد، عاملان آن را به محاکمه بکشاند و آن را در دستور کار
شورای حقوق‌بشر سازمان ملل‌متحد و همچنین مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت قرار دهد. در این بیانیه مواضع خانم جودی اسگرو نماینده پارلمان و وزیر سابق مهاجرت، وین ایستر نماینده پارلمان و دادستان کل سابق، و کندیس برگن نماینده پارلمان فدرال و وزیر سابق امور اجتماعی کانادا، منتشر شده است. از سوی دیگر گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا که
بیش از ۲۰۰نماینده این پارلمان از گروه‌های مختلف سیاسی و از کشورهای مختلف اروپایی را در بر می‌گیرد، با صدور بیانیه‌یی اعلام کرد: ما خواستار این هستیم که قتل‌عام سال ۶۷ (۱۹۸۸) در ایران در دستور کار اجلاس آینده شورای حقوق‌بشر سازمان ملل در سپتامبر ۲۰۱۶ قرار گیرد. کمیسرعالی حقوق‌بشر سازمان ملل لازم است که خواستار یک تحقیقات در این رابطه بشود.
ما همچنین از اجلاس آینده مجمع عمومی ملل‌متحد (سپتامبر تا دسامبر ۲۰۱۶) می‌خواهیم تا قطعنامه‌یی را صادر کند، خواستار تحقیقات این قتل‌عام شود و پرونده آن را به شورای امنیت ارجاع دهد. شورای امنیت سازمان ملل باید یک دادگاه بین‌المللی تشکیل بدهد تا این پرونده را مورد بررسی و عاملان آن را تحت تعقیب قرار دهد.



روزشنبه 13 شهریور= 3 سپتامبر ایرانیان آزادیخواه در اتاوا در مقابل پارلمان فدرال کانادا و روبروی دفتر نخست وزیر این کشور آکسیون هفتگی خود را برپا کردند. آنان از جنبش بین المللی دادخواهی حمایت کرده و خواستار دادگاهی شدن عاملین قتل عام تابستان 67، شدند. این آکسیون توجه عابرین را به خود جلب نمود.

******
بدنبال حمایت هموطنان از داخل کشور از جنبش دادخواهی قتل عام شدگان تابستان 67 جمعی از جوانان بهایی هوادار شورای ملی مقاومت در خرم آباد، 6 شهریور در بیانیه ای با اشاره به انتشار فایل صوتی حسینعلی منتظری در خصوص قتل عامهای 67 اعلام کردند: ما جمعی از جوانان بهایی می‌خواهیم تمامی کسانی که در این جنایت نقش داشته‌اند به دادگاه بین‌المللی لاهه کشانده شوند و پاسخگو باشند. از مراجع بین‌المللی خواهشمندیم این جنایتکاران را محاکمه کنند تا جهان بداند جنایت علیه بشریت بی‌پاسخ نمی‌ماند و درس عبرتی شود برای تمامی جنایتکاران و دیکتاتورهای جهان.

******
رضا ملک از معاونان سابق وزارت اطلاعات در زمان ریاست فلاحیان طی یادداشتی آخرین آمارها از قتل‌عام و اعدامها را بیش از 140هزار نفر اعدام کرد. وی آمارهای تکان‌دهنده تابستان۶۷ حدود ۳۳،۷۰۰ زندانی و آمار کل قربانیان از دهه 60 تاکنون را بیش از یکصد و چهل هزار تن عنوان کرد. 







******
صبح پنجشنبه، 1سپتامبر 2016، در یک کنفرانس با شرکت متخصصان سیاست خارجی آمریکا، در دفتر شورای ملی مقاومت ایران در واشینگتن، نمایندگان شورای ملی مقاومت ایران، ضمن معرفی کتاب جدید منتشره توسط دفتر شورا به نام "چگونه رژیم ایران به جنگ سوریه دامن می‌زند"، جزئیات جدیدی را از دخالتهای رژیم ایران با صرف هزینه بسیار سنگین از خزانه مردم ایران در سوریه برای حفظ بشار اسد در قدرت را در اختیار رسانه ها گذاشتند. 
در این کنفرانس دو تن از متخصصان برجسته سیاست خارجی آمریکا، آقای لاری هاوس، مدیر روابط عمومی معاون پیشین رئیس‌جمهور آمریکا ال گور، و محقق ارشد فعلی در شورای آمریکایی سیاست خارجی و همچنین آمباسادور آدام ارلی، سخنگوی سابق وزارت‌خارجه و سفیر سابق آمریکا در بحرین شرکت داشتند. 

******
به نوشته عبدالله گنجی مسئول روزنامه حکومتی جوان وابسته به سپاه پاسداران، بانکهای سپه و ملت، ارائه خدمات بانکی به قرارگاه خاتم الانبیاء وابسته به سپاه را محدود کرده‌اند. روزنامه کیهان ولی فقیه نیز روز شنبه 13شهریور نوشت: «دو بانک سپه و ملت به‌طور مکتوب به قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا اعلام کرده‌اند که نمی‌توانند به این 
نهاد خدمات ارزی ارائه کنند». به نوشته روزنامه حکومتی کیهان این تصمیم بانکهای سپه و ملت به دنبال توافق محرمانه با نهاد اف اِی تی اف کارگروه ویژه اقدام مالی یا اتحادیه بین‌المللی مبارزه با پولشویی بوده است که رژیم پذیرفته است همه اشخاص حقیقی و حقوقی مورد تحریم سازمان ملل را در داخل ایران نیز تحریم کرده و دارایی‌هایشان را مسدود کند. 

******
دوره ماموریت احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران به پاین رسید و خانم عاصمه عصما جهانگیر، جایگزین وی معرفی شد. عاصمه جهانگیر، اهل پاکستان و از مدافعان حقوق‌بشر است. وی از رهبران 'جنبش وکلا' در پاکستان بود. عاصمه جهانگیر، سالهای متمادی در حبس به‌سر می‌برد. وی بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ به‌عنوان گزارشگر ویژه آزادی مذهب و عقیده سازمان ملل‌متحد فعالیت می‌کرد و بارها نسبت به نقض حقوق بهاییان در ایران اعتراض کرده بود. 
احمد شهید، وزیر خارجه پیشین مالدیو، در سال ٢٠١١ توسط شورای حقوق‌بشر سازمان ملل‌متحد به‌عنوان گزارشگر ویژه ‌ایران انتخاب شد.
جواد لاریجانی تئوریسین شکنجه و اعدام نظام آخوندها، پس از گذشت دو روز از انتخاب خانم جهانگیر بعنوان گزارشگر ویژه حقوق‌بشر برای ایران گفت: «انتصاب گزارشگر ویژه اساساً از نظر جمهوری اسلامی غیرموجّه و مردود است». وی افزود: «جمهوری اسلامی همواره یک موضع اصولی نسبت به انتصاب گزارشگر ویژه کشوری داشته و آن را ناشی از استانداردهای دوگانه و برخوردهای گزینشی برخی کشورهای خاص در چارچوب شورای حقوق‌بشر می‌داند». 

******
به نقل از خبرگزاری حکومتی ایسنا 10 شهریور، سبحانی، از آخوندهای حکومتی، به صراحت خواهان جداسازی کامل دانشگاه ها در کشور شد و گفت: قدم‌هایی که برای تفکیک دانشگاه برداشته شده خوب است؛ اما باید برای هر جنسی دانشگاه مجزایی ساخت تا علم هویت پیدا کند! اگر دانشگاهها مجزا نشوند، علم هویت پیدا نخواهد کرد.





******
رسانه حکومتی عصر ایران 9 شهریور نوشت: حیدر آسیابی طی اظهاراتی در  هشتم شهریورماه، تاکید کرد، برای برخورد با
لباسهای مخالف شئونات اسلامی، هم قانون خاص وجود دارد و هم قانون مجازات اسلامی. اگر نحوه پوشش فرد، هم مصداق بدحجابی و هم مصداق استفاده از لباسهای خارج از عفت باشد؛ این فرد دو جرم مرتکب شده که باید به آن رسیدگی شود! 



******
کارگزارن رژیم در استان فارس طرحی به نام طرح برخورد با فروش پوشاک نا متعارف، به اجرا گذاشته است. سرکرده نیروی انتظامی در استان فارس با تهدید مردم، گفت با اجرای این طرح، «پوشاک نامتعارف جمع‌آوری و معدوم» و پرونده فروشندگان به دادگاه ارسال می‌شود. وی «زیورآلات، کراوات و پاپیون» را در شمار پوشاک «ممنوعه» اعلام کرد.



******
خبرگزاری حکومتی مهر 10 شهریور گزارش داد: مدیر روابط بین الملل سازمان نظام پرستاری، از مهاجرت سالانه بیش از ۱۰۰۰ پرستار ایرانی به خارج از کشور خبر داد. ابراهیم محمدی گفت می‌توان علل مهاجرت پرستاران از ایران را فشار کاری بالا، دستمزد کم و عوامل اجتماعی دانست





اخبار اعتراضی؛


- مردم بابل روز شنبه در اعتراض به قطع 34ساعته برق در مقابل شهرداری رژیم در این شهر تجمع کردند. 
- کارگران شرکت عمران مارون (پروژه سدسازی) در اندیشمک، روز شنبه 13شهریور برای هفتمین روز متوالی به اعتصاب خود ادامه دادند. آنها د‌ر اعتراض به پرداخت نشدن 5ماه حقوق عقب‌افتاده خود از هفتم شهریور دست به اعتصاب زدند. 
- کارکنان رسمی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در شوش به علت دو ماه حقوق معوقه، صبح شنبه 13 شهریور دست از کار کشیدند و دست به تجمع اعتراضی زدند. 


اخبار زندان؛
 روز جمعه ۱۲ شهریورماه ۹۵ شهروند عربی که در اعتراض به اقدامات ضد محیط زیستی وزارت نفت هنگام ورود زنگنه روبه‌روی این شرکت متحصن شده بود دستگیر شد.
وی که در فضای آزاد چادر زده بود توسط حراست پالایشگاه آبادان، درب گیت شماره یک، دستگیر و تحویل نیروی انتظامی «کلانتری 16 آبادان» داده شده است. او خود را خادم النخیل معرفی کرده است.


 رژیم  بامداد شنبه 13شهریور یک زندانی جوان را در زندان مرکزی ارد‌بیل بدار آویخت. وی 22سال سن داشت و مرداد سال گذشته دستگیر شده بود. دادستان رژیم در استان اردبیل درباره پروند‌ه این جوان زندانی گفت: «بررسی این پرونده با دستور ریاست دادگستری استان اردبیل به‌صورت ویژه، خارج از نوبت در دست بررسی قرار گرفت».


 روز سه شنبه 9 شهریور، ژیلا شهریاری، شهروند بهایی، از بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان انتقال یافت. شهریاری در 20 مرداد بازداشت شده بود. وی همسر برادرِ مهوش شهریاری، دیگر شهروند بهایی زندانی در بند زنان زندان اوین می باشد. از اتهامات و دلایل بازداشت ژیلا شهریاری اطلاعاتی منتشر نشده است.





- زندانی سیاسی ارژنگ داودی روز 10 شهریور در 46مین روز اعتصاب‌غذای اعتراضی در در زندان گوهردشت یا رجایی
شهر کرج، در بیانیه ای با ابراز همدردی با خانواده های مبارز، مجاهد و زندانیان سیاسی و مبارزان دربند نوشت: پیشاپیش اعلام می‌دارم که در صورت تشدید وخامت وضعیت جسمانی انتقال من به کشتارگاههای موسوم به شهید محمدی کرج و یا خمینی تهران (هزار تختخوابی) و یا هر بیمارستان دیگری که وابسته به سپاه یا وزارت اطلاعات باشد معترض بوده و آن را توطئه‌یی برای قتل خود می‌دانم در این صورت نیز مسئولیت مستقیم آن برعهده سر جنگل‌دار زندان سرهنگ پاسدار محمد مردانی و نیز سرهنگ پاسدار محمد ابراهیم حسینی شریف معروف به نجمی مسئول بند 8 موسوم به بند مشترک سپاه و اطلاعات خواهد بود. زیرا که آشکارا عامل بی‌چون و چرای اجرای دستورات داعش مآبانه مسئولان امنیتی سپاه و اطلاعات هستند که کشتارگاههای مرتبط با آنان پر از پزشکانی امنیتی است به‌ویژه که در کلینیک اختصاصی بند 2 الف مربوط به سپاه مستقر در زندان اوین بارها مرا تهدید به قتل نموده‌اند.