صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، شهریور ۰۷، ۱۳۹۵

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

رویدادهایی از کانادا؛
روز جمعه 26 اوت، استیون هارپر 22مین نخست وزیر کانادا، اعلام کرد که از سیاست کناره گرفته و عضویت خود در پارلمانکانادا در حزب محافظه کار را پایان می دهد. استیون هارپر رهبر حزب محافظه کار، به مدت 10 سال نخست وزیر کانادا بود که برهبری او در یک دوره، حزب محافظه کار اکثریت مجلس و یک دوره نیز اقلیت مجلس را بدست داشت. هارپر کار و تحصیلات عالی خود را در رشته اقتصاد دانشگاه کلگری به پایان رسانید و از سال ۲۰۰۲ نماینده حوزه انتخابیه جنوب غربی کلگری و از سال ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۷ نماینده غرب کلگری در پارلمان کانادا بود. آقای هارپر در سال 2012 روابط دیپلوماتیک کانادا را با رژیم ایران قطع کرد و سفارت این رژیم را تعطیل نمود. وی نقش بسیار موثری در محکومیت رژیم ایران در زمینه نقض حقوق بشر در سازمان ملل متحد داشت. یکی از بزرگترین دستاوردهای استیون هارپر ادغام دو حزب، محافظه کار و رفورم عنوان می شود.

- مریل بلانژر یکی از نمایندگان حزب لیبرال کانادا، روز گذشته در اتاوا به خاک سپرده شد. بلانژر سالها بود که نماینده حزب
لیبرال در منطقه ونیر اتاوا بود. بلانژر اما با عوامل رژیم ایران در اتاوا رابطه تنگاتنگی داشت. وی بر اثر بیماری جنون گاوی یا ای ال اس، در سن 61 سالگی فوت کرد.

- مرد 35 ساله ای به نام برت راین که روز پنجشنبه با تیر و کمان 3 نفر در شرق
شهر تورنتو را به قتل رسانیده بود، توسط پلیس دستگیر شد. قربانی چهارم نیز راهی بیمارستان شده بود. همزمان یک بسته مشکوک که به گفته پلیس به برت راین، ارتباط دارد، نیز در یک ساختمان مسکونی در مرکز شهر تورنتو کشف گردید. راین با پیشینه جنایی و زندان، اینک با سه مورد قتل عمد روبروست.




- روز گذشته شنبه 27 اوت= 6 شهریور، ایرانیان آزادیخواه اتاوا در برابر پارلمان کانادا و روبروی دفتر نخست وزیر این کشور
گرد آمدند و یاد 30 هزار زندانی سیاسی قتل عام شده در تابستان 67 را گرامی داشتند. آنها با توجه به نوار سخنان حسینعلی منتظری جانشین وقت خمینی، خواهان به پای میز محاکمه کشیدن دست اندرکاران این جنایت شدند. لازم به ذکر است که در ادامه کارزار دادخواهی قتل‌عام67، خانواده‌های شهیدان و زندانیان سیاسی به جمع‌آوری اسامی و کشف مزار شهدا فراخوان دادند. 
در این فراخوان از جمله آمده است: اسامی و مشخصات شهیدان را در هر شهر و
محله‌ای که هستید اعلام کنید و در شبکه‌های اجتماعی به اطلاع عموم برسانید. این خانواده ها اعلام این مشخصات و رساندن آنها به مقاومت ایران برای اقدامات بین المللی را یک اقدام ضروری و یک وظیفه مبرم برای همه ایرانیان دانسته اند. 
لازم به ذکر است که کانادا قتل عام 67 را بعنوان جنایت علیه بشریت و روز اول سپتامبر را بعنوان روز همبستگی با زندانیان سیاسی ایران، برسمیت می شناسد.

******
به گفته شورای ملی مقاومت، همزمان با سالگرد قتل‌عام 30هزار زندانی سیاسی  سال 67، رژیم صبح شنبه 6 شهریور =۲۷
اوت، برغم فراخوانهای بین‌المللی ۱۲ زندانی را در زندان کرج بدار آویخت. بنا به اطلاعیه این ائتلاف در همین روز، شمار اعدامهای ثبت شده طی 27 روز گذشته به 78 مورد بالغ می‌شود. نام برخی از این قربانیان عبارت است از:
بهمن رضایی، آرمان بهرامی، علی رضا اسدی، محسن اسلامی و مهدی رستمی. گفتنی است بر اساس برخی گزارشات، هشت زندانی نیز در نوبت کور شدن با اسید توسط رژیم در زندان بسر می برند.  همچنین رژیم روز پنجشنبه 4 شهریور، 7 زندانی از جمله یک زن را به‌طور جمعی در زندان مرکزی یزد بدار آویخت. از زمان روی کار آمدن حسن روحانی، نزدیک به 2700 زندانی در ایران اعدام شده اند و به اعتراف کارگزاران رژیم، 4500نفر نیز در صف اعدام قرار دارند. 

******
دبیرخانه شورای ملی مقاومت 5 شهریور، روز جمعه، برای آزادی اعضای خانواده ستار بهشتی از زندان، فراخوان داد. روز
جمعه 5 شهریور= ۲۶ اوت نیروهای حکومتی با يورش به خانه پدری ستار بهشتی، از برگزارش مراسم روز تولد برای او جلوگيري كردند و خواهرش سحر بهشتی و همسر وی مصطفی را با ضرب و شتم به همراه برخی دیگر از شرکت کنندگان در این مراسم بازداشت کردند. سحر بهشتی روز شنبه با وثیقه آزاد شد. ستار بهشتی کارگر و وبلاگر در آبان ۱۳۹۱ دستگير شد و چند روز بعد زیر شکنجه توسط پلیس فتا به قتل رسید. 



******
مجلس خبرگان رژیم روز یکشنبه 7شهریور، طی بیانیه‌یی در مورد فایل صوتی حسینعلی منتظری جانشین وقت خمینی، درباره
قتل‌عام سال 67 در بیانیه ای اعلام کرد: «چندی است که در فضای رسانه‌یی سیاسی و پایگاههای خبری، نوار صوتی منتسب به آقای منتظری با تحلیل‌های گوناگون دست به دست می‌شود که مشحون به اغلاط و تحریف‌ها و نبش قبری چالش برانگیز پس از شکست (مجاهدین) است. شاید هنوز هم برای عده‌ ای درک تصمیم تاریخی و انقلابی امام در برخورد جدی و بدون مسامحه با مجاهدین در سال 67... دشوار است».  
در همین رابطه و به دنبال نامه علی مطهری، نایب رئیس مجلس رژیم، به پور محمدی در مورد قتل‌عام سال 67، بیست تن از اعضای مجلس رژیم روز یکشنبه 7شهریور خواستار برکناری مطهری از نایب رئیسی مجلس شدند. علی مطهری نایب‌رئیس مجلس رژیم در قسمتی از نامه خود به پورمحمدی نوشته بود: «متأسفانه این مشکل کشور ماست که مسئولان به‌جای توضیح یک مسأله و پاسخ به سوالی که برای برخی اذهان ایجاد شده است به مغالطه می‌پردازند… و هیچ‌گاه به سؤال مورد نظر پاسخ نمی‌دهند… جناب‌عالی که همراه رئیسی، نیّری و رازینی در متن این قضیه بودید باید ضمن توضیح ماجرا، یا می‌فرمودید این شایعات به هیچ‌وجه صحت ندارد و یا می‌فرمودید ممکن است قصورهایی هم صورت گرفته باشد که در صورت اثبات از خانواده‌های آنها عذرخواهی و جبران خسارت خواهد شد». به نقل از سایت حکومتی انتخاب، روز یکشنبه 7 شهریور مجلس رژیم به خاطر نامه مطهری به پورمحمدی به تشنج کشیده شد. 
خبرگزاری حکومتی ایلنا نیز با عنوان ”تشنج در مجلس بعد از توضیح مطهری درباره حوادث دهه ۶۰ “ به درگیری مجلس درباره قتل‌عام سال 67 اشاره کرد.
پورمحمدی روز پنجشنبه در همدان گفت که «دشمنان» نظام به مجاهدین «متوسل شده‌اند» و به‌دنبال «انتقامجویی» از خمینی و «به دنبال تطهیر (مجاهدین) هستند». بنا به کانال تلگرام آیت الله منتظری،  روز یکشنبه 7 شهریور، احمد منتظری پسر حسینعلی منتظری که نوار صوتی پدرش را روز 19 مرداد انتشار داد برای بار دوم به دادگاه ویژه روحانیت قم احضار شد و تحت بازجویی قرار گرفت. این بازجویی 5 ساعت بطول انجامید و ادامه آن به صبح دوشنبه ساعت 9 موکول شده است.

از سوی دیگر فدراسیون جهانی حقوقدانان زن طی اطلاعیه ای، به ارجاع پرونده رژیم به شورای حقوق‌بشر و شورای امنیت و
محاکمه مسئولان قتل‌عام 67 فراخوان داد. 
فدراسیون جهانی حقوقدانان زن به‌ریاست ماریا النا الوردین از آرژانتین با صدور اطلاعیه‌یی، اعلام کرد: این قتل‌عام به دستور و با حکم مستقیم خمینی اجراء شد؛ او خواستار اعدام تمام کسانی بود که بر مواضع خود در حمایت از جنبش مقاومت محکم ایستاده بودند. 
اکثر قربانیان اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران بودند. عاملان این قتل‌عام هیچگاه محاکمه نشدند و در حال حاضر، در ایران پست‌های اجرایی دارند. بسیاری از این افراد مسئولان رژیم فعلی هستند. بدین‌وسیله ما از خواست خانم مریم رجوی از جامعه بین‌المللی برای ارجاع آخوندهای جانی به شورای حقوق‌بشر سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل‌متحد حمایت می‌کنیم و خواهان این هستیم که این رژیم افراطی به‌خاطر اقدامات وحشیانه علیه بشریت محاکمه شود. همچنین از شورای امنیت سازمان ملل می‌خواهیم که این قتل‌عام را بعنوان جنایت علیه بشریت (به‌رسمیت) بشناسد تا مسئولان آن به (پای میز) عدالت کشانده شوند. فدراسیون (جهانی حقوقدانان زن) یادآوری می‌کند که تحت حاکمیت روحانی، بیش از 2200 اعدام در ایران صورت گرفته و مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری کنونی (رژیم)، عضو هیأت مرگ (قتل‌عام) سال 1988 = 1367 شمسی بوده است.

اخبار اعتراضی؛

روز شنبه 6شهریور کارگران شهرداری بروجرد، گروهی از مربیان حق التدریسی مدارس ابتدایی شهرستان ایلام، گروهی از
کسبه صنف نساجی ایلام، گروهی از کارگران و کارکنان شرکت آرسی جدار ایستا در کرمانشاه، گروهی از والدین دانش آموزان ابتدایی کرمانشاه، کارگران اخراجی هفت تپه، عکاسان سنندج، آموزشیاران و معلمان نهضت سوادآموزی در تهران، جمعی از مربیان پیش دبستانی و آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی برای هشتمین روز متوالی، کارگران شرکت آذریت تبریز، بیش از 300تن از کارگران معدن ذغال‌سنگ طرزه، کارگران شهرداری 2 منطقه آّبادان، بیش از 400 تن از کارگران حمل و نقل خرده بار در خیابان شوش تهران، 
روز سه شنبه دوم شهریور، دانشجویان و دانش آموختگان صنعت نفت، جمعی از معلمان و مربیان پیش دبستانی، معلولان جنگ ایران و عراق، آموزشیاران و معلمان نهضت سواد آموزی، جمعی از مالباختگان ثامن ‌الحجج، رفتگران شهر رشت، صدها تن از کارگران قرارداد موقت بندر شاهپور، 
و روز دوشنبه اول شهریور، عکاسان سنندج و سقز، کارگران شرکت نازنخ قزوین و کارگران شهرداری یاسوج، جهت رسیدگی به مطالبات خود دست به اعتراض زدند.


اخبار زندان؛

مأموران زندان گوهردشت کرج درمان زندانی سیاسی علیرضا گلیپور، که به اتهام هواداری از مجاهدین زندانی می باشد را قطع
کرده‌اند. علیرضا گلیپور مبتلا به بیماریهای سرطان ریه و غدد لَنفاوی، بیماری قلبی و تنفسی است. آقای گلیپور متولد ۲۲ فروردین‌ ۱۳۶۵، دانشجوی مقطع دکترای رشته مخابرات، کارمند ارشد وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات و عضو انجمن ملی نخبگان ایران، در تاریخ ١١ مهر ٩١ دستگیر و پس از حدود ۴ سال بلاتکلیفی سرانجام در اوایل سال جاری به اتهام هواداری از سازمان مجاهدین خلق ایران، افشای پروژه‌های اتمی و فساد عوامل حکومتی به ٣٩ سال و ٩ ماه حبس و تحمل ۱۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است. 

 زندانی سیاسی، سینا دهقان که به اتهام تشکیل کمپین اعتراضی معلمان و "توهین به مقدسات" از طریق نوشته‌هایش در شبکه
لاین و اینستاگرام محکوم به اعدام شده است، در زندان اراک، در خطر اجرای این حکم قرار دارد. سحر الیاسی، مربی فوتبال زنان اراک و هم پرونده‌یی او نیز که به اتهام شرکت در تجمعات اعتراضی معلمان در اسفند ۹۳ دستگیر و مجدداً به اتهام عضویت در کمپین عقیدتی در یک شبکه مجازی دستگیر شده بود به شش سال زندان محکوم شد. یکی دیگر از متهمین این پرونده که نام وی اعلام نشده، به حبس ابد محکوم گردیده است. رژیم درحالی سحر الیاسی را به 6 زندان محکوم کرده است که سینا دهقان، مسئولیت تمامی اتهامات وارده از سوی رژیم را بعهده گرفته است.



زندانی سیاسی ارژنگ داودی که در زندان گوهردشت کرج محبوس می‌باشد روز شنبه 6 شهریور 42مین روز اعتصاب‌غذای خود را پشت سر گذاشت. این زندانی هم‌اکنون از ناراحتی جدی ضعف جسمانی رنج می برد و همچنین با دیابت خون و افت فشار خون مواجه است. مسئولین زندان وی را تهدید کرده اند در صورتیکه اعتصاب غذای خود را نشکند، به سلول انفرادی منتقل خواهد شد.



 رژیم 20 جوان را در شیراز به جرم شرکت در جشن شبانه دستگیر کرد.  پاسدار مهدی عباسی ارجمندی از سرکردگان سپاه شیراز در اینباره گفت: «برای مقابله با ترویج فرهنگ غرب و جلوگیری از ناهنجاریها و معضلات اجتماعی، نیروهای سپاه در اقدامی هماهنگ روز جمعه پنجم شهریور با حکم مقام قضایی ضمن ورود به پارتی شبانه در شمال ‌غرب این شهر موفق به دستگیری 20 دختر و پسر شدیم. 



چهار زندانی سیاسی سابق که پیشتر توسط دادگاه رژیم در دادسرای اوین محاکمه شده بودند، روز دوشنبه اول شهریور با احکام زندان روبه‌رو گردیدند. زندانیان سیاسی حوریه ضیایی و فرخ فصیحی هر کدام به 18ماه زندان و علیرضا شریعت پناهی و محمود عظیمی هر کدام به شش ماه زندان محکوم گردیدند. کلیه این افراد از زندانیان سیاسی دهه شصت می باشند و طی سالهای اخیر نیز هر کدام چندین بار بازداشت و زندانی شده‌اند. 


دادگاه رژیم در مهاباد، روز یکشنبه 31مرداد، زندانی سیاسی افسانه بایزیدی را به 4سال زندان و تبعید به کرمان محکوم کرد. اتهام وی تبلیغ علیه نظام و توهین به ولی‌فقیه و همکاری با یکی از احزاب کردی، عنوان شده است. این زندانی سیاسی تمامی این اتهامات را در دادگاه رژیم رد کرده است. افسانه بایزیدی، دانشجوی بوکانی در ۵ اردیبهشت ماه سال جاری در منزل مسکونی خود توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت شد. وی پیشتر نیز در مهر 94 دستگیر و به دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود. این زندانی سیاسی در آبان ۱۳۹۲ نیز به اتهام همکاری با یکی از احزاب کُردی بازداشت شده بود. 

******
وزیر ارتباطات کابینه حسن روحانی به‌منظور زمینه‌سازی برای سرکوب اینترنتی و تعطیل کردن فعالیت شبکه اجتماعی تلگرام
گفت: قبول نداریم که فعالیت تلگرام در کشور ادامه پیدا کند… این کار منطقی نیست و از نظر امنیتی هم درست نیست که اطلاعات 20 میلیون کاربر در خارج از خاک ایران ذخیره شود و آنها بتوانند روی این اطلاعات دخل و تصرف داشته باشند.
محمود واعظی که این سخنان را روز سه‌شنبه دوم شهریور اعلام کرده، افزود: «دلیل اینکه کاری نمی‌کنیم این است که نمی‌خواهیم حکومت را مقابل 20 میلیون نفر قرار دهیم و بستن تلگرام هم مشکلی را حل نمی‌کند. ما وایبر، ویچت و... را داشتیم آیا با بستن این نرم افزارها آن‌ها بیکار نشستند؛ یکی از این نرم افزارها وقتی بسته شد ظرف 24ساعت 12 میلیون کاربر وارد نرم افزار دیگری شدند و اگر این بسته شود به سرعت نرم افزار دیگری اوج می‌گیرد. 
وی گفت: «کار زیادی در بخش فیلترینگ هوشمند و صیانت اجتماعی شده است. با هزینه 110 میلیارد تومان با 14 دانشگاه و پژوهشگاه مختلف قرارداد بسته شده تا این کار انجام شود. 

******
وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه اول شهریور، طی بیانیه‌یی بار دیگر هشدار سفر اتباع خود به ایران را تمدید و اعلام کرد
سفر به ایران خطر دستگیری و بازداشت را برای آنها به همراه دارد. بر اساس این بیانیه، شهروندان آمریکایی که به ایران سفر می‌کنند باید به‌دقت خطرات سفر را سبک و سنگین کنند و به تعویق انداختن سفر خود (به ایران) را بررسی کنند. شهروندان آمریکایی که در ایران زندگی می‌کنند باید از نزدیک گزارشهای رسانه‌یی را دنبال کرده، اوضاع محلی را تحت نظارت قرار داده و خطرات ماندن در ایران را مورد ارزیابی قرار دهند. در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: توانایی دولت آمریکا برای کمک به شهروندان آمریکایی در ایران در مواقع فوری و ضروری بسیار محدود است. شهروندان آمریکایی در ایران می‌بایست اطمینان حاصل کنند که در تمامی مواقع مستندات را به روز رسانی کرده‌اند و برنامه‌ریزیهای خود را در مواقع ضروری و اضطراری داشته باشند. 

******
به دنبال زلزله شش و دو دهم ریشتری ایتالیا در روز چهارشنبه که 300کشته و 400 مجروح بر جای گذاشت، دولت این کشور،
روز شنبه را عزای عمومی اعلام کرد و پرچم‌ها، به‌حال نیمه‌افراشته درآمدند. بنا‌ به گزارشهای منتشر شده هشت خارجی نیز جان خود را از دست داده‌اند که از کشورهای انگلستان، رومانی، کانادا، السالوادور و اسپانیا بودند. 
ایتالیا بین دو گسل فعال قرار دارد و به همین دلیل این کشور یکی از زلزله‌خیز‌ترین کشورها در اروپا است. در سال ۲۰۰۹، زمین‌لرزه ۶.۳ ریشتری در منطقه آکیلا بیش از ۳۰۰ کشته بر جای گذاشت. 


******
- اختراع ابراز جدیدی در زمینه توانبخشی، به کسانی که دارای ماهیچه‌های ضعیفی هستند، این توان را می‌دهد که آنان بتوانند
دست یا پای ضعیف خود را به کمک این وسیله تا میزان مورد نیاز حرکت دهند. دانشجویی که این اختراع به نام او ثبت شده است، می‌گوید: خودم دچار بیماری ضعف ماهیچه‌های دست بودم و همیشه به فکر راه‌حلی برای آن بودم تا اینکه موفق شدم با اختراع این ابراز این مشکل را حل کنم.