صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اردیبهشت ۱۹، ۱۳۹۵

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

به نقل از روزنامه نشنال پست چاپ کانادا، استفان دیون وزیر خارجه این کشور، در مورد حمایت رژیم ایران از تروریسم گفت:
"ما هیچ برنامه‌ای برای برداشتن نام این رژیم از لیست رژیمهای حامی تروریسم نداریم." وی افزود: "در رابطه با حقوق بشر در ایران، شرایط بهتر نشده است". نشنال پست افزود: "گنجاندن رژیم ایران در لیست جدید کشورهای حامی تروریسم توسط دولت محافظه‌کار کانادا، در را برای قربانیان تروریسم و خانواده‌های آنها باز کرد تا پرونده‌های حقوقی علیه رژیم ایران را در دادگاههای کانادا به جریان بیندازند. این نامگذاری تعامل مجدد با رژیم ایران را مشکل‌تر می‌سازد. چرا که در عمل رژیم ایران را متهم به کمک و همدستی با گروه‌های تروریستی می‌کند. 

- روز گذشته شنبه 7 مه، ایرانیان آزادیخواه اتاوا آکسیون هفتگی خود در مقابل پارلمان کانادا و دفتر نخست وزیر این کشور را به
قتل عام در حلب اختصاص دادند و با مردم حلب در سوریه اعلام همبستگی نمودند. آنها خواستار توقف کشتار در حلب، و اعدام در ایران شدند. آنها همچنین حمایت خود را از معلمین و کارگران زندانی اعلام داشتند. این آکسیون با ابراز همدردی عابرین پیاده و بوق زدندهای مکرر اتومبیلها روبرو شد. 
******
 رسانه‌های حکومتی ایران، به کشته و مجروح شدن 34تن از ماموران رژیم از سپاه به نام کربلای مازنداران در سوریه اعتراف
کردند. از جمله کشته شدگان پاسدار جواد دوربین، جانشین سابق سپاه پاسداران در انزلی می باشد. به گزارش خبرگزاری حکومتی آفتاب و به نقل از اطلاعیه سپاه، در جریان درگیریهای سوریه 13تن از ماموران سپاه کشته و دست‌کم 21تن دیگر مجروح گردیده‌اند و 
علاوه بر این شماری از ماموران رژیم در جریان درگیریهای اخیر به اسارت رزمندگان سوری درآمده اند که تصاویر شماری از این نیروها نیز منتشر شده است.
 سایت العربیه با انتشار تصاویر ماموران کشته شده گزارش داد دهها تن از پاسداران و ماموران افغان نیروی تروریستی قدس در حومه حلب توسط رزمندگان سوری در نبردهای شهرک خان طومان کشته شده و یا به اسارت درآمده‌اند. 
بمباران کمپ پناهندگی در سوریه، توسط بشار اسد محکومیت فرانسه را بدنبال داشت. ژان مارک ایرو وزیر خارجه فرانسه
بمباران کمپ آوارگان در ادلب را غیرقابل‌قبول خواند و گفت: این بمباران جنایت جنگی محسوب می‌شود.
اتحادیه اروپا نیز طی بیانیه مشترکی بمباران اردوگاه پناهندگان در استان ادلب توسط رژیم بشار اسد را که حدود60کشته و مجروح بر جای گذاشت، امری "غیر قابل قبول" توصیف کرد و آن را مصداق «نقض بزرگ قانون انسان دوستانه بین‌المللی» خواند و محکوم کرد. پس از بخش خبر با میهمان امروز رادیو ایرآوا درباره وضعیت اضطراری شهر حلب گفتگو خواهم داشت.  

******
خامنه ای ولی فقیه نظام آخوندها روز یکشنبه 19اردیبهشت در دیدار با سرکردگان نیروی انتظامی، هشدار داد و گفت: "اهمیت
امنیت در درجه‌ی اول است، اگر امنیت نباشد کارهای لازم در کشور، درس، کاسبی، دیپلوماسی و اداره‌ی کشور هم انجام نمی‌شود". وی افزود: "مسأله‌ امنیت اخلاقی مهم است؛ به محیط جامعه باید توجه کرد، بعضی قمه می‌کشند اما بعضی هنجارشکنی می‌کنند و گناه را رواج می‌دهند؛ این اگر اهمیتش بیشتر نباشد کمتر نیست. باید به مسأله‌ … شرارت و هنجارشکنی توجه شود اگر به شکل عقلانی به این نتیجه رسیدید که کاری باید انجام بگیرد، دیگر به مخالفتها کاری نداشته باشید".


اخبار زندان؛

 صبح یکشنبه 19اردیبهشت، یک زندانی در ملأعام در میدان آزادی کرمانشاه اعدام شد 
رژیم همچنین صبح امروز ۶ زندانی محکوم به اعدام، در زندان ارومیه را جهت اجرای حکم به سلول‌های انفرادی منتقل کرد. اسامی پنج تن از این زندانیان عبارتند از: ”امیر بهروز، 
مهدی نبشی، خالد زیکا، بهنام حسن زاده و ناصر جعفری. روز شنبه 18 اردیبهشت نیز چند تن از زندانیان محکوم به اعدام برای اجرای حکم به سلول انفرادی زندان گوهردشت کرج منتقل شدند. اسامی برخی از این زندانیان که گفته می شود 10 تن می باشند عبارتند از: محمد عبدی، سید جعفر پناه و فریبرز جالی. در همین روز یک زندانی محکوم به اعدام به نام محسن بهاالدینی نیز در زندان میناب برای اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شد. 
رژیم روز سه شنبه ۱۴ اردیبهشت 5 زندانی را اعدام کرد. عوض، در ملأعام در شهرستان نور در استان مازندران به دار آویخته شد و چهار زندانی دیگر در زندان قزلحصار کرج و زندان مرکزی اردبیل به‌دار آویخته شدند. روز یکشنبه گذشته نیز دو زندانی در مشهد حلق‌آویز شده بودند. 

مسئولین زندان از انتقال زندانی سیاسی افشین سهراب‌زاده به بیمارستان با وجود وخامت حالش ممانعت به‌عمل می‌آورند. وی که  
 مبتلا به سرطان می باشد و هم اکنون در زندان میناب در تبعید است به علت حاد شدن بیماریش در وضعیت خطرناکی به‌سر می‌برد. افشین سهراب زاده از روز 23 فروردین با دوختن لبانش دست به اعتصاب غذا زده است. رژیم برای زیر فشار گذاشتن این زندانی مقاوم، برادرش کاوه سهراب زاده را دستگیر کرده است. 

 دستگاه قضاییه رژیم، زندانی سیاسی محمد اکرمی‌پور از زندانیان اهل سنت در زندان
گوهردشت کرج را به 15سال حبس تعزیزی محکوم کرد. وی ساکن تهران ﻭ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻣﺪﺭﮎ تحصیلی ﮐﺎﺭﺷﻨﺎﺳﯽ ﻋﻠﻮﻡ سیاسی ﺍﺯ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ملی ﺗﻬﺮﺍﻥ ﺍﺳﺖ. 
اکرمی پور در تاریخ ۷ ﺁﺫﺭ 92 ﺑﺎﺯﺩﺍﺷﺖ و به بند 209 زندان اوین منتقل گردید و به مدت 3ماه و 20روز در سلولهای انفرادی مورد شکنجه و بازجویی قرار داشت.
این زندانی سیاسی در دادگاه رژیم در اسفندماه سال گذشته به ریاست مقیسه به اتهام «محاربه» و «تبلیغ علیه نظام» و «تغییر مذهب از تشیع به تسنن» و «تبلیغ مذهب اهل تسنن» مورد محاکمه قرار گرفت. 


مقاومت ایران 17 اردیبهشت= 6 مه، عموم سازمانهای حقوق‌بشری به‌ویژه کمیسر عالی حقوق‌بشر، گزارشگر شکنجه و
گزارشگر ویژه وضعیت حقوق‌بشر در ایران را به محکوم کردن استمرار مجازاتهای سبعانه در ایران فرا خواند و خواستار آن شد که با اقدامی فوری و مؤثر حکم کور کردن چشم دوم مجتبی ساحلی، ۳۱ساله، از بند ۲ زندان گوهردشت (رجایی شهر) کرج را متوقف سازند. رژیم یک چشم این زندانی را در روز ۱۲ اسفند۹۳ با اسید کور کردند و اکنون بعد از ۱۴ماه، او که توان پرداخت دیه تعیین شده توسط رژیم را ندارد، بار دیگر در آستانه کور شدن چشم دوم خود قرار گرفته است.
بنا‌به حکم قضاییه رژیم چشم دوم مجتبی ساحلی در روزهای آینده در زندان گوهردشت کرج با اسید کور خواهد شد. 

روز پنجشنبه 16اردیبهشت زندانی سیاسی محمود بهشتی لنگرودی، مدافع حقوق معلمان، شانزدهمین روز از اعتصاب غذای‌تر و
چهارمین روز اعتصاب غذای خشک را در زندان اوین پشت سر گذاشت. او امروز در حالیکه در اعتصاب غذای خشک بسر می برد به بیمارستان منتقل شد. 
معلمان کانون صنفی معلمین در رابطه با بحرانی بودن وضعیت جسمی محمد بهشتی لنگرودی، جلسه اضطراری تشکیل دادند و حسین رونقی ملکی نیز زندانی سیاسی تازه آزاد شده، از وضعیت آقای بهشتی لنگرودی ابراز نگرانی کرد. 

- روز پنج شنبه 16اردیبهشت، زندانیان سیاسی جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی هفتمین روز اعتصاب غذای خود را در زندان اوین سپری کردند. هر دو زندانی از افت ناشی از فشار خون رنج می‌برند. اعتصاب غذای این دو زندانی سیاسی با موجی از حمایت معلمان و کارگران روبه‌رو شده است و تاکنون صدها تن از مدافعان حقوق معلمان و کارگران و شماری از زندانیان سیاسی در حمایت از آنها اعتصاب‌غذا کردند. از جمله زندانی سیاسی علی معزی پدر دو تن از مجاهدان خلق در زندان اوین، در حمایت از زندانیان سیاسی اسماعیل عبدی و جعفر عظیم زاده اعلام اعتصاب‌غذا کرد. 

  زندانی سیاسی ایرج محمدی 37 ساله، که در زندان مرکزی تبریز محبوس است، تهدید به خودکشی کرد و گفت: "در صورتی‌که
هم‌چنان از حقوق انسانی خود در زندان محروم بماند، چاره‌یی جز خودکشی نخواهد داشت."
این زندانی که برای ادامه حبس خود به زندان مرکزی تبریز تبعید شده است، بدون رعایت اصل تفکیک جرایم از حقوق اولیه و انسانی خود در زندان از جمله حق داشتن پتو و لوازم اولیه، محروم است و به ناچار بر روی موزائیک های سرد سالن می‌خوابد. 
وی که در حال گذراندن هفتمین سال زندان خود در بند سارقین زندان مرکزی تبریز است، با وجود ابتلا به بیماریهای گوناگون از جمله اعصاب از رسیدگیهای پزشکی و درمانی محروم می باشد. 

زندانی سیاسی عبدالفتاح سلطانی، روز سه‌شنبه 14اردیبهشت به‌دلیل وخامت حالش به‌طور اورژانس به بهداری اوین منتقل شد
پیش از این مائده سلطانی نسبت به وخامت حال پدرش هشدار داده بود. عبدالفتاح سلطانی وکیل دادگستری در ۲۶ خرداد ۱۳۸۸، توسط وزارت اطلاعات دستگیر و روانه بند 209 زندان اوین شد و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و مصاحبه درباره وضعیت موکلانش با رسانه‌ها در دادگاههای رژیم به‌ریاست پیرعباس به ۱۸ سال حبس در تبعید به شهر برازجان و ۲۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شد. 


وزیر بازرگانی انگلستان سفر خود را به ایران لغو کرد
به گزارش خبرگزاری رویتر 15اردیبهشت سخنگوی وزارت بازرگانی انگلستان اعلام کرد وزیر بازرگانی برای رسیدگی به
بحران صنعت فولاد و تلاش برای حفظ هزاران شغل کارگران فولاد سازی انگلستان، سفر به ایران را لغو می‌کند. قرار بود وزیر بازرگانی انگلستان ماه جاری میلادی در رأس یک هیأت تجاری بزرگ به تهران سفر کند. وی هیچ زمانی برای سفر آتی خود به ایران تعیین نکرد. پیش از این نیز وزیر اقتصاد آلمان سفر خود به تهران را لغو کرده بود. 
  


اخبار اعتراضی؛

- صدها تن از هموطنان یارسانی در شهر صحنه در استان کرمانشاه روز سه‌شنبه 14اردیبهشت در بزرگداشت سالگرد
خودسوزی نیکمرد طاهری بر سر مزارش گرد آمدند. وی در اعتراض به هتک حرمت هم کیشانش توسط ماموران حکومتی خود را به آتش کشیده بود. 
این مراسم به‌دلیل ممانعت مأموران نیروی انتظامی از برگزاری آن در تالارهای سطح شهر، بر سر مزار وی برگزار شد و با سخنرانی تعدادی از شرکت‌کنندگان در اعتراض به تبعیض و سرکوب سیستماتیک یارسان به پایان رسید. 


کارگران و کارکنان ارگانهای مختلف در کرمانشاه در اعتراض به خودداری کارگزاران رژیم از پرداخت مطالبات برحقشان
تجمعهای اعتراضی برگزار کردند.
همچنین روزهای سه شنبه، چهارشنبه و یکشنبه کارگران نیشکر هفت تپه، 500 تن از کامیونداران سربندر، دانشجویان آزادی قروه در استان کردستان، کارگران آلومینیوم المهدی بندرعباس، کارگران چاههای نفت ایلام، دامداران و توزیع کنندگان شیر در خراسان رضوی، بازاریان پاوه، کارگران لوله سازی خوزستان، کارگران شهرداری بروجرد، کارگران کارخانه نساجی اردبیل، کارگران شهرداری اهواز  و کارگران شرکت آجر ماسه آهکی پلدختر دست به تجمعات اعتراضی و اعتصاب زدند.  


******        
یک جوان دستفروش اهوازی به نام مهدی عفراوی، در اعتراض به مصادره اموالش توسط مأموران حکومتی با انداختن خود به
زیر قطار، اقدام به خودکشی کرد و جان باخت.
وی در بازار نادری اهواز دستفروشی می‌کرد. سال گذشته نیز جوانی دست فروش به‌نام یونس عساکره در اعتراض به مصادره اموالش توسط مأموران حکومتی خود را در یکی از فلکه‌های اهواز به آتش کشید. در خبری دیگر، ساعت 9صبح پنجشنبه 16 اردیبهشت مأموران شهرداری همراه با نیروهای انتظامی به دستفروشان در میدان امام حسین تهران یورش برده تا وسائل آنان را تخریب کرده یا به سرقت ببرند. تعدادی از دستفروشان به سرعت منطقه را ترک نمودند اما 5نفر که مقاومت کرده بودند دستگیر شدند. دستفروشانی که محل را ترک می‌کردند با بسیجیهای مسجد مستقر در میدان امام حسین برخورد کرده و با آنان درگیر شدند. در این درگیری دو بسیجی توسط دستفروشان کتک خوردند که روانه بیمارستان شدند. از وضعیت دستفروشان دستگیر شده اطلاعی گزارش نشده است. 

******
عکس خامنه‌ای به‌عنوان یکی از دشمنان آزادی مطبوعات در خیابانهای پاریس منتشر شد. سازمان گزارشگران بدون مرز،
به‌مناسبت روز آزادی مطبوعات، 
روز سه‌شنبه 14اردیبهشت، کارزاری برای محکوم کردن رژیمهایی که جلوی آزادی اطلاعات و رسانه‌ها را می‌گیرند، به راه انداخت. یک شرکت گرافیک فرانسوی برای پنجمین سال متوالی به‌طور داوطلبانه پوسترهایی در شهر پاریس منتشر کرد. این پوسترها شامل عکس 12تن از سران رژیمهای دشمن آزادی مطبوعات است. 
عکس خامنه‌ای نیز در میان این 12تن می باشد. در شرح عکس خامنه‌ای آمده است: ”ایران در رتبه‌بندی گزارش امسال گزارشگران بدون مرز، در رتبه ۱۶۹ قرار دارد. 38روزنامه‌نگار در ایران در زندان و بازداشت به‌سر می‌برند. همچنین شرح داده شده است که در ایران روزنامه‌نگاران را مورد بازجویی و شکنجه قرار می‌دهند و به آنها اتهاماتی چون جاسوسی می‌زنند.

یک ایرانی در آلمان به اتهام ارتکاب جنایت جنگی در سوریه، محاکمه می شود
رسیدگی قضایی به پرونده آریا لاجوردی، شهروند آلمانی ایرانی الاصل، به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در سوریه و عضویت در
یک گروه اسلامگرای افراطی روز سه‌شنبه ۳ ماه مه در شهر فرانکفورت آغاز شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، آریا لاجوردی ۲۱ ساله متهم است در بهار ۲۰۱۴ در سوریه همراه با دو جنگجوی دیگر، با دو سر بریده و به نیزه کشیده شده عکس گرفته و این تصویر را در صفحه فیسبوک خود منتشر کرده است.
بنا بر این گزارش، یکی از شعب کیفری دادگاه تجدید نظر شهر فرانکفورت که رسیدگی به این پرونده را برعهده دارد، آریا لاجوردی را به تلاش برای ارتکاب جنایت جنگی متهم کرده است. آریا لاجوردی اکتبر سال ۲۰۱۵ با حکم قضایی در منزل خود در فرانکفورت دستگیر شد و از آن زمان تاکنون در بازداشت موقت به سر می‌برد. به گفته یک سخنگوی دادستان فدرال آلمان، دستگاه قضایی این کشور در حال تکمیل ۱۰ پرونده با اتهامات مشابه است. به علاوه حدود سی نفر دیگر نیز به اتهام عضویت در گروه‌های تروریستی در انتظار محاکمه هستند. 

******
یک زن جوان پناهجوی سومالیایی روز دوشنبه 13اردیبهشت، و یک هفته پس از خودسوزی امیر معصوم علی، در اردوگاه
پناهجویان در جزیره "نائورو" در گینه نو در اعتراض به شرایط وخامت بار این اردوگاه و عدم پناهندگی وی توسط دولت استرالیا دست به خودسوزی زد. وضعیت وی وخیم گزارش شده است. 





******
پژوهشگران سه سیاره قابل سکونت را در مدار یک منظومه کوچک خارج از منظومه شمسی کشف کردند که بر اساس پیدا شدن
آثار فعالیتهای شیمیایی حیات، قابل سکونت به‌شمار می‌روند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، میشائیل ژیلون از دانشگاه لی یژ بلژیک گفت: «اهمیت این کشف در این است که اندازه سیاره‌ها مشابه زمین و بالقوه قابل سکونت بنظر می رسند و از نظر جوی با امکانات فعلی قابل مطالعه و بررسی است». 



******
لئوناردو دی‌کاپریو، ستاره سرشناس سینما و فعال محیط زیست، با انتشار عکسی از دریاچه ارومیه، در اینستاگرام خود
نگرانی‌اش را از خشک شدن این دریاچه نشان داد و در یادداشتی نوشت: "دریاچه ارومیه یک زمانی بزرگترین دریاچه نمک در خاورمیانه و ششمین دریاچه نمک بزرگ جهان بود ولی متأسفانه اکنون فقط 5 درصد از آب آن باقی مانده است". 
انتشار عکس خشک شدن دریاچه ارومیه با استقبال شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شد و صدها هزار نفر زیر این پست کامنت گذاشته اند.