صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اردیبهشت ۱۲، ۱۳۹۵

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


 صبح یکشنبه 12 اردیبهشت همزمان با اول ماه مه روزجهانی کارگر، جمعی از کارگران و مدافعان حقوق کارگری، در خیابان سیروس در مرکز شهر سنندج راهپیمایی کردند. آنها دست نوشته‌هایی در گرامیداشت روز کارگر و در اعتراض به مشکلات کارگران ایران در دست داشتند. این درحالیست که روز شنبه 11اردیبهشت دست‌کم پنج تن از مدافعان حقوق کارگران با نام‌های «لطف الله احمدی، نادر رضا قلی، حسین حسن‌آبادی، یدالله صمدی و زاهد مرادی توسط نیروهای امنیتی در تجمع روز جهانی کارگر در شهر سنندج بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. گفته می‌شود، تعداد کارگران بازداشت شده بیشتر از اسامی ذکر شده است. اما تنها هویت این ۵ نفر مشخص شده‌است.
- روز جمعه 10اردیبهشت مراسم بزرگداشت اول ماه مه روز جهانی کارگر در زندان گوهردشت کرج توسط جمعی از زندانیان سیاسی برگزار گردید. سخنرانان این مراسم، شرایط وخامت‌بار معیشتی کارگران را تشریح کرده و حمایت خود را از مطالبات آنان ابراز نمودند. در این مراسم زندانیان سیاسی گوهردشت یاد کارگرانی را که در مسیر مبارزه علیه رژیم آخوندها به‌شهادت رسیدند، گرامی داشته و بیانیه‌یی به‌مناسبت همین روز قرائت کردند.
از سوی دیگر روز شنبه 11اردیبهشت در مراسم دولتی تشکل حکومتی خانه کارگر که به‌مناسبت روز جهانی کارگر در تهران برگزار شد، کارگران شعار ‌دادند: کارگر زندانی آزاد باید گردد. کارگران همچنین دست نوشته‌هایی همراه داشتند که برخلاف دست نوشته‌ها و پلاکاردهای رسمی مراسم بود از جمله:
بزرگترین منکر در جامعه بیکاری است
امنیت شغلی احیا باید گردد، قرارداد موقت ملغی باید گردد
اشتغال، امنیت، معیشت، حق مسلم ماست
قرارداد موقت نظام برده داری.
کارگران از چند روز پیش از روز جهانی کارگر، در شهرهای ایران از جمله، خرم آباد، کرمانشاه، ایلام، بندرعباس، کرج، مشهد، اصفهان، تهران، هرمزگان، پیرانشهر و ساری، تجمعات اعتراضی برگزار کردند.
  
 روز شنبه 30 آوریل ایرانیان آزادیخواه اتاوا در برابر پارلمان فدرال کانادا و روبروی دفتر نخست وزیر این کشور، آکسیون هفتگی خود را با گرامیداشت روز جهانی کارگر برگزار کردند. آنها نقض حقوق بشر در ایران و سرکوب کارگران ایران را محکوم کرده و خواستار آزادی کارگران زندانی و امید کوکبی دانشمند فیزیک ایرانی شدند. کشیش آنتونی از کلیسای سنت کاترین سیینا از روستای مت کلف انتاریو، در این آکسیون حضور داشت و استقامت ایرانیان را ستود. 

******



مقاومت ایران روز 9 اردیبهشت طی اطلاعیه ای تأسف عمیق خود را از خودسوزی یک پناهجوی ۲۳ ساله ایرانی به نام امید معصوم علی، که هنگام بازدید هیأت کمیساریای عالی پناهندگان از اردوگاه پناهندگان در گینه نو در استرالیا صورت گرفت، اعلام داشت. این پناهنده ایرانی از جمله حدود ۸۰۰ پناهنده ایرانی و افغان می باشد که خود را به استرالیا رسانده بودند اما دولت استرالیا با نقض استانداردهای برسمیت شناخته شده پناهندگی این پناهجویان را به جزایر پاپوآ گینه نو فرستاده. روز جمعه روزنامه گاردین، خبر درگذشت امید 23 ساله در بیمارستان، را منتشر ساخت. در گزارش گاردین از همسر امید نقل شده که وی، از صحبت با دیگران و مصاحبه با خبرنگارها منع شده و تلفن همراهش را ضبط کرده اند و برایش نگهبان گذاشته اند.  
دادگاه عالی در پاپوآ گینه نو روز هفتم اردیبهشت ( ۲۶ آوریل) وجود کمپهای پناهندگی استرالیا در خاک این کشور را نقض قانون اساسی گینه نو دانست و حکم داد که این کمپها باید بلافاصله تعطیل شوند. اما دولت استرالیا اعلام کرد هیچیک از این پناهندگان را به خاک خود راه نخواهد داد. خانم رجوی در صفحه توییتر خود 28 آوریل دراینباره نوشت: سرکوبگری دولت استرالیا علیه پناهجویان ایرانی مماشات با فاشیسم دینی و خصومت با مردم ایران است جامعه جهانی باید آن را محکوم کند. وی در توییتی دیگر نوشت: خودسوزی پناهجوی 23 ساله ایرانی در نائورو در استرالیا در حضور کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، داغ ننگی بر پیشانی آخوندهای حاکم و مایه شرمساری دولت استرالیاست.
خودسوزی اعتراضی امید معصوم‌علی پناهجوی ایرانی در اردوگاه پناهندگان در گینه نو در مقابل چشمان هیأت کمیسیاریای عالی پناهندگان و درگذشت وی موجی از اعتراضها را برانگیخته است.
روز جمعه و همزمان با انتشار خبر فوت امید، بسیاری از پناهجویان و مدافعان حقوق بشر استرالیا در این کشور و جزیره نائورو، برای گرامیداشت یاد وی و در اعتراض به سیستم مهاجرتی استرالیا چند گردهمآیی برگزار کردند. سازمان‌های حمایت از حقوق مهاجران در ماه‌های اخیر سیاست‌های سختگیرانه استرالیا در قبال پناهجویان و مهاجرانی که قصد ورود به این کشور دارند را به شدت مورد انتقاد قرار داده اند.
در خبری دیگر، دفتر نمايندگی شورای ملی مقاومت ایران در آلمان  2 اردیبهشت= 21 آوریل، ضمن ابراز همبستگی و همدردی عميق با خانواده حسين رحيمی پناهجوی 16 ساله ايرانی كه در روز 19 آوريل 2016 بخاطر شرايط غير قابل قبول زندگی پناهندگان در شهر اِرلانگن (جنوب آلمان) خودكشی كرد، از دولت آلمان خواست تا به وضعيت پناهجويان ايرانی رسيدگی كند و اجازه ندهد درد و رنج آنها در تبعيد نيز ادامه يابد.

******
روابط عمومی سپاه پاسداران اعلام کرد، سرهنگ حسن اکبری از افسران آموزش سپاه حفاظت خامنه‌ای در حین اجرای تمرینات تیراندازی مورد اصابت قرار گرفت و کشته شد. وی از افراد حفاظت نزدیک خامنه‌ای محسوب می‌شد.








******


مرکز پژوهشی فریدم هاوس یا خانه آزادی مستقر در واشینگتن در گزارش سالانه خود که روز چهارشنبه ۸ اردیبهشت منتشر شد، ایران تحت حاکمیت آخوندها را از نظر آزادی مطبوعات در ردیف ده کشور آخر آزادی مطبوعات قرار داد. ده کشوری که از نظر آزادی مطبوعات در سال ۲۰۱۵ بد‌ترین وضعیت را داشتند عبارتند از ایران، بلاروس، شبه‌جزیره کریمه، کوبا، گینه استوایی، اریتره، کره شمالی، سوریه، 
 ترکمنستان و ازبکستان.

******
احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران، 27 آوریل در اطلاعیه ای اعلام کرد که یک گروه از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل هشدار دادند که بیش از دهها تن از زندانیان سیاسی در ایران از جمله برخی از مدافعان برجسته حقوق بشر، وکلا و زندانیان سیاسی به دلیل شرایط رو به وخامت سلامتی آنها و عدم ارائه درمان پزشکی توسط مقامات رژیم ایران در خطر مرگ در بازداشت به سر میبرند. این اطلاعیه می افزاید: آنها گفتند، محروم کردن زندانیان از رسیدگی پزشکی، بدرفتاری فیزیکی، یا در یک زندان پر جمعیت یا در حبس انفرادی، و سایر اشکال شکنجه و بدرفتاری، زندانیان را با خطر جراحات جدی و مرگ مواجه ساخته است" و اشاره کردند که "متاسفانه، مقامات رژیم ایران با این تراژدی ها غریبه نیستند و اگر مقامات رسیدگی مناسب میکردند بسیاری از این تراژدی ها میتوانست اجتناب شود". این کارشناسان پرونده زندانیان سیاسی محمد حسین رفیعی، فانود و کمال فروغی، مدافع حقوق بشر نرگس محمدی، وکیل عبدالفتاح سلطانی، وبلاگ نویس حسین رونقی ملکی، شخصیت مذهبی حسین کاظمینی بروجردی، و فیزیکدان لیزر تجربی امید کوکبی را برجسته ساختند.

******
به نقل از کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت 10 اردیبهشت، رژیم یک زندانی زن را در روز
۸ اردیبهشت (۲۷ آوریل) در شهرستان گلپایگان در استان اصفهان در ملا عام شلاق زد. در همین رابطه خبرگزاری حکومتی ایسنا 28 فروردین نوشته بود که نیروی انتظامی تهران در روز شنبه ۲۸ فروردین در رابطه با دور جدید سرکوب به بهانه بدحجابی اعلام کرد: «از صبح امروز ماموران پلیس در قالب گشت‌های مختلف در نقاط مختلف پایتخت مستقر شده و با بدپوششی، کشف حجاب داخل خودرو و... برخورد می‌کند». صادق لاریجانی رئیس قضائیه رژیم که اظهاراتش در رسانه جام جم رژیم 6 اردیبهشت چاپ شده، زنان را تهدید کرد و گفت: "تمام کسانی که در اثر غفلت یا اشتباه مرتکب هنجارشکنی می شوند باید بدانند که رعایت حقوق دیگران الزامی است و حتی اگر اعتقاد شخصی به قانونی ندارند باید آن را رعایت کنند؛ بدحجابی و بی‌حجابی جرم است و مجازات آن در قانون معین شده است".

******
رژیم ۱۷زندانی را در فاصله روزهای ۴ تا ۸ اردیبهشت (۲۳ تا ۲۷ آوریل) به دار آویخت. در روز چهارشنبه ۸ اردیبهشت(۲۷ آوریل) 6زندانی به طور جمعی در زندان قزلحصار به دار آویخته شدند. یکی از این زندانیان بنام میلاد مستخدم برای هفتمین بار به پای چوبه دار برده شده بود. روز ۷ اردیبهشت سه جوان ۲۲ تا ۳۰ساله در زندان مرکزی زاهدان و یک زندانی در زندان قزوین اعدام شدند. دو زندانی دیگر در ۵ اردیبهشت در زندان ساری به دار آویخته شدند و پنج زندانی نیز در ۴ اردیبهشت بصورت جمعی در زندان مرکزی زاهدان حلق آویز شدند.  بنا به اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت 8 اردیبهشت، شمار اعدامها از ابتدای ماه آوریل به ۵۲ تن می رسد. در خبری دیگر رژیم قصد دارد به بهانه کمبود جا، ۱۰۰ تن از زندانیان محکوم به اعدام زندان ارومیه را اعدام کند. یک صد تن از زندانیان محکوم به اعدام، در زندان ارومیه به «حسینیه» این زندان فراخوانده شده اند و به آنها گفته شده است، تا سه‌ماه آینده تکلیف‌ شما روشن می‌شود.

اخبار اعتراضی؛
 صبح یکشنبه 12اردیبهشت برای چندمین بار جمعی از معلمان زن نهضت سواد آموزی در مقابل مجلس رژیم تجمع اعتراضی
برگزار کردند. تجمع کنندگان با حمل پلاکاردهایی نظیر: "تکلیف آموزش دهندگان را روشن کنید، خواهان استخدام رسمی و پرداخت شدن حقوق عقب‌افتاده خود شدند.
- عده زیادی از کولبران و کسبه‌ ثلاث باباجانی در استان کرمانشاه صبح شنبه 11اردیبهشت جاده‌ ارتباطی این شهر با مرز شیخ‌صله را بستند و خواستار بازگشایی همیشگی این مرز شدند. اعتراض شهروندان کرد در سه‌راهی ’هوز علی’ به‌دنبال وعده کارگزاران رژیم در شهرستان ثلاث‌باباجانی مبنی بر بازگشایی مرز کولبری صورت گرفت.

- روز چهارشنبه 8 اردیبهشت سپرده گذاران موسسه ثامن الحجج در اعتراض به غارت سرمایه شان توسط کارگزاران رژیم در مقابل ساختمان بانک مرکزی در تهران برای دومین روز تحصن و تجمع کردند.

اخبار زندان؛

- سی تن از شهروندان اهل سنت در زندان گوهردشت کرج با خطر اجرای قریب‌الوقوع حکم اعدام روبه‌رو هستند. به گزارش العربیه، به گفته خانواده این زندانیان بسیاری از آنان بیش از چهار سال است که در زندان به‌سر برده و تاکنون بلاتکلیف هستند، برخی از آنان به اتهام 'عضویت در گروه‌های مذهبی'، ماهها در بازداشتگاههای اطلاعات مورد بازجویی و شکنجه‌های طولانی قرار گرفته‌اند. برخی از آنان نیز نزدیک به یک سال در سلول‌های انفرادی بوده و سپس به زندان زنجان و سلول‌های بند ۲۰۹ زندان اوین و زندانهای دیگر منتقل شده‌اند». اکثر این هموطنان در دادگاههای قضاییه رژیم به‌ریاست مقیسه، به اتهام "محاربه" و "اقدام علیه امنیت ملی"، در دادگاههایی ۱۰ دقیقه‌یی به اعدام محکوم شده‌اند. خود زندانیان گفته اند: "ما تنها از فعالان اهل سنت کرد هستیم".

- روز پنجشنبه 9 اردیبهشت، اعتصاب غذای زندانی سیاسی محمود بهشتی لنگرودی دبیرکل پیشین و سخنگوی فعلی کانون صنفی معلمان ایران در زندان اوین برای نهمین روز ادامه یافت. معلم زندانی محمد امین آگوشی نیز در اعتراض به وضعیت و شرایط غیرانسانی زندان مرکزی تبریز، اقدام به اعتصاب غذا نموده است و خواستار بازگشت به زندان زاهدان شده است. 

روز سه‌شنبه هفتم اردیبهشت مسئولین زندان گوهردشت کرج، مردانی، شجاعی و دادیار زندانی سیاسی کرد ماموستا کاوه ویسی را احضار کرده و به وی گفتند به‌زودی حکم اعدام وی به همراه تعدادی دیگر از زندانیان اجرا خواهد شد. زندانی سیاسی کرد، کاوه ویسی متولد 1363 از فارغ‌التحصیلان مدارس دینی در منطقه ماکوران، در استان سیستان و بلوچستان، در 21خرداد ماه 1388 در سنندج توسط مأموران اطلاعات دستگیر و به مدت 30ماه و ده روز به‌طور متوالی در سلول اطلاعات سنندج، تحت شکنجه‌های روحی و جسمی شدید مورد بازجویی قرار گرفت. کاوه ویسی به اتهام محاربه و اقدام علیه امنیت ملی به اعدام محکوم شده است.

******
مأموران وزارت اطلاعات روز دوشنبه ۶ اردیبهشت‌ با یورش به منزل پدری شهاب احمدی آذر دانشجوی دکترای مکانیک در
نقده وی را دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل کردند. شهاب احمدی آذر، در سال ۱۳۹۲ نیز یکبار بازداشت شده بود و به مدت ۳ماه در سلول‌های انفرادی تحت بازجویی قرار داشت. 



 ******


تلویزیون الجزیره گزارش داد در رسانه‌های اجتماعی، هشتگ حلب در آتش در سطح بالاترین توئیتهای جهان قرار گرفته است. توئیتهایی که در مورد رویدادهای حلب می‌شود به صدها هزار مورد رسیده است. فیس بوک نیز در همبستگی با حلب و ساکنین آن تراکت حلب در آتش را با رنگ سرخ منتشر کرد.  
در خبری دیگر و به گزارش خبرگزاری نیروی تروریستی قدس (تسنیم)، خامنه‌ای
ابوالفضل طباطبایی اشکذری را به‌عنوان نماینده خود در سوریه منصوب کرده است
این حکم روز چهارشنبه 8اردیبهشت طی دیداری با خامنه‌ای به وی ابلاغ شد.
از سوی دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بمبارانها در حلب توسط رژیم اسد و متحدانش را که به کشته و زخمی
شدن صدها غیرنظامی و ویرانی و انهدام مراکز خدماتی از جمله بیمارستانها در این شهر منجر شده شدیداً محکوم کردند. آنها این بمبارانها و کشتار شهروندان سوری را جنایت علیه بشریت دانسته و از شورای امنیت و کشورهای ناظر بر آتش‌بس خواستند تا به‌منظور جلوگیری از این جنایات فورا دخالت کنند.