صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، خرداد ۰۲، ۱۳۹۵

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

سناتور لیندا فرام و تونی کلمنتز منتقد سیاستهای وزارت خارجه کانادا، نسبت به فعالیتهای رژیم ایران بعنوان بزرگترین حامی
تروریسم جهانی هشدار دادند.
روزنامه کانادایی تورنتو سان به‌نقل از این دو نوشت:‌ تأمین مالی، نیروی حیاتی هر سازمان تروریستی است و رژیم ایران در قادر ساختن بنیادگرایان و کمک به آنها برای انجام حملات جنایتکارانه بدنام و رسوا است. این روزنامه با اشاره به ارجاع دهها پرونده تروریستی رژیم ایران به یک دادگاه عالی در انتاریو در کانادا نوشت: ائتلاف کانادایی علیه تروریسم، یک سازمان غیرحزبی که به قربانیان تروریسم کمک می‌کند، یک طومار تهیه کرده است که در آن از دولت کانادا مصرانه می‌خواهد لیست‌گذاری رژیم ایران را حفظ کند. 
تورنتو سان افزود:‌ تروریسم اسلامگرایان همچنان بزرگترین تهدید برای صلح و ثبات جهان باقی می‌ماند و رژیم ایران بزرگترین تأمین کننده مالی تروریسم جهانی است.

- عفو بین الملل کانادا، طی بیانیه‌یی 27 اردیبهشت، از رژیم ایران خواست، اعدام 49نوجوان را متوقف کند. در این بیانیه آمده
است: «رژیم ایران دارای وضعیت شرم‌آور در جلوداری جلادی اعدام نوجوانان در جهان است. طبق قوانین رژیم ایران، دختران را از نه سالگی و پسران را در جوانی در سن 15سالگی بعنوان بزرگسالان محاکمه و به اعدام محکوم می‌کنند. تحت قوانین بین‌المللی، به‌رغم ممنوعیت مطلق، در حال حاضر 49 نوجوان بخاطر جرائمی که زمانی که زیر 18سال بودند مرتکب شده‌اند، در انتظار اعدام به‌سر می‌برند. عفو بین الملل کانادا می افزاید: «مقامات رژیم ایران در سال گذشته چهار نوجوان را اعدام کردند که در دهه اخیر تعداد اعدام نوجوانان به 73تن رسیده است. در این میان راضیه ابراهیمی یک دختر نوجوان که به جرم کشتن شوهرش به اعدام محکوم شده است، در انتظار اعدام قرار دارد. در پایان بیانیه عفو بین‌الملل کانادا آمده است: «ما می‌توانیم به مقامات رژیم فشار بیاوریم و آنها را وادار کنیم که در مجازات اعدام نوجوانانی که در صف اعدام قرار دارند، تخفیف دهند».

- یک لایحه خصوصی به نام سی 267، توسط نماینده پارلمان فدرال کانادا، آقای جیمز بیزن از حزب محافظه کار، به پارلمان
این کشور معرفی شده و موافقت چند نماینده دیگر را نیز گرفته است. این لایحه، عدالت برای قربانیان قانون فساد مامورین خارجی یا قانون سرگئی مگینتزکی نام دارد، که از طرف جیمز بیزن پیشنهاد شده است. این لایحه یکی از راههایی است که کانادا می تواند به نوبه خود، مسببین نقض حقوق بشر را تحریم کند و تجارت این افراد و کمپانیهای آنها در کانادا را مشکلتر کند. جیمز بیزن میگوید لایحه خصوصی من، سی 267، اطمینان خواهد داد که همه ناقضان حقوق بشر پاسخگوی اعمال خود باشند.


- در اتاوا روز گذشته شنبه، اول خرداد=21 مه، ایرانیان آزادیخواه در برابر پارلمان کانادا و روبروی دفتر نخست وزیر این


کشور، آکسیون هفتگی خود را به سالگرد شهادت بنیانگذاران سازمان مجاهدین خلق بدست رژیم شاه اختصاص دادند. ایرانیان در طول این آکسیون با شعارهای فارسی و انگلیسی، خواستار آزادی نرگس محمدی که اخیرا به 16 سال حبس محکوم شده است، افشین بایمانی و امیر امیرقلی و دیگر زندانیان سیاسی و عقیدتی شدند. این آکسیون مورد توجه عابرین و توریستهای این شهر واقع شد.








- به نقل از سایت اپاک تایمز، آلیسون آذر، مادری کانادایی که یکسال است چهار فرزند خود شروان و روژوان دختران 11 و 9
ساله، و دِرسیم و می تان پسران 7 و 3 ساله خود را ندیده است، روز سه شنبه 17 مه در دیدار با نخست وزیر کانادا، برای بازگردانیدن کودکان ربوده شده خود توسط پدرشان دکتر صلاح الدین محمودی آذر، معروف به سارن آذر، که در حال حاضر در ایران بسر می برند، کمک خواست. سارن آذِر، همسر سابق آلیسون از کردهای عراقی است ولی پیش از مهاجرت به کانادا در سال 1994، در شهر مهاباد زندگی می کرده است. 
او در ماه آگوست 2015، چهار فرزند خود را به بهانه تفریح به یک سفر اروپایی برد ولی از بازگشت به کانادا امنتاع ورزید که پلیس کانادا به همین دلیل، حکم دستگیری او را به اتهام ربودن فرزندانش صادر نمود. جاستون ترودو که پیشتر قول داده بود تا پیگیر این مسئله باشد، در دیدار با آلیسن گفت که بازگشت کودکان یک اولویت برای دولت اوست. 

- دولت کانادا روز سه شنبه 17 مه، در روز جهانی مبارزه با همجنسگرا هراسی و ترانس ستیزی، لایحه پیشنهادی خود برای
حمایت از حقوق دگر جنسیتی ها (ترانس ها اعلام کرد. این لایحه، افرادی را حمایت خواهد کرد که بخاطر هویت جنسی خود، مورد تبعیض قرار می گیرند. با تصویب لایحه
 c-16
افراد می توانند بدون ترس از مورد تنفر و خشونت قرار گرفتن، و ترس از از دست دادن شغل و... هویت جنسی را خود را در هر مکان که مایلند ابراز دارند. تصویب این لایحه، قانون حقوق بشر کانادا و کد جنایی را نیز به روز می کند که شامل «هویت جنسیتی» و«بیان جنسیت» خواهد شد و اعمال تبعیض آمیز بر اساس «هویت جنسی» و یا «بیان جنسیت» غیرقانونی محسوب خواهند شد. این لایحه برای قانونی شدن باید به تصویب سنا برسد. 


******
روز چهارشنبه 18 مه، كميته روابط خارجی كنگره آمريكا قطعنامه شماره 650 درباره حفاظت و امنيت ایرانیان مبارز ساکن
کمپ ليبرتی در عراق را به اتفاق آرا تصويب كرد. در جلسه کمیته خارجی كه به رياست اد رويس، رئيس كميته روابط خارجی كنگره آمريكا برگزار شد، نمايندگان از هر دو حزب دموكرات و جمهوريخواه، طی سخنانی حمايت قاطع خود از قطعنامه را اعلام كردند و جنايات و توطئه های رژيم عليه ساكنان ليبرتی را محكوم نمودند.
قطعنامه 650 درباره حفاظت و امنيت مجاهدان ليبرتی از دولت آمريكا ميخواهد با دولت عراق همكاری کرده تا سطح امنيتی كمپ ليبرتی را به سطح امنيتی و حفاظتی فرودگاه بين المللی بغداد ارتقا دهد تا از هر گونه حمله بعدی به ليبرتی ممانعت بعمل آيد و امنيت و حفاظت ساكنان تأمين شود. قطعنامه ۶۵۰توسط قاضی تدپو رئيس زير كميته تروريسم در كنگره آمريكا ارائه شد و از حمايت يك گروه دو حزبی متشكل از 59 تن از روسای كميته ها و زير كميته های مجلس نمايندگان برخوردار بود. قطعنامی شماری 650 مجلس نمایندگان آمریکا درباره حفاظت و امنیت مجاهدان لیبرتی در 17 مارس 2016 =27 اسفند 94، توسط قاضی تدپو رئیس زیر کمیته تروریسم ارائه شد.

******
- به گزارش دریافتی منابع خبری مقاومت ایران، روز 31 اردیبهشت نیروهای یگان ویژه به منطقه تهران پارس یورش برده و
دیشهای ماهواره ای را تخریب یا جمع‌آوری کردند. ماموران حکومتی که به‌زور وارد منازل مردم شده بودند، از بالای آپارتمانها دیشها را به خیابان پرت می‌کردند. این اقدام عوامل رژیم، با اعتراض مردم به‌ویژه جوانان تهران پارس روبه‌رو شد و منجر به درگیری شد. نیروهای یگان ویژه با باتون و انواع وسائل سرکوب به‌شدت به معترضان حمله کرده و آنان را مورد ضرب و جرح قرار دادند.


اخبار زندان؛

- به نقل از اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت 2 خرداد، در حالی که طی روزهای ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت ۲۳ زندانی در
ارومیه، تبریز، یزد، یاسوج، ساری و مشهد بدار آویخته شدند، 10 زندانی جوان ۲۱تا ۲۵ساله در آستانه اعدام قرار گرفته‌اند. آنها صبح شنبه اول خرداد (۲۱مه) از بندهای مختلف از جمله بند جوانان زندان گوهردشت به سلولهای انفرادی بند قرنطینه این زندان که مخصوص نفرات اعدامی است، منتقل شدند. به گفته عبدالرضا آقا جانی فرمانده انتظامی استان اصفهان، «در اجرای طرح ارتقای امنیت، مبارزه با اراذل اولویت نخست است و با پخش‌کننده‌های مواد مخدر، مزاحمان نوامیس، ناهنجاریهای مربوط به عفاف و حجاب، باغ تالارها و واحدهای صنفی متخلف، سگ گردانها و خودروهای شیشه دودی برخورد می‌شود». 

- زندانی سیاسی جعفر عظیم‌زاده روز شنبه اول خرداد، بیست و چهارمین روز اعتصاب‌غذای خود را در حالی پشت سر گذاشت
که به‌دلیل افت شدید فشار خون، بالاخره به بیمارستان طالقانی منتقل شد. این زندانی سیاسی هنگام انتقال به بیمارستان به همبندیهای خود گفته بود به هیچ‌وجه حاضر به شکستن اعتصاب‌غذایش نیست و از پذیرفتن سرم خودداری خواهد کرد و تنها با عملی شدن خواستهایش به اعتصاب‌غذا پایان خواهد داد. وی خواهان برداشته شدن اتهامات اقدام علیه امنیت و آزادی تشکلهای مستقل صنفی معلمان و کارگران می باشد. جعفر عظیم‌زاده، دبیر هیأت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، در اسفندماه ۹۳ از سوی دادگاه رژیم به شش سال حبس و دو سال محرومیت از «فعالیت در فضای مجازی و رسانه‌ها و مطبوعات» محکوم شد. 

- دستگاه قضاییه رژیم علیرضا گلی پور، دانشجوی مخابرات و کارمند وزارت ارتباطات، را به ۳۹ سال حبس محکوم کرد. این
زندانی سیاسی به اتهام توهین به خامنه ای و هواداری از سازمان مجاهدین خلق و جاسوسی زندانی شده است که به تومور سرطانی و عفونت شدید ریه و بیماری قلبی مبتلاست. وی 30 ساله می باشد.
زندانی سیاسی نرگس محمدی، نیز به اتهام تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی، و تشکیل لگام، (لغو گام به گام اعدام) به 16 سال حبس محکوم شد. احمد شهید، سامانتا پاور، کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران و کمیساریای عالی حقوق بشر آلمان، خواستار آزادی فوری وی شدند.  

- زندانی سیاسی عباس لسانی، زندانی تبعیدی در زندان عادل‌آباد شیراز از صبح پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت در اعتراض به عدم
آزادی اش در موعد مقرر و پرونده‌سازی جدید دست به اعتصاب غذا زده است. همزمان ۱۱ تن از زندانیان سیاسی، در زندانهای تبریز، اردبیل و گوهردشت کرج در حمایت و همراهی با این زندانی سیاسی و اعتراض به پرونده سازی جدید علیه وی، دست به اعتصاب غذا زدند. عباس لسانی قرار بود چهارشنبه 29 اردیبهشت آزاد شود. 



 وضعیت جسمی زندانی سیاسی در تبعید، افشین سهراب زاده که از بیماری سرطان

روده و خونریزی شدید داخلی، رنج می برد، بسیار وخیم گزارش شده است، ولی مسئولین زندان از اعزام وی به بیمارستان خارج از زندان ممانعت به عمل می آورند. گفته می شود وضعیت جسمی این زندانی سیاسی وخیم است و مصرف داروهایش در یک شبانه‌روز به ۵۶ قرص و تعدادی آمپول و سرم رسیده است. افشین سهراب زاده در ۱۸ خرداد ۱۳۸۸ بازداشت و در یک دادگاه دو دقیقه ای به اتهام همکاری با احزاب اپوزیسیون کردستان به ۲۵ سال حبس در تبعید محکوم شد که این حکم در دیوان عالی رژیم نیز تایید شد. 


******
رژیم به‌منظور سرپوش گذاشتن بر شکستهای پی‌درپی در سوریه و برای روحیه دادن به نیروهای خود، مدعی شد در یک مانور
توسط نیروی زمینی ارتش رژیم، 7موشک و راکت آزمایش کرده است. خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران روز یکشنبه 2خرداد این خبر را انتشار داد. 
به گزارش خبرگزاریهای حکومتی 4تن از پاسداران و ماموران نیروی تروریستی قدس طی دو روز گذشته در شهرهای مازندران و تهران و اردبیل دفن شدند. یکی از کشته شدگان که عباس امیری از ورامین معرفی شده، 15 سال سن داشت. یک جوان 17 ساله افغان ساکن دماوند نیز در میان کشته شدگان اخیر از دماوند می باشد. همچنین خبرگزاریهای رژیم روز جمعه 31اردیبهشت نوشتند که شمار کشته‌های پاسداران ورامین در سوریه و عراق به ۲۳تن رسید. پس از بخش خبر با میهمان این هفته آقای حسن داعی، به وضعیت رژیم در سوریه و گزینه های رئیس جمهور جدید آمریکا در منطقه می پردازیم.    

******
سناتور مارکو روبیو و سناتور مارک کرک دو سناتور جمهوریخواه سنای آمریکا طی نامه‌یی به جک لو وزیر خزانه‌داری
آمریکا، خواستار جلوگیری از دسترسی رژیم ایران به نظام مالی آمریکا شدند. در این نامه آمده است: «رژیم ایران به صراحت از تروریسم حمایت کرده و برنامه‌های موشکی این رژیم برخلاف قراردادهای بین‌المللی است و نباید اجازه داد این رژیم به بانکهای خارجی نزدیک شود». این دو سناتور همچنین از دولت آمریکا خواسته‌اند در مقابل رفتارهای خطرناک رژیم ایران بایستند و از اعطای امتیازات بیشتر به این رژیم خودداری کنند. 


******
آسوشیتدپرس گزارشی افشاگرانه از فعالیتهای بنیاد پلاشرز در آمریکا و صرف پولهای کلان برای مطبوعات آمریکا و اروپا و
لابیهای رژیم، جهت جا انداختن توافق هسته‌یی دولت اوباما با رژیم، منتشرکرد. این خبرگزاری به کمک 700هزار دلاری بنیاد پلاشرز به تبلیغ برنامه هسته‌یی با رژیم ایران در رادیوی ملی آمریکا و پرداخت 281 هزار دلار به لابی رژیم در آمریکا، نایاک اشاره می کند. در این افشاگری همچنین ذکر شده است که دانشگاه پرینستون آمریکا مبلغ 70هزار دلار به سید حسین موسوی سفیر سابق و نفر مذاکره‌کننده اتمی رژیم ایران داده است. در این افشاگری به دادن بودجه به خبرنگاران و رسانه هایی همچون گاردین، سال ن، هافینگتون پست و رپوبلیکا اشاره شده است.  


******
یکی از دست فروشان سنندجی در اعتراض غارت اموالش توسط ارگانهای حکومتی، دست به خودسوزی زد. این هموطن کُرد
لاوه احمدی نیا نام دارد. احمدی نیا پس از آزادی از زندان، برای گرفتن اموالش به ارگانهای حکومتی در روز جمعه 24 اردیبهشت، مراجعه کرده بود که بی نتیجه ماند. وی در همان روز در نزدیکی میدان مادر و مقابل ساختمان صنعت معدن رژیم در سنندج خود را به آتش کشید. گفته می شود وی در حال حاضر در بیمارستان بستری است و وضعیتش وخیم می‌باشد. 



******
مریم میرزاخانی ریاضیدان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد به عضویت آکادمی ملی علوم امریکا انتخاب شد. او اولین زنی است
که به چنین مقامی می‌رسد. 
 پیش از این میرزاخانی مدال فیلدز که برترین جایزه در عرصه ریاضی به شمار می‌رود را از آن خود کرده بود. او از دانش‌آموختگان دبیرستان فرزانگان تهران است که در سالهای ۱۹۹۴ (هنگ‌کنگ) و ۱۹۹۵ (کانادا) برنده مدال طلا در المپیاد جهانی ریاضی شده بود. او پس از اخذ کارشناسی ارشد در رشته ریاضی از دانشگاه شریف برای ادامه تحصیل به دانشگاه هاروارد رفت. انتخاب اعضای جدید آکادمی ملی علوم آمریکا توسط اعضای فعلی آن و بر مبنای دستاوردهای برجسته و پیوسته در تحقیقات بدیع انجام می‌گیرد. این اعضا به عنوان «مشاور ملی» در علوم مهندسی و پزشکی شناخته می‌شوند.  مریم میرزاخانی یکی از ۸۴ عضو جدید و ۲۱ عضو پیوسته خارجی آکادمی ملی علوم آمریکاست که امسال به عضویت در این سازمان غیر انتفاعی انتخاب شده است.