صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، بهمن ۱۱، ۱۳۹۴

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

روز پنجشنبه 8 بهمن برابر با 28 ژانویه 2016، هزاران تن از ایرانیان آزادیخواه بدعوت مقاومت ایران، در تظاهرات بزرگی که "نه به روحانی" نام داشت، شرکت کردند. این تظاهرات و راهپیمایی 6 ساعت به طول انجامید و در میدان انولید، جنب مجلس ملی و وزارت‌خارجه فرانسه به پایان رسید. تظاهرات 28 ژانویه، بازتاب گسترده ای در رسانه های فرانسوی و کشورهای عربی و رسانه های معتبر بین المللی داشت. در فرانسه تلویزیونهای سراسری و اصلی مانند کانال‌های 1، 2، 3 و 6 و همچنین تلویزیونهای خبری 24ساعته، مثل ب.اف.ام، فرانس24، ای تله و ال ث ای و ال.ث.پ. تلویزیون پارلمان این کشور به پخش گزارش‌های متعدد زنده از صحنه یا گزارش در بخش اصلی خبری شامگاه پنجشنبه از این تظاهرات پرداختند. رادیوها و روزنامه‌ها و سایتهای فرانسوی هم در گزارش‌های خود این تظاهرات را منعکس کردند. همچنین خبرگزاری فرانسه با مخابره فیلم، عکس و گزارش‌هایی، اخبار مربوط به تظاهرات «نه به روحانی» را بازتاب داد. آژانس‌های اصلی عکس در جهان نیز از جمله گتی ایمیج تصاویر متعددی از صحنه‌های مختلف تظاهرات و راهپیمایی را مخابره کردند. شبکه جهانی سی.ان.ان، یورو نیوز، اینترنشنال بیزنس تایمز و خبرگزاریهای اصلی جهان، مانند خبرگزارییهای رویتر و آسوشیتدپرس به انعکاس تصاویر، فیلم‌ها، و خبرهای این تظاهرات پرداختند. در جهان عرب نیز گزارش‌های متعدد و پخش زنده تظاهرات و مصاحبه با شرکت کنندگان و شخصیتها در تلویزیونهای کشورهای مختلف از جمله، الجزیره و الجزیره مباشر، العربیه و العربیه الحدث، اسکای نیوز عربی، تلویزیون الاخباریه عربستان، تلویزیون نیل مصر، تلویزیون التغییر، تلویزیون المستقبل لبنان، تلویزیون رافدین، تلویزیون مقاومت سوریه اورینت نیوز و الغد اردن، و روزنامه های مهم بین المللی مانند نیویورک تایمز، الشرق‌الاوسط و الحیات منعکس گردید. در این تظاهرات برخی اعضای شورای ملی مقاومت نیز همراه با مردم، در این تظاهرات شرکت کردند. پریا کهندل، دختر زندانی سیاسی صالح کهندل که بتازگی از ایران خارج شده و پدرش هم اکنون در ایران و در زندان بسر می برد نیز در این تظاهرات شرکت داشت. وی به یکی از رسانه ها گفت: ”پدرم یک هوادار مجاهدین خلق ایران بود که جنبش اپوزیسیون برای دموکراسی است. به‌دلیل فعالیتهایش بود که دستگیر شد. نمی‌دانم چه بر سرش خواهد آمد؟ او در کدام نقطه این لیست مرگ قرار دارد؟ کی من خبر اعدام او را مثل بقیه خواهم شنید؟ این وضعیت باید پایان یابد. به این دلیل است که من اینجا آمده ام. در این تظاهرات شخصیتهای سیاسی فرانسوی از جمله خانم راما یاد وزیر پیشین حقوق بشر فرانسه، و ژوزه بوه نماینده کنونی پارلمان اروپا و آقای طاهر بومدرا مسئول پیشین حقوق بشر سازمان ملل در مورد پرونده کمپ اشرف در عراق، به سفر روحانی به اروپا اعتراض کرده و حمایت خود را از شورای ملی مقاومت اعلام نمودند. لازم به ذکر است که رسانه های فارسی زبان خارجی، به این تظاهرات اشاره ای نکردند.

******

 

خالد خوجه رئیس ائتلاف ملی سوریه هشدار داد: استفان دمیستورا به‌صورت علنی طرحهای رژیم ایران را دنبال می‌کند. استفان دمیستورا دیپلومات ایتالیایی-سوئدی، نماینده ویژه دبیرکل ملل متحد در سوریه می باشد. از سوی دیگر ریاض نعسان آغا سخنگوی هیأت مذاکره‌کننده سوریه گفت: "اپوزیسیون گفتگو ها را شروع نمی‌کند مگر اینکه اسد محاصره را از روی شهرها و مناطق سوریه بردارد، بمباران شهروندان را متوقف کند و کمکهای انسانی به مردم برسد". وی به تلویزیون الجزیره گفت: "امیدواریم کشورهای عضو شورای امنیت و به‌ویژه جامعه جهانی قطعنامه شورای امنیت را اجرا کنند، شورای امنیت مرحله‌ای را مشخص کرده است تا برای شروع مذاکرات اعتمادسازی شود".  وی افزود: ولی..... امروز به جای این‌که اخبار حسن‌نیت بشنویم، شنیده‌ایم که روسیه و بشار اسد بمباران هایشان را تشدید کرده‌اند. آیا این اعتمادسازی آنهاست؟"

اخبار زندان؛
وزارت اطلاعات برای علیرضا منصوری در حال پرونده‌سازی است
بیش از گذشت دوازده روز از دستگیری علیرضا منصوری، فرزند زندانی سیاسی محمدعلی منصوری وضعیت وی مشخص نیست. علیرضا منصوری در روز 29 دیماه طی یورشی به محل کارش دستگیر گردید. هنوز هیچ اطلاع دقیقی از وضعیت وی وجود ندارد و خانواده‌اش نتوانسته‌اند با وی ملاقات داشته باشند. رژیم، جهت تحت فشار گذاشتن پدر علیرضا، محمدعلی منصوری که هم‌اکنون در زندان گوهردشت کرج محبوس است اقدام به بازداشت و پرونده‌سازی بر علیه وی کرده‌اند. محمدعلی منصوری از زندانیان دهه 60 است و در مورد دستگیری فرزندش توسط وزارت اطلاعات در نامه‌یی از جمله می نویسد: در دولت روحانی و چپاول لاریجانیها کمک به زندانیان، اقدام علیه امنیت ملی است. محمدعلی منصوری در سال 86 بدلیل شرکت در نوزدمین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی دستگیر شد و بنا به حکم قاضی صلواتی، به 17 سال زندان محکوم شده است.

 زندانی سیاسی ماجد آلبوغبیش که دوره محکومیتش به پایان رسیده همچنان در اسارت و تحت شکنجه در زندان اهواز بسر می برد. ماجد در سال 1385 در خرمشهر به اتهام انجام عملیات علیه مأموران اطلاعات و درگیری با آنان و همچنین تبلیغ علیه نظام دستگیر و به هشت سال زندان و پرداخت یک میلیارد ریال جریمه محکوم شده بود.
وی روز دوشنبه 5بهمن به‌دلیل اقامه نماز به روش اهل سنت مورد اهانت و ضرب و شتم شدید از سوی محمدی، یکی از زندانبانان قرار گرفت و از ناحیه دست مصدوم گردید. .
خانواده وی اطلاعی از وضعیت وی ندارند و در روز پنجشنبه هشتم بهمن، از صبح تا شب به تحصن نشسته بودند، اما اجازه دیدار با فرزندشان را نیافتند.

زندانی سیاسی محمد جراحی، که در زندان تبریز محبوس می باشد، از مردم خواسته است نگذارند به سرنوشت شاهرخ زمانی دچار شود و وضعیت او را به ارگانهای بین المللی اطلاع دهند. وی در زندان تبریز توسط مسئولین زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود. جراحی، همراه شاهرخ زمانی مدافع حقوق کارگران دستگیر و به 6 سال حبس محکوم شد.

زندانی سیاسی افشین سهراب‌زاده اهل کرمانشاه که در خرداد 89 به 25 سال زندان همراه با تبعید به زندان میناب محکوم شد، به سرطان روده مبتلاست و سه ماه پیش برای معالجه از زندان میناب به تهران منتقل شده بود. اما بدون هیچ معالجه‌ای و در حالی که در وضعیت وخیم قرار داشت به زندان میناب باز گردانیده شده است. این زندانی سیاسی به‌دلیل ابتلا به بیماری سرطان روده و خونریزی داخلی، در معرض خطر جدی مرگ قرار دارد.
زندانی سیاسی علی‌رضا گلی‌پور نیز که حدود یک هفته پیش تحت عمل جراحی قرار گرفته بود، هم‌اکنون تحت شکنجه شدید و بازجویی در زندان اوین قرار دارد.
به گفته منابع خبری مقاومت ایران، وی روزانه چندین ساعت زیر بازجویی بوده و در این بازجوییها مأموران وزارت اطلاعات با مشت و چوب به سینه و پای وی می‌زنند و این در حالی است که وی بتازگی دو عمل سنگین داشته و دوره نقاهت بعد از عمل را می‌گذراند. علت شکنجه علیرضا گلی پور، امتناع این زندانی سیاسی از نوشتن ندامت نامه و مصاحبه تلویزیونی است.

******
محسن قنبری، قاضی شعبه ٢ دادگاه رژیم در گرگان، جرم 24 تن از شهروندان بهایی را از جمله «عضویت در تشکیلات غیرقانونی و تبلیغ علیه نظام»، عنوان کرده و آنها را مجموعا به ۱۹۳ سال زندان محکوم کرده است. این افراد در پائیز سال 1390 توسط دستگاه‌های اطلاعاتی در شهرهای گرگان، گنبد و مینودشت، دستگیر و پس از بازجویی با سپردن وثیقه آزاد شده بودند. اسامی برخی از آنان که به ۹ سال زندان محکوم شده اند، عبارتند از "فرح تبیانیان"، "پونه ثنایی"، "مونا امری"، "پریوش شجاعی"، "تینا موهبتی"، "هنا عقیقیان"، "شهره صمیمی"، بیتا هدایتی"، "ثاق سنایی" و "هناکوشک باقی".

اخبار اعتراضی؛

صبح شنبه 10بهمن در پی حضور خامنه‌ای در محدوده بهشت زهرا و قبر خمینی، نیروهای امنیتی لشکر حفاظت وی در پوشش انتظامی و بسیج در محدوده مستقر شدند. موتورسواران نیروی انتظامی و یکان انتظامی تهران که در محدوده بهشت زهرا گشت می‌زدند در برخورد با دسته‌یی که جسد عزیزشان را تشییع می‌کردند به آنان توهین کرده و همین موجب عکس‌العمل تند عزاداران شد. آنان با ماموران درگیر شدند و آنان را کتک زدند. درگیریهای دیگری نیز بین مردم و ماموران روی داد که یکی از پاسداران تفتیش خودروهای مردم، کتک خورد.
- صبح شنبه 10بهمن، دانشجویان دانشگاه آزاد کاشان شعبه آران و بیدگل،و دانشگاه علوم پزشکی کاشان، به‌دلیل برخوردهای نیروهای حراست دانشگاه دست به اعتراض زدند.
 - معلمان خوزستان از اسفند 93 تا بهمن 94 هیچ‌گونه اضافه کاری دریافت نکرده اند. یک از معلمان اهوازی 9بهمن گفت: ندادن اضافه کاری از سوی رژیم خاص خوزستان نیست و در سطح کشور به فرهنگیان این پول پرداخت نشده است.
روز شنبه 10بهمن چندین رشته اعتراض و اعتصاب در شهرهای غربی کشور توسط دامداران ایلام، پرستاران بیمارستان کوثر ایلام، پرسنل خدمات موتوری شهرداری منطقه بهاران سنندج، گروهی از بازرگانان سنندج، گروهی از کارگران شرکت دیناآور در فرامان، گروهی از دامداران کرمانشاه، 400 تن از کارگران معدن طزره شاهرود، برپا شد. اعتراضات و اعتصابات از سوی مغازه داران و دانشجویان در کاشان، کرج، مراکز تجاری شهر چالوس، کرمانشاه، ایلام، سنندج، بیستون و ماهیدشت، نیز در روز پنجشنبه 8 بهمن، در جریان بود.  

******
سازمان جهانی بهداشت، روز جمعه9 بهمن نسبت به شیوع سریع ویروس "زیکا" هشدار داد. این بیماری از طریق پشه‌یی به نام آئدس وارد بدن شده و به‌ویژه در زنان باردار باعث تولد کودکانی با جمجمه‌ای کوچک تر از حد معمول می‌شود. این بیماری با تب خفیف، سردرد و درد عضلانی، همراه است. مارگارت چان، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی گفت: ابتلا به زیکا در هشتاد درصد موارد حتی بدون ظهور این علائم است. موارد ابتلا هم‌اکنون در ۲۳ کشور و منطقه در قاره آمریکا دیده می‌شوند و سطح هشدار بسیار بالاست. احتمال می‌رود ویروس زیکا، تا کنون حدود 3 تا 4 میلیون نوزاد را در قاره آمریکا مبتلا کرده باشد. تنها در برزیل در سال گذشته میلادی بیش از ۸۴ هزار مورد ابتلا به ویروس زیکا ثبت شده است. گفته می‌شود شیوع زیکا در آمریکای جنوبی به حد انفجار رسیده است. رئیس سازمان بهداشت جهانی، ضمن هشدار نسبت به گسترش سریع ویروس زیکا گفته است: این ویروس از سال گذشته در کشورهای منطقه‌ آمریکا مشاهده شد اما خیلی زود گسترش یافت. مارگارت چان تأکید کرد: سطح هشدار نسبت به گسترش این ویروس در وضعیت خطرناک قرار دارد. بنا‌ به گزارشهای منتشر شده، قرار است هفته آینده نشست اضطراری به‌منظور بررسی شیوع این ویروس برگزار شود.
در حال حاضر هیچ واکسن یا درمانی برای ویروس زیکا وجود ندارد. تنها روش برای پیشگیری از عفونت، پرهیز از گزیده شدن به‌ وسیله پشه‌هاست. دولتهای کلمبیا و السالوادور از زنان کشورهایشان خواسته‌اند، فعلاً باردار نشوند. یک پزشک کانادایی که در جریان کشف ویروس ایبولا نقش داشت، هم اکنون با گروهی از پزشکان بر روی ویروس زیکا فعالیت می کند. 

******
سازمان اطلاعات جنایی اتحادیه اروپا روز شنبه 31 ژانویه اعلام کرد: "حداقل 10هزار کودک پناهجو پس از ورود به اتحادیه اروپا ناپدید شده‌اند". این سازمان نسبت به سوء‌استفاده قاچاقچیان انسان از این کودکان خبر داد. رایان دونالد رئیس سازمان پلیس اروپا به نشریه آبزرور گفته است تنها در ایتالیا حدود 5هزار کودک پس از ثبت‌نام توسط دولت ناپدید شدند و علاوه بر این از سرنوشت هزار کودک دیگر در کشور سوئد نیز خبری در دست نیست. به گفته پلیس اروپا بیش از 270هزار کودک در جریان بحران پناهجویان وارد خاک اروپا شدند.