صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آذر ۲۲، ۱۳۹۴

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

روز پنجشنبه 10 دسامبر، هواپیمای دولتی کانادا حامل نخستین گروه از پناهجویان سوری که بیشتر زنان و کودکان را شامل می شود، در فرودگاه تورنتو فرود آمد. پناهندگان مورد استقبال نخست وزیر جدید کانادا جاستن ترودو قرار گرفتند. دولت لیبرال ابتدا قصد داشت تا پایان سال 2015، 25هزار پناهجوی سوری را وارد کشور کند. اما مشکلات تدارکاتی و امنیتی و همچنین حملات تروریستی پاریس مانع از اجرای این هدف شد. جان مک‌کالم، وزیر مهاجرت کانادا ابراز امیدواری کرد که تا 31 دسامبر سال جاری-2015- ده هزار پناهجو وارد کانادا شوند. پانزده هزار سوری دیگر نیز قرار است تا پایان فوریه سال 2016 در کانادا اسکان داده شوند. روز شنبه 12 دسامبر نیز هواپیمای دوم که حامل 161 پناهنده سوری بود، در فرودگاه مونترال در ایالت کبک کانادا به زمین نشست. ایالت کبک قرار است 7300 پناهنده سوری از 25000 پناهنده ای که دولت لیبرال قول انتقال آنها به کانادا را داده است، بپذیرد. گفتنی است از آغاز سال 2014 تاکنون کانادا 3500 پناهجوی سوری را پذیرفته است.

******

ایرانیان آزادیخواه در شهر اتاوای کانادا نیز در جریان آکسیون هفتگی خود در مقابل پارلمان کانادا، با معلمان و دانشجویان زندانی اعلام همبستگی نموده و خواستار آزادی آنها و همه زندانیان سیاسی شدند. آنها همچنین خواستار آزادی فوری ارژنگ داوودی و افشین بایمانی که در اعتصاب غذا بسر می برند و آزادی سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، آقای بهشتی لنگرودی که او هم در اعتصاب غذا بسر می برد، شدند. ایرانیان با اشاره به اینکه رژیم ایران پدرخوانده داعش است، خواستار توقف شکنجه و اعدام در ایران شدند. 


******
دادگاه عدالت اروپا شکایت محمد سرافراز، رییس سازمان صدا و سیمای رژیم ایران و حمیدرضا عمادی، سردبیر ارشد شبکه تلویزیونی انگلیسی زبان پرس ‌تی‌وی (وابسته به به آخوندها) را مبنی بر حذف نامشان از فهرست تحریم‌های حقوق بشری، رد کرد. 
دادگاه، این افراد را به دلیل مسئولیتشان در پخش اعترافات اجباری زندانیان سیاسی، در نقض جدی حقوق بشر دخیل می دانند.
طبق این حکم، این دو تن اجازه ورود به کشورهای عضو اتحادیه اروپا را نخواهند داشت و دارایی‌ها و حساب‌های بانکیشان همچنان از سوی کشورهای این اتحادیه مسدود خواهد ماند. 
وکلای این دو، با شکایت به دادگاه عدالت اروپا مدعی شده بودند که تصمیم اتحادیه اروپا، به شش دلیل، از جمله نقض حق آزادی سفر، حق اشتغال٬ آزادی بیان و حق دفاع، غیرعادلانه بوده و خواستار تجدیدنظر در آن بودند. اما شعبه دوم دادگاه عدالت اروپا در دو رای جداگانه که هرکدام شامل حداقل 200 پاراگراف است، با دلایل کافی، شکایت آنان را در هر شش زمینه رد کرد.
اتحادیه اروپا تا کنون 87 تن از مقامات ایرانی را به دلیل نقض جدی حقوق بشر در فهرست این تحریم‌ها قرار داده است. بر این اساس سفر این افراد به کشورهای عضو اتحادیه ممنوع می باشد و دارایی های فرد یا نهادی که در نقض شدید حقوق بشر در ایران دست داشته باشد بلوکه خواهد شد.


آرژانتین توافق با رژیم ایران را لغو کرد
روز جمعه 20 آذر وزیر دادگستری آرژانتین، ژرمن گاروانو، گفت که دولت جدید آرژانتین توافق با رژیم ایران بر سر تحقیقات مشترک، حول بمب گذاری مرکز یهودیان در آرژانتین در سال 1994 را اجرا نخواهد کرد و این توافق لغو شده، می باشد.
وی افزود که دولت جدید این کشور به رأی یک دادگاه در سال 2013 که حکم صادر کرد که توافق دولت آرژانتین با رژیم ایران خلاف قانون اساسی است اعتراض ندارد و درخواست دادخواست نمی‌دهد. در بمب‌گذاری سال 1994 در ساختمان هفت‌طبقه «آمیا»، دفتر مرکزی فعالیت‌های یهودیان آرژانتین، 85 تن کشته و بیش از 300 تن زخمی شدند. آن بمب‌گذاری، دو سال بعد از بمب گذاری مرگبار دیگری در سفارتخانه اسرائیل در بوئنوس آیرس رخ داد.
این توافق توسط دولت خانم کریستینا کریشنر با رژیم ایران به امضاء رسیده بود. دادستان سابق آرژانتین آلبرتو نیسمن رژیم ایران را متهم کرده بود که در پشت انفجار مرکز یهودیان بوده است. جسد آلبرتو نیسمن، سال گذشته به نحو مرموزی در منزلش کشف شد. 

اخباری از داخل زندانهای رژیم؛

ارژنگ داودی و افشین بایمانی دو زندانی سیاسی محبوس در زندان گوهردشت کرج، دست به اعتصاب غذای خشک زده اند. این دو زندانی در زندان گوهردشت، محبوس بودند. ارژنگ داوودی به بند  10 و افشین بایمانی به نقطه‌یی نامعلوم منتقل شده بودند. 
ارژنگ داوودی زندانی سیاسی سالخورده که محکومیت ۱۰ ساله اول خود را به پایان رسانده، در دوران محکومیت در احکام دیگری به 20 سال و 8 ماه زندان و سپس توسط شعبه 1 دادگاه رژیم در کرج به اعدام محکوم شد. 
زندانی سیاسی افشین بایمانی نیز با وجود بیماری حاد قلبی از امکان درمان محروم
بوده و از امکان مرخصی و یا اعزام به بیمارستانی در خارج از زندان بی‌بهره بوده است. از سوی دیگر وضعیت جسمی آقای محمود بهشتی لنگرودی سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، وخیم گزارش شده است. آقای لنگرودی در اعتراض به حکم دادگاه رژیم، که به او حبس 9 سال زندان داده است، از روز پنجشنبه 5 آذر اعتصاب غذا کرده است. محمود بهشتی لنگرودی در روز 15 شهریور سال جاری دستگیر شد. روز جمعه و شنبه، 20 و 21آذر معلمان شهرهای مختلف ایران، از جمله مشهد، جلفا، الیگودرز، مریوان، سنندج، تهران، کرج، تربت حیدریه، لاهیجان و قزوین در همبستگی و حمایت از محمود بهشتی تجمعات اعتراضی بر پا کردند.  

 روز شنبه 21آذر زندانی سیاسی خانم اعظم نجفی از مخالفان حکم اعدام محمدعلی طاهری، برای هفتمین روز در اعتصاب‌غذا به‌سر بُرد. خانم نجفی، از تاریخ 16آذر در اعتراض به عدم همکاری برای پذیرفتن اتهامات آخوندساخته دست به اعتصاب غذا زده است. نجفی روز هفتم آذر مقابل زندان اوین دستگیر شد. ماموران حکومتی او را هنگام دستگیری مورد ضرب و شتم قرار دادند بطوری که خانم نجفی دچار آسیب دیدگی در قسمت پا شد.

رژیم برای دو زندانی حکم اعدام و سنگسار صادر کرد. این حکم روز چهارشنبه 18آذر توسط رئیس شعبه دوم دادگاه کیفری رژیم در یک مرکز استان گیلان صادر شد. اتهام این دو زندانی که ر. الف و ع. خ معرفی شده اند، قتل عنوان شده است. برای این دو قربانی، علاوه بر اعدام و سنگسار حکم شلاق نیز در نظر گرفته شده است. رژیم روز چهارشنبه 18 آذر، یک زندانی 21ساله را نیز در نورآباد ممسنی در استان فارس به دار آویخت. گزارشها حاکی است که هنگام حلق آویز کردن این جوان، مقامات قضاییه و نیروی انتظامی حضور داشتند. 


******
رژیم به ‌منظور فشار به زندانی سیاسی زینب جلالیان مانع درمان وی می‌شود.  این زندانی سیاسی که با بیماری چشم و حتی خطر نابینایی روبروست اما مسئولین زندان مانع درمان وی می‌شوند. خانم جلالیان همچنین با محدودیت ملاقاتهای هفتگی مواجه می‌باشد. این زندانی سیاسی که در سالهای گذشته به‌شدت تحت فشار مأموران وزارت اطلاعات قرار داشت بارها در اعتراض به وضعیت زندان، دست به اعتصاب‌غذا زده است. زینب جلالیان متولد 1361 در ماکو، در سال 86 از سوی مأموران اداره اطلاعات کرمانشاه دستگیر و در ابتدا به اعدام و سپس به حبس ابد محکوم شد.  

صبح جمعه 20آذر زندانیان سیاسی محبوس در بند هشت اوین در اعتراض به ضرب و شتم دو تن از زندانیان سیاسی این بند توسط زندانیان عادی اقدام به تجمع اعتراضی در محوطه هواخوری زندان کردند. آنان در اعتراض به تحریک زندانیان شرور توسط ماموران زندان علیه زندانیان سیاسی، اظهار داشتند که درصورتی‌که این وضعیت ادامه یابد دست به اقدامات اعتراضی جدی‌تری خواهند زد. آنان خواهان تفکیک زندانیان سیاسی با سایر زندانیان با جرایم غیرسیاسی هستند. 

- زندانی سیاسی دهه 60 علیرضا شریعت پناهی به‌رغم معلول بودن جسمی، در بند 8 زندان اوین محبوس است. وی جمعه شب 20آذر در حالی که دوستانش وی را برای کار فردی برده بودند، از بالای صندلی داخل حمام به پایین افتاد و دچار مشکلات جدی شد. زندانیان می‌گویند که کارهای روزانه این زندانی نیاز به دو پرستار دارد، اما مسئولین زندان، او را بدون هیچ دلیلی در زندان نگه‌داشته‌اند. علیرضا شریعت پناهی زندانی هوادار مجاهدین در دهه شصت است که طی سه دهه گذشته بارها دستگیر و تحت شکنجه‌ قرار گرفته است. وی مجددا در روز 28 شهریور 1394 توسط مأموران وزارت اطلاعات در منزل شخصی خود دستگیر و به سلولهای انفرادی اوین منتقل گردید. 

******
روز پنجشنبه 19آذر یک مأمور نیروی انتظامی مستقر در ایستگاه متروی نیروی هوایی تهران بروی یک شهروند 30 ساله آتش گشود و او را روانه بیمارستان نمود. نیروی انتظامی رژیم، گفته است که مأمور شلیک کننده فکر کرده سلاح، خالی از فشنگ است. این اولین باری نیست که ماموران حکومتی بسوی مردم شلیک می کنند. جمعه شب بیستم آذرماه یک شهروند کرد به نام علی راستگانه، در حین تردد با اتومبیل خود در مرز سرشیو مریوان از جانب ماموران نیروی انتظامی، بدون فرمان ایست، هدف قرار گرفت و جان باخت. ماموران انتظامی مدعی بودند که به ظن داشتن قاچاق به وی شلیک کرده‌اند درصورتیکه در خودرو مقتول جنس قاچاقی یافت نشد.  روز 5 آبان 94، خبرگزاریهای حکومتی از کشته شدن دو شهروند تهرانی با شلیک مأموران انتظامی خبر دادند. روز جمعه 6آذر 94 نیز در اثر شلیک مستقیم مأموران  انتظامی در سراوان به خودرو یک شهروند، دو جوان سرنشین این خودرو هدف قرار گرفتند که یکی جان باخت و دیگری مجروح شد. روز چهارشنبه 4آذر 94 بر اثر تیراندازی مأموران انتظامی در ایرانشهر در حوالی دانشگاه علمی کاربردی یک دختر دانشجو به‌نام رزمخواه مجروح گشت. همچنین روز پنجشنبه 21آبان 94 مأموران انتظامی در خاش به سمت خودرو یک جوان شلیک کردند و او را مجروح ساختند که به اعتراض و حمله مردم به خودرو ماموران نیروی انتظامی انجامید. 

 ******
مجلس نمایندگان آمریکا محدودیت‌های تازه‌ای را برای کشورهایی تصویب کرد که شهروندان‌شان می‌توانند بدون ویزا به ایالات متحده سفر کنند. این محدودیت‌ها می‌تواند شامل شهروندان زاده ایران یا شهروندانی شود که به ایران سفر کرده‌اند. 
این طرح با رای مثبت 407 نماینده در برابر 19 مخالف به تصویب رسید. 
به گزارش خبرگزاری رویتر، این طرح، ورود بدون روادید کسانی را به آمریکا لغو می‌کند که طی پنج سال گذشته به کشورهای ایران، سودان، سوریه یا عراق سفر کرده باشند. این طرح جدید در پی حملات تروریستی پاریس که داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، مطرح گردید. 

سوریه به گورستان اعضای سپاه پاسداران تبدیل شده است
خبرگزاری حکومتی فارس وابسته به سپاه پاسداران، 21آذر خبر از کشته شدن یکی دیگر از پاسداران شهرستان آغاجاری در سوریه خبر داد. وی که محمد هادی‌نژاد معرفی شده است، 30مین پاسدار کشته شده در سوریه از خوزستان می باشد. رسانه های حکومتی روز 20 آذر نیز از کشته شدن 11پاسدار دیگر در سوریه خبر دادند. هفته گذشته نیز رژیم مجبور به تایید خبر مجروح شدن قاسم سلیمانی در سوریه گردید. اما شایعات مبنی بر کشته شدن قاسم سلیمانی، قاتل مردم عراق و سوریه، همچنان به قوت خود باقی است. 

******
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس رژیم به آمار 672 مورد مشکوک به بیماری آنفلوانزای خوکی یا
H1N1 
در سیستان و بلوچستان اذعان کرد و گفت: از این تعداد 343نفر بستری و تحت مراقبت قرار گرفته‌اند. در روز 16 و 20 آذرماه، سلیمان عباسی سخنگوی بهداشت و درمان مجلس رژیم آمار قربانیان آنفولانزای خوکی در سیستان و بلوچستان را 4 نفر و حسینعلی شهریاری عضو مجلس رژیم از زاهدان، شمار جانباختگان را 8 تن اعلام کرده بودند. هاشمی وزیر بهداشت کابینه روحانی 18آذر در مصاحبه با خبرگزاری رسمی رژیم ـ ایرنا ـ بر محرمانه نگه‌داشتن آمار واقعی قربانیان بیماری آنفلوآنزای خوکی تأکید کرد و گفت: اطلاع‌رسانی زیاد باعث ایجاد اضطراب بین مردم شده است. 
از سوی دیگر کمیسیون بهداشت و درمان شورای ملی مقاومت ایران، 20 آذر در اطلاعیه ای اعلام کرد:  
شیوع آنفولانزای خوکی
H1N1
 در استانهای کرمان و سیستان و بلوچستان ابعاد گسترده‌یی به خود گرفته و به سایر مناطق نیز کشیده شده است. اما رژیم کمترین اقدامی برای جلوگیری از شیوع بیماری و معالجه مبتلایان نکرده و بودجه‌یی به مقابله با آن اختصاص نداده است و در وحشت از اعتراضات اجتماعی با انتشار اخبار دروغ تلاش می‌کند آمار واقعی مبتلایان و قربانیان را مخفی نگاه دارد. 
هاشمی وزیر بهداشت کابینه روحانی می‌گوید: «همیشه ویروس آنفولانزا برای یک عده‌یی خطرناکه... دیگه در این فصل نیازی به استفاده از واکسن نیست» (تلویزیون حکومتی- 17آذر). در همین حال به گزارش خبرگزاری حکومتی مهر در روز 11آذر داروهای مورد نیاز این بیماری در داروخانه‌ها و بیمارستانها وجود ندارند و بنا‌ به اذعان برخی از کارگزاران رژیم در بخش بهداشت، بسیاری از بیمارستانهای ایلام و کرمانشاه فاقد تختهای ایزوله تنفسی هستند که لازمه معالجه مبتلایان به این بیماریست. 

اخبار اعتراضی؛

روز دانشجوی امسال 16 آذر، نیز مانند سالهای دیگر با اجتماعات و آکسیونهای اعتراضی دانشجویان آغاز شد و باز مانند هر سال رژیم با اعزام ماموران خود، در برابر خواسته های برحق دانشجویان، چماق سرکوب را بالا برد. اعتراضات از دانشگاه صنعتی شریف تهران با هو کردن روحانی هنگام سخنرانی تا دانشگاه علامه طباطبایی، تا قزوین، اهواز، نجف آباد، شیراز، همدان، ارومیه، قروه، مشهد و سیرجان جریان داشت. در دانشگاه صنعتی شریف، دانشجویان تراکت: "نه به اعدام" حمل کرده بودند. در دانشگاه علامه طباطبایی نیز بسیجیان با شلیک گاز اشک آور تلاش داشتند مراسم روز دانشجو را به هم بزنند.
 روز یکشنبه 22آذر جمعی از زنان معلم پیش دبستانی در مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. آنان که از همدان خود را به تهران رسانده بودند، خواستار پرداخت حقوق عقب‌افتاده و حل مشکل استخدامی شدند. 
- دستفروشان محدوده تقاطع چهار راه ولیعصر در تهران روز سه‌شنبه 17آذر، با مأموران شهرداری که قصد اذیت و آزار آنان را داشتند درگیر شدند. آنان یک مأمور شهرداری را کتک زدند که راهی بیمارستان شد.  
- مالباختگان پدیده شاندیز طی روزهای گذشته تجمع اعتراضی شبانه روزی برگزار کرده‌اند تا اموال غارت شده خود را پس بگیرند. 18 و 19 آذرماه جاری، مالباختگان پدیده شاندیز در شهرهای تهران و مشهد، همراه با فرزندان خود تجمع کردند. در هفته‌های اخیر تجمع مالباختگان در شهرهای مختلف شکل سراسری به خود گرفته است. 
- روز 19آذر چهارمین روز تحریم خوردن غذا در تمام مجتمعهای شرکت وابسته به هولدینگ خلیخ فارس در عسلویه و ماهشهر سپری شد. این اعتصاب‌غذا در اعتراض به مصوبه پنهانی دولت در زمینه قطع رابطه استخدامی شرکتهای واگذار شده پتروشیمی به بخش خصوصی انجام گرفت و کارگران و کارمندان شرکتهای مختلف با تجمعات اعتراضی در تهران، عسلویه، مرند، ایلام، سنندج، لار، اهواز، گرگان، اصفهان، و کرج، خواهان حقوق و مطالبات خود شدند.  

​آموزش و پرورش رژیم ایران، رشته‌های علوم انسانی را از مدارس حذف کرد
مدیرکل آموزش و پرورش رژیم در تهران اعلام کرد: "بر اساس تصمیم‌گیریهای جدید در ورود به رشته علوم انسانی محدودیتهایی خواهیم داشت و در سال تحصیلی ۹۶- ۹۵ هیچ مدرسه دولتی نمی‌تواند دانش‌آموزان را در رشته ادبیات و علوم انسانی ثبت‌نام کند". چنین طرحی در سالهای اخیر در دانشگاهها و توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تحت کنترل خامنه‌ای دنبال شده و اکنون به سطح مدارس گسترش یافته است. خامنه‌ای گفته بود رشته‌های علوم انسانی غربی هستند و باید اسلامی شوند. 

******
سایت حکومتی اقتصاد نیوز در یک مقایسه آماری بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی نهادهای رسمی حکومتی ضمن بررسی درآمد سرانه ایرانیان در سالهای گذشته نوشت: درآمد سرانه ایرانی‌ها باید ’رشدی۷۶ درصدی’ داشته باشد تا به ’سطح سال ۱۳۵۵’ یعنی دو سال پیش از انقلاب ضدسلطنتی برسد. در این مقایسه آماری همچنین آمده است درآمد سرانه ایرانی‌ها باید رشدی ۲۵ درصد پیدا کند تا به سطح سال ۱۳۹۰ برسد. از آنجا که بانک مرکزی رژیم در سال گذشته از انتشار میزان درآمد ملی خودداری کرده است بنابراین رقم دقیق درآمد سرانه امسال نامشخص مانده است. 
کارشناسان مستقل میزان رشد اقتصادی ایران در سالهای ۹۳ و ۹۴ را نزدیک به صفر تخمین زده‌اند.