صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آذر ۱۵، ۱۳۹۴

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

روز دوشنبه 30 نوامبر 2015 هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران و خانواده های ساکنین لیبرتی، تظاهراتی در مقابل سفارت عراق در اتاوا برگزار کردند که طی آن حضور ماموران اعزامی وزارت اطلاعات رژیم تحت پوش خانواده محکوم شد. آنان از دولت عراق خواستند تا این مامورین را از کنار لیبرتی بیرون کند. تقاضای خانواده های ساکنین لیبرتی برای دیدار فرزندانشان در عراق بارها توسط سفارت عراق در اتاوا رد شده بود.
در پایان این تظاهرات چند تن از خانواده های مجاهدین لیبرتی برای تسلیم شکایت نامه و تقاضای ویزا به سفارت عراق مراجعه کردند. آقای دیوید کیلگور وزیر پیشین و رئیس مشترک کمیته کانادایی دوستان ایران دمکراتیک، و چهره حقوق بشری کانادا در سخنان خود ضمن اشاره به تاریخچه حملات متعدد به کمپهای اشرف و لیبرتی خطاب به دولت عراق گفت: دولت شما یکی از چهار طرف امضا کننده برای تامین حفاظت مجاهدین در لیبرتی بوده که به دستور رژیم ایران نه تنها تامین نکردید بلکه
حتی از حمله موشکی 29 اکتبرکه به کشته شدن 24 تن انجامید، محاصره را تشدید و مانع از ورود ماشین آلات حتی برای پاکسازی مخروبه های این جنایت شدید. وی افزود: علاوه بر این با آوردن ماموران وزارت اطلاعات به کنار لیبرتی در صدد توطئه برای کشتار دیگری هستید. لازم به ذکر است که بسیاری از خانواده های ساکنین اشرف و لیبرتی که از ایران قصد سفر به عراق را داشتند یا در فرودگاه دستگیر شده و یا پس از بازگشت از عراق به زندان منتقل شده اند. در همین رابطه شماری از زندانیان سیاسی و خانواده های ساکنین لیبرتی در شهرهای مختلف ایران، طی نامه های متعددی خطاب بان کی مون دبیرکل ملل متحد ضمن ابراز انزجار از اعزام ماموران وزارت اطلاعات در پوش «خانواده‌ها» در جلوی لیبرتی، نوشتند: "ما بسیاری از این افراد را می‌شناسیم، اینها نه خانواده ساکنان لیبرتی، بلکه مأموران و آلت دستهای وزارت اطلاعات رژیم آخوندها برای اذیت و آزار و شکنجه روانی فرزندان ما در لیبرتی هستند و ما به شما هشدار می‌دهیم که اگر اقدام فوری و عملی و جدی برای جلوگیری از این نمایشها که همواره زمینه‌ساز جنایت بوده است، انجام ندهید، ما شما یعنی سازمان ملل و هم‌چنین دولت آمریکا و عراق را مسئول وقوع چنین جنایاتی، می‌دانیم".

در خبری دیگر از اتاوا، روز گذشته شنبه 5 دسامبر، ایرانیان آزدیخواه اتاوا در مقابل
پارلمان کانادا، به مناسبت روز دانشجو 16 آذر آکسیونی برگزار کردند. در این آکسیون همچنین یاد منصور قدرخواه کارگردان عضو شورای ملی مقاومت که روز 1 دسامبر بطور ناگهانی و بر اثر سکته قلبی بدرود حیات گفت، گرامی داشتند. این آکسیون مورد توجه و حمایت چند تن از نمایندگان پارلمان کانادا قرار گرفت. تجمع کنندگان خواستار آزادی دانشجویان و معلمین زندانی شدند. 


******


در جریان عملیات تروریستی روز چهارشنبه 2 دسامبر = 11 آذر در سن برناردینو در جنوب کالیفرنیا هر دو تروریست کشته شدند. یک نوزاد 6 ماهه از این زوج باقی مانده است. سید رضوان فارون 28 ساله بازرس مسئول رسیدگی به رستورانها در سازمان بهداشت، متولد آمریکا بود و با همسرش تشفین مالک 27 ساله که در جشن قبل از تعطیلات کریسمس در مرکز نگهداری و آموزش معلولان حضور داشتند به سمت مردم بی سلاح و بی دفاع تیراندازی کردند. به نقل از تلویزیون سی.ان.ان تشفین مالک که در کشتار کالیفرنیا دست داشت، قبل از عملیات از طریق شبکه‌های اجتماعی با رهبر داعش ابوبکر البغدادی بیعت کرده بود. فیس بوک صفحه مالک را حذف کرده است. اما رادیوی داعش، از این زن و شوهر بعنوان هوادار نام برد.  رئیس سابق پلیس شهر نیویورک در زمان حمله 11 سپتامبر در اینباره گفت: فاروق عامل کشتار جمعی در سن برناردینو در جنوب کالیفرنیا فردی افراطی بود و به گفته مقامات امنیتی در تماس با کسانی بود که در رابطه با تروریسم مورد تحقیق بودند. وی افزود: به نظر من این اقدام، تروریستی بوده است. آنها انبوهی مهمات داشتند. حداقل 15 بمب دست‌ساز و تجهیزات عملیاتی داشتند. آنها احتمالاً هدف بزرگتری را دنبال می‌کردند. در جریان این عملیات تروریستی 14 تن کشته و 21 نفر زخمی شدند. یک زن ایرانی نیز در میان کشته شدگان دیده شده است.
پلیس فدرال آمریکا اف بی آی می گوید، رضوان فاروق و همسرش تشفین مالک در جریان درگیری با پلیس تلفن های خود را از بین برده بودند. بر اساس گزارشات منتشر شده تشفین مالک تا نزدیک به پنج سال پیش که به پاکستان بازگشته بود در عربستان زندگی می کرده است. تشفین مالک سال ۲۰۱۴ از طریق اینترنت با رضوان فاروق آشنا شده و از طریق ویزای نامزدی وارد آمریکا شده بود. تشفین مالک روبنده یا نقاب داشته و کمتر کسی در آمریکا صورت او را دیده است. وی در آمریکا رانندگی نیز نمی کرده است. یک کارشناس امور امنیتی به «سی ان ان» گفته است که احتمال دارد تشفین مالک، رضوان فاروق را به حمله ترغیب و تهییج کرده باشد. در همین حال مقامات پلیس ایالت کالیفرنیا می گویند، شواهدی در دست نیست که این زوج  عضو  یک شبکه تروریستی بوده باشند.

******
قانون بودجه دفاعی سال 2016 آمریکا همراه با الحاقیه 7 ماده‌یی مربوط به تضمین حفاظت و امنیت مجاهدان ساکن کمپ لیبرتی، که روز چهارم آذرماه94= 25نوامبر 2015 به امضای رئیس‌جمهور آمریکا رسید و تبدیل به قانون آمریکا شد، ارگانهای مختلف رژیم ایران را به واکنش واداشت. تلویزیون رژیم روز 12آذر گفت: ماده از لایحه سیاست دفاعی آمریکا که اوباما چند روز پیش امضا کرده است، به امنیت و حفاظت از اعضا مجاهدین در اردوگاه لیبرتی عراق پرداخته. طبق این مصوبه که در مجلس سنا و نمایندگان هم حمایت شد، آمریکا باید اقدامات فوری و مناسبی برای ارتقا امنیت فیزیکی و محافظت از مجاهدین در لیبرتی انجام دهد و بر دولت عراق فشار بیاورد که رفاه آنان را تضمین کند. آمریکا همچنین مخالف استرداد منافقین ساکن لیبرتی از عراق به ایران است. یکی دیگر از رسانه‌های حکومتی به‌نام مشرق نیز نوشت: کنگره آمریکا در قانون بودجه نظامی سال جدید، دولت آمریکا را مجبور به برداشتن گام‌های اساسی و جدی برای تأمین امنیت نیروهای سازمان مجاهدین ساکن در اردوگاه لیبرتی عراق کرده است؛ همچنین هر گونه فعالیتهای نیروی قدس سپاه پاسداران باید در قالب گزارش سالیانه بررسی و ارائه شود. لازم به ذکر است که سپاه پاسداران رژیم ایران در لیست تروریستی آمریکا و کانادا گنجانده شده است. 
http://tinyurl.com/nwuaw7v

******
آژانس بین المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه 11 آذر در گزارش خود تصریح کرد: «فعالیت‌های معطوف به تولید تسلیحات هسته‌ای در ایران تا پایان سال ۲۰۰۳ بوده و برخی از فعالیت‌های مبهم پراکنده تا سال ۲۰۰۹ نیز ادامه داشته، اما پس از آن آژانس نشانه قابل توجهی از ادامه این برنامه نیافته است».
دبیرخانه شورای ملی مقاومت12 آذر در اطلاعیه خود اعلام نمود که گزارش سرفصلی آژانس بين المللی انرژی اتمی درباره «وجوه احتمالي نظامي برنامه هسته یي» رژيم، به وضوح مبين عدم همكاري رژيم با آژانس و نقض آشكار برجام است. این اطلاعیه افزود: گزارش 16 صفحه یی آژانس بعد از بررسي تك تك 12 موضوع مورد تحقيق، تصريح مي كند كه «ارزيابي آژانس اين است كه طيفي از فعاليتها مرتبط با توليد يك بمب اتمي در ايران قبل از پايان سال 2003 به عنوان يك تلاش هماهنگ در جريان بود و برخي فعاليتها هم بعد از سال 2003 ادامه يافت» و اينكه فعاليتهاي رژيم در اين زمينه حداقل تا سال  2009 ادامه يافته است. مصاحبه رادیو ایرآوا با آقای یزدان حاج حمزه در اینباره را در اینجا بشنوید.

******
 یغما گلرویی، شاعر و ترانه سرا روز دوشنبه 9 آذر با هجوم نیروهای امنیتی به منزل وی بازداشت شد. دلیل دستگیری او مشخص نیست. 




اخبار اعتراضی؛
روز شنبه 14 آذر، بیش از هزار کارگر معدن زغال‌سنگ طزره در شهرستان شاهرود در استان سمنان اعتصاب کردند. آنها به پرداخت نشدن یک ماه‌ونیم حقوق عقب‌افتاده خود اعتراض داشتند. 



- روز پنجشنبه 12آذر، کارگران شرکت ان آی سی سی عسلویه، پرسنل قرادادی امداد و نجات هلال احمر، و مستمری بگیران سازمان بهزیستی سنندج، در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدهایشان اعتراض کردند.      دانشجویان دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با همراهی اساتید خود روز دوشنبه 9 آذر تجمع اعتراضی برگزار کرده و حلقه انسانی تشکیل دادند. آنها به بخشنامه وزارت بهداشت کابینه روحانی اعتراض داشتند که براساس آن از این پس آموزش پرستاری توسط بیمارستان ها صورت می گیرد. تجمع کنندگان خواستار لغو طرح تربیت پرستار در بیمارستانها که توسط دولت روحانی تصمیمگیری شده، شدند. اعتراضات مشابهی در دیگر دانشگاههای کشور از جمله در نیشابور، دزفول، بهشتی و بیرجند صورت گرفت. 

- روز دوشنبه 9 آذر، دانشجویان دانشگاه آزاد کرمانشاه در اعتراض به نبودن وسایل گرمایشی برای کلاس ها و سایر محیط های دانشگاه، دست به اعتراض زده و در محیط دانشگاه تجمع کردند. در همین روز جمعی از جوانان در میدان آزادی کرمانشاه در مواجه با مزاحمت و برخورد تند و اهانت آمیز ماموران نیروی انتظامی به بهانه بلند بودن صدای ضبط ماشین با ماموران حکومتی درگیر شدند.

- صبح دوشنبه 10 آذر، گروهی ازکارگران کارخانه فرش پارس قزوین در اعتراض به عدم دریافت 7ماه حقوق ومزایای خود درمحل کارخانه اقدام به تجمع اعتراضی کردند.

- کارگران سد چیزآباد اشنویه برای دومین بار طی یکماه در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه و مزایای 9 ماه خود؛ از روز یکشنبه 8 آذر اعتصاب کردند.
صدها تن از کارگران این سد در 20 آبان ماه برای اولین بار اعتصاب کرده بودند که با وعده و وعیدهای کارفرما برای مدتی اعتصاب خود را قطع کرده و به سر کار برگشته بودند.

- دانشجویان دانشگاه علامه یک تجمع اعتراضی در اعتراض به انتصاب معاون فرهنگی جدید به اسم ملکی بعنوان مسئول بسیج اساتید برپا کردند.

- صبح دوشنبه 9 آذر، گروهی ازدانشجویان دانشگاه یادگار امام در اتوبان تهران -قم که در مراجعه به دانشگاه با معطل شدن جهت چک کارتهای ورودی نسبت به این اقدام ایادی رژیم که در هر نوبت ورود به دانشگاه باید کارتهای کامپیوتری شناسایی آنها چک شود وباعث معطلی زیاد آنها میشود اعتراض کردند. در همین روز جمعی از بازنشستگان ذوب آهن در مقابل ذوب آهن زرین شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. بازنشستگان به خاطر سه ماه حقوق معوقه خویش تجمع کرده بودند که با یورش نیروهای ویژه، عده ای از آنان بازداشت و به زندان زرین شهر منتقل شدند.

- صدها تن از کارگران شرکت صنعتی ساخت دینام و استارت روز دوشنبه 9 آذر در مقابل درب کارخانه واقع در جاده قدیم کرج تجمع کردند. آنها خواستار پرداخت سه ماه حقوق معوقه خود می باشند.

- صبح سه شنبه 10 آذر، کارکنان کارخانه سایپا کاشان و البرز و رانندگان پایانه تاکسی رانی بهشتی، رسالت و رازی تهران، در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه و عدم توافق سازمان تاکسی رانی با دولت، دست به اعتصاب زدند.


******
یکی از مسئولین قضایی رژیم در خرم‌آباد به نام حسین‌رضا دلفان به‌عنوان رئیس دادگاه رژیم در خرم‌آباد از تخصیص شعبه‌ ویژه در دادگاههای عمومی خرم‌آباد برای رسیدگی به پرونده‌های بدحجابی خبر داد. دلفان روز چهارشنبه 11آذر در جمع خبرنگاران حکومتی، بی‌حجابی را جرم دانست و تهدید کرد که با کمترین مظاهر علنی بی‌حجابی با برخورد قانونی و قاطع دستگاه قضا مواجه می‌شوند. وی تهدید کرد که در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پرونده‌ها رسیدگی می‌شود و زنان را به زندان، حبس و جریمه نقدی تهدید نمود.


******
اتحادیه جهانی مخابرات یا آی سی تی، 14آذر گزارش جهانی سرعت اینترنت در سال ۲۰۱۵ را منتشر کرد و کشورهای دارای
پرسرعت‌ترین اینترنت را معرفی نمود. رژیم ایران در رتبه ۹۱ این جدول قرار گرفته و پایین‌تر از کشورهایی مانند سورینام، سنت لوسیا (کشوری در دریای کارائیب در آمریکای جنوبی)، آفریقای جنوبی، پاناما و اکوادور قرار گرفته است.

ده کشور اول در این رتبه‌بندی عبارتند از: کره جنوبی، دانمارک، ایسلند، انگلیس، سوئد، لوکزامبورگ، سوئیس، هلند، هنگ کنگ و نروژ. استرالیا در جایگاه سیزدهم فهرست منتشر شده از سوی اتحادیه جهانی ارتباطات قرار گرفته اما هنوز هم از آمریکا با رتبه ۱۵ جدول جلوتر است. آلمان نیز با رتبه ۱۴ بین کشورهای استرالیا و آمریکا قرار گرفته است. این گزارش هر ساله وضعیتی از توسعه آی سی تی جهان را بر اساس شاخص‌هایی مانند سرعت اینترنت، تعداد کاربران یا میزان نفوذ اینترنت در هر کشور را ارائه می‌کند. با توجه به ارزیابیها شاخص توسعه اینترنت یا آی دی آی کره جنوبی با کسب ۸.۹۳ از ۱۰ توانست در بالاترین رتبه این رده‌بندی قرار بگیرد. دسترسی به سرعتی بالا در هر نقطه از این کشور باعث شده تا از نظر تکنولوژی نیز قابل‌توجه باشد.