صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آبان ۲۴، ۱۳۹۴

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته



جمعه شب 13 نوامبر، شش رشته عملیات تروریستی در پاریس بطور همزمان بوقوع پیوست که این کشور و جهان را تکان داد.
حملات در استودیوم فوتبال در حالیکه مسابقه بین فرانسه و آلمان انجام می شد صورت گرفت و تقریبا همزمان در رستورانی در مرکز شهر و در سالن کنسرتی در همان حوالی و سه نقطه دیگر پاریس حملات تروریستی دیگر بوقوع پیوستند. تعداد کشته شدگان تا ساعت 1 بعد از نیمه شب جمعه به 118 تن رسید ولی تعداد زخمیان تا آن ساعت مشخص نبود. به نقل از رسانه ها دهها تن در سالن کنسرت، به گروگان تروریستها در آمده بودند. رئیس جمهور فرانسه، در یک اقدام بی سابقه، مرزهای خود را بست و از مردم پاریس خواست تا در خانه های خود بمانند و شرایط فوق العاده در فرانسه اعلام نمود. او همچنین حمله تروریستی را "اقدام جنگی" خواند. گفتنی است این حمله دو روز قبل از سفر روحانی رئیس جمهور رژیم ایران به فرانسه صورت گرفت که با اعتراضات گسترده ای روبرو شد. از جمله 100 نماینده مجلس ملی فرانسه، از دولت خواستند روابط خود را با رژیم ایران به توقف اعدامها و آزادی زندانیان سیاسی مشروط کند. پس از اعلام شرایط فوق‌العاده در فرانسه توسط رئیس‌جمهور این کشور، سفر روحانی به فرانسه لغو شد. متعاقبا رژیم اعلام کرد سفر روحانی به ایتالیا و فرانسه، به زمان دیگری موکول شده است. کمیته برگزاری تظاهرات ایرانیان نیز اعلام کرد، تظاهرات روز دوشنبه 16 نوامبر علیه حضور روحانی در فرانسه لغو شده و این تظاهرات در زمان آمدن روحانی برگزار خواهد شد. خبرگزاریها از دستگیر شدن 7 مرد در رابطه با حملات تروریستی جمعه شب پاریس در کشور بلژیک خبر می دهند.
سران کشورهای مختلف، سازمان ملل، شورای امنیت ملل متحد، باراک اوباما، پاپ، ملکه انگلستان، صدراعضم آلمان، نخست
وزیر کانادا، بالاترین نهاد مذهبی عربستان سعودی، ائتلاف ملی سوریه، سازمانهای مدنی عراق و... خانم رجوی رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران، حمله تروریستی پاریس را محکوم کردند. خانم رجوی ضمن تسلیت به رئیس جمهور و مردم فرانسه از مسلمانان جهان خواست این حمله تروریستی پاریس که او آنرا جنایت علیه بشریت نامید، با قاطعیت محکوم کنند.
نخست وزیر کانادا آقای جاستن ترودو در پیامی حمله تروریستی جمعه شب را محکوم کرد و قول هر گونه کمک به "پسرعموهای فرانسوی" کانادا را داد. این درحالیست که کمپین انتخاباتی جاستن ترودو در زمینه سیاست خارجی، بر محور توقف بمباران مواضع داعش و بازگشایی سفارت رژیم ایران در اتاوا استوار بود. آقای ترودو همچنین در پیام خود از حمله تروریستی پاریس بعنوان "حمله خشونت آمیز" یاد کرد.
 از سوی دیگر رهبر موقت حزب محافظه کار کانادا و اپوزیسیون رسمی این کشور، خانم رونا امبرُس، از دولت جدید خواست
در توقف بمباران مواضع داعش، تجدید نظر کند. خانم امبرُس گفت: این مهم است که ما مصمم بمانیم و از متحدانمان حمایت کنیم. وی افزود: نخست وزیر جاستن ترودو حمایت کامل اپوزیسیون رسمی کانادا- حزب محافظه کار را به همراه خواهد داشت اگر او تصمیم بگیرد موضع خود در رابطه با توقف بمباران هوایی داعش را تغییر دهد.    
به نقل از تلویزیون سی ان ان، در جریان حملات تروریستی پاریس 129 کشته و بیش از 350 نفر زخمی شده اند. وضعیت 99 تن از زخمیان نیز وخیم گزارش شده است. داعش مسئولیت این حملات را بعهده گرفته است.

 از سوی دیگر در واکنش به حمله تروریستی جمعه شب، رژیم آخوندها انگشت اتهام را بسوی فرانسه نشانه رفت. پاسدار
اسماعیل کوثری رئیس کمیته دفاعی مجلس رژیم گفت: "فرانسه باد کاشت توفان درو کرد". وی افزود: "این حوادث در انتظار آمریکا، ترکیه و عربستان نیز هست".
پاسدار اسماعیل کوثری روز شنبه 23آبان در گفتگو با خبرگزاری نیروی تروریستی قدس موسوم به تسنیم گفت:” به دولت فرانسه توصیه می‌کنیم اگر نمی‌توانند امنیت مردم خود را در مقابل تروریستهای داعش تأمین کنند، می‌تواند این مهم را به مستشاران نظامی ایران که اکنون در سوریه و عراق در حال مبارزه با داعش هستند، بسپارند". منظور این پاسدار از مستشاران نظامی، اعضای نیروی تروریستی قدس هستند که در سوریه و عراق مشغول کشتن مردم می باشند و این روزها دهها تن از جنازه های آنها از سوریه به ایران بازگشته است. 
 پاسدار مسعود جزایری معاون ستاد کل نیروهای مسلح رژیم نیز روز شنبه 23آبان گفت: "غربی‌ها در صورت تداوم حمایتها از
تروریسم تکفیری باید منتظر اعلام حالت فوق‌العاده در نقاط دیگر قاره اروپا باشند". ”اکنون که طراحان بین‌المللی پیدایش داعش، طعم تلخ تروریسم تکفیری را چشیده‌اند، بهتر است به‌طور واقعی به صحنه مبارزه با تروریسم پای نهند".
علاء‌الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت مجلس رژیم مدعی شد: ”حادثه پاریس نتیجه حمایت از مبارزان مسلح مخالف بشار اسد است". 
وی روز شنبه 23آبان گفت: "آمریکا و اروپا می‌بایست در این حوزه تجدیدنظر کند، در غیراین صورت باید در آینده منتظر بروز فجایع و حوادث دیگر در این مناطق باشیم".

ایرانیان آزادیخواه در شهرهای مختلف جهان در محکومیت حمله تروریستی 13 نوامبر در پاریس، گردهماییهایی برگزار کردند.
از جمله در اتاوا روز شنبه ایرانیان آزادیخواه در مقابل سفارت آمریکا، حملات تروریستی در پاریس را محکوم کرده و ضمن حمایت از اعتراضات آذریهای ایران، تاکید نمودند که قربانیان تروریزم، قربانیان سیاست مماشت هستند. آنها خواستار قطع رابطه با رژیم ایران شدند.  

******
اجلاس سران بیست قدرت صنعتی جهان امروز یکشنبه 24آبان در ترکیه کار خود را آغاز کرد. سران کشورهای جی20 از جمله
نخست وزیر جدید کانادا جاستن ترودو و باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا برای شرکت در این اجلاس وارد ترکیه شدند. هر چند موضوعات اجلاس گروه 20، برای جنگ داخلی سوریه و بحران پناهندگان در نظر گرفته شده بود اما انتظار می رود پس از حملات تروریستی پاریس، این نشست بطور عمده بر مبارزه با تروریزم متمرکز باشد.


زندانی سیاسی سعید حسین زاده، در اعتراض به شرایط قرون‌وسطایی زندان دست به اعتصاب‌غذا زد
وی که در بند هفت زندان اوین محبوس است، از روز 19آبان با نوشتن نامه‌یی اعتصاب‌غذای خود را شروع کرده است. 
اتهام زندانی سیاسی سعید حسین‌زاده که به 7سال زندان محکوم شده است، تبلیغ علیه نظام و توهین به خامنه‌ای عنوان شده است. 
 سعید حسین‌زاده که هم‌اکنون از بیماریهای مختلف رنج می‌برد، در مهرماه ۱۳۹۳، از سوی مأموران سپاه در منزل شخصی‌اش دستگیر و به سلولهای انفرادی بند ۲-الف زندان اوین منتقل شد.


******
روز دوشنبه 18 آبان، ترک زبانان ایرانی، در شهرهای مختلف، به خیابانها آمده و نسبت به اهانت صدا و سیمای آخوندها در
برنامه ای به نام "فیتیله" خشم خود را ابراز کردند. به نقل از خبرگزاری رادیو و تلویزیونی حکومتی- واحد مرکزی خبر- در اعتراضات روز دوشنبه، مردم تبریز به اماکن عمومی آسیب رساندند که منجر به بازداشت چندین نفر شد. دامنه اعتراضات مردمی به شهرهای دیگر، از جمله تهران، شیراز و قم نیز کشیده شد. روز سه شنبه برای دومین روز متوالی دانشجویان دانشگاههای تبریز و ارومیه علیه اهانت آخوندها به شهروندان آذری تجمع اعتراضی برگزار کردند. 
بر اساس برخی گزارشها از تبریز در جریان تظاهرات روز دوشنبه 18آبان مردم تبریز، جوانان این شهر در فلکه ’قونقا باشی’ تبریز با مأموران حکومتی درگیر شدند و یک خودرو آنها را آتش زدند. نیروهای امنیتی در برخی مناطق تبریز از جمله منطقه آبرسان گاز اشک‌آور به سوی تظاهر کنندگان شلیک کرده و شماری را مجروح ساختند. چندین تن از معترضین دستگیر شدند. گزارشها از تبریز همچنین حاکی بود که بازار قدیمی، بازار امیر، تیمچه مظفریه و تیمچه‌های اطراف بازار سنتی تبریز از ظهر دوشنبه تعطیل بودند.
روز جمعه 22آبان جمعی از مردم قم در همبستگی با شهروندان آذری تظاهرات کردند. این تظاهرات از بلوار منتظری قم تا میدان توحید ادامه داشت. جمعیت تظاهر کننده انزجار خود را از اهانت تلویزیون رژیم به هموطنان آذری ابراز داشتند. 

******
به گزارش نشریه واشینگتن فری بیکن، یک شرکت اروپایی سازنده ماشین‌آلات صنعتی که بیش از یک میلیارد دلار از دولت
آمریکا قرار داد دریافت کرده، در پی انتشار عکس هایی که نشان می‌دهد از جرثقیل‌های آن برای اعدامهای علنی در ایران استفاده می‌شود، تحت بررسی قرار گرفته است. 
به گزارش نشریه واشینگتن 'فری بیکن' شرکت 'کارگوتک' روز چهارشنبه چنین استفاده‌ای را تأیید کرد، اما گفت: مسئول فروش مستقیم جرثقیلها به رژیم ایران نیست.
یک سخنگوی کارگوتک گفت: شرکت از اینکه می‌بیند محصولاتش به رژیم ایران به اعدام شهروندان کمک می‌کند 'متاسف' است. 


******
به نقل از اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران20 آبان، در آخرین ساعات روز سه شنبه 19 آبان یک کارگر جوان
17ساله به نام علی جلالی بر اثر شلیک مستقیم عوامل نیروهای حکومتی رژیم جان خود را از دست داد. 
این در یورش عوامل نیروهای رژیم به بازاری در خیابان انوشه در منطقه لشکر آباد اهواز رخ داد. علی جلالی، که در نانوایی محل کار خود مشغول پختن نان بود قربانی شلیک ماموران رژیم شد که بی محابا مردم را هدف گرفته بودند. شمار دیگری از اهالی نیز در این حمله مجروح شدند. اهالی لشکر آباد با هجوم به کلانتری ٣٠ اهواز و درگیر شدن با نیروهای حکومتی اعتراض خود را نسبت به سیاستهای رژیم نشان دادند. 
سایت مجاهدین خلق نیز 23 آبان خبر داد که بعد از تجمع اعتراضی جوانان اهوازی در خیابانهای مختلف محله لشکرآباد و کوی انقلاب در روز جمعه 22آبان، جوانان معترض در ساعت 20 جمعه شب بار دیگر در همان خیابانها تجمع اعتراضی برپا کردند.
تجمع‌کنندگان که بنرهای بزرگی از  علی جلالی نوجوان 17ساله‌ را در درست داشتند به این جنایت اعتراض کردند. برخی از تظاهرکنندگان با پوشاندن صورت خود شعارهای ضدحکومتی سر دادند.

******
جلسه مشترک نمایندگان اتحادیه اروپا و آمریکا و وزارت‌خارجه رژیم روز شنبه 23آبانماه در ارتباط با نحوه تنظیم دستورالعمل
رفع تحریمها در ژنو تشکیل شد. حمید بعیدی‌نژاد نماینده رژیم اعلام کرد: برای اجرایی شدن رفع تحریم‌ها، باید اقداماتی را به انجام برسانیم که از جمله آنها کاهش تعداد سانتریفیوژها، خروج قلب رآکتور آب سنگین اراک و معامله اورانیوم غنی‌شده موجود در برابر کیک زرد یا اورانیوم طبیعی است. وی گفت: انجام این کار در 1ونیم تا 2ماه آینده صورت می‌گیرد.


- صبح یکشنبه 24آبان معلمان پیش دبستانی از شهرهای مختلف مقابل مجلس رژیم دست به تجمع اعتراضی زدند. 
این تجمع از ساعت هشت و نیم شکل گرفت. اغلب جمعیت معترض که از زنان معلم بودند خواهان استخدام شدن و تعیین تکلیف وضعیت شغلی خود شدند. 

- به‌دنبال تجمع اعتراضی 20 آبان کارگران اخراجی شهرداری تهران مأموران حراست شهرداری به کارگران یورش بردند. کارگران نیز از خود دفاع کرده و به مقابله با مأموران حکومتی بر خاستند و آنان را گوشمالی دادند. 
- روز شنبه 23آبان جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی و شهدای قیام و مدافعان حقوق‌بشر در مقابل زندان اوین تجمع کرده و خواستار آزادی زندانیان سیاسی شدند. دکتر محمد ملکی نیز در میان تجمع‌کنندگان بود. این خبر که در سایت مجاهدین خلق منعکس شده، می افزاید: ماموران حکومتی ضمن تهدید تجمع‌کنندگان تلاش می‌کردند آنها را پراکنده سازند. 
- روز شنبه 23آبان برای چهارمین روز بیش از 100 تن از کارگران شرکت میراب و آبرسان شرکت در اعتراض به بی‌توجهی گرداننده شرکت کشت و صنعت کارون برای بازگشت به کارشان تجمع کردند. 
- روز سه شنبه گروهی از متقاضیان ثبت نام خرید خودرو از شرکت سایپا و گروهی از کارکنان پیمانی اداره برق در سنندج اعتراض کردند.
در همین روز 600 تن از کارگران معدن البرز شرقی در اعتراض به واگذاری بخشی از تاسیسات خدماتی این واحد معدنی به شهرداری شاهرود به اعتراض خود ادامه دارند.
گروهی از کارکنان سازمان آتش نشانی ایلام در همین روز در تجمع اعتراضی خود خواهان حقوق عقب افتاده خود شدند.
- کسبه پاساژ البرز چالوس صبح سه شنبه در اعتراض به اخاذی مالیاتی دولت، 
و در اشنویه کارگران سد چیزآباد در اعتراض به عدم دریافت حقوق معوقه و مزایای 9 ماه گذشته، اعتصاب کردند. در کرمانشاه نیز گروهی از رانندگان شرکت غرب سیر کرمانشاه، در اعتراض به پرداخت نشدن حق بیمه و  سنوات خود، تجمع کردند.  
- دوشنبه شب 18آبان ساعت 23 در نزدیکی میدان آزادی، زمانی که یک دستفروش مورد تعرض ماموران انتظامی قرار گرفت مردم حاضر در صحنه به حمایت از او پرداخته و با داد و فریاد ماموران را وادار به عقب‌نشینی کردند. در صحنه ای دیگر در میدان فردوسی بامداد سه شنبه 19 آبان مردم ماموران حکومتی را کتک زدند. دلیل این کار بروز نقص فنی در ایستگاه مترو میدان فردوسی بود که چراغهای راهنمایی و رانندگی این میدان بر اثر بارش باران با اخلال روبرو شد و در ترافیک بوجود آمده، ماموران راهنمایی و رانندگی با سوءاستفاده از این موقعیت، اقدام به جریمه خودروها کردند که با اعتراض مردم روبرو شد و یکی از ماموران رانندگی مصدوم گردید.  

******
ماموران قضاییه رژیم روز دوشنبه 18آبان جعفر عظیم زاده دبیر هیأت مدیره اتحادیه آزاد كارگران ایران، که به شش سال زندان محکوم گردیده را، پس از یک روز معرفی خود، به بند هشت زندان اوین منتقل کردند. بندهشت محل نگهداری زندانیان شرور و زندانیان عادی و برخی از اتباع کشورهای همسایه است.

******
رژیم بامداد سه‌شنبه 19آبان، سه زندانی در شهرستان بافت، در استان کرمان را اعدام کرد. دادستانی کرمان از این سه زندانی
به‌نامهای (ه م)، (الف ع) و (ن ح) نام برد. 





******
خبرگزاری رویتر 18آبان گزارش داد که مقامات اروپایی اقدامات هماهنگی را علیه یک گروه جاسوسی فضای مجازی که با سپاه
پاسداران در ارتباط است آغاز کرده‌اند. این گروه مشغول جاسوسی از مخالفان رژیم ایران تا مقامهای خارجی هستند. 
کارشناسان امنیت فضای مجازی، این گروه جاسوسی را با نام «راکت کیتن» شناسایی و ردپای فعالیتهای آن را از آغاز سال ۲۰۱۴ میلادی دنبال کرده‌اند. 
به گزارش رویتر گروهی که با عنوان «راکت کیتن» شناسایی شده‌اند، در تهران با دسترسی به کامپیوترهایی در اروپا و با استفاده از آنها، «حملات» و «جاسوسیهای» خود را انجام می‌دهند.
چند روز پیش از انتشار گزارش خبرگزاری رویتر، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال گزارش داده بود که ایمیل و صفحه شخصی «چند مقام در وزارت‌خارجه آمریکا» در هفته‌های اخیر به دست نیروهای سایبری سپاه پاسداران هک شده است. 
همچنین پلیس فدرال آمریکا، در مورد «حملات پیچیده» هکرهای رژیم ایران، «هشدار داده است».

******
علی مطهری عضو مجلس رژیم طی مناظره‌ای با آخوندی به نام رسایی به کشتار مردم در قیام سال ۸۸ اعتراف کرد و گفت: "در روز ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ خیلی بیشتر از ۴۰ تا ۵۰ نفر به دست نیروهای امنیتی و انتظامی نظام کشته شده‌اند".
وی با اشاره به نقش خامنه‌ای و مطرح شدن شعار‌ها علیه او در قیام مردم در سال 88، گفت: ”روز ۳۰ خرداد سرکوب اعتراضها توسط نیروهای امنیتی و انتظامی‌شدت گرفت".
مطهری افزود: "ما به معترضان به نتایج انتخابات اجازه حرف زدن و تجمع ندادیم. باتوم‌ها را بالا بردیم و آنها را کتک زدیم. در روز ۳۰ خرداد ۴۰تا ۵۰ نفر کشته شدند". 

******
بیش از یک هفته از بازداشت ۱۳ شهروند مسیحی در ورامین، هیچ خبری از اتهامات و محل نگهداری آنان اعلام نشده است. این
افراد روز یکشنبه 10 آبان ماه، حین برگزاری یک مراسم مذهبی در یک کلیسا بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. 
افراد دستگیرشده بعد از آن نتوانسته‌اند هیچ تماسی با خانواده‌هایشان بگیرند و مشخص نیست از سوی کدامیک از ارگانهای رژیم بازداشت شده‌اند. محمد شاه قاسمی، زری شاه قاسمی، بهرام تاجیک و سیمین میرزایی جزو بازداشت‌شدگان می باشند. 


******
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی دولت حسن روحانی اعتراف کرد: در حال حاضر 18میلیون نفر معادل یک‌سوم جمعیت
ایران در وضعیت بدمسکنی قرار دارند که 11میلیون نفر در حاشیه شهرها و 7میلیون نفر میان شهرها و در شرایط بدی زندگی می‌کنند. 





******
به گزارش خبرگزاری نیروی تروریستی قدس (تسنیم) 23آبان، محسن روحانی کارگزار دولت حسن روحانی در قسمت سوخت با
اعلام آخرین موضع وزیر نفت در مورد سرنوشت این سامانه گفته است: ”در صورت افزایش قیمت نفت خام، دولت مجبور است یا قیمت بنزین را گران کند یا سهمیه‌بندی بنزین را تشدید کند".
از طرف دیگر ستار محمودی معاون وزیر نیروی روحانی گفت: "ریشه تمام مشکلات آب و برق در ارزان فروشی است".