صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، آبان ۱۱، ۱۳۹۴

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته



پنجشنبه حدود ساعت 8 شب بوقت بغداد، ساکنان ایرانی کمپ لیبرتی با 80 موشک هدف حمله رژیم ایران قرار گرفتند. در جریان
این حمله 23 تن کشته و چندین تن دیگر زخمی شدند. یکی از کشته شدگان آقای حسین ابریشم چی برادر آقای مهدی ابریشم چی، مسئول کمیسیون صلح شورای ملی مقاومت می باشد و تنها زنی که در جریان این حمله کشته شد، خانم نیره ربیعی معرفی شده است. کمپ لیبرتی از سال 2011، که قرار بود با حفاظت آمریکا، سازمان ملل و دولت عراق محل ترانزیت ساکنان کمپ اشرف باشد، به زندانی بدل شد که به غیر از محاصره های پزشکی، دارویی، غذایی، سوخت و
غیره چندین بار با حمله موشکی رژیم ایران نیز مواجه بوده است. حمله اخیر موشکی رژیم ایران به پناهندگان بی سلاح کمپ لیبرتی، اما با محکومیتهای جهانی روبرو شده است. بان کی مون دبیرکل ملل متحد، جان کری وزیر خارجه آمریکا، اتحادیه اروپا، کمیساری عالی پناهندگان ملل‌متحد و عفو بین‌الملل حمله موشکی به کمپ لیبرتی را محکوم کردند. بسیاری از شخصیتهای سیاسی آمریکایی از هر دو حزب دمکرات و جمهوریخواه و شخصیتهای سیاسی اروپایی نیز این حمله موشکی را محکوم کردند. سازمانهای سیاسی ایرانی از جمله سازمان چریکهای فدایی خلق، و حزب سبزهای ایران، شخصیتهای ادبی و فرهنگی، سبا خویی و آقایان اسماعیل خویی و خسرو باقرپور و مادران شهدای مجاهدین، حمله به پناهندگان در کمپ لیبرتی را محکوم کردند. از داخل کشور، جمعی از خانواده های شهدای مجاهدین در غرب کشور، مادران شهدای خلق، انجمن دانشجویان مسلمان دانشگاههای تهران، زندانیان سیاسی زندان مرکزی زاهدان با ذکر نام خود (محمد امین آگوشی، ایرج محمدی، محمد ملک آبادیان، هادی آبادیان، جواد آبادیان، ایوب ریگی، عبدالغنی ریگی و حمزه ریگی)، زندانی سیاسی دربند علی معزی، و دانشجویان دانشگاه قم حمله موشکی به کمپ لیبرتی را محکوم کردند. دبیرخانه شورای ملی مقاومت در اطلاعیه شماره 9 خود بتاریخ 8 آبان از حمله موشکی به کمپ لیبرتی، میزان خسارتهای مالی ناشی از این حمله را حدود 10 میلیون دلار تخمین زده است. به نقل از این اطلاعیه 131 بنگال به‌طور کامل منهدم و 226 بنگال غیرقابل استفاده شده است. 10سالن نیز کاملاً منهدم و یا غیرقابل استفاده شده است. 275 کولر نیز منهدم شده است. این اطلاعیه افزود:
علاوه بر اینها بخش زیادی از منابع آب، سوخت، فاضلاب، شبکه آبرسانی، ژنراتورها، سیستم برق، خودروها، تأسیسات، کامپیوترها و وسایل زندگی از قبیل یخچال، ماشین لباس شویی و... منهدم شده است. 
 هیأت سازمان ملل‌متحد بامداد جمعه 30 اکتبر یک محل منهدم شده را که مورد اصابت موشکها قرار گرفته بود از نزدیک مشاهده کرد. این هیأت پیکر20 تن را نیز در کمپ لیبرتی از نزدیک دید. 3 شهید دیگر و شماری از مجروحان در بیمارستان در بغداد هستند.
 ایرانیان در شهرهای مختلف جهان از جمله در اتاوای کانادا، از روز پنجشنبه ساعاتی پس از حمله موشکی، دست به اعتراض و
تجمع زدند. در اتاوا از روز پنجشنبه هر روز ایرانیان و هواداران مقاومت ایران، در اعتراض به حمله موشکی رژیم ایران به کمپ لیبرتی در مقابل سفارت آمریکا در این شهر تجمع کردند. امروز نیز این تجمع ادامه داشت. گفتگوی رادیو ایرآوا با آقای شهرام گلستانه درباره حمله موشکی به کمپ لیبرتی را اینجا بشنوید.  

کارگران کارخانه پارچه بافی آریابافت در شهرک صنعتی امیرکبیر کاشان روز شنبه 9 آبان
به‌دلیل پرداخت نشدن 6ماه حقوق، دست به اعتصاب سراسری در این کارخانه زدند. 
روز پنجشنبه 7 آبان نیز کارگران شرکت سازنده دینام و استارت وابسته به ایران خودرو در تهران به دلیل پرداخت نشدن دو ماه حقوق در مقابل دفتر این شرکت، تجمع کردند. 




******
به نقل از رسانه‌های حکومتی یک بسیجی دیگر در سوریه کشته شده است. وی حسین جمالی نام داشت. تلویزیون الجزیره 9آبان
گفت: بدین ترتیب تعداد کشته‌های رژیم ایران در سوریه طی روزهای اخیر به 33نفر می‌رسد.





******
روز یکشنبه 10 آبان، رژیم دو زندانی را در شهرستان علی آباد مرکز استان گلستان در ملأعام بدار آویخت. این در حالیست که
هفته گذشته احمد شهید گزارشگر ویژه ملل‌متحد در مورد موج اعدامها در ایران هشدار داده بود و اعلام کرده بود که ایران بالاترین رقم اعدامها در جهان را داراست.




******
به گزارش خبرگزاریهای بین‌المللی یک هواپیمای مسافربری ایرباس روسی با 224سرنشین در مصر سقوط کرد. 
این هواپیما متعلق به خطوط هوایی روسیه بوده و از شرم الشیخ مصر به سن پیترزبورگ روسیه در پرواز بود. 
نخست وزیر مصر سقوط هواپیمای ایرباس روسی در صحرای سینای شمالی را تأیید کرد..منابع امنیتی مصر نیز روز شنبه 9آبان 94 گفتند که جعبه سیاه هواپیمای روسی که در شمال سینا سرنگون شد را پیدا کرده‌اند. تمامی سرنشینان این هواپیما که روسی بودند کشته شدند. داعش مسئولیت این انفجار را بعهده گرفته است.

******
کانون مدافعان حقوق کارگر 9 آبان در بیانیه‌یی افزایش فشارهای امنیتی و صدور احکام زندان برای فعالان کارگری را محکوم و
خواستار آزادی بی‌قید و شرط زندانیان سیاسی و لغو احکام قضایی برای فعالان اجتماعی و سیاسی شده است.
این بیانیه به سرپوش گذاشتن رژیم بر حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی از طریق تشدید سرکوب فعالان صنفی و اجتماعی اشاره کرده و خواستار آزادی بی‌قید و شرط زندانیان سیاسی و لغو احکام قضایی برای فعالان اجتماعی و سیاسی شده است.

اتحادیه ملی معلمان انگلستان نیز ضمن محکوم کردن موج اخیر بازداشتها و آزار و اذیت مداوم معلمان و فرهنگیان ایران از وضعیت شش تن از اعضای کانون صنفی معلمان که در زندان به‌سر می‌برند ابراز نگرانی کرد و گفت: همه این زندانیان به‌خاطر فعالیتهای صلح‌آمیز و مشروع اتحادیه‌های صنفی، به شکل غیرقانونی بازداشت شده‌اند. 
اتحادیه ملی معلمان انگلستان ضمن محکومیت این‌گونه اعمال خواستار آزادی این زندانیان شد. 

******
 در اثر بارش باران اسیدی در خوزستان هزاران تن از مردم شهرهای خوزستان، ناگزیر از مراجعه به مراکز پزشکی شدند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاهپور اهواز ضمن اذعان به این‌که تاکنون بیش از 7هزار نفر به علت مشکلات تنفسی ناشی از بارندگی‌های اخیر به اورژانس بیمارستانهای سراسر استان خوزستان مراجعه کردند گفت: "این مراجعات هم‌چنان ادامه دارند و مراجعات شامل تمامی شهرهای استان می‌شود."
مدیرکل حفاظت از محیط زیست رژیم در استان خوزستان نیز گفت:” فراوانی نیترات معلق در هوا و بارش باران اسیدی، موجب اسیدی‌شدن این بارندگی‌ها و افزایش بیماریهای تنفسی در این شهر در روزهای اخیر بوده است." به نقل از معاون بیمارستان گلستان اهواز، یک نفر در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست داده است.   
سیاستهای ضدملی رژیم در استان خوزستان از جمله تاسیس کارخانه هایی با دود مضر توسط سپاه پاسداران در محدوده شهرها، و دزدیدن منابع آب از رودخانه های کارون و تالابهای شادگان و خشکاندن منابع آبی باعث بیابانزایی و افزایش ریزگردها شده است که این استان در سالهای گذشته با بحران این ریزگردها مواجه بوده است. 
 در سال ۹۲ پس از دو بار بارش باران میکروبی در این استان ۱۸ هزار و ۱۴۱ نفر راهی بیمارستانها شدند که علت آن ناشی از باران اسیدی یا باران میکروبی عنوان شده بود.

******
خبرهایی از زندانهای رژیم؛

- زندانی سیاسی افشین سهراب‌زاده اهل کرمانشاه که مبتلا به سرطان روده است هفته گذشته برای معالجه از زندان میناب به
تهران منتقل شد ولی تا روز9 آبان هیچ اقدامی جهت معالجه او انجام نگرفت.
افشین سهراب‌زاده به‌دلیل خونریزی داخلی، در معرض خطر جدی مرگ قرار دارد. 
مادر این زندانی گفته است: افشین جز پوست و استخوان به‌دلیل ابتلا به سرطان روده، چیزی از وجودش نمانده است. و حدود دو سال است که هر روز ما را از دادستانی کامیاران به سنندج و از آنجا به میناب و دوباره به کامیاران می‌فرستند که با مرخصی و درمان پسرم موافقت کنند. هم‌اکنون هم گفتند باید دادستانی بندرعباس موافقت کند.
افشین سهراب‌زاده در ۱۸ خردادماه ۱۳۸۹ از سوی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی در شهرستان کامیاران بازداشت و به تحمل ۲۵ سال زندان همراه با تبعید به زندان میناب محکوم شد. او در اسفندماه ۱۳۹۰، از زندان مرکزی سنندج به‌زندان میناب تبعید گردید.
این زندانی در اعتراض به شرایط غیرانسانی زندان میناب و تبعیدش از زندان سنندج به زندان میناب در ۱۲ تیر ١٣٩١، اقدام به خودکشی کرد. 

در خبری دیگر امید علی شناس زندانی سیاسی بند هشت زندان اوین که در شهریورماه سال گذشته بازداشت شد هم‌چنان در
چهاردهمین ماه بازداشت خود در وضعیت بلاتکلیف به‌سر می‌برد و زمان برگزاری دادگاه تجدیدنظر او اعلام نشده است.
همچنین وسایل ضبط شده این زندانی سیاسی که متعلق به پدر، مادر و برادر وی می‌باشد به‌رغم تقاضای خانواده‌اش هم‌چنان بازپس داده نشده است. 
امید علی شناس به اتهام تبلیغ علیه نظام، شرکت در تجمعی در دفاع از کوبانی، همدلی با خانواده‌های قربانیان قیام سال ۸۸ و توهین به خامنه‌ای به ۱۰ سال زندان محکوم شده و از ١٣ شهریور سال گذشته بازداشت و به بند دو-الف تحت نظر سپاه پاسداران منتقل شد و به‌رغم صدور قرار وثیقه ١٠٠میلیون تومانی، دادگاه بدوی و دادسرا به دلایل نامعلومی از پذیرش این وثیقه خودداری کردند. 
گفتنی است دادگاه وی به همراه سه زندانی دیگر، در کمتر از پانزده دقیقه، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب رژیم به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد و این سه مجموعاً به ۳۸ سال زندان محکوم شدند.

 - محمدنعیم سنجرزهی بیماری که پس از بستری شدن در بیمارستان خاتم الانبیا ایرانشهر به‌دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه ۱۴ میلیونی بیمارستان، به مدت 102روز در این بیمارستان گروگان گرفته شده بود به سبب عدم رسیدگی طی این مدت، بیماریش تشدید شد.
این بیمار گفت که مسئولان بیمارستان با توجیه عدم پرداخت هزینه و پایان درمان، از دادن غذای مناسب و دارو به وی خودداری کرده و در عین‌حال از ترخیص وی نیز ممانعت می‌کردند و تهدید کرده‌اند که در صورت عدم پرداخت در بیمارستان زندانی و یا به نیروی انتظامی تحویل داده خواهد شد. 
اگر چه سرانجام بازتاب وسیع این موضوع و رسانه‌یی شدن آن باعث مرخص شدن او از بیمارستان شد اما بیمار مجدداً به‌دلیل وخامت حال در بیمارستان یزد با هزینه سیزده‌هزار تومان بستری و درمان شد. 
محمدنعیم سنجرزهی همچنین افشاء کرد طی این مدت فردی با نام علیرضا به‌دلیل مشابه بدون هیچ رسیدگی در بیمارستان بستری بوده به‌طوری که بدنش عفونت کرده و کرم زده است. 
لازم به یادآوری است که چندی پیش خبرگزاری ایلناى رژیم از تبعید سه کارگر بیمارستان خاتم الانبیا ایرانشهر از جمله یک نوجوان به‌دلیل اعتراض به‌ گروگان ‌گرفتن بیماران در اعتراض به نگهداری غیرقانونی بیماران عاجز از پرداخت هزینه نیز گزارشی منتشر کرده بود.

******
سازمان پزشکی قانونی رژیم9 آبان اعلام کرد: در شش ماهه اول سال جاری 1470نفر جان خود را به علت سوءمصرف مواد
مخدر در کشور از دست داده‌اند که از این تعداد یکهزار و 310نفر مرد و 160نفر دیگر زن بودند.
از کل تلفات اعتیاد در این مدت 774 تن شامل 701 مرد و 73 زن بر اثر مسمومیت حاد جان خود را از دست داده‌اند، پس از آن عوارض مصرف طولانی‌مدت با 472نفر شامل 413 مرد و 59 زن و مواد روانگردان با 224نفر شامل 196 مرد و 28 زن در رتبه‌های بعدی دلایل مرگ بر اثر سوءمصرف مواد قرار می‌گیرند. 
در شهریورماه 279نفر بر اثر اعتیاد در کشور جان باخته‌اند که از این تعداد 254نفر را مردان و 25نفر را زنان تشکیل می‌دهند.