صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، خرداد ۱۸، ۱۳۹۴

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

بر اساس اطلاعیه کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت 14 خرداد، رژیم دو زندانی زن را در زندان قرچک ورامین اعدام کرد. یکی از این دو زن، به نام فاطمه مهربانی 39ساله متاهل و دارای دو فرزند است که قبل از اعدام، 5سال را در زندانهای رژیم محبوس بوده است. این دو زن زندانی قبل از اعدام در روز شنبه 9خرداد به سلولهای انفرادی منتقل شده بودند.
این اطلاعیه می افزاید که زندان قرچک ورامین که در بین زنان زندانی به «آخر دنیا» معروف است، یک مرغداری متروکه می باشد که از سال 90 به زندان زنان تبدیل شده است. سطح فوق‌العاده پایین بهداشت و تغذیه، و محرومیت از رسیدگیهای درمانی، این زندان را به یک اردوگاه مرگ تبدیل کرده است. در این زندان نزدیک به 40 زن، زندانی هستند که کودکانشان نیز در همین شرایط طاقت‌فرسا با آنها نگهداری می‌شوند.
کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت، خواستار اعزام یک هیأت حقیقت‌یاب از ارگانهای بین‌المللی حقوق‌بشری و مدافعان حقوق زنان جهت رسیدگی به وضعیت زندانیان به‌ویژه زندانیان زن شد.
 بامداد شنبه 16خرداد حداقل 16 زندانی محکوم به اعدام از سالنهای مختلف در واحد 2 قزلحصار کرج به سلولهای انفرادی جهت اجرای حکم اعدام منتقل گردیده‌اند. هفت زندانی از سالن 3 و یک زندانی از سالن جوانان از جمله زندانیان در معرض اعدام هستند. با خانواده‌های این زندانیان تماس گرفته شده و به آنان گفته‌اند که بعد از ظهر شنبه 16خرداد 94، برای آخرین ملاقات با فرزندانشان به زندان قزلحصار کرج بروند.
- روز جمعه 15خرداد نیز 7 زندانی محکوم به اعدام در زندان عادل‌آباد شیراز به سلولهای انفرادی منتقل شدند.
- رژيم روز دوشنبه 11خرداد، دست كم 16 زندانی را در زندانهای كرج و  اروميه به دار آويخت.
به نقل از دبیرخانه شورای ملی مقاومت 11 خرداد، 12 زندانی در يك اعدام جمعی در زندان قزل حصار كرج اعدام شدند. آنها در روز شنبه 9 خرداد برای اجرای مجازات مرگ به سلولهای انفرادی منتقل شده بودند. يكی از آنها قبل از اجراي حكم اعدام در سلول انفرادي بر اثر سكته قلبی جان خود را از دست داد. خانواده های اعدام شدگان برای تحويل گرفتن اجساد فرزندانشان در مقابل زندان دست به تجمع زدند. در روز پيش از آن، ماموران گارد ضدشورش زندان قزل حصار كرج زندانيان محكوم به اعدام را كه در اعتراض به امواج اعدامهای جمعی از گرفتن غذای زندان سرباز زده بودند، مورد يورش و ضرب و جرح قرار دادند.
همچنین این اطلاعیه از اعدام 4 زندانی کرد در زندان دریا در ارومیه خبر داد که بطور جمعی به دار آویخته شدند و سه تن از آنان پسرعمو بودند.

******
روز شنبه 16خرداد جمعی از کارگران کارخانه گونی بافی بیستون در کرمانشاه در محوطه این کارخانه در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه حقوق عقب‌افتاده تجمع کردند. در جریان این تجمع 6 تن از کارگران توسط عوامل سرکوب رژیم مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
- در  همین روز کارگران شرکت کنتورسازی قزوین در اعتراض به پرداخت نشدن 5ماه حقوق عقب‌افتاده تجمع کردند.
- روز شنبه 16خرداد نیز جمعی از بازنشستگان شرکت کنتورسازی قزوین مقابل اداره بیمه و تأمین اجتماعی این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.

******
بیش از ۲۲۰ تن از نماینده پارلمان اروپا در بیانیه‌ای که روز دوشنبه، اول ژونن،۱۱ خرداد ماه، صادر کردند، در مورد وخیم‌تر
این بیانیه همچنین از رژیم ایران خواسته است شده، تا اجازه بازرسی‌های اتمی سرزده از تمامی اماکن نظامی و غیرنظامی خود را بدهد. در این بیانیه نمایندگان اروپایی از ایران خواسته‌اند اعدام‌ها را در آن کشور متوقف کرده، زندانیان سیاسی را آزاد کند و به حقوق و آزادی‌های شهروندان خود احترام بگذارد.
این گروه از نمایندگان پارلمان اروپایی با اشاره به موضوع سرکوب و محاصره اعضای «سازمان مجاهدین خلق» مستقر در کمپ لیبرتی در بغداد  خواستار حفاظت از این افراد شده‌اند. نمایندگان اروپایی خواسته‌اند تا این کمپ به عنوان یک اردوگاه پناهندگی پذیرفته شود. این بیانیه همچنین با اشاره به گزارش‌های سازمان عفو بین‌الملل در مورد «جنایات جنگی» شبه‌نظامیان شیعه در عراق آورده است که این شبه‌ نظامیان «با رژیم ایران در ارتباط هستند».
نمایندگان اروپایی افزوده‌اند که تهران بخشی از بحران در خاورمیانه است و «به هیچ‌وجه جزئی از راه‌حل آن نیست».
در این بیانیه همچنین به موضوع سوریه و یمن، و حمایت رژیم ایران از بشار اسد و حوثی‌ها نیز اشاره شده است.
از سوی دیگر وزارت خارجه رژیم ایران در واکنش نسبت به این بیانیه مدعی شد چنین متنی هرگز وجود نداشته و از مطبوعات خواسته تا خبری از آن منتشر نکنند. نمایندگان پارلمان اروپا در پاسخ به رژیم ایران اعلام کردند: حکومت ایران به‌ جای زیر سؤال بردن اقدامات قانون‌گذاران اروپایی، باید به جامعه بین‌المللی درباره نقض فاحش حقوق‌بشر علیه شهروندان خویش، پاسخ بدهد.

******
محاصره ساکنان کمپ لیبرتی توسط نیروهای عراقی، اوج تازه ای گرفته است
اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت 14 خرداد اعلام داشت: در روز چهارشنبه 3ژوئن = 13خرداد ماه در سومین هفته تشدید محاصره لجستیکی لیبرتی، نیروهای عراقی به دستور کمیته دولتی سرکوب، علاوه بر جلوگیری از ورود اقلام مورد نیاز برای حفظ و نگهداری سیستمهای برق و آب و زیرساختهای کمپ، از ورود الزامات اولیه و پایه‌یی زندگی نیز ممانعت به‌عمل آوردند. برخی از اقلامی که در روز چهارشنبه 3ژوئن (13خرداد) از ورود آنها جلوگیری به‌عمل آمد، عبارتند از: وسائل آشپزخانه، کولر آبی، پنکه، قطعات کولر آبی، منابع پلاستیکی آب، لامپ روشنایی، پریز برق، شلنگ آب، سه شاخه برق، شیر حمام، خمیر دندان، مسواک، کرم پوست، حشره کش، شامپو، پارچه، وسایل خیاطی، باطری قلمی، اسکاچ، چراغ قوه، میخ، چسب، قطعات یدکی دوچرخه، باطری خودرو، آداپتور ژنراتور، سیم جوش، سیمان، قطعات یدکی ژنراتور و غیره. جلوگیری از اقلام فوق به‌ویژه در فصل گرما ساکنان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
مقاومت ایران ملل‌متحد و دولت آمریکا را که به‌طور مکرر و به‌صورت مکتوب نسبت به سلامت و امنیت ساکنان لیبرتی متعهد شده‌اند به اقدام فوری برای پایان دادن به این محاصره ضدانسانی فرا ‌خواند.
روز گذشته ایرانیان آزادیخواه شهر اتاوا در جریان آکسیون هفتگی خود در مقابل سفارت آمریکا در این شهر، ضمن محکوم
کردن موج اعدامها در ایران خواستار پایان دادن به محاصره ساکنان ایرانی کمپ لیبرتی در عراق شدند. آنان با بنرهایی که در دست داشتند اعلام کردند: آمریکا و سازمان ملل باید برای شکستن محاصره لیبرتی و دسترسی آزادانه ساکنان به سوخت، غذا، دارو و خدمات پزشکی اقدام کنند. آنها همچنین حمایت خود را از گردهمایی سالانه مقاومت ایران در ویلپنت پاریس در 13 ژوئن 2015 اعلام داشتند.  
شدن وضعیت حقوق بشر در ایران و نقش رژیم ایران در بحران خاورمیانه هشدار داده  و همچنین حمایت خود از برنامه ۱۰ ماده ای مریم رجوی، رئیس جمهور شورای ملی مقاومت ایران برای «تغییر دمکراتیک در ایران» را اعلام کردند.