صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، اسفند ۱۸، ۱۳۹۳

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

روز گذشته 7 مارس، گردهمایی بزرگی از طرف مقاومت ایران به مناسبت روز جهانی زن در برلین با شرکت دهها هزار تن و
تحت عنوان: "برای بردباری و برابری علیه بنیادگرایی و زن ستیزی" برگزار شد. خبرگزاریهای آسوشیتدپرس، رویتر، تلویزیون التغییر از جمله گزارشاتی در اینباره مخابره نمودند. دو ساعت از این گردهمایی از تلویزیون التغییر بطور زنده پخش گردید. خانم مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت در این گردهمایی حضور داشت و سخنانی ایراد نمود. همچنین شمار بالایی از شخصیتهای برجسته سیاسی، اجتماعی، هنری و فعالان حقوق‌بشر و حقوق زنان از 5قاره جهان از جمله خانمها کیم کمبل نخست وزیر سابق کانادا، ریتا زوسموت، لیندا چاوز، فرانسیس تاونزند، اینگرید بتانکورد کاندید ریاست جمهوری کلمبیا که 6 سال و نیم از عمر خود را در اسارت گروه فارک به سر برد، همچنین هیأتی از زنان حقوقدان از جمله خانم ماریا کاندیدا المیدا (دادستان کل پرتغال)، هیأتی از اپوزیسیون سوریه، هیأتی از زنان برجسته از آسیا، هیأت بزرگی از قانونگذاران و شهرداران و دیگر شخصیتهای آلمانی، هیأت زنان پارلمانتر از کشورهای عربی، و هیأتهای نمایندگی از سوی دهها انجمن و سازمان زنان ایرانی از سراسر اروپا و آمریکا و هزاران زن از کشورهای مختلف جهان و پیروان ادیان مختلف برگزار شد.
مریم رجوی در این جلسه گفت: بنیادگرایی، رویارویی اسلام با غرب یا با مسیحیت و یهودیت و یا دعوای شیعه و سنی نیست.
بلکه دعوای اصلی میان آزادی با اسارت و استبداد است. میان برابری با ظلم و زن‌ستیزی است. بنیادگرایی در کانون خود دشمنی با زنان را قرار داده و از طریق سرکوب زنان، کل جامعه را سرکوب و مرعوب می‌کند.
وی افزود: برای مهار پدیده شوم بنیادگرایی اسلامی به ناگزیر باید به مقابله با دیکتاتوری دینی حاکم بر ایران برخاست. این رژیم قلب مشکل است و حمایتش از دیکتاتوریهای اسد و مالکی در سوریه و عراق باعث ظهور شبه‌نظامیان بنیادگرا و داعش شده است. بر همین اساس سکوت در مقابل دخالتهای این رژیم در کشورهای منطقه چه رسد به همکاری با آن، به بهانه مقابله با داعش یک اشتباه استراتژیک است. وی هشدار داد: خام ‌خیالانه است که از آتش‌افروز بخواهیم که آتش را خاموش کند. به عکس، سیاست صحیح این است که از رژیم ملاها در عراق و سوریه خلع‌ید شود. به زیر کشیدن این رژیم یک ضرورت مبرم نه فقط برای مردم ایران بلکه برای تمام منطقه و جهان است. جرم دولتهای مماشاتگر غرب این است که با حامی دولتی بنیادگرایی یعنی رژیم ایران، راه سازش در پیش گرفته‌اند و در سرکوب آلترناتیو بنیادگرایی مشارکت کردند. امتیاز دادن به این رژیم در مذاکرات اتمی، برخلاف منافع مردم ایران و منطقه و برخلاف صلح و امنیت جهانی است. همچنین قربانی کردن حقوق‌بشر مردم ایران است.
حضور سخنرانان مرد در این جلسه بسیار چشمگیر بود. از جمله آقای رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک، آلخو ویدال کوادراس رئیس کمیته بین المللی در جستجوی عدالت، استران استیونسون رئیس هیات رابطه با عراق در پارلمان اروپا، برنارد کوشنر، سیاستمدار فرانسوی، جولیو ترتزی وزیر خارجه پیشین ایتالیا، ریچارد شارنسکی معاون پارلمان اروپا، از جمله سخنرانان این گردهمایی بودند. 
خانم کیم کمبل نوزدهمین نخست‌وزیر کانادا در این گردهمایی گفت:
نمی شود که دموکراسی کارآمدی داشته باشیم ولی زنان موقعیت برابر نداشته باشند. اینها تحقیقات جدید است. بدون این‌که زنان نقش داشته باشند نمی‌توان دموکراسی را برقرار کرد. 
پس توانایی زنان را دیدیم، نقش زنان را در دموکراسی دیدیم و کشورهایی که نمی‌خواهند دموکراتیک باشند همانهایی هستند که نمی‌خواهند از زنان حمایت کنند. 
کشورهایی که می‌گویند ما دموکرات هستیم و انتخابات داشته‌ایم ولی جایی برای زنان قائل نیستند تقلب کرده‌اند. بنابر‌این زنان و پیشرفت زنان برای برقراری دموکراسی کاملاً ضروری است. هر رهبری که بگوید می‌شود دموکراسی را برقرار کرد باید به نقش زنان توجه کند. 
زنان بخشی از آینده هستند. بنابراین می‌بایست در جوامع ما عدالت میان زنان و مردان برقرار شود و در همین راستا نیز می‌بایست تلاش کنیم.
در گردهمایی برلین خانم رجوی در مقابل تصاویر شش زندانی سیاسی کُرد که روز
چهارشنبه 13 اسفند اعدام شدند، ادای احترام کرد. این زندانیان عبارت بودند از: حامد احمدی33ساله، جهانگیر دهقانی و برادرش جمشید 28 و 29ساله، کمال مولایی30ساله، صدیق محمدی28ساله و هادی حسینی 31ساله.
از شب قبل از اعدام، خانواده‌های 6زندانی سیاسی اهل سنت و جمعی از مردم و زندانیان سیاسی سابق در مقابل زندان گوهردشت تجمع کرده بودند. 
به خانواده‌های این زندانیان سیاسی، گفته شده بود، به بی بی سكينه مراجعه كنند تا پيكر فرزندانشان را تحويل بگيرند اما در محل ضمن حمله و ضرب و شتم مادران و همسران شهدا، بدون حضور خانواده ها، پيكر شهدا را دفن كردند.
بر اساس منابع خبری مقاومت ایران 77 زندانی اهل سنت در گوهردشت نیز از روز سه‌شنبه 12اسفند در اعتراض به انتقال این زندانیان برای اعدام دست به اعتصاب‌غذا زده بودند. 
رژیم طی روز چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۵ زندانی را حلق آویز کرد ولی از اعلام هویت و اسامی قربانیان خودداری ورزید. بنا بر
گزارشهای دریافتی منابع خبری مقاومت ایران، روز پنجشنبه 14اسفند ماه یک زندانی به نام حمید میربلوچ زهی در شهر یاسوج توسط رژیم اعدام شد.





****** 
احمد شهید٬ گزارشگر ویژه سازمان ملل‌متحد در امور ایران از موج اعدامها در ایران ابراز نگرانی کرد. وی در جلسه‌یی در
اسپانیا تصریح کرد برخلاف وعده‌های دولت روحانی هیچ تغییری در وضعیت حقوق‌بشر در ایران صورت نگرفته و شمار اعدامها نیز افزایش یافته است. احمد شهید گفت رژیم ایران اجازه سفر من به ایران را نمی‌دهد. چه بسا اگر به ایران می‌رفتم کسانی به‌خاطر ملاقات با من به دردسر می‌افتادند. در حال حاضر استفاده از تکنولوژیهای نوین ارتباطی به من به‌ عنوان گزارشگر ویژه کمک می‌کند زمان بیشتری با کسانی صرف کنم که از قربانیان خشونت یا از بستگان قربانیان خشونت در ایران هستند.

******
روز جمعه 15اسفند یک مقام عفو بین‌الملل در واکنش به نابینا کردن یک فرد به‌ عنوان قصاص توسط قضاییه رژیم ایران گفت:
مجازات یک انسان به این شیوه که عمدا او را نابینا کنند، اقدامی به‌شدت ظالمانه و تکان‌دهنده است که قابل بیان نیست.
وی افزود: این مجازات نهایت قساوت دستگاه قضایی رژیم را می‌رساند و نشان می‌دهد مقامهای این رژیم به اصول ابتدایی انسانیت به‌شدت بی‌اعتنا هستند. رسانه‌های حکومتی روز سه‌شنبه گزارش دادند فردی که متهم به اسیدپاشی به‌صورت یک راننده تاکسی در شهر قم است، سرانجام پس از چند سال حبس در زندان گوهردشت کرج از یک چشم نابینا شد. به گفته مقام عفو بین‌الملل، نابینا کردن مانند سنگسار، قطع اعضای بدن و شلاق، نوعی مجازات جسمانی است که قوانین بین‌المللی آن را ممنوع ساخته است. چنین مجازاتهایی نباید تحت هیچ شرایطی انجام بشود. 


استفاده کنندگان از گاز کلر در سوریه باید مورد حسابرسی قرار گیرند 
شورای امنیت ملل متحد با صدور قطعنامه‌یی استفاده از گاز کلر به ‌عنوان سلاح را نقض ممنوعیت استفاده از تسلیحات شیمیایی و
نقض قطعنامه 2118 دانست.
این قطعنامه تأکید می‌کند کسانی که از گاز کلر در سوریه استفاده کرده‌اند می‌بایست مورد حسابرسی قرار گیرند. همچنین بر اساس این قطعنامه استفاده کنندگان از این سلاح می‌بایست به موجب فصل هفتم منشور ملل‌ متحد مورد مجازات قرار گیرند. در قطعنامه شورای امنیت اضافه شده کسانی که مشمول قطعنامه 2118 شده ولی در مقابل دادگاه حاضر نشوند، شورای امنیت تدابیری را بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل علیه آنها اتخاذ خواهد کرد.


******
یک مؤسسه پژوهشی بین‌المللی به نام مرسر  در گزارش سال 2015خود بر اساس معیارهایی چون پاکیزگی، امنیت، زیبایی و
وضعیت اقتصادی، فهرستی از بهترین شهرهای جهان برای زندگی تنظیم کرده است. در این فهرست در بین ۲۳۰ شهر، وین اول، تهران دویست ‌و سوم و بغداد آخر است.
مؤسسه مرسر در بیش از ۴۰ کشور جهان ‌نمایندگی و بیش از ۲۰ هزار کارمند دارد.



اخبار اعتراضی؛
صبح روز پنجشنبه 14اسفند 93 جمعی از دانشجویان واحد شمال‌ دانشگاه آزاد تهران در اعتراض به کیفیت پایین غذا و نامناسب

بودن خوابگاهای خود گردان تحت مدیریت دانشگاه در برابر دفتر آموزش این دانشگاه تجمع کردن

صبح روز پنجشنبه 14اسفند 93 عده‌یی از معلمان فلاورجانی و نیز جمعی از بازنشسته‌های فرهنگی اصفهان در مقابل اداره
آموزش و پروش اصفهان تجمع کردند و خواهان مطالبات و حل مشکلات خود شدند.

به گزارش رسیده از شیراز؛ صدها تن از دانشجویان دانشگاه شیراز روز سه‌شنبه 12اسفند در اعتراض به مسمومیت شمار زیادی از دانشجویان دختر این دانشگاه در محوطه دانشگاه تحصن کردند. دانشجویان که به‌طور متحد در این تحصن شرکت داشتند؛ خواستار رسیدگی و پیگیری علت مسمومیت دانشجویان دختر و اعلام علنی آن شدند. این تحصن از ساعت 9 صبح تا 16بعدازظهر ادامه داشت و با قرائت متن پایانی تحصن به پایان رسید.




******
روز شنبه 7 مارس ایرانیان حامی مقاومت ایران در مقابل سفارت آمریکا در جریان آکسیون هفتگی خود تجمع کرده و روز
جهانی زن را گرامی داشتند. آنها همچنین خواستار بازگردانیده شدن سلاحهای ساکنان لیبرتی درعراق جهت دفاع از خود شدند. آنها همچنین اعدام 6 زندانی سنی کرد را محکوم کردند.