صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، آبان ۱۲، ۱۳۹۳

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته



دکتر احمد شهيد گزارشگر ويژه سازمان ملل متحد درباره حقوق بشر در ایران، در تازه ترين گزارش خود به كميته سوم مجمع عمومي سازمان متحد نسبت به موج اعدامها در ايران هشدار داد. وی گفت: وضعيت حقوق بشر در ايران عميقا نگران كننده باقي مانده است. حقوق بشر در ايران هم توسط قانون و هم  توسط مقامات رژيم نقض ميشود. احمد شهید در سخنراني خود در كميته سوم مجمع عمومي ملل متحد، گفت: صحنه های وحشتناك حمله با اسيد بر روی زنان هفته گذشته در اصفهان رخ داد. هفته گذشته ريحانه جباری عليرغم يك كمپين بين المللی برای توقف اعدام وی اعدام شد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل تصريح كرد، مسائل متعددی كه توسط مجمع عمومی، مكانيسمهای حقوق‌بشر سازمان ملل متحد و دبير كل آن مطرح شده‌اند هم‌چنان ادامه دارند و در بعضي موارد وخيم‌تر شده است. وی با اشاره به افزایش شمار اعدامها در یکسال گذشته خاطرنشان كرد، اين رقم، بزرگترين رقم اعدامها به تناسب جمعيت يك كشور در جهان را نشان می‌دهد. گزارشگر ويژه سازمان ملل متحد با يادآوری اعدام غلامرضا خسروی گفت: در  ژوئن گذشته يك مرد بخاطر ارسال كمك مالی به يك ارگان خبری در خارج كشور اعدام شد. گزارشات مستمر در مورد استفاده از شكنجه روحی و جسمی براي گرفتن اعترافات هم‌چنان نمايانگر استفاده گسترده و سيستماتيك از شكنجه است. از 24 پناهجوی ایرانی كه در تركيه برای اين گزارش شهادت دادند، 20 نفر از شكنجه و بدرفتاری گزارش دادند و 16 نفر از آنها در مورد بدرفتاری روانی، مانند حبس طولانی مدت در سلول انفرادی، اعدامهای ساختگی، تهديد به تعرض، همراه با بدرفتاری جسمی، شامل كتك زدن شديد، آويزان كردن و قرار دادن فرد در موقعيتهای فشار، شوك الكتريکی و سوزاندن گزارش دادند. سركوب زنان و اقليتهاي مذهبی و قومی از جمله موارد ديگری است كه در گزارش احمد شهيد منعكس شده است. گزارشگر ويژه خواهان توقف كليه اشكال اعدام،  به‌ويژه قطع فوری اعدام نوجوانان و تحقيق در مورد شكنجه‌های صورت گرفته در زندانهای رژيم ايران شد. در جلسه کمیته سوم مجمع عمومي سازمان ملل متحد، كشورهای مختلف منجمله آمريكا، كانادا، جمهوری چك، سوئيس، نروژ و مالديو طی سخنانی نقض حقوق‌بشر توسط رژيم را محكوم كردند. 
روز پنجشنبه 30 اکتبر دکتر شهید با وزیر امور خارجه کانادا در اتاوا دیدار و گفتگو داشت. جان برد، وزير خارجه كانادا در اين ديدار فعاليتهای احمد شهيد را ستود و تصريح كرد وضعيت حقوق بشر در ايران در سال گذشته رو به وخامت گراييده است. برد، خاطرنشان كرد، در مدتی كه جهان مشغول حل وفصل برنامه اتمی رژيم ايران است، بسيار مهم است كه حقوق بشر از ياد نرود.


روز شنبه اول نوامبر برابر با 10 آبان ایرانیان معترض شهر اتاوا درهوای سرد آنروز در آکسیون هفتگی خود در مقابل سفارت آمریکا، حملات اسیدپاشی به زنان ایرانی توسط باندهای حکومتی را محکوم کردند. آنان همچنین با شعارهایی چون، روحانی، خامنه ای، ننگ به نیرنگتان، خون ریحانه ما می چکد از چنگتان و  اسید، شلاق، شکنجه، دیگر اثر ندارد- ایرانی جز آزادی، خواست دگر ندارد به اعدام ریحانه جباری و اسیدپاشی حکومتی اعتراض کردند. آنان اعلام کردند که از هموطنان مبارز خود در داخل کشور حمایت می کنند. 

رژیم ایران پرکشتارترین جلاد جهان بعد از چین است

به گزارش عفو بین‌الملل شورای حقوق‌بشر سازمان ملل‌متحد در جمع بندی سالانه خود نقض حقوق‌بشر در ایران را مورد توجه قرار داد. عفو بین الملل افزود: اعدام اخیر ریحانه جباری نشان داد که رژیم ایران کماکان پرکشتارترین جلاد جهان بعد از چین باقی می‌ماند. این اعدام همچنین نشان داد که نظام قضایی رژیم ایران تا چه حد غیراستاندارد است.

******
بنا به اطلاعیه 8 آبان = 30 اکتبر شورای ملی مقاومت، همزمان با اسيدپاشی علیه زنان، موج اعدام نيز در شهرهاي مختلف كشور بالا گرفته است. این اطلاعیه اعدامهای ثبت شده در فاصله 26مهرماه تا 7 آبان یعنی طی 12روز را بدین ترتیب اعلام کرده است:
- در تايباد (شمال شرق ايران) 17زنداني به طور مخفيانه اعدام شدند. 9تن از آنان به طور جمعي در روز دوشنبه 5 آبان و 8 زنداني ديگر در هفته آخر مهرماه به دار آويخته شدند و دست كم 47 زنداني ديگر در اين زندان در انتظار اجرای حكم اعدام به سر می برند.
- در اروميه 10 زندانی مخفيانه اعدام شدند. در روز 7 آبان ابراهيم چوپانی، يك زنداني مبتلا به بيماری روانی حاد در زندان مركزی اروميه به دار آويخته شد. در اولين ساعات روز 5 آبان نيز 4 زنداني ديگر در همين زندان اعدام شده بودند. در هفته آخر مهرماه نيز 5 زنداني در زندانی بنام دريا در اروميه اعدام شدند.
- در روز 3 آبان ريحانه جباری، دانشجو و طراح 26ساله به اصرار مقامات رژيم بعد از تحمل 7.5 سال حبس در زندان گوهردشت كرج اعدام شد. يك مرد زنداني به نام محمد قربان زاده نيز همراه با ريحانه اعدام شد.
- در رشت به گزارش سايت دادگستری گيلان، 9نفر در روزهای 26مهر و 3 آبان اعدام شدند. يكی از اعدام شدگان در روز 26مهر از اتباع افغانستان بود.
- در روز اول آبان 6 زندانی در زندان عادل آباد شيراز و دو زندانی ديگر از جمله دادخدا نارويی در زندان شهاب كرمان به طور مخفيانه اعدام شدند.
- در روز 27مهر، فردين جعفريان 18ساله در زندان تبريز به دار آويخته شد. او در هنگام دستگيری و ارتكاب جرم انتسابی 14ساله بود.
- در همان روز 8 زندانی به طور جمعی در زندان قزلحصار كرج اعدام شدند. در روز 29مهر نيز 8 زندانی ديگر برای اجرای حكم اعدام به سلولهای انفرادی منتقل شدند.
صادق لاريجانی، رئيس قضاييه آخوندها، 23 مهر در گفتگو با سایت باشگاه خبرنگارن وابسته به سپاه پاسداران در واكنش به گزارش ارگانهای بين المللی درباره نقض حقوق بشر در ايران گفت: «هر چه هجمه‌های حقوق‌بشری بيشتر شود ما را در مسير اجرای احكام مصمم‌تر مي‌كند». جواد لاريجاني رييس ستاد حقوق بشر قضاييه رژيم نیز در 8 آبان در مصاحبه با شبكه تلويزيونی سی ان ان گفت: گزارش احمد شهيد «نه معتبر و نه مستدل است. بله ما در ايران اعدام داريم، اما بخش اعظم آن مربوط به جرايم مربوط به مواد مخدر است و تمام جهان از جمله ايالات متحده و ديگر جوامع غربی از مبارزه ايران با مواد مخدر نفع می‌برند. به همين جهت جهان غرب بايد از ايران به‌دليل مبارزه يكجانبه و قاطعانه با جرايم مربوط به مواد مخدر، متشكر باشد». علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت مجلس رژیم نیز در گفتگو با تلویزیون فرانسه 24 در پاسخ به سوالی درباره موج اعدامها گفت: بحث اعدامها و شرایطی که در آن صورت می‌گیرد چیزی نیست که توسط اروپا تصمیم‌گیری بشود. … . لذا باید بگویم که ما بر اساس قوانین کشور خودمان عمل می‌کنیم.

******

رژیم، زندانی فائز دبیر اهل سنت سنندج را به شش سال حبس محکوم کرد. اتهام وی توطئه علیه نظام عنوان شده است.
 
- زندانی سیاسی علی عبادی از زندانیان هوادار مجاهدین که در زندان وکیل آباد مشهد محبوس بود، نیز به زندان سرخس تبعید گردیده است. این زندانی نزدیک به 6سال در زندان وکیل آباد مشهد در بدترین شرایط محبوس بوده است که در چهار ماهه آخر محکومیتش او را به زندان سرخس تبعید کرده‌اند.

 
وبلاگ نویس و زندانی سیاسی محمدرضا پورشجری که اخیرا از زندان آزاد شده بود و طی سفری تفریحی توسط ماموران حکومتی ربوده شد، سر از زندان قزلحصار درآورده است. دختر ایشان میترا پورشجری پنجشنبه 30 اکتبر در صفحه فیس بوک خود نوشت: پدرم بعد از يكماه ناپديد بودن يكساعت پيش در تماسي كوتاه با بستگانم اعلام كرد كه هم اكنون در زندان قزل حصار كرج به سر مي برد و علت دستگيري اش تكرار همان اتهامات قبلي بوده است، از جزييات دستگيري دوباره پدرم و زمان دادگاه ايشان هنوز هيچ خبري ندارم.... آزاديش تنها ٣٨روز دوام داشت ودوباره همان اتهامات و زندان و ....

 علی معزی پدر دو تن از مجاهدین خلق در لیبرتی در سلولهای انفرادی 209 اوین تحت فشارهای ضدانسانی قرار دارد. رژیم علی معزی را ممنوع الملاقات کرده است. این در حالی است که این زندانی سیاسی از بیماریهای جدی رنج می‌برد و نیاز به درمان در بیرون از زندان دارد.






اخبار اعتراضی؛

روز شنبه 10آبان مردم سنندج تظاهرات خود در روز همبستگی جهانی با مردم کوبانی را از ساعت ٥ عصر و با سر دادن شعارهایی از میدان اقبال سنندج به سمت سه راه نمکی آغاز کردند. مردم شعار می‌دادند: "کوبانی کوبانی تو سنندج قهرمانی". تظاهر کنندگان در مسیر خود، با حمله مأموران امنیتی و انتظامی روبه‌رو شدند. این نیروها از گاز اشک‌آور و باتون برای متفرق کردن جمعیت استفاده می‌کردند. در بوکان نیز تظاهرات مشابهی برگزار شد. گفتنی است در روز جهانی همبستگی با مردم کوبانی، هزاران نفر روز شنبه در شهرهای مختلف ترکیه، آلمان و فرانسه در حمایت از مبارزان کرد که در کوبانی علیه نیروهای داعش می‌جنگند تظاهرات کردند.

- بیش از 1000تن از کارگران لوله نورد صفا دوازدهمین روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند. کارگران این کارخانه در اعتراض به عدم دریافت ۴ ماه حقوق و واریز نشدن ۱۴ ماه حق بیمه تأمین اجتماعی دست به اعتصاب زده اند. همچنین کارگران پیمانی فاز 17 و 18 عسلویه به‌خاطر پرداخت نشدن چهار ماه حقوق‌شان دست از کار کشیدند. در خبری دیگر، حدود ۲۰۰ نفر از کارکنان رسمی مجتمع پتروشیمی بوعلی در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد و پاداش اضافه کاری تجمع اعتراضی برپا کردند.

 


روز پنجشنبه 8آبان مراسم دومین سالگرد شهادت ستار بهشتی بر سر آرامگاه این شهید در امامزاده محمد تقی٬ در رباط کریم با شرکت برخی از شخصیتهای ایرانی و خانواده ستار بهشتی برگزار شد. ستار بهشتی دو سال پیش در زیر شکنجه در زندان اوین به قتل رسید.



******

باندهای سازمان‌یافته حکومتی ساعت 10 بامداد یکشنبه 4 آبان در خیابان آپادانای اصفهان به روی یک زن اسید پاشیده و به آسانی از صحنه دور شدند. بنا‌ به گزارشهای دریافتی منابع خبری مقاومت ایران، مأموران اطلاعات، ضمن حمل پیکر بی‌تحرک قربانی، به کسبه اطراف شدیداً اخطار داده و گفته‌اند اجازه بازگویی و نشر این خبر به دیگران را ندارند.

******

ناصر جورکش، پدر سهیلا جورکش یکی از قربانیان اسیدپاشی در اصفهان فاش ساخت مأموران انتظامی وی را تهدید کرده بودند که موضوع حمله اسیدپاشان به دخترش را نباید اطلاع‌رسانی عمومی کند. وی گفت: عوامل اسیدپاشی دو نفر موتورسوار بودند که توسط یک خودرو "پیکان سفیدرنگ" همراهی می‌شدند. این پیکان سفیدرنگ، «پشت سر موتور حرکت می‌کرده و به نوعی حالت مراقبت از آنها را برعهده داشته است».
سهیلا جورکش، غروب نهم مهرماه در محدوده‌ی "میدان بزرگمهر" اصفهان در حالی‌که در اتومبیل خود نشسته بود و با مادرش تلفنی صحبت می‌کرد، مورد حمله‌ی اسیدپاشی قرار گرفت. او در اثر این حمله، با آسیب‌های جدی از جمله از بین رفتن کامل یک چشم و بخش بزرگی از بینایی چشم دیگرش روبه‌رو شده است. مردم گروههای اسیدپاش را آمرین به معروف و ناهیان از منکر میدانند. امیر روزبهانی یکی از سرکردگان انصار حزب الله گفت: عنان "امر به معروف" در اختیار گروههای حزب الله است و جایگاه آنان رفیع تر از قانون و بر اساس ماده 8 قانون اساسی است. گروه‌های امر به معروف و نهی از منکر مدتهاست که در سطح کشور فعال هستند و دایره عملکرد آنان رو به افزایش است. وی افزود: به موازات افزایش فعالیت گروههای امر به معروف، مجلس نیز "با وجود هیاهوی ضدانقلاب، با قوت و سرعت در حال تکمیل فرایند تصویب قانون حمایت از آمران به معروف است". اعتراضات مردمی به حمله به زنان با اسید همچنان ادامه دارد. جمعی از مردم سنندج که اکثر آنان را زنان تشکیل می دادند، روز 6 آبان در مقابل استانداری رژیم در این شهر تجمع کرده و به اسیدپاشی حکومتی به روی زنان و دختران اعتراض کردند و با مأموران حکومتی درگیر شدند.
 مأموران ضدشورش در وحشت از گسترش
این درگیریها، به تجمع‌کنندگان یورش برده و آنان را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
نماینده خامنه‌ای در استان یزد اسیدپاشی توسط باندهای سازمان‌یافته رژیم را با عنوان «مسأله کوچک اسید پاشی در اصفهان» مطرح کرد و نسبت به عواقب گسترده اجتماعی آن علیه حکومت ابراز نگرانی نمود و گفت: «پیرامون این موضوع آن‌قدر مانور دادند و آمار متعدی اعلام کردند که هدف آنها لکه‌دار کردن اسلام و فریضه امر به معروف و نهی از منکر بود». آخوند محمدرضا ناصری نماینده خامنه‌ای در یزد، افزود: تأسف این‌جاست که برخی سیاستمداران و احزاب مسائل را درک نمی‌کنند و ضمن باور کردن اخبار رسانه‌های خارجی همه اطلاعات را از رادیوهای بیگانه می‌گیرند». در عین حال رژیم، تجمعی از ماموران خود در یزد را تحت عنوان نمازگزار برای عربده‌کشی علیه زنان به خیابانها فرستاد. آنها شعار می‌دادند "نهی از منکر گلوله جنگی است". از سوی دیگر معترضان به اسیدپاشی برای تجمع و تظاهرات در روز سه‌شنبه 13آبان در شهرهای مختلف ایران فراخوان دادند. تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، کرمانشاه، شیراز، کرج، رشت، آبادان، سنندج، شاهرود، ارومیه، اهواز و تعداد دیگری از شهرها به‌عنوان محل این حرکت اعتراضی اعلام شده اند.
لازم به ذکر است که گروهی از نمایندگان زن پارلمان ایتالیا از حزب دموکرات (حزب حاکم) در مقابل سفارت رژیم ایران در رم، نسبت به اعدام ریحانه جباری و اسیدپاشی علیه زنان ایران، تظاهرات کردند. خبرگزاری آنسای ایتالیا گزارش داد که شماری از اعضای رهبری احزاب ایتالیا، اعضای هیأت‌رئیسه پارلمان و کمیسیونهای مختلف پارلمان ایتالیا و وزرای پیشین در دولتهای ایتالیا در این تظاهرات اعتراضی شرکت داشتند.

"رژیم ایران حامی تروریسم است"

سوزان رایس مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا گفت: رژیم ایران، یک حکومت حامی تروریسم است و در جهت از بین بردن ثبات در کشورهای همسایه و منطقه عمل می‌کند و می‌خواهد به سلاح اتمی دست یابد. سوزان رایس در رابطه با گفتگوهای جاری اتمی کشورهای 5+1 و رژیم ایران گفت: امکان رسیدن به توافق در گفتگوهای جاری پیرامون برنامه اتمی رژیم ایران 50 درصد و یا کمتر از آن است، و تأکید کرد: این گفتگوها تا بیست و چهارم ماه آینده (نوامبر) به مرحله مهمی می‌رسد و در این تاریخ مذاکرات تمام خواهد شد. وی تأکید کرد: اگر تا این زمان به یک توافق در رابطه با برنامه اتمی رژیم ایران برسیم به یک موفقیت بزرگ در امنیت آمریکا و منطقه رسیده‌ایم.

******

در پاریس جشنواره آزادی فلسطین با شرکت دهها هنرمند و روشنفکر فلسطینی و سایر کشورهای اروپایی و عرب برگزار شد. این جشنواره با هدف حمایت از پایان یافتن اشغال فلسطین توسط اسرائیل برگزار شد. جشنواره پاریس با به‌رسمیت شناخته شدن دولت فلسطین توسط سوئد همزمان شد.

******

انجمن جهانی "پیشبرد علم" جایزه "آزادی و مسئولیت علمی" سال 2014 را به امید کوکبی، فیزیکدان و زندانی سیاسی ایرانی اهدا کرد. امید کوکبی یکی از برگزیدگان المپیاد فیزیک و دانشجوی نخبه‌ی ایرانی است که در دانشگاه تگزاس آمریکا به عنوان محقق مهمان در رشته‌ی فیزیک اتمی با گرایش لیزر به تحقیق مشغول بود. وی در بهمن ماه ۱۳۸۹ هنگامی که بعد از سفری کوتاه به ایران قصد بازگشت به آمریکا را داشت در فرودگاه خمینی بازداشت شد. کوکبی به اتهام "ارتباط با دولت متخاصم"، بدلیل اینکه کوکبی حاضر نشده بود بروسیه رژیم شود و "کسب درآمد نامشروع" بدلیل پرداخت هزینه های سفرهای تحقیقی کوکبی توسط دانشگاه آمریکایی، در دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی به ۱۰ سال حبس محکوم شد. امید کوکبی در نامه‌ای که از زندان به بیرون فرستاد اعلام کرد که چندین بار از سوی مقامات امنیتی و نظامی ایران به دلیل تخصص‌اش به فعالیت در برنامه‌ی اتمی ایران دعوت شد و هربار این دعوت را رد کرد.

******
مأموران وزارت اطلاعات رژیم، از دفن یک نوجوان بهایی در تبریز که به علت بیماری فوت کرده است، جلوگیری به‌عمل می‌آوردند. این نوجوان 12ساله به نام مهنا سمندری روز سه‌شنبه ۲۹ مهرماه به‌دلیل بیماری در شهر تبریز درگذشت ولی به دستور مأموران اطلاعات از صدور مجوز برای دفن پیکر وی به جرم بهایی بودن خودداری می شود.





******
شورای امنیت سازمان ملل‌متحد از ادامه کشتار مردم سوریه توسط رژیم بشار اسد ابراز نگرانی شدید کرد. تلویزیون الجزیره گفت: شورای امنیت طی بیانیه‌یی تمامی اشکال خشونت علیه شهروندان سوری به‌ویژه تهاجمهای هوایی رژیم اسد با بشکه‌های انفجاری به اردوگاه پناهندگان در ادلب را به شدیدترین لحن محکوم کرد.

 عکس ریحانه جباری از سر آرامگاهش در بهشت زهرا توسط ماموران حکومتی کنده شد

روز پنجشنبه 8آبان با وجود فضای شدید امنیتی، جمعی از مردم و خانواده و بستگان ریحانه جباری بر سر آرامگاه وی در بهشت زهرا تجمع کرده و یاد ریحانه را گرامی داشتند. ماموران حکومتی عکس ریحانه جباری را که توسط خانواده او روی مزار نصب شده بود، کنده و با خود برده بودند.