صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آبان ۰۴، ۱۳۹۳

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

ریحانه جباری روز شنبه 3 آبان پس از هفت سال و نیم شکنجه فیزیکی، روحی و روانی در زندان گوهردشت کرج حلق آویز شد. ریحانه جباری که زمان دستگیری 19 ساله بود به جرم کشتن فردی به نام مرتضی سربندی که از ماموران وزارت اطلاعات بود، جهت دفاع از خود، به مرگ محکوم شد. اقدامات مادر ریحانه خانم شعله پاکروان که چند هفته پیش قصد رژیم برای پنهانی اعدام کردن دخترش را افشا کرد، باعث شد تا تعدادی از ایرانیان پشت درهای زندان گوهردشت کرج تجمع کنند و رژیم را مجبور به عقب نشینی نموده و ریحانه به سلول خود بازگشت. خانم پاکروان شجاعانه در برابر فریبکاریهایی به منظور عدم گفتگو با رسانه ها، ایستاد و هیچگاه سکوت نکرد.  سازمان عفو بین الملل بارها با انتشار بیانیه هایی خواستار توقف حکم اعدام ریحانه شده بود و اعدام این دختر بی گناه را محکوم کرد. خبرگزاریهای معتبر جهانی از قبیل سی ان ان، ان بی سی، رویتر، فرانسه 24، سی بی سی کانادا، العربیه، نیویورک تایمز و غیره، خبر اعدام ریحانه جباری را انعکاس دادند. همچنین مقامات برخی کشورها از جمله  وزیر خارجه کانادا، جان برد، کریستوفر اشترسر، مسئول حقوق بشر دولت آلمان، وزارت امور خارجه انگلستان، وزارت خارجه آمریکا و اتحادیه اروپا، اعدام ریحانه را محکوم کردند. ریحانه جباری هنگام سربدارشدن 26 ساله بود. روز یکشنبه 4 آبان پیکر رحیانه جباری که در زندان گوهردشت کرج اعدام شده بود، تحت شدید تدابیر امنیتی در گورستان بهشت زهرا به خاک سپرده شد. به گفته سیمای آزادی تلویزیون ملی ایران، 300 نیروی انتظامی و دهها نیروی امنیتی در بهشت زهرا مستقر شده بودند. شعله پاکروان گفته است: ساعت 10 صبح در بهشت زهرا با پری پیکر مظلومم خداحافظی می کنم. ریحانه من روحش را برای قضاوت به تاریخ سپرد و من بسیار اندوهگین، اما پرتوانم.
رژیم اما ریحانه را زمانی اعدام کرد که اعتراضات و اعتصابات در شهرهای مختلف کشور در جریان بود. هرچند اعدام ریحانه قرار بود مردم را مرعوب کرده و به خانه بازگرداند، اما مردم که طبق فراخوانهای قبلی آماده برگزاری تجمعات خود شده بودند، به موج اسیدپاشیهایی که دست عوامل جناحهای حکومتی در آن دیده می شود، به اعتراضات خود ادامه دادند و در مقابل حمله نیروی انتظامی مقاومت کرده و با نیروهای حکومتی درگیر شدند.  لازم به ذکر است که کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت نیز روز اول آبانماه از عموم زنان و مردان ایران
خواسته بود در این تظاهرات شرکت کنند. این تظاهرات در چند نقطه از شهر تهران، اهواز، مشهد، اصفهان، آبادان، سنندج، ارومیه، شاهرود، تبریز، کرج، شیراز، کرمانشاه، سقز، رشت، منجر به درگیریهایی بین مردم و نیروهای حکومتی گردید. در جریان این درگیریها دهها زن و مرد از جمله نسرین ستوده وکیل دادگستری، دستگیر شدند. مردم روز چهارشنبه 30 مهر نیز در تهران و اصفهان دست به تظاهرات بزرگی زده بودند. آنها شعار می دادند:”امنیت آزادی حق مسلم ماست“،  ”ننگ ماست، ننگ ماست مجلس شورای ما“،”اسید پاش مزدوره، امنیت از ما دوره“،”زاینده رود خشک شده، اسید پاشی مد شده“،”ای خواهر قربانی در قلب ما میمانی“، "مرگ بر داعشی‌های ایران"، "نیروی انتظامی چشمای خواهرم کو؟"، امنیت، آزادی حق زن ایرانی".  موج اسیدپاشی پس از تحریکات امام جمعه های شهرهای ایران از جمله اصفهان شروع شد. لازم به ذکر است که برخی از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج در اعتراض به موج اسیدپاشی علیه زنان ایران، دست به اعتصاب غذا زده اند.
موج اسیدپاشی اما همچنان در ایران ادامه دارد. به نقل از منابع خبری مقاومت ایران، عوامل ولی فقیه روز جمعه دوم آبان ساعت 20 در سه راهی ملک شهر اصفهان به روی یک دختر 24ساله به نام فرشته اسید پاشیدند. یکی از شاهدان گفت: آنها سه نفر بودند که سوار بر موتور بودند، صورت خود را با چفیه پوشیده بودند و هنگام فرار یکی از آنها به یک اتومبیل خورد ولی از صحنه گریخت. دو نفر از شاهدان فریاد می‌زدند که آنها را شناخته‌اند، گفته می‌شود یکی از آنها از بسیجیان همین محل بوده است.
از سوی دیگر و بنا به گزارش سایت مجاهدین خلق،  پاسدار لاریجانی رئیس مجلس رژیم، در جلسه علنی 4 آبان از طرح امر به معروف که زمینه‌ساز اسیدپاشی به زنان ایرانی است دفاع کرد و گفت: «مبادا کسی تصور کند این امر برای جامعه جنبه فرعی دارد و تفننی است و مبادا که کسانی با این فریضه مهم برخورد سیاسی نمایند. ... این همه فضاسازی علیه این طرح و مرتبط کردن آن با برخی مسایلی که در کشور رخ داده کار نادرستی بود. ... . یا بیان کردند در این بحث عده‌یی خاص می‌توانند اقداماتی انجام دهند، تعجب‌آور است». وی افزود: «... چرا فضای سیاسی کشور را بلاوجه غبار آلود می‌نمایید. سیاسی کردن یک اقدام زننده، جز فرصت‌طلبی چیز دیگری نیست، یک نامردی سیاسی است، که متأسفانه زمانی در دوره‌هایی هم از این کارها شد و نتیجه آن تندروی‌هایی بود که به کشور لطمه زد... این روش که تکرار همان روشهای مذموم سابق است. عقل حکم می‌کند که مسایل امنیتی در جامعه به سوی اجتماعی شدن سوق پیدا کند، نه بالعکس که پدیده‌های سیاسی و اجتماعی، امنیتی شود مخصوصاً وقتی ملاحظه می‌کنند که در شرایط ملتهب منطقه، قدرتها می‌خواهند آرامش کشور ایران که سنگر پایداری است بهم بزنند و گاه با رسانه‌های خود به تحریف و شینطنت مشغولند باید توجه رسانه‌ها و سیاستمداران بیشتر و دقیقتر باشد».
پاسدار لاریجانی همچنین به موضوع مذاکرات هسته‌یی پرداخت و در واکنش به اظهارات مقامهای آمریکایی گفت: «نکته چهارم
، سخنان بی‌حساب برخی مقامات آمریکایی است که حین مذاکرات مطالبی رو مطرح کردن که مغایر موضع آنان در علن بوده است و هر گاه که طرف ایرانی اعتراض نموده است گفته‌اند برای شرایط داخلی و وضعیت کنگره این مطالب را بیان می‌کنند، اگر واقعاً این‌گونه است که باید بر این موقعیت جهانی تأسف خورد که با حیله‌گری درون خود را آرام می‌کند و اگر مکری در مذاکرات است که بدانند برای طرف ایرانی موضوع روشن گردیده و از این رهگذر کلاهی دوخته نمی‌شود»...

******
روز یکشنبه 27مهر ماموران حکومتی به زندانیان زندان برازجان واقع در استان بوشهر، یورش بردند و به بهانه بازرسی به ضرب و شتم و تخریب وسایل آنان پرداختند. در این یورش تعدادی از زندانیان مصدوم و مضروب شدند.

 

مردم سراب به کلانتری 11 این شهر حمله کردند

جمعی از مردم شهر سراب در جنوب شرقی استان آذربایجان شرقی به‌دنبال قتل یک جوان 17ساله توسط مأموران نیروی انتظامی، روز شنبه سوم آبان به کلانتری 11 حمله کرده و سه تن از مأموران را که یکی از آنها افسر بود مورد تهاجم قرار داده و کتک زدند. مردم معترض سپس دکل مقابل کلانتری را واژگون نمودند. مأموران حکومتی از ترس به داخل کلانتری رفته و پنهان شده بودند تا از سنگ باران مردم در امان باشند.

******
روز چهارشنبه 30 مهر= 22 اکتبر حدود ساعت 10 بامداد، مردی با اسلحه یک سرجوخه ذخیره و پدر یک پسر 5 ساله، بنام نیتن سریولو که در حال نگهبانی در محل بنای یادبود کانادا و در کنار مزار سرباز گمنام بود، را هدف گلوله قرار داد که دقایقی بعد منجر به مرگ او شد. مرد مهاجم سپس این میدان را که چندین متر با ساختمان پارلمان کانادا فاصله دارد، ترک نموده و با اسلحه وارد ساختمان میانی پارلمان شد. وی خود را به درون ساختمان و پشت در کتابخانه پارلمان کانادا رسانید که بر ایر تیراندازی ماموران پلیس
ویژه و مامور اجرای پارلمان که در صحن مجلس حضور دارد، کشته شد. گفته شده است که نام مرد مهاجم، مایکل زهف بیبو، که از مادر کانادایی فرانسوی و از طرف پدر لیبیایی است، زندگی سختی داشته و به مواد مخدر اعتیاد داشته است. از گزارشات مختلف پیداست که مایکل برای رفع مشکلات خود بدنبال راه فراری بوده است. پاسپورت مایکل بیبو که قصد داشته به سوریه سفر کند، ضبط شده بود. در تهاجم روز چهارشنبه مایکل زهف بیبو، تمامی
اعضای پارلمان و کابینه دولت و شخص نخست وزیر در همان طبقه حضور داشتند. روزهای چهارشنبه درهای پارلمان بروی توریستها و شهروندان اتاوا باز می باشد امری که نگرانیهای زیادی را در روز حمله به دنبال داشت. ساعتها پس از حمله به پارلمان کانادا، اعضای دولت و نمایندگان پارلمان در اتاقهای دربسته توسط پلیس کانادا آر سی ام پی و لباس شخصیهای مسلح پارلمان، نگهبانی می شدند. سفارتخانه های بسیاری از کشورها نیز در اتاوا در این روز تعطیل شدند. همچنین از تردد مردم در مدارس، دانشگاه و اماکن عمومی اطراف پارلمان تا ساعاتی جلوگیری بعمل آمد. دانشگاه اتاوا که فاصله زیادی با پارلمان ندارد نیز تعطیل شد. پارلمان کانادا در مرکز شهر اتاوا قرار دارد و هزاران کارمند و مزدبگیر در این منطقه وسیع کار می کنند.
روز بعد از این حادثه ناگوار و در عین حال تاریخی، استیون هارپر نخست وزیر کانادا به همراه همسرش با قرار دادن دسته گل در محل کشته شدن سرجوخه جوان، سریلو، ادای احترام کردند. پارلمان کانادا روز پنجشنبه با سخنرانی نخست وزیر آغاز به کار کرد. آقای هارپر تهاجم به پارلمان را یک حمله تروریستی خواند و خواستار توجه بیشتر به مسئله تروریسم شد. رهبر اپوزیسیون از حزب ان دی پی تام مولکر و رهبر حزب لیبرال جاستن ترودو و رهبران احزاب بلاک کبکوآ و سبزهای کانادا نیز سخنانی ایراد نمودند. همگی بر همبستگی با دولت و مردم کانادا تاکید نموده و اعلام کردند که ما شاید مخالف هم باشیم اما دشمن یکدیگر نیستیم.
روز دوشنبه 20 اکتبر نیز يک شهروند ۲۵ سالهٔ کانادايی به نام مارتین کوترو رولو که به اسلام افراطی گرويده بود، با خودروی خود دو سرباز کانادايی را در محوطه پارکينگ مرکز نیروهای مسلح کانادا در ایالت «کبِک» در شهر سن جان سور ریشولو زير گرفت و يکی از آنها را به نام استوار پاتریک وینسنت، کشت و خود نیز در تعقيب و گريز با پليس کشته شد. پاسپورت مارتین رولو نیز بدلیل تمایل او به پیوستن به داعش در سوریه ضبط شده بود و نام او جزو 90 نفری است که تحت نظر وزارت اطلاعات کانادا یا سی سس می باشند. تحقیقات در مورد حمله به پارلمان کانادا به پلیس آر سی ام پی کانادا تحویل داده شده است.