صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، شهریور ۲۴، ۱۳۹۳

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

 

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، در آستانه برگزاری مجمع عمومی این سازمان در ماه جاری، گزارش سالیانه خود از وضعیت حقوق بشر در ایران را منتشر کرد. سایت العربیه فارسی نوشت: به نقل از خبرگزاری رویتر در گزارش بان کی مون آمده است: "پرزیدنت روحانی وعده داده بود که محدودیت های آزادی بیان را از بین برده و آزادی مطبوعات را به جامعه بازگرداند. اما متاسفانه نه تنها این وعده ها عملی نشد، بلکه محدودیت های موجود برای این بخش از جامعه، اثرات منفی زیادی داشته و زندگی بخش بزرگی از جامعه ایران را تحت تاثیر قرار داده است". دبیر کل سازمان ملل متحد در این گزارش علاوه بر وضعیت روزنامه‌ نگاران، به وضعیت اقلیت‌های قومی و مذهبی، محدودیت و سانسور در فضای مجازی می پردازد و می گوید: "روزنامه نگاران و دیگر اصحاب رسانه هنوز توسط دادگاه انقلاب احضار می شوند و در بعضی مواقع بازداشت و مورد اذیت و آزار نیروهای امنیتی قرار می گیرند". "تبعیض علیه گروه های قومی و مذهبی مانند سابق هم به شکل قانونی و هم عملی برقرار است. بهاییان از تحصیلات عالی و استخدام در دستگاه های دولتی محروم هستند و حتی در صورت استخدام شدن در بخش خصوصی، دخالت دولت علیه آنها محسوس است". این گزارش تاکید می کند: "وعده های روحانی از حرف به عمل تبدیل نشده است. به نظر می رسد که دستگاه قضایی ایران حتی دستور به محدودیت بیشتر اینترنت و رسانه های اجتماعی صادر کرده است".
بان کی مون می افزاید رژیم ایران مدعی است که سانسور اینترنت برای حفظ اخلاق شهروندانش و حملات سایبری به کشور ضروری است. تهران در این راستا به حملات سایبری پیشین که راکتور های هسته ای و سانتریفوژهای این کشور را هدف قرار داده بود، استدلال می کند.
وی در گزارش خود از افزایش اعدام ها در ایران شدیدا ابراز نگرانی کرده است. تخمین ها از اعدام شدگان سال 2012 میلادی از 314 تا 580 نفر است. شمار اعدامی های سال 2013  برغم وعده های روحانی نسبت به سال پیش از انتخاب شدنش، افزایش چشمگیری را نشان می دهد. بان کی مون در گزارش خود می نویسد، اکثر اعدام شدگان به قاچاق مواد مخدر متهم بوده اند. دبیر کل سازمان ملل متحد از اعدام افراد زیر سن قانونی در ایران به شدت انتقاد می کند. وی می نویسد: "براساس اطلاعات جمع آوری شده از منابع موثق، 160 نوجوان در ایران محکوم به اعدام شده و در انتظار اجرای این حکم در زندان به سر می برند".  هم اکنون دستکم 2000 نفر محکوم به اعدام و در انتظار اجرای این حکم در زندان هستند."
در بخشی از گزارش بان کی مون به بحث ممنوعیت استفاده از شبکه ‌های اجتماعی نظیر فیس‌بوک و توئیتر در ایران، علی‌ رغم استفاده روزافزون مسئولان از آنها نیز اشاره شده است. مجمع عمومی سازمان ملل ده روز دیگر تشکیل جلسه خواهد داد. لازم به ذکر است که ایرانیان مخالف رژیم نیز در حال آماده سازیهای لازم برای برپایی تظاهرات در مقابل سازمان ملل و در اعتراض به حضور روحانی رئیس جمهور رژیم ایران، در سازمان ملل می باشند. تظاهرات ایرانیان روز پنجشنبه 25 سپتامبر، ساعت 10 و نیم صبح مقابل مقر ملل متحد آغاز خواهد شد. جهت اطلاعات بیشتر لطفا به وب سایت

no2rouhani.com مراجعه بفرمایید.

یک امدادگر انگلیسی توسط گروه تروریستی داعش سر بریده شد

داعش (دولت اسلامی عراق و شام) اعلام کرد یک گروگان انگلیسی را سربریده است.
این گروه ویدئویی را منتشر کردند که در آن دیوید هاینز امدادگر انگلیسی که سال گذشته در سوریه ناپدید شده بود گردن زده می‌شود. به گزارش خبرگزاری رویتر ویدئوی منتشر شده پیغامی به متحدان آمریکا نام دارد و در آن دیوید کامرون تهدید می‌شود که اگر به مبارزه با داعش ادامه دهد یک شهروند انگلیسی دیگر نیز گردن زده خواهد شد.
دیوید کامرون آن را یک عمل شیطانی محض نامید
و در بیانیه‌یی وعده داد که قاتلان دیوید هاینز را به سزای اعمالشان برساند. دیوید هاینز امدادگری بود که در ماه مارس سال 2013 در سوریه ربوده شده بود.
پنجشنبه شب باراک اوباما استراتژی خود مبنی بر جنگ با داعش را در یک سخنرانی اعلام داشت و گفت که به داعش حمله نظامی هوایی خواهد کرد و با کمک ائتلاف بین المللی مشکل داعش را حل خواهد نمود. باراک اوباما قبل از این سخنرانی در مصاحبه با رسانه های آمریکایی گفته بود که مشکل داعش، بزرگتر از مشکل رژیم ایران در منطقه است. بر همین اساس رسانه های غربی بر روی همکاری آمریکا با رژیم ایران در مقابله با داعش تمرکز داشتند که در سخنرانی باراک اوباما به این شایعات پایان داده شد. از طرفی دیگر ائتلاف بین المللی علیه داعش گسترش می یابد. تاکنون کشورهای زیادی برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی علیه داعش اعلام آمادگی کردند. برخی از این کشورها عبارتند از: مصر، لبنان، اردن، عراق، عربستان سعودی، کویت، بحرین، قطر، امارات متحده عربی، عمان، دانمارک، فرانسه، انگلیس، آلمان، لهستان، ایتالیا، کانادا و استرالیا. همزمان، ایتالیا اعلام کرد: سوخت هواپیماهای آمریکایی در عراق را که به داعش حمله می‌کنند تأمین می‌کند. آلمان هم اعلام کرد 40 مربی نظامی به عراق اعزام خواهد کرد. لازم به ذکر است که رژیم ایران را به این ائتلاف راه نداده اند.
دولت فرانسه اعلام کرد تصمیمی برای مشارکت دادن رژیم ایران در جلسه یی که دوشنبه آینده در پاریس برای مقابله با داعش برگزار می شود، نگرفته است. به نوشته روزنامه السیاسه یک دیپلومات برجسته فرانسوی گفت ما مشکل داعش را با مشارکت تمامی طرفها حل خواهیم کرد اما دو مرزبندی داریم که نباید از آن تخطی کنیم هیچ جایی برای مماشات در مذاکرات اتمی نیست و هیچ جایی برای بشار اسد وجود ندارد که رژیم تهران تلاش می کند جامعه جهانی را وادار کند آن را به رسمیت بشناسد.

 

13زندانی بطور جمعی در قزلحصار کرج اعدام شدند

رژیم روز چهارشنبه 19شهریور در یک اعدام جمعی 13زندانی را در  زندان قزلحصار کرج بدار آویخت. منابع خبری مقاومت که این خبر را انتشار داده می افزایند که در گزارشهای قبلی خبر اعدام 8زندانی در همین روز در قزلحصار منتشر شده بود. دو برادر به‌نامهای احسان و سامان خسروی و مسعود زیبایی از جمله اعدام شدگان هستند.
در خبری دیگر رژیم دو زندانی را روز پنجشنبه در رشت بدار آویخت. یکی از این دو زندانی یک زن 60ساله بوده است.


 زندانی سیاسی خالد حردانی با عقب نشاندن رژیم در موافقت با خواسته هایش، به اعتصاب غذای 12روزه خود پایان داد. وی از روز ۸ شهریور و پس از آن که زندانبانان قصد انتقال او به نقطه ای نامعلوم را داشتند دست به اعتصاب غذا زده بود.



اعتصاب غذای دراویش زندانی همچنان ادامه دارد

بنا به اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران بتاریخ 20 شهریور، اعتصاب غذای 9تن از دراویش گنابادی در زندانهای اوین و شیراز برای سیزدهمین روز ادامه یافت. در ششمین روز از اعتصاب غذا، برخی از این زندانیان دست به اعتصاب دارو نیز زدند.
در
اویش اعتصابی در وصیت نامه یی که از آنها منتشر شده نوشته اند: «دشمنان دین و قانون در لباس دین و قانون... ما را زجرکش می کنند. ما از این اعتصاب غذا نمی میریم بلکه کشته می شویم و... به شهادت تاریخ تا ابد زنده ایم... به عنوان وصیت از همه آزادمردان جهان و به خصوص برادران نعمت اللهی گنابادی تقاضا می کنیم که خونخواهی ما را تا محاکمه کامل مأموران و آمران این شکنجه ها ادامه دهند».
این اطلاعیه می افزاید که دراویش زندانی در سالهای اخیر، علاوه بر شکنجه های فیزیکی رایج، در بسیاری از اوقات به زندانهای عادی یا سلولهای انفرادی منتقل شده اند و به عنوان یک اقدام تحقیر آمیز سبیلهای آنها را تراشیده اند. زندانیان اعتصابی شامل آقایان حمیدرضا مرادی سروستانی، افشین کرم پور، فرشید یداللهی، رضا انتصاری، امیراسلامی، امید بهروزی، مصطفی دانشجو، مصطفی عبدی و کسری نوری خواستار آزادی کامل جامعه درویشان از زندان و پاسخگویی مقامهای رژیم در مورد سالها نقض حقوق دراویش هستند. 

  

اخبار اعتراضی؛

 مأموران مرصاد نیروی انتظامی روز پنجشنبه 20شهریور در پاسگاه دهپا بید در 85 کیلومتری شهرستان خاش به سمت یک خودرو پژو 405 آتش گشودند که بر اثر این اقدام  خودرو از جاده منحرف و از پل سقوط کرده و آتش گرفت. هر دو سرنشین خودرو که حدوداً 15ساله و 26ساله بودند کاملاً در آتش سوخته و جان باختند. این دومین تیراندازی مستقیم به سمت شهروندان طی چند روز اخیر در منطقه خاش است. مردم منطقه می‌گویند این اقدامات در واکنش به کشته شدن 10تن از پاسداران در حمله افراد مسلح به یک پاسگاه در سراوان بوده است.

 در بندرعباس نیز مردم روستاهای گچین، خونسرخ، بوستونو و چند روستای دیگر در کناره ساحلی این شهر، در روزهای 19 و 20شهریور، با مأموران نیروی انتظامی درگیر شدند. ماموران حکومتی مردم این منطقه را به بهانه قاچاق سوخت مورد حمله و اذیت و آزار قرار می‌دهند. گفته می شود طی چند روز اخیر حداقل ده تن در این درگیریها مجروح و به بیمارستانهای بندرعباس منتقل شده‌اند.

 عده‌یی از جوانان تهرانی روز پنجشنبه 20شهریور با مأموران گشت ارشاد در قهوه‌خانه مظفری در نزدیکی بازار تهران به زد و خورد پرداختند.



 مردم بویژه جوانانی که بعدازظهر روز جمعه 21شهریور در صف سینما فرهنگ تهران واقع در خیابان شریعتی ایستاده بودند با مأموران ارشاد که قصد دستگیری دو دختر را داشتند به زد و خورد پرداختند.



 جمعی از جوانان در پارک سرخه حصار تهران روز جمعه 21شهریور با مأموران درگیر شدند و یکی از آنها را کتک زدند. این درگیری زمانی شروع شد که مأموران قصد بازرسی از وسائل جوانان را داشتند که با مقاومت آنها روبه‌رو شدند.




 روز جمعه 21شهریور جمعی از جوانان در پارک جنگلی لویزان تهران با مأموران گشت  ارشاد که قصد دستگیری دو دختر جوان را داشتند درگیر شدند. در ادامه این درگیری مردمی که شاهد صحنه بودند به مأموران گشت حمله کردند. در نهایت اعتراض مردم به‌ویژه جوانان و مقاومت پدر و برادر این دختران مانع دستگیری آنها شد.

 دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی سنندج روز چهارشنبه 18شهریور با ماموران حراست درگیر شدند.  ماموران حکومتی مانع ورود یک دختر دانشجو به دانشگاه شدند، سایر دانشجویان به حمایت از دختر دانشجو با ماموران درگیر شده و  تجمع اعتراضی برپا کردند.


- جمعی از اهالی چهار راه طالقانی شهر کرج ظهر روز چهارشنبه 19شهریور، در اعتراض به قطعی چند ساعته برق و نوسانات پس از آن در مقابل اداره برق استان البرز واقع در بلوار طالقانی شمالی تجمع کردند.

 دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامشهر در تهران، روز دوشنبه 17شهریور در اعتراض به فقدان ابتدایی ترین خدمات عمومی در این دانشگاه تجمع کردند.




 اهالی روستاهای چگنی در خرم آباد صبح روز چهارشنبه 19شهریور در اعتراض به بی آبی در مقابل ساختمان رادیو و تلویزیون رژیم در خرم آباد تجمع کردند.