صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، مرداد ۰۶، ۱۳۹۳

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

زندانی سیاسی ارژنگ داوودی پس از تحمل 11 سال زندان به اعدام محکوم شد

آقای مهندس ارژنگ داوودی، معلم، شاعر و نویسنده، به اتهام «عضویت و هواداری و فعالیت مؤثر در پیشبرد اهداف مجاهدین در زندان» به اعدام محکوم شد. این زندانی سیاسی 61 ساله که از سال 1382 به اتهاماتی چون: «راه اندازی و تأسیس جنبش آزادی ایرانیان»، «کنفدراسیون دانشجویان ایرانی»، نوشتن «مانیفست ضد نظام جمهوری اسلامی» و «توهین به سران نظام» دستگیر شد به 11 سال زندان و 74 ضربه شلاق محکوم شده بود. این زندانی سیاسی کهنسال بیش از یک دهه از زندگی خود را در زندانهای مخوفی چون اوین، اهواز، گوهردشت کرج و بندرعباس و اغلب در سلولهای انفرادی گذارنده است. آقای داوودی بارها نامه های اعتراضی خود را به بیرون زندان انتقال داده و اعتراضات به شرایط زندان و زندانیان دیگر را اینگونه ابراز می نمود. آقای داوودی در تازه ترین نامه خود پس از صدور حکم اعدام به بان کی مون، ناوی پیلای و احمد شهید، می نویسد: "... به اطلاع ميرسانم كه در اواخر دوره حبس و نيز پس از اتمام دوره حبس بويژه در مدت 5 ماهی كه بصورت انفرادی در سويت شماره 5  زندان بندرعباس نگهداری ميشدم بارها توسط نيروهای امنيتی سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات بازديد و مورد اين پرسش قرار گرفتم كه آيا حاضرم پس از استخراج از زندان به خارج از كشور بروم؟ ولی چون هر بار با جواب منفی من روبرو شدند ترتيباتی اتخاذ نمودند تا اين آرای ظالمان بر عليه اينجانب صادر گردد...". لازم به ذکر است که همسر آقای داوودی نیز چند ماهی زندانی کشیده است. همچنین ماشین و خانه شخصی آقای داوودی به غنیمت رژیم در آمد که خانه ایشان چندی بعد به فروش رسید. عفو بین الملل خواستار توقف حکم اعدام آقای داوودی شده است.

اعتصاب غذای 40 روزه 4 زندانی کرد سیاسی با رسیدن به یکی از خواستهای خود پایان یافت

رژیم به یکی از خواسته های چهار زندانی سیاسی اهل سنت، تن داد و آنان را از قرنطینه زندان قزلحصار به قرنطینه زندان گوهردشت منتقل نمود. حامد احمدی، کمال مولایی، جمشید و برادرش جهانگیر دهقانی، چهار زندانی محکوم به اعدام سرانجام پس از 40روز اعتصاب غذا عصر روز دوشنبه به زندان گوهردشت منتقل شدند. این 4 زندانی سیاسی سنی که صرفاً به خاطر اعتقادات مذهبی شان به «تبلیغ علیه نظام، افساد فی الارض و محاربه» متهم و به اعدام محکوم شده اند، پس از آن که برای اجرای حکم اعدام از زندان گوهردشت به قزلحصار منتقل شدند، دست به اعتصاب غذا زدند. این چهار زندانی قبلاً نیز در اعتراض به حکم اعدام به مدت 75روز اعتصاب غذا کرده بودند. این چهار زندانی مقاوم در طول مدت اعتصاب، چندین مرتبه بیهوش شدند و دچار ناراحتی هایی مانند درد کمر و کلیه و تاری دید و خونریزی شدید معده شدند.

10 تن از جمله 4 زن در زندان بیرجند اعدام شدند

به نقل از اطلاعیه شورای ملی مقاومت اول مرداد، طی روزهای 29 و 30 تیر، رژيم 10زنداني شامل 4زن را در زندان مركزي بيرجند به دار آويخت. هشت تن از آنان در يك اعدام جمعي يكشنبه شب 29تير اعدام شدند. این اطلاعیه می افزاید: در همين حال، رئيسِ دادگستری رژيم در قائمشهر از صدور حكم دو بار اعدام -يكبار با طناب دار و يكبار سنگسار -و 15 سال حبس براي يك جوان 32ساله خبر داد. در همين روزها، مجازات ضدانساني شلاق زدن در مورد دست كم 9تن از شهروندان در شهرهاي كرمانشاه، شيراز و بابلسر اجرا شده است. در يك اقدام ديگر، در روز 23تيرماه در خيابان مجيديه تهران، مأموران حکومتی، به بهانه روزه خواری، آتش سيگار يك شهروند مسيحی را بر روی لبانش خاموش كردند و او را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

یک زندانی سیاسی کرد در زندان بندرعباس در وضعیت جسمی وخیمی بسر می برد

مسئولین زندان بندرعباس از انتقال یک زندانی سیاسی کرد به بیمارستان جهت مداوای پزشکی او جلوگیری می کنند. این زندانی کریم یوسف زاده نام دارد و اهل ارومیه می باشد که به زندان بندرعباس تبعید شده است. وی از بیماریهای گوارشی و خونریزی روده رنج می برد و نیاز به عمل جراحی دارد. مسئولین زندان به بهانه نداشتن بودجه حتی از تأمین داروهای مورد نیاز وی نیز خودداری می کنند. کریم یوسف زاده که در ارومیه به کارهای فرهنگی اشتغال داشت در تاریخ ۷ مرداد ماه ۱۳۸۸ بازداشت و در شعبه ۱۰۱ دادگاه انقلاب ارومیه به ۶ سال حبس محکوم شده بود. وی روز سوم آذر ماه ۱۳۸۸ به زندان مرکزی بندرعباس تبعید گردید.


زندانی سیاسی اصغر محمودیان، در شرایط جسمی نگران کننده ای در زندان سمنان به سر می برد. وی که از بیماریهای مختلف رنج می برد، در پاییز سال ۱۳۸۸ به اتهام هواداری از سازمان مجاهدین خلق ایران دستگیر و به ۶ سال حبس همراه با تبعید محکوم شد.

  

فشار و اذیت و آزار شهروندان مسیحی زندانی در دولت اعتدال روحانی شدت می یابد

فشارها و اذیت و آزار عوامل رژیم علیه خادمین کلیسا و دیگر شهروندان مسیحی زندانی در ایام ماه رمضان افزایش داشته است. روز دوشنبه ۳۰ تیر یکی از خادمین کلیسای کرج به نام رضا ربانی، پس از ۵ هفته زندانی بودن در سلولهای انفرادی بند سپاه کرج که در دست بازجویان وزارت اطلاعات می باشد به سالن ۷ زندان مرکزی کرج منتقل گردید.
وی متعاقباً به شعبه
۶ دادگاه انقلاب کرج برده شد و توسط محمد یاری که رئیس این شعبه می باشد مورد بدرفتاری و توهین و اذیت و آزار قرار گرفت. محمد یاری گفت: «شما نجس هستید، شما مسیحیان صهیونیست هستید، شما جوانهای مردم را منحرف می کنید، بدترین شرایط را باید برای شما مهیا کرد» و سپس یک قرار ۱۰۰ میلیون تومانی برای او صادر کرد. محمدیاری همچنین گفت: که به زودی پرونده ات به دادگاه می رود و همانجا حکمت صادر خواهد شد. از طرفی دیگر خادم دیگر کلیسای کرج امین خاکی از زمستان سال گذشته تاکنون در زندان کارون اهواز به صورت بلاتکلیف به سر می برد.
۲ شهروند مسیحی دیگر نیز به نامهای حسین بارون زاده و رحمان بهمن که از زمستان سال گذشته دستگیر شده اند در زندان دزفول در وضعیت بلاتکلیف می باشند.

اخبار اعتراضی؛

بر اساس گزارشهایی دریافتی مقاومت ایران، روز جمعه 3مرداد 93 همزمان با راهپیمایی روز قدس، جمعی از جوانان در خیابان انقلاب تهران اقدام به آتش زدن سطلهای زباله کردند. آنان همچنین با سنگ و بطریهای شیشه ای به خودروهای سپاه پاسداران حمله کردند. در جریان این تهاجم چندین تن از جوانان دستگیر شدند. در خیابان خمینی در تهران نیز جوانان شیشه های چندین خودرو سپاه پاسداران را شکستند. در همین روز در خیابان آزادی تهران نیروهای بسیجی با شوکر برقی به چند جوان معترض حمله کرده و پس از دستگیری آنها را به نقطه نامعلومی منتقل نمودند. این گزارش می افزاید در روز جمعه 3مرداد، تنها در خیابان خمینی 26جوان توسط نیروهای سپاه پاسداران و بسیج دستگیر شدند.


 جمعی از بازاریان تهران روز چهارشنبه 1مرداد 93 در اعتراض به افزایش کرایه مغازه های خود، تجمع کردند. تجمع کنندگان افزایش مستمر کرایه ها را غیرمنصفانه و بی دلیل عنوان کردند و اعلام کردند قادر به پرداخت چنین پولی نیستند.



 جمعی از معلمان زن در شهرکرد که با سابقه 20 تا 25سال طی سال 92 خود را باز خرید کرده بودند روز چهارشنبه اول مرداد در اعتراض به این که هنوز هیچ مزایایی برای آنها در نظر گرفته نشده است، در مقابل اداره کل آموزش و پرورش رژیم واقع در خیابان فرهنگیان شهرکرد تجمع کردند. مأموران نیروی انتظامی در وحشت از گسترش این حرکت اعتراضی وارد شده و زنان معلم را متفرق کردند.

- جمعی از مردم یزد که عازم تهران شده بودند، روز اول مرداد ماه 93 در خیابان پاستور تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند. این تجمع در اعتراض به شرکت ایران خودرو دیزل صورت گرفت که پس از 9سال کامیونهای این افراد را تحویل آنها نداده است.

مردم افغانستان در حمایت از زندانیان سیاسی در ایران تظاهرات کردند

جمعی از اهالی جلال آباد افغانستان روز شنبه در حمایت از زندانیان سیاسی ایران از جمله زندانی سیاسی رضا شهابی، عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در مقابل کنسولگری رژیم ایران در جلال آباد تظاهرات کردند. تظاهر کنندگان خواهان "آزادی فوری زندانی سیاسی رضا شهابی" شدند.

 


پنج سناتور آمریکایی طرحی را ارائه دادند که بر اساس آن، رئیس جمهور آمریکا موظف می شود هر گونه توافق نهایی اتمی با رژیم ایران را به کنگره ببرد
 خبرگزاری رویتر نوشت: جان مک کین، لیندزی گراهام، باب کورکر، مارک روبیو و جیمز ریش این طرح را ارائه داده اند که در صورت تصویب، قانون گذاران این اختیار را خواهند داشت توافقات دولت را رد کرده و همچنین تحریمهای جدیدی علیه رژیم ایران وضع کنند. این پنج سناتور 5روز بعد از اعلام به شکست رسیدن ضرب الاجل (20 ژوئیه) از سوی (رژیم) ایران و شش قدرت جهان و تمدید مذاکرات... لایحه خود را ارائه کردند. خبرگزاری رویتر می افزاید، ارائه این لایحه نشانه نگرانی جمهوری خواهان است که به گفته بسیاری از تحلیل گران، از شانس خوبی برای در اختیار گرفتن کنترل سنا بعد از انتخابات ماه نوامبر برخوردارند. این لایحه بعد از حصول توافق نهایی با (رژیم) ایران، سه روز به دولت اوباما فرصت خواهد داد که آن را به کنگره ارائه کند آنگاه قانون گذاران 15روز وقت خواهند داشت تا آن را مورد بازبینی قرار دهند و جلسات استماع برگزار کنند. سپس آنها 15روز دیگر فرصت دارند تا یک «قطعنامه عدم تأیید» ارائه کنند که اگر تصویب شود، همه تحریمهایی را که از روی (رژیم) ایران برداشته شده اند، دوباره اعمال خواهد کرد. این لایحه همچنین خواهان آن می شود که مدیر اطلاعات ملی آمریکا طی 10روز بعد از آن که دریافت (رژیم) ایران به التزاماتش تحت توافقهای هسته یی پایبند نیست یا با بازرسان بین المللی همکاری نمی کند، کنگره را مطلع سازد.

 

نیروهای امنیتی مراسم بزرگداشت احمد شاملو را برهم زدند

عصر روز پنجشنبه ۲ مرداد ماه مراسم بزرگداشت احمد شاملو در قبرستان امام زاده طاهر کرج برگزار گردید. ولی در اواسط برنامه با دخالت نیروهای امنیتی رژیم، این مراسم برهم زده شد و نیمه کاره ماند. به نقل از یکی از شرکت کنندگان در این مراسم «مأموران امنیتی ابتدا از شرکت کنندگان فیلم و عکس گرفتند و سپس از شرکت کنندگان خواستند تا محل را ترک کرده و تجمع را به پایان برسانند».

بانکهای رشت زنانه و مردانه می شوند

رژیم در یک اقدام ارتجاعی و برای اولین بار در رشت تفکیک جنسیتی در بانکها را به مرحله اجرا درآورد. بانکی تحت عنوان بانک ویژه بانوان دایر شده است که ورود مردان به آن ممنوع می باشد.



موج تظاهرات در شهرهای اروپا در حمایت از فلسطین همچنان ادامه دارد

در لندن حدود 10هزار نفر در مقابل سفارت اسراییل تظاهرات کردند. آنها پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آنها نوشته شده بود: پایان محاصره. تظاهر کنندگان شعارهایی برای خاتمه دادن به کشتار مردم فلسطین سردادند. در آلمان شهرهای مختلف این کشور صحنه تظاهرات در حمایت از مردم فلسطین بودند. در فرانکفورت، برلین و مونیخ تظاهر کنندگان شعار آزادی فلسطین را سر دادند. یک تظاهر کننده گفت: ما برای صلح در غزه تظاهرات می کنیم. بمبارانها در غزه عملی غیرانسانی است و فجایع انسانی به بار آورده است. در پاریس نیز بیش از 10هزار نفر با وجود ممنوعیت تظاهرات، گردهم آمدند و خواهان توقف کشتار در غزه شدند. تظاهر کنندگان با پلیس فرانسه درگیر شدند. حدود 70نفر از تظاهر کنندگان توسط پلیس فرانسه بازداشت شدند.