صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، مرداد ۱۲، ۱۳۹۳

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته



"هیچ جای امنی در غزه وجود ندارد"

خانم والری آموس کمیسر آژانس یاری رسانی ملل متحد، با ارائه گزارشی به شورای امنیت ملل متحد از هدف قرار گرفتن مکرر اماکن تحت مسئولیت ملل متحد، توسط اسرائیل در غزه خبر داد و گفت: «بیش از 103 مورد از تسهیلات ملل متحد مورد حمله و آتشباری قرار گرفته است، از جمله یک مدرسه که میزبان بیش از 3300 آواره بود و روز  30ژوییه مورد حمله قرار گرفت و بر اثر آن 19نفر کشته و بیش از 100نفر مجروح شدند». وی افزود: «ملل متحد 7تن از کارکنان خود را در جریان این حملات از دست داده و از زمان شروع درگیریها، تعدادی امدادگر هم کشته شده اند». خانم والری آموس که اظهاراتش مستقیماً از سی.ان.ان (31ژوییه) پخش می شد خاطرنشان کرد: «واقعیت غزه امروز این است که هیچ جای امنی وجود ندارد. بر اساس گزارشات اولیه، 9هزار خانه ویران شده یا خسارت دیده اند… از 3 مجتمع اصلی ملل متحد، دوتا از آنها از جمله دفتر آن در غزه آسیب دیده اند. مراکز درمانی هم در امان نمانده اند و 24 مرکز درمانی ویران شده یا خسارت دیده اند؛ برخی از آنها بارها مورد اصابت قرار گرفتند… بخشهایی از غزه هیچ برقی ندارند و بخشهای دیگر هم تنها 2ساعت در روز برق دارند. گفته می شود که تعمیرات، ماهها طول می کشد». خانم والری آموس در ادامه گزارش خود افزود: «... دبستان دخترانه ای در جبلیه که آوارگان در آن پناه گرفته بودند، مورد حمله توپخانه قرار گرفت... موقعیت دقیق این مدرسه 17 بار به ارتش اسرائیل اطلاع داده شده بود؛ از جمله این که به آنها گفته شده بود، آوارگان، در این مدرسه سکونت گزیده اند. اسرائیل به این آوارگان گفته بود خانه های خود را ترک کنند… من محکوم کردن این حمله را با قوی ترین کلمات تکرار می کنم. ما همچنین تأکید می کنیم که این نقض قوانین بین المللی است و خواستار حسابرسی هستیم و از اسرائیل می خواهیم که فوراً دست به تحقیق زده و یافته های خود را به اطلاع ما برساند. 
 از سوی دیگر بیش از 100 تن از هنرمندان اسپانیایی شامل کارگردانان و فیلم سازان مشهور دادخواستی را علیه «نسل کشی فلسطینی ها» بر صفحه فیس بوک امضا کردند. آنها اسراییل را به شدت محکوم کردند و خواهان آتش بس فوری در غزه شدند. هنرمندان سرشناس سایر کشورها نیز اعتراض خود را از سکوت جامعه جهانی نسبت به کشتار در غزه ابراز داشته اند. در عین حال بامداد جمعه 2 ساعت پس از اعلام برقراری آتش بس72ساعته، میان اسراییل و فلسطین، تانکهای اسراییلی یک بازار در شهر رفح در غزه را با تانک مورد حمله قرار دادند که به گزارش تلویزیون سی.ان.ان، در این حمله حداقل 40تن کشته و بیش از200تن زخمی شدند. اما گزارشهای تکمیلی حاکی از کشته شدن 150 تن می باشد. هر دو طرف یکدیگر را به نقض آتش بس متهم کرده اند. تعداد کشته شدگان فلسطینی در جریان حملات هوایی، زمینی و دریایی
اسرائیل علیه فلسطینیان از مرز 1650نفر گذشته و تعداد زخمیها هم به 8400نفر رسیده است که اکثرا غیرنظامی هستند. ریاض منصور نماینده فلسطین در سازمان مل در مصاحبه ای با تلویزیون سی ان ان در پاسخ به این سؤال که آیا مقامهای فلسطینی می توانند آتش بس را تضمین کنند؟ گفت: آنچه ما خواستار آن هستیم، این است که آیا اسرائیل می تواند به ما تضمین حفاظت از یک میلیون و 800هزار نفر از مردم در نوار غزه را بدهد؟ زیرا این ما هستیم که بیشترین صدمه را دیده ایم، ما حدود 10هزار کشته و زخمی داده ایم… ، لذا انتظار دارید ما چه کنیم!؟ 240هزار نفر آواره می باشند، آنها کجا بروند!؟ مردم فلسطین به خصوص مردمی که در غزه می باشند، خواستار آتش بس هستند، آنها خواستار زندگی شرافتمندانه هستند. لازم به ذکر است که 3 اسرائیلی غیرنظامی و حدود 50سرباز اسرائیلی در جریان مناقشات کشته شده اند.

شش قاضی، متهم به سرکوب آزادی بیان در ایران می باشند

 روزنامه گاردین با انتشار اسامی 6 قاضی رژیم ایران، در گزارشی نوشت گروه های حقوق بشری می گویند شش قاضی تحت نفوذ نیروهای امنیتی و اطلاعاتی، هدایت سرکوب روزنامه نگاران و فعالان سیاسی در ایران را به عهده گرفتند. آنها عبارتند از: ابوالقاسم صلواتی، محمد مقیسه، یحیی پیرعباسی، حسن زارع دهنوی، حسن بابایی و احمد زرگر. این شش قاضی در دادگاههای غیرعلنی و محاکمه های کوتاه و چند دقیقه یی روزنامه نگاران، وکلا، فعالان سیاسی و اعضای گروه های اقلیت مذهبی و قومی را به زندانهای بلندمدت، شلاق و اعدام محکوم کرده اند.

۴هموطن کرد توسط نیروی انتظامی به قتل رسیدند

بر اساس اخبار منتشره در سایت مجاهدین خلق، مأموران نیروی انتظامی روز جمعه 10مرداد بر روی یک شهروند موتورسوار در روستای درجه از توابع مریوان در استان کردستان آتش گشوده و وی را به قتل رساندند. بنا به خبر دیگری مأموران نیروی انتظامی در کردستان بر روی چند جوان شلیک کردند که سه تن در جا کشته شدند. 2 تن از جان باختگان حسین قادری و سالار شاهمرادی می باشند که برای امرار معاش مشغول فروش گازوییل در نوار مرزی بودند.

۴۷تن از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰اوین به بند ۷ اوین منتقل شدند

روز شنبه 11مرداد، چهل و هفت تن از زندانیان سیاسی بند 350 زندان اوین، به بند هفت این زندان منتقل شدند. مومنی معاون زندان و خطیبی معاون حفاظت زندان اوین ضمن اعلام اسامی بیش از 80 نفر از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اعلام کردند روند انتقال دیگر زندانیان در روزهای آینده همچنان ادامه خواهد داشت. روز شنبه ۴۷ نفر از لیست اعلام شده منتقل شدند و انتقال مابقی به روز بعد موکول شد.

به چند خبر اعتراضی توجه بفرمایید؛


روز شنبه 11مرداد93، جمعی از بازنشستگان ذوب آهن اصفهان در خیابان نشاط مقابل اداره بازنشستگی رژیم تجمع کردند. تجمع کنندگان به پرداخت نشدن حقوقهای عقب افتاده بازنشستگان اعتراض داشتند.


 بیش از 50 درصد مغازه های طلافروشان اصفهان روز شنبه 11 مرداد، در اعتراض به اخاذی مالیاتی رژیم دست به اعتصاب زدند.




 بیش از ۴۰کارخانه سنگ بری اصفهان، دست به اعتصاب زدند. آنها در اعتراض به اخاذی مالیاتی رژیم از دو هفته پیش دست به اعتراض زده اند.



 کارگران شرکت سیمان سازی سنندج روز چهارشنبه 8مرداد در اعتراض به پرداخت نشدن حق بیمه خود دست به تجمع زدند. کارگران تهدید کردند در صورتی که حق بیمه آنها پرداخت نشود دست به اعتصاب خواهند زد.



 مأموران نیروی انتظامی در تهران روز جمعه 10مرداد به تعداد زیادی از دستفروشان در میدان رضاییها موسوم به میدان هفت تیر حمله کردند. این ماموران ضمن لگدمال کردن اجناس؛ مانع کسب و کار دستفروشان شدند. این عمل مورد اعتراض مردم حاضر در صحنه قرار گرفت.


 جمعی از مردم در بازار تهران روز پنجشنبه 9مرداد با مأموران شهرداری و لباس شخصیها که قصد جلوگیری از فعالیت دستفروشان را داشتند درگیر شدند. وقتی دستفروشان در مقابل مأموران مقاومت کردند، مردم به کمک آنها شتافتند و با مأموران درگیر شدند. لباس شخصیها در این درگیری 6تن از مردم معترض را بازداشت نمودند.

******
طی حمله ای تعدادی از فعالان سایبری در مشهد دستگیر شدند. در این حمله که روز یکشنبه پنجم مرداد صورت گرفت، حمید حکمتی، اسماعیل ایزدی، فرید صارمی، علی چینی ساز، زهرا کعبی، فرجاد صالحی و یک تن دیگر، بازداشت شدند. نیروهای لباس شخصی همزمان با هجوم به خانه های شخصی اسماعیل ایزدی و فرید صارمی، ضمن بازرسی، کامپیوترهای شخصی، مدارک و فایل های موجود و گیرنده های ماهواره را با خود بردند.
بنا به گزارش دیگری، روز چهارشنبه 9مرداد نیز مأموران امنیتی با حمله به خانه محمد زیدی شاد ، وبلاگ نویس و فعال فرهنگی کرد در ارومیه، ضمن تفتیش خانه و ضبط برخی وسائل شخصی از جمله کامپیوتر، وی را بازداشت کردند و به مکان نامعلومی انتقال دادند.

******
کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران، در اطلاعیه ای به تاریخ 10 مرداد در مورد افزایش طرحهای جداسازی جنیسیتی در ایران و هراس رژیم از اعتراضات اجتماعی با استناد به خبرگزاریی حکومتی فارس 1 مرداد، اعلام کرد که طرح جداسازی جنسیتی رژیم که اولین بار در شهرداری تهران و توسط پاسدار قالیباف، شهردار تهران به اجرا درآمده است، اکنون به دیگر ارگانهای رژیم نیز گسترش یافته است. این اطلاعیه افزود: گستردگی انزجار اقشار مردم به ویژه زنان از این طرح زن ستیزانه به حدی است که کارگزاران رژیم را به دفاع از این طرح سرکوبگرانه و قرون وسطایی وادار کرده است. قالیباف شهردار تهران در اینباره گفت: «نباید اجازه بدهیم یک خانم در طول وقت اداری و طی روزها و ماهها ساعتهای تماس و معاشرتش با نامحرمان بیشتر از محرم و شوهر و فرزندش باشد. غیرت ما کجا رفته؟» علی بختیاری، مدیرکل دیوان عدالت اداری رژیم نیز این اقدام را «سالم سازی فضای کار زنان» خواند و گفت: این اقدام «تبعیض جنسیتی یا تفکیک نیست». پورمحمدی، وزیر کشور حسن روحانی که یکی از اعضای کمیته سه نفره قتل عام زندانیان سیاسی در سال 67 بوده و به همین دلیل به وزیر مرگ معروف است، مدعی شد که این کار «با ارزشهای رژیم همخوان است و بهره وری را بالا می برد. این اطلاعیه می افزاید: بیش از 183 نماینده مجلس رژیم نیز از این طرح زن ستیزانه که توسط شهردار تهران هدایت و اجرا شده است، تقدیر کرده و آن را «توجه ویژه و تکریم بانوان» خواندند.

بر اساس یک مصوبه شورای معاونان و شهرداران در روز 27اردیبهشت ماه سال جاری «کلیه مدیران ارشد و میانی، می بایست صرفاً از نیروهای کارمند مرد جهت سمتهایی مانند مسئول دفتر، منشی، اپراتور تلفن، تایپیست و مسئول پیگیری و... که در محدوده دفتر کار مدیران اشتغال دارند، استفاده کنند» (خبرگزاری حکومتی ایسنا-
۲۵ تیر ماه). این بخشنامه به طور محرمانه توسط شورای معاونان شهرداران مناطق شهرداری تهران به شهرداریها ابلاغ شد. در جریان اجرای این مصوبه شماری از پستها و سمتهای زنان در شهرداریها حذف شد و تعدادی از زنان کارشان را در شهرداری از دست دادند. در ادامه اجرای این سیاست آپارتاید جنسی، شهرداری تهران درصدد است نیمکتهای داخل پارکها را برای استفاده دختران و پسران جداسازی کند. دانشگاه علم و صنعت تهران نیز طرحی زیر عنوان «منشوراخلاقی» منتشر کرده که بر اساس آن «اختلاط دانشجویان دختر و پسر در فضای دانشگاه مجاز نیست». ممنوعیت استفاده از عطر و ادکلن از دیگر قوانین این آیین نامه می باشد.
علاوه بر این رژیم به بهانه های واهی اقدامات سرکوبگرانه علیه زنان را افزایش داده است:
-شمار زنان وبلاگ نویس زندانی به 10تن بالغ شده است.
-یک زن جوان حین اجرای موسیقی زنده در تالار شهر کرج توسط مأموران نیروی انتظامی دستگیر شد.
-توهین و تحقیر و آزار زنان به بهانه آخوند ساخته بدحجابی نیز هم چنان ادامه دارد.
خانم سروناز چیت ساز، مسئول کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت، آپارتاید جنسی و طرحهای قرون وسطایی و گسترش اختناق علیه زنان
ایران را رسواگر ادعای مضحک «میانه روی» و «اعتدال» آخوند روحانی دانست و گفت: این اقدامها نشانگر هراس رژیم از اعتراضات اجتماعی در ایران است که زنان در آن همواره نقش پیشتاز را داشته اند. وی افزود: سکوت و چشم بستن کشورهای غربی در قبال وضعیت فاجعه بار نقض حقوق بشر به ویژه حقوق زنان در ایران به بهانه مذاکرات اتمی نتیجه یی جز گسترش ابعاد سرکوب در ایران ندارد. هر گونه مذاکره و مراودات سیاسی و اقتصادی با رژیم ایران باید مشروط به بهبود حقوق بشر به ویژه حقوق زنان آزاده ایرانی باشد.


۱۰میلیون نفر از فهرست یارانه بگیران، حذف می شوند

علی طیب نیا وزیر اقتصاد کابینه حسن روحانی اعلام کرد: حدود ١٠میلیون نفر از فهرست افراد یارانه بگیر حذف خواهند شد. در این خصوص کمیته یی در ستاد هدفمندی یارانه ها با محوریت وزارت رفاه تشکیل شده تا برای اجرای کامل این طرح افراد مذکور را شناسایی کند و نسبت به چگونگی خروج آنها از فهرست افراد یارانه بگیر تصمیم گیری نماید.

۷۲۹ تن بر اثر ابتلا به ویروس ایبولا جان خود را از دست داده اند
ابتلا به ویروس کشنده ایبولا در غرب آفریقا افزایش یافته است. در پی افزایش نگرانی درباره این ویروس سران کشورهای سیرالئون، گینه و لیبریا برای تدوین برنامه ای منطقه ای با یکدیگر دیدار کردند. بر اساس آخرین گزارشها تا کنون بیش از 1300مورد ابتلا به ایبولا به ثبت رسیده و 729تن نیز جان باخته اند. رئیس جمهور سیرالئون، از اعلام حالت فوق العاده در این کشور خبر داد. دهها پزشک و پرستار نیز که در تماس با این بیماران بوده اند، تاکنون جان خود را از دست داده اند. ایبولا یک بیماری ویروسی و از خانواده فیلوویروس filovirusهاست که پس از وارد شدن به بدن، نوعی بیماری تب دار و خونریزی دهنده ایجاد می کند. ایبولا از بیماریهای مشترک بین انسان و دام بشمار می رود ولی تنها انسان، میمون و شامپانزه را مبتلا می کند. تماس مستقیم با خون و ترشحات بدن فرد بیمار و معمولا اطرافیان بیمار که سعی در نگهداری و پرستاری از او را دارند، تنها راه انتقال این ویروس می باشد اما هنوز بطور کامل مشخص نیست که این ویروس چگونه از بدن حیوانات به بدن انسان وارد می شود.

******

روز گذشته شنبه دوم اوت، ایرانیان آزادیخواه در برابر سفارت آمریکا گرد آمدند تا یاد 11 تن از شهدای شهر اشرف را گرامی دارند. در روز 6 و 7 مرداد 1388، ارتش عراق به شهر اشرف، محل سکونت مبارزین ایرانی یورش برده و با تیر و تبر به آنها حمله کردند. در جریان این حمله 11 نفر از ساکنین اشرف کشته و دهها تن مجروح و 36 مجروح دیگر به گروگان گرفته شدند. حامیان ساکنین اشرف در کشورهای مختلف از جمله کانادا در شهر اتاوا، اعتصاب غذایی را شروع کردند که 72 روز بطول انجامید و بالاخره 36 تن که خود نیز در اعتصاب غذای خشک بسر می بردند به اشرف باز گردانیده شدند. این درحالی بود که برخی از آنها در چند قدمی مرگ بودند. ایرانیان آزادیخواه در برابر سفارت آمریکا خواهان آزادی 7 تن دیگر از ساکنین اشرف که در اول سپتامبر 2013 بدست نیروهای ویژه عراقی به گروگان گرفته شده اند، می باشند. 6 تن از این 7 نفر زن هستند. در جریان حمله نیروهای ویژه عراقی به کمپ غیرنظامی اشرف در روز اول سپتامبر 2013 برابر با 10 شهریور 1392، که تنها صد تن از ساکنین اشرف در آن باقی مانده بودند، 52 تن از ایرانیان مبارز که برخی از کادرهای سازمان مجاهدین خلق و یا از اعضای شورای ملی مقاومت بودند به قتل رسیدند. پس از این قتل عام، باقی مانده ساکنین اشرف به کمپ باصطلاح موقت لیبرتی انتقال یافتند. ایرانیان در برابر سفارت آمریکا همچنین آزادی زندانیان سیاسی و بویژه آزادی آقای ارژنگ داوودی و استقرار کلاه آبیهای ملل متحد در کمپ لیبرتی را فریاد زدند.