صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، فروردین ۲۵، ۱۳۹۳

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


سوز و گداز آخوند امامی کاشانی در جمعه بازار تهران از صدور قطعنامه پارلمان اروپا
امام جمعه تهران، امامی کاشانی در رابطه با قطعنامه اخیر پارلمان اروپا عليه نقض حقوق بشر در ايران گفت: « اين قطعنامه يک سلسله حرفهای باطلی است... مثل همين حقوق بشر و امثال اين امور ولی هر کس بخواند اين قطعنامه رو می بيند آن کسانی که امضا کردند اين قطعنامه رو طرح دادن، طراحی کردن جز آدمهای بی بند و بار و بی توجه به ارزشهای انسانی بر خواسته از خوی استکبار و استقلال و اين که ما استعمار و استثمار يک چنين آدمهايی هستند لذا اصلاً قابل طرح نيست و ارزش نيست». وی افزود:
نکته
، فناوری انرژی هسته يی است... فناوری و اين انرژی صلح آميز هسته يی اين چنين کارساز است و حق ملت است و هيچ گاه نمی شود حق ملت رو به خاطر اين که دشمنان استکبار در صددند استيلا برکشور پيدا کنند هيچ گاه عقب نشينی نمی شود کرد همان طوريکه رهبر معظم انقلاب فرمودند و دولت محترم هم دنبال همين هستند اين حق ملت است در تمام ابعادش در تمام جهاتش بايد پيش برود همين طوری که پيش می رود». یادآوری می شود که قطعنامه راهبردی پارلمان اروپا که روز سوم آوریل = 14 فروردین به تصویب رسید اعلام نمود که نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران همچنان ادامه دارد. این قطعنامه همچنین نمایش انتخابات ریاست جمهوری حسن روحانی را غیردمکراتیک دانست.

هيأت پارلمانی هلند سفر خود به ايران را لغو کرد
بدنبال تصویب قطعنامه راهبردی پارلمان اروپا علیه رژیم ایران، هیات پارلمانی هلند سفر خود به ایران را لغو کرد. سایت تابناک، متعلق به پاسدار محسن رضايی دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، با عنوان «پشت پرده لغو سفر هيأت پارلمانی هلند به ايران» نوشت: ”علاء الدين بروجردی رئيس کميسيون امنيت مجلس اعلام کرد در ديدار دو روز قبل با سفير هلند به آنها گفته شد اگر اين هيأت قصد ملاقات با مخالفان نظام جمهوری اسلامی را در هر کدام از سفارت خانه های غربی در تهران دارد، اين سفر صورت نگيرد. خطوط قرمز ما بايد توسط همه مهمانان خارجی رعايت شود. لازم به ذکر است که قعطنامه مصوب پارلمان اروپا اعلام داشت موضوع حقوق بشر در ايران بخشي از چارچوب سياست آينده و روابط دو جانبه اتحاديه اروپا و رژيم ايران است و هر هیات پارلمان اروپا که به ايران سفر مي کند بايد به مخالفان سياسي، فعالان جامعه مدني و زندانيان سياسي دسترسي داشته باشد.

******
شب گذشته 23 فروردین، مأموران حکومتی با پرتاب گاز اشک آور به جوانان يورش برده تا مانع استقبال آنان از تيم فولاد خوزستان و جشن و شادمانی آنها شوند. متقابلا جوانان طرفدار تيم فولاد خوزستان در نزديکی بيمارستان نفت بين سه راه فرودگاه و شهرک نفت اهواز با مأموران نيروی انتظامی درگير شدند. بر اساس گزارش العربیه فارسی، پس از اعلام قهرمانی تیم فولاد خوزستان در لیگ برتر باشگاههای ایران، برخی از جوانان شهر اهواز روز جمعه با تجمع خودجوش در خیابان های این شهر به راهپیمایی و سر دادن شعارهایی علیه رژیم پرداختند.  
اغلب شعارهای تجمع کنندگان به زبان عربی و علیه نظام و حسن روحانی رئیس جمهور ایران بود. در ویدیویی که منابع مطلع، نسخه ای از آن را در اختیار العربیه نت قرار داده اند نشان داده می شود که شماری از جوانان شهر اهواز شعارهایی چون:" الشعب یرید اسقاط النظام" یعنی ملت خواهان سرنگونی نظام است، را سر دادند.

در خبری دیگر، مردم شهر سامان در استان چهار محال و بختياری صبح روز شنبه 23فروردين جاده منتهی به پل زمانخان را بستند و با مأموران نيروی انتظامی درگير شدند. علت اعتراض مردم، نبود حفاظ مناسب روی پل زمانخان می باشد که منجر به سقوط يک کودک به رودخانه و مرگ او شده.



******
دو اتحاديه بين المللی کارگری خواستار آزادی زندانی سياسی شاهرخ زمانی مدافع حقوق کارگران شدند. کنفدراسيون بين المللی اتحاديه های کارگری و فدراسيون بين المللی کارگران چوب و ساختمان نوشتند: از وضعيت شاهرخ زمانی در زندان نگران هستند و خواستار آزادی وی می باشند. شاهرخ زمانی نزدیک به 40 روز است در اعتراض به انتقالش به زندان قزلحصار در اعتصاب غذا به سر می برد. در همین رابطه جمعی از زندانيان سياسی زندان گوهردشت کرج در اعتراض به انتقال زندانی سیاسی شاهرخ زمانی به زندان قزلحصار کرج دست به اعتصاب غذا زدند. اسامی 6 زندانی سياسی که از روز دوشنبه (18فروردين) دست به اعتصاب غذا زده اند، عبارتند از: ناصح يوسفی، خالد حردانی، محمد بنّازاده اميرخيزی، محمدعلی منصوری، ميثاق يزدان نژاد و حميد برهانی. زندانيان اعتصابی خواهان بازگرداندن فوری و بدون قيد و شرط شاهرخ زمانی می باشند.

عفو بين الملل نسبت به اعدام ريحانه جباری فراخوان داد
عفو بين الملل طی بيانيه يی برای اقدام فوری هشدار داد، ريحانه جباری در خطر اعدام قرار دارد. در بيانيه عفو آمده است: حکم اعدام ريحانه جباری به دفتر اجرای احکام در تهران فرستاده شده است. بعد از دريافت حکم اعدام توسط اين نهاد، هر زمانی ممکن است وی اعدام شود. عفو بين الملل اعلام کرد بر اين باور است ارتباط يک مأمور وزارت اطلاعات با اين پرونده ممکن است بی طرفانه بودن تحقيق اين دادگاه را تحت تأثير قرارداده باشد. ریحانه دو ماه در زندان اوين در سلول انفرادی بوده است. لازم به ذکر است که روز نهم فروردین نیز کميسيون زنان شورای ملی مقاومت برای نجات جان ریحانه فراخوان داده بود. ريحانه جباری، 26ساله به دليل دفاع از ناموس خود در مقابل يک مأمور اطلاعات رژیم محکوم به اعدام شده است.
 
******
ديوان عالی رژیم حکم اعدام سه نفر را در زابل تأييد کرد. مرزيه دادستان عمومی و انقلاب رژيم در زاهدان گفت: حکم اعدام سه نفر از عوامل ترور دادستان زابل به اتهام محاربه صادر شده و اين حکم به زودی اجرا می شود. گفتنی است  روز 15 آبان سال گذشته خودرو موسی نوری، دادستان زابل هدف حمله مسلحانه قرار گرفت و وی به همراه راننده اش کشته شد.

******
رژيم، در نظر دارد تا ورود دختران به رشته های پزشکی را در قالب طرحی به نام "تعادل سازی جنسيت در دانشگاههای علوم پزشکی" محدود نمايد. معاون آموزشی وزير بهداشت در دولت شیخ حسن روحانی در اين رابطه گفت: "متعادل سازی در رشته ها از طريق ايجاد تغيير در ظرفيت پذيرش جنسيتی صورت می گيرد".



چند خبر از زندانهای رژیم؛

زندانی سياسی به نام مهندس محمود فضلی در اعتراض به ممانعت از ارائه لايحه اعتراضيه به دادگاه رژيم از دوشنبه 18فروردين دست به اعتصاب غذا زده است. اين زندانی به اتهام شرکت در اعتراضات مربوط به خشک شدن درياچه اروميه بازداشت شده است. يکی از نزديکان اين زندانی گفت: «قاضی ناظر بر زندان به بهانه اين که لحن نامه خوب نيست از مهر زدن و تحويل لايحه اعتراضيه محمود فضلی به همسرش ممانعت کرده است». وی در ادامه بيان داشت: «روز پنجشنبه ۱۴ فروردين زمانی که فضلی نسبت به اين موضوع اعتراض می کند وی را از بند ۱۲ به بند ۷ مخدره انتقال می دهند که از شرايط بسيار غيربهداشتی و خطرناکی برخوردار است».

 بنا به خبر دريافتی منابع خبری مقاومت ایران، از زندان اوين، وبلاگ نويس زندانی وحيد اصغری که از ۶ سال پيش در زندان اوين به صورت بلاتکليف در حبس به سر می برد از حضور در جلسه دادگاه خودداری کرده است. وحيد اصغری که دانشجوی انفورماتيک دانشگاه بنگلور هند بوده، در تاريخ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۷ به هنگام خروج از کشور در فرودگاه خمينی بازداشت شد. وحید اصغری تاکنون 5 بار از رفتن به جلسه دادگاه بدلیل عادلانه نبودن دادرسی خود و شکنجه شدنش، خودداری کرده است.  آخرين جلسه دادگاه آقای اصغری روز ۱۹ فروردين ماه سال جاری بدون حضور متهم برگزار گردید. وحيد اصغری به اتهام تبليغ عليه نظام پس از نزديک به ۲ سال بازداشت در بند های ۲- الف و ۲۴۰ در شعبه ۱۵ دادگاه رژیم به رياست قاضی صلواتی در سالهای ۹۰ و ۹۱ دو مرتبه به اعدام محکوم شد که هر 2 بار اين حکم از سوی شعبه ۶ ديوان عالی رژیم رد شد.

 شکنجه گران زندان ديزل آباد کرمانشاه، زندانی سياسی زينب جلاليان را با دست بند و پابند و به نحو اهانت آميزی به بهداری منتقل کردند. زينب جلاليان در سال ۸۶ از سوی مأموران اطلاعات در کرمانشاه دستگير شد و در دادگاه رژیم ابتدا به اعدام و سپس به حبس ابد محکوم گرديد. وی تا کنون چندين بار در اعتراض به رفتار ضدانسانی مسئولین زندان دست به اعتصاب غذا زده است.


- يک زندانی محبوس در بند 350 اوين به نام دکتر اسدالله اسدی روز شنبه 16فروردين در اعتراض به فشار ماموران وزارت اطلاعات و ممانعت از آزادی وی، با ريختن گازوييل و نفت قصد خودسوزی داشت که ساير زندانيان مانع وی شدند.

- يک زندانی به نام علی نورانی فر 72ساله روز جمعه 15فروردين در زندان قزلحصار کرج جان باخت. منابع خبری مقاومت ایران گزارش می دهند که اين زندانی با وجود کهولت سن و بيماريهای متعدد مورد شکنجه و اذيت و آزار مستمر بوده است. گفته می شود علی نورانی فر دارای اقامت دائم در آلمان نيز بوده است.

مأموران وزارت اطلاعات به منزل پدری زنده یاد حبيب الله گلپری پور در سنندج یورش بردند
عصر روز چهارشنبه 20فروردين گروهی از مأموران اطلاعات در شهر سنندج به خانه پدری «حبيب الله گلپری پور» زندانی سياسی اعدام شده، حمله کردند. مأموران اداره اطلاعات ضمن بهم ريختن و بازرسی منزل، «غزب گلپری پور» برادر حبيب الله گلپری پور را همراه با دو تن از میهمانان آنها به نامهای «شاهو حيدری و ميعاد احمدی» بازداشت و به اداره اطلاعات سنندج منتقل کردند. حبيب الله گلپری اهل شهرستان سنندج پس از سالها اسارت در زندانهای رژيم در شب4آبان ماه سال گذشته به بند زندانيان اعدامی در زندان مرکزی اروميه منتقل و اعدام گرديد. در همان شب «رضا اسماعيلی» اهل روستای «دريک» از توابع شهرستان «سلماس» در استان اروميه نیز بدار آويخته شد.

اعتراضات مردمی؛
 روز چهارشنبه 20 فروردین، ميدان هفت حوض نارمک شاهد اعتراض جمعی از مردم تهران هنگام مراجعه به محلهای ثبت نام يارانه به اخاذی رژيم در قيمت برگه های ثبت نام بود. برگه های ثبت نام يارانه در منطقه نارمک 7 تا10هزار تومان بفروش می رسد در حالی که قيمت رسمی آن 3500 تومان می باشد. جمعی از مردم استانهای اصفهان و چهار محال و بختياری روزهای چهارشنبه و پنجشنبه بيستم و بيست و يکم فروردين که برای ثبت نام دريافت يارانه به کافی نتها مراجعه کرده بودند نیز به کندی و قطع اينترنت اعتراض کردند.
- جمعی از مردم ويلاشهر نجف آباد روز پنجشنبه 21 فروردین ماه، در اعتراض به خودداری رژيم از ترميم خرابی پل ورودی اين شهر تجمع کردند. اين پل نزديک 3سال است که خراب شده و با وجود اعتراضات بسياری از مردم، رژيم اقدامی برای ترميم آن نمی کند. ساکنان اين شهر به خاطر مشکل اين پل از کوچه باغها برای تردد استفاده می کنند.

 شماری از مردم تبريز روز پنجشنبه 21فروردين ماه جاری در اعتراض به اخاذی ارگان "مهرشفای" تبريز در مقابل اين ارگان تجمع کرده و خواستار بازگرداندن سپرده های خود شدند. گردانندگان اين ارگان به بهانه دادن مسکن پولهای هنگفتی از مردم گرفته اند. اما ماههاست که مسکنی به مردم نداده اند.


نيکولاس مادُرو صدای معترضان را شنيد
نيکولاس مادرو رئيس جمهور ونزوئلا بالاخره اقرار کرد که صدای معترضان و مخالفان را می شنود. او تابه حال مخالفان را عوامل امپرياليسم و بيگانه و مزدور و ضدانقلابی می ناميد.
به نقل از تلويزيون فرانسه24: گفتگوها بين نيکلاس مادرو و اپوزيسيون او درونزوئلا آغاز شده است. هدف پايان دادن به بحرانی است که باعث کشته شدن دهها نفر شده است. تظاهر کنندگان در خيابانهای کاراکاس می گويند از ابعاد جنايت و فساد و فقر به ستوه آمده اند. انریکو کاپریلاس از رهبران اپوزیسیون ونزوئلا در اولین جلسه مذاکراتی که با رئیس جمهور این کشور از تلویزیون دولتی پخش شد گفت: «چطور انتظار احترام داريد وقتی خود به مردمتان احترام نمی گذاريد. چطور می خواهيد که کشور شما را بپذيرد وقتی نصف کشور را فاشيست می خوانيد و آنها را تهديد می کنيد. آنها به شما احترام نخواهند گذاشت و اداره کشوری که نصفشان عليه شما هستند کار سخت و غيرممکنی خواهد بود». ونزوئلا از ماه فوريه مستمر درگير تظاهراتهای گسترده بوده است. دهها نفر در اين درگيريها کشته و 600نفر مجروح شده اند.

وال استريت ژورنال: مريم رجوی در اجلاسی در پارلمان اروپا حضور يافت
وال استريت آنلاين-9آوريل 2014 گزارش داد: مريم رجوي در اجلاسی در پارلمان اروپا، عکس العمل هيستريک رژيم تهران در قبال قطعنامه اين پارلمان که نگرانی عميقی را در مورد نقض حقوق بشر در ايران ابراز کرده بود، بيانگر مؤثر بودن پارلمان اروپا دانست و گفت: اين عکس العمل نشان می دهد ملايان فاقد ظرفيت مدراسيون هستند زيرا نمی توانند بدون حلق آويز، شکنجه و جنگ طلبی و تروريسم در منطقه به حيات خود ادامه دهند.  
رجوی سياست کشورهای اتحاديه اروپا را در چارچوب
"سياست مماشات" که از "منافع اقتصادی" انگيزه می گيرد، مورد انتقاد قرار داد. اعضای پارلمان اروپا مدره نمايی روحانی را رد کردند.
استران استيونسون رئیس هیات رابطه با عراق در پارلمان اروپا گفت: اگر به ملايان بود، آنها ما را در همين منطقه شومان در بروکسل حلق آويز می کردند. آنها می خواهند به ما ديکته کنند که ما چه بايد بگوييم و چه نبايد بگوييم، چه قطعنامه يی را بگذرانيم و چه قطعنامه يی را نگذرانيم. اما من به آنها می گويم: شما به غايت اشتباه می کنيد. شما نمی توانيد حکومت ارعاب و سانسورتان را به اين جا صادر کنيد. … به خانم اشتون می گويم: آيا اين همان رويکرد مدره جديد و چهره جديد ملايان ايران است که می خواستيد ما باور کنيم؟ اين مسخره است. اين يک امر مسخره است که هيچ کس را در اين جا نمی فريبد مگر کسی که خودش بخواهد گول بخورد.
رهبر اپوزيسيون ايران هشدار داد که “دولتهای غربی نبايد حقوق بشر و آزادی را به خاطر مذاکرات و روابطشان با فاشيزم مذهبی ايران قربانی کنند“.
رجوی از آنها خواست از قطعنامه سوم آوريل پارلمان اروپا پيروی کنند که می گويد: حقوق بشر بايد بخشی از چارچوب رابطه اتحاديه اروپا با رژيم ايران باشد. رجوی همچنين نسبت به تهديدهايی که 3000 ايرانی مخالف در عراق که اعضای گروه اپوزيسيون اصلی ايران، مجاهدين خلق با آن روبه رو هستند، هشدار داد.

******
بنا به گزارش سایت مجاهدین خلق، رژيم از دادن خسارت کامل به خانواده های قربانيان آتش سوزی در دبستان شين آباد به اين علت که آنها دختر هستند سرباز می زند. به گفته پدر يکی از دانش آموزان آسيب ديده، "بيمه بايد مبلغ 345ميليون تومان به عنوان ديه به فرزندم بدهد اما به ما اعلام شده ديه 136ميليون تومان است". خبرگزاری حکومتی مهر وابسته به وزارت اطلاعات درباره علت اين کاهش گفت: "ديه کامل با توجه به اين که اين دانش آموزان دختر هستند، به آنها تعلق نمی گيرد". در 15آذر سال91 بر اثر انفجار بخاری فرسوده در کلاسی غيراستاندارد، 30 دانش آموز دختر دبستان شين آباد شهرستان پيرانشهر در آذربايجان شرقی در آتش سوختند. کارگزاران رژيم نه تنها حاضر نشدند قربانيان را به مرکز سوختگی تهران يا خارج کشور اعزام کنند؛ بلکه حتی قبل از پايان دورهٴ درمانی آنها را از بيمارستان اصفهان اخراج کردند که بر اثر آن دو نفر از دانش آموزان فوت کردند و 3تن ديگر انگشتانشان قطع شد. از آن هنگام تا کنون رژيم به انواع بهانه ها از رسيدگی به اين دانش آموزان سرباز می زند و بار سنگين هزينه های درمان اين کودکان به خانواده های آنها تحميل شده است.

******
کاخ سفيد اعلام کرد آمريکا به حميد ابوطالبي سفير جديد تعيين شده رژيم ايران برای سازمان ملل متحد به دليل دست داشتن او در بحران گروگانهای آمريکايی در سال 58، ويزا نخواهد داد. جی کارنی سخنگوی کاخ سفيد گفت: ما سازمان ملل متحد و رژيم ايران را مطلع ساخته ايم که برای ابوطالبی ويزايی صادر نخواهيم کرد.


رژیم بشار اسد بار دیگر علیه مردم خود از سلاح شیمیایی استفاده کرد
تلويزيون العربيه گزارش داد: بر اساس شبکه خبری شام روز جمعه يازده آوريل در اثر تهاجم شيميايی رژيم اسد به شهر هرسته در حومه دمشق حداقل 5 تن کشته و دهها نفر مصدوم شدند. مرکز خبری حما اعلام کرد در تهاجم شيميايی مشابهی به شهر کفر زيته در حومه شمالی حما يک کودک کشته و نزديک به صد تن مصدوم شدند.
جی کارنی سخنگوی کاخ سفيد گفت: دولت آمريکا گزارشات به
کارگيری تسليحات شيميايی توسط رژيم اسد را دنبال می کند. این چندمین باری است که رژیم بشار اسد، علیه مردم خود از سلاحهای شیمیایی استفاده می کند. این درحالیست که استفاده از سلاح شیمیایی توسط اسد، خط قرمز باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا می باشد. 


******
جیم فلرتی، وزیر دارایی سابق کانادا و چهره آشنای کابینه استیون هارپر روز دهم آوریل در منزل مسکونی خود در شهر اتاوا بدلیل سکته قلبی درگذشت. آقای فلرتی بدلیل یک بیماری پوستی نادر، و عوارض ناشی از درمان این بیماری، با مشکلاتی روبرو بود که در وضع ظاهری او تغییراتی بوجود آورده بود. جیم فلرتی از سال ۲۰۰۶ تا مارس ۲۰۱۴ وزیر دارایی کانادا بود. او در 18 مارس 2014 از سمت خود استعفا داد تا مدتی را در کنار خانواده اش یعنی همسر و پسران سه قلویش بگذراند و سپس خود را به بخش خصوصی منتقل نماید. فلرتی متولد 1949 در شهر لاشین کبک به فرهنگ ایرلندی خود بسیار افتخار می  کرد و اغلب با کراوات سبز رنگ ظاهر می شد. جیم فلرتی حضور در عرصه سیاسی را در سطح استانی آغاز کرد و در سال ۲۰۰۶ نماینده پارلمان فدرال شد و بعد هم به دولت استیون هارپر راه یافت. آقای استیون هارپر نخست وزیر کانادا، از فلرتی بعنوان یک وزیر نمونه در دوران خدمت خود به کانادا یاد کرد. فلرتی به هنگام مرگ ۶۴ سال داشت. روز چهارشنبه مراسم تشییع جنازه دولتی جیم فلرتی در شهر تورنتو برگزار خواهد شد. اینگونه مراسم برای مقام نخست وزیر کانادا رزرو شده است.

 ******
روز گذشته ایرانیان بار دیگر در مقابل سفارت آمریکا در شهر اتاوا گرد آمدند. آنان ضمن یادآوری به باراک اوباما
برای آزادی 7 گروگان اشرف و تضمین حفاظت مجاهدین در کمپ لیبرتی، در مراسم گل، به شهدای 19 فروردین 90 در شهر اشرف، ادای احترام کردند. در 19 فروردین سال 90، دست کم 2500 تن از نیروهای عراقی با گردانهای زرهی، تکاور، پیاده مکانیزه، مهندسی و گردانهای واکنش سریع و ضد شورش به کمپ اشرف که پایگاه اعضای سازمان مجاهدین خلق بود، حمله کردند. نیروهای ارتش مالکی 36 تن از جمله 8 زن جوان را به قتل رساندند. یکی از قربانیان صبا هفت برادران نام داشت که در زندان اوین متولد شده بود. صبا به دلیل محدودیتهای دارویی جان خود را از دست داد. وی در آخرین ویدیویی که از او موجود است در حالیکه زخمی است و درد زیادی را تحمل می کند، می گوید: ما تا آخرش ایستاده ایم... تا آخرش می ایستیم.