صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، فروردین ۱۸، ۱۳۹۳

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


اجلاس رسمي پارلمان اروپا روز پنجشنبه سوم آوريل = 14فروردين قطعنامة استراتژی اتحاديه اروپا در قبال رژيم ايران را تصويب كرد. پارلمان اروپا در ابتداي اين قطعنامه، به قطعنامه هاي قبلي خود در مورد رژیم ایران و مصوبات محدود کننده شوراي وزيران اتحاديه اروپا عليه ناقضان حقوق بشر در ايران و به گزارشهاي گزارشگر ويژه سازمان ملل و دبيركل ملل متحد در مورد افزايش اعدام در ايران و هم چنين به بيانيه اتحاديه بين المجالس در زمينه انتخابات آزاد و عادلانه، استناد و خاطر نشان می کند كه در ايران انتخابات رياست جمهوري با در نظر گرفتن استانداردهاي دموكراتيک و ارزشهای اتحاديه اروپا برگزار نشده است.
قطعنامه مصوب پارلمان اروپا، قطعنامه هاي مجمع عمومي سازمان ملل متحد در مورد نقض جدي و مکرر حقوق بشر در ايران شامل استفاده مداوم از شکنجه را نيز مورد استناد قرار داده و خاطرنشان می کند: در ايران نقض سيستماتيک حقوق بنيادين و حقوق بشر کماکان ادامه دارد و رژيم ايران همچنان از همکاري با قسمت هاي مختلف سازمان ملل بر سر مقوله حقوق بشر سر باز ميزند و با ندادن ويزاي ورود گزارشگر ويژه سازمان ملل براي بررسي وضعيت حقوق بشر در ايران، از انجام وظايف وي جلوگيري كرده است. پارلمان اروپا نگراني خود را در مورد وضعيت حقوق بشر در ايران بخصوص در رابطه با شکنجه، محاکمه هاي غير عادلانه و به ويژه از بالا بودن تعداد اعدامها در ايران بخصوص اعدام افراد زير سن قانوني ابراز مي كند و مقامات رژيم ايران را فرا مي خواند تا همه مدافعان حقوق بشر، زندانيان سياسي، فعالان اتحاديه هاي کارگري، فعالان کارگري و کساني را که پس از انتخابات سال ۲۰۰۹ دستگير شده اند، آزاد كنند. پارلمان اروپا محدوديت آزادي اطلاعات، انجمن ها، آزادي بيان و تجمع، مذهب، آزادي علمي، آموزش و پرورش، تردد، سرکوب و تبعيض بر اساس مذهب و عقيده، قوميت، جنسيت و خصومت عليه جامعه بهائيان، مسيحيان و لائيك ها و هم چنين نقض حقوق و محاكمات غير عادلانه عليه وکلا و حقوقدانان و مدافعان حقوق بشر و مصونيت ناقضين حقوق بشر از مجازات، را محکوم مي كند. پارلمان اروپا نتیجه می گیرد که موضوع حقوق بشر در ايران بخشي از چارچوب سياست آينده و روابط دو جانبه اتحاديه اروپا و رژيم ايران است و هر هيئت پارلمان اروپا که به ايران سفر ميکند بايد به مخالفان سياسي، فعالان جامعه مدني و زندانيان سياسي دسترسي داشته باشد. در قطعنامه مصوب پارلمان اروپا، تصريح شده است كه اتحاديه اروپا از گزارشگر ويژه سازمان ملل متحد در رابطه با نقض حقوق بشر در ايران کاملا حمايت مي كند و از رژيم ايران ميخواهد تا فورا به او ويزاي ورود بي قيد و شرط بدهد. پارلمان اروپا همچنين از رژيم ايران ميخواهد که حکم اعدام را متوقف كند. در همین رابطه حسین نقوی عضو کمیسیون امنیت ملی رژیم و سیاست خارجی مجلس آخوندها در واکنش نسبت به قطعنامه پارلمان اروپا گفت: این اعلان جنگ علیه جمهوری اسلامی است. علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت رژیم نیز این قطعنامه را نتیجه تاثیرگذاری مجاهدین بوده است.

******
حسن روحانی یک دیپلومات تروریست شناخته شده و گروگانگیر سابق را بعنوان سفیر رژیم ایران در سازمان ملل منصوب کرد. این انتخاب اما با واکنش جدی آمریکا روبرو شده است. حميد ابوطالبی  متولد 1336 از طراحان اشغال سفارت آمريکا در سال 1358در تهران بود که در مصاحبه های گروگانگيری سفارت دانشجويان خط امام با گروگان گيرها شرکت می کرد. حميد ابوطالبی همچنین از پايه گذاران و هسته اوليه صدور بنيادگرایی رژيم از سال 1358 می باشد که تحت عنوان «نهضتهای آزادی بخش» شکل گرفت. منابع حکومتی از حميد ابوطالبی در زمرهٴ اولين کسانی که با سفر به الجزاير در سال 1358 پايه های «نهضتهای آزادی بخش» را بنا کرد نام می برند. از سال 1368 و همزمان با ریاست حسن روحانی بعنوان دبیر شورای عالی امنیت رژیم، ترور مخالفان در داخل و خارج ايران با تصويب شورای عالی امنيت در دستور کار ارگانهای مختلف رژیم زير چتر وزارت خارجه و ديپلومات تروريستهای رژيم قرار گرفت. يکی از اين ترورها ترور محمد حسين نقدی نماینده شورای ملی مقاومت در ایتالیا در 25اسفند
1371 بود که در زمان اجرای اين ترور حميد ابوطالبی سفير رژيم در ايتاليا بود. وی در شناسايی و طراحی و اجرای اين ترور نقش مستقيم و فعالی داشت. ابوطالبی از ابتدا با اطلاعات سپاه پاسداران کار می کرد و از همين طريق  در سال1981 وارد وزارت خارجه شد. و مسئوليتهای گوناگونی هم چون سفير رژيم در کشورهايی نظير ايتاليا، بلژيک، استراليا و اتحاديه اروپا (به مدت ۱۵ سال) ؛ مدير کل سياسی وزارت امور خارجه (به مدت ۵ سال) ؛ مشاور وزير امور خارجه (به مدت۵ سال) و عضويت در شورای استراتژيک وزارت امور خارجه داشته است. او در سال 1982 به بخش اطلاعات سفارت رژيم در پاريس منتقل شد. پس از دو سال به تهران بازگشت و مدتی بعد به سفارت رژيم در سنگال منتقل گردید اما دولت سنگال او را به عنوان عنصر نامطلوب اعلام کرد و مجبور شد اين کشور را ترک کند. حمید ابوطالبی در مرکز تحقيقات استراتژيک نظام، در کنار حسن روحانی بود و روحانی در 16مهر 1392 او را «معاون سياسی دفتر رياست جمهوری» معرفی کرد. حميد ابوطالبی همچنین يکی از مذاکره کنندگان ديپلوماسی پنهان رژيم با آمريکا بوده است. وی از جمله مذاکرات پنهان در مورد سه کوهنورد آمريکايی را که توسط رژيم از کوههای عراق ربوده و به خاک ایران برده شدند دنبال می کرد و بعد هم جزو مذاکره کنندگان غيرعلنی در جريان مذاکرات هسته يی رژيم بوده است.
در واکنش نسبت به انتخاب حمید ابوطالبی بعنوان سفیر دایم رژیم ایران در سازمان ملل، 29سناتور آمريکايی در نامه يی به باراک اوباما رئيس جمهور اين کشور از او خواستند به حميد ابوطالبي اجازه ورود به خاک آمريکا را ندهد. اين سناتورها در نامه خود نوشتند دولت آمريکا نبايد به فردی که در اقدامات تروريستی عليه آمريکا و شهروندانش مشارکت داشته اجازه ورود بدهد. پيش از اين وزارت خارجه آمريکا از معرفی حميد ابوطالبی به عنوان سفير جديد رژيم ايران در سازمان ملل متحد ابراز نگرانی کرده و آن را دردسر آفرين خوانده بود. وزارت خارجه آمريکا نیز انتصاب حميد ابوطالبي بسيار پردردسر خواند. سی.ان.ان در اینباره گفت: اين انتصابی بسيار عجيب است زيرا آمريکا و رژيم ايران در تلاش برای بستن فصلی جديد از يک دهه خصومت هستند… آمريکا ماههاست که درخواست ويزای ابوطالبی را معطل کرده است. اين انتصابی نيست که آمريکا تمايل به ديدن آن داشته باشند.

در همین رابطه روز شنبه 5 آوریل بار دیگر ایرانیان در مقابل سفارت آمریکا در شهر اتاوا گرد آمدند و ضمن تکرار خواسته های قبلی خود مبنی بر یادآوری تعهد باراک اوباما نسبت به ساکنین لیبرتی، خواهان آزادی گروگانهای اشرف و اخراج ابوطالبی از سازمان ملل شدند. 7 تن از ساکنین اشرف در اول سپتامبر 2013، بدست نیروهای ویژه نوری مالکی در جریان قتل عام 52 تن از مجاهدین لیبرتی، ربوده شده و به نقطه نامعلومی منتقل گردیده اند. آکسیون ایرانیان روزهای پنجشنبه و شنبه در مقابل سفارت آمریکا در خیابان مک کنزی ساعت 2 بعد از ظهر برگزار می شود.

******

خبرگزاری فرانسه 16 فروردین گزارش داد در کيفر خواستی که روز جمعه گشوده شد، يک مرد چينی، يک تبعهٴ ايران و دو شرکت متعلق به رژيم ايران در آمريکا به تبانی برای صادر کردن دستگاههايی به ايران، که می تواند برای غنی سازی اورانيوم مورد استفاده قرار بگيرد متهم شدند. سيهای چنگ 34ساله، در روز 18بهمن 92 در فرودگاه ”هيثرو“ لندن در حالی بازداشت شد که به گفته اداره پلیس لندن، چنگ منتظر جلسه دوم دادگاه خود بود. دادستانهای آمريکايی گفتند که چنگ که در شانگهای مستقر بوده است، با ابوالفضل شهاب جميلی اهل تهران و شرکتهای ايرانی مهندسی نيکارو و شرکت ايواز تکنيک، برای صادر کردن دستگاههای مبدل فشار ساخت آمريکا تبانی کرده بودند. در کيفرخواست آمده است اين دستگاهها، که نوعی سنسور هستند، می تواند در سانتريفوژهای گاز برای "تبديل اورانيوم طبيعی به اورانيوم قابل استفاده در تسليحات هسته ای" به کار گرفته شوند. شرکت تجهيزات مکس اينسترومنتس در شهر آندور ايالت ماساچوست، توليد کننده اين قطعات است. بنا بر کيفر خواست، چنگ دستگاههای مبدل را پس از دريافت آن از چين، به ايران ارسال می کرده است. این خبرگزاری افزود با توجه به کيفر خواست، تصاوير علنی تأسيسات غنی سازی نطنز نشان می دهد که "تعداد بيشماری" مبدلهای فشار از نوع ام کی اس به سلسله های سانتريفوژ گازی ايران متصل هستند.

"فرزندان ما چه بر سر دار و چه در کنار ما آينده را مي سازند

آمينه قادری مادر زندانی سياسی محکوم به اعدام زانيار مرادی خواستار آزادی فوری فرزندش شد. وی طی پيامی به مناسبت سال جديد گفت: مادران شيرمردان محبوس در زندانهای رژيم ضدانسانی، از حق مادری شان کوتاه نخواهند آمد. مادران زندانيان سياسی در ايران بهتر از هر کسی می دانند که فرزندان آنها جرمی را مرتکب نشده اند و تنها به دليل ابراز عقيده و فکرشان، سالهای طولانی حبس را تحمل می کنند. هيچ مادری فرزندش را برای ارتکاب جرم و جنايت بار نمی آورد؛ فرزندان ما تنها به جرم آزادانديشی و آزاديخواهی در زندانهای رژيم ايران، در زير شکنجه و در شرايط غيرانسانی هستند. فرزندان ما چه بر سر دار روند و چه در کنار ما و در کنار خانواده باشند؛ باز هم آينده را آنها خواهند ساخت؛ آينده روشنی که لبريز از آزادی و عدالت و انسانيت است. فرزند من جانی را نستانده و هرچه زودتر بايد از زندان آزاد شود. از جامعه جهانی، درخواست می کنم، صدای مادران زندانيان سياسی باشند و هرچه در توان دارند بگذارند تا فرزندان ما اعدام نشوند.