صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، اردیبهشت ۰۱، ۱۳۹۳



خانواده های زندانيان سياسی اوين در مقابل مجلس رژیم تجمع اعتراضی برگزار کردند
به نقل از سایت مجاهدین خلق، جمعی از خانواده های زندانيان سياسی زندان اوين بامداد يکشنبه 31فروردين در مقابل مجلس رژیم در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند. تجمع کنندگان خواستار آزادی زندانيان سياسی و همچنين برگشت زندانيانی شدند که روز پنجشنبه 28فروردين بعد از يورش به بند350 اوين، به سلولهای انفرادی منتقل شده اند. اين زندانيان که حال برخی از آنها وخيم است، هم اکنون تحت شکنجه قرار دارند. گارد ضدشورش در وحشت از گسترش اين حرکت اعتراضی خانواده ها را در محل تجمع محاصره کرد.
در يورش روز پنجشنبه 28فروردين پاسداران به زندان اوين شماری از زندانيان به شدت مجروح و دچار خونريزی شديد و شکستگی در ناحيه سر و دنده ها شدند که در ميان آنها غلامرضا خسروی سوادجانی، اسدالله هادی، جواد فولادوند و اسدالله اسدی در وضعيت بحرانی قرار دارند. اسدالله هادی که به تازگی عمل قلب باز انجام داده در وضعيت خطرناکی به سر می برد. 
غلامرضا خسروی سوادجانی همان زندانی است که به اتهام کمک مالی به سیمای آزادی به اعدام محکوم شده است.  ماموران همچنين اقدام به تخريب تمام وسايل زندانيان کرده و دست نوشته های آنان را با خود بردند. شمار ديگری از زندانيان که در حياط زندان با سردادن شعار مرگ بر ديکتاتور و خواندن سرود اعتراض کرده بودند، نيز مورد ضرب و جرح نیروهای حکومتی قرار گرفتند. در پی اين يورش 31تن از زندانيان به سلولهای انفرادی بند 240 اوين منتقل شده اند. شماری از زندانیان سیاسی روز جمعه 29فروردين در اعتراض به يورش روز پنجشنبه نيروهای حکومتی به بند 350 و بی اطلاعی از سرنوشت 32تن از همبندانشان دست به اعتصاب غذا زده اند. در اطلاعیه 30 فروردین دبیرخانه شورای ملی مقاومت نیز
آمده است، خانم مريم رجوي رئيس جمهور برگزيده شورای مقاومت ايران، جامعه جهانی و عموم ارگانهای ذيربط بين المللی را به محکوميت قاطع حمله به زندانیان فراخواند و خواستار يک اقدام مؤثر و فوری برای جلوگيری از شکنجه و سرکوب زندانيان سياسی شد. وی همچنین از مردم به ويژه جوانان تهران خواست تا از زندانیان و خانواده های آنان حمایت کنند. در همین رابطه سازمان خبرنگاران بدون مرز، یورش به زندانیان بند 350 اوین و نقض حقوق بشر در
زندانهای رژیم را محکوم کرد. خبرنگاران بدون مرز در بيانيه يی خواستار « دخالت فوری» ناوی پيلای، کميسر عالی حقوق بشر و احمد شهيد، گزارشگر ويژه سازمان ملل متحد برای « حفاظت از جان زندانيان سياسی و روزنامه نگاران و وب نگاران زندانی» شده است. پيش از اين سازمان عفو بين الملل نیز يورش گاردهای رژيم ايران به زندانيان سياسی اوين را محکوم کرده و در مورد « خطری که جان اين زندانيان را تهديد می کند»، هشدار داده بود. 

پرونده سازی جدید علیه زندانی سیاسی ارژنگ داوودی

زندانی سياسی ارژنگ داوودی که در زندان بندرعباس تبعيد بود، برای بازجويی و پرونده سازی مجدد به بند ۲۰۹ زندان اوين منتقل شده است. ارژنگ داوودی محکمومیت 10 ساله خود را به پایان رسانده اما رژیم با پرونده سازیهای متعدد طی دوران محکومیت، او را به 20 سال و 8 ماه زندان محکوم کرده است. قاضی پیرعباسی رئیس شعبه 26 دادگاه رژیم، دستور انتقال آقای داوودی را به اتهام "توهین به رهبری" به بند 209 زندان اوین جهت محاکمه مجدد او صادر کرده است.

******
مردم شهرستان نور در استان مازندران با تلاشها و فعالیتهای بسیاری توانستند از اعدام یک جوان 26 ساله به نام بلال جلوگیری کنند. در حاليکه ماموران رژیم از روز 25فروردين چوبه دار را در مقابل «دادسرای» شهرستان نور برپا کرده و نيروهای انتظامی و دادستان برای اجرای حکم آماده شده بودند، بلال در آخرين لحظات به خاطر بخشش شاکيان خصوصی (پدر و مادر مقتول) از اعدام نجات يافت. چيزی که با شادمانی و استقبال گسترده حاضران و عموم مردم شهر مواجه شد. به نقل از اطلاعیه 29 فروردین شورای ملی مقاومت ایران، مردم نور رودرروی رژيم از ماهها قبل برای نجات اين جوان تلاش می کردند و در صحنه اعدام نيز با سر دادن شعار خواستار توقف حکم اعدام بودند. نشریه آلمانی "اشپیگل" نیز در این باره نوشت: به نظر می‌رسد فشار افکار عمومی در ایران بر تصمیم خویشاوندان محکوم به اعدام تاثیر گذاشته است. در یک مورد دیگر [ریحانه جباری] نیز فشار افکار عمومی در حال رشد است. 
در خبری دیگر احمد شهيد گزارشگر ويژه سازمان ملل متحد در امور نقض حقوق بشر در ايران روز دوشنبه از رژيم ايران خواست اعدام ريحانه جباری را به اتهام قتل يک مأموران وزارت اطلاعات متوقف کند. وی از محاکمه غيرعادلانه ريحانه جباری و اعتراف اجباری وی ابراز نگرانی کرد. گزارشگر ويژه ملل متحد در امور ايران خواستار تجديدنظر در حکم اعدام اين زندانی شد.
 
******
روز پنجشنبه 28فروردين سه زندانی سياسي بلوچ محكوم به اعدام به منظور اجراي حكم اعدام از سلولهای انفرادی اداره اطلاعات زاهدان، به سلولهای انفرادی بند قرنطینه زندان مرکزی زاهدان منتقل شدند. اين زندانيان كه متهم به قتل دادستان زابل هستند، از داشتن وكيل و هر گونه روند عادلانه قضايي محروم بوده و در دادگاههای فرمايشی به اعدام محكوم شده اند. در 4آبان ماه سال گذشته نيز به دستور خامنه اي 16زنداني سياسي بلوچ به طور جمعي در زندان زاهدان حلق آويز شدند و رسانه هاي حكومتي عكسهاي اجساد آویزان قربانيان از جراثقالها را منتشر نمودند. دادستان رژيم در زاهدان گفت: «این افراد در پاسخ به شهادت مرزبانان، در سراوان اعدام شدند. همچنین 15 تن دیگر از زندانیان بلوچ در 16بهمن ماه گذشته در زندان چاه بهار اعدام شدند. در یک اقدام ضد انسانی دیگر رژیم در مهرماه 92، جسد احمد عیسی زهی، یک زندانی 23 ساله که قبل از اجرای حکم اعدام بر اثر سکته جان سپرده بود را به دار کشید.

"اگر فردی اعدامی است، مجازات می شود و به ما ربطی ندارد"
شیخ حسن روحاني روز شنبه 30فروردين در جمع سرکردگان نيروی انتظامی احکام اعدام را که در دوران او افزايشی بی سابقه داشته تأييد کرد و گفت: «در برخورد با مجرم بايد آن چه که خدا تعيين کرده باشد مد نظر قرار بدهيم و نه بيشتر، حتی اگر طرف اعدامی باشد و بر اساس قانون پای چوبه دار رفته باشد، ما حق نداريم در بردن او به پای چوبه دار فحش دهيم و توهين کنيم. به هر حال قانون او را محکوم کرده و مجازات می شود و به ما ربطی ندارد. قانون خداست يا قانونی است که مجلس تصويب کرده که متعلق به مردم است و ما مجری هستيم». 
شیخ حسن فریدون امروز یکشنبه 31 فروردین در جمع ایادی دولتی خود به نام "معاونت امور زنان و
خانواده" گفت: اگر پیشرفت می خواهیم از خانه شروع می شود. شیخ فریدون گفت: "هيچ وظيفه و رسالتی را بالاتر از تربيت فرزندان انسانها نمی توانيم قرار دهيم". وی به زنان توصيه کرد: اگر ”به جامعه آمدند“ مسئوليت مادری را فراموش نکنند و پرسيد ”آيا تربيت فرزندان و رسيدگی به امور خانه و رئيس خانه بودن (سيده بيتها) با حضور در جامعه در تضاد است؟ وی افزود:“ اين شما هستيد که بايد نشاط را در خانه نه تنها در دل فرزندانتان، که حتی همسرانتان، که حتی پدرانتان، مادرانتان، روز به روز بيشتر کنيد ”.روحانی در ادامه اين سخنرانی گفت: «اگر پيشرفت می خواهيم از خانه شروع می شود. اگر تعالی می خواهيم از خانواده شروع می شود. اين درست است که خانواده اساس و بنيان اصلی برای اجتماع و جامعه ما است. اين سخن به حق است که اصلاح از داخل خانه شروع می شود، اما بايد بدانيم اگر به نيمی از جمعيت کشور توجه نکنيم در آن کشور شاهد رشد نخواهيم بود“. روحانی در اين سخنرانی يکی از راههای احقاق حقوق زنان را انطباق ”نياز امروز جامعه با منابع فقه“ دانست. 

يک جوان بلوچ توسط نيروهای بسيج در ايرانشهر به قتل رسید
شنبه هفته گذشته، ۲۳ فروردين، يک جوان بلوچ به نام نعيم بزرگزاده توسط ۳ مهاجم مسلح مورد حمله قرار گرفت که در اثر جراحات شديد ناشی از شليک گلوله جان سپرد. يک شاهد در اینباره گفت: «قتل نعيم بزرگزاده توسط بسيج صورت گرفته است». وی افزود: «نعيم بزرگزاده در ۱۳ کيلومتری شهر ايرانشهر توسط ۳ نفر از اعضای بسيج عشايری مورد حمله قرار گرفت. آنها پس از قتل نعيم با شليک گلوله، جنازه وی را خارج از شهر رها کرده اند».

باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا قانون مربوط به عدم صدور ويزا برای حميد ابوطالبي سفير رژيم ایران در سازمان ملل را امضا کرد
پيشتر سنا و مجلس نمايندگان آمريکا لايحه مربوط به ممنوعيت صدور ويزا برای اين ديپلومات تروريست را تصويب کرده بودند. با امضای اوباما اين مصوبه به قانون تبديل شد. حمید ابوطالبی هنگامی که سفير رژيم در ايتاليا بود در ترور محمد حسين نقدی نماينده شورای ملی مقاومت در رم در سال 1371دست داشته است. حميد ابوطالبی در گروگانگيری سفارت آمريکا در سال 1358 در تهران دست داشته است.

 
قاضی فدرال آمريکا مصادره دهها ميليون دلار اموال رژيم ايران در نيويورک را تأييد کرد
به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس با تأييد حکم دادگاه فدرال، اموال بنياد علوی در آمريکا مصادره می شود. پرت بهارارا، دادستان آمريکايی اعلام کرد با تأييد يک قاضی فدرال اموال بنياد علوی و شرکت آسا متعلق به رژيم ايران در آمريکا مصادره می شود و از محل فروش آنها به قربانيان "وقايع تروريستی" که آمريکا رژيم ايران را در آنها دخيل می داند؛ خسارت پرداخت می شود. آسوشيتدپرس افزود: تنها يک برج ۳۶ طبقه متعلق به رژيم ايران موسوم به بنياد علوی و شرکت آسا که در منهتن؛ يکی از گران قيمت ترين محله های شهر نيويورک واقع شده است؛ دهها ميليون دلار ارزش دارد. در حکم دادگاه آمريکا اموال مربوط به بنياد علوی و شرکت آسا در ايالتهای کاليفرنيا، مريلند، تگزاس و ويرجينيا هم به همراه تمامی حسابهای بانکی مرتبط با آنها مصادره خواهد شد و از محل فروش آنها به شاکيان ۱۹ پرونده مرتبط با دولت ايران غرامت پرداخت می شود.

******
به نقل از سایت العربیه فارسی، رسانه‌های مکزیک روز پنجشنبه ۱۷ آوریل اعلام کردند که گابریل گارسیا مارکز رمان نویس، روزنامه نگار و فعال سیاسی کلمبیایی برنده جایزه ادبی نوبل در سن ۸۷ سالگی درگذشت. به گزارش خبرگزاری رویترز، فرناندا فامیلیار سخنگوی خانواده ماکرز در حساب توئیتر خود، مرگ مارکز را تایید کرد. مارکز ۶ مارس ۱۹۲۷ در دهکده آرکاتا در منتطقه سانتامارا در کلمبیا به دنیا آمد، در سال ۱۹۴۱ اولین نوشته‌هایش را در روزنامه‌ای به نام "جوونتود" یا جوانان که مخصوص شاگردان دبیرستانی بود منتشر کرد و در سال ۱۹۴۷ به تحصیل رشتهٔ حقوق در دانشگاه بوگوتا پرداخت و همزمان با روزنامه آزادیخواه ال‌اسپکتادور به همکاری پرداخت. در سال ۱۹۶۵ شروع به نوشتن رمان صد سال تنهایی کرد و آن را در سال ۱۹۶۷ به پایان رساند و در سال ۱۹۸۲ برای این رمان، جایزه نوبل ادبیات را از آن خود کرد.  مارکز یکی از نویسندگان پیشگام سبک ادبی رئالیسم جادویی است، اگرچه تمام آثارش را نمی‌توان در این سبک طبقه‌بندی کرد. پزشکان در سال ۲۰۱۲ اعلام کردند که مارکز به بیماری آلزایمر مبتلا شده است. 

يك شركت كانادايي به خاطر نقض تحريم ها عليه رژيم ايران 900هزاردلار جريمه شد
به نقل از  روزنامه کانادایی نشنال پست 25 فروردین، در يك اقدام بي سابقه، كمپاني گوزن قرمز(رد دیر- Red Deer) به خاطر تلاش براي صادرات 15ميليون دلار حلقه هاي لاستيكي ممنوعه به رژيم ايران كه استفاده دوگانه در توليد سلاحهاي اتمي دارد، به ميزان 900 هزار دلار جريمه شد. اين شركت در يك دادگاه، اتهام خود را به شكستن قوانين حساسيت هاي اقتصادي براي ارسال اين حلقه هاي لاستيكي پذيرفت. اين شركت در سال 2011، يك سفارش از شركت كان دانا ميدل ايست كه در دبي و ايران فعال است دريافت كرد. اين سفارش كه ابتدا به قيمت بيش از 6 ميليون دلاربود، برای پروژه های نفتی درخواست شده بود. صادرات اين لاستيكها از كانادا به ايران از سال 2010 غير قانونی می باشد.

******
روز شنبه 19 آوریل برابر با 30 فروردین، ایرانیان در مقابل سفارت آمریکا در شهر اتاوا یاد شهدای 30 فروردین 1351 و 54، را گرامی داشتند. در روز 30فروردين سال 1351 رژيم شاه، 4تن از اعضای مرکزيت سازمان مجاهدين خلق ايران به نامهای ناصر صادق، محمد بازرگانی، علی باکری و علی میهندوست را به جوخه های تيرباران سپرد. در 30  فروردين 1354نیز بیژن جزنی و 6 فدایی دیگر به نامهای حسن ضيا ظريفي، عزيز سرمدي، عباس سورْكي، محمد چوپان زاده، سعيد كلانتري و احمد جليليِ افشار و دو مجاهد خلق، كاظم ذوالانوار و مصطفي جوان خوشدل، به دست رزیم شاه تیرباران شدند. رژیم شاه متعاقبا اعلام کرد که اين 9 زندانی سياسی درحال فرار کشته شدند. ایرانیان در مقابل سفارت آمریکا با سر دادن شعارهایی حمله به زندانیان سیاسی اوین را نیز محکوم کرده و خواستار عکس العمل جامعه جهانی شدند.