صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، اسفند ۰۵، ۱۳۹۲

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته




اخبار اعتراضی:

 کارگران ايران خودرو در تهران در اعتراض به پايين بودن حقوق و مزايای خود دست به اعتراض زده و شش خودرو پرايد را به آتش کشيدند. به دنبال اين اقدام اعتراضی کارگران، گردانندگان اين شرکت مجبور به پرداخت 500هزار (تومان) به هر يک از کارگران شدند و حقوق عقب افتاده و حق بيمه کارگران را پرداخت کردند.


کارگران پتروشيمی عسلويه در فازهای 13 و 19 دست به اعتصاب زدند. اين اعتصاب در اعتراض به پرداخت نشدن 5ماه حقوق عقب افتاده کارگران می باشد. به گفته کارگران اعتصابی، از مهر ماه گذشته تا کنون هيچ حقوقی به آنها پرداخت نشده و اين امر زندگی آنها را مختل کرده است.

دستفروشان و ميوه فروشان خرم آباد در ميدان امام حسين اين شهر روز چهارشنبه 30بهمن با مأموران حکومتی درگير شدند. مأموران قصد داشتند محل دستفروشان را در خرم آباد جمع کنند. ولی دستفروشان مقاومت کرده و با مأموران رژيم درگير شدند. مردم حاضر در صحنه نيز از دستفروشان حمايت نموند که طی درگیری چند تن از مردم زخمی شدند.

مردم منطقه دوار شهرستان شوش روز دوشنبه 28بهمن در اعتراض به ازجاکندن پايه های برق اين منطقه توسط مأموران اداره برق دست به اعتراض زده و با آنها درگير شدند. منطقه دوار در حاشيه شهرستان شوش قرار دارد.

 

روز پنجشنبه اول اسفندماه جاری نيروهای گارد اوين زندانيان سیاسی بند 350 این زندان را از بندها خارج نموده و اقدام به بازرسی وسائل آنان کردند. زندانيان با شعار مرگ بر ديکتاتور و هو کردن آنها، به اینگونه اقدامات اعتراض کردند.

 

جمعی از مردم و اعضای خانواده های بازداشت شدگان در شهرهای اهر، اردبيل، اروميه و تبريز که به مناسبت روز جهانی زبان مادری در روز پنجشنبه بازداشت شده بودند، روز جمعه در مقابل مراکز نيروی انتظامی در اين شهرها تجمع اعتراضی برگزار کردند و خواهان آزادی عزيزان خود شدند. تعداد دستگير شدگان در اهر که به مناسبت روز جهانی زبان مادری تجمع کرده بودند، به بيش از 200نفر می رسد. بر اساس اخبار منتشر شده دستگير شدگان در حال حاضر در اعتصاب غذا بسر می برند.
 
  - جمعی از مردم اهواز روز چهارشنبه 30بهمن در مقابل اداره بازرگانی رژيم
در اعتراض به گرانی اجناس، تجمع کردند. 

ـ بيش از 300تن از دامداران استان چهارمحال و بختياری روزپنجشنبه اول اسفند ماه در ميدان جهاد شهرکرد
نسبت به پرداخت نشدن مطالبات عقب افتاده، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

ـ کارکنان قراردادی فرودگاه شهرکرد روز پنجشنبه اول اسفند ماه در مقابل استانداری رژيم در چهار محال و بختياری تجمع و به پرداخت نشدن دو ماه حقوق عقب افتاده، عيدی و پاداش سال92 و سنوات سال 91 اعتراض کردند.

- جمعی از روستاييان و کشاورزان روستای خاگينه سفلی از توابع بخش طارم سفلی در اعتراض به غصب اراضی کشاورزی و منابع طبيعی در مقابل دفتر نماينده رژيم در مجلس از قزوين يک تجمع اعتراضی برپا کردند. گفته می شود غاصب اراضی پایی در حکومت دارد.

بيش از 5000تن از مردم فرخشهر از توابع شهرکرد در اعتراض به ساخت تونل غيراستاندارد گلاب و بهشت آباد و خشک شدن زاينده رود در تالار اين شهر تجمع کردند. تجمع کنندگان پلاکاردهايی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: تا آخرين قطره خون خود ايستاده ايم ـ چهار محال و بختياری بيدار است.

پرستاران بيمارستان هزار تختخوابی تهران روز چهارشنبه 30بهمن، در اعتراض به پرداخت نشدن «کارانه» تجمع کردند. پرستاران اين بيمارستان سه ماه است پيگير مطالبات خود هستند. رژيم علاوه بر پرداخت نکردن کارانه به پرستاران، 10 تا 15 درصد آن را نيز کم کرده است.

- بيش از 200تن از کارگران شرکت ساز و پاد از مجموعه شرکتهای پالايشگاه بندرعباس دست به اعتصاب زدند. کارگران اعتصابی از شهريور ماه تاکنون هيچ حقوق و مزايايی دريافت نکرده اند.

- جمعی از اهالی عبدالخان از توابع شهرستان شوش روز چهارشنبه30بهمن در اعتراض به طرح توزيع سبد کالا تجمع کردند. مردم خرم آباد نیز روز پنجشنبه اول اسفند در مقابل کليه فروشگاههای توزيع سبد کالا، تجمع و به نحوه توزيع تخم مرغ اعتراض کردند.

- ساکنان خيابان ساحلی خرم آباد به خصوص ساکنان بين پل دارايی زاده تا پل شهدای اين شهر در مقابل شهرداری رژيم تجمع کرده و به وضعيت نابسامان اين خيابان اعتراض کردند.


 اخبار زندانیان؛
 اعتصاب غذای زندانيان سياسی شاهرخ زمانی مدافع حقوق کارگران و رسول بداغی عضو کانون صنفی معلمين در زندان گوهردشت کرج که از روز شنبه 26بهمن در اعتراض به شکنجه و انتقال خود به سلول انفرادی دست به اعتصاب غذا زده بودند، با بازگردانده شدن به بندعمومی، اعتصاب غذای خود را شکستند. اعتصابيها اعلام کرده بودند تا زمانی که به بند عمومی بازگردانده نشود به اعتصاب غذای خود ادامه خواهند داد. همچنین ناصح یوسفی، خالد حردانی، سعید ماسوری، محمد علی منصوری، صالح کهندل، محمد بنازاده امیر خیزی، حمیدرضا برهانی، علیرضا فرهانی و ایرج حاتمی
که در پی انتقال 2 تن از همبندانشان به سلول انفرادی دست به اعتصاب غذا زده بودند به اعتصاب غذای خود پایان دادند.

- «فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران» یکشنبه 4 اسفند خبر داد: زندانی سیاسی جیهند ریگی در شکنجه گاه زندان زاهدان معروف به بند قرنطینه تحت شکنجه های جسمی و روحی زندانبانان ولی فقیه قرار دارد.
این منبع افزود که زندانی جیهند ریگی 27 ساله که حدود 3 سال پیش دستگیر و۲ ماه در سلولهای انفرادی اداره اطلاعات زاهدان تحت شکنجه های جسمی و روحی بازجویان و شکنجه گران قرار داشت و در یک دادگاه نمایشی توسط مه گلی رئیس شعبه 1 دادگاه انقلاب زاهدان  به 10 سال زندان و اعدام محکوم گردید، روز 25 دی ماه در پی اعتراض به شرایط غیر انسانی حاکم بر زندان  توسط غلامی رئیس اطلاعات زندان به سلولهای انفرادی منتقل گردید و از آن زمان تاکنون تحت شکنجه های جسمی و روحی زندانبانان بخصوص غلامی، رئیس اطلاعات زندان و خسروی رئیس زندان قرار دارد. جیهند ریگی بارها با دسبند و پابند برای مدت طولانی در سلولهای انفرادی نگهداری شد که شرایط را برای استراحت و انجام کارهای شخصی سخت و طاقت فرسا می کند. او همچنین بارها با باتون، شلنگ آب و شوکر برقی برای مدت طولانی و طی زمانهای متمادی مورد شکنجه قرار گرفته و می گیرد.

31 زنداني از شروع اعتراضات بختياريها اعدام شده اند
به نقل از اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت 29 بهمن، روز سه شنبه 29بهمن ماه، 20زنداني در زنجيره يي از اعدامهاي جمعي در شهرهاي مختلف كشور به دار آويخته شدند. هشت زنداني در زندان قزل حصار، پنج زنداني در بندرعباس، چهار زنداني در كرمان و سه زنداني در قزوين اعدام شدند.
روز دوشنبه 28 بهمن نيز چهار زنداني در زندانهاي نوشهر و زنجان به دار آويخته شدند. دادستان رژيم در نوشهر هدف از  اين اعدامها را «درس عبرت و ارعاب برای دیگران» خواند. در روز 26بهمن نيز دو زنداني 23 و 37ساله در منطقه گلشهر کرج در ملاعام به دار آويخته شدند. در روز 24بهمن يك زن زنداني به نام فاطمه عباس پور، 45ساله، در رودبار پس از 9سال حبس اعدام شد. در همين روز دو زنداني در ملاعام در محله كوزه گري شيراز و دو تن ديگر در زندان وكيل آباد مشهد به دار آويخته شدند.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت افزود: به اين ترتيب از شروع اعتراضات هموطنان بختياري و در وحشت از گسترش قيام، رژیم، 31زنداني را اعدام كرده است و شمار اعدامها از ابتداي سال 2014 به 131تن بالغ مي شود.

ـ رژيم
صبح روز پنجشنبه يک زندانی که حکم اعدامش در اسفند سال 87 صادر و در مرداد 88 تنفیذ شده بود، در خوی در ملاعام بدار آويخته شد. رژيم همچنین حکم اعدام73زندانی را در زندان کارون اهواز مورد تأييد قرار داده است. بنا به گفته خانواده های زندانيان، از روز سه شنبه 29بهمن حکم اعدام 73 زندانی محکوم به اعدام در زندان اهواز تأييد گرديده است. به نقل از خبرگزاری رويتر روز جمعه ملل متحد اعلام کرد امسال، تا همينجا، حداقل 80تن و چه بسا 95تن در ايران اعدام شده اند. اين يک افزايش ناگهانی در استفاده از مجازات اعدام است که اميد به اصلاح حقوق بشر تحت حکومت روحانی را از بين برده است. راوينا شمداسانی سخنگوی حقوق بشر ملل متحد در يک کنفرانس خبری گفت: "طی 7 هفته گذشته، اعدامها افزايش يافته اند. افسوس که دولت جديد رويکرد خود را نسبت به مجازات مرگ تغيير نداده است".

ديوانعالی رژيم حکم اعدا 120 تن از زندانیان بندرعباس را مورد تایید قرار داد. به گفته زندانيان محبوس در زندان مرکزی بندرعباس 120 پرونده محکومين به اعدام که برای بررسی به ديوان عالی رژيم در تهران ارسال شده بود، برگشت خورده و احکام صادره اعدام آنان مورد تأييد قرار گرفته است. لازم به ذکر است که  زندان مرکزی بندرعباس طی روزهای اخير نيز شاهد اجرای اعدامهای جمعی بوده است. در همین رابطه روز سه شنبه 29بهمن شش زندانی در زندان مرکزی زندان بندرعباس حلق آويز شده اند. قبلاً نيز خبر اعدام 6 زندانی منتشر شده بود.

برای اولین بار در تاریخ مصر زنی به رهبری یک حزب سیاسی رسید
به نقل سایت العربیه فارسی، روز جمعه 21 فوریه ، هاله شکرالله 50 ساله در انتخابات درون حزبی حزب الدستور با کسب بیشترین آراء یعنی 108 رای، جایگزین محمد البرادعی، موسس حزب الدستور و رئیس پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی شد. هاله از اقلیت جامعه مسیحی قبطی مصر می باشد. خانم شکرالله، دارای مدرک کارشناسی و دکترای امور توسعه از دانشگاه "ساسکس" بریتانیاست. وی در سال 1979 مرکز حمایت از توسعه و مشاوره را در مصر بنیان نهاد. در همین حال وی سازمان های مدنی دیگری مانند "مصریان علیه تبعیض" که از بارزترین آنهاست، را تشکیل داده است. وی پس از انتخابش گفت: "از اولویت های من، نظم و توسعه در تشکیلات حزب الدستور است".

رئیس جمهور موقت اوکراین معرفی شد
قانونگذاران اوکراين، الکساندر تورچينوف، سخنگوی مجلس اين کشور را به عنوان رئيس جمهور موقت تعيين کردند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز يکشنبه نمايندگان مجلس اوکراين با اکثريت قاطع به تورچينوف رای دادند که بر اساس آن وی رياست کشور را تا برگزاری انتخابات جديد در 25مارس، به عهده خواهد داشت. با اين حال، يانوکوويچ، رئيس جمهور برکنار شده، که محل او نامشخص است، روز يکشنبه تاکيد کرد که او کماکان رئيس جمهور است. مردم اکراین پس از 3 ماه تحصن و اعتراض در میدان استقلال شهر کیو در این کشور، روز پنجشنبه با تهاجم مسلحانه از سوی پلیس این کشور روبرو شدند که تعداد کشته شدگان تا 100 تن نیز گزارش شده است. مخالفان نیز خود را به سلاح گرم مجهز کردند. گفتنی است اوکراین چند سال پیش نیز شاهد انقلابی علیه رئیس جمهوری خلع شده بود که به انقلاب نارنجی معروف شد. در آن انقلاب یانوکویچ مجبور به برگزاری انتخابات شد و آن انتخابات را باخت. اما در انتخابات بعدی دوباره برنده شد. در جلسه مجلس رژیم ایران، عليرضا سليمی با نگرانی از قيام مردم اوکراين گفت: اميد است اتفاقات اخير در کشور اوکراين ساده انديشانی که فتنه 88 را فقط يک حادثه می دانستند به خود بياورد حوادث اين کشور نمايش سناريويست که برای کشور ما نيز در خواب ديده بودند. شرط عقل و تدبير آن است که از اين گونه حوادث به خود آييم و مسائل را آن چنان که هست تحليل بنماييم تا مبادا در گرداب توطئه های دشمنان غرق شويم.


قطعنامه کمک به سوريه به اتفاق آرا در شورای امنيت سازمان ملل متحد به تصويب رسيد
عصر شنبه 3اسفند= 22 فوریه شورای امنيت سازمان ملل به اتفاق آرا قطعنامه کمکهای انسانی به مناطق جنگ زده سوريه را به تصويب رساند.
مسکو و پکن دو عضو از 5 عضو دائم شورای امنيت بر خلاف سه قطعنامه قبلی مانع از تصويب آن نشدند
که گویای پيامی قوی به رژيم بشار اسد می باشد. اين قطعنامه توسط استراليا، اردن و لوکزامبورگ ارائه شده بود و مورد حمايت انگلستان، فرانسه، آمريکا و ساير اعضای دائم شورای امنيت بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اين قطعنامه برای لغو محاصره از چندين شهر سوريه است و اجازه عبور به ستونهای کمکهای انسان دوستانه به سوريه را می دهد.

******
خبرگزاری حکومتی فارس گزارش داد کارمند بازنشسته يی که روز دوشنبه 28ديماه 92 همزمان با ديدار روحانی از وزارت نفت دست به خودسوزی اعتراضی در برابر اين وزارتخانه زده بود درگذشته است. اين کارمند که رسانه های خبری او را منوچهر حاتميان معرفی کرده اند، در اعتراض به شرايط وخيم معيشتی کارمندان بازنشسته نفت، بالاخص مشکل مسکن دست به اين خودسوزی زدـ او مدت 6روز با مرگ دست و پنجه نرم می کرد و سرانجام روز 3 اسفند، در بيمارستانی در تهران بر اثر شدت جراحات وارده فوت کرد.


 يک معامله قاچاق تسليحاتی رژيم ایران در آلمان کشف شد
به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، مقامهای آلمانی گفتند يک آلمانی ايرانی تبار را که مظنون به تأمين تجهيزات برنامه موشکی رژيم ايران می باشد دستگير کرده اند.
دادستان فدرال آلمان روز چهارشنبه 30بهمن
، اعلام کرد عليرضا. ب متهم به تأمين تجهيزاتی به ارزش 230هزار يورو معادل 315هزار دلار برای رژيم بوده است. اين تجهيزات از سال 2011 تا 2013 در 12نوبت تحويل داده شده است. وی متهم است کالاهای دارای به اصطلاح استفاده دوگانه نظامی و غيرنظامی مانند پمپهای تخليه و سوپاپها را برای رژيم ايران تأمين کرده است. عليرضا ب روز سه شنبه در منطقه بن دستگير شد و به دستور قاضی در بازداشت می ماند تا تحقيقات ادامه يابد. 
در خبری دیگر یک شبکه جاسوسی رژیم ایران در کانادا کشف شد. به گفته مقامهای
دولت کانادا، آريان آزاربار، عامل رژيم ايران، به دنبال به دست آوردن اطلاعات از دستگاه دولتی کانادا بوده است. وی که تحت پوشش تجارت به گردآوری اطلاعات می پرداخته از ماهها پيش تحت نظر پلیس فدرال کانادا (RCMP) بوده است. يک کارمند اداره گذرنامه و يک عضو پليس کانادا با رژيم ايران همکاری میکرده و اطلاعات محرمانه در اختيار آريان آزاربار قرار می دادند.