صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، اسفند ۱۲، ۱۳۹۲

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


کنفرانس بین المللی به مناسبت روز جهانی زن در پاریس برگزار شد
دبیرخانه شورای ملی مقاومت 10 اسفند در اطلاعیه ای اعلام داشت، روز شنبه اول مارس  شركت كنندگان در يك كنفرانس بين المللي در پاريس به مناسبت روز جهاني زن، نسبت به نقش رژيم ايران در گسترش بنيادگرايي اسلامي در سراسر منطقه و جهان هشدار دادند. اين كنفرانس با حضور خانم مريم رجوي، رئيس جمهور برگزيده شورای مقاومت ايران و شماری از شخصيتهاي برجسته سياسي، اجتماعي، هنري و فعالان حقوق بشر و حقوق زنان از 5قاره جهان و هياتهاي نمايندگي از سوي دهها انجمن و سازمان زنان ايراني از سراسر اروپا و آمريكا برگزار شد. سخنرانان تأكيد كردند كه زن ستيزي يكي از وجوه اصلي تغييرناپذير رژیم حاکم بر ایران است. مريم رجوي در اين كنفرانس گفت: آرمان برابري به خاطر به پاخاستن زناني كه مي‌خواهند جهان ستم و نابرابري را دگرگون كنند، زنده است. زناني كه براي سرنگوني ديكتاتوريها در تونس، ليبي، مصر، يمن، اكراين، سوريه و عراق به پاخاسته اند و زناني كه مي‌خواهند ديكتاتوري مذهبي حاكم بر ايران را سرنگون كنند، و سرانجام همين زنان سركوب‌شده‌ رژيم ولايت فقيه را سرنگون مي‌كنند. وي افزود: بنيادگرايي اسلامي از يك سو از زن ستيزي ديناميزم مي‌گيرد و از سوي ديگر به طور دائم ستم و تبعيض توليد مي‌كند، به نحوي كه اگر زن ستيزي از سياستهاي اين رژيم كنار گذاشته شود، نظام ولايت فقيه فرو مي‌ريزد. به همين دليل نه خاتمي و نه روحاني كه به نمايش اصلاح‌طلبي و اعتدال روی آوردند، هيچ كدام به كاهش ستم و سركوب عليه زنان ايران نزديك نمي‌شوند. زيرا چنين كاري آغاز نفي رژيم است. خانم رجوي در سخنان خود با اشاره به وضعیت دلخراش کمپ لیبرتی، گفت: دفاع از زنان پيشتاز در ليبرتي، كه در طول دو دهه نقش بدون جايگزيني در مبارزه عليه بنيادگرايي داشته اند يك وظيفة مبرم جنبشهاي برابري است. آنها و مردان همرزمشان، نه تنها از دسترسي به الزامهاي امنيتي و حفاظتي در برابر حملات موشكي پي‌درپي منع مي‌شوند، بلكه دولت دست نشاندة عراق، آنها را از حداقل استانداردهاي انساني و پزشكي و بهداشتي نيز محروم كرده است. وي از همه فعالان جنبش زنان در سراسر جهان خواست از ملل متحد و دولت آمريكا بخواهند تا به تعهداتشان برای تأمين حفاظت مجاهدان عمل كنند و به خصوص آزادي هفت گروگان اشرفي شامل شش زن را در دستور بگذارند و پرونده جنايت عليه بشريت در اشرف در 10شهريور امسال را به شوراي امنيت ببرند. در اين جلسه شخصیتهای سیاسی، اجتماعی و هنری و سیاستمدارانی همچون خانم کیم کمبل نخست وزیر سابق کانادا در سال 1993 حضور داشته و سخنانی ایراد کردند.
 روز گذشته(شنبه 10 اسفند) در شهر اتاوا ایرانیان بار دیگر در برابر سفارت آمریکا در این شهر گرد آمدند و خواسته های خود مبنی بر حفاظت ساکنین لیبرتی را فریاد زدند. آنها همچنین نسبت به موج فزاینده اعدامها در ایران با شعارهایی همچون: "اعدام زندانیان در ایران محکوم  است، محکوم است" ، "آزادی اندیشه با روحانی نمیشه" ، "زندانی سیاسی آزاد باید گردد" ، "اعدام و شکنجه در ایران را متوقف کنید" اعتراض نمودند. آنها همچنین خواستار آزادی 7 گروگان اشرف شدند که در دهم شهریور بدست نیروهای عراقی ربوده شدند. 6 تن از این 7 گروگان از زنان پیشتاز مجاهد می باشند که به شکل حرفه ای سالهاست برای سرنگونی رژیم ایران تلاش می کنند.

******
وزارت امور خارجه آمريکا گزارش سالانه خود در مورد نقض حقوق بشر را منتشر کرد. در قسمتی از اين گزارش که به ايران اختصاص دارد، نقض فاحش حقوق بشر از جمله دستگيريهای خودسرانه، شکنجه و اعدام مورد بررسی قرار گرفته است. در این گزارش در مورد اعدامها از جمله گزاش شد که در 24ژانويه، رژيم ايران جعفر کاظمي سردبير و ناشر کتب دانشگاهی در دانشگاه اميرکبير و شرکت کننده در تظاهرات 2009 و محمدعلی حاج آقايي را اعدام کرد. بنا به گزارشات، آنها نپذيرفتند در 17ژانويه در زندان اوين اعترافهای تلويزيونی بدهند. اين دو زندانی سياسی متهم به محاربه شدند زيرا در اعتراضات 2009شرکت کرده بودند و علاوه بر اين شعار داده و بنرهايی را برای مجاهدين خلق توزيع کرده بودند. بنا به گزارشات، مقامات رژيم ايران به همسر کاظمی يا به وکيل او قبل از اعدام اطلاعی ندادند.
 در گزارش سالانه وزارت خارجه آمريکا موارد متعدد نقض حقوق بشر از جمله؛ نقض آزادی اينترنت، نقض آزادی تجمع، نقض آزادی دانشگاهيان و فعاليتهای علمی و فرهنگی دانشجويان و اساتيد، بازداشت، اعمال خشونت و آزارهای بی مورد، دستگيری مدافعان حقوق بشر و روزنامه نگار ان کرد در مهاباد، اعمال محدوديت فعاليت و تجمع دراويش گنابادی و محدوديت شديد فعاليت انجمنهای غيردولتي شمرده شده است. در این گزارش همچنين به اعمال شکنجه و تجاوز هنگام حبس، قاچاق انسان، سوء استفاده اجتماعی از شماری از شهروندان، پايمال شدن حقوق زنان، ضديت با تعليم زبان اقليتهای قومی، روند دادرسی نامنصفانه اقليتهای قومی، دينی و جنسی، اعمال تبعيض در حقوق کارگران از جمله حق تجمع و اعتصاب، فقدان برخورد جدی با کارفرمايان، کودکان کار و کودکان خيابانی، عدم برخورداری اغلب کارگران سرپرست خانوار از درآمد کافی برای گذران معيشت، اشاره شده است.

کشاورزان ورزنه اصفهان اقدام به آتش زدن لاستيک و بستن ورودی شهر کردند
بيش از 300تن از کشاورزان ورزنه اصفهان روز جمعه نهم اسفند در اعتراض به ندادن حق آب و خسارات کشاورزان از ساعت 11 صبح در مرکز شهر ورزنه تجمع کردند. کشاورزان که در بين آنها بسياری از جوانان نیز حضور داشتند تا ورودی شهر راهپيمايی کرده و ورودی شهر را با آتش زدن لاسیتک بستند و مانع ورود ماموران انتظامی به داخل شهر شدند. گزارش شده است که مأموران نيروی انتظامی در وحشت از گسترش تظاهرات و اعتراض کشاورزان در محل حضور داشتند ولی هيچ اقدامی نکردند.

 
مأموران نيروی انتظامی روز چهارشنبه هفتم اسفند به بهانه قاچاق سوخت به روی مردم در منطقه گچين بندرعباس آتش گشودند. مردم نیز متقابلا با مأموران نيروی انتظامی درگير شده و با سلاح به آنها پاسخ دادند. براساس گزارشات دریافتی مقاومت ایران، چهارشنبه شب از ساعت 21 الی 23 در اين منطقه صدای تير اندازی زيادی به گوش می رسيد. از تلفات اين درگيری هنوز اطلاعی در دست نيست. اين درگيری در حالی صورت گرفت که روحانی، در بندرعباس به سر می برد.

******
یکی از سرکردگان نيروی انتظامی در جريان درگيری مسلحانه در ايرانشهر کشته شد. خبرگزاری حکومتی ايسنا به نقل از معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی سيستان و بلوچستان خبر داد، در درگيری با «اشرار و قاچاقچيان مسلح»، دهقانی رئيس پليس «مبارزه با مواد مخدر ايرانشهر» کشته شد. اين خبرگزاری حکومتی افزود: درگيری در منطقه بيابانی خراب روستای خيرآباد از توابع بخش مرکزی ايرانشهر رخ داد و طی آن «دو نفر از اشرار مسلح» به قتل رسيدند. خبرگزاری رسمی رژيم ايرنا نيز این خبر را انعکاس داد و افزود که سرکرده نيروی انتظامی ايرانشهر «به سبب حساسيت موضوع» حاضر به دادن جزئيات بيشتر در اين رابطه نشد.

شماری از زندانیان سیاسی از دیزل آباد کرمانشاه فرار کردند
یک زندانی سیاسی کُرد بهمراه شماری از زندانیان محبوس در دیزل‌آباد کرمانشاه، از این زندان فرار کردند. به گزارش آژانس خبررسانی کُردپا، روز چهارشنبه 30 بهمن‌، به هنگام انتقال شماری از فعالان سیاسی از زندان دیزل‌آباد به دادگاه انقلاب شهر کرمانشاه، یک زندانی سیاسی کرد به همراه چند زندانی از دست مأموران حکومتی گریختند. این زندانیان به منظور محاکمه به دادگاه انقلاب شهر کرمانشاه منتقل شده بودند که روز چهارشنبه هفته گذشته فرار کردند.
 

******
روز سه شنبه 6 اسفند در روستای معزآباد جابری درگیری مسلحانه در شهرستان خرامه در استان فارس، به کشته شدن دو تن از ماموران حکومتی انجامید. 3 تن از مردم خرامه نیز در این درگیری کشته شدند. خبرگزاریهای حکومتی که با تاخیر خبر درگیری مسلحانه در خرامه را انعکاس دادند، از قول پاسدار سیروس سجادیان، فرمانده نیروی انتظامی استان فارس، افراد مسلح را قاچاقچی معرفی کردند که در حال انتقال مواد مخدر بوده اند. لازم به ذکر است که در هیچ کدام از عکسهای منتشر شده توسط رژیم، از چهار تن مواد مخدری که رژیم اعلام کرده بود، ضبط شده، خبری نبود. شهرستان خرامه در 40 کیلومتری جنوب شرق شیراز قرار دارد.


سایت همبستگی ملی روز شنبه 10 اسفند خبر داد که جمعي از مردم شهرك آزادگان در نجف آباد اصفهان با تجمع در مقابل اداره مخابرات رژيم در اين شهر به خودداري رژيم از كابل كشي براي سيستم تلفن اعتراض كردند. این منبع در خبری دیگر گفت، جمعي از کارگران شرکت جهاد نصر در چالوس در اعتراض به پرداخت نشدن 8 ماه حقوق عقب افتاده خود دست به تجمع و اعتصاب زدند. کارگران معترض با قراردن خودروهاي خود و موانع، مقابل در راههاي ورودي و خروجي، شرکت را مسدود كرده و شعارهايي نيز عليه مديران اين شرکت سر دادند. يکي از کارگران بعنوان اعتراض قصد آتش زدن خود را داشت که ساير کارگران مانع اين اقدام وي شدند.

 دانشجويان دختر دانشگاه آزاد يزد در اعتراض به پوشيدن اجباری چادر در دانشگاه دست به تجمع زدند و با ماموران حراست درگير شدند. نيروهای حراست به تجمع کنندگان يورش بردند.
ـ مأموران نيروی انتظامی روز چهارشنبه هفتم اسفند به بهانه مبارزه با بدحجابی در ورودی دانشگاه پيام نور در خيابان طالقانی شهرکرد مستقر شدند و حدود 40تن از دانشجويان دختر و پسر را بازداشت کردند و به شکل توهين آميز در خيابان نگه داشتند. اين اقدام باعث
شد دانشجويان با مأموران حکومتی درگير شوند. مردمی که در محل نيز حضور داشتند چندين مأمور رژيم را کتک زدند. 30 تن از دانشجویان در جریان این درگیری دستگیر شدند.  
- دانشجويان دانشگاه اصفهان در اعتراض به بازداشت يکی از دانشجويان توسط ماموران حراست به بهانه بلند بودن موی سر تجمع کرده و دانشجوی دستگير شده را آزاد نمودند.
ـ دانشجويان رشته کامپيوتر دانشگاه مهاجر اصفهان روز سه شنبه 6اسفند به تغيير زمانبندی کلاسهای خود اعتراض کردند و خواستار تغيير مجدد اين زمانبندی
شدند.

اخبار کارگری؛
- جمعی از کارگران کارخانه های مختلف تهران در محل وزارت کار رژيم تجمع و به پايين بودن حقوقشان اعتراض کردند.
- کارگران شرکت ايران تاير در تهران روز دوشنبه 5اسفند در مقابل دفتر مديريت مالی کارخانه تجمع اعتراضی برگزار کردند. اين کارگران که درآستانه بازنشستگی قرار دارند، هر کدام مبلغی حدود 2الی 3 ميليون تومان بابت حقوق ومزايای ماههای اخير از شرکت ايران تاير طلب دارند.
- جمعی از کارگران شرکت حفاری راستين در شهر سقز در استان کردستان تجمع و به اخراج خود در آستانه عيد اعتراض کردند.
- کارگران شرکت ساخت نيروگاه سانا در پاوه در اعتراض به پرداخت نشدن هفت ماه حقوق عقب افتاده دست به تجمع زدند.
- کارگران کارخانه فولاد زاگرس در شهرستان قروه در استان کردستان برای چندمين بار در مقابل دفترمرکزی اين کارخانه در شهرستان قروه تجمع اعتراضی برگزار کردند. کارگران معترض خواهان پرداخت حقوق و مزايای عقب افتاده طی يک سال گذشته شدند.
- جمعی از کارمندان و کارگران شهرداری بروجرد به نمايندگی از يک هزار و 700تن از کارکنان شهرداری تجمع کرده و به پرداخت نشدن سه الی چهار ماه حقوق و مزايای عقب افتاده اعتراض نمودند.
- کارگران شرکت تهران جنوب در پالايشگاه بندرعباس در اعتراض به اخراج از کار تجمع کردند. شرکت تهران جنوب يکی از شرکتهای پيمانی در پالايشگاه بندرعباس می باشد.
- کارگران شرکت جهاد نصر در منطقه لالی در مسجد سليمان در اعتراض به پرداخت نشدن 5ماه حقوق عقب افتاده اعتصاب کردند.
- بازنشستگان شهرداری دشت آزادگان روز چهار شنبه هفتم اسفند در اعتراض به پرداخت نشدن عيدی تجمع کردند. شهرداری رژيم در وحشت از گسترش اين حرکت اعتراضی عقب نشينی کرد و عده داد عیدی آنها را واريز خواهد کرد.

- شمار کثيری از مردم سامان در استان چهارمحال و بختياری روز چهارشنبه هفتم اسفند در مقابل فرمانداری رژيم در اين شهر تجمع کردند. آنان نسبت به طرح احداث دو کمربندی که شهر سامان را دور زده و مستقيماً به پل زمان خان می رسد اعتراض دارند.


اخبار زندانها؛
رژيم سحرگاه يکشنبه 11اسفند، چهار زندانی را در زندان بندرعباس بدار آويخت. خبرگزاری اطلاعات رژیم به نام مهر، ضمن اعلام اين خبر قربانيان را با اسامی مستعار (م – ر)، (ح – آ)، (ع – پ) و (ی – آ) معرفی کرد.

- بر اساس ویدویی که در اینترنت به شکل گسترده ای منتشر شده، روز چهارشنبه 7اسفند ماموران حکومتی، در کرج يک زندانی را قبل از اعدام در ملاء عام، در پای چوبه دار، به شدت مورد ضرب وشتم قرار دادند. تنها خواسته اين قربانی، قبل از اعدام، ديدار با مادرش بود. ماموران به آخرین درخواست او توجهی نکردند ولی قربانی بر خواسته اش اصرار ورزید و در برابر یورش ماموران مقاومت نمود. قابل ذکر است که این قربانی، توانست دستبند خود را پاره کند و به ماموران حکومتی حمله نماید. تعدادی از ماموران که صورتهای خودشان را با ماسک سیاه پوشانده بودند، وی را پای چوبه دار با مشت و لگد کتک زده و با سختی توانستند طناب دار را به گردن این جوان بیاندازند. گفتنی است یکی از خبرنگاران خبرگزاریهای حکومتی که از تهران به صحنه اعزام شده بود، از جرم این قربانی خبری نداشت و مشخص نیست این جوان به چه جرمی اعدام شد.

- رژيم يک زندانی کرد را پس از ده سال حبس، در زندان مرکزی سنندج بدار آويخت. اين زنداني31ساله که حسين محمدی نام داشت، روز چهارشنبه هستم اسفند در حالی اعدام شد که پرونده پزشکی فعال داشت و از مشکلات روانی رنج می برد.
رژيم روز پنجشنبه يک زندانی را در زندان سلماس بدار آويخت. روز چهارشنبه نيز 6زندانی در زندان گوهردشت کرج و يک زندانی در زندان مشهد حلق آويز شدند.

- دو زندانی سياسی کرد به نامهای سيدسامی حسينی و سيدجمال محمدی از سوی دادگاه رژیم در اروميه به اعدام و ده سال زندان محکوم شدند. اين دو که در زندان مرکزی اروميه به سر می برند، به اتهام کشتن يک پاسدار به اعدام محکوم شده اند. دادگاه رژيم اين زندانيان را به اتهام قتل به اعدام و به اتهام تخريب اموال دولتی به 10 سال حبس تعزيری محکوم کرده است. اين دو زندانی در سال 87 توسط وزارت اطلاعات در سلماس دستگير شدند.
- رژيم صبح چهارشنبه 7اسفند در يک اعدام جمعی شش زندانی را در زندان گوهردشت بدار آويخت.  
- روزنامه های حکومتی از اعدام يک زندانی در زندان مرکزی مشهد خبر دادند. اين منابع نام قربانی را که 5سال در زندان بود، فاش نکردند ولی گفتند که حکم اعدام صبح روز سه شنبه (6اسفند) و با حضور يک قاضی اجرا شد.
- صبح روز چهارشنبه 7اسفند، 3تن در شهرهای مهرشهر، نظرآباد و ساوجبلاغ از توابع کرج در ملأعام به دار آويخته شدند. به گزارش رسانه های حکومتی ارسلان الف 26 ساله در مهرشهر، حبيب الله- ج 26 ساله در شهرک سيدجمال الدين نظرآباد، و حبيب - ی 26 ساله در ميدان دخانيات شهر هشتگرد از توابع شهرستان ساوجبلاغ به دار آويخته شدند.
صبح روز سه شنبه 6اسفند نی
ز، 3 زندانی به اتهام «محاربه» در محله فقيرنشين زورآباد (اسلام آباد) کرج در ملأعام، به دار آويخته شدند. دستگاه قضايی رژيم از اعلام نام و مشخصات اعدام شدگان خودداری کرده است. 2نفر نيز روز سه شنبه 6 اسفند در زندان مرکزی سمنان اعدام شدند. دادگستری رژيم در استان سمنان اسامی اعدام شدگان را با حروف اختصاری «ح- ن» و «الف- ن» اعلام کرد.
- حميدرضا مرادی و مصطفی دانشجو، دو زندانی سياسی از وکلای دراویش در بند 350 زندان اوين با وجود وخيم بودن وضعيت جسمی دست به اعتصاب دارو زده اند.
- رژيم روز چهارشنبه هفتم اسفند، زندانی سياسی حميد نويد را که در بند 350 اوين محبوس است به نقطه نامعلومی منتقل کرد. از وضعيت اين زندانی سياسی اطلاعی در دست نيست.
- روزنامه حکومتی شرق 11اسفند نوشت: حکم کور کردن چشم جوانی به نام جمشيد در ديوانعالی کشور تاييد شد. حکم اوليه توسط شعبه 31 ديوانعالی رژيم مورد تاييد قرار گرفته است.
 
******
يک پيرمرد 60ساله به نام رضا عقيلی در صف توزيع سبد کالا روز شنبه 6 اسفند، در شهر کرد در مقابل یکی از فروشگاههای زنجیره ای رفاه شهر کرد، به علت فشار جمعيت به کما رفت. مردمی که در صف بودند با مأموران نيروی انتظامی که جمعيت را محاصره و کنترل می کردند، حمله کرده و با آنها درگير شدند. معترضان می گفتند به محض اين که مردم اعتراض می کنند خودروهای گشت سر می رسند ولی وقتی که کسی نياز به آمبولانس و رسيدگی اورژانس دارد هيچ خبری نيست.

شصت تن در تهران به اتهام توزيع سی.دی دستگير شدند
پاسدار عليرضا محرابی از سرکردگان نيروی انتظامی تهران بزرگ اعلام کرد بيش از يک ميليون سی.دی غيرمجاز از بين رفته و 60تن نيز در اين راستا دستگير شدند.
به گفته وی، اين اقدام در «حاشيه پنجمين مرحله از طرح جمع آوری محصولات ضدفرهنگی» صورت گرفته است.
پاسدار محرابی در مورد سی.دی توقيف شده تنها گفت عمده اين سی.دی ها «به صورت غيرمجاز» تهيه و تکثير شده اند.


******
سازمان عفو بين الملل با انتشار بيانيه ای خواستار لغو حکم اعدام روح الله توانا اهل مشهد که به اتهام توهين به پيامبر اسلام به اعدام محکوم شده است، می باشد.
کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران هم روند دادرسی و حکم اعدام آقای توانا را ناعادلانه توصيف کرده و به نقل از مادر اين متهم نوشته که او در نامه ای توبه و اظهار ندامت کرده،
اما با اين حال حکم اعدامش در ديوانعالی کشور تاييد شده است.




******
سایت العربیه فارسی خبر داد: فعالان حقوق بشر در اهواز، روز 25 فوریه 2014 از یورش نیروهای امنیتی ایران به خانه ای در کوی علوی اهواز و بازداشت بیش از 20 نفر از جوانان عرب ایرانی خبر دادند. بنا به این گزارش نیروهای امنیتی در ساعت 10 سه شنبه شب، با محاصره منزلی واقع در خیابان 20 متری مدرس كوی علوی همه افرادی که در آن منزل تجمع کرده بودند را بازداشت نمودند. گفته می شود بازداشت شدگان از جوانان عرب اهوازی هستند که به منظور تدریس زبان عربی و تلاوت قرآن در آنجا جمع شده بودند. فعالان سیاسی اقلیتهای قومی و مذهبی و دینی معتقدند که رژیم، این اقلیتها را در زمینه دسترسی به امکانات آموزشی، اشتغال، مسکن، مشارکت سیاسی و حقوق فرهنگی مورد تبعیض قرار داده است.

وزير خارجه کانادا حمایت خود را از دو زندانی سیاسی کرد اعلام نمود
جان برد، وزير خارجه کانادا روز دوشنبه 24 فوریه، در صفحه توئيتر خود نسبت به وضعيت دو زندانی محکوم به اعدام در ایران- لقمان و زانیار مرادی- ابراز نگرانی کرد. وزیر خارجه کانادا نوشت: لقمان و زانیار مرادی دو برادر کرد که در ایران شکنجه می شوند و به مرگ محکوم شده اند. دادگاه عادلانه حق آنهاست. لازم به ذکر است که این دو زندانی سیاسی پسرعمو می باشند. 


با تجاوز روسيه به اوکراين، نيروهای مسلح اوکراين به حالت آماده باش رزمی درآمدند
انقلاب مردم اوکراین و سرنگونی رئیس جمهور این کشور، مورد غضب روسیه قرار گرفته و این کشور نیروهای مسلح به اوکراین اعزام داشته که این نیروها وارد شهر کریمه شده اند. متقابلا رئيس جمهور اوکراين اعلام کرد نيروهای مسلح اين کشور به حال آماده باش رزمی درآمدند. الکساندر تورچين اف در سخنانی کوتاه در تلويزيون اوکراين گفت: مقامهای امنيتی همچنين حفاظت از مراکز اتمی، فرودگاهها و ساير مراکز استراتژيک را افزايش داده اند. او تجاوز نيروهای روسيه به اوکراين را غيرموجه دانست. آسنی ياتسينوک نخست وزير موقت اوکراين نيز بر دفاع از حاکميت و استقلال کشورش تأکيد کرد. وی هشدار داد مداخله روسيه باعث جنگ می شود و پايانی بر روابط اوکراين و روسيه خواهد بود. در همین رابطه شورای امنيت، جلسه ای برای بررسی ورود نيروهای روسيه به کريمه برگزار کرد. در اين جلسه نماينده دولت اوکراين در سازمان ملل متحد گفت: نيروهای روسی به طور غيرقانونی وارد کريمه شده اند. روسيه يادداشت تفاهم بوداپست و اساسی ترين اصل منشور سازمان ملل متحد را نقض کرده است. تجاوز عليه اوکراين بايد متوقف گردد. ما خواهان نظارت بين المللی هستيم تا حاکميت و تماميت اوکراين را حفاظت کنند. در حال حاضر روسيه 15هزار نيرو در کريمه دارد. از سوی دیگر به دنبال دخالت نظامی
روسيه در اوکراين، دولت کانادا اعلام کرد سفيرش را از روسيه فراخوانده تا در مورد رويدادهای اوکراين با او گفتگو کند. هم چنين دولت کانادا مشارکتش را در جلسات آماده سازی اجلاس 8کشور صنعتی جهان به تعليق در آورده است.
باراک اوباما
رئیس جمهور آمریکا نیز هشدار داد هر گونه نقض حاکمیت و تمامیت ارضی موجب ایجاد ناامنی و آشوب های گسترده در اوکراین خواهد شد و مداخله نظامی روسیه به کریمه، هزینه هایی خواهد داشت. 


زمين لرزه استان «سمنان» را لرزاند
زمين لرزه ای با قدرت 4درجه در مقياس ريشتر ساعت چهار و 27دقيقه و 47ثانيه بامداد روز يکشنبه حوالی «آرادان» در استان «سمنان» را به لرزه درآورد.