صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، دی ۲۲، ۱۳۹۲

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته



هفتادمین روز اعتصاب غذای زندانيان سياسی کرد در قزلحصار کرج
امروز یکشنبه 22 دیماه، 70مین روز اعتصاب غذای چهار زندانی سياسی کرد در زندان قزلحصار کرج، بود. این چهار زندانی سیاسی سنی در اعتراض به حکم اعدام خود اقدام به اعتصاب غذا کرده اند. وضعیت جسمی اعتصابیون وخیم گزارش شده است. بنا به اخبار منتشر شده مدت 2 هفته است که  خانواده های این 4 زندانی سياسی در قزلحصار نيز به همراه فرزندان خود در سنندج دست به اعتصاب غذا زده اند. خانواده ها اعلام کرده اند تا زمانی که فرزندانشان در اعتصاب غذا هستند، به اعتصاب غذای خود ادامه می دهند.

******
به گزارش سی.ان.ان 11ژانویه، لايحه دو حزبی سنای آمريکا مبنی بر تشديد تحريمهای رژيم ايران، به سمت کسب حمايت اکثريت غيرقابل وتو پيش می رود. بر اساس اين گزارش این لايحه که توسط سناتور دموکرات رابرت منندز رئيس کميته روابط خارجی سنا و سناتور جمهوريخواه مارک کرک ارائه شده در حال حاضر به طور رسمی از حمايت 59سناتور برخوردار است اما گفته می شود آمار غير رسمی حمايت از آن، به 77رأی می رسد. در اين صورت رئيس جمهور، اوباما نمی تواند آن را وتو کند. سی.ان.ان در گزارش خود خاطر نشان می کند که اين امر، تلاشهای دولت اوباما برای مذاکره و دست يافتن به يک توافق نهايی با رژيم ايران در مورد برنامه اتمی، آن را با يک پيچ جديد مواجه کرده است. 
گفتنی است که کاخ سفید سنارتورهای حامی این لایحه را به جنگ طلبی متهم کرده بود.

اخبار اعتراضی:
 يک جوان در مرند، رئيس دفتر سابق امام جمعه رژيم که آخوند اکبر مرندی نام دارد را طوری کتک زد که وی روانه بيمارستان شد. رسانه های حکومتی در اینباره نوشتند اين واقعه شامگاه سه شنبه 17ديماه جاری رخ داد و آخوند مزبور دچار شکستگی دست و جراحت شديد از ناحيه سر گرديد و بستری شد.

- معترضان به انتقال و فروش آب کارون توسط رژيم در اهواز و اصفهان از همه مردم خوزستان و اصفهان دعوت کردند تا در شامگاه پنجشنبه 26 ديماه همزمان، در حاشيه رودخانه کارون در اهواز و زاينده رود در اصفهان با روشن کردن شمع خواست خود را برای نجات رودخانه کارون اعلام نمایند.

بيش از 300تن از کشاورزان اصفهان روز چهارشنبه 18 دی ماه در اعتراض به بی آبی مزارع و ندادن حق آب به کشاورزان توسط کارگزاران رژيم، در مقابل استانداری رژيم تجمع کردند.
- نمايندگان کشاورزان خوراسگان اصفهان نيز صبح روز شنبه 21 دی ماه در اعتراض به پرداخت نشدن غرامت کشاورزان در مقابل فرمانداری رژيم در اصفهان تجمع کردند. آنها سپس در مقابل اداره کشاورزی رژيم در اصفهان تجمع کردند.
 کاميونداران در بازارچه مرزی پرويزخان در استان کرمانشاه روز يکشنبه 15 ديماه در اعتراض به اخاذی مقامهای گمرکی رژيم و مأموران نيروهای انتظامی تجمع کردند.


 روز 21 دیماه، دانشجویان دانشگاه اراک، در یک حرکت اعتراضی پارک دانشگاه را که با نصب پلاکاردهایی توسط ماموران حکومتی در راستای طرح تفکیک جنسیتی به دو قسمت بوستان دانشجو-برادران و بوستان دانشجو-خواهران، تقسیم کرده بودند، به حالت اولیه در آوردند.
- دانشجويان دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه غيرانتفاعی صفاهان و دانشگاه فنی و حرفه ای مهاجر اين شهر روز چهارشنبه 18 ديماه به زمان و نحوه برگزاری امتحانات اعتراض کردند.

کارگران کارخانه تراکتورسازی تبريز در اعتراض به پرداخت نشدن 9ماه حقوق عقب افتاده در مقابل دفتر امام جمعه رژيم در تبريز و استانداری رژيم در اين شهر تجمع کردند. ماموران نیروی انتظامی از ورود کارگران که شعارهايی عليه کارگزاران رژيم سر می دادند، به محوطه استانداری جلوگیری کردند.
ـ جمعی از کارگران شهرداری رشت در اعتراض به مرگ همکاران خود هنگام کار در خيابانها و نبود امنيت جانی تجمع کردند.
ـ در شهر کرد، جمعی از مردم سامان و روستاهای اين منطقه روز شنبه 21 ديماه در اعتراض به قطع برق و نداشتن گرمايش در اين فصل سرما، در مقابل اداره برق رژيم تجمع کردند.


******
روز پنجشنبه 4 زندانی در اروميه و 2 در زندانی در سلماس اعدام شدند.
بر اساس اين گزارش، مختار خليلی اهل مياندوآب، علی رضا يعقوبی، احمد شفيق خانی اهل بوکان و امير حاج علی لو در زندان اروميه بدار آويخته شدند.
در سلماس نيز حسن حسينی و جلبانی که بيش از هفت سال در زندان به سر می بردند، بدار آويخته شدند. دو زندانی نيز از روز 18دی در زندان بندرعباس برای اجرای حکم اعدام به سلولهای انفرادی منتقل شده اند. در اقدامی دیگر، شنبه شب 14دی، مأموران نيروی انتظامی يک جوان 26ساله، به نام سلمان خضری را در سردشت با شليک مستقيم گلوله کشتند سپس جسد او را به خودرو بسته و در مسيری دو کيلومتری بر زمين کشيدند. دو روز پيش از آن نیز دو جوان ديگر در شهرهای سقز و اسلام آباد غرب، به ضرب گلوله های ماموران نيروی انتظامی جان خود را از دست دادند.


******
دادگاهی در آلمان، يک مرد 88 ساله را به قتل 25 شهروند فرانسوی متهم کرد. ورنر سید، متهم است که در دوران جنگ جهانی دوم، در فجيع ترين کشتار نازيها در فرانسه مشارکت داشته است. گردانی از ارتش نازی در 10 ژوئن سال 1944در حال عقب نشينی بود که 642 تن از ساکنان يک دهکده فرانسوی را در کليسای محل به قتل رساند. قربانیان از طریق پرتاب نارنجک بدرون کلیسا به قتل رسیدند.


******
روزنامه نیویورک تایمز، 9 ژانویه در رابطه با اشتباه اوباما در عراق، نوشت: باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا به مدت دو سال افتخار می کرد آنچه را که رئيس جمهور پيش از وی نتوانسته بود انجام دهد، با موفقيت انجام داده است و آن پايان دادن به جنگ عراق است. اما وقايع اخير به جهان نشان داد که اين جنگ پايان نيافته است. آنچه که اوباما پايان داده است در واقع حضور نظامی آمريکا در عراق بوده است. با تغيير توجه آمريکا از اين کشور، اين جنگ از سر گرفته شد و اکنون به شديدترين مرحله خود رسيده است. این روزنامه افزود: در روزهای اخير با توجه به درگيريهای شديد در فلوجه و رمادی، عملکرد اوباما مورد بررسی تازه يی قرار گرفته است. درگيريها در عراق تبديل به بخشی از جنگ بزرگتر در منطقه شده است که به جنگ داخلی سوريه نيز مربوط می شود. اوباما بايد در کنترل نوری مالکی، نخست وزير عراق که دولت وی بسياری از سنيها را از خود راند و موجب شورشهای اخير شد فعال تر عمل می کرد».


******
جان مک کین بار دیگر نسبت به مداخلات رژیم ایران در بحران عراق هشدار داد. سناتور جان مک کين عضو ارشد سنای آمريکا به تلويزيون فاکس نيوز گفت: مالکی کاری که بلافاصله بعد از رفتن ما انجام داد، به سرکوب سنيها پرداخت و از جمله معاون رئيس جمهور خودش (را برکنار کرد). وی افزود: دخالت رژيم ايران در عراق روز به روز بيشتر می شود. این درحالیست که به گزارش تلویزیون الرافدین، در درگیریها در شهر رمادی، تعدادی از نظامیان مالکی و کسانی که به آنها کمک می کنند، در جریان جنگ مالکی علیه مردم استان الانبار در خیابان 60 رمادی کشته شده اند. در این درگیریها همچنین 6 تانک و 3 خودروی هاموی منهدم شدند.

******
روز 18 دیماه، سه شهروند بهایی به نامهای اردشیر فناییان، شیدرخ فیروزیان و گلرخ فیروزیان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان سمنان منتقل شدند. شیدرخ و خواهرش گلرخ در منزل و اردشیر فناییان در خیابان دستگیر شده اند.

 
******
در جریان کارزار جهانی برای حفاظت جان ساکنین لیبرتی در عراق، ایرانیان در کشورهای مختلف جهان، در مقابل سفارتخانه ها و کنسولگریهای آمریکا به اعتراض و برپایی آکسیون ادامه می دهند. در شهر اتاوا روز گذشته ایرانیان در مقابل سفارت آمریکا در این شهر بار دیگر از اوباما رئیس جمهور آمریکا خواستند، به سکوت و بی عملی خود در قبال ساکنین لیبرتی که افراد حفاظت شده کنوانسیون چهارم ژنو می باشند پایان دهد. آنها از زمان پایان یافتن اعتصاب غذا در همین مکان در اواخر ماه نوامبر آکسیونهایی برپا کرده اند.

******
پس از گذشت 4 ماه اعتراض، برپایی آکسیون، 52 روز اعتصاب غذا و در نهایت 4 روز اعتصاب غذای خشک در مقابل پارلمان و سپس وزارت کشور قبرس، در شهر نیکوزیا، در روز 10 ژانویه با حضور و قول پیگیری وزیر این کشور و نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، اعتصاب غذای جمعی از پناهندگان در قبرس موقتا به پایان رسید. آقای امیر پناهی یکی از اعتصابیون قبرس دلیل اعتصاب خود، همسر و تنی چند از پناهندگان ایرانی و غیرایرانی را عملی نشدن قوانین قبرس اعلام کرد و افزود طبق قوانین قبرس آن دسته از پناهجویانی که تقاضای پناهندگی شان پذیرفته شده و رسما در قبرس پناهنده هستند، براساس قوانین این کشور باید به مثابه یک شهروند قبرسی به حساب بیایند، ولی عملا این پناهندگان از هیچ حقوقی بهره مند نیستند. 
آقای پناهی می گوید که وی و تنی چند از پناهندگان حتی قرارداد کار با شرکتهایی در دیگر کشورهای اروپایی بسته بودند ولی از آنجا که مدارکشان "اجازه اقامت موقت" می باشد، کار مورد نظر خود را از دست دادند. کشور قبرس از اعضای اتحادیه اروپا می باشد و آقای پناهی می گوید طبق قوانین جدید اروپا که ماه مه 2013 به تصویب رسیده تمام پناهندگانی که 5 سال در کشورهای اروپایی اقامت دارند، در کشورهای دیگر نیز می توانند از تمام مزایای شهروندی بهره مند شوند اما دولت قبرس این امر را عملی نکرده است. آقای پناهی با همسر و فرزندان خود از 11 سال پیش در قبرس زندگی می کند. ایشان به رادیو ایرآوا گفتند که پسر 20 ساله این خانواده دو سال پیش بدلیل عدم رسیدگیهای قانونی، دست به خودکشی زد و عمر کوتاهش به پایان رسید. در این اعتراض 4 ماهه، به غیر از ایرانیان از دیگر ملیتها همچون فلسطینی، ترکیه ای، سوریه ای و کشمیری پاکستان نیز حضور داشتند. پیام تشکر آقای پناهی: